SACCSIV – blog ortodox

SIMBOLISTICA EDIFICATOARE la AIPAC (de unde a anuntat Viorica Dancila mutarea ambasadei): PENTAGRAMA la brat cu STEAUA LUI DAVID. De ce este importanta mutarea ambasadelor la IERUSALIM? Care este legatura cu ANTIHRISTUL?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 24, 2019

După cum deja știți, aflata la AIPAC în SUA, premierul Viorica Dancila a anunțat mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Edificatoare simbolistica aleasa de AIPAC: pentagrama la braț cu Steaua lui David…

Cei ce dorm pe ei vor zice ca simbolizeaza prietenia dintre SUA și Israel, fără sa le mai pese de unde însă ideea de stea cu cinci colturi…

Steaua cu cinci colturi este o pentagrama, precum cea din fruntea lui Baphomet:

In 1861, ocultistul francez Eliphas Levi a inclus in cartea sa Dogmes et Rituels de la Haute Magie (Dogmas and Rituals of High Magic) un desen care va deveni cea mai faimoasa descriere a lui Baphomet: o capra umanoida inaripata cu o pereche de sani si o torta pe cap, intre coarnele sale. Figura include multe simboluri ezoterice legate de conceptele ezoterice intruchipate de Baphomet. In prefata cartii sale, Levi declara:

Capra de pe frontispiciu poarta semnul pentagramei pe frunte, cu un varf indreptat in sus, un simbol al luminii, cele doua maini ale sale formand semnul Hermetismului, una orientata in sus, spre luna alba, Chesed (ce inseamna mila, compasiune), cealalta indreptata in jos, spre luna cea neagra, Geburah (forta, judecata divina). Acest semn exprima armonia perfecta dintre mila si dreptate. Unul din bratele sale este de sex feminin si celalalt de sex masculin, ca si cele ale Androginului Khunrath, atributele caruia a trebuit sa le unim cu cele ale caprei noastre pentru ca el este unul si acelasi simbol. Flacara inteligentei stralucind intre coarnele sale este lumina magica a echilibrului universal, imaginea sufletului inaltat mai sus de materie; ca si flacara care, in timp ce este legata de materie, straluceste deasupra acesteia. Capul urat al fiarei exprima groaza pacatosului, ale carui actiuni materialistice, singura parte responsabila, trebuie sa suporte pedeapsa exclusiv; pentru ca sufletul este insensibil, potrivit naturii sale, si poate suferi numai atunci cand se materializeaza.

Bastonul, care sta in loc de organele genitale, simbolizeaza viata vesnica, corpul acoperit cu solzi, apa, semi-cercul de deasupra sa, atmosfera, penele care urmeaza sus, volatilitatea. Omenirea este reprezentata de cei doi sani si de bratele de androgin ale acestui sfinx al stiintelor oculte.”

Cititi va rugam mai multe despre Baphomet la:

OMUL NOU va fi ANDROGIN. Adica o aratare cu sani de femeie si falus de barbat. De aceea toata aceasta nebunie cu al treilea gen, pentru ca omul viitorului trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea lui BAPHOMET …

De ce sunt importante mutarile ambasadelor la Ierusalim? Pentru ca mutarea ambasadelor implica obligatoriu pasul urmator, recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului.

De ce atâta graba? Pentru ca treaba e coapta. S-a intrat pe ultima turnanta. Pregătirile pentru construirea celui de Al Treilea Templu sunt și ele gata. Mai trebuie instaurat antihristul…

Donald Trump a dat tonul:

A ÎNCEPUT SFÂRȘITUL: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei americane

Dar Donald Trump nu este decât o unealta, pregătită din timp pentru misiunea importanta ce i s-a încredințat:

GEMATRIA EVREIASCĂ (mult înaintea alegerilor): “DONALD TRUMP îl va anunța pe MESIA”

Noutăți despre Templul lui antihrist: S-a constituit sanhedrinul. Monedă de argint cu chipul lui Donald Trump și al regelui Cyrus!

Coroana se pregătește și ea:

Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunță că se pregătește COROANA DE AUR ce va fi înmânată lui MESIA de către toate neamurile Pământului / Reamintim: MESIA așteptat de rabini este ANTIHRISTUL

Deja se cere pe fata guvern mondial si ecumenismul total:

Sanhedrinul cere înlocuirea ONU, reeducarea religioasă a oamenilor și unirea națiunilor la Ierusalim

Iar unii rabini considera ca treaba este aproape iminenta:

Rabinul Chaim Kanievsky: MESIA va veni pana la viitoarele alegeri din Israel

Revenind la simbolistica de la începutul articolului, să ne amintim de vedenia ce l-a infiorat pe Sfântul Ioan din Kronstadt:

[…]

Ma înfior de cele vazute, când ma gândesc ce va fi cu lumea cea pacatoasa. Mânia lui Dumnezeu ne va lovi în curând, pe neasteptate, pentru ticalosia noastra. Scriu si-mi tremura mâinile, si lacrimile-mi curg pe obraz. Doamne, da-mi tarie si putere, da-mi adevarul Tau si vointa Ta de la început pâna la sfârsit, ca sa descriu tot ce-am vazut!

