SACCSIV – blog ortodox

Carte: DIALOG CU UN NECREDINCIOS

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 6, 2019

Am primit pe email:

Doamne ajută, încerc să popularizez / promovez o carte ortodoxă la care s-a muncit destul de mult. Puteți ajuta în vreun fel?
Aceasta este cartea: https://www.agaton.ro/produs/3453/dialog-cu-un-necredincios
Și acesta este un extras gratuit, care poate fi citit și ca o broșură de sine stătătoare: https://bogdanioanv.wordpress.com/2018/02/28/stiinta-si-limitele-cunoasterii/
Menționez că nu se poate face toată cartea gratuită, pentru că trebuie să aibă și editura încasări și să plătească salariile angajaților. În schimba, ediția digitală în limba engleză poate fi gratuită cam 5 zile la fiecare 3 luni (atât permite compania Amazon): https://www.amazon.com/dp/B01NCOR83Z/
Până acum cartea a avut recenzii bune; se pot vedea câteva pe site-ul amazon din linkul de mai sus, sau aici: https://carti.crestinortodox.ro/dialog-cu-un-necredincios-despre-existenta-lui-dumnezeu-si-despre-care-religie-este-cea-adevarata_RxcTcoy3aHuM
Mulțumesc mult și Doamne ajută.

N-am citit-o. Nici brosura. Mi-au placut insa aceste pasaje de la https://www.agaton.ro/produs/3453/dialog-cu-un-necredincios

Pentru a contracara acest raționament evident, știința modernă a venit cu teoria Big Bang-ului și cu teoria evoluției. Teoria Big Bang-ului[1] pretinde că Universul a început să existe acum aproximativ 14 miliarde de ani, în urma unei mari explozii care a dus la formarea stelelor și planetelor, totul fără nicio intervenție divină. Apoi, teoria evoluției pretinde că materia neînsuflețită, cumva, din nou fără nicio intervenție divină, s-a organizat formând primul organism viu. Acest organism, spun evoluționiștii, a început să se reproducă și să evolueze, și, de-a lungul a miliarde de ani, și de asemenea fără nicio intervenție divină, s-a transformat până la urmă în organismele vii pe care le vedem astăzi, oameni, animale și plante.

[…]Această carte este rezultatul a mai bine de zece ani de cercetare a argumentelor pro și contra teoriilor Big Bang-ului și evoluției. Și deoarece această cercetare a necesitat nenumărate discuții în contradictoriu cu adepți ai evoluției, și această carte este alcătuită tot sub forma unui dialog. Personajele Daniel, Mihai și Ioan sunt fictive. Niciunul dintre ele nu se vrea a fi o copie fidelă a autorului, sau al unuia dintre evoluționiștii menționați mai înainte. Majoritatea întâmplărilor povestite în carte sunt bazate pe evenimente reale, dar adevăratele identități ale celor implicați rămân ascunse.

Autorul.
18 februarie 2016.

Pare ok, asa ca o promovez. Sunt prea putine carti ortodoxe pe aceasta tema. Daca o cititi si vi se pare si voua ok, va rog sa o promovati la randul vostru mai departe. Sau mai cumparati una si o faceti cadou.

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bogdan V. said, on februarie 6, 2019 at 10:07 am

  Mulțumesc mult pentru postare.

  Ediția electronică în limba engleză este gratuită de astăzi ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00. Compania Amazon permite doar 5 zile de gratuitate la fiecare 3 luni, deci cine vorbește engleză și crede că i-ar fi de folos, să o descarce în acest interval; iar dacă îi place, o recenzie (oricât de scurtă) ar fi foarte utilă și pentru autor și pentru editură.

  Doamne ajută.

  Apreciază

 2. EMANOIL UNTU said, on februarie 6, 2019 at 3:11 pm

  Cat costa cartea ,,DIALOG CU UN NECREDINCIOS”? Cum sa fac o comanda?

  Apreciază

  • Mihai said, on februarie 28, 2019 at 10:54 am

   Vreau pe cea in romana si sa o platesc, este foarte necesar un așa subiect pt ca toate documentarele despre natura sunt înțesate de idei aberante evoluționiste. E bine sa știm cat de greșită e aceasta teorie neștiințifica

   Apreciază

 3. Lucretia said, on februarie 7, 2019 at 9:04 pm

  Vă propun spre analiză un text care, eventual îmbunătăţit, ar trebui să ajungă la ierarhii nostri sub semnatură proprie de mărturisire din partea fiecărui ortodox.
  Către ………………………………. Data………………..
  (Episcopia/ Arhiepiscopia)
  În atenţia PS/IPS…………………………………….

  Preasfinţia Voastră/ Înaltpreasfinţia Voastră,
  Vă scriu în calitate de păcătos/păcătoasă. În această calitate, am nevoie de Ortodoxie ca de apă! Cu toate Sfintele ei Taine! În lume, s-au pus deja bazele unui nou genocid spiritual: ecumenismul. Nu sunt de acord cu ecumenismul, de aceea propun:
  1. Ieşirea din Bisericii Ortodoxe Române din Consiliul Mondial al Bisericilor. Nu sunt de acord ca Biserica Ortodoxă Română să facă parte din CMB, deoarece acesta are obiective care nu corespund canoanelor ortodoxe!
  2. Nerecunoaşterea autocefaliei ,,bisericii” Ucrainei. Nu sunt de acord cu recunoaşterea autocefaliei noii structuri create, întrucât crearea acesteia nu s-a desfăşurat în mod canonic, ci pe baze schismatice şi reprezintă un precedent pentru alte abuzuri cum ar fi:
  a) subminarea Ortodoxiei prin intenţia acestei ,,biserici”de colaborare cu greco-catolicii; Nu sunt de acord cu o colaborare care atrage Ortodoxia spre supunerea faţă de Papa!
  b) reacţia critică a acestei ,,biserici” faţă de oponenţii agendei comunităţii LGBT. Nu sunt de acord cu dezincrimicarea păcatului de nicun fel. Împotriva păcatului, Biserica Ortodoxă are pocăinţa, Spovedania şi alte Sfinte Taine, nu îndreptăţirea!
  3. Iniţierea de către BOR unor demersuri în vederea convocării unui sinod panortodox care să garanteze păstrarea Ortodoxiei autentice, nu să instituie măsuri drastice împotriva celor care apără sfintele canoane ortodoxe, după cum prevede articolul 22 al documentului aprobat de Sinodul din Creta, „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine”
  ,,Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic)”. ( Art. 22) Nu sunt de acord cu acest articol (22), deoarece este străin de Ortodoxie! Ne închinăm lui Hristos, în vederea mântuirii! Autoritatea unui grup de persoane trebuie validată de autoritatea divină! Nimeni nu se poate substitui autorităţii divine şi niciun sinod panortodox nu are voie să legifereze înlocuirea ascultării ortodoxe pe baze canonice cu supunerea de tip catolic, cu riscul compromiterii termenilor ,,autenticitate” şi ,,Ortodoxie”. Există şi alte articole care trebuie revizuite. Trebuie căutaţi bătrânii purtători de Duh Sfânt, nu ignoraţi, din dragoste pentru Adevăr! Nu primatul unui patriarh sau episcop ar trebui să fie preocuparea primordială, ci mântuirea noastră, a tuturor.
  4. Repunerea crucilor ortodoxe pe toate bisericile ortodoxe din România.
  Crucile lui Baphomet apar pe tot mai multe biserici ortodoxe renovate de curând. Acestea trebuie date jos de urgenţă şi repuse crucile ortodoxe pe turlele acestora, ca să ne putem închina în continuare Crucii lui Hristos!
  5. Asigurarea specificului ortodox al icoanelor. Apar icoane cu simboluri neortodoxe! Solicit luarea unor măsuri în vederea asigurării specificului ortodox al icoanelor!
  6. Evitarea rugăciunilor comune ale Papei cu Preafericitul Patriarh Daniel. Nu sunt de acord ca Papa să se roage împreună cu Patriarhul meu în Catedrala Mântuirii Neamului, pentru care am contribuit şi eu.
  7. Evitarea rugăciunilor comune în aşa-numita,,săptămână de rugăciune”.Nu sunt de acord cu săptămâna de rugăciune în comun cu cei de alte confesiuni. Nouă, ortodocşilor, trebuie să ne pese mai întâi de Hristos, nu să facem rugăciuni în care nici măcar numele Lui, al Maicii Domnului sau a unor sfinţi să nu-L pomenim, pentru a fi pe placul lumii! Nu lumea ne mântuieşte!
  8. Ridicarea sancţiunii de caterisire a preoţilor care au întrerupt pomenirea în semn de protest faţă de hotărârile Sinodului din Creta. Instituirea pedepselor anticanonice pentru apărarea credinţei poate învinge, dar nu poate convinge. Dacă în locul Sfintelor Canoane lăsate de oameni inspiraţi de Duhul Sfânt se aduc legi inspirate de duhul lumesc, e firesc să se ia atitudine, iar cel care a greşit să-şi ceară iertare şi să se corecteze, nu să se comporte ca un cezar în probleme de credinţă!
  9. Informarea corectă a creştinilor despre:
  a) indiciile clare ale pecetluirii apropiate cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666: ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)
  b) consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11
  10. Interzicerea promovării ideologiei de gen în România! Toţi cei care caută mântuirea trebuie să faca voia lui Dumnezeu, nu voia lor! Iar voia Sa, Dumnezeu Şi-a exprimat-o atunci când a făcut bărbat şi femeie. Promovarea ideologiei de gen reprezintă un alt tip de atentat la mântuirea oamenilor.
  Cu fiiască îngrijorare,
  ……………………………………………….

  Apreciază

 4. rr said, on februarie 8, 2019 at 10:39 am

  „Una dintre principalele probleme care va apărea după intrarea în vigoare a acestei directive europene se referă la preluarea știrilor și a altor informații de către motoarele de căutare sau de site-urile de socializare.”

  Prin urmare, dacă o persoană caută pe Google o informație, nu o va găsi decât în sursele de informare acceptate de Google.

  Dacă eu caut pe Google știrea cu Negrescu la DCNews n-o s-o mai găsesc, pentru că Google, ca să citeze DCNews, trebuie să vă plătească. Lucru care se poate întâmpla sau nu.”

  Sursa: https://www.dcnews.ro/directiva-europeana-drepturi-de-autor-cenzura-sau-afacere-pe-bani-grei_635999.html

  Apreciază

 5. George said, on februarie 8, 2019 at 11:50 pm

  Off topic

  Cine este 5G ? Despre tehnologie, nebunia din spatele ranjetului dracesc…

  Apreciază

  • George said, on februarie 9, 2019 at 11:01 pm

   off topic

   „Cine e 5G”
   Despre tehnologia 5G si restul nebuniei tehnologice.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: