SACCSIV – blog ortodox

SATANISM: Zeena, fiica lui Anton Szandor LaVey, a parasit Biserica lui Satan pentru a fonda Mișcarea de Eliberare Sethiană

Posted in satanism by saccsiv on august 20, 2019

Până și pasionații de new age și membrii cultelor care împânzesc Los Angelesul ar zice că Zeena Schreck a avut o copilărie bizară și abuzivă din cauza părinților ei care l-au făcut pe diavol mai faimos decât a fost vreodată. Zeena e fiica fondatorilor Bisericii Satanei (BS), Anton LaVey și Diane Hegarty, și prima care a beneficiat de botezul bisericii.

Pe la vârsta de 13 ani era deja complet îndoctrinată de către BS, primea regulat amenințări cu moartea și era însărcinată. A primit ordinul de înaltă preoteasă și purtătoare de cuvânt a BS tocmai în era Reagan, pe când toată lumea era îngrozită de povești despre copii sacrificați în păduri de către congregația ei.

În ciuda tuturor piedicilor, Zeena a reușit să se revolte împotriva bigoților egocentrici care au crescut-o și a părăsit biserica în 1990 împreună cu soțul ei, Nikolas Schreck. În 2002, cuplul a fondat Mișcarea de Liberare Sethiană, o religie care permite oamenilor să învețe și să practice magia fără a folosi metode de opresiune și îi ajută pe foștii membri ai unor culte să se elibereze de trecutul lor tulburat. Cumva, Zeena a reușit să își transforme viața haotică într-una de pace spirituală și deși nu pot afirma cu siguranță că are puteri magice, de câteva ori pe parcursul interviului a anticipat exact ce voiam să o întreb.

Asa isi incepe revista VICE interviul Am vorbit cu fiica fondatorilor Bisericii Sataniste. Adica, totul ar fi de bine, atat cu fiica lui Anton Szandor LaVey, cat si cu a ei Mișcare de Liberare Sethiană. Vom vedea insa ca nu-i deloc asa.

In primul rand, vorbim despre Seth, iar conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Seth in mitologia egipteană, Seth (scris și Sutekh, Setesh, Seteh Seti)[1][2] este un zeu malefic, stăpân al deșertului, reprezentat cu trup de ogar cu coada despicată și cu botul prelung. Seth, după anumite legende este infățișat ca fiind zeul morților.

Adica, tot la dracul se inchina in continuare…

Inainte insa de a vedea care-i treaba cu aceasta noua forma de satanism, iata cateva detalii din viata ei, conform https://en.wikipedia.org/wiki/Zeena_Schreck:

Zeena SCHRECK (născută Zeena Galatea LaVEY, 19 Noiembrie 1969) cunoscută profesional cu mononimul ei nume de scenă ZEENA, este un artist muzical și vizual american cu domiciliul la Berlin, autor și lider spiritual al Mișcării de Eliberare Setiene (SLM), pe care a fondat-o în 2002.

Crescută în sânul organizației tatălui ei, biserica lui Satana, a ieșit în evidenta la nivel internațional de timpuriu, în calitate de prim purtător de cuvânt al bisericii, luând apărarea organizației în anii ‘80. În 1990 și-a dat demisia din poziție, și-a înăsprit legăturile cu tatăl său, Anton LaVEY și cu biserica acestuia, și a renunțat la dogmele bisericii. Din acel moment, ea și-a schimbat religia trecând la Budism, iar în acest moment este profesor de Budism Tibetan Tantric.

Anii copilăriei și familia

Zeena s-a născut în San Francisco, California, părinți fiind Anton LaVEY și Diane HEGARTY, co-fondatori ai bisericii lui Satana. În vârstă de trei ani, pe 23 Mai 1967, Zeena a avut parte de primul și cel mai mediatizat botez satanic din istorie, efectuat de către tatăl acesteia. Ceremonia a beneficiat de publicitate pe întregul mapamond cu o repunere în scenă a ritualului înregistrat pentru liturghia satanică.

Zeena a fost subiectul a sute de relatări jurnalistice și interviuri, îndeosebi în publicațiile cu crime tabloide și în revistele pentru bărbați. Biograful lui Anton LaVEY, Burton H. WOLF, a descris-o pe Zeena în vârstă de 13 ani în introducerea sa la biblia satanică a tatălui acesteia, ca “Zeena, pe care oamenii care au văzut faimoasa fotografie a botezului din biserica satanică și-o amintesc ca o gâgălice mititică, dar acum o adolescentă superb dezvoltată atrăgând o haită crescândă de lupi, în varietate de masculi umani.” Într-un interviu din The Guardsman, ea descrie cum devine mamă la vârsta de 14 ani, ducând “o viață de familie disfuncțională și sufocantă.”

Influențe artistice timpurii și instruirea

Munca Zeenei ca fotograf, artist vizual, muzician / compozitor și scriitor sunt puternic influențate de tradiții mistice și magice. Stilistic, aceasta a gravitat la vârstă fragedă în jurul artiștilor și mentorilor a căror artă era de asemenea îmbibată cu o viziune magică sau mistică.

Ca adolescentă și tânăr adult, s-a pregătit și a studiat teatrul, actoria și filmul. La vârsta de 16 ani, Zeena a absolvit examenul de echivalență a liceului, ceea ce i-a permis să termine liceul anticipat, să înceapă să lucreze legal și să se înscrie la Facultatea Orașului San Francisco (FOSF n.t.), specializându-se în teatru. Pe lângă Departamentul de Teatru al FOSF, a mai primit de asemenea instrucțiuni de la Eric MORRIS, instructor al Studioului de Actorie Stella ADLER, de la elevul de la Viola SPOLIN Marcia KIMMELL de la Teatrul de Improvizație Următoarea Scenă al San Francisco, și de la Școala de Arte Dramatice a San Francisco. Studiul ei s-a concentrat pe tragedia sacră greacă, improvizație și diverse ramuri ale sistemului lui STANISLAVSKI și a reprezentării metodice.

Importanța descendenței ca vehicul de transmitere a energiei metafizice ghidează arta ritualică a Zeenei. Ea merge pe filiația artei sale magice până la mentorship-ul nașului ei, producătorul de film Kenneth ANGER. În timpul anilor ‘60 și ‘70, ANGER a transmis influențele pe care Curtis HARRINGTON, Jean COCTEAU și Maya DEREN le-au avut asupra lucrărilor sale, și către Zeena în perioada copilăriei și adolescenței sale.

Zeena a devenit de asemenea un prieten pe termen lung al regizorului Curtis HARRINGTON, care a distribuit-o ca personaj asemănător Marlenei DIETRICH în ultimul său film USHER.

Grupuri religioase

În 1985, Zeena a devenit marea preoteasă a bisericii lui Satana, și a rămas purtător de cuvânt până în 1990. Ulterior a devenit enoriaș al străvechii zeități egiptene Set, devenind mare preoteasă a Templului lui Set în 2002, și inițiind Mișcărea de Eliberare Setiană mai târziu în același an.

Interviuri, articole și recenzii din 2011 până în 2013 fac referire la convertirea ei la Budism Tibetan Tantric în descendențele DrikungKarma Kagyu si Nyingma, și de asemeni la statutul ei de lider spiritual al Mișcării de Eliberare Setiene (SLM).

Biserica lui Satana

În SUA anilor ‘80, exista o panică morală în legătură cu abuzul ritualic satanic, uneori descrisă drept “Panica Satanică”. Aceasta a început cu publicarea în 1980 a acum discreditatelor memorii Michelle își amintește, și a culminat cu procesul preșcolar McMARTIN, o judecată intens publicată care a durat între 1984 și 1990, în timpul căreia avocații acuzării, prin întrebări agresive și care sugerează răspunsul, au reușit să facă peste 300 dintre copiii preșcolari să depună mărturie că au fost abuzați sexual de către profesorii lor ca parte din ritualuri satanice. În cele din urmă, toate acuzațiile au fost retrase. Acoperirea media din timpul procesului a avut tendința de a se ralia acuzării, și adesea au evidențiat biserica lui Satana drept vinovată. Aceasta a determinat ca Zeena să se ofere voluntar pentru a sluji ca prim purtător de cuvânt al bisericii lui Satana. Într-un interviu din Septembrie 2001, Zeena își amintește:

În 1985, un show tv din America denumit 20 / 20 a acuzat biblia satanică că ar fi responsabilă pentru abuzuri ritualice satanice asupra copiilor aflați în îngrijire ziua, acuzații care erau noi la vremea respectivă… L-am sunat pe tatăl meu care este strategia sa media pentru a gestiona această catastrofă. Nimic. Nu-i păsa. În ceea ce-l privea considera că n-are nici o   grijă. Nu era nimic de care să fie îngrijorat. Cu siguranță nu ieșea public să facă ceva în această privință. Admisese că multiple surse media îl contactaseră deja și că avea de gând să ignore pur și simplu toată treaba până avea să treacă. Am încercat să-l conving că lucrurile aveau să se      înrăutățească și mai tare dacă nu răspunde și că are musai nevoie de cineva care să preia apelurile rapid sau toată treaba avea să fie interpretată ca recunoaștere a vinei sau suspiciune. În final a recunoscut că nu are pe nimeni care să se ocupe de interviuri și de mass-media. M-am oferit să-l ajut temporar până avea să găsească pe cineva. Nu asta-mi propusesem să fac în viață, aveam alte planuri.

În calitate de purtător de cuvânt al bisericii lui Satana, Zeena a apărut în programe cu acoperire națională precum The Phil Donahue ShowNightline cu Ted KoppelEntertainment TonightThe Late Show și Secrets & Mysteries. A apărut de asemenea în Sally Jessy Raphael Show, alături de soțul ei, polemizând cu diverși creștini ce fuseseră invitați în cadrul programului pentru a-și prezenta propriile opinii religioase. La nivel internațional, a apărut în prezentări media precum în spectacolul italian RAI Mixer și în prezentarea Clipului Industrial Toronto dedicat unei compilații de apariții tv ale Zeenei, sfârșind cu un interviu radio de durată pentru CUIT.

A fost de asemenea intervievată într-o transmisie intitulată “Adorarea Satanei – Scoțând la iveală subsolul lui Satana”, lansată de către Geraldo RIVERA în 1988. Zeena a luat loc lângă Michael A. AQUINO (fondator al Templului lui Set / Mare Preot) și a dezmințit în mod repetat zvonurile care circulau la acea vreme cum că biserica lui Satana ar fi in vreun fel implicată în abuz ritualic. A adus de asemenea în discuție mărturia acuzatorilor implicați în speță, întrebându-i retoric de ce, dacă oamenii erau forțați să dea naștere la copii pentru ritualuri de sacrificare, nu au fost niciodată găsite rămășițele lor.

În 1989, cartea din 1971 a lui Anton LaVEY Vrăjitoarea întreagă, sau ce e de făcut când virtutea eșuează, a fost retipărită ca Vrăjitoarea Satanică, cu o introducere făcută de Zeena. Aceasta a făcut turul Statelor Unite promovând munca tatălui ei în absența acestuia, întrucât acesta nu mai era interesat să apară în presă. Majoritatea aparițiilor au fost făcute la porunca bisericii lui Satana, în calitatea ei de purtător de cuvânt.  

În 1989, pe când promova cartea, Zeena a apărut alături de soțul ei de atunci, Nikolas SCHRECK (acesta nu era membru al bisericii lui Satana) într-un interviu cu tele-evanghelistul Bob LARSON, în timpul căruia amândoi au dezmințit orice legătură criminală satanică, și au pus presiune asupra lui LARSON cu privire la propriile sale idealuri, afirmând că este o dovadă de ipocrizie din partea sa să-și însușească asemenea aserțiuni venite de la creștini, evidențiind mediul creștin de proveniență a numeroși criminali, cât și acte violente de-a lungul istoriei creștine, precum cruciadele.

Interviul Zeenei de la KJTV cu Tony VALDEZ, în 1990, a fost ultimul interviu pe care l-a oferit ca reprezentant public și Mare Preoteasă a bisericii lui Satana înainte de a-și da demisia.

Într-un interviu din Martie 2013 televizat de către Network Awesome, Zeena a vorbit pentru prima dată în fața camerei de luat vederi despre experiențele ei cu presa în timpul anilor de “Panică Satanică”.

Zeena s-a aflat de asemenea în contact constant cu personalul și instituțiile de forță ale statului, inclusiv cu detectivul Patrick METOYER de la Poliția din Los Angeles, și cu Robert D. HICKS, specialist al Departamentului de Servicii de Justiție Infracțională din Virginia și autor al numeroase tratate care au stabilit un precedent, incluzând În urmărirea lui Satana: Poliția și Oculta. În urmărirea lui Satana a pornit valul de rapoarte demne de încredere care demontau Panica Satanică. Mare parte din ceea ce HICKS a spicuit din dialogurile sale cu Zeena sunt cuprinse în acest tratat. Înaintea dialogurilor și întâlnirilor Zeenei cu agențiile guvernamentale, poliția și instituțiile judiciare dețineau o cunoaștere precară asupra satanismului. În 1992, FBI a emis un raport oficial care combătea teoriile conspirației criminale din respectiva perioadă.

Părăsirea bisericii lui Satana, 1990

În anul 1990, și-a dat demisia din biserica lui Satana și s-a lepădat de satanismul LaVEY-an. Potrivit site-ului oficial al Zeenei, “În procesul de apărare a bisericii lui Satana de acele acuzații nefondate din presa americană, aparițiile media ale Zeenei au atras un nou avânt de înscrieri în organizația anterior muribundă chiar pe măsură ce ea începuse să pună la îndoială filozofia auto-centristă pe care o promovase. În cadrul turneelor din SUA făcute în numele bisericii lui Satana, criza de credință a Zeenei a atins apogeul când aceasta a aflat că mare parte din legenda auto-creată a tatălui ei se baza pe minciuni și că multe dintre lucrările sale erau plagiate. Când invidia și ciuda i-au motivat pe Anton LaVEY și pe administratorul său DENSLEY-BARTON să pună efectiv în pericol viața Zeenei, aceasta nu a mai putut continua să acopere cu inima împăcată adevăratul caracter al strămoșului ei. Această tensiune din culise trebuie avută în vedere când vizionăm sau ascultăm interviurile Zeenei din acea perioadă.”

Potrivit paginii de start a Zeenei, membrii rămași în biserica lui Satana și familia LaVEY “au reacționat la demisia ei dedându-se la o campanie tip sectă împotriva ei, de asasinare a unui personaj.” În mod deosebit ostil față de ea au fost Blanche BartonPeter H. GilmorePeggy NadramiaBoyd Rice,[40] Lisa Crystal Carver, Daniel Ignace KAPELOVITZ, Larry WESSEL, Stanton și Szandora LaVEY.

După ce s-a retras din biserica lui Satana, Zeena SCHRECK și-a asprit utilizarea numelui ei de fată “LaVEY” și și-a schimbat legal numele de familie, pentru toate treburile oficiale, în SCHRECK. Într-o scrisoare deschisă din 30 Decembrie 1990 adresată lui Michael A. AQUINO de la Templul lui Set, aceasta a afirmat: “În lumina tuturor chestiunilor intrinseci, am renunțat oficial și la numele meu patronimic, iar acum doresc să fiu cunoscută doar ca Zeena. Dat fiind faptul că mă simt aristocrată în mod natural, n-am trebuință nici de titlurile goale de Magistră și Înaltă Preoteasă asupra cărora s-a bărfit și s-a dus ceartă.”

Din acel moment, ea nu mai acceptă corespondență adresată către “Zeena LaVEY”, “Zeena LaVEY-SCHREK”, sau orice variantă care face uz de numele LaVEY.

Templul lui Set

Zeena a început să se îndeletnicească cu practici religioase străvechi în legătură cu zeul egiptean Set și cu setianismul. Aceasta a declarat: “Pe vremea când locuiam la Viena, am vizitat un muzeu în care exista un altar setian. Acolo am avut o profundă experiență care mi-a permis să văd limpede cursul viitorului meu.” La vremea respectivă, ea practica de asemenea yoga și tantra tradiționale. Experiențele sale cu cele două sisteme, precum și rolul ei central și experiența de viață în alte medii oculte și ezoterice, aveau să contribuie considerabil la conținutul cărții ei Demonii Cărnii, care l-a avut co-autor pe Nikolas SCHRECK.

În 1997, Zeena și co-oaspetele Nikolas SCHRECK au avut din nou o dezbatere cu propovăduitorul creștin Bob LARSON. De această dată ea nu a reprezentat satanismul, ci setianismul, deși titlul interviului era “Demascarea Satanismului”. În acel moment, ea era a III-a Preoteasă a lui Set.

În 2002 Zeena devenea Mare Preoteasă a Templului lui Set.

Mișcarea de Eliberare Setiană

Mișcarea de Eliberare Setiană a fost fondată pe 8 Noiembrie 2002, după ce Zeena SCHRECK și-a dat demisia din Templul lui Set cu patru Maeștri ai Templului lui Set (unul dintre ei, Magister Michael KELLY, era de asemenea membru al Consiliului Director corporatist al organizației californiene non-profit Templul lui Set). Detaliile plecării au fost explicate într-o scrisoare datată 8 Noiembrie 2002, de la recent plecatul Consiliu de Nouă Membri al Templului lui Set către un adept de gradul II, cu privire la evenimentele care au determinat demisia Zeenei și fondarea Storm (Furtuna n.t.), ulterior denumită Mișcarea de Eliberare Setiană.

La scurt timp după ce Zeena SCHRECK a renunțat la Templul lui Set, Disinfo a listat Templul lui Set din 17 Decembrie 2002 sub titlul “Schisma din 2002”: Furtuna se Trezește a raportat că “Înaltul Preot Don WEBB a demisionat și pe 9 Septembrie 2002 a fost succedat de către Înalta Preoteasă Zeena SCHRECK. La șase săptămâni după adunarea secretă de la Helsinki (Septembrie 2002), Zeena, Magister Aaron BESSON, Magister Nikolas SCHRECK și Magister Michael KELLY și-au dat cu toții demisia pe 8 Noiembrie 2002. Și-au mai dat demisia și patru preoți, Alfred RODRIGUEZ, Kevin ROCKHILL, Jared DAVISON și Richard GAVIN. Surse din Templul lui Set au pretins că 18 inițiați au renunțat la organizație, pe când alții au estimat numărul acestora ca fiind apropiat de 60 (incluzând diverse Ordine, Elemente și membri ai Adeptului și ai gradelor setiene).”

Unul dintre documentele publice timpurii cu Răspunsuri la Întrebări Frecvente pe care Mișcarea de Eliberare Setiană le-a emis, Disinfo a făcut trimitere la el în materialul lor care trata schisma Templul lui Set / Storm: “… documentul definește noul și încă ne-numitul grup drept… o lejeră confederație de dascăli și învățăcei setieni, o alianță a Ordinelor.” Grupul a evitat structura administrativă și non-profit a Templului, cât și sistemul său de grade și titluri. “Noi lucrăm împreună prin interes și respect mutual, nu prin vreo limitare sau restricție organizațională” se afirmă în documentul FAQ (RÎF n.t.). În cele din urmă, fondatorii au căutat să se ferească de structura de “societate magică” a grupurilor post-teozofice: confederația este o “Lucrare Magică în curs la care putem participa, o chestiune vie, dinamică și evolutivă.”

Pagina de start a Zeenei afirmă: “Avându-și sorgintea în propriul ei triumf asupra acestora și a altor experiențe familiale disfuncționale, Zeena, un consilier de deces profesionist, a fondat programul public de acțiune PHOENIX al Mișcării de Eliberare Setiane, pentru a-i ajuta și pe alții aflați în situații similare.” Pagina explică faptul că “din 2004 Phoenix oferă vindecare sufletească victimelor organizațiilor pseudo-religioase exploatatoare, foștilor membri de găști, foști angajați care au tras un semnal de alarmă în corporații corupte sau agenții guvernamentale, rude ale celor bolnavi mintal violenți, și supraviețuitori ai tuturor formelor de abuz instituțional, inclusiv copii sau soții ale unor figuri proeminente, abuzați în secret.”

Alte apariții în media

Website-ul Zeenei afirmă: “Preferând să dea voie muncii sale să vorbească pentru ea și indiferentă față de opinia publică, Zeena a acordat un număr redus de interviuri din 1993 încoace.”

În 2004 Zeena și Nikolas SCHRECK au vorbit despre cartea lor Demonii Cărnii în cadrul programului radio Avocatul Diavolului. În respectivul interviu, Zeena a vorbit de asemenea despre Storm (Furtuna n.t.) (înainte să fie redenumit Mișcarea de Eliberare Setiană) și încorporarea în acesta a practicilor tantrice despre care vorbește în cartea sa.

În Decembrie 2011 Zeena SCHRECK a vorbit despre Mișcarea de Eliberare Setiană la Radio Nightwatch promovând simultan două dintre poveștile ei scurte de ficțiune, Scurtă istorie a budismului în Berlin și Pierdut și găsit: o poveste despre deșteptarea setiană, din jurnalul literar Beatdom lansat în Decembrie 2011. În concordanță cu interviul Nightwatch Zeena SCHRECK afirmă că Mișcarea de Eliberare Setiană nu se bazează pe apartenență ca membru sau pe un “grup” ce caută să îndeplinească obligații în cotă-parte, sau ceva la care subscrii, ci mai degrabă pe o practică.

În Decembrie 2012, Zeena SCHRECK a fost invitată din nou la Radio Nightwatch. De această dată pentru a promova lansarea de către Radio Werewolf (vârcolac n.t.) a cd-ului Soluția de vinil – artefacte analoage: instrumentar ritualic și versiuni clandestine, prima lansare Radio Werewolf autorizată în 20 de ani, și numărul 12 din publicația infracțională Beatdom care includea pe copertă un portret vintage al Zeenei și monologul ei actoricesc: “Schimbul de noapte, stația Richmond.”

Pe 10 Decembrie 2012, Zeena a fost curator pentru o serie de videouri din spectacolul muzical live al Rețelei Awesome, cu clipuri audio și vizuale aranjate într-o manieră autobiografică.

Pe 18 Martie 2013, programul cotidian al rețelei Awesome a debutat cu o producție originală exclusivă conținând primul interviu de unu-la-unu cu Zeena SCHRECK în 22 de ani, realizat de către artistul Jen RAY. Rețeaua Awesome a pus-o pe Zeena în lumina reflectoarelor cu o zi întreagă de emisiuni, făcând trimitere la variate fațete ale vieții sale. Alte caracteristici ale programului zilei au inclus interviuri de arhivă cu Zeena și documentare în legătură cu țintele și practicile ei spirituale curente.

În 2016, o ridiculizantă teorie a conspirației asemănătoare cu meme-ul Ted Cruz – Zodiac a apărut în mediul virtual, combinând-o pe Zeena cu popularul artist muzical Taylor SWIFT.

Muzică și artă actoricească

Raliul 8 / 8 / 88

Pe data de 8 August 1988, o mare adunare s-a îndreptat către Cinema Strand pentru debutul cinematografic al unui “paro-mentar” (documentar ironic n.t.) despre Charles MANSON. Evenimentul, plănuit și organizat de către Nikolas SCHRECK a fost cea mai mare întrunire de acest gen din istorie. Zeena a vorbit la începutul congresului și a fost proiectat un film cu botezul ei. Într-un interviu din 2011 cu Zeena pentru magazinul muzical francez Obsküre, aceasta a declarat că 8 – 8 – 88 “avea să fie singura reprezentație pe care Nikolas, Evil WILHELM (percuționistul original al Radio Vârcolac) și cu mine am efectuat-o împreună. Aceasta a marcat punctul de tranziție al Radio Vârcolac, care s-a întins pe trei faze: 1) colaborarea Nikolas SCHRECK / Evil WILHELM; 2) Nikolas SCHRECK solo și, 3) colaborarea Nikolas SCHRECK / Zeena”. Au mai apărut pe scenă și NON, Amok Press, plus Kriss Force, un muzician care la vremea respectivă deținea Cinematograful Strand. Echipajul de filmare al lui Geraldo RIVERA de la “Venerarea diavolului: demascând tainile lui Satana” a înregistrat evenimentul, cât și interviurile cu toți cei implicați, pentru a le folosi în ediția specială a rețelei.

Radio Vârcolac

Între 1988 – 1993, Zeena a fost co-director al proiectului muzical experimental Radio Vârcolac. Ea a lucrat în calitate de compozitor, vocalist, muzician și designer grafic pentru înregistrările radio “Cântece pentru Sfârșitul Lumii”, “Fulgerul și Soarele”, “Adu-mi capul lui Geraldo RIVERA”, “Aceste cizme-s pentru mers” și “Dragostea cucerește tot”. Interpretările sale erau numai în Europa la vremea respectivă.

În 2012, Radio Vârcolac a lansat cd-ul Soluția de vinil – artefacte analoage: instrumentar ritualic și versiuni clandestine, prima lansare Radio Werewolf autorizată în 20 de ani.

În 2016, magazinul Classic Rock a plasat Radio Vârcolac pe poziția #4 în lista lor cu ‘Cele mai ciudate 25 de trupe din toate timpurile’, afirmând: “fondată la apexul isteriei ‘Panicii Satanice’ din America de la mijlocul anilor ‘80, Radio Vârcolac a fost considerată la un moment dat “cea mai periculoasă trupă din lume”, în mare parte datorată cântăreței sale, Zeena SCHRECK…”. În 2016, topurile de 10  cu cele mai satanice bande muzicale includeau Radio Vârcolac, “Da! De când heavy metal trebuie să fie singura muzică satanică? De ce nu și gothic / deathrock instrumental?”.

În 2019, articolul lui Amy HABEN “Ritmuri subversive: muzică din partea întunecată” pentru ediția online din 25 Februarie a revistei Te rog ucide-mă, îi descrie pe Radio Vârcolac și pe Zeena: “Radio Vârcolac este una dintre cele mai tari trupe de care probabil nu ai auzit niciodată. Este o călătorie tenebroasă pe platoul unui film de groază vintage. […] Versiunea Zeenei pentru melodia ‘These boots are made for walkin’,” aparținând lui Nancy SINATRA include un sunet mostră de ghete în marș de tipul celor din al doilea război mondial, urmat de o linie de bass care amintește de “Aruncă-te în foc” a lui Nilsson. Zeena seduce cu vocalize erotice și trântește și un pic de germană pe la mijlocul cântecului.

Cariera muzicală solo

Performa 13, New York

Pe 8 Noiembrie 2013, bienalul de arte vizuale Performa a prezentat-o pe Zeena acompaniată de muzicianul new-yorkez Hisham BHAROOCHA (prim percuționist) și de către muzicianul danez Anders HERMUND (percuționist secund), pentru o muncă de interpretare vocală care explora utilizarea ritualică a silabelor sacre din  VajrayanaShaktism și din practici tantrice stângiste setian – tifoniene, “care își au obârșia în nimicnicie, evoluând gradual într-un sunet și într-un colaj de voce pe o scenă aranjată de către Frank HAINES.” Aceasta a reprezentat prima prestație solo în țara ei de baștină după expatrierea sa în Europa în 1990.

David SANDERSON a descris evenimentul: “Clopoței zornăitori și pași moi au avut ecou în întuneric. Cortina s-a tras silențios într-o parte, scoțând în mod dramatic la iveală un mediu purpuriu electrificat. Fix în centru, cu mâinile ținute în poziția Mudra, ședea zeița Zeena ce părea să aibă șase metri înălțime. Având un gong vopsit în spate, Bharoocha și Hermund îi înfrumusețau lateralele. Bharoocha ardea o mireasmă plăcută (ca tămâia n.t.) ce se întindea peste întreaga audiență în timp ce privirea comandatoare a Zeenei ne străpungea pe toți (toate persoanele cu care am discutat după spectacol au jurat că ea îi privise fix în ochi).”

Festivalul muzical Wave – Gotik – Treffen

Pe 23 Mai 2015, după o retragere de 24 de ani din prestațiile muzicale, Zeena și-a marcat oficial revenirea la muzică în Europa, acum ca artist solo, la festivalul muzical Wave – Gotik – Treffen din Leipzig, Germania. Concertul, susținut în sânul “artefactelor străvechi sacre și încărcate magic aflate în Muzeul Egiptean din Leipzig (la Universitatea Leipzig), reprezenta un ritual de escapadă sonoră unic pe care Zeena îl compusese pentru tema respectivului mediu. Ea a fost acompaniată de către Cory VIELMA și de către John MURPHY. Aceasta a fost penultima interpretare a lui John MURPHY. Suferind de o lungă boală, John a murit la mai puțin de cinci luni de la acel concert. Potrivit dorințelor sale, Zeena a oficiat ceremonia tibetan – budistă tradițională pentru trecerea conștiinței după ce acesta a decedat. În anul 2016, un tribut adus lui John MURPHY sub forma unui set – compilație de 3 cd-uri intitulat “Toate păcatele mele amintite – Lumile sonice ale lui John MURPHY” a fost lansat de către casa de discuri Epicurean. În cadrul compilației a fost inclusă o înregistrare live a unui cântec de la concertul WGT al Zeenei, cu percuția electronică a lui MURPHY. Broșura cd-ului conține de asemenea un portret tip copertă a lui MURPHY, desenat de către Zeena.”

Tradus & adaptat de Cristian

 

In continuare, iata si cateva paragrafe din articolul Satanismul – o expresie a violentei impotriva lui Dumnezeu de pe Crestin Ortodox:

Intre organizatiile care se autointituleaza sataniste, doua sunt, intr-adevar, foarte cunoscute publicului larg: Prima Biserica a lui Satan („First Church of Satan”) si Templul lui Set („Temple of Set”).

[…]

Templul lui Set

Fondatorul noii organizatii sataniste a fost Michael Aquino, un fost general-colonel al armatei americane si un consilier al presedintelui S.U.A. din acea vreme, Ronald Reagen. Pe linie ierarhica, el ocupa locul al doilea, dupa La Vey, in cadrul organizatiei Biserica lui Satan.

Dupa schisma aparuta din motivele amintite, aproape toti functionarii au parasit organizatia alaturi de M. Aquino, care a inceput constructia propriei organizatii Si a unui nou sistem. Acesta si-a elaborat principiile noii sale doctrine inca din vremea cand era membru Bisericii lui Satan.

Aquino pretinde ca invatatura sa a primit consacrarea in timpul unui ritual desfasurat in 1975, cu prilejul solstitiului de vara. El afirma ca, in timp ce-l implora pe Satan, acesta ar fi intrat in contact cu el si i s-ar fi descoperit ca Set, veche divinitate a panteonului egiptean, cel care l-a taiat in bucati pe fratele sau, Osiris stapanul imparatiei mortilor. Ca sa-l convinga, Set alias Satan i-ar fi spus ca ar fi mai incantat sa fie adorat sub vechiul sau nume egiptean.

„Cartea celor vii”, chipurile dictata lui Aquino de catre Set cu prilejul descoperirii care s-ar dori un fel de contrapondere la „Cartea egipteana a mortilor” publicata pentru intaia data de catre egiptologul Richard Lepsius (1842), avea sa devina lucrarea fundamentala pentru aceasta organizatie satanista.

Atunci cand a numit-o „Templul lui Set”, Aquino a avut in vedere si anumite motive profane. In primul rand, denumirea de „Prima Biserica a lui Satan” era o creatie a lui La Vey, fiind un nume protejat prin legea dreptului de autor; pe de alta parte, numele conferit de Aquino organizatiei sale trezea mai putine suspiciuni si nu era imediat asociat cu diferitele prejudecati legate de satanism. Renuntand la multe dintre strategiile lui La Vey, M. Aquino a mentinut pe mai departe, cu mici schimbari, gradele de initiere schitate de La Vey:

Gradul I: Satanist, respectiv setian.

Oricine adera la Biserica lui Satan dobandeste automat primul grad. El este un simplu satanist, fara a avea obligatii speciale, si recunoaste principiile organizatiei. Templul lui Set a schimbat numele acestui grad din satanist in „setian”, dupa numele lui Set. Cineva poate ramane in acest grad cel mult timp de doi ani de zile, dupa care, fie accede la gradul urmator, fie paraseste organizatia.

Gradul al II-lea: magician, respectiv adept.

Dupa un examen, un simplu membru poate accede la treapta de magician, respectiv adept. El trebuie sa depuna marturie ca si-a insusit continutul „Bibliei satanice” a lui La Vey si ca este apt sa devina magician satanist. Conferirea celui de-al II-lea grad inseamna recunoasterea satanistului, respectiv setianului de catre organizatia respectiva.

Gradul al III-lea: sacerdot al lui Mendes.

In „Biblia satanica” se afirma ca un membru poate fi recunoscut ca un „ales”, dar nu de alte fiinte umane, ci de fortele intunericului. Conducatorii organizatiei au obligatia de a stabili aceasta alegere. Alesul respectiv poate accepta sau refuza consacrarea. Daca o accepta, are dreptul de a conduce singur grupari regionale si de a face initieri. Numele „Mendes” se refera la un vechi oras egiptean.

Gradul al IV-lea: magistru.

In functie de cat de mult stapaneste invataturile sataniste si cat de mare este forta sa magica, un sacerdot poate fi numit de catre Marele sacerdot „maestru al cavoului”, „maestru al Templului” sau „mare maestru”.

Gradul al V-lea: mag

Acest grad suprem trebuie sa reflecte insasi vointa „Principelui” intunericului, a lui Satan. Ca si in cazul gradului al IV-lea, activitatea sa nu are legatura cu niscaiva competente organizatorice speciale.

Organizatia Templul lui Set a adaugat la acest un al VI-lea grad, respectiv acela de „ipsissimus”. Atat Biserica lui Satan cat si in Templul lui Set, barbatii femeile au drepturi egale.

Si pentru M. Aquino, evaluarea eu-lui si ratiunii reprezinta fundamentul satanismului, dar el nu-si explica doctrina dintr-o perspectiva atat de materialista, ca La Vey. Set este o fiinta care i-a daruit omului constiinta de a fi un eu independent.

In opinia lui Aquino, actul „luciferic” al lui Satan, in adevaratul sens al cuvantului consta in faptul ca i-a adus omului lumina cunoasterii respectiv de a fi separat de creatie si de a putea urma o cale aleasa de el insusi. Prin aceasta cunoastere a fost declansata evolutia constiintei umane.

Totusi, Aquino evita sa-l caracterizeze mai exact pe Set, lasand deschis raspunsul la intrebarea daca e vorba de o fiinta personala, un principiu spiritual sau o forma de energie. Aceasta, intrucat speculatiile pe aceasta tema ar putea conduce la ideea ca satanismul ar fi o „credinta” similara credintelor religioase, pe care le respinge categoric.

Set nu a creat lumea, ci este doar fiinta cea mai evoluata in procesul de dezvoltare a constiintei. Aquino numeste insusi procesul de evolutie a constiintei dupa modelul „Xeper”, ceea ce inseamna „a ajunge treptat la viata”.

Cum a avut loc crearea lumii si incotro va conduce evolutia constiintei de sine inceputa prin Set, raman intrebari fara raspuns. Pentru om, important este doar sa perceapa starea sa de separatie existentiala fata de creatie si sa mentina pe cat posibil de constient aceasta separare, inclusiv dupa moartea trupului.

Forul de conducere al organizatiei consta din „Consiliul celor noua”, adica din noua membri alesi dintre sacerdoti, care trebuie sa fi atins cel putin al IV-lea grad. Mandatul lor dureaza noua ani. Consiliul numeste pe o nada de un an de zile un presedinte, iar acesta, la randul sau, il desemneaza pe „Marele sacerdot al lui Set”, care il poate si demite.

Marele sacerdot poate decide rher asupra tuturor liniilor directoare si prescriptiilor care au fost strict fixate. De pilda, este de competenta lui sa decida privind anumite probleme organizatorice legate de numite imprejurari cu totul speciale.

Insa, structura gradelor de initiere nu poate fi schimbata de nimeni. Combinatia aceasta intre reprezentanti alesi si functionari numiti care se controleaza reciproc, are menirea de a impiedica concentrarea puterii in mainile unei singure persoane, asa cum s-a intamplat in cazul lui La Vey.

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. john said, on august 20, 2019 at 4:01 pm

  Of topic:

  Primul ministru Binyamin Netanyahu tocmai a aterizat la Kiev și urmează să comemoreze victimele tragediilor din Babi Yar și Holodomor.(oficial)

  Neoficial,eu cred ca se intereseaza de stadiul „tarii de rezerva”in cazul unui razboi nimicitor in zona. Ascultati de la min 6′ pana la 10′ ce afirmatii face Gl Strainu .Se afirma ca in estul Ucrainei s-ar crea statul Kazaria

  Biserica antică a apostolilor descoperită în apropierea Mării Galileii
  https://www.breakingisraelnews.com/134428/ancient-church-of-the-apostles-uncovered-near-sea-of-galilee/

  Apreciază

 2. Duhul Căpitanului said, on august 20, 2019 at 11:33 pm

  Ce înțelegere sa găsești la demoni?!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: