SACCSIV – blog ortodox

Nici eu nu cred ca trupul Alexandrei a fost complet incinerat in acel butoi

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 3, 2019

Stirea conform careia ADN-ul din cenusa sau oase este al Alexandrei a fost transmisa de intreaga mass-media incepand de aseara. La inceput prin Alexandru Cumpanasu. Iata, de exemplu, ce scrie DIGI 24:

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Ministrul Justiției a anunțat familia.

„De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide – n.r.) cu ADN-ul părinților”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, la Antena3.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că anchetatorii i-au transmis ministrului Justiției că ADN-ul este al Alexandrei, iar ulterior, Ana Birchall a informat familia minorei.

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis către DIICOT raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos și dentar identificat în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au identificat, în urma perchezițiilor de vineri de la casa lui Dincă, alte fragmente osoase și probe biologice care urmează a fi analizate din punct de vedere genetic și antropologic, informează reprezentantul DIICOT. Percheziția va fi reluată sâmbătă.

Iata insa si ce spune Sorina Matei, conform Flux 24:

Bine, bine, deci dacă #disperaţii care de 10 zile se afundă continuu în groapa Marianelor vor să fim total toţi idioţi să credem că Alexandra nu mai e ca să nu devoaleze #reţeaua, să explice logic #CUM A FĂCUT şontorogul? Din 19 ore, ăla aproape 4 s-a plimbat de teleleu prin oraş până a ajuns acasă şi alte 4 ore a stat în faţa cu DOS şi n-a fost nicio mişcare, nici lumină. Arde un corp cu oase, cu craniu, tibie, praf şi pulbere cu tot cu oase până la cenuşă într-o improvizaţie din tablă fără cap şi fără fund, în aer liber nenică, vara, cu câţi litri de ulei şi vaselină în 11 ore non stop fără să nu miroasă,fără niciun sunet, fără nimic? Pe bune? Râde toată planeta de voi, a scris jurnalista Sorina Matei pe facebook.

Iar Andrei Badin si Dan Chitic au scris la randul lor pe facebook, tot conform Flux 24:

Deci s-a ars ce nu putea să se ardă în butoiul care nu există. Bijuteriile sunt intacte… Organele nu mai pot fi identificate. Așa se încearcă închiderea unui caz… Cumpănașu zice acum că nu crede că a fost ARSĂ ACOLO… Interesant… Unde? Și repet întrebarea: după ardere (să presupunem că a fost) se poate verifica dacă și organele au fost arse? NU , a scris jurnalistul Andrei Bădin pe facebook.

O singură Ipoteză ar mai rămâne in picioare: existența unei rețele de trafic de organe umane! Doar așa informațiile pe care le avem deja ar prinde sens… un sens mult mai tulburător decât cel bănuit până acum!Alexandra, o fată tânără și sănătoasă ar fi putut constitui un “trofeu” mult râvnit de organizații de crimă organizată internațională. Organele sănătoase ale unei tinere constituie o “Marfă” de o valoare fabuloasă, pentru care bogații acestei lumi bolnave ar plăti sume inimaginabile!Ipoteza ar putea fi întărită de cele 360 dispariții fără urmă a altor copii din țara asta. Sper sa nu fie confirmată și de cazul Simonei, copila de etnie romă cu o grupă de sânge rară pentru care s-a dat un adevărat război juridic și mediatic.Un alt Argument in favoarea acestei înfiorătoare ipoteze ar putea veni din cercetarea unui alt caz rămas neelucidat din 2005, cel al Ilenei Damian. Ileana, o tânăra de 31 de ani, Verisoara unui prieten, profesoară de franceza din Slatina a dispărut. A fost găsită intr-o pădure… fără organe. S-a presupus ca animalele sălbatice le-ar fi devorat. Doar organele?! (http://ziaruldeolt.ro/…/un-caz-nerezolvat-de-12-ani-la-pol…/)
Tot in Olt…, a scris avocatul Dan Chitic pe facebook.

Despre incinerarea in butoi se vorbeste insa de cateva zile, dar inca de atunci experti ne explicau ca asa ceva este imposibil. Iata, de exemplu, ce putem citi la SIBIU 100:

Fostul șef al crematoriului Vitan-Bârzești din București, Gheorghe Ionel, susține că este imposibil ca Gheorghe Dincă să fi ars trupul Alexandrei într-un butoi, deoarece nu ar fi avut posibilitatea să producă temperaturile necesare arderii.

”100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obține o astfel de temepratură. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obțineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viață și el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coșul are o înălțime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau și așa pentru miros”, a spus Gheorghe Ionel la Antena 3.

Vladimir Beliș, fostul director al IML, a fost și el intervievat despre procedura de identificare a rămășițelor Alexandrei. Legistul susține că probele de oase carbonizate nu vor fi suficiente pentru identificare. ”Eu cred că nu se va găsi material biologic, iar, dacă se găsește, nu cred că se va identifica persoana. Eu am un dubiu asupra realității morții. Nu avem cadavru. Nici Cioacă nu a fost acuzat de crimă, ci de leziuni cauzatoare de moarte, pentru că nu s-a găsit cadavrul”, a spus Vladimir Beliș.

Deoarece pareri precum cele de mai sus sunt multe in spatiul public, G4media vine cu o informatie de tip “surse din anchetă” conform careia Gheorghe Dincă ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o și s-ar fi întors din oraș unde i-a aruncat telefonul și cartela. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară. După ce ar fi ars țesuturile, Dincă ar fi pus vaselină cu carbid pe oase, obținând temperaturi superioare pentru a le arde.

 

Comentariu saccsiv:

Nici eu nu cred ca a fost aproape complet incinerata in acel butoi, ramanand din ea doar cateva fragmente.

Confom https://www.proignis.ro/info, intr-un crematoriu procesul de incinerare dureaza între 1 si 3 ore.

Si arata cam asa:

Conform procesului aratat de G4media, intai i-a ars tesuturile iar mai apoi oasele cu vaselina si carbid. Totul durand 5 – 6 ore.

Dar butoiul nu este cuptor, adica este cu mult mai mic. Ca atare, iertare de detalii, chiar si doar pentru a-i arde tesuturile, n-o putea pune intreaga in acel butoi. Sau daca chiar o punea, dura extrem de mult timp pana la faza pentru oase, vaselina si carbid. Deci cu totul, mult peste 6 ore.

Teoretic putea s-o taie si in bucati. Dar cum rigor mortis inca nu se instalase, locul unde ar fi taiat-o trebuia sa fie plin de sange. S-a gasit asa ceva? Evident, putea s-o faca pe o folie de plastic pe care mai apoi s-o arda. Alte ciudatenii insa raman.

Cand tai astfel un corp, iti trebuie unelte. Ni se spune ca el n-a mai iesit din casa dupa ora pranzului. Deci acele unelte ar trebui sa fie in acea locuita, in curte sau ingropate in curte. S-a gasit asa ceva?

Dar oare avea timp daca o incinera bucata cu bucata? Eu cred ca nici in aceasta varianta nu avea timp.

Referitor la oase, vaselina si carbid, nu ma pricep la chimie, astept pareri pertinente.

Referitor la fum, iata marturia unui angajat al unei vulcanizări plasate la aproximativ 50 de metri de crematoriul de pe şoseaua Vitan-Bârzeşti:

„De obicei, incinerează pe la amiază. Când dau drumul la crematoriu se face un fum negru şi miroase foarte puternic. Când incinerează trebuie să închid vulcanizarea şi nu mai am poftă de mâncare”

Iata si ce putem citi in articolul din 2007 Fumul produs de crematoriul Vitan, un calvar pentru bucureşteni de pe Antena 3:

În sudul Capitalei oamenii inhalează fumul obţinut din arderea morţilor. Incinerările se fac în singurul crematoriu din ţară. Nori negri de fum ies prin gurile de evacuare ale crematoriului Vitan Bârzeşti. Nici un cuptor nu e dotat cu filtre speciale. În momentul în care cuptoarele crematoriului Vitan Bârzeşti funcţionează zona este cuprinsă de un fum înnecăcios. Oamenii se plâng că aerul devine irespirabil. De suferit suferă cei care lucrează în apropierea crematoriului – medicii de la Institutul de Medicină Legală dar şi pacienţii Spitalului Sfântul Ioan. Cuptoarele crematoriului ard câteva ore pe zi. „Trebuie să inhalăm zilnic fumul rezulta din arderea morţilor pe lângă efectul toxic mai e şi efectul psihologic foarte deprimant să trebuiască să inhalăm morţi” susţine un locuitor din zonă.

Asadar, nu cred in varianta oficiala pana nu se face un experiment oficial, cu un porc de aceeasi greutate sau alt animal. Daca vor reusi sa-l incinereze, fie si cu vaselina si carbid, in acel butoi, poate ca voi crede. Dar oare se va face? Dan Antonescu, expert criminolog, spunea la Realitatea TV:

Un experiment ar trebui făcut după părerea mea, un experiment care să demonstreze care este posibilitatea incinerării acolo fără fum

 

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Constantin said, on august 3, 2019 at 10:24 pm

    Nici eu nu cred! S-a grabit cu musamalizarea si inchiderea cazului cat mai repede! Dar nu se poate acoperi moartea unui om si nu exista crima perfecta! Ci incopetenta,incapabilitate,neglijenta si iresponsabilitate din partea politistiulor,procurorilor,avocatilor,magistratilor medicilor legisti si mai ales intreaga retea plina de mafioti,interlopi si traficanti de organe si de carne vie! Bunul Dumnezeu vede si aude tot si va pedepseste! Recomand familiei Cumpanasu,Maceseanu si familia Luizei sa mearga la 7 biserici sau 7 manastiri si sa faca 40 de slujbe de Sfanta Liturghie si 40 slujbe de sarindare si sa dea pomelnicile tuturor viilor si tuturor ,mortilor din familie si din neam! Si sa se roage pentru Alexandra si Luiza si sa se faca Dumnezu dreptate dupa marea milostivire si iubire si sa pedepseasca hotii si infractorii! Nu cred ca sunt moarte Alexandra si Luiza ca traiesc pe undeva ca prostitutie!

    Apreciază

  2. Daniela said, on august 3, 2019 at 10:31 pm

    De acord cu articolul..si repet ce s.a mai spus dar nu se regaseste in articol..respectiv, pentru incinerare cadavrul trebuie eviscerat..pai operatiunea asta ar lasa o gramada de urme biologice si s.a spus ca nu s.a gasit asa ceva la prima cfl..dinca nu putea lucra atit de „curat” avind in vedere ce haos e la el..etc

    Apreciază

  3. […] Citiți și: Nici eu nu cred ca trupul Alexandrei a fost complet incinerat in acel butoi […]

    Apreciază

  4. gigi said, on august 3, 2019 at 11:38 pm

    Frate, un articol despre cazurile acestea si CARDUL DE SANATATE (LUDRAC).
    Eheee.
    Oaia doarme.
    Era un articol nu stiu pe unde cand cineva avea nevoie de nu-s ce organe iar pana la pranz victima, posesoare de care de sanatate, cu analizele la zi, suferea un accident de masina, sai upu venea reprede sa-l salveze, dar stupoare nu putea. si …..
    Ce mai articol ar iesi.
    Dar cum sa recunoasca ei ca cardu pune datele pe tava ?
    Cum sa recunoasca primu si ultimul om din stat ca rahatu numit card de sanatate poate fi o mareeee, mareee problema ?

    Apreciază

  5. rr said, on august 3, 2019 at 11:48 pm

    La inceput aparusera informatiile astea:

    https://www.national.ro/news/adolescenta-terifiata-lasa-ma-ca-ma-omori-dar-politistii-n-au-intervenit-in-casa-crimei-din-caracal-664648.html

    Daca la 4 dimineata se auzea din curtea agresorului: „Lasa-ma, ca ma omori!”,, inseamna ca nu a omorat-o pe Alexandra atunci cand a prins-o ca a sunat la 112, si nu a avut la dispozitie 8 ore pentru a incinera cadavrul, asa cum i-ar fi spus Dica avocatului sau.

    Acum nu se mai aude nimic despre acei vecini care ar fi auzit acele tipete si care ar fi sunat si ei la 112. Acele tipete se spunea ca le-ar fi auzit si politistii ajunsi acolo.

    Apreciază

    • mircea.v said, on august 4, 2019 at 10:00 am

      In plus au zis la inceput ca nu au gasit probe biologice… Totul e o mare vrajeala.

      Dar, nu e asta cea mai mare vrajeala. Pe JFK l-au impuscat in cap din fata, in vazul lumii, e filmat, e tot ce vrei dovedit fizic, balistic, si varianta oficiala e cu glontul magic (care a provocat 7 rani la 2 persoane), ca a venit din spate, un singur tragator… Si anchete, si demonstratii, si asa a ramas pana azi, si asa cred cei mai multi, si asa va ramane cel putin pana la desecretizare, adica dupa 75 de ani de la asasinare. Va ramane ca nu a fost lovitura de stat si asasinat de sistem, ci de un singur ametit.

      Asa ca, aici, unde totul e pitit, pt sistem e flaore la ureche fata de JFK.

      Belis, intre timp si-a schimbat declaratia, si a zis ca se poate incinera si in acel butoi, la 300 grade, si ca in acest caz timpul ar creste la 5-6 ore. Adica, exact ce sustine sistemul acum.
      Adica, Belis a primit ordin, si s-a conformat.

      Apreciază

  6. R said, on august 4, 2019 at 12:30 am

    Dacă într-adevăr se încearcă o mușamalizare în cazul în care ar exista o rețea de trafic de organe și/sau de proxenetism, atunci înseamnă că au existat multe victime. Nu există o „rețea” cu două victime. Așadar unde sunt celelalte persoane dispărute fără urmă în ultimele luni/ani din zonă? Și dacă au dispărut mai multe persoane, familiile acestora de ce nu zic nimic? De aici ar trebui să înceapă investigația, dacă se vrea aflarea adevărului.

    Apreciază

  7. vasile said, on august 4, 2019 at 2:20 am

    f b ca merge blogul in continuare, ca trebuie sa ne pregatim de convietuirea pe planeta maimutelor, sobolanilo , porcilor.

    https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Primul-organism-hibrid-om-maimuta-din-lume-creat-de-cercetatorii-spanioli-intr-un-laborator-din-China-157223

    Apreciază

  8. geo said, on august 4, 2019 at 10:42 am

    https://m.hotnews.ro/stire/23296740

    Apreciază

  9. geo said, on august 4, 2019 at 11:23 am

    https://m.hotnews.ro/stire/23294985

    Apreciază

  10. geo said, on august 4, 2019 at 2:18 pm

    https://m.hotnews.ro/stire/23296446 statului nu ii place concurenta

    Apreciază

  11. acelas said, on august 4, 2019 at 6:42 pm

    Dar chiar. De ce s-a grabit alde Birchall, cea care se poza nonsalant cu unealta klemm sau maior fara nicio greata, sa anunte ea o astfel de veste macabra, care de altfel e si extrem de greu de comunicat? De ce i-a luat fata DIICOT-ului?

    altfel, nu stiu de ce contraexpertiza testului adn nu se face in alta tara acum, sau oricum la alt laborator de investigatii, pt a putea fi cu adevarat mai relevant. Unde-i locul pe pamant in care americanii nu-si pot intinde tentaculele pt o presupusa influenta … ? Rusia. Exact, nu stiu de ce familia nu propune analize adn efectuate la niste laboratoare specializate din Rusia? Nu ca as vrea sa insinuez ceva neaparat…, dar totusi putin profesionalism in plus nu strica.

    Apreciază

  12. acelas said, on august 4, 2019 at 6:53 pm

    Ipoteza: daca trupul „ars in butoi” nu ar apartine Alexandrei ci Luizei? Adica Alexandra e in viata si s-a facut asta, „recunoasterea faptei” pt a se i se pierde urma si unei adevarate retele de trafic de carme vie. Cum s-a facut „recunoasterea”? Pai pana acum 2 zile numai bijuteriile Alexandrei erau singura conexiune cu cenusa de acolo. De doua zile spun ca adn-ul e foarte asemanator cu adn-ul parintilor, deci nu adn-ul ei, de ce nu l-o fi putut preleva de undeva de la ea nu stim. Ok, este un and unic in toata cenusa (sau oasele) de acolo, dar daca ele apartin intregi unei alte persoane, Luiza sau alta victima de alta data. Si „au ars” altadata de fapt (cand avea timp?), iar acum monstrul doar a aruncat bijuteriile acolo pt a face cale libera Alexandrei si retelei de carne vie. Chiar, de ce s-a zbatut el atata sa recupereze bijuteriile din locul acela din oras si sa le arunce apoi in butoi? Ca sa se acuze singur? Sau sa acuze o alta fapta, „mincinoasa”? Daca cenusa a a altei victime anterioare? iar ea a ars altcandva, si nu pe timp de zi.., iar Alexandra e in viata si traficata de proxeneti?

    Apreciază

  13. Duhul Capitanului said, on august 4, 2019 at 7:43 pm

    Și dacă totuși a făcut asta?! Si să vă mai spun ceva. Nimic nu se întâmpla fără voia lui Dumnezeu. Ce era mai bine pentru ea:să fie traficata ani de zile și dezumanizata sau să fie o jertfă curata pentru Dumnezeu? Viata veșnica e importanta pentru noi, nu viața aceasta. Dumnezeu și-a ales o jertfa curata ca o ultimă șansă de trezire a acestui neam. Nici măcar un fir de par nu se mișcă fără știrea Tatălui Meu, spune Mântuitorul, darămite viata unui om! Prin acest suflet nevinovat Dumnezeu vrea să înceteze acest păcat strigător la cer. Acum depinde doar de noi…

    Apreciază

  14. acelas said, on august 4, 2019 at 9:49 pm

    Alexandra „omagiata” de habauicii de la untold. Dj-ul a „escrocat” sentimentele prin emotie ale publicului … afisand fotografia Alexandrei pe ecranele gigant, in fata gloatei de la untold (incercand printre altele „educarea” pt alte rasmerite in societate ..) . Alexandra a fost „omagiata” de Dj-ul don Diablo in fata gloatei, a masei amorfe, inspide, uniformizata si depersonalizata de habauci de la untold. Aberant

    iata cum arata o astfel de gloata de sclavi insipizi si uniformizati ..

    Apreciază

  15. mircea.v said, on august 4, 2019 at 11:31 pm

    Degradarea ADN-ului in functie de temperatura:

    Dă clic pentru a accesa 6500cab553e7aab8cf09ea8f55b75da3c534.pdf

    Conclusions
    We found that under dry conditions, DNA degradation
    begins at 130C, and continues in a linear manner until
    complete degradation occurs around 190C. In an aqueous
    solution, it is not possible to determine the degradation
    temperature using our method, since applying pressure on
    the DNA solution causes the DNA to be more sensitive to
    heat, and therefore the DNA degrades already above 90C.
    This observation is very interesting and may be useful by
    itself. It is possible that the pressure weakens the chemical
    bonds between the atoms within the DNA molecule. Another possibility is that the exposure to oxygen within the
    compressed air that was used to create the pressure damaged
    the DNA and made it more sensitive to heat-induced degradation.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23621849
    Abstract
    In this article, we investigate the thermal degradation of deoxyribonucleic acid (DNA). We find that under dry conditions, complete DNA degradation occurs at above 190°C. In addition, as the boiling temperature of water is pressure dependent, we have investigated the thermal degradation of the DNA in water for different applied partial pressures. This information is important for fundamental understanding of DNA structure and energetics, and can be useful for biomedical applications such as thermal targeting of DNA in cancer cells, as well as for basic research.

    Deci, degradarea ADN-ului incepe pe la 130 grd C si pe la 190 grdC este total distrus.
    In butoi este exclusa gasirea de adn nedistrus.

    Apreciază

  16. Apologetica911 said, on august 5, 2019 at 5:05 am

    In mod sigur e o mare minciuna (sau mai multe) pentru ca:
    1. Nu se putea atinge temperatura necesara cu acele mijloace.
    2. Bijuteriile intacte.
    3. N-ar mai fi ramas nici urma de ADN.
    In mod sigur la mijloc sunt niste retele de trafic de carne vie cu ramificatii in structurile inalte ale statului.
    In alta ordine de idei, cred ca toata treaba asta va fi folosita pentru promovarea unor sisteme de urmarire si control a oamenilor, inclusiv a ideii de cip salvator…

    Apreciază

  17. Madalina said, on august 5, 2019 at 8:40 am

    Iata cu ce josnicii se ocupau procurorii in loc sa lupte impotriva crimei organizate: https://www.flux24.ro/halucinantul-caz-de-la-barlad/ (si-a pierdut serviciul pentru ca a folosit masina institutiei pe o distanta de 1 km cu acordul sefilor si a printat la imprimanta institutiei 2 pagini A4)

    Apreciază

  18. acelas said, on august 5, 2019 at 5:32 pm

    un titlu mai vechi din presa ..

    https://www.flux24.ro/seful-masoneriei-romane-a-binecuvantat-o-organizatie-dubioasa/

    Apreciază

  19. nimeni said, on august 9, 2019 at 2:27 pm

    Mi se pare foarte interesant si curios cum s-a „incheiat” asa-zisa „ancheta”:
    – toti spuneau la unison ca NU SE POATE sa fi fost incinerata intr-un butoi din curte, ca vecinii NU au simtit miros, ca nu se atingea temperatura necesara arderii etc.
    – s-a „scurs” o informatie cum ca FBI s-ar fi implicat in ancheta si a aparut si o poza cu ministrul de interne (daca nu gresesc) dand mana cu Hans Klemm, la o „intalnire” unde au discutat …despre vreme, despre cum trebuie facute „unele lucruri” etc.
    – in secunda 2 cei de la IML au declarat ca rezultatul testelor ADN indica …exact ce se spunea pana in clipa aia CA ERA IMPOSIBIL: da, victima a fost arsa in butoiul ala, desi nu era posibil (chiar si un fost director de la IML spunea ca nu are cum sa fie posibil asa ceva)
    – brusc au aparut si „martori” din vecinii lui Gheorghe Dinca si au inceput sa declare CA DE FAPT EI AU SIMTIT MIROS DE FUM, deci a fost arsa (dar inainte de rezultatul testului ADN facut la IML de ce nu au spus la fel?!).

    Acum toata lumea crede rezultatul „scos” de IML! E „clar” pentru toti!…

    Totusi, din surse neoficiale, am „auzit” ca la IML se mai pot „truca” unele rezultate si chestii… contra unor sume modice, de 5-6.000 euro (de exemplu se ancheteaza un accident de masina dar IML „trebuie” sa scoata ca mortul a murit de insolatie de fapt, nu in urma accidentului).

    Apreciază

  20. […] Nici eu nu cred ca trupul Alexandrei a fost complet incinerat in acel butoi […]

    Apreciază

  21. […] Nici eu nu cred ca trupul Alexandrei a fost complet incinerat in acel butoi […]

    Apreciază

  22. […] Nici eu nu cred ca trupul Alexandrei a fost complet incinerat in acel butoi […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.