Aceasta vedenie a fost asa: dupa rugaciunea de seara m-am culcat sa ma odihnesc putin de oboselile mele. În chilie era semiîntuneric, în fata icoanei Maicii Domnului ardea candela. Nu trecu nici jumatate de ceas si am auzit un zgomot usor. Cineva s-a atins de umarul meu si o voce blânda mi-a zis încetisor: „Scoala-te, robul lui Dumnezeu, si sa mergem cu voia lui Dumnezeu!“. M-am ridicat si am vazut lânga mine un minunat staret, cu pletele albe, într-o mantie neagra, cu toiagul în mâna; m-a privit binevoitor, iar eu de frica mai n-am cazut jos; mâinile si picioarele începura sa-mi tremure, voiam sa spun ceva, dar limba nu mi se supunea. Staretul m-a însemnat cu semnul crucii, si mi s-a facut usor si vesel pe suflet.
Dupa aceea mi-am facut eu singur semnul crucii. Mi-a aratat apoi, cu toiagul, spre peretele de la asfintit.

[…]

Apoi, dintr-odata, peretele a disparut, iar eu l-am urmat pe Staret

[…]

Si iarasi am mers mai departe, si am intrat într-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar Staretul m-a oprit: „Nu se poate! Aici e urâciunea pustiirii!”.

Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

Am privit înapoi. Staretul se uita la ceva, m-am uitat si eu. „Parinte, spune-mi, ce este cu aceasta înfricosatoare biserica?” – «Acestia-s „cetatenii cosmosului”, ereticii, cei ce au parasit sfânta si soborniceasca Biserica si au primit inovatiile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; în astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te împartasesti!»

M-am înfricosat, zicând: „Doamne, vai noua, ticalosilor – moarte!”. Staretul m-a linistit însa, spunându-mi: „Nu te scârbi, ci roaga-te!” Si iata, am vazut o multime de oameni care se târau chinuiti de o sete cumplita, iar în frunte aveau stele. Când ne-au zarit, au început sa strige: „Sfinti parinti, rugati-va pentru noi. Atât de greu ne este, însa nu putem sa ne rugam. Tatii si mamele noastre nu ne-au învatat Legea lui Dumnezeu. N-avem nici numele lui Hristos, n-am primit Sfântul Mir, nici pe Duhul Sfânt, iar semnul crucii l-am refuzat!”. Si au început sa plânga.

[…]

Si iata, am vazut o multime de oameni, tineri si batrâni, îmbracati în straie ciudate, carând o stea imensa în cinci colturi; la fiecare colt atârnau câte doisprezece draci; în centru, satana însusi sta protapit cu niste coarne zdravene, cu capatâna de paie, iar din gura îi curgeau balele veninoase peste norod, de-a valma cu cuvintele: „Sculati voi cei pecetluiti cu blestemul…” Imediat s-a prezentat un cârd de draci, punându-le la toti pecetile: pe frunte si la mâna dreapta. L-am întrebat pe Staret: „Asta ce  inseamna?“.

– „Acestea-s pecetile antihristului”. Mi-am facut semnul crucii Si l-am urmat pe Staret.

[…]

Staretul s-a rugat mai apoi pentru robii lui Dumnezeu si a aratat spre rasarit. Se împlinira cuvintele Proorocului Daniel despre „urâciunea pustiirii“. Si iata, am vazut deslusit cupola templului de la Ierusalim. Era înfipta steaua. Sus, pe cupola, În interiorul templului se înghesuiau milioane de noroade, si înca altii mai încercau sa patrunda înauntru. Am vrut sa-mi fac semnul crucii, dar Staretul m-a oprit, zicând: „Aici este urâciunea pustiirii!“.

Am intrat si noi în templu. Era plin de lume: am vazut tronul, peste tot ardeau lumânari de seu; pe tron sta imperatorul în porfira de culoare stacojie; pe cap avea coroana de aur cu stea. L-am întrebat pe Staret: „Cine este acesta?“. El a raspuns: „Antihristul!“. De statura înalta, cu ochii ca jaratecul, cu sprâncenele negre, având cioc, fioros la fata, viclean, perfid, strasnic. Sta cocotat pe tron cu mâinile întinse spre popor, iar la degete avea gheare ca de tigru si racnea: „Eu sunt imperatorul si dumnezeul si stapânitorul. Cine nu va primi pecetea mea, aceluia, moarte!“. Toti au cazut la pamânt si i s-au închinat, iar el a început sa le puna peceti pe frunte si pe mâini, ca sa primeasca pâine si sa nu moara de foame si sete.

Cititi va rog mai multe la:

VEDENIA ÎNFRICOȘĂTOARE a Sfântului IOAN de KRONSTADT despre ANTIHRIST, căderea în erezii, semnul fiarei, sfârșitul lumii…

 

Reclame

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on martie 24, 2019 at 9:00 pm

  off

  Spune Parintele Elpidie:

  „Acest semn cum va fi? Aceasta pecete va fi o inventie satanica extrem de complexa, dar pe de alta parte si foarte subtila, care va functiona pe doua nivele.
  Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano- echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.
  Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip ( nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l vor mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii. ”

  Deci, vaccinuri, ADN, sistem nervos, microelectronica implantata.

  Asistam la sfortarea sistemului de a impune vaccinarea obligatorie.

  De la un medic am aflat ca spitalele din Romania, dau probe biologice la niste centre de cercetare din afara, care astea le vand la niste firme care dau ADN-ul pt aceste probe. Cica pacientii romani sant convinsi sa faca treaba asta ca e spre folosul stiintei, si deci al lor…
  Mai spunea ca cei de la ministerul sanatatii au fost intrebati daca e ok toata povestea, si au raspuns ca da.
  Azi, am vazut o reclama inserata de you-tube, cum unii ziceau ca vai ce bine sa dai sa ti se faca Adn-ul, ca stii care sant radacinile/stramosii tai, si ca ce fericire aduce faptul asta… Domeniul unde zicea ca poti cere info era cu „.ro”, adica era dedicat pt Romania.
  Asa ca, s-a inceput si pe parte de ADN. Acum ca ce bine e sa stii de unde tragi, o sa urmeze ca daca iti stii ADN-ul, apoi noi iti zicem ce boli vei face, si te vom invata cum sa le previi, si in momentul ala, omul modern speriat de moarte ca de bombe, sa va buluci sa dea ADN-ul direct in gura lupului.

  Apreciază

  • R said, on martie 26, 2019 at 12:48 am

   Întrebare: cum vor fi implantate nano cipurile – atât primul tip cât și al doilea tip, care am înțeles că va fi „subtil” – cu știrea sau fără știrea omului, cu acordul lui sau fără acordului lui, pentru că dacă implantarea nu se va face cu știrea și cu acordul omului, acesta nu va fi responsabil de pecetluire. Pecetluirea cu cipuri chiar nano și subtile trebuie să se facă cu acordul explicit al omului, altfel nu este lepădare. Nu te lepezi de ceva de care nu ai habar, care ți se întâmplă pe ascuns, fără știrea ta.

   Apreciază

   • mircea.v said, on martie 26, 2019 at 7:39 pm

    Alea multe cu sau fara stirea ta. Fara cipul mama, astea nu fac nimic. Cipul mama cu stirea ta. Adica iti manifesti tu liberul arbitru in cazul lui. Vei sti clar ca e vorba de cipul mama, ca fara asta nu vei putea cumpara sau vinde.

    Apreciază

   • R said, on martie 28, 2019 at 8:48 pm

    Nano cipurile fac rău chiar și fără cipul „mamă”, și pot fi introduse prin vaccinuri, lucrări dentare, operații de diferite tipuri, poate chiar și prin transfuzii de sânge, sau prin cine știe ce alte metode. Sunt corpuri străine care inter-reacționează cu organismul, și sunt unii care spun că uneori pot fi activate de la distanță și pot influența viața oamenilor inclusiv la nivel psihic. În SUA se spune că ar fi micro cipată/ nano cipată o bună parte a populației, cu voie sau fără voie. Ca să te ferești, ar trebui să nu mai ai de-a face deloc cu sistemul medical oficial, indiferent dacă îți cad dinții sau trebuie să faci o operație de urgență, pentru că nu se știe ce ți se poate întâmpla. Cred că unica soluție este Sfânta Împărtășanie care poate anihila influența nefastă a nano cipurilor. Nu știu la ce nivel s-a ajuns în fiecare țară europeană, inclusiv România, a cărei populație este atât de mulțumită că face parte din UE.

    Apreciază

 2. ioan said, on martie 25, 2019 at 1:40 am

  off topic: rezultatul interviului cu Olivia Steer a fost planificat? Regizat? A ramas Olivia fara suport, fara argumente?…

  Apreciază

 3. Florian said, on martie 25, 2019 at 7:19 am

  Conexiunea dintre antichrist si.. Viorica Dancila?
  Simplu: doamna dancila NU crede in antichrist.
  Saraca nici habar n-are ce-i aia…
  E o palarie mult prea mare pentru doamna profesoara de traforaj de la Videle.
  E o conexiune importanta, de urmarit pe viitor. Un viitor din pacate fara spranta pentru Romania.

  Apreciază

 4. geo said, on martie 25, 2019 at 8:31 am

  https://www.reuters.com/article/us-ups-healthcare-focus/ups-eyes-in-home-health-services-with-us-vaccine-project-idUSKCN1R30EC

  https://www.thecollegefix.com/new-jersey-legislators-want-huck-finn-out-of-states-schools/

  https://www.thecollegefix.com/consequences-from-transgenderism-to-trans-whateverism/

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-18/almost-half-of-female-u-s-economists-report-sex-discrimination

  https://www.aeaweb.org/resources/member-docs/climate-survey-results-mar-18-2019

  https://www.almasdarnews.com/article/trump-to-sign-order-to-recognize-israels-sovereignty-over-the-golan-heights/

  https://www.redressonline.com/2019/03/trump-koshers-israels-theft-of-syrias-golan-heights/

  http://www.hideoutnow.com/2019/03/this-map-shows-various-states-that.html

  Vezi la Medium.com

  https://www.strategic-culture.org/news/2019/03/22/crimea-reunification-with-russia-landmark-event.html

  https://www.aier.org/article/france-socialist-future-we-should-dread

  https://www.gatestoneinstitute.org/13925/socialism

  https://themindunleashed.com/2019/03/scientists-genetically-altered-children.html

  https://www.theguardian.com/environment/2019/mar/20/pesticide-residues-produce-even-after-washing-us

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6838623/French-soldiers-allowed-OPEN-FIRE-lives-threatened-Yellow-Vest-rioters.html

  https://hat4uk.wordpress.com/2019/03/24/the-sunday-essay-time-for-parliament-to-feel-the-heat-of-direct-democracy/

  https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/dont_shoot_the_dogs_the_growing_epidemic_of_cops_shooting_family_dogs

  https://www.investmentwatchblog.com/venezuelan-power-outage-proves-that-the-value-of-bitcoin-when-the-grid-goes-down-is-exactly-zero/

  https://www.reuters.com/article/us-usa-puertorico-cash/cash-demand-soars-in-puerto-rico-after-hurricane-hit-atms-card-systems-idUSKCN1C22GJ

  https://blogs.creditcards.com/2017/09/puerto-ricos-pain-underscores-our-reliance-on-debit-and-credit-cards.php

  https://spectrum.ieee.org/energywise/energy/renewables/7-things-about-life-in-puerto-rico-with-no-electricity

  https://original.antiwar.com/brett_wilkins/2019/03/22/killing-for-credibility-a-look-back-at-the-1999-nato-air-war-on-serbia/

  Apreciază

 5. octogonarul said, on martie 25, 2019 at 9:24 am

  Oameni buni va rog frumos haideți să nu mai stam sa comentam pe forum.
  Trebuie sa luam atitudine. Haideți la Cotroceni Guvern Parlament.
  Voi nu simțiti- vedeți că suntem conduși de dracu?
  In numele lui Hristos haideți să dăm cu Raul de pământ.
  Bunul Dumnezeu după mare mila lui sa ne aibă în paza sa.

  Apreciat de 1 persoană

  • abc said, on martie 25, 2019 at 2:47 pm

   http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=26

   51. Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
   52. Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.
   …………
   54. Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?

   De ce este importanta mutarea ambasadelor la IERUSALIM? Care este legatura cu ANTIHRISTUL?

   Apreciază

 6. geo said, on martie 25, 2019 at 9:28 am

  https://www.bbc.com/news/world-asia-china-47667880?fbclid=IwAR2scrZW2HKTrzTGP4vKDzHup6OX42LOCGOn9gvTiHOPbuottBpqiFU0Sgc

  „Majoritatea creaturilor sunt organisme moi, precum meduze şi viermi, care în mod normal nu au nici o şansă de a deveni fosilizate”, a declarat profesorul Robert Gaines, un geolog care a participat la studiu.

  O, da, si marmota…

  Apreciază

 7. john said, on martie 25, 2019 at 9:05 pm

  Se schimbă cărțile de identitate, în acord cu normele Uniunii Europene. Noile acte vor fi mai mici față de cele actuale și vor conţine un CIP, cu două amprente şi o poză a titularului, informează stirileprotv.ro.

  https://www.stiridiaspora.ro/in-aten-ia-tuturor-romanilor-se-schimba-buletinele-amprenta-poza-i-cip-obligatoriu_413843.html
  Am auzit stirea azi la radio,spuneau ca numai cine vrea ia cu cip CI biometrica.Dar este recomandat sa fie luata cu cip pt un acces facil prin Evropa …Numai idiotii cred una ca asta!

  Trump recunoaste suveranitatea Israelului asupra inaltimilor Golan
  Uitati/va la poze sa/i vedeti cum il supervizeaza..mai ales Kushner
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/donald-trump-a-recunoscut-suveranitatea-israelului-asupra-platoului-golan-anuntul-siriei.html#photo=3

  Apreciază

 8. Nimic nu sunt said, on martie 25, 2019 at 11:53 pm

  PĂSTRAŢI ORTODOXIA CURATĂ!
  În caz că eşti ortodox, citeşte, cunoaşte Ortodoxia şi apăr-o, căci trece prin momente grele! Sinodul de la Creta, din 2016, a hotărât, în numele ortodocşilor, în articolul 22 al documentului „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” următoarele: ,,Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic)”.
  Acest articol este, însă, străin de Ortodoxie, deoarece promovează înlocuirea ascultării ortodoxe pe baze canonice cu supunerea de tip catolic şi anulează sinodalitatea Bisericii. (1)
  Vizita Papei Francisc în România, din 31 mai-2 iunie 2019, este supradimensionată de mass-media, chiar dacă sfidează majoritatea ortodoxă, la adăpostul hotărârilor luate la Sinodul din Creta! Iaşul, se pregătește de un pelerinaj la care vor participa peste 120.000 de catolici, de parcă am fi o ţară catolică! Invitarea ortodocşilor la acest eveniment vădeşte intenţiile ecumeniste şi prozelitismul acestei vizite. Canoanele ortodoxe interzic rugăciunile în comun ale ortodocşilor cu cu cei de alte confesiuni. Cei care doresc pot afla deosebirile între Ortodoxie şi ,,religia” fabricată pentru a supune, nu pentru a mântui, care îşi spune impropriu ,, catolică”.( 2) Nici Bucureştiul nu se lasă mai prejos. Clopotele Catedralei Mântuirii Neamului vor fi trase pentru prima dată cu ocazia venirii Papei Francisc! (3) În faţa acestei situaţii, mulţi creştini au luat atitudine, aducând argumente din scrierile patristice. (4) Primirea Papei cu onorurile cuvenite unui ierarh ortodox este o blasfemie. Se răsucesc în mormânt Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân şi Mihai Viteazul şi alţi ortodocşi patrioţi care au apărat Ortodoxia românească!
  Papa ,, va fi primit ca episcop al Bisericii lui Hristos în catedrala construită pentru a simboliza Ortodoxia românească, în condițiile în care tronul episcopal al Romei se află în afara Bisericii de un mileniu”. (5) Aşadar, în urma schismei din 1054, papismul şi toate confesiunile care s-au îndepărtat de dreapta credinţă se află în afara Bisericii! Ca să intre în Biserica lui Hristos, trebuie să accepte Botezul ortodox! La Sinodul din Creta, în loc să se ia atitudine împotriva ereziilor, acestea au fost considerate ,,biserici”. Toate rugăciunile comune ale ortodocşilor cu celelalte confesiuni sunt interzise de către Sfinţii Părinţi din motive pedagogice şi din dragoste pentru mântuirea tuturor oamenilor. La acest sinod, a avut loc o politizare a credinţei, bifându-se un punct important de pe agenda ecumenistă care are drept scop final unirea tuturor religiilorşi închinarea la Antihrist! Dacă ne rugăm cu cei care se află sub anateme din cauza unor abateri canonice grave, ne facem părtaşi la păcatul lor( infailibilitatea papei, necistirea Maicii Domnului şi a sfintelor icoane etc. Află diferenţele dintre Ortodoxie şi alte confesiuni citind ,,Călăuză în credinţa Ortodoxă” de Ilie Cleopa (6). Avem datoria să ne informăm, să fim ortodocşi practicanţi care să dorească mântuirea cu orice preţ şi să luăm atitudine prin puterea exemplului, prin informarea aproapelui şi prin lupta cu erezia şi cu păcatul!
  ,,Scopul vieţuirii creştine este dobândirea Duhului Sfânt.” – spunea Sfântul Serafim de Sarov. Însă atitudinea permisivă faţă de păcat, faţă de erezii şi faţă de agenda LGBT nu este compatibilă cu dobândirea Duhului Sfânt: ,,Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (I Cor.6,9) Papiştii l-au idolatrizat pe papa, considerându-l infailibil, iar acum vor să-l vedem şi noi aşa, deşi poruncile evanghelice, după care vom fi judecaţi, ne spun altceva:
  ,,Şi apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei şi, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate? Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”. Şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă. Şi I-a zis cărturarul: Bine, Învăţătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu şi nu este altul afară de El. Şi a-L iubi pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul şi din toată puterea şi a iubi pe aproapele tău ca pe tine însuţi este mai mult decât toate arderile de tot şi decât toate jertfele. Iar Iisus, văzându-l că a răspuns cu înţelepciune, i-a zis: Nu eşti departe de împărăţia lui Dumnezeu.” (Marcu 12, 28-37) Aici este vorba despre iubire în Adevăr, nu despre părtăşia la minciună şi despre toleranţă în numele corectitudinii politice! Bolile sufletului, ca şi cele ale trupului, au nevoie de tratamentele potrivite!
  Trăim vremuri de mărturisire a credinţei, vremuri în care ni se cere să avem o credinţă puternică. Să ne unim glasurile împotriva ecumenismului, care constituie un adevărat genocid spiritual, şi să cerem ierarhilor noştri:
  -ieşirea din Bisericii Ortodoxe Române din Consiliul Mondial al Bisericilor, deoarece acesta are obiective care nu corespund canoanelor ortodoxe! Ortodoxia este Biserica. Nu există mai multe biserici. Credem ,,în una una, sfântă, sobornicească şi apostolească Biserică”, nu în în ereziile numite ,,biserici” la Sinodul din Creta!
  -nerecunoaşterea autocefaliei ,,bisericii” Ucrainei, întrucât crearea acesteia nu s-a desfăşurat în mod canonic, ci pe baze schismatice şi reprezintă un precedent pentru alte abuzuri cum ar fi: 1)subminarea Ortodoxiei prin intenţia acestei ,,biserici”de colaborare cu greco-catolicii, care atrage Ortodoxia spre supunerea faţă de Papa! 2) reacţia critică a acestei ,,biserici” faţă de oponenţii agendei comunităţii LGBT. Împotriva păcatului, Biserica Ortodoxă are pocăinţa, Spovedania şi alte Sfinte Taine!
  -iniţierea de către BOR a unor demersuri în vederea convocării unui sinod panortodox care să garanteze păstrarea Ortodoxiei autentice. Toate inovaţiile antiortodoxe se află sub anateme, de aceea nu trebuie susţinute: ,,Fiecărei inovaţii şi acţiuni potrivnice Predaniei Bisericii, şi învăţăturii lăsate de către sfinţii şi cinstiţii Părinţi, sau orice înnoiri ce se vor face mai apoi: Anatema!” (7)
  – repunerea crucilor ortodoxe pe toate bisericile ortodoxe din România. Pe unele biserici tronează crucea lui Baphomet, cea cu trei braţe paralele. În Bucureşti, există deja statuia lui Baphomet! Noi ne închinăm Crucii lui Hristos, nu lui Antihrist!
  – asigurarea în continuare a specificului ortodox al icoanelor. Au aparut ,,icoane” cu semne oculte pe ele!
  -evitarea participării la rugăciunile comune ale Papei cu Preafericitul Patriarh Daniel.
  -evitarea rugăciunilor comune în aşa-numita,,săptămână de rugăciune”.Nouă, ortodocşilor, trebuie să ne pese mai întâi de Hristos, nu să facem rugăciuni în care nici măcar numele Lui, al Maicii Domnului sau a unor sfinţi să nu-L pomenim!
  -ridicarea sancţiunii de caterisire a preoţilor care au întrerupt pomenirea în semn de protest faţă de hotărârile Sinodului din Creta. Este un drept al preoţilor să protesteze în acest fel atunci când constată abateri dogmatice ale ierarhilor, care au datoria de a păstra Ortodoxia. Există ţări în care acest drept al preoţilor este respectat.
  – informarea corectă a creştinilor despre: a)indiciile clare ale pecetluirii apropiate cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666: ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17); b)consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11. În China, deja există aparate care inscripţionează cu raze laser cetăţenii, cu codurile de bare care conţin 666 într-o formă ascunsă, şi nu ar fi de mirare ca, odată cu schimbarea cărţilor de identitate, să se introducă şi la noi aşa ceva! Microcipul implantat şi cel de pe cărţile de identitate operează cu număr în locul numelui de Botez, iar identificarea se face tot cu ajutorul tehnologiei bazate pe 666!
  – interzicerea promovării ideologiei de gen în România! Toţi cei care caută mântuirea trebuie să facă voia lui Dumnezeu, nu voia lor! Iar voia Sa, Dumnezeu Şi-a exprimat-o atunci când a făcut bărbat şi femeie. Promovarea ideologiei de gen reprezintă un alt tip de atentat la mântuirea oamenilor. Sfântul Aposto Iuda Tadeu pune pe acelaşi plan erezia cu homosexualitatea! Iar în zilele noastre se manifestă toleranţă faţă de ambele! Însă ,,vai omului aceluia prin care vine sminteala.”( Matei, cap.18, v. 7)
  Sfinţii Părinţi ne sfătuiesc să deprindem rugăciunea inimii, pentru a ne feri de reeducarea minţii prin diverse procedee: (,,Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, iartă-mă şi mă miluieşte pe mine, păcătosul/păcătoasa”! ori Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuieşte-mă pe mine, păcătosul/ păcătoasa! De mare folos este Psaltirea Maicii Domnului.) Implică-te în campania de informare ortodoxă, multiplicând şi distribuind acest material! Doamne ajută!
  (1) https://www.marturisireaortodoxa.ro/sfantul-si-marele-sinod-al-bisericii-ortodoxe-anuleaza-sinodalitatea-bisericii/
  (2) https://www.marturisireaortodoxa.ro/deosebirile-fundamentale-intre-ortodoxie-si-papism-ips-ierotheos-vlahos/
  (3]) https://www.click.ro/news/national/clopotele-catedralei-mantuirea-neamului-vor-fi-trase-pentru-prima-oara-la-sosirea.
  (4)https://www.marturisireaortodoxa.ro/petitie-impotriva-venirii-papei-in-romania/
  (5)https://www.marturisireaortodoxa.ro/scrisoare-deschisa-adresata-mitropolitului-moldovei-cu-privire-la-venirea-papei-in-orasul-ortodox-iasi/
  (6) https://www.academia.edu/21658857/Cleopa_Ilie_Calauza_in_Credinta_Ortodoxa
  (7)https://manastirea.petru-voda.ro/2015/02/28/sinodiconul-ortodoxiei/

  Apreciază

 9. geo said, on martie 26, 2019 at 11:22 am

  https://futurism.com/the-byte/estonia-robot-judge

  https://www.iflscience.com/technology/can-we-replace-politicians-robots/

  https://www.rt.com/news/454259-europeans-embrace-ai-government-survey/

  http://docs.ie.edu/cgc/European-Tech-Insights-2019.pdf

  https://www.libertynation.com/christianity-not-a-religion-of-peace-say-uk-bureaucrats/

  https://www.libertynation.com/the-lefts-missing-outrage-what-about-christian-massacres/

  ?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1108766562205351936&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.breitbart.com%2Feurope%2F2019%2F03%2F23%2Fbritish-govt-rules-christianity-is-not-a-religio

  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/03/21/church-attacks-home-office-saying-christianity-not-peaceful/

  https://www.statista.com/chart/17450/number-of-terror-attacks-and-terror-victims-globally/

  https://consortiumnews.com/2018/06/15/letter-from-britain-an-establishment-blinded-by-russophobia/

  https://www.activistpost.com/2019/03/we-have-spent-32-million-per-hour-on-war-since-2001.html

  https://truththeory.com/2019/03/25/studies-show-that-wealthy-and-powerful-more-likely-to-lie-cheat-and-steal/

  https://www.activistpost.com/2019/03/8-historic-cases-that-show-the-fbi-and-cia-were-out-of-control-long-before-russiagate.html

  https://thefreethoughtproject.com/amazon-purges-vaxxed-dolls/

  Apreciază

 10. geo said, on martie 26, 2019 at 10:05 pm

  http://m.hotnews.ro/stire/23051946

  Apreciază

 11. unu said, on martie 27, 2019 at 9:57 am

  Oficialii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) au făcut publică o filmare despre care afirmă că a fost realizată de camerele de luat vederi amplasate în preajma şcolii din localitatea botoşăneană Baranca. Imaginile îl surprind alergând pe copilul despre care părinţii au afirmat că a fost lovit de profesorul de religie fiindcă ar fi refuzat să-şi facă semnul crucii.

  Filmul prezentat de Mitropolia Moldovei apare datat vineri, 22 martie, ora 12.41, ziua în care un copil de 11 ani ar fi fost bătut la ora de religie de profesorul-preot din localitate pentru că ar fi refuzat, afirmă părinţii elevului, să-şi facă cruce. Părinţii au mai acuzat, în faţa reporterilor Pro TV, că băiatul ar fi fost tras de urechi violent, lovit cu capul de pereţii clasei şi „umplut de sânge”. Părinţii au mai afirmat că preotul-profesor ar fi ieşit afară din şcoală şi i-ar fi urmărit şi ameninţat şi pe alţi copii. Imaginile prezentate de MMB îl surprind pe băiat ieşind din şcoală primul, urmat de alţi copii, însă nu pare să fi fost urmăriţi de vreun adult. Băiatul poartă haine de culoare vişinie şi nu prezintă, la prima vedere, urme de traume. Reprezentanţii Mitropoliei spun că această filmare a fost făcută publică pentru a aduce câteva clarificări în cazul elevului, care ar fi deranjat voit ora de religie şi l-ar fi lovit pe preot cu piciorul. „Acel copil, nefiind de confesiune ortodoxă, nu avea obligaţia de a participa la ora de religie, dar putea asista cu condiţia să nu deranjeze. Nu i s-a cerut nici un fel de implicare în activitatea didactică, cu atât mai puţin să facă rugăciunea de la final sau să facă semnul Crucii. De-a lungul orei a deranjat în multe feluri clasa şi chiar a adresat numeroase injurii şi ameninţări la adresa preotului. Nu dăm detalii pentru că nu ne dorim să stigmatizăm acel copil. La ieşirea din clasă, când preotul l-a rugat să-i spună tatălui său să vină la şcoală, acel băiat a dat să-l lovescă pe preot cu piciorul, moment în care acesta l-a prins de urechi şi l-a scos afară. A fost o reacţie de moment, de scurtă durată. Aşa cum am afirmat în toate declaraţiile, nimic, absolut nimic nu poate scuza această reacţie a preotului! Este inadmisibil şi din punct de vedere pedagogic, dar mai ales din punct de vedere creştin a folosi orice fel de violenţă, în orice grad”, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

  blob:https://lb01.easyhost.com/038e1ba6-b0e0-4185-8a03-6b9d1bfffec7

  Reprezentanţii MMB susţin că profesorul de religie nu l-ar fi dat pe elev cu capul de pereţi. „Totuşi, de aici până la acuzaţiile că l-ar fi dat cu capul de pereţi până la sânge, că preotul ar fi ieşit afară şi i-ar fi ameninţat şi pe ceilalţi copii, că acel copil ar fi leşinat şi căzut într-un şanţ – e o distanţă uriaşă! E clar că s-a dorit exacerbarea unei situaţii – repet, cu totul regretabilă! -, din motive pe care cu siguranţă autorităţile le vor elucida. Până la finalizarea anchetei, avem însă câteva mărturii video de la camerele de supraveghere, care aduc anumite clarificări (din păcate, nu există o filmare chiar de la momentul incidentului, neexistând o cameră video montată în interior). Pe primele secvenţe se poate vedea cum iese din şcoală copilul care acuză că ar fi fost lovit, urmat de alţi copii. Este primul care iese, alergând, şi singurul care poartă şi haine de culoare vişinie. Nu se vede nici un preot ieşind după ei şi ameninţând, deşi special este lăsată filmarea să curgă până la minutul 1 şi 10 secunde al montajului pe care-l puteţi urmări. Pe secvenţele următoare se mai poate vedea, pe o înregistrare făcută cu alte două camere de supraveghere publică, cum copilul merge fără nici un fel de probleme spre casă. Aceste secvenţe sunt, credem, edificatoare pentru a respinge fără dubii măcar o parte dintre acuzaţii. Sperăm că şi celelalte aspecte, cu privire la ceea ce s-a întâmplat în clasă, vor fi lămurite în cel mai scurt timp. De menţionat că, în urma dialogului purtat cu autorităţile din Primărie şi cele de la Şcoală, am aflat că preotul se bucură de o foarte bună reputaţie şi că este apreciat inclusiv de primarul care – cred că în context are relevanţă – nu este de religie ortodoxă”, mai afirmă reprezentanţii MMB.

  Citeste mai mult: adev.ro/pozhwj

  mai jos in link exista si o filmare

  https://adevarul.ro/locale/iasi/video-mitropolia-moldovei-bucovinei-facut-public-film-cazul-copilului-fost-batut-profesorul-religie-este-iese-alergand-1_5c9a5b98445219c57eb56be6/index.html

  Apreciază

 12. geo said, on martie 27, 2019 at 4:25 pm

  Apreciază

 13. Ioan C. said, on martie 27, 2019 at 6:41 pm

  Acum 101 ani a avut loc Unirea Basarabiei cu România

  Evenimentul istoric a avut loc în 27 martie 1918 și a constat în reunificarea părții dintre Prut și Nistru a voievodatului istoric al Moldovei alipită la Rusia în 1812. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România pentru a forma România Mare.

  În 27 martie/9 aprilie 1918 Basarabia s-a reunit cu România, iar Arhiepiscopia Chișinăului a fost inclusă în Biserica Ortodoxă Română. Din iunie 1918 până în decembrie 1919 Arhiepiscopia Chișinăului a fost condusă de Episcopul Nicodim Munteanu al Hușilor, în calitate de locțiitor de arhiepiscop.

  De la începutul anului 1920 eparhia a fost condusă de arhiepiscopul Gurie Grosu, un localnic, care la 28 aprilie 1928 a fost ridicat la demnitatea de mitropolit. A păstorit până la 11 noiembrie 1936, când a fost pensionat. După Gurie, eparhia a fost condusă de doi locțiitori, cel mal însemnat fiind arhiereul Efrem Enăchescu Tighneanul.

  Din toamna anului 1944 Biserica din Basarabia se găsește sub jurisdicția Patriarhiei Ortodoxe Ruse cu ierarhi ruși. În 1992 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reactivat Mitropolia românească a Basarabiei, un rol important avându-l Mitropolitul Petru.

  Prin hotărârea nr. 7427/ 24 octombrie 1995, Sfântul Sinod a aprobat modificarea titulaturii Mitropoliei Basarabiei astfel: „Mitropolia Basarabiei, autonomă și de stil vechi, și Exarhat al Plaiurilor”.
  (…)

  Conferința de Pace de la Paris din 1920 a recunoscut legitimitatea unirii Basarabiei cu România. La 28 octombrie 1920 România a semnat tratatul de la Paris cu Marea Britanie, Franța, Italia și Japonia. Părțile contractante recunoșteau suveranitatea României asupra teritoriului Basarabiei.

  Efectele unirii au fost anulate după 22 de ani, în anul 1940. În baza pactului secret Ribbentrop-Molotov, Rusia sovietică a anexat Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța.

  Articolul complet aici: https://basilica.ro/acum-101-ani-a-avut-loc-unirea-basarabiei-cu-romania/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: