SACCSIV – blog ortodox

REFERENDUM: 377 secţii de votare în străinătate / MAE a elaborat: „Ghidul alegătorului român din străinătate” / Harta cu locațiile secțiilor de votare pe Google Maps / Intreaga listă cu secțiile de votare din străinătate

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 2, 2018

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a elaborat: „Ghidul alegătorului român din străinătate” care poate fi descărcat sau vizualizat în format PDF AICI!

MAE a făcut publică Harta cu locațiile secțiilor de votare realizată pe baza platformei publice Google Maps. Accesaţi harta online AICI!

Întreaga listă cu secțiile de votare din străinătate este disponibilă AICI!

 

Reclame

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on octombrie 2, 2018 at 11:18 pm

  Dupa 2000, si in Romania: Alinierea profesiei si institutiei Dreptului la interesele Occidentului

  Inainte de intrebarea „Ce-i de facut?” sunt intrebarile „Ce se intampla?” si „Din ce cauza?”

  Vremurile sunt aproape. Nu sunt departe timpurile cand toti ambasadorii americani vor fi obligati sa-si intoarca fata dinspre indeletnicirile de profeti mincinosi si activisti politici spre diplomatia neamestecului in treburile interne ale tarilor in care sunt acreditati. Aceasta schimbare nu va avea loc ca urmare a aplicarii sanctiunii “persona non grata”, care este convenita si nu trebuie sa fie justificata (Conventia de la Viena, 1961). Ea se va produce sub impactul unor constructii puternice si mutuale de “suveranitate in solidaritate” in si intre toate statele lumii. Suveranitatea in solidaritate va provoca o reactie globala de condamnare si izolare atat de coordonata si de eficienta impotriva oricarui amestec diplomatic, incat ambasadorii “penali” la acest nou cod cutumiar vor fi nevoiti sa renunte de buna voie la orice imixtiuni in politica interna sau externa a statelor acreditare, pentru a evita riscul deconectarii dintr-o lume hiperconectata.

  O agitatie neobisnuita. Cateva intrebari sunt pe buzele tuturor romanilor. De ce ambasadorul american Hans Klemm se agita pentru “independenta” justitiei si lupta “anticoruptie” din Romania, mult mai mult si mai indreptatit decat ar trebui sa o faca pentru SUA? Din ce ratiuni, Klemm stabileste ca origine, hotar sau termen de comparatie “inceputul anilor 2000”, in evaluarea sa diplomatica privind afectarea de “coruptie” si “influenta politica” a Justitiei din Romania? Care sunt cauzele pentru care ambasadorul SUA la Bucuresti a facut poteci batatorite spre profesia juridica si institutia judiciara, unde sustine discursuri moralizatoare si juridicizatoare, care prin obiectivele nedeclarate pot fi considerate, si unii specialisti reputati ai independentei Dreptului le si apreciaza, ca o “avocateala sinistra”?

  Subversiunea care hraneste Imperiul. Cei care au studiat istoria, in special cea coloniala, a Imperiului Britanic, de unde au plecat majoritatea principiilor si institutiilor juridice pentru a administra deschis sau ocult teritoriile cele mai diverse din toata Lumea, aduse sub stapanirea Coroanei Regatului Unit, au obtinut cea mai completa panorama a colonizarii si post-colonizarii. Pe langa Forta bruta, folosita de obicei in prima etapa, a colonizarii, represiunea prin Dreptul metropolei a jucat un rol cel putin la fel de important, colonial si post-colonial.

  La cea de-a doua etapa, post-coloniala, aflata pe bordul actual al Imperiului, Occidentul a mai adaugat o etapa, a pre-colonizarii, pentru tarile din Est, inglobate prin NATO si UE in spatiul pre-colonial euroatlantic. In Est, amintita “avocateala sinistra” are rolul de a cultiva dependenta, instrainarea/alogenizarea si decuplarea Dreptului de la vointa nationala a tarilor estice “pre-coloniale” si cuplarea acestuia la vointa supranationala sau internationalista a noilor “metropole”, in functie de culoarea politica a guvernelor care se succed la Washington si Bruxelles.

  Denumirile de “pre-colonie” si “pre-colonial”/ism sunt un detaliu sau artificiu de distinctie, raportabil la tarile post-comuniste din Europa de Est, pentru a le distinge de tarile post-colonii si post-colonialismul la care s-au ajuns in urma miscarilor/revolutiilor de eliberare nationala, care au prabusit imperiile coloniale traditionale, dar care nu difera esential de perioada coloniala clasica. O a doua observatie este ca “avocateala sinistra” nu are nimic in comun cu profesia nobila si independenta de avocat, ci exclusiv cu avocatii politici si geopolitici ai Imperiului, care aveau acte de “aparatori” ai razvratitilor din colonii, dar care in realitate erau acuzatori care trebuiau sa se asigure ca cei care atentau la ordinea coloniala/post-coloniala nu scapau necondamnati. De aici, multe plangeri impotriva avocatilor metropolei sau care erau cumparati de catre metropola, de unde si expresia de “avocateala sinistra”.

  Nu intamplator, etimologia Baroului este englezeasca, ea vine de la Temple Bar, in care trebuie sa se inscrie orice jurist daca vrea sa devina avocat, intrand in Templul Interior, in cel Mijlociu sau in cel Exterior. Vechea teza subversiva care continua si azi sa hraneasca Imperiul stipuleaza strategia juridica coloniala potrivit careia daca vrei sa controlezi alte tari – colonii, post-colonii, pre-colonii etc. – trebuie sa-i controlezi mai intai Legea autohtona, Dreptul national, care practic inseamna sa dispui cine poate sa fie pus sub acuzatie si cine nu. In acest obiectiv secret aflam zelul ambasadorului american Hans Klemm de a corupe procurori si judecatori, printr-o varietate de mijloace si tehnici (laude, sustineri, diplome, burse, trafic de influenta, dirijarea din umbra a carierei etc.), dintre care multe le-am vazut pe viu, din care nu pot fi excluse chiar plati financiare directe, in conturi la banci din strainatate (la care s-a recurs in alte spatii geopolitice, in cazuri deja de notorietate). La polul opus, aflam expresii ale „recunostintei” si „recunoscatorilor”, sub formele fizice, materiale, concrete ale victimele represiunii politico-juridice – lideri romani patrioti, aruncati in inchisoare sau hartuiti cu procese si mitingisme finantate, care distrug vieti, familii, frâng statute socio-profesionale, inchid perspective. Este nedrept si revoltator!

  Colonizarea profesiei si institutiei juridice. Ceea ce in esenta se straduieste ambasadorul american Hans Klemm sa obtina prin interventionismul activ in domeniul Dreptului, sub masca “cooperarii” americano-romane in lupta pentru “independenta” justitiei si impotriva “coruptiei” este alinierea profesiei juridice si a institutiei judiciare din Romania la interesele occidentale. In mod efectiv, ambasadorul SUA incearca sa ia sub control mentalurile colective ale judecatorilor, procurorilor si studentilor in Drept. Cea mai recenta si mai densa speta de tentativa de aliniere a profesiei juridice la interesele occidentale o aflam in discursul rostit de ambasadorul SUA, Hans Klemm, luni, in fata studentilor de la Facultatea de Drept Bucuresti. Nu voi relua ideile lui Klemm, care au o coloratura imixtionista ca de curcubeu, incluzand afirmatii graduale despre “coruptia” si “influenta politica” din Justitie, pe care le intinde in timp din anii 2000 incoace, pentru ca de atunci au inceput invaziile asupra domeniului, a profesiei si institutiei juridice, de aliniere a acestora la interesele Occidentului. Ele continua cu atacuri asupra Parlamentului si cu o ostilitate ostentativa in ceea ce priveste “puterea”, respectiv Guvernul Romaniei, si se incheie cu un mesaj cvasiinstigativ. “Veţi avea motivaţia şi curajul să protejaţi şi să îmbunătăţiţi sistemul judiciar al ţării dumneavoastră? Nu e o decizie pe care o veţi lua fără să vă coste în viaţa personală. Mereu va fi mai uşor să vă aliniaţi celor de la putere, decât să acţionaţi cu integritate şi curaj”, le-a transmis Klemm studenţilor la Drept, ca un controlor de mental colectiv.

  https://www.g4media.ro/avertismentul-ambasadorului-sua-la-adresa-parlamentului-schimbarile-recente-ameninta-sa-intoarca-timpul-la-inceputul-anilor-2000-cand-justitia-era-afectata-de-coruptie-si-influenta-politica.html

  Apreciază

 2. tvarheolog said, on octombrie 3, 2018 at 7:06 am

  Ați afișat steagul Republicii Moldova. Care e la fel de frumos ca al nostru.

  Apreciază

 3. tvarheolog said, on octombrie 3, 2018 at 11:11 am

  Un magazin care batjocorește simbolurile ortodoxiei și României . Am primit reclama la această spurcăciune ca publicitate sponsorizată pe Facebook https://vandal.club/

  Apreciază

 4. nimeni said, on octombrie 3, 2018 at 6:35 pm

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on octombrie 3, 2018 at 7:57 pm

  https://www.catavencii.ro/editorial/mergi-sau-nu-la-referendum-votezi-da-sau-nu-tot-vin-unii-si-ti-iau-gazele/#comment-125693

  Felicitări şi pentru acest articol cu ale cărei enunţuri nu sunt în totalitate de acord ! Măcar de-ar înţelege ceva şi alţi colegi de-ai tăi , dar în special îngălatul de Dinescu, ceva din tot ceea ce cu brio faci în această redacţie !
  P.S. I-am pus şi lui un comentariu deşi sunt sigur că nu va apare, dar măcar să ştie zevzecul în ce parte o ia !
  Dacă tot e în plină dezbatere tema…
  Dinescule, băi pui de lele rusească, de fapt evreiescă, în delirul tău inept nu-ţi dai seama că-ţi pui în pericol colegii, nişte oameni excepţionali precum Doru Buşcu, PAH, C. Teodorescu şi dacă-i excludem pe cei doi Radu, Mihai şi Cr. aproape nici unul n-ar merita soarta celor de la o altă publicaţie satirică franceză care a sărit nu numai calul, ci şi pragul dintre viaţă şi moarte din cauza unor descreieraţi ca tine ?!
  Imbecilule , sunt atâtea subiecte care merită tratate la misteaux, care, chiar cu puţinul tău talent ar putea descreţi nişte frunţi, dar tu, ca un ghiolban sadea te trezeşti ( vorba vine ! ) să iei în derâdere cele sfinte unui popor atât de încercat precum românii şi într-o perioadă atât de sensibilă precum cea prin care trecem ! Provocare, sau inconştienţă ? Ură, sau dispreţ pentru cei în mijjlocul cărora trăieşti, obţinând avantaje enorme pentru merite aproape inexistente ?!
  P.S. Beleşte-ţi ochii bulbucaţi la felul în care abordează aceeaşi idee colegul tău ( sper să nu-ţi fie subaltern, dar mai ştii ?… cum aţi întors voi Lumea asta cu curu-n sus , nu m-ar mira ) P:A.H. în stil de mare domn, inteligent, fără a jigni prosteşte ! Panimaeşi băi, desţăratule ?!

  😉

  Iată şi capodopera, de fapt mărgica, pe care-o scoate scremându-se din fundul coorului de anticreştini muntele de impertinenţă şi suficienţă cretină :
  Un referendum anticreştin

  Dacă socotim că Iisus Hristos n-a fost chiar rodul unei căsătorii tradiționale, ci mai degrabă al unui binecuvîntat ménage-à-trois, e lesne de înțeles că referendumul născut din concubinajul Bisericii noastre ortodoxe cu Partidul Social Democrat e o țîră anticreștin.

  Să vedem pe unde își vor scoate cămeșile preoții puși să stea de veghe la urdinișul școlilor cînd elevii din clasele primare îi vor întreba de ce obișnuia Învățătorul să cineze doar în compania burlacilor și de ce fetele nemăritate și cu probleme aveau mai mare trecere în ochii lui decît nevestele habotnice.

  Dar cetele de îngeri de ce au ocolit mai bine de două mii de ani închisorile Stării Civile? Dorește oare Preafericitul Daniel să-i caute acum la prepuţ? Într-o țară în care a fost însfinţit nu demult un mare voievod, iute la mînie și degrabă vărsătoriu de sînge nevinovat, avînd la activ un șirag de ibovnice și la fel de multe neveste ca Tăriceanu, e lucrul dracului ca Biserica Ortodoxă să umble cu detectoarele de păcat pe sub plǎpumile mirenilor şi sǎ oficieze relația tradițională dintre sulă și prefectură.

  Apreciază

 6. sherlock_holmes said, on octombrie 4, 2018 at 7:25 am

  “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. (Sf. Antonie cel Mare)

  Cred ca deja traim semnele acestei prorocii,dictatura nebunilor se inteteste,devine din ce in ce mai violenta….se screm cumplit,cu ochii iesiti din orbite, sa inceapa si razboiul mondial cu Rusia si China.

  Valoarea acestui referendum este ca o marturisire in fata lui Dumnezeu,( o fapta buna si mare care va cintari greu la judecata noastra particulara ) si o intarire a celor mai slabi ( in caz de reusita )

  Si cind vor vedea pe cineva ca nu innebuneste…..Doamne ajuta-i pe romani!

  Apreciază

 7. mircea.v said, on octombrie 4, 2018 at 9:53 am

  Constituțiile a 12 țări est-europene (7 dintre ele fac parte din UE)
  au înscris clar căsătoria ca uniunea unui bărbat și a unei femei.
  Aceste țări sunt, în ordinea anului revizuirii Constituției (în
  paranteză), următoarele:

  Bulgaria (1991), Lituania (1992), Belarus și Republica Moldova (1994),
  Ucraina (1996), Polonia (1997), Letonia și Serbia (2006), Muntenegru
  (2007), Ungaria (2012), Croația (2013) și Slovacia (2014).

  Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Europe

  (deci, Bulgarii nu sant in CMB, nu recunosc Creta, si au in constitutie din 1991 ce vrem noi acum)

  In 1972, Sweden became the first country in the world to allow people who were transgender by legislation to surgically change their sex and provide free hormone replacement therapy.[15]

  In 1979, a number of people in Sweden called in sick with a case of being homosexual, in protest of homosexuality being classified as an illness. This was followed by an activist occupation of the main office of the National Board of Health and Welfare. Within a few months, Sweden became the first country in Europe from those that had previously defined homosexuality as an illness to remove it as such.[16]

  In 1989, Denmark was the first country in Europe, and the world, to introduce registered partnerships for same-sex couples.[17]

  In 1991, Bulgaria was the first country in Europe to ban same-sex marriage.[18] Since then, eleven countries have followed (Lithuania in 1992, Belarus and Moldova in 1994, Ukraine in 1996, Poland in 1997, Latvia and Serbia in 2006, Montenegro in 2007, Hungary in 2012, Croatia in 2013 and Slovakia in 2014).[18][19]

  In 2001 a next step was made, when the Netherlands opened civil marriage for same-sex couples, which made it the first country in the world to do so. Since then, twelve other European states have followed (Belgium in 2003, Spain in 2005, Norway and Sweden in 2009, Portugal and Iceland in 2010, Denmark in 2012, France in 2013, the United Kingdom in 2014, Luxembourg and Ireland in 2015, Finland in 2017, Malta in 2017 and Germany in 2017).[citation needed]

  On 22 October 2009, the assembly of the Church of Sweden, voted strongly in favour of giving its blessing to homosexual couples,[20] including the use of the term marriage, („matrimony”). The new law was introduced on 1 November 2009.

  Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on octombrie 4, 2018 at 10:02 am

   Sa vada si ungurii de la noi, si sa ia modelul din Ungaria

   Apreciază

  • tvarheolog said, on octombrie 4, 2018 at 10:51 am

   Nu sunt la curent, la ce se referă recunoașterea Cretei de către Bulgaria? Mulțumesc.

   Apreciază

   • mircea.v said, on octombrie 4, 2018 at 1:07 pm

    Bulgarii nu recunosc sinodul din Creta, si nu au fost la acest „sinod”…,

    Apreciat de 1 persoană

 8. […] Iata comentariul fratelui mircea.v postat la REFERENDUM: 377 secţii de votare în străinătate / MAE a elaborat: „Ghidul alegătorului român…: […]

  Apreciază

 9. mimi said, on octombrie 7, 2018 at 8:21 am

  Sa ne imaginam… Ce vor afla urmasii peste 50-100 de ani ca s-a votat la referendum in 2018?

  Sclavii au cedat dreptul de a modifica constitutia celor 300 de masoni parlamentari…. (300 votat la lat referendum)
  (in asta consta smecheria plecand de la un argument nobil pe care sigur Romanii i-l vor vota..
  Cred ca nici 1% din populatie nu e masonica, satanista, LGBT.
  ”Taiasca” masoneria care distruge Romania…

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: