SACCSIV – blog ortodox

UNUL din TREI români consideră că IMPLANTAREA UNUI CHIP ar fi o METODA FOARTE SIGURA de autentificare pentru contul bancar

Posted in CIPURI by saccsiv on septembrie 2, 2019

Hot News: Chip implantat, simplă parolă, amprentă…? Cum ar prefera românii și ceilalți europeni să se autentifice când își accesează de pe telefon contul bancar

Unul din trei români consideră că implantarea unui chip ar fi o metodă foarte sigură de autentificare atunci când vine vorba să-ți accesezi contul bancar de pe telefonul mobil, dar cei mai mulți ar prefera autentificarea în doi pași, arată datele unui survey recent publicat. Cei mai favorabili securizării prin implant sunt turcii (peste jumătate) iar cei mai reticenți sunt luxemburghezii (29%).

Surveyul a urmărit modul în care oamenii integrează în viețile lor schimbările aduse de impactul noilor tehnologii în relația cu banca. Deși mulți sunt entuziaști de noile tehnologii, adopția lor se face destul de lent, arată datele agregate.

În curând va intra în vigoare și noua Directivă privind serviciile de plăți a Uniunii Europene (PSD2) care va permite schimbul de date financiare cu permisiunea consumatorilor, dar puțini europeni (32%) sunt conștienți de acest serviciu. În timp ce unele țări manifestă un entuziasm relativ, cum ar fi Germania (unde 61% dintre cei care au auzit despre acest serviciu spun că le place ideea), altora nu le place. De exemplu, 63% dintre olandezii care au auzit despre asta spun că nu ar dori ca datele lor să fie partajate. În privința României, concetățenii noștri și-ar da acceptul în proporție de 54%.

Există apoi o reticență în a lăsa pe mâna Inteligenței Artificiale deciziile financiare pe un computer, deși oamenii sunt mai deschiși la faptul ca un soft să le analizeze obiceiurile privind cheltuielile și să le recomande îmbunătățiri. Doar unul din 5 români ar accepta ”automatizarea” deciziilor lor financiare, în timp ce la nivelul UE circa 61% dintre europeni spun că nu s-ar simți deloc confortabil ca un program informatic să ia decizii investiționale în numele lor.

Când este vorba de utilizarea mai multor dispozitive pentru a-și gestiona banii, cei mai mulți oameni utilizează mai multe dispositive, important fiind accesibilitatea. Cu toate acestea, o privire mai adâncă arată diferențe interesante în ceea ce privește numărul celor care utilizează mai multe dispozitive: britanicii și nemții sunt mai puțini în timp ce turcii și polonezii sunt mai numeroși. Nouă din zece europeni utilizează un smartphone, laptop sau desktop și doar 1% se folosesc de un smartwatch.

Aproximativ 49% dintre europeni și 48% dintre americani spun că nu folosesc niciun alt furnizor de servicii financiare decât propria bancă cu care lucrează. Restul (diferența până la 100%) folosesc mai mulți furnizori- bănci diferite, aplicații de pe telefon sau servicii online prin care fac transferuri internaționale, ”share”-uirea de bani cu prietenii șamd. Există, de asemenea, o diferență mare între țări.

Utilizarea rețelelor de socializare pentru a contacta un furnizor de servicii financiare este încă timidă. 70% dintre repondenți preferă totuși să intre într-o sucursală și să discute cu cineva, cu tot avansul tehnologic care a apărut în ultimii ani.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nimeni said, on septembrie 2, 2019 at 5:40 pm

  Cum „rezista” un implant cu cip impotriva CLONARII? Sau …oricine are o antena suficient de puternica si un program ilegal de clonare poate sa-l copieze (nu neaparat pe un alt implant cu cip)??

  Apreciază

 2. Adi said, on septembrie 2, 2019 at 6:18 pm

  au inceput studiile false pentru acceptarea semnului fiarei.

  nu cred in aceste studii

  Apreciază

 3. Duhul Căpitanului said, on septembrie 2, 2019 at 8:03 pm

  Și ne mai dăm „ortodocși”… „Doamne mintuiește pe cei binecredinciisi”! Măcar pe cei care luptă!

  Apreciază

 4. Un om said, on septembrie 2, 2019 at 9:46 pm

  Este extrem de grav! Sfârșitul este foarte aproape! Ar fi bine ca toți cei care acceptă pierderea libertății și regimul totalitar asociat să părăsească definitiv România împreună cu toți cei care promovează mizeria din trei litere!

  Apreciază

 5. P.M. said, on septembrie 3, 2019 at 2:19 am

  Nu cred în astfel de ,,studii”făcute la comanda sataniștilor și publicate în presa ce le aparține.

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 3, 2019 at 5:39 am

   P.M.

   Consideri ca este mult mai mare numarul de romani dornici de cip in carne?

   Apreciază

   • P.M. said, on septembrie 3, 2019 at 6:51 am

    Nu,din contră,românii nu vor de bună voie cip implantat;sunt foarte puțini care sunt de acord cu o asemenea tâmpenie;de bună voie doar cei care sunt plătiți pentru asta,ca cel personaj (nu i știu numele) malefic care arăta la tv cât de ,,deștept”vrea el să pară că s a ,,tehnologizat”.

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 3, 2019 at 7:50 am

    P.M.

    Frate, iertare, tu traiesti in Romania?

    Apreciază

 6. Ioio said, on septembrie 3, 2019 at 1:03 pm

  Avem o populatie de 18.000.000 de locuitori din care 5.000.000 sunt salariați.Mulți au un venit minim și abia supraviețuiesc de la o lună la alta.Pentru ce aceste cipuri care nu folosesc la nimic?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: