SACCSIV – blog ortodox

Nesupunere civică în Hong Kong ori încercare de revoluţie colorata marca SUA?

Posted in CHINA by saccsiv on august 21, 2019

Global Research: Civil Disobedience in Hong Kong or US Color Revolution Attempt?

Nesupunere civică în Hong Kong ori încercare de revoluţie colorata marca SUA?

De Stephen Lendman

Global Research, August 13, 2019

Aşa cum spune zicala, dacă se mişcă, vorbeşte şi măcăie ca o raţă, sunt şanse mari să fie chiar o raţă.

Ceea ce se întâmplă de luni întregi în Hong Kong are toate semnele unei revoluţii colorate orchestrate de SUA, menită să destabilizeze China prin ţintirea regiunii de “sub buric” – Hong Kong.

În îndemnul său pentru reunificarea Chinei de la începutul anilor 1980, liderul de atunci Deng Xiaoping a spus că Hong Kong şi Macau îşi pot păstra sistemele economice, financiare şi guvernamentale proprii, Taiwan la fel sub un acord de tip “o ţară, două sisteme”.

Cele de mai sus ar fi ceva de genul celui de-al 10-lea amendament al SUA care spune:

“Puterile ce nu sunt delegate Statelor Unite de către Constituţie, nici interzise de aceasta, sunt rezervate respectivelor state, sau poporului.”

Fiecare dintre cele 50 de state din SUA ara propriul sistem electoral, proceduri guvernamentale, şi legi ce pot diferi de cele federale.

Zona “de sub buric” a Chinei orientată spre occident – Hong Kong a fost lăsată vulnerabilă la ceea ce se întâmplă. Mâinile murdare ale SUA probabil că au orchestrat şi manipulat elementele din coloana a cincea pro-vest ce se află în spatele a luni întregi de proteste anti-Beijing.

Poreclit “Occupy Central”, lidershipul chinez este la curent cu ceea ce se întâmplă şi cu marea miză pusă în joc. Beijingul se confruntă cu o dilemă.

Înăbuşind în forţă protestele distructive din Hong Kong ar putea descuraja investiţiile străine. Lăsându-i să continue la nesfârşit ar putea destabiliza naţiunea.

Războiul SUA cu China prin alte mijloace pentru a marginaliza, slăbi, controla şi izola ţara — din cauza independenţei sale suverane, refuzul de a se supune intereselor SUA şi politica sa de creştere şi dezvoltare dpdv economic, financiar, şi militar.

Emergenţa Chinei ca putere mondială înspăimântă tendinţa Washington-ului de a controla alte ţări, resursele lor şi populaţiile din întreaga lume.

Modelul său economic de succes, care produce creştere sustenabilă, stânjeneşte sistemul american nedrept, exploatator occidental de tip “piaţă liberă”.

SUA a eliminat ameninţarea economică japoneză din anii 1980, una similară economiilor din anii 1990 de tip” Tigru Asiatic”, şi acum a venit rândul Chinei să fie scoasă din joc.

Conducerea Chinei înţelege despre ce e vorba şi contracarează în felul ei propriu. China este un adversar al SUA mai formidabil şi mai plin de resurse decât cei de mai devreme.

Strategia sa include o abordare pe termen lung spre atingerea obiectivelor cu o abilitate mai mare dpdv economic şi financiar de contracare a tacticilor SUA.

Poate deveni prima naţiune de după cel de-al Doilea Război Mondial care să învingă jocul imperial al Washington-ului, instaurând Secolul Chinezesc în decadele ce urmează din acest nou mileniu.

Strategiile SUA de a controla alte naţiuni includ războaie preemptive de agresiune, puciuri de modă veche, şi revoluţii colorate — cum pare a fi cazul de faţă din Hong Kong.

Această formă de război ascuns a fost jucat pentru prima dată în Belgrad, Serbia în 2000. Ceea ce a părut a fi o răzmeriţă politică spontană a fost concepută de strategul de la RAND Corporation din anii 1990 — conceptul de roire (agitaţie).

SUA vs. China: O ciocnire a civilizaţiilor?

Aceasta copiaza “modalităţile de comunicare şi de mişcare” a albinelor şi a altor insecte folsindu-le împotriva naţiunilor pentru a le destabiliza şi a le răsturna guvernele.

CIA, Înzestrarea (anti-democratică) Naţională pentru Democraţie (NED), Institutul Internaţional Republican (IRI), National (nedemocratic) Democratic Institute, şi USAID sunt implicate.

Misiunea lor este subminarea disruptivă a democraţiei şi instigarea la schimbarea regimului prin greve ale lucrătorilor, proteste majore de stradă, propagandă agitatoare majoră din partea media şi orice altceva poate duce la conflict militar.

Belgradul în anii 2000 a fost prototipul folosit pentru această strategie. Când a fost folosită ulterior, a avut şi succese – (succesuri pentru Elena Băsescu n.t.) şi eşecuri, ultima utilizare notabilă este din Ucraina de două ori — sfârşit de 2004 / început de 2005 şi iar la sfârşit de 2013 / început de 2014.

Încercările de revoluţie colorată marca SUA au un punct comun, ţintind ceea ce  Pentagon-ul numeşte “dominanţă la toate nivelurile” —în special prin neutralizarea şi controlul Rusiei şi Chinei, principalele puteri rivale ale Washington-ului, adversare din cauza independenţei suverane a acestora.

Controlul Eurasiei pline de resurse care include şi Orientul Mijlociu, împreună cu controlul celor mai mari reserve de petrol din lume ale Venezuelei, este un obiectiv cheie al imperiului SUA.

Tacticile de roire sunt utilizate în Hong Kong. Potrivit strategilor de la RAND John Arquilla şi David Ronfeldt, este război prin alte mijloace.

Acesta exploatează revoluţia informaţională şi social media pentru a-şi crea un avantaj substanţial prin “organizaţii legate prin internet, email şi telefoane mobile pentru a spori potenţialul de roire.”

În 1993, Arquilla şi Ronfeldt au explicat că “războiul nu mai este în primul rând o funcţie a aceluia care aduce mai mult capital, manoperă şi tehnologie pe câmpul de luptă, ci al aceluia care are cele mai bune informaţii” şi le foloseşte avantajos.

Tehnici IT de ultimă oră folosesc “informaţii computerizate avansate, tehnologii ale comunicaţiei şi inovaţii relevante în teoria organizării şi managementului,” au explicat ei.

Tehnologiile informaţiei (IT) “comunică, se consultă, coordonează, şi operează coordonat la distanţe mult mai mari.”

Cyberwar-ul de astăzi (războiul cibernetic) este ceea ce era blitzkrieg-ul din războaiele secolului 20, implicând “metode neconvenţionale de conflict, incluzând teroarea, crima şi activismul militant social.”

Ambii strategi credeau că roirea ar putea “apărea ca o doctrină definitorie ce va cuprinde şi va însufleţi atât războiul cibernetic cât şi cel clasic.”

Ei au numit roirea un mod de a lovi din toate direcţiile în mod copleşitor, fiind convinşi că ceea ce funcţionează în teatrele de război poate fi eficace în războiul neconvenţional din oraşe.

Strategia pare să fie montată împotrivat Chinei prin ţintirea Hong Kong-ului.

Pe 12 August, publicaţia oficială din Beijing People’s Daily spunea că oraşul “nu este şi nu va fi câmpul de bătălie pentru SUA şi China,” adăugând:

“Hong Kong este zguduit de haos şi violenţă de mai multe săptămâni, iar violenţa devine din ce în ce mai intensă.”

“Ce se întâmplă în Hong Kong? Există déjà dovada interferenţei forţelor străine.”

“Aşa cum a subliniat un oficial chinez, situaţia din Hong Kong îmbracă caracteristicile unei revoluţii (orchestrate de SUA) colorate.”

“Politicienii americani au susţinut făţiş revolta, iar forţele anti-China operează în spatele scenei.”

“Guvernul SUA foloseşte adesea promovarea democraţiei pentru a ataca alte ţări, iar China a fost mereu o ţintă majoră.”

“Unii politicieni americani visează să facă China să arate şi să acţioneze mai mult ca SUA. Unul dintre motivele pentru care vedem o presiune crescândă pe China este deoarece aceia care au încercat să schimbe China de-a lungul anilor prin alte metode au eşuat şi astfel creşte frica că China devine prea puternică, astfel că Unchiul Sam nu va rata nicio ocazie de a submina China.”

“…Hong Kong este teritoriu chinezesc. Asta înseamnă că metropola nu este şi nu va fi un loc de joacă pentru forţele anti-China.”

“China nu mai este o ţară săracă şi slabă care să nu poată ţine piept interferenţelor străine.”

“Ţara are destule metode şi putere pentru a reprima rapid revolta şi a zdrobi comploturile străine acolo unde astfel de acţiuni se dovedesc necesare pentru a proteja suveranitatea naţională şi prosperitatea şi stabilitatea Hong Kong-ului.”

Beijing-ul va aborda chestiunea Hong Kong într-o manieră pe care o consideră cea mai eficace.

Destabilizarea din partea SUA şi alte tactici ostile fac rezolvarea acestor diferenţe bilaterale majore cu atât mai grea.

Dacă tacticile insidioase ale regimului anti-China al lui Trump se accelerează, déjà slăbitele condiţii economice globale, incluzând SUA, DJT ar putea asista la o preşedinţie cu un singur mandat.

Unitatea Sino / Rusă consolidată e mult mai capabilă să contreze acţiunile ostile americane — o alianţă anti-imperială – se tem cei doi strategi.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

E posibil sa fie revolutie colorata in Hong Kong, dar scopul urmarit de papusari sa fie altul decat cel din articol. Eu cred ca papusarii pregatesc China pentru rolul sau in Al Treilea Razboi Mondial:

Despre China în profețiile Sfinților Părinți

Cu ce-i ajuta o astfel de revolutie colorata? Cred ca menirea ei nu este aceea de a reusi, precum in alte tari, ci aceea de a starni colosul China sa iasa din matca.

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Nesupunere civică în Hong Kong ori încercare de revoluţie colorata marca SUA? […]

    Apreciază

  2. […] Nesupunere civică în Hong Kong ori încercare de revoluţie colorata marca SUA? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: