SACCSIV – blog ortodox

Dovezi ale cuceririi babiloniene a Ierusalimului, asa cum se spune in Biblie

Posted in STIRI by Vali on august 21, 2019

Sursa: https://m.ziuanews.ro/stiri/dovezi-ale-cuceririi-babiloniene-a-ierusalimului-asa-cum-se-spune-in-biblie-1236959

Sapaturi ale arheologilor pe Muntele Sion din Ierusalim au scos la iveala dovezi ale cuceririi babiloniene a orasului, aparent confirmand distrugerea anuntata in Biblie, potrivit CNN. Experti de la Universitatea din Carolina de Nord, orasul Charlotte, au facut descoperiri semnificative, inclusiv depozite de cenusa, varfuri de sageata, bucati de oale si lampi. Cea mai surprinzatoare a fost totusi o bucata dintr-o bijuterie care ar putea fi un ciucure sau cercel de forma unui clopot.

Shimon Gibson, co-director al proiectului arheologic Muntele Sion al Universitatii, a declarat pentru CNN ca aceasta bijuterie arata faptul ca aici existau „elite”, ceea ce ar confirma descrierile biblice despre bogatia Ierusalimului de dinainte de perioada cuceririi in anii 587-586 i. Hr. Gibson a spus ca bijuteria este o descoperire rara, in conditiile in care, de obicei, in locurile in care au avut batalii, soldatii furau podoabele si le topeau. Asa ca „este un semn clar al bogatiei locuitorilor acestui oras in timpul atacului”, a adaugat el. Istoricul a afirmat ca elementele gasite nu aduc dovezi solide ale atacului babilonian, insa felul in care au fost conservate natural ii fac pe cercetatori sa creada ca a fost vorba de cucerire.

„Pentru arheologi, un strat de cenusa poate insemna multe lucruri”, a declarat Gibson. „Poate fi de la un cuptor sau de la arderea gunoaielor. Cu toate acestea, in acest caz, stratul de cenusa, care cuprinde artefacte, combinate cu capete de sageata si un element de podoaba foarte special indica intr-o anumita masura devastare si distrugere. Nimeni nu abandoneaza bijuterii de aur si nimeni nu are varfuri de sageata in gunoiul menajer”. Cucerirea babiloniana, condusa de regele Nabucodonosor al II-lea, s-ar fi soldat cu foarte multe pierderi de vieti omenesti, orasul fiind distrus complet, inclusiv Templul regelui Solomon – o poveste care apare in Vechiul Testament.

Evreii ortodocsi din toata lumea comemoreaza acest eveniment in fiecare an de Tisha B’Av, care anul acesta, a fost marcata sambata. Aceasta zi, considerata cea mai trista din calendarul iudaic, reaminteste de distrugerea celui de-Al Doilea Templu din Iersualim de catre legiunile romane in jurul anului 70 e.n.

 

Tagged with: ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Duhul Căpitanului said, on august 21, 2019 at 11:45 am

  Tot ce scrie în Biblie este adevărat!

  Apreciază

  • Constantin said, on august 21, 2019 at 10:22 pm

   Cum adica este adevarat? Nu totul este poveste,metafore? Trebuiesc dovedite prin dovezi palpapile!

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: