SACCSIV – blog ortodox

“Alternativa Dreapta” nu este o alternativa pentru ca nu este de dreapta

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 10, 2019

N-am vizionat conferinta de presa de mai sus, de la lansarea proiectului politic Alternativa Dreapta, însă iată ce putem citi pe RIPOSTA PE NET la Alternativa Dreaptă! Lansarea proiectului de coagulare a Dreptei Românești din 17 noiembrie 2018:

Alternativa Dreaptă – soluția care poate îndrepta politic România

La Hotelul Cișmigiu din București, a avut loc lansarea proiectului de coagulare a Dreptei românești de extracție conservatoare, creștin-democrată și clasic-liberală, proiect politic inițiat de Partidul M10, Uniunea Creștin Democrată din România, Partidul Forța Moldova și grupurile civice Alianța Conservatoare și Alternativa Dreaptă.

Proiectul politic susținut de cele cinci entități inițiatoare s-a grupat sub titulatura “Alternativa Dreaptă” și își propune formarea unei alianțe electorale, care vizează pe termen scurt, accederea în Parlamentul European, la alegerile europarlamentare din anul 2019 și în Parlamentul României, la alegerile generale din 2020. Pe termen mediu, Alternativa Dreaptă are ca țel preluarea puterii politice și formarea guvernului în urma scrutinului din anul 2024.

Noi, membrii acestei platforme civico-politice, ne-am asumat obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, ne-am propus să formăm o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare din mai 2019, pe termen mediu – ne-am propus să construim un vehicul politic comun, care în 2020 să propulseze în Parlament şi în administraţia locală oameni oneşti şi bine ancoraţi în valorile regăsite în manifestul nostru. Apoi, după următorul ciclu electoral, să punem guvernarea şi administraţia ţării pe o traiectorie sănătoasă, care să lase în urmă perioada de tranziţie bezmetică şi aceşti ani grei care ne-au împuţinat, dezbinat şi dezamăgit”, a precizat Cristian Şoimaru, unul dintre inițiatorii proiectului.

Șoimaru a menționat că, în următoarele cinci luni, sunt foarte mulţi “paşi” de parcurs, pentru a putea prezenta o listă unică de candidaţi la europarlamentare.

Există un parcurs în Legea electorală, care precizează că în ianuarie şi februarie se fac paşii necesari înregistrării Alianţei, dar depinde de momentul formării Biroului Electoral Central. Este clar că în următoarele cinci luni sunt foarte mulţi paşi de organizare şi legali, iar partidele componente vor face un protocol aşa cum prevede legea, îl vor înregistra, ca apoi să putem să depunem şi să susţinem o listă unică de candidaţi la europarlamentare”, a ținut să remarce același Cristian Şoimaru.

Alternativa se va baza pe valorile libertăţii, ale statului de drept, respectului pentru proprietate şi competenţe, pentru democraţie constituţională, pe valorile civilizaţiei iudeo-creştine, pe egalitate în faţa legii şi pe responsabilitate.

Noi credem că România trebuie să îşi continue ferm drumul occidental, ca parte a NATO şi a UE, indiferent de cât şi cum încearcă unii din Est să îşi extindă influenţa sau să profite de provocările prin care Europa trece. Totodată, fiind ancoraţi în valorile conservatoare, creştin-democrate sau ale liberalismului clasic, noi nu considerăm că adevăratul progres vine din îmbrăţişarea corectitudinii politice, a limitării libertăţii de exprimare, prin renunţarea la credinţă sau familie, sau apelând la tot felul de forme de inginerie socială. România are nevoie de reforme pe bune, în mai multe domenii: constituţional, electoral, administrativ, în educaţie, în sănătate, dar aceste reforme nu vor fi în interesul cetăţeanului decât în măsura în care ele sunt ancorate în valori dovedite, pe idei şi analize solide, pe idei testate şi gestionate de oameni cu caracter, pregătiţi şi pricepuţi în domeniul lor”, a conchis același vorbitor.

În fața unei săli pline de ziariști, numeroasele luări de poziție au subliniat că Romania are nevoie de o nouă paradigmă politică, o nouă ofertă politică în stare să scoată țara din zodia Stângii, atât a celei de sorginte comunistă, cât și a celei neomarxist/progresiste, Alternativa Dreaptă fiind soluția așteptată de milioane de români.

Platforma politică lansată joi, rămâne deschisă tuturor partidelor politice din spectrul conservator, creștin-democrat și clasic liberal, tuturor celor care gândesc și trăiesc în acest spirit.

Iată și un citat din articolul Daniel Uncu: Avem nevoie de un partid conservator care să recupereze discursul revenirii la credinţă din zona naţionalismului comunist-securistoid, panslavist-dughinistă de pe IN LINIE DREAPTA, din 20 noiembrie 2018:

România are nevoie ca de aer de schimbarea paradigmei în politică. Avem nevoie de un partid conservator care să recupereze, mai întâi de toate, din zona naţionalismului de extracţie comunist-securistoidă, panslavist-dughinistă, antioccidentală şi antiamericană, discursul revenirii la credinţă, cu tot ceea ce ea reprezintă ca vocaţie morală.

Foto: http://inliniedreapta.net/stire/daniel-uncu-avem-nevoie-de-un-partid-conservator-care-sa-recupereze-discursul-revenirii-la-credinta-din-zona-nationalismului-comunist-securistoid-panslavist-dughinista/

Așadar, în numele anti dughinismului, „Alternativa Dreapta” crede „că România trebuie să îşi continue ferm drumul occidental, ca parte a NATO şi a UE”.

Într-adevăr, cu Aleksandr Dughin nu pare a fi de bine:

MISCAREA EUROASIATICA (a lui Aleksandr Dughin) – Detalii despre ADUNATURA de MASONI, EZOTERISTI si OCULTISTI ce s-a strans la BUCURESTI in cadrul colocviului dedicat lui JEAN PARVULESCO

Însă, dacă nu sunt cu Dughin, de ce sunt cu UE? Simplu. Pentru ca sunt falși de dreapta. Caci nu poți fi de dreapta dar să-ți dorești și ca țara ta să fie inglobata în imperiul UE. E o contradictie în termeni. Și aici ar fi trebuit sa putem închide și subiectul „Alternativa Dreapta”.

Doar ca surprizele neplăcute cu aceasta coagulare de „dreapta” nu se opresc aici…

Cristian Şoimaru este pastorul Bisericii Internationale Bucuresti:

https://www.mediafaxfoto.ro/Preview.aspx?Id=7501439

https://www.bisericainternationala.ro/staff/cristi-soimaru/

Iar conform Cotidianul:

A fost membru URR, apoi Noua Republică (apropiat de Neamţu, Papahagi, Ungureanu etc), implicat apoi cu Macovei, a încercat să deturneze protestele de la prezidenţiale spre susţinerea lui Iohannis, apoi s-a băgat adînc în USB/USR. Are un complice în rele cu el, tot timpul, pe nume Valerian Horlescu. Au istorii aproape identice, numai că ăsta vizitează des Israelul şi are nişte poziţii interesante pe acel subiect. Ambii sunt în cap după lobby-ul vestic şi nu sunt singuri, însă deloc pioni marunţi.

[…]

Cristian Şoimaru apare alături de Clotilde Armand la mitingul organizat de aceasta după alegerile locale din Bucureşti, alături de Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora.

[…]

Îl puteţi vedea şi în reportajele de la ProTV, Digi24, dar, mai ales în cel postat de „Epoch Times”, la adresa http://epochtimes-romania.com/news/vrem-renumararea-voturilor-cazul-clotilde-armand-scoate-lumea-in-strada—248311, unde Cristian poartă o pancartă şi dă mereu din cap, aprobînd-o pe Clotilde Armand!

[…]

Ca să ne lămurim cine este acest personaj care apare mereu în Piaţa Victoriei ca un fel de organizator sau agitator, am continuat investigaţia şi nu mică ne-a fost mirarea să-l descoperim la o acţiune a „Partidului Noua Republică”, înfiinţat de MIHAIL NEAMŢU! Imaginile sînt postate pe Youtube, la adresa https://www.youtube.com/watch?v=eRQZuWOgeIc şi au fost filmate la conferința susținută de Mihail Neamțu, marți, 17 ianuarie 2012, în sala Himalaya a hotelului Minerva din Bucureşti! Cristian Şoimaru ia cuvîntul şi răspunde unor întrebări din sală, dovedind că în 2012 era membru activ al partidului lui Mihail Neamţu!

[…]

Între fraţii în credinţă ai lui Cristian Şoimaru, îi întîlnim pe Darrell şi Sharon Desrosiers din Canada, Raegan Joy Glugosh din California, Dan şi Mardell MacTavish din Canada, Ruben si Rachelle Mihai, Alexandru Popp si Ileana Cernat etc.

Aşadar, acum ne-am lămurit cine este acest protestatar extrem de activ din Piaţa Victoriei: un traseist politic, căutînd un loc ba în Partidul Noua Republică” al lui Mihail Neamţu, ba în USR-ul lui Nicişor Dan şi Clotilde Armand. În acelaşi timp, este pastor coordonator al „Bisericii Internaţionale Bucureşti”!

Preocupările sale internaţionaliste, atît în ceea ce priveşte orientarea politică, dar şi cea religioasă, nu fac decît să sporească suspiciunile la adresa organizatorilor, propagandiştilor şi provocatorilor protestanţilor din Piaţa Victoriei. El se adaugă celorlalţi propagandişti din sfera de influenţă a Monicăi Macovei şi altor abonaţi la banii lui George Soros prin diverse ONG-uri implicate în protest.

Daniel Uncu este fiul ziaristul Anton Uncu și la rândul sau ziarist (România liberă, Curentul, Cotidianul, Ziua, Pro TV, Antena 1, Europa FM , Radio Romania, Național TV). În articolul Daniel Uncu: Parintii fondatori ai Uniunii Europene – majoritar crestin-democrati, postat pe IN LINIE DREAPTA în 25 februarie 2019 încearcă să ne demonstreze ca Uniunea Europeana are fundatie crestina sau ceva de genul. Doar ca nu este deloc așa. Citiți vă rugăm:

UNIUNEA EUROPEANA este un PROIECT MASONIC din secolul XIX / FONDATORII UE au fost ANTI CRESTINI / Iar DOCTRINA UE a fost inca de la inceput LUCIFERICA

Câteva detalii despre partidele din aceasta coagulare de „dreapta”:

M10

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/M10 a fost lansat în martie 2015 de către politiciana și jurista Monica Macovei și care a fost înființat oficial pe 3 iunie 2015.[5][6]

În data de 27 octombrie 2015, Monica Macovei s-a alăturat Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European,[7] iar începând cu data de 18 martie 2016 Partidul M10 a devenit membru al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni.[8]

La 13 noiembrie 2018, Monica Macovei, membru fondator și europarlamentar, și-a dat demisia din partid.[9]

Partidul M10 are două comisii: Comisia de Inițiativă Națională și Comisia de Integritate și Arbitraj.

Comisia de Inițiativă Națională îi are ca membri pe: Adrian Papahagi, Șerban Marinescu, Adrian Stanciu și Dacian Țolea, iar din aceasta a făcut parte și Monica Macovei până la demisia sa din partid. Membri ai Comisiei de Integritate și Arbitraj sunt Ioana Constantinescu și Gelu Trandafir.[10] Din această comisie a mai făcut parte și deputatul USR Cristian Ghinea.

Despre Adrian Papahagi cititi va rog si:

ADRIAN PAPAHAGI = un om al SISTEMULUI … Un propagandist al STATELOR UNITE ALE EUROPEI: „Cei care au creat Uniunea Europeana nu au fost masoni. Proiectul national este anti-crestin. Hristos nu ne va intreba la Judecata de Apoi daca suntem crestin-ortodocsi sau crestin-catolici.”

Uniunea Creștin Democrată din România

Conform articolului Se naște Partidul penticostalilor româno-americani de pe Cotidianul din 22

noiembrie 2011:

Ultima invenție în materie de partide a Cotrocenilor este aripa penticostală a PDL, mai exact, Uniunea Creştin – Democrată din România (UCDR), al cărei grup de iniţiativă este format numai din membri ai Bisericii Evanghelice, clujeni din România și SUA.

[…]

Ziarul clujean Foaia Transilvană spune că Uniunea Creştin – Democrată din România (UCDR) este coagulată în jurul miliardarului penticostal Lazăr Gog şi a cumnatului acestuia, milionarul Victor Fărăgău. Acest nou satelit al PDL are printre membri o serie de foşti membrii ai PNL sau PNȚ-CD.

Partidul Forța Moldova

S-a desprins din filiala locală a M10.

 

Reclame

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioansperling said, on martie 10, 2019 at 5:13 pm

  O falsa dreapta strica si o dreapta adevarata daca s-ar naste!

  Apreciază

 2. Tuva said, on martie 10, 2019 at 5:36 pm

  Apreciază

 3. vlad tepes said, on martie 10, 2019 at 5:54 pm

  Evident ca struto-camila astora n-are cum sa fie vreodata, “Alternativa Dreapta”, ci doar o alta Alternativa progresist-globalista(a cata, oare?), proiectata in laboratoarele serviciilor!

  Apreciază

 4. Magda said, on martie 10, 2019 at 7:25 pm

  scuze…am trimis pe e-mail-ul tău transcriptul la Cuv.Pelaghia…

  Apreciază

 5. geo said, on martie 11, 2019 at 12:07 pm

  https://disobedientmedia.com/2019/03/the-media-is-lying-about-construction-at-sohae-launch-facility/

  https://www.strategic-culture.org/news/2019/03/10/brussels-shows-its-fear-of-euroskeptics.html

  https://www.thetimes.co.uk/article/russian-navy-weapon-to-make-enemy-hallucinate-7g8r2hx59

  https://www.thetimes.co.uk/article/russian-war-games-in-scottish-waters-gxr6r3qd9

  https://www.scotsman.com/news/politics/russian-ship-with-vomit-weapon-spotted-off-scottish-coast-1-4884619

  https://off-guardian.org/2019/03/09/the-orientalism-of-western-russophobia/

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-07/air-force-releases-video-xq-58a-valkyrie-supersonic-stealth-combat-drone

  https://www.rt.com/op-ed/453260-ww3-nuclear-weapons-threat/

  https://theintercept.com/2019/03/10/nyts-expose-on-the-lies-about-burning-humanitarian-trucks-in-venezuela-shows-how-us-govt-and-media-spread-fake-news/

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-10/greenwald-coordinated-lie-over-maduro-burning-aid-trucks-reveals-how-fake-news

  https://worldisraelnews.com/syria-threatens-to-attack-israel-unless-it-withdraws-from-the-golan/

  https://www.algemeiner.com/2019/02/27/republican-lawmakers-renew-push-for-us-recognition-of-israeli-sovereignty-over-golan-heights/

  https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Syria-vows-to-attack-Israel-unless-it-withdraws-from-the-Golan-Heights-582858

  https://www.almasdarnews.com/article/pakistan-is-ready-for-war-khan/

  http://www.newindianexpress.com/world/2019/mar/09/no-person-outfit-will-be-allowed-to-carry-out-terror-acts-using-pakistan-soil-pm-imran-khan-1948976.html

  https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics/venezuela-enters-fourth-day-of-blackout-as-maduro-blames-u-s-cyberattack-idUSKBN1QR0M8

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-10/eric-peters-everyone-wondering-what-exactly-wrong-europe

  https://www.forbes.com/sites/neilhowe/2019/03/06/the-rise-of-totalitarian-technology/#138ed6a4a5c1

  https://www.gatestoneinstitute.org/13846/sweden-more-migration

  https://disobedientmedia.com/2019/03/intelligence-contractors-make-new-attempt-to-provoke-tensions-with-north-korea/

  https://www.libertynation.com/bill-gates-triggers-the-left-with-hate-facts/

  https://www.paulcraigroberts.org/2019/03/08/presstitutes-turn-blind-eye-to-un-report-on-venezuela/

  https://www.theorganicprepper.com/bird-flu-research/

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-08/new-video-shows-russian-fighter-jet-intercepting-us-spy-plane-over-baltic

  https://www.libertynation.com/hungary-says-no-to-forced-eu-migration/

  http://www.shtfplan.com/headline-news/uks-socialized-healthcare-nhs-satisfaction-hits-an-11-year-low_03072019

  https://www.strategic-culture.org/news/2019/03/08/syria-accuses-us-stole-40-tons-of-its-gold.html

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-04/chinas-social-credit-system-blocked-tens-millions-plane-and-train-tickets

  https://www.theorganicprepper.com/association-of-american-physicians-and-surgeons-opposes-mandatory-vaccines/

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-08/global-warming-hoax-and-scam-pushed-greedy-government-scientists-greenpeace-co

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-09/meanwhile-hft-land-one-microwave-tower-about-be-blocked-another-microwave-tower

  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-09/death-british-isis-brides-baby-refugee-camp-sparks-row-uk

  https://theintercept.com/2019/03/10/nyts-expose-on-the-lies-about-burning-humanitarian-trucks-in-venezuela-shows-how-us-govt-and-media-spread-fake-news/

  https://www.moonofalabama.org/2019/03/venezuela-three-total-blackouts-in-three-days-government-presumes-us-cyberattack.html

  https://tech.slashdot.org/story/19/03/09/211218/smart-car-alarm-app-could-allow-3-million-cars-to-be-unlocked-remotely

  https://www.rt.com/usa/453412-genetically-engineered-salmon-approved-us/

  https://boingboing.net/2019/03/09/ibm-at-auschwitz-2.html

  https://arstechnica.com/information-technology/2019/03/chinas-democracy-includes-mandatory-apps-mass-chat-surveillance/

  Apreciază

 6. Ani said, on martie 11, 2019 at 12:31 pm

  Doamne ajuta! Iertare ca nu sunt pe subiect dar va rog din suflet sa ma adaugati si pe mine pe forum. Va urmaresc de peste 10 ani aproape zilnic si as dori foarte mult sa fac parte din aceasta comunitate. Ma puteti si verifica, daca e nevoie, va pot explica pe mail, daca doriti. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti! Dumnezeu sa va aiba in paza!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Aurora said, on martie 11, 2019 at 8:47 pm

  Vasile, daca ar putea cineva sa traduca filmuletul asta.https://www.facebook.com/david.froemel/videos/2370405766325257/

  Apreciază

 8. rr said, on martie 11, 2019 at 10:44 pm

  „…guvernele trebuind să dezvolte un plan naţional pentru lupta contra gripei şi instrumente mai eficace pentru prevenirea, detectarea, controlul şi tratarea acesteia, precum vaccinuri şi medicamente antivirale mai eficiente.”

  https://www.dcnews.ro/oms-lumea-sa-se-pregateasca-de-urmatoarea-pandemie-e-inevitabil_641699.html

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: