SACCSIV – blog ortodox

La REFERENDUM romanii vor decide daca vor sa fie PEDEPSITI precum SODOMA sau IERTATI precum NINIVE

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 21, 2018

În luna septembrie, în ziua a douazeci si una, pomenirea Sfântului Prooroc Iona. Bun moment pentru a ne aminti de Ninive, apoi de Sodoma, dupa care sa ne gandim bine daca chiar e bine sa nu mergem la Referendum.

Conform http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1316577600

Acest Prooroc a fost fecior al lui Amati din Get, din Cariatmaus, aproape de Azot cetatea elinilor de lânga mare. Este feciorul vaduvei, pe care l-a înviat proorocul Ilie; caci mustra atunci Ilie pe Ahav, si chemând foamete pe pamânt a fugit si mergând la Sarepta Sidonului, a aflat pe acea vaduva cu fiul ei. Si a locuit la dânsa, caci nu putea sa locuiasca cu cei netaiati împrejur; si a binecuvântat-o pe dânsa pentru primirea ei de oaspeti. Acesteia i-a înviat feciorul care-i murise.

Iata ce putem citi in http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/40/Iona

 

Capitolul 1

 1.         Şi a fost cuvântul Domnului către Iona, fiul lui Amitai, zicând:
 2.         „Scoală-te şi du-te în cetatea cea mare a Ninivei şi propovăduieşte acolo, căci fărădelegile lor au ajuns până în fata Mea!”
 3.         Şi s-a sculat Iona să fugă la Tarsis, departe de Domnul. Şi s-a coborât la Iope, unde a găsit o corabie, care mergea la Tarsis, şi, plătind preţul călătoriei, s-a coborât în ea ca să meargă la Tarsis împreună cu toţi cei de acolo, el fugind din faţa Domnului.
 4.         Dar Domnul a ridicat un vânt năpraznic pe mare şi o furtună puternică s-a stârnit, încât corabia era gata să se sfărâme.
 5.         Corăbierii s-au înfricoşat şi au strigat fiecare către dumnezeul său şi au aruncat în mare încărcătura corăbiei ca să se uşureze. Dar Iona se coborâse în fundul corăbiei, se culcase şi adormise.
 6.         Atunci s-a apropiat de el cârmaciul corăbiei, şi i-a zis: „Pentru ce dormi? Scoală-te şi strigă către Dumnezeul tău, poate El Îşi va aduce aminte de noi, ca să nu pierim!”
 7.         Şi au zis unul către altul: „Haidem să aruncăm sorţi, ca să ştim din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta!” Şi au aruncat sorţi, şi sorţul a căzut pe Iona.
 8.         Şi l-au întrebat pe el: „Spune-ne nouă din pricina cui s-a abătut nenorocirea aceasta asupra noastră? Care este meşteşugul tău, de unde şi din ce ţară vii şi din ce popor eşti?”
 9.         Atunci el le-a răspuns: „Sunt evreu şi Domnului Dumnezeului cerului mă închin – Cel care a făcut marea şi uscatul”.
 10.      Şi toţi oamenii s-au temut cu frică mare şi i-au zis lui: „Pentru ce ai săvârşit una ca aceasta?” Căci ei ştiau că el fuge din faţa lui Dumnezeu, fiindcă el le spusese.
 11.      Şi i-au zis lui: „Ce să-ţi facem ca să se potolească marea?” Căci marea se ridica din ce în ce mai mult.
 12.      Atunci el a răspuns: „Luaţi-mă şi mă aruncaţi în mare şi ea se va potoli, căci ştiu bine că din pricina mea s-a pornit peste voi această vijelie”.
 13.      Şi marinarii vâsleau ca să ajungă la ţărm, dar în zadar, căci marea se ridica din ce în ce mai mult împotriva lor.
 14.      Atunci au strigat către Domnul şi au zis: „O, Doamne, de-am putea să nu pierim din pricina vieţii acestui om şi să nu ne împovărezi pe noi cu un sânge nevinovat! Că Tu, Doamne, precum ai voit ai făcut!”
 15.      Şi îl ridicară pe Iona şi îl aruncară în mare şi s-a potolit urgia ei.
 16.      Şi oamenii s-au temut cu teamă mare de Domnul şi au adus jertfă lui Dumnezeu şi I-au făcut Lui făgăduinţe.

Capitolul 2

 1.         Şi Dumnezeu a dat poruncă unui peşte mare să înghită pe Iona. Şi a stat Iona în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi.
 2.         Atunci s-a rugat Iona din pântecele peştelui către Domnul Dumnezeul lui, zicând:
 3.         „Strigat-am către Domnul în strâmtorarea mea, şi El m-a auzit; din pântecele locuinţei morţilor către El am strigat, şi El a luat aminte la glasul meu!
 4.         Tu m-ai aruncat în adânc, în sânul mării şi undele m-au înconjurat; toate talazurile şi valurile Tale au trecut peste mine.
 5.         Şi gândeam: Aruncat sunt dinaintea ochilor Tăi! Dar voi vedea din nou templul cel sfânt al Tău!
 6.         Apele m-au învăluit pe de-a întregul, adâncul m-a împresurat, iarba mării s-a încolăcit în jurul capului meu;
 7.         Mă coborâsem până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului erau trase asupra mea pentru totdeauna, dar Tu ai scos din stricăciune viaţa mea, Doamne Dumnezeul meu!
 8.         Când se sfârşea în mine duhul meu, de Domnul mi-am adus aminte, şi la Tine a ajuns rugăciunea mea, în templul Tău cel sfânt!
 9.         Cei ce slujesc idolilor deşerţi dispreţuiesc harul Tău;
 10.      Dar eu Îţi voi aduce Ţie jertfe cu glas de laudă şi toate făgăduinţele mele le voi împlini, căci mântuirea vine de la Domnul!”
 11.      Şi Domnul a dat poruncă peştelui şi peştele a aruncat pe Iona la ţărm!

Capitolul 3

 1.         Şi a fost cuvântul Domnului către Iona, pentru a doua oară, zicând:
 2.         „Scoală şi porneşte către cetatea cea mare a Ninivei şi vesteşte-le ceea ce îţi voi spune!”
 3.         Şi s-a sculat Iona şi a mers în Ninive, după cuvântul Domnului. Şi Ninive era cetate mare înaintea lui Dumnezeu; îţi trebuia trei zile ca s-o străbaţi.
 4.         Şi a pătruns Iona în cetate, zicând: „Patruzeci de zile mai sunt, şi Ninive va fi distrusă!”
 5.         Atunci Ninivitenii au crezut în Dumnezeu, au ţinut post şi s-au îmbrăcat cu sac, de la cei mai mari şi până la cei mai mici.
 6.         Şi a ajuns vestea până la regele Ninivei. Acesta s-a sculat de pe tronul său, şi-a lepădat veşmântul lui cel scump, s-a acoperit cu sac şi s-a culcat în cenuşă.
 7.         Apoi, din porunca regelui şi a dregătorilor săi, s-au strigat şi s-au zis acestea: Oamenii şi animalele, vitele mari şi mici să nu mănânce nimic, să nu pască şi nici să bea apă;
 8.         Iar oamenii să se îmbrace cu sac şi către Dumnezeu să strige din toată puterea şi fiecare să se întoarcă de pe calea lui cea rea şi de la nedreptatea pe care o săvârşesc mâinile lui;
 9.         Poate că Dumnezeu Se va întoarce şi Se va milostivi şi va ţine în loc iuţimea mâniei Lui ca să nu pierim!”
 10.      Atunci Dumnezeu a văzut faptele lor cele de pocăinţă, că s-au întors din căile lor cele rele. Şi i-a părut rău Domnului de prezicerile de rău pe care li le făcuse şi nu le-a împlinit.

Capitolul 4

 1.         Şi Iona a fost cuprins de mare supărare şi s-a aprins de mânie.

 2.         Şi a rugat pe Domnul, zicând: „O, Doamne, iată tocmai ceea ce cugetam eu când eram în tara mea! Pentru aceasta eu am încercat să fug în Tarsis, că ştiam că Tu eşti Dumnezeu îndurat şi milostiv, îndelung-răbdător şi mult-milosârd şi Îţi pare rău de fărădelegi.

 3.         Şi acum, Doamne, ia-mi sufletul meu, căci este mai bine să mor decât să fiu viu!”

 4.         Şi a zis Domnul: „Faci tu oare bine că ţi-ai aprins mânia?”

 5.         Şi Domnul Dumnezeu a făcut să crească un vrej care s-a ridicat deasupra capului lui Iona, ca să-i ţină umbră şi să-i mai potolească mânia. Şi s-a bucurat Iona cu bucurie mare pentru vrej.

 6.         Dar Dumnezeu, a doua zi, la revărsatul zorilor, a poruncit unui vierme să reteze vrejul. Iar el s-a uscat.

 7.         Şi la răsăritul soarelui a pornit Dumnezeu un vânt arzător de la răsărit şi soarele a dogorit capul lui Iona, încât el se prăpădea de căldură. Şi şi-a rugat moartea zicând: „Mai bine este să mor decât să trăiesc!”

 8.         Şi a grăit Domnul către Iona: „Ai tu dreptate să te mânii pentru vrej?” Şi el a răspuns: „Da, am dreptate să fiu supărat de moarte!”

 9.      Şi a zis Domnul: „Tu ţi-ai făcut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit şi nici nu l-ai crescut, care şi-a luat fiinţă într-o noapte şi într-alta a pierit!

 10.      Dar Mie cum să nu-Mi fie milă de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor, şi cu un mare număr de dobitoace?”

 

Fratilor, oricarui neam, inainte de distrugere, i se da o sansa. Sodoma a avut sansa ei, aceea de a se gasi in ea macar zece drepti:

 

Iar Domnul i-a zis: „Pentru cei zece nu o voi pierde”.

 

Doar ca nu s-au gasit in ea 10 drepti, asa ca a fost nimicita.

Si Ninive a avut sansa ei, dar spre deosebire de Sodoma, intreaga cetate, rege si oameni s-au imbracat in sac, n-au mai mancat si baut nimic si nici animalelor nu le-au dat si cu totii au strigat catre Dumnezeu cu speranta ca:

 

“Poate că Dumnezeu Se va întoarce şi Se va milostivi şi va ţine în loc iuţimea mâniei Lui ca să nu pierim!”

 

Si bunul Dumnezeu i-a iertat.

Iata ca si noua, romanilor, ni se da o sansa: Referendumul, ocazie rarisima oferita oamenilor simpli de a-si expune parerea in epoca moderna.

N-am fost intrebati despre ecumenism sau despre cipuri sau despre multe altele ce tin de Noua Ordine Mondiala, dar macar suntem intrebati despre ceva. Iar acest ceva chiar nu este o treaba lipsita de importanta.

In functie de cum raspundem, de fapt vom decide daca vrem sa fim pedepsiti precum Sodoma sau daca vrem sa fim iertati precum Ninive.

Daca nu vom merge in numar suficient de mare la Referendum pentru a vota Da, vom avea soarta Sodomei. Atat pe Pamant, cat si la Judecata.

Unora insa nu le pasa. Si nu ma refer in primul rand la cei indoctrinati de mici cu “valorile” Noii Ordini Mondiale, cu toate ca nici lor nu le va fi usor la Judecata, caci a fi habauc nu este neaparat o scuza valabila. Nici locuitorii cetatii Ninive nu stiau “să deosebească dreapta de stânga lor” dar au stiut totusi sa ia decizia corecta pentru a nu pieri.

Ci ma refer, mai ales, la botezatii ortodocsi, care nu vor sa mearga la Referendum pe motiv de … PSD.

Daca si cei din Ninive ar fi gandit ca ei, praful si cu pulberea se alegea de ei. Dar ei nu si-au facut probleme de genul: “Nu cumva este un plan ascuns al evreilor?” sau “Daca Iona este platit de egipteni ca sa ne faca sa nu mai mancam, sa nu mai bem si sa ne moara animalele pentru ca sa slabim si mai apoi sa vina sa ne cucereasca?”. Adica au fost intelepti…

Reclame
Tagged with: ,

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daniel said, on septembrie 21, 2018 at 1:22 pm

  Sa dea Dumnezeu sa fim intelepti cat mai multi si sa reusim sa ne salvam.

  Apreciat de 4 persoane

 2. Y said, on septembrie 21, 2018 at 2:43 pm

  offtopic > Imi pare foarte rau ca trebuie sa spun asta dar portalul OrtodoInfo.ro este cazut rau de tot! Cred ca se ocupa de el un nou redactor, care nu prea mai face deloc treaba! Doar 2-3 stiri pe saptamana, dar a facut portalul sa semene mai mult cu …fake-book!! (daca asta ii place lui…) Si uite asa, dintr-un portal anti-sistem, pe care chiar il vizitam zilnic, a ajuns aproape o epava!! Si culmea este ca nu a ajuns asa din cauza vrajmasilor sai (cei care se lupta sa opreasca lucrarea cu portalul) ci din cauza redactorului sau a celui care se ocupa de el!…

  Poate totusi isi va reveni!… Era cam singurul portal de genul asta… (restul sunt pseudo-nationaliste sau pseudo-anti-sistem, de fapt pro-sistem deghizate, cum e Activenews.ro)

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 21, 2018 at 6:43 pm

   Cum 2 – 3 stiri pe saptamana?

   Iata ultimele stiri din ultima saptamana:

   21 septembrie – Prăznuirea Sfințitului Mărturisitor, Sfântul Părinte Dimitrie Bejan
   Am primit pe e-mail: „De ce voi vota Da la Referendum…”
   NEW YORK: Din 2019 AL TREILEA GEN pe CERTIFICATELE DE NASTERE
   La REFERENDUM romanii vor decide daca vor sa fie PEDEPSITI precum SODOMA sau IERTATI precum…
   RUSSIA TODAY: New York este denumit „Jewtropolis” pe harta Snapchat, evreii newyorkezi răspund cu glume
   Opinie juridică cu privire la desfășurarea REFERENDUMULUI din 6-7 octombrie. Răspunsuri la unele întrebări
   20 septembrie 1974: Inaugurarea oficiala a Transfagarasanului
   Nelămurire. UNDE sunt porcii?
   Bulgaria se OPUNE sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Ungariei
   MI-AU FURAT COPILUL
   Nu PSD-ul a cerut “Sa facem Referendum” / PSD-ul doar a raspuns DA la ceea…
   19 septembrie 1885: se nastea poetul VASILE MILITARU, ucis de comunisti in temnita de la…
   China va cenzura conținutul creștin online în același mod în care facebook și youtube cenzurează…
   Aplicaţia Ro-Alert va alarma populaţia în situaţii de urgenţă
   5 800 000 de cetateni TREBUIE sa fie PREZENTI la vot pentru ca REFERENDUMUL sa…
   Echipamentele radio fara marcaj “CE” sunt ilegale. Pot bloca ori intrerupe apelurile la numarul de…
   INTREBAREA de la REFERENDUM va fi: “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei…
   18 septembrie: Pomenirea Sfințitului Mărturisitor Preotul ILARION FELEA
   Referendumul ar putea avea loc de-a lungul a două zile – pe 6 și pe…
   AICI VOM AJUNGE SI NOI: Grădinițele de stat suedeze interzic cuvintele ”el” și ”ea” și…
   Australia: BARBAT perfect sanatos MOARE la trei zile DUPA VACCINAREA impotriva gripei. Familia intenteaza proces
   Catedrala Sfânta Sofia nu va fi transformată în moschee, conform unei decizii a Curții Constituționale…
   Florin Stuparu: Un cuvînt despre semnele nașterii antihristului
   Sfinti Parinti despre GEOCENTRISM
   Erdogan: Vom mări numărul soldaților din Cipru
   SUSPECT. Aflat în centrul unei cercetări extraterestre, Observatorul Solar din New Mexico a fost INCHIS…
   Loviți de CANCER după TRANSPLANT. Persoanele care au primit ORGANE de la o donatoare bolnavă…
   Canada, Columbia şi Guyana doresc o intervenție militară în Venezuela
   Vrând să dea ,,exemplu de integrare culturală și spirituală corectă”, Mircea Gheordunescu, fost șef SRI…
   Curtea Constituțională a aprobat organizarea referendumului pentru familie pe 7 octombrie
   Mitropolitul Onufrie din Ucraina, reacție după ce «Fanarul» a declarat că susține autocefalia Bisericii Ucrainene
   VIDEO: Fake news ilar la Weather Channel – Cat de prost se preface un reporter…
   VIDEO – Evreica Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …
   ACTUALIZARE. Conducerea măn. Cutlumuș a revenit asupra deciziei de eliminare a Gherondei Gavriil din Muntele…
   17 septembrie: Sfintele Mucenite Sofia si fiicele sale Pistis, Elpis si Agapis. EXEMPLU DE MARTURISIRE…
   HOMOSEXUALITATEA este un PĂCAT strigător la Cer. HOMOSEXUALII nu se vor opri până nu VOR…
   Pseudo-patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea: „Globalizarea are ca scop principal distrugerea Bisericii Ortodoxe”. Ceea ce…
   AUDIO: Ioan Vladuca – PLANUL DE EXTERMINARE A ORTODOXIEI
   Video: CONSPIRATIA BECURILOR (sau a uzurii morale planificate)
   VIDEO: Congresul Mondial al Familiei (Chisinau, Republica Moldova). Până și Dodon a înțeles mai bine…
   Plângere penală împotriva… Sfintei Scripturi și a Sfinților din calendare, pe motiv că promovează xenofobia…
   Sf. Augustin de Florina -Predică la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Despre libertatea omului
   CEDO condamnă Marea Britanie pentru interceptarea masivă a comunicațiilor
   Pătimirea Sfintei, întru tot lăudatei, Marei Muceniţe Eufimia († 304)
   Un fost premier britanic anunță o nouă criză financiară mondială
   SUA au făcut exerciții militare cu rebelii din sudul Siriei
   Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere
   Tăierile ilegale de păduri s-au mutat în Parcurile Naționale, distrugând suprafeţe care depăşesc jumătate din…
   Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, propune cinci măsuri necesare pentru „readucerea României în matca legalității…
   Live: URAGANUL FLORENCE
   7 linii de atac ale celor care se opun organizării Referendumului
   Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu
   Guvernul chinez distruge crucile, arde Bibliile, închide bisericile și forțeaza credincioșii să semneze acte prin…
   Mac Miller a fost ucis?
   Peste 70 de explozii în Massachusetts
   DEPENDENȚI de SISTEM. Creşterea porcilor în gospodării VA FI INTERZISĂ
   Luptând pentru căsătoriile homosexuale, Amnesty International intenționează să meargă la CCR cu referendumul pentru familia…
   Google SPIONEAZĂ și în modul INCOGNITO
   Poluarea REDUCE inteligența
   Înălțarea Sfintei Cruci. Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei: „Să nu avem comuniune cu hulitorii…

   Apreciază

   • costel said, on septembrie 22, 2018 at 9:42 am

    Cred ca nu avea rost sa raspunzi lui Y, pierdere de vreme, este evident rau intentionat! Doamne ajuta!
    ref Referendum: e greu si grav, propaganda pro-homalai functioneaza extrem de bine, diavolul isi freaca mainile de satisfactie cand vede cati s-au lasat pacaliti de slugi mincinoase si perverse… E clar ca dragnea e omul lor, sustinut de dusmanii tarii si ai ortodoxiei, chiar daca oficial il contesta, au nevoie de conducatori ca de-alde el pentru ca lumea sa fie dezorientata si neincrezatoare!

    Apreciază

   • andrei focsa said, on septembrie 22, 2018 at 9:00 pm

    stie cineva ce s-a intamplat cu comentatorul „el” ? nu am mai vazut comentarii in ultima perioada de la „el”.

    Apreciază

 3. Aly Aly said, on septembrie 21, 2018 at 3:09 pm

  Nu cred ca avem sanse. Dezinformarea si-a facut treaba. Nici pe oamenii din biserica nu pot sa-i conving . Ba ca e referendul lui Dragnea,ba ca intrebarea e capcana.

  Apreciază

 4. dante said, on septembrie 21, 2018 at 8:54 pm

  Motive de ingrijorare am avut si am si eu vis a vis de acest referendum, in ceea ce eu numesc ” capcana greceasca” si parteneriatul civil.
  Insa, numarindu-ma printre cei trei milioane de semnatari ai acestei petitii nu pot lasa lucrurile neterminate, asa ca ma voi duce sa votez pentru ceea ce este normal si firesc: CASATORIA FIREASCA.
  Chiar daca se va tine cont de semnatura noastra, sau nu, toti cei care dau marturie, o dau pentru Dumnezeu si nu e putin lucru, pentru ca daca in Sodoma erau 10 oameni vrednici Dumnezeu ar fi aminat deznodamintul.

  Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!

  Apreciat de 1 persoană

 5. gujguu said, on septembrie 22, 2018 at 12:47 am

  Daca ar fi fost distrus si Ninive, cum a sfatuit Iona, era mult mai bine – Sodoma si Gomora au fost fenomene punctuale, Ninive a fost un blestem sute sau mii de ani si va incepe din nou.

  Apreciază

 6. Vali said, on septembrie 22, 2018 at 12:06 pm

  Ma tot intreb de ce campania CpF nu prea da roade. In schimb, campania m.psd are (prea) mult succes. Nu sunt psd-ista
  Explicatia mea e ca natura are oroare de vid….cei care au plecat dintre noi (cei cazuti in cele 2 razboaie, elitele ucise in inchisorile comuniste) au fost inlocuiti de neamul prost.
  Eu ii numesc „manelistii”
  Chiar daca unii dintre ei nu sunt „fani” de manele, au atitudinea si mentalitatea de manelist jmecher.
  Cand a inceput campania m.e psd, am zis ca e o gluma proasta. Vad cu groaza si uimire ca mascarada asta continua. Guvernul nu va cadea pt ca se spun vulgaritati.
  De ce a prins atat de mult sloganul „m.e psd” si sloganul CpF „sustineti familia traditionala” este respins de marea majoritate?
  Pt ca manelistul, dupa ce a citit/auzit primul cuvant „sustineti” a cazut lat! Restul formulei „Familia traditionala” nu a avut timp sa ajunga la creierasul lui.
  Manelistului ii place sa si-o bage. „baga-mi-as” este cea mai utilizata expresie din limba romana.
  (IERTATI-MA FRATILOR PT VULGARITATI!)
  Cred ca a inceput in perioada comunista cu „s-au bagat oua la aprozar”, „s-a bagat carne la magazin”, „baga si mie o pila” etc
  Dupa revolutie s-a promovat la greu „muzica” importata din lumea a 3a, faimoasele manele. Au avut un succes rasunator. Cu cat unu urla mai cu foc ca vrea sa bage ceva, cu atat mai mult ii crestea faima si contul in banca.
  Omul mai naiv a ajuns sa creada ca trebuie sa faca la fel ca sa aiba succes.
  Injuraturile cele mai folosite incep toate cu „baga-mi-as”
  Si uite asa ajungem la m.e psd. Cel care a inventat formula asta, este un geniu in inginerie sociala. Daca ar fi folosit formula „jos psd” pffff nu prea merge.
  Manelistul trebuie sa si-o bage. Doar asa se simte barbat. Puternic. Stapan pe situatie. Jmecher.
  Daca CpF ar fi folosit un slogan care sa indice omului ca poate sa si-o bage undeva, oriunde, nu conteaza unde, eheii ce succes ar fi avut!
  Din aceelasi motiv, multi romani, heterosexuali sadea, vor boicota referendumul pt ca ei nu pot condamna gheii, ca doar sunt oameni simpatici…

  Iertati-mi vulgaritatea, dar sunt extrem de pesimista in ce priveste referendumul si viitorul Romaniei!
  Chiar suntem in minoritate, o mica minoritate, cei care vrem ortodoxie, normalitate, familie… Eu, la nivelul meu mic, fac „campanie” pt referendum si mi se raspunde, aproape invariabil cu m psd…

  Apreciază

 7. Alex said, on septembrie 22, 2018 at 1:36 pm

  Cu ce se ocupa presa:
  https://retete.bzi.ro/amp/22527

  Apreciază

 8. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 22, 2018 at 7:42 pm

  Având in vedere că scopul ultim al acordarii prea multor drepturi homosexualilor este reducerea populaţiei, putem spune că HETEROFOBIA (discriminarea persoanelor heterosexuale) este un fel de ciumă a zilelor noastre, întrucât influenţează drastic evoluţia umanităţii atât calitativ, cât şi cantitativ. Iar de aprobarea unei legi care permite heterofobia chiar trebuie să ne temem! Intr-o societate în care unii caută drepturi fără să le pese de Hristos şi de aproapele, ceva e putred. O astfel de societate parcă cerseste foc din Cer!

  Hristos ne-a poruncit să ne iubim aproapele, nu să-l smintim; să-l conducem spre Rai, nu spre Iad. Mă doare sufletul când observ că Înseşi cuvintele Mântuitorului sunt, de fapt, tema Referendum-ului! Doamne, în ce hal am ajuns! Doamne, cum ne mai suporţi?

  Cuvintele Mântuitorului sunt cuvinte sfinte. De acestea trebuie să ascultăm daca vrem să ne mântuim. MERGEM LA REFERENDUM, CA SĂ NU SE IMPUNĂ ÎN ROMÂNIA O LEGE ANTIHRISTICĂ. ROMÂNIA TREBUIE SĂ RAMÂNĂ CREŞTINĂ, NU SATANIZATĂ PRIN PERVERTIREA MINORILOR, HOMOSEXUALITATE, ECUMENISM, SUBCULTURĂ ŞI EDUCAŢIE ANTIHRISTICĂ!

  CINE SUNTEM NOI, SĂ PUNEM ÎN DISCUŢIE CUVINTELE MÂNTUITORULUI? Iartă-ne, Doamne, că s-a ajuns aici! IARTA-NE , DOAMNE, CĂ PUNEM PE ACELAŞI PLAN PORCII GADAREI CU INVĂŢĂTURILE TALE!
  Să recitim cuvintele lui Iisus scrise de Evanghelistul Marcu, în capitolul 10. Am scris cu majuscule in citat anumite cuvinte care au legatură cu Referendumul.

  1. ,,Şi sculându-Se de acolo, a venit în hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, şi mulţimile s-au adunat iarăşi la El şi iarăşi le învăţa, după cum obişnuia.
  2. Şi apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui BĂRBAT să-şi lase FEMEIA.
  3. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise?
  4. Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase.
  5. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
  6. Dar de la începutul făpturii, BĂRBAT şi FEMEIE i-a făcut Dumnezeu.
  7. De aceea va lăsa OMUL pe TATĂL său şi pe MAMA sa şi se va lipi de FEMEIA sa.
  8. Şi vor fi AMÂNDOI (adică el şi ea, nu el si el sau ele n. n.) un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.
  9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă.
  10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăşi despre aceasta.
  11. Şi El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta, săvârşeşte adulter cu ea.
  12. Iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, săvârşeşte adulter.
  13. Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau.
  14. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi COPIII să vină la Mine şi NU-I OPRIŢI, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.
  15. Adevărat zic vouă: CINE NU VA PRIMI ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU CA UN COPIL NU VA INTRA ÎN EA.
  16. Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. ”

  CE INSEAMNA A MERGE LA REFERENDUM? Înseamnă a face un gest de milioane de ori mai puţin insemnat decât JERTFA pe CRUCE A MÂNTUITORULUI NOSTRU DRAG! ÎNSĂ NECESAR. Ca să arătăm CUI slujim.

  Apreciat de 1 persoană

 9. marian said, on septembrie 23, 2018 at 9:29 am

  Doamne ajută!
  Acum câteva zile un avion rusesc IL20 un fel de varianta militara a bătrânului IL18 a fost doborât deasupra Mediteranei la 35 Km de țărmul sirian, IN TIMPUL UNUI ATAC AERIAN ISRAELIAN, IN ZIUA IN CARE O FREGATA FRANCEZA A ATACAT SIRIA CU RACHETE, LA CATEVA ORE DUPA CE ERDOGAN SI PUTIN AU AJUNS LA UN COMPROMIS PRIVIND PACIFICAREA ZONEI IDLIB, zona disputata de Assad si de Erdogan.
  Versiunea israelita acceptata de tradatorul Putin a fost ca, un concurs nefericit de imprejurari au dus la doborarea avionului IL20 si la uciderea celor 15 ocupanti ai aeronavei. A fost data vina pe fortele lui Assad care ar fi lovit din greseala avionul rusesc, in vreme ce, cele 4 F16 israelite s-ar fi ascuns inapoia marelui avion cu elice, pentru spionaj si interceptari, IL20. Avionul rusesc era unul lent care nu se poate feri de o racheta trasa de la mica distanta. Repet: IL20 se afla la peste 30Km de tarmul sirian, dar era foarte aproape de cele 4 F16 israelite inarmate pentru atacarea Siriei.
  Iata traducerea unui raport care spune exact opusul versiunii oficiale:
  O sursă europeană de informații militare secrete, dezvăluie noi dovezi despre căderea avioanelor ruse în Siria. Potrivit acestei surse:
  După analizarea tuturor informațiilor și imaginilor prin satelit legate de prăbușirea avioanelor rusești UAV 20 / IL 20, care aparține grupului așa-numitelor „informații electronice ELECTINT”
  afirmăm:
  1) Aeronava rusa a fost lovita de o racheta aer-aer care a lovit tinta in timp ce aceasta se afla la 35,6 km de baza aeriana in Hameimem la Latakia.
  2) Avionul a fost lovit la 22:56 ora Damascului.
  3) Aeronava care a lansat racheta este o clasă F / 16D / F 16D, tip 16.
  4) Racheta lansată de această aeronavă este un Side Wind cu rază mică de acțiune, AIM-9.
  5) A fost lansat împotriva avionului rus de la o distanță de șase kilometri și două sute de metri (6200 de metri).
  6) Misiunea avioanelor rusești a fost aceea de a juca un rol eficient în gestionarea rachetelor lansate de aeronavele israeliene, prin transferarea exactă a informațiilor despre operațiunile aeriene israeliene direct către centrul de comandă și către unitățile forțelor militare ale forțelor arabe.
  7) Rolul său descris mai sus a fost motivul pentru care a trebuit să fie distrus.
  8) A fost lovit de comandantul echipei de forțe aeriene israeliene, care a participat la ultimul val de atacuri aeriene împotriva Siriei.
  dimpenews.com
  Doamne nu mă pedepsi!

  Apreciază

 10. octavpelin said, on septembrie 23, 2018 at 11:07 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 11. gabrielanaghi said, on septembrie 23, 2018 at 11:45 am

  Spunand DA la referendum,o fac cu adanca convingere,dragoste si recunostinta fata de Martirii,Mucenicii, Eroii neamului romanesc,aducandu-le si de aceasta data prinos de adanca multumire pentru jertfa lor,indeosebi Legionarilor si simpatizantilor Legiunii Arhanghelului Mihail,in frunte cu Capitanulul ei, Corneliu Zelea Codreanu.

  Este o marturisire in fata Adevarului Hristos,o iubire inalta pentru perfectiunea zidirii Sale,BARBAT si FEMEIE,care impreuna si numai ei impreuna pot deveni prin taina casatoriei,un singur trup si un singur suflet,adica o FAMILIE,in fata lui Dumnezeu si a oamenilor,binecuvantata cu nastere de prunci(atunci cand Domnul binevoieste)
  Nu exista nimic altceva,nu exista nici un compromis.
  Cel care incearca sa schimbe legea divina,se autodeclara vrajmas al lui Dumnezeu.
  Acest referendum ,ne ofera sansa de a pretui odata in plus viata,acest sublim si fara seaman dar,oferit de Atotputernicul ,zidirii Sale,sa nu o irosim in zadar,sa o pretuim la adevarata ei valoare,care include dorul nostru de Dumnezeu,care isi cauta drumul in orice clipa catre EL.
  Ca medic am o datorie sfanta ,de la care nu pot sa abdic.
  Primum non nocere,(înainte de toate, sa nu faci rău) sau principiul non-vătămării este un principiu etic fundamental,filosofic, pe care se bazează medicina,din antichitate pana in zilele noastre.
  Maxima acesta este deseori invocata, cu toate ca originile ei sunt destul de neclare. Dincolo de ea, juramantul lui Hipocrate exprima si el in mod clar atat principiul nefacerii raului, cat si principiul binefacerii: „Voi folosi tratamentul pentru a ii ajuta pe bolnavi in conformitate cu abilitatile si judecata mea, dar nu il voi folosi niciodata pentru a ii rani.”
  Dandu-ne acordul (prin neparticipare la vot),ne declaram impotriva sanatatii fizice si psihice a omului,chiar daca el a abdicat cu buna stiinta de la aceasta.
  Nimeni si nimic nu trebuie sa stea in fata deciziei noastre.
  Daca elitele sionisto-masonice au decis pentru noi(cum s-a intamplat in majoritatea tarilor lumii,care au aprobat casatoria dintre doua persoane de acelasi sex,neexistand o precizare concreta in sistemul legislativ),trebuie sa le raspundem clar si raspicat”Pe aici nu se trece”-deviza născută pe câmpul glorios de luptă al Mărăşeştilor,din iulie-august 1917, care apartine marelui si curajosului general Eremia Grigorescu,care a rostit înălţătoarele şi emoţionantele cuvinte: „Pe aici nu se trece!“, ceea ce s-a adeverit. „Faceţi din piepturile voastre scutul de apărare a ţării, scut de care inamicul să se prăbuşească, să se sfărâme. Gândiţi-vă la gloria străbună, când strămoşii apărau ţara cu măciuca, dar n-au îngăduit să o calce duşmanul şi v-au lăsat-o vouă moştenire. Ei erau puţini la număr, dar mari şi năprasnici în luptă. Voi apăraţi ţara cu arma şi tunul. Arătaţi-vă demni de ei!“
  Pariciparea la acest referendum,in care vom vota clar si raspicat DA,este o ofensiva impotriva raului deghizat in forme incredibile,care ne razboieste ,dorind sa insele vigilenta si buna noastra credinta.
  Cred ca sunt in asentimentul confratilor mei si a tuturor oamenilor de pe cuprinsul tarii,cand spun: „prieten mi-e Platon, dar mai prieten mi-e adevărul!” Pentru că nu trebuie să uităm niciodată că, atunci când este la mijloc fiinta umana zidita de Dumnezeu, mai ales în postura lui de pacient suferind de nesănătate, nu este permis să nu ținem cont de faptul că „primum non nocere”!
  Minoritatilor sexuale nu le este necesara aprobarea noastra tacita de a se casatori,cand deja o pot face cu nonsalanta,cat urmarile negative,pe care le-ar avea lipsa revizuirii constitutiei.
  Acestea au fost discutate pe larg.
  As adauga din punctul meu de vedere,ca esecul revizuirii constitutiei constituie un atac premeditat la viitorul acestei natii.Nici nu admit ca asa ceva va fi posibil…dar daca…cetatenii tarii ar trebui sa se gandeasca la urmarile ,care ii asteapta:

  -lumea ostila,nepotrivita cu idealurile ,convingerile si credinta in care vor creste,copiii acestui neam obidit,tradat si vandut

  -afrontul adus credintei noastre ortodoxe stramosesti,pentru care au luptat voievozii si eroii acestui scump pamant(suntem si ramanem o tara declarata majoritar ortodoxa)

  -toti romanii trebuie sa inteleaga ca nu putem sa ne lepadam de Hristos,(caci despre asta este vorba),atunci cand puterile intunericului au decis peste capul nostru.

  -alegerea lor (ma refer la comunitatea LGBT)este problema lor si nimeni nu incearca sa le anuleze decizia luata in cunostinta de cauza.Respectam aceste lucruri,ii respectam si le cerem ca si ei sa respecte optiunile si deciziile noastre ca majoritari in tara unde locuim impreuna.
  Daca se simt inconfortabil aici,nimeni nu-i retine sa-si gaseasca alt loc in primitoarea de straini,Europa.

  Aici se potrivesc cuvintele IPS Mitropolit de Nevrokopi, Nathanail (Patriarhia Bulgariei) in scrisoarea de susţinere a Stareţului Sfintei Mănăstiri Vatoped, Arhimandritul Efrem :

  „*Acela care a îngăduit această încercare va arăta în cel mai categoric chip adevărul şi va răsplăti durerea provocată de cruzimea şi nesăbuinţa omenească.Nu au citit, se vede, vrăjmaşii niciodată Sfânta Scriptură şi nici ceea ce Însuşi Domnul i-a spus lui Pavel: „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).
  Am însă şi mâhnire, văzând că omenirea se îndepărtează cu ritmuri repezi de Dumnezeu. Îl dispreţuieşte pe Dumnezeu şi declară dumnezeu propriul sine…

  Am mâhnire, pentru că nu doar în Grecia, ci şi în alte ţări unde există o Ortodoxie luptătoare, urâtorul de bine, prin instrumentele sale, încearcă să provoace lovituri şi să zdruncine credinţa oamenilor în Biserica Ortodoxă, ca să poată, aşa cum crede el, să-şi săvârşească nederanjat lucrarea distrugătoare…

  Lupta este dură şi grea, pentru că răul are de partea lui toate mijloacele de comunicare şi manipularea opiniei publice devine mult mai uşoară pentru aceştia.

  Însă adevărul este aur şi aurul, oriunde s-ar afla, străluceşte.

  Le răspundem,din nou tuturor celor care nu ne inteleg si nu sunt de acord cu noi:

  „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Fapte 26, 14).

  *https://www.pemptousia.ro/2011/12/%E2%80%9Egreu-iti-este-sa-lovesti-in-tepusa-cu-piciorul%E2%80%9D-fapte-26-14/

  Apreciază

 12. ioana L. said, on septembrie 23, 2018 at 2:07 pm

  andrei focsa, si pe mine ma intereseaza fratele „el”, nu se mai stie nimic. Poate totusi, fratele Vasile Saccsiv mai are vreo informatie.

  Apreciază

 13. marchis91 said, on septembrie 23, 2018 at 10:00 pm

  Astept un articol asemanator cand va veni timpul sa votam impotriva Psd.

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 23, 2018 at 10:13 pm

   marchis91

   Adica sa votam Ciolos sau USR? Sau la ce te gandesti?

   Apreciază

   • marchis91 said, on septembrie 24, 2018 at 4:00 am

    Cu aceia sau acel ce nu sustin penaliii n functii publice.

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 24, 2018 at 10:34 am

    marchis91

    Te-ai prostit grav.

    Apreciază

  • gheorghe said, on septembrie 25, 2018 at 3:55 pm

   Nu ai inteles pervertirea realitatii:
   Toti sint[em] penali pana la proba contrarie…
   Au „sinucis” prezumtia de nevinovatie.
   Asta nu inseamna ca s-au adunat patriotii, cinstitii si credinciosii crestini (doar ortodocsi) prin partide sa isi dea viata „pentru Tara si popor” da’ mai ai altceva de pus la putere? – poate… USR, PMP, P (fostN si contaminat D) L, asociatia culturala anti-romaneasca UDMR, „alte nationalitati”???
   Ateii, papistasii si sectantii lor (pretinsi „denominati” crestini…), j-i-d-a-n-i-i si [alti] ne-romani decat cu formalitati si aparente „trag” tare spre globalizare adica dez-nationalizare si pervertire spirituala, spurcare cu sau fara lepadare publica, explicita de credinta, de Adevar.
   … ti-a facut vreun „preten” dosar penal fara cauza reala, sa te „frece” cativa ani cu finalitate de nevitat NUP, asa… sa vezi cum e???
   In timpul nedovedirii si nesanctionarii vreunei fapte neexistente sa te faci doctor in Drept Penal si sa fii ocolit de toti si eliminat din toate pozitiile pe care te aflai cinstit si profesional???

   Apreciază

   • marchis91 said, on septembrie 25, 2018 at 10:31 pm

    Prosperitatea occidentului vine servita ca o shaorma ” cu de toate”. Eu cred ca poporul roman e mort sufleteste. Eu sunt satul de manevrele psd-ului. Se folosesc de referendum pentru a castiga simpatia poporului si sa ii mai voteze in continuare. Sunt convins ca de i s-ar oferii o marire de pensie pentru a vota pro homo ar merge masiv la vot. Sunt pentru familie dar nu pentru penali. Dragnea,cel ce stapaneste un partid , se insoara cu o copila. Unde e morala acestui om si demnitatea lui? La mine in oras, politicienii psd-isti intretineau relatii sexuale cu minore in hoteluri si cluburide lux. Culmea e ca ii vad pro-familie.

    Apreciază

 14. Mihai said, on septembrie 24, 2018 at 6:43 am

  Un exemplu recent fiind și zonaAttika unde flăcările au ucis aproape 100 de persoane, iar ceea ce uimea era faptul că vegetația fiind ma8 puțin afectata înschimb locuințe mistuire de flăcări

  Apreciază

 15. gabrielanaghi said, on septembrie 24, 2018 at 10:58 am

  Suntem un popor obosit,vandut,chinuit,exterminat in inchisori politice,gulaguri si lagare de munca dupa modelul comunisto-sionisto-sovietic,tributar ocultei mondiale- umilit,manipulat,injosit in propria lui tara,de venetici,straini de neam, conducatori politici vanduti satanei si stapanilor vremelnici ai neamurilor din rasarit sau apus.
  A vota Da la referendum ,este o marturisire impotriva statului totalitar ,care se foloseste de minoritatile sexuale,pentru a lovi in familie,in credinta stramoseasca,in libertatea si identitatea individuala straina de ideologii,in sanatatea fizica si psihica a omului.
  Asistam,acum la doua saptamani inainte de referendum, la minciuni si manipulari de tot felul,la scorneli ale raului deghizat,pentru a invrajbi romanii intre ei,facand drum Revolutiei sexuale cu toate urmarile ei nefaste.
  Cat de tare se aude mustrator, glasul Apostolului pentru cei care au „urechi de auzit”:
  *18.Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  Incercam sa distingem drumul drept ,inotand intr-un ocean de imoralitate,propagata cu indarjire prin toate mijloacele de mass-media.
  Impotriva celor 3 milioane de semnatari pentru declansarea referendumului s-au ridicat 150 de organizatii adverse,care nu au avut castig de cauza.
  „România în ițari, cu opinci și ochelari de cal. Anunțatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pășunism în zdrențe (…) Se poate face referendum despre orice. De pildă despre sexul îngerilor. Sau despre exportul de magiun.” (comentariul lui Vladimir Tismăneanu-politolog,de origine evreiasca, fiul militanților comuniști ,al cominternistului Leonte Tismăneanu și Hermina Marcusohn )

  Progresistii uniti in orgnizatii de tot felul,incearca cu disperare sa arate asa-zisele esecuri ale familiei,propagand libertatea cu orice pret,libertatea fara Dumnezeu,pervertind mintea copiilor si adolescentilor intr-un mod cinic si injositor.
  Sa privim cu atentie si discernamant cum minoritatile cu diferite orientari sexuale ,iau locul proletariatul pauper,din revolutia bolsevica marxist-leninista,caci nu-i asa ,faclia revolutiei trebuie purtata mai departe cu orice pret.
  Tarile europene care au votat pentru casatoriile homosexuale,au dat votul descrestinarii tarii ,intrand intr-un abis pagan,exemplul Irlandei,care nu poate fi combatut de nimeni.

  „**Cine are urechi de auzit sa auda! striga Prietenul omenirii, Prietenul tuturor celor asupra carora se reped negrele rapitoare ale vazduhului ca asupra unui ogor al nimanui.
  Striga a primejdie. Striga ca sa arate singura, stramta cale de scapare din stricaciunea si valvataia lumii. Striga ca sa se vada ca aici nu sunt in joc haine, pamanturi sau case, ci insasi viata.
  Nu striga de manie asupra oamenilor, ci striga ca o mama care isi vede copiii incoltiti de serpi.”
  Oare dorim sa fim mustrati de Atotmilostivul Hristos,ca nepasatori ,trandavi si slabi,precum glasuieste Sf.Ioan Gura de Aur?
  Caci”Nu pierim din pricina celor pe care le facem, ci din pricina celor pe care le-am neglijat.”

  *Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel(6;19,20)
  **Sfantul Nicolae Velimirovici, Predica la Duminica Samanatorului

  Apreciază

 16. Gilbert said, on septembrie 24, 2018 at 6:13 pm

  In nici un caz nu o sa mergem la un referendum al PSD-ului! Multi apropiati care desi sustin ideea in principiu au zil la fel, ca nu o sa mearga la un vot promovat de PSD pentru a putea fi manipulat de ei dupa propriile interese.

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 24, 2018 at 6:41 pm

   Gilbert

   Ce si-a batut joc dracul de mintile voastre…
   Prietene, exact asa sa spui si la Judecata.

   Apreciat de 1 persoană

   • marchis91 said, on septembrie 25, 2018 at 10:43 pm

    Frate Vasile, noi tinerii suntem revoltati impotriva psd-ul pana la maduva. Nu e vb ca ne-am prostit. Dar fsn-ul e un cancer ce trebuie starpit. Toate intentiile lor sunt otrava pentru popor.

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 26, 2018 at 9:27 am

    marchis91

    In loc sa te scandalizezi ca partidele slugi sataniste ale lui George Soros n-au votat pentru un Referendum cerut de 3 milioane de romani, tu te scandalizezi pe PSD ca acceptat aceasta cerere.

    Apreciază

  • gheorghe said, on septembrie 25, 2018 at 4:01 pm

   Hai ca esti glumet!
   Ia lumineaza-ne mata!
   Care ar fi interesul PSD ca fecalistii sa nu mearga la Biserica si copilul tau sa nu fie sodomizat sau dandu-l „cu acte” pradatorilor sexuali sa nu-l rosteasca si sa-i taie putza sub pretextul „constructului sexual” al genului???
   Nu mai spun de cei care isi procura marfa pentru violare si apoi pentru crime ritualice.

   Apreciază

 17. PG said, on septembrie 25, 2018 at 9:05 am

  Acest referendum nu are treaba cu politica ! Asta inseamna caderea omului prin dezimformare . Coalitia pentru familie a initiat acest referendum nu PSD ! Acum este momentul sa marturisim ADEVARUL .
  Doamne ajuta !

  Apreciază

 18. George said, on septembrie 25, 2018 at 10:50 am

  Apreciază

 19. George said, on septembrie 25, 2018 at 1:04 pm

  Cred ca este parintele Staret de la Oasa
  CUVANT ABSOLUT ATOMIC despre REFERENDUM

  Apreciază

 20. marchis91 said, on septembrie 25, 2018 at 10:37 pm

  Lupta impotriva coruptiei trebuie data pe toate fronturile. Nu cred ca se ajungea la atatea perversiuni daca nu aveam atatea starpituri in politica. Am sa merg sa votez totusi. Sa imi fac datoria. Cu toate acestea nu cred ca se va schimba nimic. In orasul unde m-am nascut horcaie de pescari. Tineri ce isi duc partenerele sa de-a la pompa in occident. E cumplit. ..oare ce e mai grav?

  Apreciază

 21. gabrielanaghi said, on septembrie 26, 2018 at 8:34 am

  Multumesc redactiei pentru informare.In iunie s-a facut anuntul…dar acum s-a infaptuit actiunea.

  Apreciază

 22. gabrielanaghi said, on septembrie 26, 2018 at 8:42 am

  Căsătoria nu este o instituție religioasă în sine, ci este civilă în sine, pe care se fondează apoi familia creștină. Așadar, când citiți în presă această manipulare deliberată, că se organizează Referendum pentru „redefinirea familiei”, credeți-mă este o minciună pe care presa ideologizată o răspândește în spațiul public. Vom rămâne în aceleași familii: tată, mamă sau doar mamă-copil sau doar bunici-nepoți. Toate familiile sunt egale în fața lui Hristos și a legii”, a încheiat teologul Vasile Banescu,purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane ,intr-o alocutiune
  despre referendum publicata marti 24 /09/2018 pe activenews.
  Nu imi este clar ce doreste sa comunice dl.Banescu

  Apreciază

 23. mircea.v said, on septembrie 26, 2018 at 10:07 am

  Parintele Nicolae Steinhardt – Monahul de la Rohia:

  “In L’Etre et le Neant, Sartre consacra un stralucit capitol verbelor “a fi” si “a face”; plin de observatii interesante, subtile si rodnice. As vrea sa ma opresc numai la “a face” si “a fi”, accentuand latura – as zice – escatologica.
  Viata este hotarator legata de verbul “a face”: trairea noastra pe acest pamant, trecerea noastra prin aceasta lume constituie faza lui “a face”. Moartea (ori starile prevestitoare asemanatoare ei) stau sub semnul lui “a fi”. (Moartea insasi ar putea fi definita ca trecerea in starea lui “a fi”, un “a fi” absolut, purificat de orice contingenta.)
  Pe vesnicul “a fi”, noi ni-l cladim singuri, iar vesnicia aceasta – rai ori iad – e functie variabila de ceea ce facem. Picatura cu picatura, zi de zi, clipa de clipa, actiune dupa actiune, gest dupa gest, facandu-l ne pregatim permanentul este.
  Raiul si iadul pot asadar fi considerate ca stari de fiintare pura; constiinta (sau sufletul) se afla acolo insingurata si neajutorata de nimeni si de nicaieri, fata in fata cu vesnicia, cocotata pe maldarul de faptuiri savarsite in faza lui “a face”.
  Dincolo – oricat am jindui (e sensul parabolei dreptului Lazar si al bogatului nemilostiv) – nu mai putem face nimic niciodata (nevermore zice Poe): verbul “a face” piere, e ca si cum nici n-ar fi fost vreodata. Ramane insa, in toata groaznica lui plinatate si semnificatie, verbul “a fi” – el si nimic altceva.
  Fara prieteni, fara televizor, fara zgomotul vecinilor … Atunci, se va vedea ce ti-ai cladit, pe care ti le-ai ales: oile sau caprele.
  Verbele “a face” si “a fi” sunt deopotriva de gingase: unul prin evanescenta lui, celalalt prin vesnicia lui. Goethe arata cat de greu este “a face”. Dar greutatea sa paleste in fata lui “a fi”, cand acesta ii urmeaza. Fericiti cei ce pot intampina pe “a fi” si pot intra in imparatia lui multumiti fiind de felul in care si-au incheiat relatiile cu “a face”. “

  „Moartea este ziua de nastere a vesniciei tale” – parintele Arsenie Papacioc

  ––––––––––––––––––––––––––––––-

  „A face” inseamna si a merge la referendum si a spune „da”, si a mai lua si cativa cu tine, din cei ce nu ar vrea sa mearga.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: