SACCSIV – blog ortodox

În ce hal ajung activiștii procip: preotul Calistrat Chifan despre vizita Papei Francisc în România

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 2, 2019

Intr-o conferinta in care se lauda ca are pasaport biometric, card de sanatate si ca ii va lasa sa-i puna si cip pe mana stanga, preotul Calistrat Chifan indraznea sa spuna ce parintele Justin Parvu a fost influentat de neoprotestanti:

PREOTII lui ANTIHRIST – MATEI VULCANESCU zice: Sfantul PAISIE AGHIORITUL a fost INFLUENTAT de NEOPROTESTANTI sa vorbeasca despre ANTIHRIST si ACTELE CU CIP / Iar CALISTRAT CHIFAN zice la fel despre Parintele JUSTIN PARVU …

Iar dupa ce devii activist procip si indraznesti sa minti astfel despre Sfinti si mari duhovnici, mai devreme sau mai tarziu vei deveni si carpa dracilor. Nu te mai controlezi in gesturi:

EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de bune sunt cipurile

Incepi sa spui lucruri traznite:

Pigmeul Calistrat Chifan a trecut la next level: isi bate joc de Sfinti si profetiile lor despre antihrist …

Si ajungi si ecumenist:

Preotul Calistrat Chifan promoveaza ecumenismul perfect. Iata, de exemplu, ce spune despre casatorii

Iata si ce a spus recent despre vizita Papei Francisc in Romania:


Transcriptul:

Ziarista:

Si o ultima intrebare: e bine sa urmam pozitia Patriarhului Bulgariei fata de Papa? Sa ne aparam dreapta credinta…

Preotul Calistrat Chifan:

Haideti sa va spun un lucru. Nici nu m-am asteptat ca cineva va pune intrebarea aceasta.

Pe mine nu ma intereseaza ce parerea a avut Patriarhul Bulgariei sau ce pozitie a avut el. Eu stiu un singur lucru, ca de la 1054, cand Biserica s-a rupt in doua, iar Apusul si-a format dogme separate, invataturi separate, si-a numit cap al bisericii pe papa, pe mine nu ma incurca cu nimic la mantuirea absoluta, sa-mi fa pravila, canonul rugaciunea, ca el are papa sau n-are papa.

I-am vazut si pe ai nostri, pe ortodocsi, foarte obraznici, foarte tupeisti, foarte jignitori, repet si am spus-o de multe ori, astia spun ca m-au cumparat astia, ca-s vandut, ca mi-au dat bani sa spun prostii. Povesti nemuritoare.

Articolul 1: Hristos n-a vorbit urat niciodata nimanui, n-a jignit pe nimeni. Putea sa spurce pe farisei, pe carturari, pe saduchei, pe nazarineni, pe invatatorii de lege, pe rabini, sa-i faca praf. Niciodata. Le-a spus: „Ce este scris in lege cum citesti? Fa aceasta si vei fi viu”. Si ne da pilda cu samarineanul de alt neam care a facut o fapta buna si nu era nici cu taiere imprejur, n-avea treaba nici cu jertfe la templu, nu era nici evreu, nu era nici traitor al legii celei vechi, era om.

In momentul in care papa vine in Romania, nu vine pentru ortodocsi. Papa vine in Romania pentru catolicii lui, pastoritii lui, care ei cred dogma si credinta si impartasesc trairea si ma rog, ce au ei ca dogma, lor le slujeste, pe ei ii impartaseste, n-a venit papa sa oblige, a spus astept toti ortodocsii sa se inchine mie sau sa vina sa-i impartasesc, deci astea sunt tot felul de talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii de genul asta, dar eu fac alta comparatie. Daca noi prin vederea papei vedem asa o mare cutremur in Romania si atata rautate, ce simte Franta, Spania, Germania, Portulgalia si toate tarile catolice in care noi ne-am dus peste ei cu credinciosi, cu biserici, cu episcopi, cu protopopi, cu mitropoliti, in tara lor catolica. Nu erau indreptatiti sa zica „hai afara din tara noastra, ca sunteti eretici si ne faceti prozelitism si ne stricati credinta”? Nu, n-au facut asa. Ne-au dat si biserici goale, ne-au si primit sa slujim, ne-au si lasat in pace sa caram bani de la ei din tara muncind in teritoriile lor si ei nu ne jignesc, numai noi, noi … o mana de neispraviti care n-au treaba si o fac ei pe aparatorii Ortodoxiei, vin si arunca cu mizerii. Fac o imagine proasta in primul rand Bisericii, fac o imagine proasta in primul rand Romaniei, fac o imagine proasta credintei si fac o imagine proasta moralei crestine. Pentru ca ce se intampla, toata lumea arunca aceeasi vorba, el cel mai des, daca sunt batut peste obraz cand discut cu oamenii in particular stii ce-mi spune? „Parinte, religia a facut cele mai mari nenorociri, cele mai mari dezbinari”. Si asa este. De ce nu stai in banca ta? Fa tata minuni, invie morti, vindeca bolnavi, coboara foc din cer si atunci catolicii vin sa se inchine tie si se fac ortodocsi. Cand tu esti un barfitor ca la mahala, la taraba cu patrunjel si jignesti si vorbesti urat si arunci cu noroi, pentru ce sa vina ala la Ortodoxie, doar nu-i tampit.

Deci trebuie sa ne controlam si sa fim putin educati. Noua ne lipseste foarte mult educatia ortodoxa. Deci inghit astia de la Sinod, tac saracii si n-au ce face, ca sunt pastoritii lor si trebuie sa-i tolereze. Buni sau rai sunt ai nostri. Dar noi n-avem etica bunului simt. Noi n-avem …

Am vazut acolo, ca vine antihristul, ca nu stiu ce. Draga, antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele. Antihrist e orice om care uraste. Antihrist e orice om care fura, e orice om care da in cap, e orice om care barfeste, vorbeste de rau, judeca inaintea lui Hristos. Dumnezeu n-ar putea cobori foc din Cer? Era cu apostolii impreuna si cineva facea minuni si Apostolii au zis „Doamne, acum coboara foc din Cer peste astia ca nu sunt cu noi”. Si se intoarce Hristos catre Apostoli „Bai, voi al cui Duh sunteti? Lasati-i, n-au cum sa fie impotriva noastra daca fac minuni in numele nostru”. Si spune la Luca ca vor veni la Hristos si vor zice „Doamne, dar in numele Tau am scos draci, in numele Tau am vindecat bolnavi, in numele Tau am facut minuni, in numele Tau am facut atatea si atatea”. Si stiti ce le raspunde Hristos? „Ca sa nu se batjocoreasca numele lui Dumnezeu intre neamuri”. Ei la Judecata cand va veni Dumnezeu cu Judecata, care-I singurul si dreptul Judecator, atunci stim exact ce primeste fiecare. Dar s-ar putea ca noi sa ne credem de-a dreapta si sa ne trezim de-a stanga. Si s-ar putea, cum spune Sfantul Ioan Gura de Aur, „cei pe care noi ii consideram de-a stanga sa gasim multi de-a dreapta”. Si la Capernaum avem o expresie: „multi de la rasarit si de la apus, de la miazazi si miazanoapte”, ce-o fi insemnand asta? Cele patru vanturi. „Vor veni si vor manca la masa cu Dumnezeu, in Imparatia lui Dumnezeu, cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov”. Noi nu stim pe cine mantuieste Dumnezeu. Mai avem inca o expresie in Sfanta Scriptura care spune asa: „Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta. Si pe ele trebuie sa le aduc la Tatal ca sa auda glasul Meu si sa-L cunoasca pe El”. Dumnezeu are de adus la crestinism si pagani si hindusi si budisti si confucianisti, are de adus mahomedani, are de adus protestanti, are de adus reformati, anglicani, are multa treaba, nu s-a terminat. Si a spus Hristos: „Nu va veni sfarsitul pana ce nu se va impartasi Evanghelia la toata faptura”. Noi avem de imprastiat Cuvantul lui Dumnezeu, nu ura si scandal si barfa si jigniri.

Ziarista:

Cu ce sa ramana cei care ne-au urmarit azi?

Preotul Calistrat Chifan:

Cei care ascultat astazi sa fie oameni frumosi si intelepti, sa doreasca Sfanta Liturghie, sa iubeasca Cuvantul Evangheliei, sa nu plece urechea la tot felul de manipulari urate si goale si grosolane si cuvinte nonsens. Singurele cuvinte care se scriu cu litere mari si trebuie sa ramana in inima noastra sunt cuvintele Evangheliei lui Hristos.

Analiza

Asadar, ziarista intreaba: „e bine sa urmam pozitia Patriarhului Bulgariei fata de Papa? Sa ne aparam dreapta credinta…”. Pentru cei ce inca nu stiu, Sfântul Sinod a decis ca rugăciunile cu papa Francisc sunt strict interzise cu ocazia vizitei în Bulgaria.

Iar preotul Calistrat Chifan isi incepe raspunsul cu:

Pe mine nu ma intereseaza ce parerea a avut Patriarhul Bulgariei sau ce pozitie a avut el.

Dar hotararea bulgarilor de a nu se ruga cu papa se bazeaza pe ce au spus Sfintii Parinti cu mult timp inaintea lor, deci pe pr CC nu-l intereseaza nici parerea acestora (de exemplu, Sfantul Marcu Eugenicul al Efesului).

Pr CC:

Eu stiu un singur lucru, ca de la 1054, cand Biserica s-a rupt in doua, iar Apusul si-a format dogme separate, invataturi separate, si-a numit cap al bisericii pe papa, pe mine nu ma incurca cu nimic la mantuirea absoluta, sa-mi fac pravila, canonul rugaciunea, ca el are papa sau n-are papa.

Lucrurile nu stau insa asa. Biserica nu s-a rupt din senin in doua la 1054, dupa care Biserica Apusului si-a format dogme separate. Sa ne amintim:

La Sinodul de la Frankfurt din 794 d.Hr., francii au condamnat hotărârile Sinodului al VII-lea Ecumenic şi cinstirea sfintelor icoane. De asemenea, în 809 francii au introdus în Simbolul de Credinţă dogma Filioque, adică învăţătura despre purcederea Duhului Sfânt de la Tatăl şi de la Fiul. Acest adaos a fost condamnat atunci şi de Papa ortodox al Romei. La Sinodul de la Constantinopol din 879-880 d.Hr., sub Fotie cel Mare, la care au luat parte şi reprezentanţi ai Papei ortodox de la Roma, au fost condamnaţi cei care anatemizaseră hotărârile Sinodului al VII-lea Ecumenic şi cei care introduseseră în Simbolul de Credinţă Filioque. Însă, pentru prima dată, Papa franc Serghie IV, în anul 1009 d.Hr., în epistola sa de întronizare, a adăugat Filioque în Simbolul de Credinţă, iar Papa Benedict VIII, a introdus Crezul cu Filioque în cultul Bisericii, drept care Papa a fost şters din dipticele Bisericii Ortodoxe.

Ca atare, ceea ce s-a rupt in Apus nu mai era Biserica inca de atunci. Dupa care a tot adaugat rataciri peste rataciri in „invataturile” sale.

Pr CC intreaba cu ce-l incurca pe el existenta catolicilor. Intr-adevar, nu-l incurca la mantuire nici existenta lor, cum nu-l incurca nici existenta budistilor sau animistilor. Dar e dator a marturisi ca respectivii se afla in erezie sau paganism, mai ales când vin în propria-ți țară să semene confuzie și să facă prozelitism ereziei. El insa s-a apucat sa-i atace furibund tocmai pe cei ce marturisesc ca Vaticanul este eretic.

Pr CC:

I-am vazut si pe ai nostri, pe ortodocsi, foarte obraznici, foarte tupeisti, foarte jignitori, repet si am spus-o de multe ori, astia spun ca m-au cumparat astia, ca-s vandut, ca mi-au dat bani sa spun prostii. Povesti nemuritoare.

Nu stiu cine spune ca o face pe bani, insa un lucru e sigur, o face:

TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos de sub caterisire, dupa care ACTIVIST PRO CIP – eGuvernare – internetul obiectelor – eliminarea banilor cash…

Pr CC:

Articolul 1: Hristos n-a vorbit urat niciodata nimanui, n-a jignit pe nimeni. Putea sa spurce pe farisei, pe carturari, pe saduchei, pe nazarineni, pe invatatorii de lege, pe rabini, sa-i faca praf. Niciodata. Le-a spus: „Ce este scris in lege cum citesti? Fa aceasta si vei fi viu”. Si ne da pilda cu samarineanul de alt neam care a facut o fapta buna si nu era nici cu taiere imprejur, n-avea treaba nici cu jertfe la templu, nu era nici evreu, nu era nici traitor al legii celei vechi, era om.

Sa vedem:

„Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 3

„Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn.

Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul.” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 12

„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 23

Iar Pilda Samarineanului nu ne-a spus-o Iisus Hristos pentru a demonstra ca papistasii nu sunt eretici:

PILDA SAMARINEANULUI MILOSTIV. Duminica a 25-a dupa Rusalii (Începutul Postului Crăciunului). Predica parintelui ILIE CLEOPA

Pr CC:

In momentul in care papa vine in Romania, nu vine pentru ortodocsi. Papa vine in Romania pentru catolicii lui, pastoritii lui, care ei cred dogma si credinta si impartasesc trairea si ma rog, ce au ei ca dogma, lor le slujeste, pe ei ii impartaseste, n-a venit papa sa oblige, a spus astept toti ortodocsii sa se inchine mie sau sa vina sa-i impartasesc, deci astea sunt tot felul de talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii de genul asta.

El vine si la catolici dar in primul rand nu de aceea vine. Vine la 20 de ani de la prima vizita a unui papa intr-o tara ortodoxa, anume Romania. Atunci s-a strigat „Unitate!” iar vizita de acum se desfasoara sub genericul „Sa mergem impreuna!” si mass-media promoveaza de trei zile un activism ecumenist de proportii nemaintalnite. In aceste conditii, este obligatoriu ca realii ortodocsi sa arate adevarul despre papistasi. Pr CC ii numeste insa pe acestia „talibani care arunca cu mizerii”.

Pr CC:

dar eu fac alta comparatie. Daca noi prin vederea papei vedem asa o mare cutremur in Romania si atata rautate, ce simte Franta, Spania, Germania, Portulgalia si toate tarile catolice in care noi ne-am dus peste ei cu credinciosi, cu biserici, cu episcopi, cu protopopi, cu mitropoliti, in tara lor catolica. Nu erau indreptatiti sa zica „hai afara din tara noastra, ca sunteti eretici si ne faceti prozelitism si ne stricati credinta”? Nu, n-au facut asa. Ne-au dat si biserici goale, ne-au si primit sa slujim, ne-au si lasat in pace sa caram bani de la ei din tara muncind in teritoriile lor si ei nu ne jignesc

E deja culmea tupeului sa consideri un act de mare bunavointa faptul ca occidentalii ii lasa pe romani sa vina cu banii acasa. Si nici faptul ca romanii muncesc in Vest nu-i vreun act de bunavointa, caci oricum vesticii au nevoie de lucratori, ei nemaifăcând destui copii. Si cum nici noi nu mai facem (In România in anul 2018 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 50 de ani), aducem muncitori din Asia. Totul insa face parte dintr-o ecuatie mai mare:

Ați auzit de PLANUL KALERGI? Finanțare: evreii ROTHSCHILD și WARBURG / Obiectiv: OMUL VIITORULUI de RASĂ MIXTĂ, dispariția diversității vechilor rase și popoare / Conducătorii omului nou: EVREII…

Iar prozelitism ortodox nu exista tocmai prin faptul ca ne-au dat biserici. Exista mai degraba un prozelitism ecumenist. Adica nu vin vestici la Ortodoxie pentru ca fac romanii slujbe in biserici catolice, ci romanilor le intra in cap doctrine ecumeniste. Mai ales cu Mitropoliti precum acesta:

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

Pr CC:

numai noi, noi … o mana de neispraviti care n-au treaba si o fac ei pe aparatorii Ortodoxiei, vin si arunca cu mizerii. Fac o imagine proasta in primul rand Bisericii, fac o imagine proasta in primul rand Romaniei, fac o imagine proasta credintei si fac o imagine proasta moralei crestine.

Asadar, cei ce vorbesc despre erezia Vaticanului sunt niste neispraviti care arunca cu mizerii facand imagine proasta. Asta inseamna marturisirea in mintea fudulului pr CC. Iar cum marturisitorii nu de la ei vorbesc, ci raspandesc cuvantul Sfintilor Parinti si al marilor duhovnici, evident ca tot neispraviti ii considera si pe cei precum:

Pr CC:

Pentru ca ce se intampla, toata lumea arunca aceeasi vorba, eu cel mai des, daca sunt batut peste obraz cand discut cu oamenii in particular stii ce-mi spune? „Parinte, religia a facut cele mai mari nenorociri, cele mai mari dezbinari”. Si asa este. De ce nu stai in banca ta? Fa tata minuni, invie morti, vindeca bolnavi, coboara foc din cer si atunci catolicii vin sa se inchine tie si se fac ortodocsi. Cand tu esti un barfitor ca la mahala, la taraba cu patrunjel si jignesti si vorbesti urat si arunci cu noroi, pentru ce sa vina ala la Ortodoxie, doar nu-i tampit.

A spune lumii invatatura Sfintilor Parinti nu inseamna „barfa de mahala”. Ba mai mult, pr CC cere minuni, invieri din morti si vindecari pentru ca ceilalti sa vina la Ortodoxie. Asta-i „teologia” lui, daca e minune, e de bine. Sa ne amintim insa:

ATENTIE MARE! Sfantul IOAN GURA DE AUR: De ce uneori VRAJITORII ii fac pe bolnavi SANATOSI iar DRACII chiar TAMADUIESC?

SATANA poate săvârși SEMNE și VINDECĂRI MINCINOASE – Mihail Urzică, „Minuni și false minuni”

Mihail Urzică – „MINUNI ȘI FALSE MINUNI”. Despre cele suprafirești și despre îngeri. Despre stăpânirile demonice

Categoria esențial: DRACI ca ÎNGERI DE LUMINĂ. Cum S-AU ÎNCHINAT unii călugări DIAVOLULUI și apoi au “PROFEȚIT”. Și ceva despre cum “CITESC” DRACII GÂNDURILE

Pr CC:

Deci trebuie sa ne controlam si sa fim putin educati. Noua ne lipseste foarte mult educatia ortodoxa. Deci inghit astia de la Sinod, tac saracii si n-au ce face, ca sunt pastoritii lor si trebuie sa-i tolereze. Buni sau rai sunt ai nostri. Dar noi n-avem etica bunului simt. Noi n-avem …

Probabil ca etica celorlalti ii place:

Cum vorbesc GRECO – CATOLICII despre Sinodul de la FERRARA – FLORENTA (1438-1439) si Sfantul MARCU EUGENICUL al Efesului

Sau poate ca ii place chiar etica latinilor care, impreuna cu tradatorii Ortodoxiei, au facut ravagii in Sfantul Munte Athos.

Pr CC:

Am vazut acolo, ca vine antihristul, ca nu stiu ce. Draga, antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele. Antihrist e orice om care uraste. Antihrist e orice om care fura, e orice om care da in cap, e orice om care barfeste, vorbeste de rau, judeca inaintea lui Hristos.

Zice Pr CC ca „antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele”, el insa jignindu-i pe marturisitori aproape la fiecare fraza: foarte obraznici, foarte tupeisti, talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii, o mana de neispraviti care vin si arunca cu mizerii, barfitori ca la mahala, aruncatori cu noroi, needucati, rai, fara bun simt, plini de ura, scandalagii, barfitori.

Pr CC:

Dumnezeu n-ar putea cobori foc din Cer? Era cu apostolii impreuna si cineva facea minuni si Apostolii au zis „Doamne, acum coboara foc din Cer peste astia ca nu sunt cu noi”. Si se intoarce Hristos catre Apostoli „Bai, voi al cui Duh sunteti? Lasati-i, n-au cum sa fie impotriva noastra daca fac minuni in numele nostru”.

Oare ce Biblie citeste pr CC? Iata ce scrie in Sfanta Scriptura la Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 9:

Şi a trimis vestitori înaintea Lui. Şi ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.

Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.

Şi văzând aceasta, ucenicii Iacov şi Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut şi Ilie?

Iar El, întorcându-Se, i-a certat şi le-a zis: Nu ştiţi, oare, fiii cărui duh sunteţi? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.

Deci nu-i vorba despre niste samarineni care faceau minuni si ce mai scorneste pr CC.

Pr CC:

Si spune la Luca ca vor veni la Hristos si vor zice „Doamne, dar in numele Tau am scos draci, in numele Tau am vindecat bolnavi, in numele Tau am facut minuni, in numele Tau am facut atatea si atatea”. Si stiti ce le raspunde Hristos? „Ca sa nu se batjocoreasca numele lui Dumnezeu intre neamuri”. Ei la Judecata cand va veni Dumnezeu cu Judecata, care-I singurul si dreptul Judecator, atunci stim exact ce primeste fiecare. Dar s-ar putea ca noi sa ne credem de-a dreapta si sa ne trezim de-a stanga.

Iar citeaza pr CC dupa o Biblie doar de el stiuta. Iata ce scrie in Sfanta Scriptura la Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 7:

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.

Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?

Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

Dupa cum observati, cuvintele ingrosate lipsesc din citatul pr CC. Dar tocmai ele demonstreaza ca pr CC bate campii. E ingrozitor ca preot fiind, sa elimini esentialul unui pasaj din Sfanta Scriptura pentru a „demonstra” ca s-ar putea ca la Judecata ortodosii sa ajunga de-a stanga iar catolicii de-a dreapta.

Pr CC:

Mai avem inca o expresie in Sfanta Scriptura care spune asa: „Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta. Si pe ele trebuie sa le aduc la Tatal ca sa auda glasul Meu si sa-L cunoasca pe El”. Dumnezeu are de adus la crestinism si pagani si hindusi si budisti si confucianisti, are de adus mahomedani, are de adus protestanti, are de adus reformati, anglicani, are multa treaba, nu s-a terminat.

De toate are de adus, doar pe catolici nu…

 

Reclame
Tagged with:

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ovidiu said, on iunie 3, 2019 at 6:01 am

  un ecumenist!

  Apreciază

 2. ovidiu said, on iunie 3, 2019 at 8:21 am

  HRISTOS A INVIAT!
  Frate Vasile te rog scoate-ma de la spam,ca nu mai pot comenta!Doamne ajuta!ovidiu.

  Apreciază

 3. Gabi.M said, on iunie 3, 2019 at 4:36 pm

  Diaspora Ortodoxiei
  02.06.2019 Despre vizita papei în România – Pr. Ieronim
  https://www.facebook.com/watch/?v=2460802214205968
  Apara-ne TU,Doamne si ne mantuieste de tot raul si de toti raii!

  Apreciază

 4. Rodo also said, on iunie 3, 2019 at 8:25 pm

  Trebuie clarificat acest lucru :diaspora a platit bani grei ca sa slujeasca in bisericile catolicilor ,protestantilor…Nu a fost dat nimic pe gratis Asa ca atunci cand preotii nostri spun catolicii au fost buni si ne-au primit bla,bla,bla e b…..t
  Dumnezeu sa ne ajute!

  Apreciază

  • gheorghe said, on iunie 4, 2019 at 12:15 pm

   Bani dati – nu e usor de strans si achitat…. inregistrari contabile, chitante…
   Dar au fost sfintite templele folosite ca Biserica?
   Cum poti sluji intr-o cladire in care mai inaite sau dupa orele de inchiriere vin altii si fac alte ritualuri, cu alte credinte?
   Nu sint spurcate?
   Daca nu au putut cumpara cladiri si sfinti pentru folosinta exclusiva ortodoxa mai bine se tineau slujbele sub cerul liber sau in sali inchiriate cu ora care nu aveau destinatie de folosinta religioasa, neutre spiritual, profane dar nu spurcate.
   Cum sa lauzi inchirierea cu ora sau cu luna de spatii in cladiri … drept atitudine „frateasca”!?
   Cine lauda firma care inchiriaza – sa zicem – un apartament pentru 3, … 5 luni?
   E afacere, nu e intr-ajutorare, compasiune ca sa „incapa” in discursul bisericesc.

   Apreciază

 5. Apa trce, pietrele rămân said, on iunie 3, 2019 at 9:48 pm

  Românii pot fi învinşi doar dacă li se ia Ortodoxia!
  https://www.marturisireaortodoxa.ro/romanii-pot-fi-invinsi-doar-daca-li-se-ia-ortodoxia/

  Apreciază

 6. didi said, on iunie 4, 2019 at 9:46 am

  masoneria lucreaza… un mason ca si daniel patriahul… iarta-i doamne ca nu stiu ce fac…

  Apreciază

 7. Gheorghe said, on iunie 4, 2019 at 5:55 pm

  De la discuții ecumenice se ajunge la marea problema ecumenism, unde sub înrâurirea unora care nu au legătură cu creștinismul, ne obliga sa schimbam cu catolicii musulmanii protestanții, legi pentru care au fost organizate sinoade ecumenice, au fost lupte pentru a se stabili un adevăr. Ni se impune de către dușmănii credinței sa ne unim cu acești eretici sa acceptam ceva de la ei, ei de la noi cate ceva si uite așa sa l asteptam pe ,,omul fărădelegii,, care se vrea a veni într o lume unde toți sunt ,,toleranți,, cu ceilalți distrugându-li-se capacitatea de a tine adevărul cel stabilit de sfinții părinți, cu amestecul ideilor si dogmelor, ceea ce daca ar vedea sf. părinți participanți la sinoade, poate ca pe ei i ar anatemiza primii. Ne am trezi in situația in care cei care spun ,,bucurăte cel care i ai rusunat pe închinători la idoli si pe eretici,, tocmai aceștia sa intre sub anatema din cauza atragerii Bisericii in dialogul fara sens cu ereticii si acceptarea unor idei pe care nelegiuitii de azi le vor impuse tuturor oamenilor, tolerenta fata de sodomiți, eretici de tot felul, toleranța fata de sectanți, (am uitat denumirea asta) fata de cei care fac fărădelegi.
  Pentru aceasta ei impun profitând de ultimul sinod sa declaram ca acceptam toleranta, reprezentand de fapt cea fata de sodomiți si alții care păcătuiesc împotriva firii, ne obliga in mod viclean sa acceptam si pe ceilalți, contestând hotărârile sf sinoade, care au delimitat adevărul de alte păreri. Ei atâta așteaptă sa semnam noi ceva de genul ca acceptam toleranta, ca nimeni nu trebuie sa fie persecutat si de aici urmează interpretarea lor zicând in mod mincinos ca ați semnat ca si fata de sodomiți lumea sa fie toleranta ceea ce este o minciuna si aberație. Tot ei zic, ați semnat ca nu trebuie sa fie persecutat nimeni si deci de acum nu mai ai voie sa spui cuiva ca nu e bine ce fac unii care greșesc. De acum nu ai voie sa spui ca sodomiții sectarii musulmanii trăiesc in păcat si înșelare , pt ar fi ca o discriminare ! Oare așa au făcut si sf parinti? Nu au spus lui Arie ca e greșit ce spune? Pe motiv ca l ar discrimina???
  Gândiți va bine la această întrebare si mod de a răstălmăci, nu ti se da voie sa spui ca unii greșesc, cum au spus de atâtea ori sf părinți, ca cică discriminezi. Cu acest cuvânt blochează ei orice cuvânt care arata ca cineva spune o erezie sau face un păcat. Nu ti se da voie si ești pus să declari fara sa știi, ca nu trebuie sa discriminezi dar înțelegând prin asta pe sodomiți si alții care fac rău, care urăsc biserica, care ii omoară pe creștinii din atâtea țări, care aduc arabi musulmani peste populația creștină , pentru a nu i mai lăsa sa se manifeste, pt a i distruge economic, a i obliga sa dea bani pământ pensie, arabilor aduși intentionat, pt a distruge credință creștină.
  Daca nelegiuirea lor merge mai departe si te pun sa zici ca si celelalte sunt biserici pe lângă ,,cea una sfântă soborniceasca apostoleasca,, și iar te păcălesc sa mai si semnezi ca si ereticii au biserici. Cum sa fie si acelea biserici când zici duminica ,, una sfântă soborniceasca,, de ce nu zici si una sfântă baptista adventista musulmana biserică… Faptul ca oamenii fac unele fapte bune mai mult ca noi, ca se organizează, ca vorbesc mai frumos fara limba de lemn, ajungând ca cei care ii asculta sa știe mai bine sa-si mărturisească credința
  lor, asta nu înseamnă ca acea adunare e biserică. Dar premergătorii antihristului vor o amestecare si o toleranță, care sa- l favorizeze pe omul fărădelegii care trebuie sa fie peste toți. Inconștient se pregătește calea prin încercarea unora de a face o singura credință amestecata dar una peste care sa domnească antihristul. Daca unii din noi au acceptat sa mai si semneze documente viclene , care vor sa-ti smulgă o declarație cum ca nu trebuie sa fie discriminare ei apoi… spunând … ca față de păcătoși sodomiți dușmani ai bisericii, înțeleg ei de fapt.
  Apoi ca trebuie toleranță, dar tot fata din aceștia sau alti rău voitori față de biserică.
  Mai se cere si semnarea ca si acelea sunt biserici ale sectelor.
  Daca faci asta exact sfinții părinți pe care ii cinstești in acatiste te vor indeparta , tocmai pt ca ai nesocotit ceea ce ei au susținut , ca ereticilor trebuie sa le spui așa, păcătoșilor la fel celor care și-au făcut adunări la fel, celor împotriva firii si care sunt susținuți azi de politicieni sa le spui ce sunt , biserică e cea ortodoxă, relațiile acesteia cu alte adunări sa fie ca cele care erau si la sinoadele ecumenice unde s a stabilit ce sunt ceilalți .
  Dușmanii vicleni ai bisericii zic ,,pace,, dar asta e de fapt intrarea in iad, daca accepți ceva de la ei, așa zisa ,,înțelegere,, ,,sa ne cunoaștem,, ,,sa ne respectam,, . Asta o spune diavolul pregătindu si calea într o lume in care toți sa aibă aceeași credință greșită, a ,,păcii false,, si nu a mărturisirii. Vedem ca sinodul Bisericii Bulgare in multe cazuri a spus clar ca nu e bine ca s a stabilit si la Istanbul, legiferandu se acolo sodomia si educarea copiilor in școală despre aceasta nelegiuire si despre greșelile dogmatice ale ,,cunoscutului,, papă si necesitatea de a ne ține credința noastră stabilita de fapt de alții, de sfinții părinți, noi doar sa nu schimbam ceva si sa le dam si altora ceva ce nu e a lor , calitatea de biserica de exemplu, așa cum vor dușmanii credinței care pregătesc calea omului fărădelegii.
  Sa vedem ca exista si mărturisitori si sa accept ca așa ar trebui sa vorbim si noi.

  Apreciat de 1 persoană

 8. clement said, on iunie 8, 2019 at 8:48 pm

  Ceea ce ar trebui sa ne ingrijoreze este forta cu care se apasa pe pedala de acceleratie pentru
  realizarea conglomeratului ecumenic.
  Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc au batut palma in privinta acestui pact in momentul in care a fost instalat Bartolomeu la Budapesta, tara in care 37,9% din cetatenii unguri se declara catolici,1,8% greco catolici, calvinisti 11,6%,luterani 2,2%,atei 1,5% si ireligiosi 43,9%.(sursa Wikipedia).
  Este evident faptul ca fara acordul Vaticanului, Patriarhul nu se putea instala in palatul Karolyi.
  Ar trebui sa privim cu atentie catre Bisericile Ortodoxe care rezista inca presiunilor ecumeniste.
  https://basilica.ro/cheile-palatului-karolyi-din-budapesta-au-fost-inmanate-simbolic-patriarhului-ecumenic-ps-siluan-a-participat-la-evenimentul-istoric/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: