SACCSIV – blog ortodox

CENZURĂ. YouTube va ELIMINA milioane de videoclipuri despre PAMANTUL PLAT sau variante neoficiale despre 9/11

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 28, 2019

În urma reclamațiilor privind numărul de videoclipuri nedorite care apar în recomandări, Youtube spune că intenționează să încerce să le elimine.

Reprezentanții Youtube afirmă că videoclipurile se apropie de încălcarea regulilor comunității și că „dezinformează utilizatorii într-un mod dăunător”.

„Vom începe să reducem recomandările conținutului și conținutului limită care ar putea dezinforma utilizatorii în moduri dăunătoare – cum ar fi videoclipurile care promovează un tratament miraculos pentru o boală gravă, cele care pretind că pământul este plat sau care spun lucruri false despre evenimente istorice precum 9 / 11.”Decizia va afecta mai puțin de 1% din videoclipuri – dar asta înseamnă totuși milioane de clipuri.

„Considerăm că această schimbare dă un echilibru între menținerea unei platforme de liberă exprimare și asumarea răspunderii noastre față de utilizatori”, a spus YouTube.

 

Tagged with: , ,

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. bi4 said, on ianuarie 28, 2019 at 9:00 pm

    Probabil urmează cele care contrazic teoria evoluției, homosexualii, etc…

    Apreciază

  2. Alexandru Boris Cosciug said, on ianuarie 29, 2019 at 12:33 am

    „Atunci eu eram ca un copil mic alaturi de El, veselindu-ma in fiecare zi si desfatandu-ma fara incetare in fata Lui; dezmierdandu-ma pe rotundul pamantului Lui si gasindu-mi placerea printre fiii oamenilor.” (Pildele lui Solomon 8.30-31)

    Daca pamantul era rotund si in perioada lui Solomon (cand omul nu avea avioane sau rachete pentru a-l vedea ca e rotund) cine sunt cei care spun acum ca pamantul este plat?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 29, 2019 at 11:12 am

      Alexandru Boris Cosciug

      Si daca nu e plat inseamna ca trebuie cenzurata parerea celor care considera ca-i plat? Sau care-i ideea ta?

      Apreciat de 1 persoană

      • Alexandru Boris Cosciug said, on ianuarie 30, 2019 at 2:03 am

        “Libertatea e partea divina din om.” (Petre Tutea) Practic nu trebuie cenzurata nicio opinie.
        Ea trebuie analizata rational si argumentata sau combatuta cu calm si ratiune.
        Acum exista argumente stiintifice clare (imagini, filme facute din satelit) ca pamantul este o sfera, iar cei care spun ca este patrat ar trebui sa argumenteze stiintific.
        Eu sunt adeptul convergentei stiintei cu marile religii, chiar daca acum stiinta nu accepta teoria Creatiei, iar marile religii nu accepta teoria Evolutiei.
        Eu sunt emitentul Teoriei Creatiei Evolutive Asistata, deoarece primele si cele mai scurte descrieri din lume ale Evolutiei (inclusiv evolutia omului catre cunoasterea binelui si a raului) le-am gasit in … BIBLIE:
        „Cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă şi patru fiare uriaşe au ieşit din mare, una mai deosebită decât alta. Cea dintâi semăna cu un leu şi avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse şi a fost ridicată de pe pământ şi pusă pe picioare ca un om şi i s-a dat inimă de om.” (Daniel, 7.2-4) … „Iar tu, Daniele, ţine ascunse cuvintele şi pecetluieşte cartea până la sfârşitul vremii. Mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa.” (Daniel 12.4) … „toţi cei fără de lege nu vor pricepe, ci numai cei înţelepţi vor înţelege.” (Daniel 12.10) „Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc…. Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viaţă. Dar nu este întâi cel duhovniesc, ci cel firesc, apoi cel duhovnicesc. Omul cel dintâi este din pământ, pământesc; omul cel de-al doilea este din cer.” (1.Corintieni, 15.45-47) „Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este cercetătorul acestui veac? Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.” (Pavel, 1Corintieni 1.20-21) „Slava lui Dumnezeu este să ascundă lucrurile, iar mărirea regilor e să le cerceteze cu de-amănuntul.” (Pildele lui Solomon – 25.2) „Să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit.” (Pavel, Romani 12.2) „Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi târâţi în poftele pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă.” (1 Petru 1.14)
        „Când înţelepciunea se va sui la inima ta şi ştiinţa va desfăta sufletul tău.” (Pildele lui Solomon 2.10) „Eu, înţelepciunea, locuiesc împreună cu prevederea şi stăpânesc ştiinţa şi buna-chibzuială.”(Pildele lui Solomon 8.12) „Începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu şi priceperea este ştiinţa Celui Sfânt.” (Pildele lui Solomon 9.22) „Începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu. Cel care păzeşte legea îşi stăpâneşte cugetul său; şi sfârşitul temerii de Domnul este înţelepciunea.” (Eclesiasticul -1.14 şi 21.12) „Până când, proştilor, veţi iubi prostia? Până când, nebunilor, veţi iubi nebunia? Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urâ ştiinţa?” (Pildele lui Solomon 1.22) „Acestea vi le-am spus, ca sǎ nu vǎ smintiţi, ca sǎ vǎ aduceţi aminte de ele când va veni ceasul lor.” (Ioan 16.1-4) „Încă multe am a vă spune, dar nu le puteţi purta acum. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul.” (Ioan 16.12-13) „Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte.” (Ioan 14.17) „S-a făcut Adam ca unul dintre noi, cunoscând binele şi răul.” (Facerea 3.21)

        …..
        Eu sunt inginer electronist specializat in comunicatii prin satelit si acum sunt inscris la doctorat la o Universitate Tehnica cu tema Biocomunicatii extrasenzoriale prin care mi-am propus sa demonstrez … genetic GENEZA.
        Deocamdata nu sunt argumente stiintifice contra acestei teze.
        Singurele argumente sunt … neluarea in considerare de catre geneticieni a celei mai grave erori genetice facuta la fertilizarile artificiale prin care se separa partea barbateasca (mitocondriile paternale vizibile doar in spermatozoid sunt eliminate) de partea femeiasca (mitocondriile maternale aflate in ovul si apoi in toate celulele umane) facute de Dumnezeu la GENEZA si specificat in Biblie ca omul sa nu le desparta (Matei 19.4-6).
        „Cel ce ascultă cuvintele lui Dumnezeu, cel ce are ştiinţă de la Cel Preaînalt şi vede descoperirile lui Dumnezeu, ca în vis, dar ochii îi sunt deschişi: Îl văd, dar acum încă nu este; Îl privesc, dar nu de aproape.” (Numerii 24.16) „În zilele când va grăi al şaptelea înger, când va fi să trâmbiţeze, atunci va fi săvârşită taina lui Dumnezeu.” (Apocalipsa 10.7) „Cinstea aceasta este, dar, pentru voi care aţi crezut! Iar pentru cei ce nu cred, piatra (mitocondriile paternale) pe care n-au băgat-o în seamă zidarii (genomului), aceasta a ajuns să fie în capul unghiului, şi piatră de poticnire şi stâncă de sminteală, de care se poticnesc, fiindcă n-au dat ascultare cuvântului, spre care au şi fost puşi.” (1 Petru 2.7-8 şi Matei 21.42)
        Grav este ca Dumnezeu va CENZURA, prin reactie inversa a naturii, organismele modificate genetic: „Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.”
        Eu astept cu rabdare ca stiinta sa cumpere de la Dumnezeu alifie ca sa se deschida ochii lor (Apocalipsa 3)
        Argumentele stiintifice le puteti gasi in lucrarile mele expuse pe 2 site-uri literare, de unde pot fi descarcate gratuit:
        http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/scrisul-in-stiinta-in-arta-si-iar-in-stiinta?xg_source=activity
        http://negrupealb.ning.com/forum/topics/scrisul-in-stiinta-in-arta-si-iar-in-stiinta?xg_source=activity

        Scuze pentru dimensiunea mesajului meu.

        Apreciat de 1 persoană

    • Codrin COD said, on ianuarie 30, 2019 at 7:59 pm

      @Alexandru prietene, ai probleme grave la logica. Rotund nu este neaparat sferic… farfuria e si ea rotunda si daca e rotunda nu inseamna ca e sferica. Ci plata. Biblia ne mai vorbeste si de marginile pamantului. In afara de asta, de ce se afirma ca in zona Greenwich, Londra cum ca ar fi centrul pamantului. Arata’mi si mie centrul unei sfere si dupa arata’mi centrul unei farfurii. Masonii stiu ca pamantul este plat.

      Apreciază

    • Mihaita said, on ianuarie 30, 2019 at 9:44 pm

      Alexandru Boris Cosciug , nu are nicio noima din ce spuneti. Piatra din capul unghiului e Hristos (si nu (mitocondriile paternale). Mai dati citat si din Daniel 7.2-4. Marea cea necuprinsa reprezinta lumea. Multimea apelor sunt oamenii (noroade, gloate, neamuri si limbi.). Cele patru fiare care au iesit din mare sunt descrierea celor 4 mari împărății care au existat (imperiul babilonian, imperiul persan, imperiul greco-macedonean si ultimul, imperiul roman). Scripturile nu se inteleg literar dupa capul nostru, ci duhovnicesc. Pentru asta cautati talcuirile/omiliile Sfintilor Parinti insuflati de harul necreat al Sfantului Duh.

      Iar problema cu pamantul plat sta in felul urmator: nu a zis nimeni ca e patrat, ci ca arata ca un disc (taler), ( vezi sigla ONU), iar marginile sale sunt strajuite, din ce stim noi azi, de tarmurile de gheata ale Antarcticii. (mai multe detalii pe https://www.youtube.com/channel/UCHjfjfXcqxvOYVdcZewwXgg/playlists la rubrica „pamantul este plat”).

      Apreciază

    • cristian27070 said, on ianuarie 31, 2019 at 9:12 pm

      Rotundul Pamantului inseamna neaparat sferic?

      Apreciază

    • tataia said, on februarie 2, 2019 at 2:38 am

      Acel paragraf din Sfinta Scriptura a fost adaugat ulterior…din avion nu se vede sub nici o forma „rotundul pamintului” – chiar am fost cu avionul de citeva ori iar cu racheta ai fost tu cumva sa ne spui si noua cum se vede? Ca eu am auzit ca nici o racheta lansata de omenire nu s-a putut ridica la mai mult de 300-400Km de surafata pamintului. Misiunile spatiale sint o minciuna de la un cap la altul…

      Apreciază

    • Codrin COD said, on februarie 2, 2019 at 9:53 am

      @Alexandru prietene, ai probleme grave la logica. Rotund nu este neaparat sferic… farfuria e si ea rotunda si daca e rotunda nu inseamna ca e sferica. Ci plata. Biblia ne mai vorbeste si de marginile pamantului. In afara de asta, de ce se afirma ca in zona Greenwich, Londra cum ca ar fi centrul pamantului. Arata’mi si mie centrul unei sfere si dupa arata’mi centrul unei farfurii. Masonii stiu ca pamantul este plat.

      Apreciază

    • Daniel said, on septembrie 9, 2019 at 1:21 pm

      Discul este tot rotund dacă nu ma înșel,însa are doua fete, ca o medalie , nu-i asa ?…apoi sa nu uitam ca suntem martorii unui sfârșit de mileniu si suntem abia la începutul altuia. Toate filmările,fotografiile, din ” spațiu ” sunt furnizate de NASA, organizație spatiala americana. Tot in S.U.A, au luat viata filme ca ” Star Trek ” , ”Star Wars”, ” Aliens ”, ” Predator ” etc si tot ei afirma ca au aselenizat in 1969 , trecând astfel primii de centura de radiații Van Allen de 2 ori in timp(dus,întors) ce in zilele noastre sunt oameni de știința(tot de la NASA) care inca fac diverse calcule despre cum se pot depășii aceste radiații care vor permite trimiterea de personal uman in spațiu …a se citi acest articol : https://www.stiintaonline.ro/centura-interioara-de-radiatii-van-allen-este-mai-putin-periculoasa-pentru-astronauti-si-echipamentele-spatiale/ …. atunci cum au trimis oameni pe luna in 1969 când abia de câțiva ani sunt cunoscute mai bine aceste ” radiații ”…. teoria pământului plat spune ca Terra este acoperita de un dom ” in Biblie CER ” impenetrabil construit de Dumnezeu pentru a apara pământul de eventuale surprize provenite din spațiu.Singurii care au facut o asa zisa fotografie din spațiu din spatele lunii cu pamantul, sunt chinezii … https://playtech.ro/2019/pamantul-luna-fotografia-chinezi-satelit/ … care ramane totuși o fotografie cu multe semne de întrebare… cum de nu au făcut o fotografie cu o rezoluție mai buna la tehnologia din zilele noastre? Oare o imagine de doar 20 kB poate fi atât de plina de detalii ca aceasta fără sa fi fost ” ajutata ” de soft tip photoshop ? … credeți-ma ca nu este greu sa faci o astfel de fotografie… Adevarul este ca suntem luați de prosti cu toții si ni se dau explicații ” științifice” pentru fenomene artificiale ca sa ni se distragă atenția de la realitatea cotidiana, de la adevăratele probleme ale societății, de la faptul ca se aloca sume uriașe pentru aceste ” programe spatiale ” ca sa se ascundă adevărata destinație a acestor fonduri. Vrem sa ajungem pe Marte însa n-am traversat inca de la nord la sud Antarctica sau nu știm ce se ascunde in groapa Marianelor sau de ce nu se fertilizeza deșerturile sau de ce se continua tăiatul sau arderea intenționata a pădurilor ?

      Apreciază

  3. pazn1carpatic said, on ianuarie 29, 2019 at 8:31 am

    Doamne Ajuta frate SACCSIV.
    ÎNTREBARE?
    De ce nu facem un partid ORTODOX?
    SUNTEM MILIOANE DE ORTODOCSI conduși de masoni.
    Fac un apel FRATILOR !!!
    Haideți să nu mai stam. Trebuie sa reacționam și noi ca atare… DUMNEZEU NE A ARATAT BIRUITORI.

    Apreciază

    • ileana said, on august 27, 2019 at 7:57 pm

      Nu este amuzant sa fii martir, pentru ca cenzura tine loc de lege.

      Apreciază

  4. gheorghe said, on ianuarie 29, 2019 at 10:29 am

    Pare amuzanta dar este perversa justificarea „asumarea răspunderii noastre față de utilizatori”!
    Ce raspundere are Posta pentru textul scrisorii din plicul pe care il livreaza destinatarului???
    A fi responsabil inseamna sa transmiteti „corespondenta”, nicidecum sa-ti bagi nasul in mesaj!!
    Dar globalistii – pseudo-jidani, slugi ale Satanei – nu au odihna!
    Eu sint convins ca Pamantul nu este plat dar e nevoie de cunoasterea ambelor sustineri pentru a discerne, este sanatos mintal sa lasi opiniile (concluzii ca urmare a judecarii unui aspect, unei situatii – CU DATE SELECTIONATE DE CATRE AUTOR!) sa fie prezentate.
    Un martor = niciun martor…. sau altfel spus, afisarea unei opinii unice nu poate arata adevarul.
    Lumina nu este distinsa daca nu este vazut si intunericul.
    Iubirea nu este simtita daca nu simti si absenta ei… ca si caldura!
    Adevarul nu este inteles, observat, constatat daca nu cantaresti/discerni intre Adevar si minciuna.

    Apreciat de 1 persoană

    • Alin said, on ianuarie 29, 2019 at 1:56 pm

      AlexandruBoris:frate draga „rotundul pamantului” nu inseamna ca e o sfera,glob,minge,gogoasa cu gem 3D;e vorba de forma geometrica numita ‘cerc’.
      Gheorghe:in primul rand te’as ruga sa’ti scrii numele cu G mare pentru ca fratia ta poarta numele Marelui mucenic Gheorghe.In al doilea rand te’as ruga frateste sa’ti folosesti mintea si simturile tale ‘pt. a discerne’ corect Adevarul;de ex daca fratia ta vede ca soarele si luna rasar si apun adicatelea vin si se duc(vezi pasajul cu IosuaNavi cand s’a rugat si s’a oprit soarele in loc pana la sfarsitul bataliei),daca vezi si simti ca sunt aprox de aceeasi marime,forma si la aceeasi distanta apai crezi ce vezi si ce simti frate si nu balivernele fantasmagorice.Ma iertati fratilor.

      Apreciat de 2 persoane

      • Alexandru Boris Cosciug said, on ianuarie 30, 2019 at 2:15 am

        Da, stimate Alin, exista si un citat cu CERCUL: „El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit.” (Isaia 40.22)
        Dar exista si unul cu cele patru colturi ale pamantului (nu-l am in memorie) si atunci trebuie sa le combinam cu ratiunea de acum, pe baza argumentelor celor care zboara in spatiu si au vedere tridimensionala.
        Cu siguranta, daca ne privim intr-o poza putem spune ca suntem plati, dar cat de adevarat este acest lucru?
        Ocolul pamantului s-a facut si se face acum de catre oameni fie terestru, fie in aer, pentru ca acum exista mijloace rapide de transport si toate aduc argumente privind acest concept: pamantul este o sfera.

        Apreciază

      • Radu said, on ianuarie 30, 2019 at 7:25 am

        Vorbesti prostii. Ce treaba au simturile cu Adevarul?

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 2, 2019 at 2:44 am

        @ Alexandru Boris Cosciug. Pamintul nu este o sfera, iar argumentele aduse de tine au fost demult demontate de cei care sustin teoria pamintului plat…daca ai fi citit….dar sint sigur ca nu ai citit ce sustin ei deoarece esti autosuficient…vii si te lauzi aici cu teze de doctorat fara sa iei in calcul ca pe lumea asta au fost descoperiti oameni cu 4 clase sau complet analfabeti dar care testati aveau IQ de peste 140….

        Apreciază

      • Releu said, on februarie 2, 2019 at 2:10 pm

        @tataia
        Autosuficienti ar putea fi si cei care dau verdicte de genul: „Pamintul nu este o sfera. Punct!” Poate ca si ei ar trebui sa citeasca mai mult… Nu stiu. Pentru mine, toata vrajeala asta cu „flat-earth theory”, care a explodat efectiv in ultimii ani pe net, are multe dedesubturi. Poate ca s-a dorit sa se ajunga exact in acest punct: CENZURA. Sa ne gindim putin, s-au format 2 grupuri mari, clar delimitate, unul pro-NASA (sustinatoare a ideii de cvasi-sfera) si unul al ” platistilor” (anti-NASA). Cei din urma i-au luat efectiv la tinta in ultimii ani pe cei de la NASA acuzindu-i de…frauda (privitor la misiunile Apollo si altele). Bine le fac. La ora actuala, NASA nu poate aduce nicio dovada clara ca a trimis oameni pe Luna. Si aici incepe toata nebunia. Daca esti de acord ca NASA a mintit, atunci automat faci parte din al doilea grup, adica sustii teoria pamintului plat. Daca esti „globist”, atunci esti pro-NASA si prin urmare accepti ideea ca misiunile Apollo au fost reale. Pe principiul: ori votezi cu republicanii, ori cu democratii. Ai doar doua optiuni. Este o manipulare grosolana. Sa ne intelegem, NASA nu detine drepturi de autor asupra ideii de sfericitate a Pamintului iar „flatarzii” nu sint singurii care spun ca NASA minte. Insa, daca nu crezi nici in teoria „placintei”, dar nici in minciunile venite de la NASA, atunci nu existi. Pentru ca nu exista niciun grup pentru tine. Prin urmare, eu cred ca cenzura nu este impotriva sustinatorilor ideii de Pamint plat, ci impotriva celor care pun la indoiala corectitudinea informatiilor venite de la NASA.

        Apreciază

  5. dante said, on ianuarie 29, 2019 at 12:27 pm

    @pazn1carpatic

    Pai un partid ortodox a fost in Romania si s-a chemat Legiunea Arhanghelului Mihail sau pe scurt Partidul Legionar.
    Ce s-a intimplat cu el stim bine cu totii, a sfirsit lumeste in beciurile securitatii iar spiritual in sinaxarul ortodoxiei (inca nerecunoscut). Nici acum nu va fi altfel dar merita. Abia asteapta masoneria sa se ia o astfel de initiativa ca sa strige dupa cum ii este felul ” antisemitism!!!!”.
    ” Ne vom întoarce într-o zi,
    Ne vom întoarce neapărat.
    Vor fi apusuri aurii,
    Cum au mai fost când am plecat.”
    Radu Gyr

    Apreciat de 2 persoane

    • mircea.v said, on ianuarie 30, 2019 at 4:05 pm

      Ne vom intoarce intr-o zi…
      Si cei de azi, cu pasii grei,
      Nu ne-or vedea, nu ne-or simti,
      Cum vom intra incet in ei.

      Ne vom intoarce ca un fum,
      Usori, tinandu-ne de maini,
      Toti cei de ieri in cei de-acum,
      Cum trec fantanile-n fantani.

      Apreciat de 1 persoană

  6. Oare este adevarat ? said, on ianuarie 29, 2019 at 9:15 pm

    Oare este adevarat ?

    Cine este Ion Iliescu Adevaruri Socante

    Apreciază

  7. pazn1carpatic said, on ianuarie 29, 2019 at 10:33 pm

    https://www.sperantapentruromania.ro/cause/petrache-rafael/

    Apreciază

  8. Remus Satală said, on ianuarie 30, 2019 at 2:37 am

    În general nu ai voie să cenzurezi pe cine nu te cenzurează. Trebuie să măsori numai cu măsura cu care ți se măsoară. Cenzura ar trebui să fie opțională și nu obligatorie. Cenzura scăpată de sub control este la fel de rea ca și propaganda scăpată de sub control. De fapt propaganda este definită chiar prin componenta cenzurii. Libertatea de cunoaștere este punerea părților opuse față-n față. Părtinirea este o discriminare între părți de fapt. Fricoșii trebuie să stea împreună cu fricoșii și luptătorii trebuie să stea împreună cu luptătorii. Oamenii sunt oameni pentru că se pot înțelege prin cuvinte, spre deosebire de animale care sunt necuvântătoare. Conflictele sunt inevitabile pentru că pacea este o construire. Războiul nu are nevoie de construire. Dacă respingem războiul prin cuvinte, atunci ce ne mai rămâne? Iar dacă cuvintele sunt minciuni sau batjocură, ele își pierd rostul și devin doar niște sunete. Animalele scot și ele tot felul de sunete. Animalele gândesc numai cu inima și trăiesc numai clipa prezentă din locul în care se află. Exact ca la școală: „Ce-am avut de pregătit pentru astăzi?”; „De ce nu ești atent la oră?”; „De ce nu stai în bancă?”, etc.. Mintea trebuie să facă planuri, iar planuri înseamnă a planifica inevitabilul și imposibilul. A dovedi înseamnă a demonstra imposibilul și inevitabilul. Orice lucru care nu există între-un timp exact și un spațiu exact este un lucru imaginar și nu un lucru real. A înșela înseamnă a oferi imaginarul în schimbul realului.

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 30, 2019 at 2:25 pm

      Radu: Raducu draga,inteleg ca auzul cu care asculti Sfanta Liturghie,mirosul cu care te bine inmiresmezi cu tamaie,vazul cu care te rusinezi in fata Sfintelor Icoane , simtul tactil prin care atingi Sfintele Moaste si gustul cu care te desfeti nemeritat de Sfanta Jertfa ,ei bine deci toate aceste simturi n’au nimic de’a face cu Adevarul si sunt prostii?Mai Radule mai,porti nume de Voevod asa ca te rog pe domnia ta sa nu mai vorbesti prostii.
      Boris:Frate draga arata’mi si mie te rog o poza adevarata si nu fotosopuri facute din satelitii si rachetele astea mirobolante;intra te rog pe saitu’ ‘nasa'(minciuna cat casa) si posteaza te rog din miliardul de poze una singura la a carei legenda sa nu zica ‘prelucrata’.Iertati’ma fratilor.

      Apreciat de 1 persoană

      • Radu said, on ianuarie 31, 2019 at 7:56 am

        Alin, prietene, adevarul nu se gusta. Ceea ce zici tu e total altceva. Daca nu exista Adevarul in inima degeaba pupi moaste … ca nu intelegi de ce le pupi sau intelegi gresit.

        Simturile, fiind ale trupului, trebuiesc sfintiite. Nu ele dau Adevarul, defel. Ci Harul lui Dumnezeu cel in Treime slacit, cand se coboara in inima omului.

        Simturile robesc.

        Apreciază

  9. Aly Aly said, on ianuarie 30, 2019 at 3:35 pm

    Adevarul supara ,deci trebuie cenzurat! Pamantul e cat se poate de plat . Pana si copii mei sunt convinsii de lucrul asta. Le-am aratat cand eram in avion : plaaat cat vezi cu ochiul.
    La sterg ca de se trezesc si altii si mai studiaza una alta.
    De ce nu sterg pornografia ???

    Apreciat de 1 persoană

  10. mircea.v said, on ianuarie 30, 2019 at 4:19 pm

    Poate ma ajuta si pe mine cineva cu o info:

    Acum am vrut sa trimit unui prieten linkul de la „Caderea unui imperiu – Lectia Bizantului” – facut de un calugar rus, parca, ce facuse studii in cinematografie…

    si care e asta:

    Nu mai merge. Si cand am dat o cautare sa vad poate mai e postat la alt link, am gasit cu acelasi titlu, si cica facut de un rus, un documentar ce apare pe discovery. M-am uitat putin, ca mai mult nu pot, si imi pare ca e altceva, adica nu e cel de care vorbesc eu.
    Deci, este posibil ca cineva sa se uite la cel de pe discovery si sa zica ca se uita la ce trebuie, cand in realitate vede altceva.

    noul link este:

    si se spune
    „Documentarul este realizat de arhim. Tihon Şevkunov după un scenariu propriu (parintele fiind absolvent regie de film in anul 1982). Părintele Tihon propune o meditaţie filozofică, etică. ”

    Cam asa se spunea parca si la linkul cu fimul care trebuie.

    Asa ca, rugaminte, daca poate sa-mi confirme cineva ca noul film nu e ce trebuie, si daca filmul original mai poate fi gasit pe undeva.

    Multumesc!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  11. Releu said, on ianuarie 30, 2019 at 5:55 pm

    @alin
    Ipocrizie cit incape la tine! Ceea ce faci tu e ca si cum ai iesi pe strada si ai incepe sa dai, asa, de nebun, cite un cap in gura la unul si la altul iar la sfirsit ai spune: iertati-ma fratilor! Care frati? De cind esti tu frate cu toata lumea? Cine te crezi? Profesorul a-toate-cunoscator? Detinatorul adevarului absolut? Inteleptul universului?Daca ai o parere a ta personala, foarte bine, expuneti punctul de vedere pe marginea subiectului, vin-o cu demonstratii, adu dovezi concrete, dar fa-o intr-un mod civilizat, fara sa-i jignesti sau sa te tragi de sireturi cu cei care au o alta opinie decit a ta. Vrei poze din spatiu? Foarte bine! Se gasesc. Dar adu si tu niste poze facute la marginea Pamintului si hai sa le studiem impreuna. Si de cind am ajuns noi crestinii sa ne bazam crezurile doar pe simturi??? Daca un ateu, de exemplu, nu i-L vede pe Dumnezeu si nici nu i-L simte, concluzia ar fi, dupa tine, ca Dumnezeu nu exista. Tu realizezi cit de penibil esti la faza asta? Tinere, daca suferi cumva de megalomanie du-te la un psiholog si te trateaza, dar daca suferi de prostie…chiar nu stiu ce sa-ti recomand. Macar abtine-te sa mai dai cu bita in balta!

    Apreciază

  12. Adevarul e doar unul said, on ianuarie 30, 2019 at 8:02 pm

    Apreciază

  13. Corneliu said, on ianuarie 30, 2019 at 9:25 pm

    Doamne ajuta!
    Cu iertare domnule @Releu, referitor la :”Si de cand am ajuns noi crestinii sa ne bazam crezurile doar prin simturi???”, iata ce spune Sfantul Apostol Pavel in ROMANI 10:17 ” Prin urmare credinta este din a u z i r e, iar a u z i r e a prin cuvantul lui Hristos”. Domnul , prin Sfintii Sai, S-a folosit de cuvant scris, spre vedere si, grait, spre auzire, pentru cei care au „ochi de vazut si urechi de auzit”. Si inca o data iertare! Maniera zicerilor d-voastra, lasa de dorit! Prea a la # rezist!

    Apreciază

    • Releu said, on ianuarie 31, 2019 at 2:23 pm

      @corneliu
      Chiar nu stiu ce e atit de greu de inteles la comentariul meu de mai sus… Alin spunea ca trebuie sa credem doar ceea ce vedem si simtim. Eu i-am raspuns ca se inseala. Tu ce crezi, e bine sa tinem cont si de ceea ce ne spune logica sau nu? Conteaza opiniile\invataturile celor mai intelepti ca noi? Sfintul apostol Pavel spunea cum se transmite credinta, adica prin ascultarea Cuvintului Domnului si prin citirea scrierilor Sfintilor Parinti. Dar ce legatura are asta cu ce sustineam eu? Oare prin intermediul auzului si vazului primim doar lucruri bune\adevarate? Minciuna si amagirea cum se transmit? Reclamele si emisiunile de divertisment de pe TV ce scop au si pe ce crezi ca se bazeaza? Diavolul, pe ce căi crezi tu ca ajunge la sufletul omului? „Magicienii”, politicienii si femeile desfrinate care iti soptesc cuvinte dulci in ureche si iti zimbesc cuceritor nu iti inseala oare auzul si vazul? Simturile il pot trada pe om daca nu e atent la context. De aceea am spus ca e gresit sa te bazezi DOAR pe simturi cind cauti Adevarul. Asta, cu #rezist, chiar nu stiu de unde ai scos-o… Incercati sa nu va mai bagati in seama, doar asa, ca sa va aratati muschii mintii juvenile…

      Apreciază

  14. Rico said, on ianuarie 31, 2019 at 12:00 pm

    Apreciază

  15. Corneliu said, on ianuarie 31, 2019 at 8:14 pm

    Doamne ajuta!
    @releu. Cand am spus : „ochi de vazut si urechi de auzit”, m-am referit la „simturile” celor cautatori de adevar, care sunt mai presus de cele ale celor ce iscodesc intru intriga! Cel mai usor e sa arunci pietre in balta…Mi-a „placut” aia cu: ” Incercati sa nu va mai bagati in seama, doar asa, ca sa va aratati muschii mintii juvenile”. Cati ani ai implinit de cand esti inteligent? Iti recomand, cu frateasca preocupare, sa masori de mai multe ori inainte de a taia. Imi dai impresia ca te adresezi tuturor imaginandu-ti-i ca-s grosi la ceafa. Eu, si sa ma ierte Bunul Dumnezeu, indraznesc rar a comenta pe aici, cu toate ca-s „de straja” de la inceputuri, antagonist fiindu-ti, anume ca-i privesc pe toti „la inima”, remarcand totodata, multe frunti late!

    Apreciază

    • Releu said, on ianuarie 31, 2019 at 10:37 pm

      @corneliu
      Serios? Si cum se numesc simturile celor cautatori de neadevar? Nesimturi? Simturi nesimtite? „Strajerule”, tu chiar nu observi ca ai inceput sa-ti cam dai cu stingul in dreptul? Nu era mai simplu sa recunosti de la inceput ca te-ai lasat dus de val cind ai sarit aiurea in apararea lui Alin decit sa te „justifici” atita? Te-ai uitat atent „la inima” lui? Mai uita-te odata, nu de alta, dar poate ca a venit timpul sa-ti schimbi dioptriile. In plus, de ce spui ca-mi esti antagonist? Ti se pare ca jucam intr-o piesa de teatru aici? Si daca ar fi asa, tu chiar nu stii ca antagonistul pierde la sfirsitul piesei? Pentru ca este un intrigant, un tip confictual, un bagator in seama, creeaza probleme, dezastre… Eu chiar am crezut ca esti crestin-ortodox, dar daca spui tu…

      Apreciază

  16. Corneliu said, on februarie 4, 2019 at 10:27 pm

    Iarta-ma ca te-am facut sa devii incandescent!
    O sa fac ce e mai greu….,o sa tac si o sa invat!
    Dificil o sa fie sa gasesc acum DEX-ul editia …2032!
    Rele..e, anumite persoane, chiar te simpatize(a)z(a)!!!

    Apreciază

  17. George said, on februarie 11, 2019 at 9:24 pm

    Cine e 5G?

    Apreciază

  18. Geo said, on decembrie 11, 2021 at 9:19 pm

    Interesante comentariile realizatorului

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.