SACCSIV – blog ortodox

11 motive pentru care atât de mulţi experţi cred că o criză economică este iminentă

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 24, 2019

The Economic Collapse: 11 Reasons Why So Many Experts Believe That A U.S. Economic Crisis Is Imminent

11 Motive pentru care atât de mulţi experţi cred că o criză economică americană este iminentă

de Michael Snyder

Cifrele ne spun că n-am fost niciodată mai aproape de următoarea recesiune decât suntem chiar acum. Norii de furtună care se adunau la orizont sunt acum chiar deasupra noastră şi deodată presa centrală este plină de poveşti despre cănd va începe noua recesiune şi efectul pe care l-ar putea avea asupra şanselor preşedintelui Trump de a câştiga în 2020. De fapt, s-a bătut atâta monedă pe acest subiect încât chiar şi preşedintele Trump vorbeşte despre asta. La toate televiziunile, experţii speculează pe nerăsuflate despre când va incepe următoarea recesiune şi oferă o grămadă de sfaturi despre cum ar trebui să se pregătească oamenii pentru asta.

Aşadar ce dovezi au condus atât de multe capete vorbitoare la o asemenea concluzie?

Ei bine, mai jos sunt 11 motive pentru care atât de mulţi experţi cred acum că o criză economică în SUA este iminentă…

#1 Săptămâna trecută,  “întinderea (spread) dintre randamentul pe 2 ani şi cel pe 10 ani  în SUA” a devenit negativă pentru prima dată în 12 ani. O inversare a curbei randamentelor a apărut înainte de fiecare recesiune americană din 1950 încoace, iar acesta este unul dintre cele mai importante semnale pe care l-am văzut până acum.

#2 Sentimentul consumatorilor din SUA a coborât la cel mai jos nivel din tot anul  2019.

#3 74 de procente dintre economiştii intervievaţi de (NABE) Asociaţia Natională pentru Economia Afacerilor cred că o recesiune va începe în SUA până la sfârşitul lui 2021.

#4 Producţia industrială din SUA a alunecat din nou în zona de contracţie.

#5 Indexul managerilor de achiziţie din industrie(IHS) a căzut la cel mai jos nivel pe care nu l-am mai văzut din Septembrie 2009.

#6 Exact cum am văzut şi în 2008, frica şi volatilitatea s-au întors pe Wall Street într-un mare fel. De fapt, până acum săptămâna asta am văzut deja cea de-a patra şi cea de-a şaptea cele mai mari declinuri zilnice din istoria pieţei bursiere americane.

#7 Numărul total de falimente din SUA s-a mărit constant, şi a crescut cu încă 5 procente doar în luna iulie.

#8 Marile lanţuri de magazine din SUA au continuat să închidă mai multe magazine, şi s-a continuat într-un ritm care ar sparge recordul absolut la numărul de magazine închise într-un singur an.

#9 Aşa cum am discutat ieri, volumele de mărfuri transportate raportate an de an a coborât timp de 8 luni la rând.

#10 Potrivit Federal Reserve Bank of New York, probabilitatea ca o recesiune să aibă loc în următoarele 12 luni este acum la cel mai ridicat nivel de la criza financiară precedentă.

#11 Preşedintele Trump sugerează că Federal Reserve ar trebui să taie nivelul dobânzii cu 100 de puncte de bază şi că FED-ul ar trebui să reînceapă relaxarea cantitativă cât mai repede posibil. Ambele  măsuri ar fi considerate “măsuri de urgenţă” care ar trebui luate doar dacă o incetinire economică majoră este iminentă.

În această listă, nici n-am menţionat războiul comercial cu China care este in proces de escaladare rapidă. Primele două economii de pe întreaga planetă se angajează într-o extrem de amară dispută comercială, şi doar acest fapt are potenţialul să scufunde intreaga economie globală într-o foarte adâncă  recesiune.

La suprafaţă, administraţia Trump încearcă să ne asigure că totul merge bine, dar în spatele scenei ei par a se pregăti pentru ce e mai rău. De exemplu, doar ce am aflat că administraţia Trump ia practic în calcul tăieri de taxe aferente salariului

Câţiva înalţi oficiali de la Casa Albă au început să discute dacă să forţeze o tăiere temporară de taxe aferente salariului ca un mod de a opri incetinirea economiei, au spus trei oameni familiari cu discuţia, relevând îngrijorările crescânde din partea economiştilor de top ai preşedintelui Donald Trump.

Discuţiile sunt încă în fazele preliminare, iar oficialii n-au decis dacă să preseze în mod formal Congres-ul pentru aprobarea tăierii, au spus aceşti oameni, vorbind cu identitatea protejată pentru că n-au fost autorizaţi să dezvăluie discuţiile interne. Dar Casa Albă a inceput în ultimele zile să caute propuneri ce ar putea opri încetinirea economiei.

Dacă economia SUA chiar ar merge la maxim, o tăiere de taxe aferente salariului n-ar avea niciun sens.

Dar dacă suntem pe marginea unei foarte serioase crize economice, atunci o astfel de măsură ar avea foarte mult sens.

Bineînţeles că SUA în mod categoric nu este singura economie majoră care se confruntă cu probleme serioase. De fapt, semne de probleme economice au apărut în toată lumea recent

Economiile din Germania, Brazilia, Italia, Mexic şi un număr de alte ţări de asemeni dau semne de vulnerabilitate, spun experţii. Incertitudinea este exacerbată de frica de o potenţială cădere financiară ce ar putea avea loc dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană în octombrie fără a ajunge la un acord pentru termenii despărţirii.

În particular, lucrurile sunt chiar ingrijorătoare în Germania. Economia lor s-a contractat în ultimul trimestru, iar guvernul Germaniei “se pregăteşte să implementeze noi măsuri de stimulare  fiscală dacă economia lor intră într-o recesiune adâncă”

La aproape două săptămâni de la trimiterea de către Der Spiegel a primului lor balon de încercare despre perspectiva ca guvernul German să implementeze propriul stimul fiscal dacă cea mai mare economie din Europa alunecă în recesiune (aşa cum am explicat săptămâna trecută, aici, este déjà în desfăşurare), balonul de încercare a traversat Atlanticul.

Bloomberg a scris luni că guvernul Germaniei se pregăteşte de noile măsuri de stimulare fiscală dacă economia alunecă în recesiune adâncă, “citând două persoane cu cunoştinţe directe asupra problemei.”

N-am mai văzut discuţii de astea de foarte mult timp. Pentru cei mai mulţi oameni, suferinţa extremă cauzată de criza economică din 2008 şi 2009 aproape că s-a şters din memorie, dar adevărul este că mulţi experţi cred că ce ne aşteaptă va fi chiar mai rău.

Dacă totul era ok, preşedintele Trump n-ar fi încercat să convingă Federal Reserve să facă tăieri extreme de rate ale dobânzii. În viaţă, ceea ce fac oamenii este cu mult mai important decât ceea ce zic ei iar mişcările pe care le fac liderii globali chiar acum, ne spun că vin vremuri foarte tulburi.

Aşa că bucuraţi-vă de stabilitatea relativă prin care trecem acum cât încă puteţi, deoarece se pare că nu va mai dura foarte mult.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Donald Trump se considera “cel ales” de Sus ca sa atace China

 

Tagged with: ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. supravietuireaz said, on august 24, 2019 at 1:03 pm

    Guvernarea prin crize condusa prin zvonuri si speculatii bursiere de „marea finanta internationala si agenturili straine (NC)”. Parca vad cum iese nea mugurel pe sticla si zice „babaetz, de maine e criza… ca asa a zis ualstritu, niste anal isti si niste experti internationali… n-avem ce face”.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: