SACCSIV – blog ortodox

Stam. Si stam rau. Ne-am cimentat in asfalt…

Posted in SUPRAVIETUIRE by saccsiv on noiembrie 7, 2018

Majoritatea cititorilor acestui portal inteleg ca vor veni astfel de vremuri:

Ce spun Sfintii Parinti despre FUGA de ANTIHRIST?

Unii cred ca mai e mult pana atunci, altii cred ca mai e putin, dar aproape toti accepta ca e cazul sa incepem sa ne pregatim. Cum? Pentru inceput, parasind asfaltul oraselor, reinvatand sa pasim pe pamant si reobisnuindu-ne sa facem ceva cu mainile alea. Adica, sa ne mutam la tara cu totul sau macar in vacante.

La nivel declarativ stam bine, la fapte insa, doar gura e de noi, ca orice roman care se respecta…

Doua exemplificari, pe care le consider edificatoare:

Printre noi exista si frati care deja au facut pasi in acest sens. Unul dintre ei a venit chiar si cu o propunere concreta:

CASA LA ȚARĂ – propunere de dezbatere și eventual ceva concret

Nu stiu daca s-a concretizat ceva pana la ora la care scriu, insa nu cu multa vreme in urma treaba statea. Interesati au fost cativa, dar totul s-a redus la oleaca de vorbarie. Sa fi gasit oare ceva mai bun? Sunt sceptic. Cred, mai degraba, ca amana, caci e grea dezlipirea de asfaltul oraselor.

Atentie mare, insa! Mutarea la tara nu rezolva aproape nimic daca acolo vom continua sa fim dependenti de facilitatile oferite si la oras. Adica, nu e suficient daca schimbi apartamentul de la bloc cu o casa, dar continui sa mananci iaurt de la magazinul din sat. Si ajungem astfel la a doua exemplificare. Fratele Mircea a facut si el o propunere, de alta natura dar din aceeasi categorie:

Cum sa construim o masina de gatit (cu lemne) sau incalzit apa

Nu stiu cati au construit-o, insa unii au achizitionat astfel de masini de gatit de la el. Doar unul singur o foloseste…

Sa ne intelegem. Nu-i obligatoriu s-o iei de la el, dar daca tot ai facut-o si n-ai nici obiectii la calitatea ei, chiar nu-i normal sa n-o si folosesti.

Cititi va rog si:

SUPRAVIETUIREA in doua etape: Prima – ETAPA URBANA.

SUPRAVIETUIREA in doua etape: A doua – ETAPA DIN SALBATICIE

SUPRAVIEȚUIREA ORTODOCȘILOR ÎN VREMURILE DE PRIGOANĂ

Etapa I: SUPRAVIEȚUIREA până la FUGA din vremea ANTIHRISTULUI

Mai mobilizati par a fi astfel de oameni, chiar daca probabil ca habar nu au de antihrist. De fapt, nici ei nu stiu exact motivul, dar simt ca trebuie s-o faca:

UN TREND ȘI O NIȘĂ: SUPRAVIEȚUIREA ÎN CONDIȚII ASPRE DE VIAȚĂ

 

Tagged with:

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • nimeni said, on noiembrie 14, 2018 at 9:57 pm

      Este o carte cu titlul Scrisori din Siberia a parintelui Selafiil care contine cateva scrisori adresate unui tanar roman care are traire duhovniceasca.
      In aceste scrisori, printre altele parintele ii spune tanarului nostru ca traim perioada Parusiaca si ca in curand se termina totul, sa fie cu bagare de seama si ca acum este timpul calatoriei spre inauntru si nu de zidiri si de cupole.
      Atata de frumoase sunt scrisorile sale care dupa cum spun doi dintre ucenicii sai romani despre el ca este un batran de Pateric ca cei din vremurile de demult.
      Foarte mult intareste duhovniceste pe cei ce vor citi carticica sa.

      Apreciază

  1. Riko said, on noiembrie 7, 2018 at 10:51 am

    Putem profita de faptul ca e frig afara si sa ne calim corpul si sistemul imunitar. Calirea la frig fara ca sa ne imbolnavim si in cel mai eficient mod posibil functioneaza asa: din casa de la cald si bine, iesim afara, imbracati subtire, daca se poate chiar cu slapi, un tricou si ceva pantaloni subtiri. Stam afara 10-15 minute, poate facem si o plimbare pana la non stop, apoi intram inapoi in casa la caldura. In cele 10 minute corpul nostru incepe sa se raceasca si se activeaza diverse procese metabolice si chiar pshihice ca in cazul unei sitruatii reale de supravietuire. Daca ramanem mult timp riscam sa ne imbolnavim, dar o scurta perioada de timp e suficienta pt a ne antrena corpul. Iar incet tot crestem perioada de timp. Efectele calirii sunt vizibile si doar intr-o saptamana.

    Apreciază

  2. -Cenzura- said, on noiembrie 7, 2018 at 3:24 pm

    Internetul este în pericol, iar tu îl poți salva!

    Semneaza si tu petitia catre Parlamentul European pentru a opri initiativa legislativa care ar putea face ca corporatiile media sa ramana singurele surse de continut media pe internet.

    Se incerca limitarea dreptului de folosire a materialelor media provenite si administrate de corporatiile media, pe care utilizatori persoane fizice nu le-ar mai putea folosi, in scop creativ sprea a creea continut media nou, ca pana in prezent.

    https://www.change.org/p/internetul-este-%C3%AEn-pericol-iar-tu-%C3%AEl-po%C8%9Bi-salva

    Apreciază

  3. mircea.v said, on noiembrie 7, 2018 at 8:40 pm

    Apropo de fenomenul Hum, sunetul ala ce se aude noaptea, sau doar unii il aud…
    La mine e f liniste, si auzeam si eu din cand in cand un zgomot de frecventa joasa, asa cum e descris Hum. De ceva vreme m-am deconectat de la gazele si electricitatea sistemului. Si acum am in casa pe timpul noptii 24V curent continuu. Totul mi se pare mult mai linistit si calm. Nu am mai auzit sunetul „Hum”. Nu stiu, poate o sa mai apara, poate nu.
    Dar niste intrebari mi-au incoltit:
    Oare o avea legatura cu 220V curent alternativ?
    Oare pot fi generate zgomotele astea, senzatia asta, de niste unde introduse peste undele curentului alternativ?
    si astea or lucra impreuna cu armatura de fier de prin pereti, placi, stalpi… niste campuri electromagnetice/fenomene electromagnetice, inductii…
    Sau poate chiar curentul alternativ sa creeze asa ceva, in anumite conditii?

    Sau poate nu are nici o legatura cu 220V curent alternativ.

    Nu m-a dus capul ca atunci cand le auzeam sa opresc curentul 220V alternativ din siguranta de la contorul electric.

    Poate e cineva care se pricepe si poate lamuri un pic pr. asta.
    Sau, cine il aude si vrea sa faca un mic experiment, ar putea sa intrerupa curentul din contorul electric si sa vada daca se mai aude. Asta doar daca sta la casa, ca la bloc degeaba il intrerupi tu, ca mai sant vecinii si sant tone de campuri electromagnetice.

    Oricum, simt ca 24V curent continuu este mult mai pasnic decat 220V curent alternativ.

    Am gasit la o rapida cautare.
    http://www.electricalc.ro/blog/162-efectele-negative-ale-campului-electromagnetic-asupra-sanatatii

    Apreciază

    • Riko said, on noiembrie 8, 2018 at 1:22 am

      Daca nu ai nici un aparat eletric pornit in casa (frigider, bec), atunci indiferent daca e legata la retea sau nu instalatia electrica, in ea nu circula curent si nu exista curent.
      Curentul trece foarte usor prin tot felul de materiale, nu doar prin metale. Daca trece curent prin armatura, atunci trece si prin beton, betonul find un conductor foarte bun. Mare atentie la materialele pe care le consideram izolatoare electrice pt ca lucruri de genul: pamant, pietre, beton, gresie, faianta, si foarte multe produce plastice si cauciucuri, cauciucuri de masini, cizme de cauciuc, slapi din spume si cauciucuri, papuci sunt conductoare de curent.
      In schimb sticla este un izolator electric foarte bun, sau lemnul. Daca esti pus in situatia de a atinge fire electrice, atunci pui pe jos o scandura de lemn uscat si stai pe ea. Atat timp cat nu atingi peretii sau poteaua si ti mana pe un fir electric, nu patesti nimic, la fel cum pasarile care stau pe fire nu au nimic.
      Curentul electric in miscare intr-o instalatie interactioneaza cu mediul, chiar si la distante de zeci de metrii, mai ales la tensiuni mari, deci da, pot sa fie tot felul de fenomene care sa produca sunete, totusi nu cred ca oamenii pot auzii sunetele astea doar de la instalatia electrica din casa. Precum nu auzim sunetul pe care il face un filament la bec, decat daca ne lipim urechia de bec. Mult mai tare ar trebui sa auzim cum ne bate inima si cum ne circula sangele prin corp.
      Fenomenul Hum poate sa fie din diverse surse, poate de la pamant, cer, soare, stele, avioane militare, vanturi, mase de aer cald/rece, contractile sau dilatarile diverselor materiale de constructii sau a pamantului, fulgere si tunete la distanta foarte mare.
      Cam asta e tot ce stiu. La mine in casa se aude tot timpul un sunet de joasa fregventa, mereu m-am intrebat de la ce este, am deconectat de la panou curentul din casa crezand ca e un sunet facut de frigider, dar nu a disparut sunetul.
      DAR de departe cel mai infricosator lucru pe care l-am auzit in viata mea si il confirm, a fost sa aud prin 2008 parca, sunetele acelea din cer ce sau mai auzit in 2012 in toata lumea, acelea ce seamana cu urlete de monstri din filme si cu vibratii si sunete metalice si bubuituri. Daca cauti pe net stange sound, gasesti multe inregistrari, dar crede-ma ca in realitate sunt cu mult mai puternice si ingrozitoare. Sunau la fel ca cele din vide-ourile de pe youtube si pareau sa vina din cer.

      Apreciază

      • marian said, on noiembrie 8, 2018 at 11:55 am

        Doamne ajută!
        Fiind acasa am timp sa analizez si da, humming-ul este prezent, mai mult in camera cu pereti exteriori si mai putin in camerele mai putin expuse mediului extern.
        comparativ cu anii trecuți acest zgomot este mai puțin intens aș putea spune că acum e la mai puțin de jumătate, sa zic, vreo 30% din 100% cat era perceptia de atunci. E necesar să precizez: Nu toată lumea percepe acest zgomot de pildă soția mea abia îl auzea când mie imi spargea capul. senzația de cap spart provine din efectul de sumatie ați auzit cu toții de picătura chinezească. Slava lui Dumnezeu am mai îmbătrânit și poate că și percepția mea este mai atenuată datorită vârstei! Pentru a încheia spun doar atât suprafețele mari așa cum sunt pereții ferestrele pot reprezenta atât membrane emițătoare așa cum sunt difuzoarele cât și membrane receptoare așa cum sunt microfoanele dacă deschidem geamul constatăm că efectul de humming va fi mult atenuat așa cum atunci când urcăm la înălțime trebuie să deschidem gura pentru a echilibra presiunile exercitate asupra timpanului. În ce privește sursa zgomotului humming cred că este legată exclusiv de funcționarea mașinilor electrice a motoarelor mari necesare pentru pomparea apei sau în cazul unor activități industriale. Dacă ieși din casă încercând să vânezi acest zgomot ai șansa să constați că la exterior zgomotul este aproape imposibil de sesizat.
        Iertare ca am scris iarasi mult si prost…

        Apreciază

    • Daniel said, on noiembrie 9, 2018 at 10:17 am

      Salut, cu ce ai reusit sa iti faci instalatia de 24 v? Da-mi si mie niste idei

      Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 9, 2018 at 11:39 am

      @Daniel,

      pai poti transforma 220 in 24 si apoi il redresezi si obtii curent continuu. Cred ca asa e cel mai simplu.
      Lasi niste circuite, adica prize pe 220, si astea sa fie separate, pt scule de putere care nu le folosesti tot timpul, si care in majoritatea timpului vor sta pe inchis. Si circuitele de iluminat pe 24V, si astea tot timpul active. SI niste prize pe 24V. Se gasesc alimentatoare, sau se pot face, pt alimentare laptop-19V. SI pt incarcare telefon se gasesc scule pe le tir-isti, ca astia au 24V. Am gasit becuri led 24V la un pret f bun si lumina alb neutru (4000K), de 6W – 550 lumeni si 8W – 770 lumerni, care dau o lumina ok, marca Lumen.
      Eu am fotovoltaic pe 24V.

      Apreciază

    • contracurent said, on noiembrie 12, 2018 at 12:52 am

      este vorba de Lilly waves, sunt pe treaba de multa vreme , nu stiu daca si la noi, dar afara sigur

      Apreciază

  4. Ade said, on noiembrie 7, 2018 at 11:14 pm

    Fratilor nici casa la tara nu mai e o alternativa … uitativa in jur vor sa dea lege sa interzic cresterea procilor, urmeaza oile si caprele, vacile si pasarile, apoi legumele, deja multe din ele sunt modificate genetic ca samanta sa nu mai rodeasca…
    Pe langa asta pamanturile, sunt cumparate de BOIERII… nu mai ai unde sa sameni… au dat lege acum cativa ani, daca nu semeni pamantul ti-l ea statul… si uite asa usor usor au dat legi peste legi si o sa dea iar legi pana nu mai avem scapare….

    http://calatorinromania.com/se-interzice-cresterea-porcilor-in-gospodarii-document-oficial-cu-masurile-adoptate/?fbclid=IwAR2x5_JqAaxukTUqPO_XfMR6CPCI2FB831v38PXRHdh5VEhqbmOZ4WelxbE

    Cum o sa mai traiesti la tara daca nu poti creste nimic, pentru ca au dat legii???
    Pe langa faptul asta comunele si satele sunt supravegheate video… PE bune ??? Big Brother la sate ….
    Nu o sa mai putem sa ne hranim , o sa fim marginalizati, o sa fim denigrati, o sa fim prigoniti,..

    Ei pregatesac terenul dau legi in care nu se mai poate traii, in afara sistemului bestiei, ca pe vreme comunismului o sa ne ia calul din curte, porcul, vaca… EXACT CA PE VREMEA COMUNISMULUI…

    Daca vrei sa mai vinzi si sa cumperi trebuie sa acepti CIp`ul, BlockChain`ul , Bitcoinul *B de la Baphomet sau Ball si coin de la moneda ) – tradus moneda dracului electronica pe cip , ce alte dovezi mai clare vrei fratilor se vede clar ca mai sunt doar cativa anii de asa zisa „libertate” apoi urmeaza pecetluiti cu semnul fiarei.

    Fratilor in china sunt prigonitii crestini deja , au inceput si in america sa ii prigoneasca, in europa in Anglia … ii Roamnia nu se tine cont ca esti crestin sau roman ne prigonesc la fel pentru ca suntem neam CRESTIN !!!

    Fratilor Dumnezeu sa ne calauzeasca dar e groasa rau treaba!!! Credetima se vede uitativa in jurul vostru… Sfintii parinti au avut mare dreptate cand au zis ca suntem ultima generatie.

    NU STIU CE O SA NE FACEM, RUGACIUNE , RUGACIUNE!!!

    Doamne, Tata, Iisuse Hristoase si Duhule Sfant salasluieste intru noi ca nu mai stim incotro sa o apucam. ,

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 8, 2018 at 5:54 am

      Ade

      Tu n-ai inteles ideea.

      Apreciază

      • Ade said, on noiembrie 8, 2018 at 10:23 pm

        Iertare frate, Vasile si multumesc,

        Stiu ma pripesc… sunt un pic cam speriat, stresat rau, rau de tot dezorientat … Prietenii, Familia , Tata , Mama – ii simt inpotriva mea, De 2 ani de cand am supravetuit in urma unii accident mi-se intampla lucruri ciudate rau, cu mama cu tata cu familia cu unii prietenii neamurii… parca le e necaz ca am supravetuit…nu inteleg… daca le mai si spun lucrurile „astea” ma cred nebun de tot si asa nu prea le comvine ca merg catre Dumnezeu si la Biserica am devenit ortdox practicant*… ei fiind ortodocsii dar nu si practicanti …

        In majoritatea oamenilor , in parinti il vad pe drq, nu imi vine sa cred parca sunt posedatii, indraciti, atata ura, invidie, rautate in ei nu stiu cum sa o numesc… nu inteleg dc ??? … fratilor ce se intampla ??? De unde atata rautate ??? NU inteleg ?!?

        Sunt ca broasca aia trezita in apa clocotita… Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluestene si ne intareste pe noi, acum si in Veacul, Veacului. Amin

        Iti citesc articolele de mai bine de 10-12 ani, ne simtind nevoia sa comentez, dar acum am simtit nevoia sa iti atrag atentia ca se intampla suntem la un pas si ce ne facem… imi cer scuze …

        Am luat si cateva pauze ne`mai vizitandute si se pare ca am pierdut unele articol foarte importante ca aceste *etape de supravetuire… am ramas in urma…

        Daca acum 10 ani in urma am avut sentimentul ca mai e timp, acum simt ca nu mai e timp deloc, deloc…

        Am un sentiment ca in jurul anului 2020 o sa se intample ceva…

        Iertare inca`o data, Domane, Prea Sfanta Treime lumineazane, intarestene si ne izbaveste. AMIN.

        Apreciază

    • RomeoB said, on noiembrie 8, 2018 at 10:42 am

      >interzic cresterea procilor, urmeaza oile si caprele,
      Paisie Aghioritul recomanda cresterea legumelor. Trebuie verificat, dar o capra, o gaina s-ar putea creste in prima etapa…
      In unele state din SUA, Canada nu ai voie sa puti legume in jurul casre, sau pomi fructuferi, in conditiile in care cara omului mediu american are o gradina de cateva zeci de metri patrati.

      Filme artistice din anii 60, sec XX arata ca in acea vreme aveai dreptul sa pui rosii si ceapa in jurul casei.

      Apreciază

    • elena said, on noiembrie 10, 2018 at 7:31 am

      Ade

      Nu te panica atat de tare, cauta sa nadajduiesti mai mult in Tata Dumnezeu, roaga.te sincer si daca ai putea, stai tot timpul cu gandul la El, la Mantuitorul, la Maicuta Domnului si la toti sfintii, astfel ii chemi mereu in inima ta si te curatesti de patimi, de pacate. (Parintele Arsenie Papacioc zicea „orice clipa e un timp si orice suspinare e o rugaciune”). Daca oamenii aceea mai mult injura decat sa.si faca o cruce, lucreaza duminicile si sarbatorile, cauta mai mult la lucrurile lumesti, sigur ca cel rau ii vede si mai mult el sta in inima lor. Nu are de ce sa ti se para ciudat. Eu aseman asta cu jocul acela pe care il jucam cand eram mici, „tara, tara, vrem ostasi”; si Dumnezeu si cel rau se uita la tine, pe care il chemi mai mult, acela vine. Si mie mi se intampla ceva similar. Tu nu poti decat sa te rogi pt ei, degeaba le explici ca le vorbesti precum unor surzi, ba iti mai si rad in fata luandu.se cu alta treaba. Pregateste.te mai mult cu post, rugaciune si spovedanie chiar daca ai sau nu pe cineva cu care sa te unesti, sa vorbesti despre vremurile astea. Gandeste.te ca cel mai si cel mai important sunt faptele din lumea asta, cu atat plecam toti, indiferent in ce timpuri o sa murim. Eu ma gandesc asa, daca ar fi prigoana, ar fi razboi, mai bine fug singura in padure si mor de foame, de sete, mancata de vreo salbaticiune, decat sa iau vreun cip sau sa fiu chinuita (pt ca spre nemernicia mea nu stiu daca as suporta chinuri mucenicesti). Nu judeca, nu ura, nu dispretui si nu dori moarte nimanui, oricine ar fi, ci roaga.te atat cat poti pt el.
      Bunul Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti cu mila, iubirea si harul sau!

      Apreciază

      • Ade said, on noiembrie 10, 2018 at 5:12 pm

        Multumesc Elena, Stiu, incerc … dar e greu…
        Doamne Iisuse Hristoase fiiul Lui Dumnezeu milueste pe noi.

        Fratilor cum e posibil asa ceva ???
        Fratilor nu mai e timp… ce facem ?? ce ??

        ” Sataniștii au umplut Bucureștiul de statui de-ale lui Baphomet!

        Sataniștii în sfârșit și-au dat armele pe față și au început asaltul asupra României chiar în capitală.

        Când au atacat referendumul au zis că luptă pentru drepturile omului.

        Când au atacat catedrala au zis că luptă pentru bugetul țării.

        Când au atacat Biserica Ortodoxă Română au zis că luptă cu turnătorii de la securitate. Sataniștii de la PressOne au marcat cu semnul fiarei și statuia lui Baphomet, demonul, atât pe ei înșiși cât și pe aliații lor: ProTV, Hotnews, Europa FM, RECORDER și Times New Roman”

        Apreciază

    • r said, on noiembrie 10, 2018 at 2:30 pm

      Stai liniștit Ade, că mai sunt alți oameni care gândesc ca tine, dar sunt puțini.
      După Creta simt că s-a schimbat ceva, dar nu știu cum să explic. Plutește ceva în atmosferă. Nu știu dacă este numai din cauza acestui sinod, pentru că pot fi și alte lucruri care să fi contribuit la starea asta de delăsare, degradare morală, indiferență, răutate, invidie, și multe altele.
      Am constatat că nu prea pot vorbi/comunica cu aproape nimeni, inclusiv cu persoanele care merg la preoți nepomenitori. S-a instalat așa o stare generală de băltire care cuprinde pe toți. Nu mai vorbesc de lume în general. Dacă încerci să explici anumite lucruri cuiva care crezi că poate înțelege, ești considerat în cel mai bun caz ciudat, dacă nu nebun de-a binelea, sau chiar schizofrenic, așa cum m-a făcut un preot pe care l-am întrebat ce părere are despre sinodul din Creta.
      Dar va fi așa cum va vrea Dumnezeu pentru fiecare.
      Spunea odată pr. Iustin Pârvu că ajunge zilei răutatea ei. Asta nu înseamnă să stăm cu mâinile în sân, dar face fiecare ce poate.
      Fix după ce am încetat să mai merg la biserica „dintre ziduri”, prin toamna lui 2016, am început să am tot felul de probleme de sănătate, pe care le am și acum. Ce „coincidență”.

      Apreciază

      • Ade said, on noiembrie 10, 2018 at 8:17 pm

        Cum sa stau linistit ca imi vine sa ma duc sa urlu DUMINICA la Slujba IN BISERICA SI SA MA IAU DE PREOTII !!!!

        SI sa le zic:
        „Parinte, de ce nu spuneti mirenilor adevarul?

        Ca traim vremurile din urma, Ca apocalipsa bate la usa.

        Ca drq are statuii in tota lumea si mai nou are si in BUCURESTI!

        Ca Bani Cash o sa dispara si o sa fie doar bani electronici, Cip – implanturi , s.a.m.d.

        DE CE NU VORBITI , de ce taceti , de ce ???????

        Ca sinodul din Creta a fost talahresc,

        S.a.m.d ”

        M-am gandit sa o iau din oras in oras, Duminica asta unul, Duminica cealalta alt oras si tot asa !

        Dar nu stiu daca e bine sa fac asta… sau nu… sa mai astept sa nu mai astept.. nu stiu…

        Cred ca am nevoie de un Duhovnic, unu Vazator cu Duhul …

        Doamne Tata Ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului Cel ce pretutindenea esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea, si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Amin

        Apreciază

  5. RomeoB said, on noiembrie 8, 2018 at 10:38 am

    1) Decat casa ca la tara, mai bine inveti direct sa faci un bordei in pamant. Pe vremea comunistilor parintele cleopa cu asta a supravietuit: in padure.
    2) Schimonahia Macaria spune ca in timpul WW3, in zona ei se va supravietui cu harul lui Dumnezeu cu ceai de tei. Ea personal, invalida de ambele picioare a traversat iernile 1941-1942, 1942-1943 care au decimat wermachtul german cu iarba, frunze si radacini+RUGACIUNE, sub cerul liber, fiind parasita si alungata de toti.
    3) Harul lui Dumnezeu va ascunde pe cei ce nu vor primi pecetea:
    a) exista cei 12 sau 7 sfintii nevauti de la Athos; similar in Creyta si la Muntele Sinai (man Sf Ecaterina).
    b) exista si la noi cateva zone cu sihastri nevazuti, dar relatarile sunt foarte putine – par Cleopa a cunoscut asemenea situatii.

    Ingrijirea lumeasca e necesara, dar rugaciunile si pravila trebuie sa fie prima grije. Obisnuinta cu lupta duhovniceasca, Psaltirea, depasirea ispitelor reprezinta un eficient antrenament.

    Apreciază

    • Alexandru TM said, on noiembrie 15, 2018 at 12:10 pm

      Doamne miluieste,

      Bune randuri ai scris RomeoB.

      Mantuire

      Apreciază

  6. Alex said, on noiembrie 8, 2018 at 4:49 pm


    Iată textul și modelul de sesizare pe care îl poate completa orice cetățean:
    Mă adresez Dumneavoastră, celor 3.531.732 de români care au votat DA la Referendum.
    Deși vocea Dumneavoastră reprezintă 92% din totalul voturilor, mesajul v-a fost furat de două ori până acum.
    Activiștii mișcării homosexuale au reușit boicotarea Referendumului și astfel v-au furat pentru prima dată votul: rezultatul Referendumului, votul Dumneavoastră de 92% a fost invalidat.
    Activiștii mișcării homosexuale v-au furat pentru a doua oară votul când nu au vorbit despre Dumneavoastră, majoritatea care a votat DA, ci au vorbit doar despre cei care nu au votat. Cei care nu au fost la vot au fost decretați câștigătorii Referendumului la care Dumneavoastră ați votat 92% DA!
    Acum, activiștii mișcării homosexuale vor să vă fure pentru a treia oară votul, legiferând un parteneriat civil în cea mai radicală formă, ce copiază căsătoria, dar sub alt nume, echivalând cu dublarea (și sabotarea) ei în cazul cuplurilor obișnuite și cu adoptarea deghizată a căsătoriei între persoane de același sex, fără dezbatere publică și ascultarea tuturor părților!
    Nu vă lăsați furați a treia oară!
    Dacă vreți ca votul să nu vă fie batjocorit și furat pentru a treia oară, scrieți oficialilor statului și reprezentanților Dumneavoastră în Parlament că nu ați votat în proporție de 92% DA pentru căsătoria între un bărbat și o femeie pentru ca imediat după Referendum să se facă legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex sub nume de parteneriat!
    Parteneriatul civil imită căsătoria!
    Chiar și adopția de copii va ajunge curând să fie permisă!
    Toate țările europene care au legiferat parteneriatul civil au legiferat în același timp sau mai târziu adopția: Austria (parteneriat 2009, adopție 2016), Belgia (1998, 2006), Danemarca (1989, 2010), Finlanda (2002, 2017), Franța (1999, 2013), Germania (2001, 2017), Islanda (1996, 2006), Irlanda (2010, 2016), Luxemburg (2004, 2015), Malta (2014, 2014), Marea Britanie (2004, 2002), Olanda (1998, 2001), Norvegia (1993, 2009), Portugalia (2001, 2016), Spania (2000, 2005), Suedia (1998, 2003)
    Dacă vreți că votul Dumneavoastră să nu fie furat, scrieți-le acum celor care îl pot fura, sau îl pot respecta.

    MODEL DE SCRISOARE PE SITUL:

    https://marturieathonita.ro/apel-catre-cei-92-care-au-votat-da-pe-6-7-octombrie-nu-va-lasati-furat-votul-pentru-a-treia-oara-prin-legalizarea-parteneriatului-civil-fara-referendum/?fbclid=IwAR3BClqkfC7jUXGrv6bMZRHWBSliexvytnbeSBDBUXyLuGQ4qkR_stSLiz8

    Apreciază

  7. Vasile said, on noiembrie 10, 2018 at 2:11 pm

    Tot despre supravietuire. Vazand cutitul ala am crezut ca faci reclama la Rambo V. 🙂

    Apreciază

  8. r said, on noiembrie 13, 2018 at 9:46 pm

    Așa mai învățăm și noi. Viața ne învață. Tot timpul învățăm, dar nu ne învățăm minte.

    Apreciază

  9. Octavian said, on noiembrie 14, 2018 at 10:49 am

    Nu sştiu cum să vă trimit o poză potrivită pentru ilustrarea titlului decît răspunzînd la emailul primit . Vezi pozuţa cu hipopotamii în caldarîm…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.