SACCSIV – blog ortodox

Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul SUA împotriva Venezuelei

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 1, 2019

Traducerea Ortodoxinfo:

Sancțiunile economice americane au fost cea mai gravă crimă împotriva umanității, încă de la cel de-al doilea război mondial. Sancțiunile economice americane au ucis mai mulți oameni nevinovați decât toate armele nucleare, biologice și chimice folosite vreodată în istoria omenirii.
Faptul că pentru America problema în Venezuela este petrolul, nu democrația, îi va surprinde doar pe cei care urmăresc știrile și ignoră istoria. Venezuela are cele mai mari rezerve de petrol de pe Pamant.

Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul Americii împotriva Venezuelei

America caută să controleze Venezuela, deoarece se află în vârful intersecției strategice a țărilor din Caraibe, America de Sud și Centrală. Controlul națiunii a fost întotdeauna o modalitate remarcabil de eficientă de a proiecta puterea în aceste trei regiuni și în afara lor.

Din prima clipă în care Hugo Chavez a preluat mandatul de președinte, Statele Unite încearcă permanent să răstoarne mișcarea socialistă a Venezuelei, folosind sancțiuni, încercări de lovituri de stat și finanțarea partidelor de opoziție. La urma urmei, nu este nimic mai nedemocratic decât o lovitură de stat.

Raportorul special al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Alfred de Zayas, a recomandat, cu doar câteva zile în urmă, investigarea de către Curtea Penală Internațională, a sancțiunilor economice împotriva Venezuelei, ca posibilă crimă împotriva umanității, comisă de America

În ultimii cinci ani, sancțiunile americane au eliminat Venezuela de pe majoritatea piețelor financiare, ceea ce a făcut ca producția locală de petrol să scadă. În consecință, Venezuela a înregistrat cea mai mare scădere a nivelului de trai, față de orice țară din istoria latino-americană înregistrată.

Înainte de sancțiunile americane, socialismul în Venezuela a redus inegalitatea și sărăcia, în timp ce pensiile s-au mărit. În aceeași perioadă de timp, în America, s-a petrecut absolut invers. Președintele Chavez a canalizat veniturile din petrolul Venezuelei în cheltuielile sociale, cum ar fi asistența medicală gratuită, educația, rețele alimentare subvenționate și construcția de locuințe.

Pentru a înțelege pe deplin de ce America dă naștere războiului economic asupra poporului Venezuelei, trebuie să analizăm relația istorică între sistemul petro-dolar și Sancțiunile de Distrugere în Masă: înainte de secolul al XX-lea, valoarea banilor era legată de aur. Atunci când băncile împrumutau bani, ele erau constrânse de mărimea rezervelor lor de aur. Dar, în 1971, președintele SUA Richard Nixon a eliminat din țară standardul legat de aur. Nixon și Arabia Saudită au ajuns la un acord Petrol pentru Dolari, care va schimba cursul istoriei și va deveni cauza principală a nenumăratelor războaie pentru petrol. Conform acestui acord petro-dolar, singura monedă în care Arabia Saudită ar putea să-și vândă petrolul era dolarul american. Regatul Saudit garantează, în schimb, că profiturile sale din petrol vor reveni în trezoreriile guvernamentale americane și în băncile americane.

În schimb, America a promis să doteze regimul familiei regale saudite cu protecție militară și echipament militar.

A fost începutul a ceva cu adevărat măreț pentru America. Accesul la petrol a definit imperiile secolului al XX-lea și acordul petro-dolar a fost cheia ascensiunii Statelor Unite ca unică putere mondială. Mașina americană de război funcționează, este finanțată și există prin protejarea petrolului.

Amenințările oricărei națiuni pentru a submina sistemul petro-dolar sunt văzute de Washington ca echivalente ale unei declarații de război împotriva SUA.

În ultimele două decenii, Irakul, Iranul, Libia și Venezuela au amenințat că vor vinde petrolul în alte valute. În consecință, toate acestea au făcut obiectul unor sancțiuni schiloditoare, din partea S.U.A.

De-a lungul timpului, sistemul petro-dolar s-a răspândit dincolo de petrol, iar dolarul american a devenit încet, dar sigur, moneda de rezervă pentru tranzacțiile globale pentru majoritatea bunurilor și mărfurilor. Acest sistem permite Americii să-și mențină poziția dominantă de singură superputere mondială, în ciuda faptului că are o datorie în creștere, de 23 000 de miliarde de dolari.

Cu minerale în valoare de miliarde de dolari în pământ și cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, Venezuela ar trebui să fie nu numai bogată, ci și oamenii ei să fie invidiați de lumea în curs de dezvoltare. Dar națiunea este în esență falită, deoarece sancțiunile americane i-au tăiat de la sistemul financiar internațional și [aceasta] a costat economia 6 miliarde de dolari, în ultimii cinci ani. Fără sancțiuni, Venezuela și-ar putea reveni cu ușurință, prin exploatarea colaterală a unor resurse abundente sau a rezervei de aur de 8 miliarde de dolari, pentru a obține împrumuturile necesare impulsionării economiei.

Pentru a înțelege pe deplin natura insidioasă a crizei venezuelene, este necesar să se înțeleagă apariția sancțiunilor economice. La începutul celui de-al doilea război mondial, președintele Truman a emis un ordin pentru bombardierele americane să arunce ”Fat Man” și ”Little Boy” (numele bombelor atomice) deasupra orașelor Hiroshima și Nagasaki, ucigând instantaneu 140.000 de oameni. Imaginile groaznice, care s-ai ivit din moloz, au fost difuzate prin intermediul televizoarelor din întreaga lume și au provocat o nemulțumire fără precedent. Reacția politică i-a determinat pe factorii politici de decizie din SUA să elaboreze o armă mai subtilă de distrugere în masă: sancțiunile economice.

Termenul ”arme de distrugere în masă” (WMD) a fost definit pentru prima dată de Organizația Națiunilor Unite în 1948 ca

”arme explozive atomice, arme cu materiale radioactive, arme chimice și biologice letale și orice arme dezvoltate în viitor care au caracteristici comparabile în efect distructiv cu cele ale bombei atomice sau ale altor arme menționate mai sus”.

Sancțiunile sunt, în mod clar, cea mai mortală armă de distrugere în masă, a secolului al XXI-lea.

În 2001, administrația SUA ne-a spus că Irakul avea arme de distrugere în masă; Irakul era un stat terorist; Irakul avea legături Al-Qaeda. Dar nimeni nu a demonstrat nimic [din toate acestea]. De fapt, America știa deja că singurele arme de distrugere în masă pe care Saddam le-a avut nu erau de natură nucleară, ci mai degrabă chimice și biologice. Singurul motiv pentru care au știut acest lucru în prealabil, a fost că America i-a vândut armele lui Saddam, să le folosească împotriva Iranului, în 1991.

Ceea ce administrația americană nu ne-a spus, a fost că Saddam Hussein fusese un aliat puternic al Statelor Unite. Principalul motiv pentru răsturnarea lui Saddam și impunerea sancțiunilor asupra populației din Irak, a fost faptul că Irakul s-a descotorosit de vânzările ”Dolari pentru Petrol”.

Organizația Națiunilor Unite estimează că 1,7 milioane de irakieni au decedat din cauza sancțiunilor lui Bill Clinton; dintre care 500.000 erau copii. În 1996, un jurnalist a întrebat-o pe Madeleine Albright, fost secretar de stat american, despre aceste rapoarte ale ONU, în special despre copii. Principala responsabilă a politicii externe a Americii, Albright, a răspuns:

”Cred că este o alegere foarte grea, dar prețul – credem că merită prețul.”

În mod evident, politicile de sancțiuni ale U.S. nu sunt, pe scurt, decât sancțiuni de stat, tip genocid.

În ultimii cinci ani, sancțiunile au determinat scăderea cu 40% a veniturilor pe cap de locuitor în Venezuela, ceea ce reprezintă un declin similar celor care au îndreptat spre război Irakul și Siria, până la escaladarea conflictelor armate. Milioane de venezueleni au trebuit să fugă din țară. Dacă America este atât de preocupată de refugiați, Trump ar trebui să înceteze să continue politicile externe dezastruoase care le creează efectiv. Sub Chavez, Venezuela a avut o politică de primire a refugiaților. Președintele Chavez a transformat Venezuela în cea mai bogată societate din America Latină, cu cea mai bună egalitate a veniturilor.

Un alt lider mult mai discreditat, care a folosit bogăția petrolului pentru a-și îmbogăți poporul, doar pentru a fi supus unor sancțiuni severe, este Muammar Gaddafi. În 1967, colonelul Gaddafi a moștenit una dintre cele mai sărace țări din Africa; totuși, până când a fost asasinat, Gaddafi a transformat Libia în cea mai bogată națiune din Africa. Poate că cea mai mare crimă a lui Gaddafi, în ochii NATO, a fost încercarea lui de a renunța la vânzarea petrolului libian în schimbul dolarilor americani și de a stabili vânzările de țiței într-o nouă monedă comună africană, acoperită în aur. De fapt, în august 2011, președintele Obama a confiscat 30 de miliarde de dolari de la Banca Centrală din Libia, pe care Gaddafi i-a alocat pentru înființarea unei bănci centrale africane și a monedei Dinarul African, cu acoperire în aur.

Africa are cea mai rapidă creștere a industriei petroliere din lume, iar vânzările de petrol într-o monedă comună africană ar fi fost deosebit de devastatoare pentru dolarul american, economia Statelor Unite și, în special, pentru elita responsabilă de sistemul petro-dolar.

Din acest motiv, președintele Clinton a semnat infamul ”Act al Sancțiunilor Iranului și Libiei”, despre care Fundația pentru Copii a Națiunilor Unite a spus că a provocat suferințe pe scară largă în rândul civililor, prin ”limitarea severă a livrărilor de combustibil, a accesului la numerar și la mijloacele de refacere a stocurilor de alimente și medicamente esențiale”. În mod evident, sancțiunile SUA sunt arme de distrugere în masă.

Nu cu mult timp în urmă, Irakul și Libia au fost cele mai moderne și seculare două state, din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu cele mai înalte standarde regionale de trai. În zilele noastre, intervenția militară a Statelor Unite și sancțiunile economice au transformat Libia și Irak în două dintre națiunile cele mai eșuate din lume.

“Ei doresc să profite de petrolul Libiei și nu le pasă de viața poporului libian”, a remarcat Chavez în timpul intervenției occidentale în Libia în 2011.

În septembrie 2017, președintele Maduro a înfăptuit promisiunea lui Chavez, de a lista vânzările de petrol în Yuan, în locul dolarului american. Săptămâni mai târziu, Trump a semnat o serie de sancțiuni criminale împotriva poporului din Venezuela.

Luni, consilierul american pentru securitatea națională, John Bolton, a anunțat noi sancțiuni ,care în mod esențial au furat 7 miliarde de dolari companiei petroliere proprietate de stat a Venezuelei. La acea conferință de presă, Bolton a luminat cinic un notepad care afișa amenințător ”5.000 de militari pentru Columbia”. Când a fost confruntat de către mass-media, cu privire la aceasta, Bolton pur și simplu a spus:

“Președintele Trump a declarat că toate opțiunile sunt pe masă.”

Presa americană este, fără îndoială  cea mai coruptă instituție din America. Mass-media acestei națiuni se poate bălăcări pentru politicile interne ale lui Trump, dar când vine vorba de începerea războaielor pentru petrol în străinătate, ei cântă într-un unison remarcabil. Fox News, CNN și New York Times, toate au îndemnat națiunea la război împotriva Irakului, pentru armele fictive de distrugere în masă, în timp ce America folosea de fapt sancțiuni de distrugere în masă împotriva poporului irakian. Au făcut-o în Libia și acum o fac, din nou, în Venezuela. Democrația și libertatea au fost întotdeauna perdeaua de fum în fața expansiunii capitaliste pentru petrol, iar presa occidentală deține mașina de fum. Războiul economic se desfășoară de mult timp împotriva Venezuelei, dar războiul militar este acum iminent.

Trump tocmai l-a angajat pe Elliot Abrams, în calitate de trimis special al SUA pentru Venezuela, el având o istorie lungă și toridă în America Latină. Abrams a pledat vinovat pentru că a mințit în fața Congresului, despre afacerea Iran Contra, care a implicat America în finanțarea bandelor mortale de rebeli comuniști, acesta fiind cel mai grav scandal din epoca Reagan. Abrams a fost ulterior grațiat de George Bush Senior. Noul om american de legătură în Venezuela a mințit, de asemenea, și despre cea mai mare ucidere în masă din istoria recentă a Americii Latine, făcută de forțele americane instruite în El Salvador.

Nu este nimic mai nedemocratic decât o lovitură de stat. Raportorul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Alfred de Zayas, a subliniat că obiectivul Americii în Venezuela este ”să zdrobească acest guvern și să introducă un guvern neoliberal, care va privatiza totul și va vinde, multe corporații de tranziție așteptând să câștige profituri enorme, iar Statele Unite sunt conduse de corporații transnaționale”.

Încă din 1980, Statele Unite s-au transformat, în mod constant, din statutul de țară de creditori de top din lume în cea mai îndatorată țară din lume. Dar datorită cererii artificiale globale uriașe a sistemului petro-dolar pentru dolari americani, America își poate continua expansiunea militară exponențială, deficitele record și cheltuielile neîngrădite.

Cele mai mari exporturi ale Americii obișnuiau să fie bunurile fabricate, produse cu mândrie în America. Astăzi, cel mai mare export al Americii este dolarul american. Orice națiune, cum ar fi Venezuela, care amenință acest export, se va întâlni cu cel de-al doilea cel mai mare export al Americii: armele, printre care se numără pe loc fruntaș și sancțiunile de distrugere în masă.

Comentariu saccsiv:

Din articol s-ar putea intelege ca socialismul ar fi ceva de bine.

Dar nu e. Fundatia stangii (social-democratia, socialismul, comunismul, etc.) s-a pus o data cu Revolutia Franceza iar punctul culminat al acestei doctrine satanice va fi Noua Ordine Mondiala:

STANGA POLITICA si DIAVOLUL (episodul pilot)

Nicolae Ceausescu (Romania), Saddam Hussein (Irak), Muammar al-Gaddafi (Libia) sau Hugo Chávez (Venezuela) au condus constructii de stanga: PCR, Baas, jamahirie, respectiv bolivarianism.

Si toti acestia (unii de la inceput, altii pe parcurs) au inceput sa tradeze parte din “valorile” stangii si mai ales pe papusarii constructori ai acestei stangi. Articolul de pe globalresearch este deja lung ca sa mai lungesc si eu cuvantul cu explicatii despre cine sunt acesti papusari, insa cei mai incepatori pot incepe a-si face o idée despre ei citind:

REVOLUȚIA FRANCEZA – începutul unui lung șir de zile negre în istoria umanității

Revenind la conducatorii statelor din sirul de mai sus, acestia, printre altele, au luat in linii mari de bune lozincile cu bunastarea poporului si au inceput a si lucra in acest sens, folosindu-se de resursele respectivelor tari. Si de aici pedepsele cumplite aplicate de uneltele papusarilor. Caci trebuie inteles ca SUA nu-i decat o unealta in aceasta ecuatie:

Stiti cine a creat FEDERAL RESERVE?

In ceea ce priveste Venezuela, din pacate, actualii (inca) lor conducatori, pe langa lucrurile bune ce le-au dorit probabil sincer pentru popor, au cazut insa si in ispita Big Brother:

Gigantul chinez ZTE ajuta Venezuela sa implementeze noul card inteligent de identitate

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marian said, on februarie 1, 2019 at 10:42 pm

  Domnule Tandara, atunci cind ne-ati primit in locuinta dumneavoastra din Giurgiu mi-ati spus un lucru pe care nu ma asteptam sa-l aud. Ati spus dumneavoastra ca va bucura faptul ca vin tinerii aici, acasa, ca sa afle, sa va intrebe tot soiul de lucruri… Foarte mult ma bucura. Perfect. Pentru toti cei care nu va cunosc si pentru cei care nu v-au citit cartea, v-as ruga, pentru inceput, sa ne spuneti citeva cuvinte despre dumneavoastra. Asadar, cine sinteti? Cind v-ati nascut? in 1930, in februarie. Am implinit 72 de ani pe 22 februarie. M-am nascut intr-o familie decazuta, cum se spune acum. Am crescut prost, needucat… Dupa ce s-a destramat familia mea, nu m-a luat nici mama nici tata, si neavind incotro am mers la regiment. Parintii dumneavoastra divortasera? Da. S-au despartit, iar eu am ajuns la regiment, copil de trupa. Asta s-a intimplat prin 1941-1942, in timpul razboiului. Razboiul era in toi atunci. La regiment am dus-o foarte bine dar, bineinteles, nu la fel cum as fi dus-o alaturi de mama sau de tata. Era greu. Te culcai odata cu toata trupa, cind suna stingerea, la ora 21, iar la 5 dimineata se dadea desteptarea. Cu timpul insa m-am […]
  Interviul integral face parte din filmul documentar „Cuvinte pentru comuniști”, realizat de Florin Anton în 2002. Crimele povestite de către Țandără s-au petrecut la Spitalul 9 din București. Iată câteva dintre afirmațiile făcute de Franz Țandără: Nu puteam să-l ținem (pe deținut) mai mult de 24 de ore. În 24 de ore trebuia să-l terminăm: venea cald și pleca rece. Mă întreba Nicolau (un alt torționar), „câte căpățâni ai făcut luna asta”? Făceai una, două căpățâni pe noapte. Îi spuneam uneori că am făcut 19. Cum, n-ai făcut 30? Adică dacă stăteai 30 de zile, trebuia să faci una pe zi. La politici, nu le făcea niciun bine (șeful Penitenciarului). Ăsta era interesul. În anii 50 era lupta de clasă, trebuia să scurtăm intelectualii. Trebuia eliminați toți filfizonii, că așa le ziceam. Fie că făcea sau nu studii la Paris, așa ni-i arunca. Trebuia să-i lichidăm. Nu eram numai eu. Comunismul s-a făcut cu mulți ca mine. Și erau oameni care știau să te incite la nenorociri. Și reușeau. Unii veneau începuți…și noi îi terminam. Îi terminam prin diferite metode. Bătut la testicule. Era cea mai cruntă bătaie. Era o satisfacție pentru noi să-i batem la testicule. O femeie ne-a învățat. Se zice că ea îi bătea cu creionul, dar eu îi băteam cu o nuielușă până leșinau. Că majoritatea mureau. Era o plăcere de a tortura. Era o distracție. Nu pot să mă dau înapoi. Nu pot să mă zic că mă pocăiesc, nu pot să zic Doamne iartă-mă. Oamenii curați la suflet n-au scăpat. I-am lichidat pe toți. A mai rămas câte-un Coposu, câte-un Diaconescu… Torționarul își amintește că la Canal, un torționar pe nume Marin Stănciugel (un țigan), a aruncat un deținut – viu – într-un cuptor aflat în colonia de muncă. Iar el, Franț Țandără, a luat piciorul care nu arsese și l-a pus pe foc ca să termine treaba. Pe parcursul filmului Țandără mai face și alte afirmații interesante: el îi cere lui Silviu Brucan, care pe-atunci realiza emisiunea „Profeții despre trecut”, la Pro TV, să spună „tot ce-a făcut el înainte, așa cum spun eu acum”. De asemenea, Țandără mai afirmă că Ion Iliescu nu și-a ars niciodată carnetul de membru de partid al PCR.  Spre final, Țandără mai spune că morții din decembrie 1989 sunt pe mâinile sale și ale celor ca el, care au „făcut comunismul”. […] De multe ori spun ca era mai bine in comunism, dar apoi ma intreb: „cum era bine?“. Caci romanul are un mare defect: uita repede. Si eu am mai uitat, dar n-am uitat faptele rele pe care le-am facut, sa stiti. Aproape toate, in intregime, le stiu. Ca le ocolesc este altceva caci, sa stiti, un criminal se fereste foarte mult. Un criminal fuge. Dar intotdeauna apare adevarul in fata lui si asta este foarte dureros. Iar eu, daca v-am spus toate astea este pentru ca stiu ca un om care nu are trecutul pus la punct nu poate avea viitor. Nu este om ala. Comunistii nu au fost rai cu totii… Erau si oameni cumsecade printre ei, oameni care si-au vazut de treaba lor, profesionisti. Ca erau activisti si membri cotizanti. aia cotizanti isi vedeau de treaba lor. Iar Iliescu spune ca au fost 3.800.000 de comunisti! Nu se poate asa ceva! Nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. Au fost membri care au facut rau acestei tari si membri care si-au vazut de treaba lor.
  „Înainte de a pleca nu s-a lăsat pînă nu ne-a dat cîte un borcan cu miere făcută de el și pînă cînd nu ne-a arătat dosarul în care își ținea toate memoriile (vreo 30) pe care le adresase autorităților statului după 1989. Zeci de foi în care mărturisise tot, cu date exacte, cu fotografii ale celorlalți torționari, cu tot ce își mai aducea aminte. Mărturisise tot și cerea să fie anchetat și pedepsit. „V-a răspuns cineva la toate astea?” l-am întrebat. „Nimeni domnule, de 13 ani tot le scriu și nimeni nu mă întreabă nimic. Doar ăștia de la secția de poliție, cînd m-am dus la ei, m-au ascultat și apoi mi-au trimis răspuns să mă duc acasă că dacă e nevoie vin ei după mine.” Cîteva săptămîni mai tîrziu i-am trimis filmarea. M-a sunat apoi să îmi spună că după ce ai lui au văzut interviul l-au dat afară din casă și nu mai vorbesc cu el. Dormea la un prieten, la stupină, și nu, nu îi părea rău de starea în care a ajuns ci de faptul că nu a avut puterea să mărturisească totul mai întîi familiei și abia apoi nouă”, a scris Florin Anton. Mai mult, Țandără a fost dat afară din casă de către familie după ce le-a spus ce-a făcut. „Franț Țandără a murit în 2004, după doi ani de la filmarea noastră. Pînă în ultima clipă a sperat ca cineva din autoritățile statului să vină să-l tragă la răspundere. Cînd a văzut că pe nimeni nu interesează mărturia sa a înțeles că ce s-a întîmplat în 1989 nu a fost decît o minciună”, a concluzionat realizatorul interviului.
  Se pare că nici televiziunile apărute după 1989 încă nu au găsit spațiu de emisie pentru acest interviu, ceea ce ar fi perfect explicabil, dacă ar exista vreo legătură de simpatie, -încă nedeclarată public-, între actualii editorialiști ai televiziunilor românești, urmași ai generației de torționari din anii 50-60.
  Față de torționarul Franț Țandără, cred că tot ce putem face, este să ne rugăm pentru sufletul lui. Este singurul despre care am aflat că și-ar fi dorit să fie pedepsit.
  Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cosmin said, on februarie 1, 2019 at 11:01 pm

  Acelasi truc.
  Cred ca si ei sa mira cum de mai tine.Oamenii sunt extrem de spalati pe creier.
  Daca toate tarile de pe planeta ar spune americii IN ACELASI TIMP ca ceea ce fac ei este sa gaseasca un pretext pentru a se lua de o anume tara, ma intreb atunci ce ar face americanii si Israelul ? S-ar bate cu toate tarile ? Ar impune penalitati economice la toate tarile de pe pamand, in afara de Israel ?
  Mai degraba cred ca ar fi nevoiti sa gaseasca alta strategie, ca de asta s-a cam prins lumea, este expirata.
  Solutia este foarte simpla, implica 2 schestii stupid de simple:
  1.Fiecare presedinte sa iasa si sa spuna doar atat: ” Ceea ce face America este sa gaseasca un pretext pentru a se lua de o anume tara”,fara alte explicatii, argumente, scuze, amenintari etc. etc. si
  2. FOARTE IMPORTANT: Toti in acelasi timp, ma rog la diferenta de timp foarte mica , astfel ca in maxim 2 zile sa iasa toti public si sa spuna asta , doar trebuie sa spuna, nu trebuie sa se bata, sau sa dea bani, sa faca poiecte,sa faca stategii sau mai stiu eu inginerii sociale sau de alta natura..Dar absolut toti, de la Anglia la Australia si de la China la Argentina, astfel incat sa vada ca au ramas singuri impotriva tuturor.
  Chiar sunt curios ce ar face? Le-ar cere explicatii la toti ? Ar insinua ca toti se inseala ? Ar organiza asasinate impotriva tuturor presedintilor ?
  Din 2 cuvinte i-ar pune cu botul pe labe.Doar 2 cuvinte sunt necesare.

  Apreciază

 3. Florian said, on februarie 2, 2019 at 6:23 am

  Cu toata stima dar sunt cateva exagerari destul de mari in acest articol.
  Nu cred ca e cenzura pe acest blog asa ca sa-mi fie permis sa le enumar:

  – Cele mai mari crime impotriva umanitatii in America latina au fost comise de dictaturile de stanga in frunte cu Fidel Castro si, poate cel mai odios criminal din istoria moderna, mult-veneratul Che Guevara (are si azi chipul imprimat pe tricouri rosii, melodii dedicate etc.).
  Gerilele marxiste (celebrii „los guerilleros”) si guvernele asa zis socialiste din America latina anii 60-70, sponsorizate cu generozitate de „Marele Prieten” de la rasarit prin interpusii Cuba si Venezuela au comis atrocitati de o barbarie rara impotriva populatiei civile nevinovate. Ce usor se uita.

  – Petrolul nu mai e ce a fost, pretul a cazut si datorita noilor tehnologii de prospectiuni geologice si extractie.
  Arabia Saudita (cel mai anti-crestin stat din lume in paranteza fie spus) are suficiente rezerve de petrol incat sa hraneasca intreaga planeta numai ca, pretul ducandu-se in jos, au incetinit productia. Degeaba ai trei sute de milioane de barili ca Venezuela daca lumea nu are nevoie de ei. Nu mai vorbesc de Iran sau Rusia.

  – Venezuela condusa de guverne de stanga a preferat zeci de ani sa traiasca bine mersi din petro-dolarii americani ignorand total diversificarea economiei (in special agricultura) pentru ca acum sa priceapa ca „aurul negru” nu tine de foame. Asta e, nu poti manca petrol de dimineata, la pranz si seara.
  Guvernele socialiste din Venezuela au dat ani la rand pomeni electorale, subventii si bani castigati prin ne-munca unei populatii slab educate. Au nationalizat si distrus capitalismul autohton, au transformat Venezuela intr-o tara de asistati sociali, puturosi si fuduli. Momentul scadentei era doar o chestiune de timp.

  – Nu americanii au adus Venezuela in paragina ci marxismul de tip guevarist-sud-american, dus pana in panzele albe. Exista alte tari in America de Sud cum ar fi Paraguay, Chile care nu au nici un baril de petrol dar care o duc bine, mult mai bine decat Venezuela. Si asta pentru ca au refuzat ciuma rosie.

  Numai bine.

  Apreciat de 2 persoane

  • carla said, on februarie 4, 2019 at 2:18 am

   În Paraguay oamenii nu mai suferă de „ciuma” pentru că nu mai au nici o palma de pământ al lor, acesta aparținând în totalitate marilor exploatații corporatiste. Bravo lor, la cum s-au integrat (dezintegrat) valorilor lumii noi.

   Apreciază

   • Florian said, on februarie 4, 2019 at 4:46 am

    Sa ma iertati ca va contrazic, dar ce postati NU este adevarat.
    – Paraguay are cea mai mare productie de carne de vita, poate sa hraneasca intreaga planeta.
    Sunt ferme PRIVATE, la fel ca si in Argentina,
    – Corporatiile sunt ferme de oameni, habar n-au zootehnie…
    Cand eram mic fiind crescut la tara, vacile oamenlor erau grase, frumoase si dadeau lapte, in timp ce la corporatie (C.A.P.) mureau de foame.
    – Stanga, socialismul sunt o uraciune in fata lui Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu to se alege praful.
    Intr-o forma sau alta.
    – Alimentele, in special cele de baza vor deveni in scurt timp mai scumpe decat petrolul.

    Apreciază

  • Maresalul said, on februarie 5, 2019 at 9:33 pm

   Ai dreptate dar in Venezuela nue doar petrolul ci si cel mai mare zacamant Aurifer si cate altele .Nu doar pt petrol si Aurul de acolo vor sa intre amerlocii .FMI,BAZE MIITARE ……

   Apreciază

   • Florian said, on februarie 6, 2019 at 5:18 am

    Amerlocii ca amerlocii.. sunt rai prin definitie.
    Dar Dumneavoastra aveti idee cine sunt acesti „venezueleni”? „Patrioti” nevoie mare? Cu o „istorie nationala” subtirica rau de tot, cat o prefata la o carte?
    Venezuelenii sunt urmasii conquistadorilor spanioli iezuiti, inchizitia lui Torquemada, satanism extrem.
    Ei sunt urmasii talharilor care au debarcat in America Latina in scop de jaf si japca la drumul mare.
    Si care acum isi iau bataie de la alti urmasi ai unor talhari si banditi la drumul mare, eliberati din puscariile Londrei care au colonizat America cealalta (adica de Nord).
    Sa lasam talharii sa se macelareasca intre ei, sa nu tinem partea unora sau a altora.
    Ei sa-si plateasca nelegiuirile stramosilor lor. Noi? Noi cu ale noastre.

    Toata stima.

    Apreciat de 1 persoană

 4. Glossa de Mihai Eminescu said, on februarie 2, 2019 at 11:16 am

  Cedry2k – Glossa de Mihai Eminescu

  Apreciază

 5. pazn1carpatic said, on februarie 2, 2019 at 6:24 pm

  Priviți cu Atenție

  Apreciază

 6. pazn1carpatic said, on februarie 3, 2019 at 9:49 am

  Apreciază

 7. Alex said, on februarie 5, 2019 at 9:50 am

  OFF TOPIC – Am o rugamainte la toti cititorii acestui blog, mama mea Viorica este grav bolnava cu leucemie, dar eu cred si drag nadejde la Dumnezeu ca o mai poate salva, va rog din inima sa o pomeniti in rugaciunie voastre si daca aveti timp sa aprindeti si cate o lumanare pentru sanatatea ei.
  Va multumesc din suflet!
  Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  Apreciază

 8. […] Schema a functionat pana acum in multe cazuri, insa este o miscare criminala. Iata un fragment din articolul Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul SUA împotriva Venezuelei: […]

  Apreciază

 9. […] Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul SUA împotriva Venezuelei […]

  Apreciază

 10. […] Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul SUA împotriva Venezuelei […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: