SACCSIV – blog ortodox

Curajosul Mitropolit grec Ambrozie de Kalavryta și-a anunțat demisia. În scrisoarea de demisie a mulțumit lui Dumnezeu pentru șansa de a fi persecutat de dragul Său. A fost condamnat la 7 luni de inchisoare pentru “discursuri de ura” impotriva homosexualilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 21, 2019

orthodoxianewsagency.gr

ORTHODOX CHRISTIANITY: FIERY GREEK METROPOLITAN AMBROSE OF KALAVRYTA ANNOUNCES RETIREMENT

Curajosul Mitropolit grec Ambrozie de Kalavryta, își anunță retragerea din funcție

Kalavryta, greacă, 20 august 2019

ÎnaltPreasfințitul Mitropolit Ambrozie de Kalavryta al Bisericii Ortodoxe Grecești, cunoscut pentru criticile sale deschise la adresa nelegiuirilor din Biserică și din societate, și-a anunțat demisia la sfârșitul Sfintei Liturghii de duminică, relatează Romfea.

Demisia sa a fost transmisă oficial Sfântului Sinod ieri, pentru a se începe procesul de nominalizare a succesorului său. A doua zi, el a explicat într-un interviu, că se retrage din cauza vârstei sale înaintate, și a slăbirii forțelor sale. ÎnaltPreasfințitul are 81 de ani.

Mitropolitul Ambrozie în 1978. Foto: kalavrytapress.gr

Mitropolitul Ambrozie a fost sfințit ca episcop pe 17 august 1976; a fost ales Mitropolit de Kalavryta și Aigialeia pe 12 octombrie 1978, întronizat la Aigio pe 19 noiembrie, și la Kalavryta pe 25 noiembrie, slujind în această calitate timp de 41 de ani.

El și-a anunțat anterior demisia în noiembrie 2017. Conform protocoalelor Bisericii Ortodoxe a Greciei, acesta urma să rămână în funcție până la sfârșitul anului 2018, totuși, ulterior, a decis prelungirea șederii în funcția de Mitropolit.

Mitropolitul Ambrozie nu s-a temut niciodată să spună adevărul cu curaj. El a vorbit adesea în public și a scris despre daunele pe care autoritățile ateiste din Grecia le-au adus atât Bisericii, cât și națiunii lor. El i-a scris ÎnaltPreasfințitului Patriarh Ecumenic Bartolomeu despre problemele ecumeniste ale Sinodului din Creta din 2016, și nu i-a fost teamă să-l pedepsească aspru în public pe primul ministru.

De asemenea el a vorbit deschis, împotriva invaziei anti-canonice a teritoriului Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către Patriarhia de Constantinopol.

În octombrie 2017, Mitropolitul Ambrozie a ordonat ca clopotele bisericilor din eparhia sa, să fie trase a jale în fiecare zi timp de o săptămână, protestând împotriva legii „Cu privire la recunoașterea legală a identității de gen”, care simplifică procedurile pentru schimbarea legală a genului unei persoane, permițând oricui, începând cu vârsta de 15 ani, să facă schimbarea de gen, printr-o notificare scrisă către autoritățile competente.

ÎnaltPreasfințiasa a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe riguroase. El a fost chemat în instanță și condamnat la 7 luni de închisoare, cu o suspendare de 3 ani, pentru „discursul plin de ură și de instigare la violență” împotriva homosexualilor, având ca sursă o postare din 2015 de pe un blog, în care a condamnat stilurile de viață nefirești, deoarece parlamentul grec a votat cu 193 la 56 (o lege) în favoarea parteneriatelor civile homosexuale.

În scrisoarea de demisie, Mitropolitul Ambrozie a mulțumit lui Dumnezeu pentru șansa de a fi persecutat de dragul Său.

8/20/2019

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Mitropolit grec condamnat la 7 luni de inchisoare pentru “discursuri de ura” impotriva homosexualilor

ISLAMIZAREA GRECIEI. Avertisment din partea unor Mitropoliti greci

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on august 21, 2019 at 8:28 pm

    Biserica Ortodoxa a Greciei ar trebui sa-l apere unitar pe acest ierarh curajos ce apara Cuvantul lui Hristos, din toate puterile ei, demascand in fatza poporului ortodox, pe toate Iudele de la conducerea Greciei, altfel se va alege praful si pulberea de ea, in fatza tavalugului globalist-neomarxist!

    Apreciază

  2. Ioan C. said, on august 21, 2019 at 8:47 pm

    Protestantismul a eșuat în imitarea și înlocuirea Bisericii pe care Hristos și Sfinții Apostoli au lăsat-o

    Iată ce spune Sfânta Scriptură:
    – „Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune.” (Levitic 18:22);
    – „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:9-10).

    Dar iată ce fac protestanții:
    „Un prim exemplu de biserică ce oficiază căsătorii într epersoane de acelaşi sex este Biserica Daneză, sau mai bine zis Biserica Luterană Evanghelică din Danemarca. Aceasta este principala biserică din Danemarca, aproape 80% din populaţia ţării fiind membri ai acestei biserici. Dacă permiteţi comparaţia, ar fi un fel de BOR din Danemarca. Această biserică permite şi femeilor să devină preot. Un alt fapt interesant e că există chiar şi preoţi LGBT în rândurile acestei biserici, iar acest lucru e privit ca un lucru normal, care ţine de viaţa privată a fiecăruia. Iar din 2012, Biserica Daneză oficiază căsătorii între persoane de acelaşi sex. Un alt exemplu este Biserica Protestantă din Ţările de Jos (Olanda). Această biserică a început să oficieze căsătorii între persoanele de acelaşi sex înainte ca aceste căsătorii să fie recunoscute legal. (…)
    Mergem în Germania unde numeroase biserici precum Biserica Protestantă din Hesse şi Nassau, Biserica Evanghelică din Bremen şi altele, pe lângă faptul că le permite femeilor să fie episcopi, oferă binecuvântare uniunilor dintre persoanele LGBT.”
    Sursa: https://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/biserici-crestine-oficiaza-casatorii-homosexuale-1_516d34bf053c7dd83f140e77/index.html

    Apreciază

  3. Pascuta pufoasa said, on august 21, 2019 at 9:23 pm

    Vrednic este !!!!
    Oare exista in Romania, nu mai spun de BOR, o astfel de persoana, care sa demaste aceste nelegiuiri in public ??? nu cred….

    Apreciază

  4. […] Curajosul Mitropolit grec Ambrozie de Kalavryta și-a anunțat demisia. În scrisoarea de demisie a … […]

    Apreciază

  5. […] Curajosul Mitropolit grec Ambrozie de Kalavryta și-a anunțat demisia. În scrisoarea de demisie a … […]

    Apreciază

  6. […] Curajosul Mitropolit grec Ambrozie de Kalavryta și-a anunțat demisia. În scrisoarea de demisie a … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.