SACCSIV – blog ortodox

Senatorii au votat modificări la legea regimului armelor, pe care le consider corecte

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 29, 2018

Oricine își va putea cumpăra arme de foc dacă nu are o condamnare pe viață. Iar armele letale vor putea pot fi folosite pentru apărare și ținute oriunde în casă, nu neapărat sub cheie.

Pro tv: Schimbări majore la Legea regimului armelor. Aproape oricine își va putea lua un pistol

Oricine își va putea cumpăra arme de foc dacă nu are o condamnare pe viață. Iar armele letale vor putea pot fi folosite pentru apărare și ținute oriunde în casă, nu neapărat sub cheie, așa cum prevede acum legea.

Sunt doar câteva dintre modificările aduse la Legea privind regimul armelor, votate de senatori.

Specialișții atrag atenția că ele vor duce la creșterea numărului de accidente nefericite.

Printre modificările aduse la Legea privind regimul armelor și munițiilor se numără includerea în categoria armelor de autoapărare a celor letale. În plus, cantitatea de muniție pe care o poate avea deținătorul a fost mărită. Senatorii au votat și ca armele să poată fi păstrate oriunde în casă, nu neapărat în seif, ca până acum.

Modificările au fost aprobate la scurt timp după ce a fost jefuită vila senatorului PSD Niculae Bădălău. După anchetă, politicianul a primit o amendă și i-a fost suspendat permisul de armă, pentru că nu și-a depozitat pistolul sub cheie.

Inițiatorul amendamentelor este un coleg de partid, senatorul PSD Liviu Brăiloiu. Specialișții avertizează însă că modificările vor duce la înmulțirea accidentelor.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: ”A fost eliminată și obligativitatea eliminării unui curs de specialitate pentru folosirea acestor arme și sigur că în situația unor dereglaje psihologice, a unor stări de stres, de frică, de nervi, orice persoană care va avea la îndemână o astfel de armă o va putea folosi. ”

Potrivit legii în vigoare, legitima apărare poate fi atât în cazul unui atac direct pe stradă, cât și pentru respingerea pătrunderii unui hoț în locuință, în condițiile în care reacția proprietarului este proporțională cu gravitatea atacului. Doar un judecător va decide însă dacă împușcarea unei persoane a fost justificată sau nu de nivelul pericolului.

Pentru că modificările la legea armelor să intre în vigoare, ele trebuie votate și de deputați.

Modificări votate de senatori:

– includerea armelor letale în categoria celor de autoapărare
– creșterea numărului de cartușe cu glonț de la 50, la 100
– armele se apărare se pot regăși oriunde în interiorul proprietății sau a spațiului în care se află dețînătorul

LEGITIMA APĂRARE:

(2) Este în legitimă apărare persoană care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoană să, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.

(3) Se prezumă a fi în legitimă apărare acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţînând de această, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţii.

N-a fost nici un vot impotriva si urmeaza sa fie votata si de deputati.

Consider aceasta lege ca fiind buna din motivele pe care le puteti citi la:

 

Parerea mea e ca nu va trece si de Camera Deputatilor, pentru ca directivele papusaresti la nivel mondial sunt de dezarmare a populatiei. Deja mass-media s-a isterizat iar institutiile de forta probabil ca se vor opune. Iata, de exemplu, ce spune Cosmin Andreica, lider de sindicat Europol, conform Proiect: Tâlharii şi violatorii pot avea arme. Senatorii nu văd o problemă în asta de pe DIGI 24:

„Vorbim despre criminali, despre tâlhari, violatori şi despre chiar cămătari, de exemplu, care mai mult ca sigur vor folosi acest context legislativ favorabil lor ca să poată să fie şi mai violenţi în săvârşirea infracţiunilor”.

Spusele de mai sus sunt fundamental gresite insa. Au rolul de a panica masele dar sunt rupte de realitate.

In primul rand, nu-i corect ca o mie de oameni cinstiti sa nu-si poata cumpara arme doar pentru ca unul dintre ei este un infractor inca nedescoperit.

Apoi, camatarii si membrii clanurilor mafiote oricum au arme daca au chef sa aiba arme, nu asteapta modificările la legea regimului armelor. Iar cei care n-au arme, nu de frica legii n-au arme.

Asadar, deja au arme. Iar daca se modifica legea, si-si vor cumpara legal arme, aproape sigur nu vor ucide cu arme inregistrate pe numele lor.

Pe de alta parte, n-ati auzit in randurile lor sa-si fi ucis nevestele la coafor sau copiii dupa ce au divortat. Astfel de cazuri intalnim insa in randurile politistilor…

Referitor la criminali, majoritatea nu sunt nici in serie, nici camatari si nici membrii ai clanurilor mafiote. Si n-au avut nevoie de arme de foc. Se va mari numarul criminalilor daca se va modifica legea? Nu. Caci nu arma de foc il transforma pe om in criminal, ci ea e folosita pentru a ucide in momentul in care omul vrea sa-si duca pana la capat gandul de a omori. Dar daca are deja acest gand, n-are neaparata nevoie de un pistol. Adica nu asteapta musai o lege, ci are deja la dispozitie o sumedenie de variante de a ucide si fara arma de foc.

Referitor la legitima aparare, cetatenii trebuie sa aiba dreptul de a detine arme de foc, dar fraza dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului” trebuie schimbata. Caci daca da buzna cineva peste tine in casa, n-ai de unde stii daca vrea sa te omoare sau nu. Adica nu are loc un dialog de genul:

Proprietar: “De ce ai intrat peste mine in casa?”

Talhar: “Ca sa te omor, sa-ti violez nevasta si sa-ti fur banii.”

Proprietar: “Atunci stai asa sa-mi iau arma de foc.”

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nelutu said, on noiembrie 29, 2018 at 12:29 pm

    In sfirsit,o lege pentru a ne putea proteja de hoti ! Am ajuns ca nu mai avem siguranta in locuinta proprie sau pe proprietatile noastre,deci,repet,este o lege excelenta!Cit despre reactia celui de la Europol,sunt convins ca se referea la colegii lui de breasla,care sunt educati sa vada in toti oamenii doar infractori si scot pistolul foarte usor pentri ai impusca cetateni nevinovati sau pe membrii propriei familii,asa ca,ei au nevoie de examene psihologice!

    Apreciază

  2. Alex said, on noiembrie 29, 2018 at 2:48 pm


    Oamenii de știință au constatat 1.500 de diferențe genetice între bărbați și femei, distrugând argumentele teoriei de gen:

    http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=17306&fbclid=IwAR3XRAx_Zu9eTrhA3NHALClIW17tocI95UDynU52OLdPmM6ZDY6GL2W7PA0

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on noiembrie 29, 2018 at 3:46 pm

    De acord !

    Apreciază

  4. Alex said, on noiembrie 29, 2018 at 3:57 pm

    Mai țineți minte Strategia Națională de Educație Parentală din vara aceasta? Aia care propunea reeducarea tuturor părinților din România în spiritul viziunii progresiste și în direcția „teoriei genului”? Și care ar fi costat 70 de milioane de euro PE AN – cam cât două Referendumuri și o jumătate de Catedrală națională? Ei bine, ia ghiciți? Strategia s-a întors – și mai repede decât credeam.

    De unde toată această grabă? Un motiv ar putea fi dedus chiar din articolul din link – UNICEF are deja pregătiți 800 de „formatori parentali”, adică specialiști care ar urma să ne (re)educe despre cum să ne educăm copiii. Care formatori sunt foarte nerăbdători să intre în acțiune. Mai precis – să se „conecteze” la milioanele de euro puse la dispoziție de Guvern. Să se „conecteze” alături de UNICEF, un ONG cu sediul central în Primăverii – și cu o agendă care susține, printre altele, coborârea vârstei consimțământului sexual, „drepturi sexuale radicale” pentru copii, și legalizarea prostituției.

    Care e problema de fond cu această educație parentală? Problema de fond nu e până la urmă nici aceea că ea ne impune modelul „progresist”, nici că e un vehicul pentru ideologia extrem de controversată a genului. Problema de fond e aceasta: la fel precum vechii activiști cu sediul în cartierul Primăverii, noii activiști din Primăverii vor să ne impună punctul de vedere unic – care e punctul lor de vedere. Ei cred că părinții din România nu sunt suficient de deștepți încât să-și educe singuri copiii, și trebuie să vină specialistul – sau activistul – și să le spună cum să devină părinți. Ei cred că părinții sunt niște analfabeți – care trebuie prelucrați și reeducați. Ei cred că viziunea precisă și îndelung rafinată de 2000 de ani de gândirea creștină este gunoi – și trebuie grabnic înlocuită cu preceptele experimentale și utopice ale ideologiei.

    Horațiu Pepine ne avertiza că aceste strategii create în laboratoarele ideologice din Primăverii (sau importate în România prin acele laboratoare) încalcă libertatea de conștiință a oamenilor. Că aceste strategii ne calcă în picioare libertatea cu o pretenție de superioritate care nu este deloc evidentă. Și că o astfel de strategie este un pas important spre un Barnevernet românesc. O amenințare deloc neglijabilă – eu unul, cel puțin, nu am chef să-i las din nou pe activiștii din Primăverii să ne spună iarăși ce să credem, cum să gândim, și cum să ne educăm copiii.

    Apreciază

  5. Trivo said, on noiembrie 29, 2018 at 11:28 pm

    Apreciază

    • gheorghe said, on noiembrie 30, 2018 at 12:22 pm

      Tocmai am gasit un studiu … cat de greu le este sa traiasca in ratacire si degenerare sexuala…
      Mediators of increased self-harm and suicidal ideation in sexual minority youth a longitudinal study
      Qazi Rahman – Institute of Psychiatry, King’s College London, Psychology, Faculty Member
      https://www.academia.edu/37851440/Mediators_of_increased_self-harm_and_suicidal_ideation_in_sexual_minority_youth_a_longitudinal_study
      „Sexual minority (lesbian, gay and bisexual – n.n.) youth have elevated suicidal ideation and self-harm compared with heterosexual young people…
      Lower self-esteem and increased depressive symptoms partly explain the increased risk for later suicidal ideation and self-harm in sexual minority youth.”

      Apreciază

  6. luigilucretiu said, on noiembrie 30, 2018 at 2:34 pm

    Cine vrea sa ucida, poate sa ucida si fara revolver letal .Ati vazut cazul crimei de la metrou,criminala nu a avut nevoie nici macar de un cutit pentru a ucide .
    In situatia in care se va cere avizul psihiatric ,interlopii violatori abuzatori sexuali, vor primi avizul psihiatric pt permis de arma si de conducere, caci nu violatorii sufera o trauma psihica cand violaeaza ca sa fie diagnosticati ca bolnavi psihic, iar victimele violate vor fi in continuare stigmatizate ca bolnave psihic si impinse spre sinucidere de catre psihiatri, fiindca victimele violate,abuzate sexual,persecutate de satanisti, sufera o trauma psihica pe viata si nu violatorii satanisti .

    Apreciază

  7. Radu said, on noiembrie 30, 2018 at 6:17 pm

    Sa vedem daca o sa o voteze si deputatii inca nu e lege inca.
    Oricum armele letale sunt cam scumpe si ai nevoie de curs am impresia se face scoala ceva sa inveti sa tragi.
    Mai fac si senatorii din greseala cate o lege buna si o voteaza sa vedem ce fac colegii lor deputati daca o vor vota…

    Apreciază

    • Angela said, on decembrie 1, 2018 at 8:36 am

      „lege buna” Bai fratilor, de unde le scoateti? Ce vedeti bun in legea asta? Cui foloseste daca se umple populatia de arme? Oamenilor simpli in nici un caz. Marile atentate sunt orchestrate din umbra. Ganditi-va ca la Colectiv a fost ceva deranj ca sa-i arda pe aia. Daca se va aproba legea va fi mult mai usor. Ce s-ar fi intamplat pe 10 august in piata Victoriei daca numai unul ar fi tras la intamplare cateva gloante atunci cand era agitatia mai mare? Iesea macel in toata regula.

      Asta cu armele este pt a facilita falsa revolutie pentru ca statul sa anuleze definitiv drepturile oamenilor si sa fie „indreptatit” sa ia cele mai drastice masuri de tip Big Brother.

      Chestia cu autoapararea este o gogorita cat casa. Totul duce de fapt la cresterea violentei deoarece cu cat sunt armele mai puternice cu atat razboiul va fi mai distrugator. Iar la cata ura este cultivata zi de zi la nivelul societatii nu va fi de mirare razboiul civil. Iar pt asta au nevoie de arme.

      Ca sa nu mai vorbim de toate costurile asociate pentru achizitia armelor, plata taxelor si controale medicale anuale etc. Inca o legatura in plus a sclavilor cu sistemul. Aceste arme nu vor fi pentru oamenii liberi ci pt sclavi.

      Toata tevatura a pornit de la parlamentarul care a fost jefuit si i s-a furat si arma. Asa ca la ce i-a folosit pentru ca in final s-a ales si cu banii luati si cu arma furata? Iar dupa aceea s-a suparat si pentru ca i-au dat amenda deoarece nu avea arma incuiata si si-o fi zis: „ia sa schimb legea ca sa nu ma mai bata nimeni la cap”.

      Dar poate ca de fapt niste unii aveau in minte treaba cu armele si asteptau doar momentul potrivit ca s-o puna pe tapet…

      Apreciază

      • Radu said, on decembrie 4, 2018 at 3:23 pm

        Mai citeste articolul odata madam si nu mai da aiurea din tastatura.

        Legea e foarte buna daca ai inteles ceva din articolul asta si de pe blogul asta.
        Daca nu esti degeaba

        Apreciază

      • Catalin said, on decembrie 5, 2018 at 12:28 am

        Cum adica „chestia cu autoapararea este o gogorita cat casa”? Daca un hot cu un topor iti padrunde in casa o arma poate face diferenta intre viata si moarte, fara a fi nevoie sa fie trasa, doar indreptata in directia lui. Acesta nu e doar un scenariu teoretic, avem nevoie de arme tocmai datorita vremurilor in care traim. Daca Doamne fereste vine criza, razboiul, sau mai stiu eu ce, se poate lasa cu foamete, cu crize de curent, si vor fi destui oameni dispusi sa ucida pentru a obtine ce-si doresc, cu cutitul, cu ciocanul sau cu pistolul, indiferent cu ce, oameni ce ar fi mai precauti daca ar sti ca isi pot pierde viata intr-o clipita daca o potentiala victima scoate pistolul.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.