SACCSIV – blog ortodox

Cei ce voteaza in Parlament PARTENERIATUL CIVIL trebuie EXCOMUNICATI

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 10, 2018

Preotul Cosmin Santi a scris pe facebook:

 

„Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”

 

Iar mass-media a tradus ca doreste excomunicarea celor care nu au votat la Referendum:

https://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/preot-profesor-la-facultatea-de-teologie-recomanda-afurisenia-si-excomunicarea-pentru-cei-care-nu-au-votat-la-referendum/

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-preot-recomanda-excomunicarea-celor-care-nu-au-votat-la-referendum-sa-reutilizam-afurisirea-anatema-1011034

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22748768-preot-din-mbovi-vrea-afurisirea-excomunicarea-celor-care-votat-referendum-nu-mai-putem-acorda-binecuv-ntare-cununie-nmorm-ntare-celor-care-lupt-mpotriva-bisericii.htm

https://www.dcnews.ro/referendum-nevalidat-un-preot-recomanda-afurisirea-celor-care-nu-au-votat_617243.html

Nu stim daca la asta s-a gandit preotul Cosmin Santi, insa n-a specificat asa ceva in textul sau. Ci a scris intr-un cadru mai larg si consideram ca are dreptate.

Nu credem insa ca excomunicarea trebuie aplicata celor ce n-au fost la Referendum, insa este necesara pe viitor. De exemplu, in cazul parlamentarilor.

Dupa cum stiti:

La două zile de la încheierea referendumului pentru redefinirea familiei, parlamentari de la toate partidele au prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil

Iar:

Biserica Ortodoxe Româna dezaproba ferm legalizarea parteneriatelor civile

Asa ca absolut toti parlamentarii ortodocsi care vor vota DA, trebuie excomunicati.

Sa ne amintim ca in 2013 Mitropolitul Serafim de Pireu spunea: Orice parlamentar care va vota pentru parteneriate homosexuale VA FI EXCOMUNICAT

 

Reclame

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioansperling said, on octombrie 10, 2018 at 5:26 pm

  Nu mi se pare de loc exagerat! Ori joci intr-o echipă ori in cealaltă!

  Apreciază

 2. RoExit said, on octombrie 10, 2018 at 5:57 pm

  Comunicatele BOR sunt impregnate intotdeauna cu teama si respect tamp fata de cei ce promoveaza non-valorile. Dar sunt transanti si severi cu cei slabi si putini iubitori de dreptate care apara credinta stramoseasca de intrusi !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 10, 2018 at 6:36 pm

  Mă îndoiesc ca actuala ierarhie de la noi va lua vreo măsură fermă împotriva celor care votează legi antihristice. Bine ar fi sa nu am dreptate. Ați auzit despre vreo reacție ferma din partea vreunui ierarh?. Cei care votează legi antihristice se excomunica singuri. Nu pot fi și cu Dumnezeu și cu necuratul!

  Noi, cei mici, sa nu uitam ca lupta pentru mantuire devine din ce in ce mai palpitanta. M-am încărcat de ura sufletul in aceste zile. Astăzi, mi-am dat seama ca numai Dumnezeu poate sa-i întoarcă din drum ori sa-I mai oprească pe cei care au ales calea spre iad. Dacă vrea și dacă are pe cine.

  E normal sa căutăm și soluții lumeștI pentru a opri legiferarea luptei impotriva crestinilor din Romania. E normal sa încercăm toate variantele legale de minimiza efectele acestui eșec al Referendumului. E normal sa ne gândim la ce scoli vor învăța copiii creștini. E normal sa ne gândim cum ne vom proteja legal de eventualele abuzuri.

  Sa ne amintim, însă, și de cuvintele Parintelui Adrian Fageteanu:

  https://stranaortodoxa.wordpress.com/2018/10/07/cum-sa-ne-mai-pazim-de-intinaciunile-perverse-ale-necuratului-din-vremurile-de-astazi/

  Apreciat de 1 persoană

 4. Constantin said, on octombrie 10, 2018 at 8:18 pm

  Referendumul nu are nici o legatura cu Dragnea asa cum a declarat el si boicotul va fi pedepsit prin lege!

  Apreciat de 2 persoane

  • v3b0y said, on octombrie 11, 2018 at 12:12 am

   Cei care au dorit boicotul , mutantii LGBT , au intoxicat prostimea cu tot felul de minciuni de 2 bani . Dar , culmea , persoane care au pretentia (prosteasca si NEadevarata) ca sint inteligente , au pus botul la aceste mizerii .
   Caci nu cred ca a fost doar prefacatorie din partea unora care pretind ca sint crestini , au copii , dar cu inteligenta …. cam prost . Ei se cred inteligenti caci fac parte din mafia jmecherilor hoti . Sint destul de prosti dar ingimfati pe motiv ca stiu engleza . In rest daca ii scuturi curge multa pleava .
   Cum sa pretinzi ca esti destept si apoi sa spui ca la referendumul din 6-7 Octombrie 2018 defapt se cere acordul pentru modificarea legii dedicata functionarilor publici . Sau sa fii desteptul fraier care crede ca DA il scapa pe Dragnea de procese sau puscarie . Sau ca in tara preotii s-au unit sa minta enoriasii si de fapt se cere un vot politic pentru sustinerea PSD . Le-a luat Diavolul mintile cu ocazia ca si noaptea numai bani viseaza . Nu ma refer la oamenii simpli , ci la tot felul de mafioti , mai mici , mai mari , dar majoritatea ţigani care traiesc din munca altora(sclavii santajati) .

   Apreciază

 5. gheorghe said, on octombrie 10, 2018 at 9:05 pm

  Excomunicare individuala pentru „subiectii” care fac parte din Biserica – DA!
  Nu doar la parlamentari dar si la ministr, la consilieri locali… la „vedetele” anticrestine (de fapt) atat din „scoala”, „arta” cat si din mass-media si – desigur – celor din spatiul public inclusiv virtual.
  Nu doar Parlamentul este impregnat de cozi de topor si venetici, clasificati in mozaici, papistasi, sectanti, atei si alte demonisme.
  Vom vedea cati NU SINT CRESTINI – doar ortodocsi la „numaratoare”.
  …. pentru lipsa de la slujba 3 duminici la rand si mai mult, ati auzit de vreo sancionare – caterisire?
  Pentru necununati ati auzit de vreunii sa li se dea ceva penitenta, vreun canon???

  Pe wikipedia gasesti [nu doar] parlamentarii americani unde se precizeaza originea familiei si de obicei si apartenenta religioasa… cand vezi cati Jew sint te ia cu ameteala… Se dau detaliide spre relatii familiale, copii… sa stie lumea cat de stabil este in relationarea cu oamenii, cum isi respecta angajamentele.
  La noi nu se zice, sa nu stie lumea. La noi sint „valabili” desfranati, hulitorii cu si fara acuzatii de hotie.
  Cine sfatuieste pe sectantul de la Cotroceni?
  O talmudista sorosista – Sandra Pralong.
  Ce credeti…. ce ar vrea „ei” sa se intample cu romanii si cu Romania???
  ––––––––––––
  Vi se pare cunoscut?

  Apreciat de 1 persoană

 6. ovidiu said, on octombrie 11, 2018 at 4:02 am

  Ieri 10.10.2018,nu-mi inchipuiam sa vad in Moreni ,jud.Dambovita,doua lesbiene tinandu-se de mana prin oras.Si n-au trecut decat 2 zile de la a 2 tradare,dupa Creta .O vina in dezastru de la referendum o poarta si ierarhia apostata a bor -srl baniel,care prin faptele si limba de lemn si-a indepartat credinciosii !Prea nefericitul baniel impreuna cu toti ierarhii ar trebuii sa urmeze cazul ninivitenilor ,daca mai vor sa se mantuiasca! .E vremea lui scapa cine poate!

  Apreciază

 7. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 11, 2018 at 6:47 am

  Alianță Familiilor din România formulează mesajul de a contacta personal deputatul sau senatorul din circumscripția electorala de care aparținem pentru a-l sfătui sa voteze împotriva legiferarii căsătoriilor intre persoane de același sex.

  Apreciază

 8. Marius said, on octombrie 11, 2018 at 8:14 am

  Cedry2k – Acelasi joc (Videoclip Oficial)

  Apreciază

 9. Marius said, on octombrie 11, 2018 at 8:27 am

  Cedry2k // Romania Furata // video neoficial

  Apreciază

 10. gheorghe said, on octombrie 11, 2018 at 9:52 am

  Azi am gasit o inregistrare de pe credo.tv cu un roman stabilit in Canada care este pastor la o secta…
  Filnmul este postat pe 7 noiembrie anul trevut.
  Dupa ce prezinta efectele marxismului in Canada unde agresiunea copiilor si legislatia denota clar lupta impotriva Crestinismului (el ii zice iudeo-Crestinism…) face o declaratie naucitoare (pentru momentul de acum, post-referendum) incepand cu min 36.49:
  „… as lega subiectul de Coalitia pentru Familie; l-as lega pentru ca…. daca as putea sa ma duc din poarta-n poarta, din usa-n usa in toata Romania si sa le spun romanilor ca cel mai important vot la care au fost chemati vreodata va fi votul de la referendumul care – speram din toata inima – sa se organizeze.
  Pentru ca lupta acum, vis-a-vis de aceasta initiativa nu este daca va trece sau nu va trece pentru ca – slava Domnului – Romania inca a pastrat acel conservatorism iudeo-crestin; natiunea aceasta inca are fibra aceasta morala, aceasta frumusete a bunului-simt.
  Daca ar intelege oamenii ca…, .. dar votul din acest referendum va sigila, va crea un context nu pentru 4 ani ci pentru viitorul copiilor, al nepotilor! Va crea lumea in care vrem sa traiasca copiii!”

  Apreciază

 11. gheorghe said, on octombrie 11, 2018 at 9:52 am


  544. Ioan Szasz – De la iudeo-creștinism la neo-marxismul antihristic (2)
  Published on Nov 3, 2017… http://www.credo.tv

  Apreciază

 12. Dorin said, on octombrie 11, 2018 at 10:27 am

  Ar fi perfect normal ca deputații și senatorii sau orice politician care susține sau votează pentru legea parteneriatului civil să fie excomunicat de Biserica Ortodoxă dacă aceștia sunt ortodocși.

  Dar odată ce Patriarhia Română, autointitulată ”Biserica Ortodoxă Română”, un nume pe care nu-l merită și și-l arogă în mod samavolnic, nu va face acest lucru. Pentru că însăși instituția Patriarhiei Române este la comanda statului antihristic modern România, este condusă de eretici serghianiști (adică cei ce au închinat instituția eclezială Cezarului apostat), asta în afară de faptul că sunt și eretici ecumeniști.

  Patriarhia Română nu va excomunica nici un parlamentar pro-homosexual, pt că nu este Biserică Ortodoxă, Biserica lui Hristos adevărată însă o va face.

  Serghianiștii răstălmăcesc Sfintele Scripturi altfel decît cum învață Sfinții Părinți mai ales la versetele cutare:
  1. Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu. Matei 22, 21 – serghianiștii învață așa: dați Cezarului și cele ce sunt ale lui Dumnezeu, dacă Cezarul le cere.
  2. Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni. Fapte 5, 29 – Serghianiștii ascultă mai mult de oameni decît de Dumnezeu și așa învață și poporul bleg care ascultă de ei.
  3. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu. Romani 13, 1 – serghianiștii învață că toate stăpînirile sunt de la Dumnezeu și sunt toate acestea sunt rînduite de Dumnezeu.

  Sfinții Părinți învață contrariu față de serghianiști. Mai căutați și singuri dacă nu vi-i lene pt propria mîntuire. Vedeți tîlcuirile la Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Teofilact al Bulgariei.

  Despre eresul serghianist a se citi în ”Sfinții catacombelor Rusiei”.

  Doamne ajută celor ortodocși!

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 11, 2018 at 12:53 pm

   Dorin

   Multi dintre noi am citit, prietene, nu te mai fuduli atat.
   In rest, vom vedea daca vreun preot nepomenitor o va face. Si sa si spuna dinainte ceva de genul: „Parlamentarul care … va fi excomunicat”.

   Apreciază

 13. adrian said, on octombrie 11, 2018 at 11:20 am

  pai nici nu se mantuiesc cei ce n-au votat cu DA sau au stat acasa indiferenti daca nu se pocaiesc in dreapta credinta ortodoxa ;tb sa fac precum ninivitenii..Acesta e un preot cu frica de Dumnezeu si cu demnitate sfanta…un preot marturisitor al vremurilor din urma.el! Dumnezeu sa-i dea putere in continuare! da Doamne sa fie cati mai multi preoti ca sfintia sa.AMIN.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: