SACCSIV – blog ortodox

14 dintre președinții americani masoni

Posted in MASONERIE, SUA by saccsiv on august 13, 2018

BUSINESS INSIDER: 14 US presidents who were members of one of the most mysterious and powerful secret societies in history

Traducere OrtodoxInfo:

14 dintre cei 45 de președinți ai SUA au fost membri ai acestei societăți (în imagine, președintele Harry S. Truman).Wikimedia Commons

14 președinți SUA care au fost membrii ai celei mai misterioase și puternice societăți secrete din istorie  

 

 • Francmasoneria a atras multe speculații – și chiar câteva teorii ale conspirației – încă de la începuturile sale.
 • Numeroși președinți ai Statelor Unite din toate timpurile au fost primiți în societatea secretă exclusiv masculină.
 • Unii președinți, precum Harry Truman, au reușit să-și formeze abilitățile de conducere prin masonerie.
 • Alții, precum Andrew Jackson, au atras critici pentru apartenența la ceea ce era văzut ca un grup ciudat și elitist.

 

Aproape o treime din președinții Statelor Unite au fost francmasoni.

Este o statistică care suna direct dintr-un vis fierbinte din teoria conspirației (sau ”Comoara Națională”), cel puțin.

Lojele masonice funcționează, în esență, ca și cluburi sociale combinate, societăți secrete și organizații caritabile. Organizația frățească funcționează cel puțin din anii 1700, probabil datorită organizațiilor timpurii moderne de pietrari. Masonii își trasează rădăcinile înapoi, până la construcția templului regelui Solomon.

Astăzi, există mai multe vlăstare ale francmasoneriei, dar ramura pe care majoritatea oamenilor ar recunoaște-o cere ca membrii ei să fie bărbați și să aibă credința în existența unei zeități. Discuțiile despre politică și religie sunt interzise, iar în fiecare lojă trebuie să fie afișat un text sacru.

Candidații trebuie să treacă prin trei grade ale măiestriei pentru a deveni francmasoni. În primul rând, ei sunt ”inițiați” ca ucenici, apoi ”trecuți” la nivel de colegiu și, în cele din urmă, ”crescuți” ca masoni plini (dacă oamenii din lojă îi votează).

Deoarece societatea este aparent misterioasă și se spune că participă la ritualuri vechi, percepțiile publice despre masoni tind să se întindă de la fascinație la frică. De fapt, primul dintre cele trei partide din istoria politică a SUA a candidat având pe platforma obiectivul de a da jos francmasoneria.

Așadar, ceea ce a atras un număr total de 14 președinți (15 dacă îl numărați și pe LBJ, care a fost inițiat, dar nu a crescut niciodată), devenind masoni?

Pentru a afla, să aruncăm o privire la unele din experiențele lor masonice:

 

George Washington

Wikimedia Commons

Exact. Primul președinte al Statelor Unite s-a întâmplat, de asemenea, să fie primul președinte mason al națiunii.

În ”Washington: Viața” de Ron Chernow, el observă că viitorul președinte ar fi putut fi atras de aderarea la Ordinului Masonic de idealurile Iluminismului.

Washington s-a alăturat ordinului francmasonilor la începutul vieții sale, intrând în Loja nr. 4 Fredericksburg, la vârsta de 20 de ani, potrivit site-ului oficial al Mount Vernon. Washington și-a pierdut fratele mai mare, Lawrence, de tuberculoză, cu doar câteva luni înainte, devenind efectiv capul familiei.

Washington a rămas legat de frații masoni pentru tot restul vieții.

Influențele masonice au intrat în joc la prima instalare a lui Washington. În timpul ceremoniei, a jurat pe o Biblie a Lojei masonice  nr. 1, a Sfântului Ioan, din New York (cartea, așa cum relatează Mental Floss, a fost deschisă aleatoriu la Genesa 49:13: ”Zabulon va locui lângă mare, va da liman corăbiilor şi marginea hotarului lui va fi până la Sidon.”).

Legăturile masonice ale primului președinte l-au urmat întreaga viață – și dincolo. Există chiar și un Memorial Național Masonic George Washington, care i-a fost dedicat în 1932 și finalizat în cele din urmă în 1970.

 

 

James Monroe

Wikimedia Commons

Site-ul masonic The Masonic Trowel îl enumeră pe Monroe că făcand parte din Loja nr. 6 Williamsburg, în 1776. La acea vreme era un student de 17 ani, la Colegiul William și Mary, și a fost puternic implicat în activitățile anti-Crown din campus.

El este înregistrat ca plătitor al taxei de apartenență la lojă, în perioada 1776-1780, conform unui ”Catalog cuprinzător al corespondenței și al documentelor lui James Monroe: volumul I.

De-a lungul celor patru ani, viitorul al cincilea președinte va renunța la facultate pentru a lupta în Revoluție, aproape murind, după ce a fost împușcat în timpul bătăliei de la Trenton, ca apoi să se întoarcă la William și Mary pentru a studia dreptul.

 

Andrew Jackson

Wikimedia Commons

Statutul lui Jackson ca mason a devenit de fapt o problemă politică majoră în timpul președinției sale.

Aceasta pentru că primul din cele trei partide din politica americană s-a format ca parte a unei reacții împotriva francmasonilor.

După cum a raportat Slate, semințele pentru Partidul Anti-Masonic au fost semănate pentru prima dată în 1826, când masonii au fost implicați în răpirea (încă nerezolvată) a unui bărbat din New York, care amenința să-i dezvăluie ritualurile secrete. Partidul politic s-a opus la ceea ce a perceput ca o societate secretă sinistră, elită și antidemocratică.

Partidul anti-masonic a găsit un dușman natural în Jackson, care nu era doar un mason, ci unul de rang înalt. Jackson a servit ca mare maestru al marii loje din Tennessee, între anii 1822-1824.

 

James K. Polk

Wikimedia Commons

Conform ”Procedurilor marii loji din Kentucky”, al 11-lea președinte ”… a fost inițiat în Loja nr. 13 din Columbia, Tennessee, pe 5 iunie, a trecut pe 7 august și a fost ridicat la 4 septembrie 1820.”

Avea 25 de ani și tocmai fusese autorizat să practice dreptul.

 

James Buchanan

Potrivit ”Ghidului complet al francmasoneriei, pentru idioți”, Buchanan a fost inițiat în Loja nr. 43 din Lancaster, Pennsylvania.

Ulterior, Buchanan a devenit unul dintre președinții cei mai prost cotați, din istoria Statelor Unite.

 

Andrew Johnson

Wikimedia Commons

În biografia sa despre Johnson, istoricul Annette Gordon-Reed spune că fostul președinte a rămas un ”mason mândru” pe toată durata vieții sale și că ”templul masonic local a jucat un rol important în serviciul funerar”.

 

James Garfield

Wikipedia

Garfield a servit doar câteva luni ca președinte, înainte de a fi eliminat de glonțul asasinului. Avea o durată mai lungă în francmasonerie.

În conformitate cu ”Procedurile marii loji din Kentucky”, el ”… a fost inițiat în Loja nr. 20 Magnolia din Columbus, Ohio, pe 19 noiembrie, a trecut pe 3 decembrie 1861 și a fost ridicat în rang la 22 decembrie 1864. De asemenea, a primit gradele Capitular și Templier și cele ale Lojii Perfecțiunii în Ritul Scoțian.”

 

William McKinley

Wikimedia Commons

McKinley i-a succedat lui Garfield, ca următor președinte masonic și ca următor președinte care a fost asasinat.

Roadside America are un post care documentează locul unde McKinley a fost prima dată inițiat ca mason, luptând pentru Uniune în timpul războiului civil.

Moștenirea sa masonică trăiește și astăzi, deoarece loja din care făcea parte a fost numită acum după el.

 

Theodore Roosevelt

Wikimedia Commons

Centrul Theodore Roosevelt a digitizat multe dintre scrisorile celui de-al 26-lea președinte, dintre care unele se referă la activitățile sale masonice.

Președintele Roosevelt s-a adresat marii loji din Pennsylvania în 1902, cu ocazia aniversării inițierii lui Washington. În discursul său, el a reflectat asupra unora dintre motivele sale de a se alătura francmasonilor:

 

”Unul dintre lucrurile care m-au atras atît de mult înspre Masonerie, încât am salutat șansa de a deveni mason, a fost că într-adevăr a acționat spre ceea ce noi, ca guvern și ca popor, ne-am promis – să tratăm fiecare om în calitatea sa de om. Când fratele George Washington a intrat într-o lojă a fraternității, el a intrat în singurul loc din Statele Unite, unde se afla sub sau peste colegii săi, în funcție de poziția lor oficială în lojă. El a mers în locul în care ideea guvernării noastre a fost realizată în măsura în care este posibil pentru omenire, din punct de vedere uman, să realizeze o idee înaltă.”

 

Cu toate acestea, Roosevelt a trecut prin obstacole ocazionale în societate. În scrisorile sale, el a pedepsit un presupus mason, pentru încercarea de a-și folosi poziția în societate, pentru avantaj politic (care este împotriva regulilor de francmasonerie), și s-au plâns de o altă situație într-o scrisoare către un prieten, scriindu-i că un dușman ”… a încercat să folosească masoneria pentru dezavantajul meu politic”.

După președinție, Roosevelt a scris despre călătoriile în lume și vizitarea lojelor masonice din Nairobi și Azore.

 

William Taft

Wikimedia Commons

Taft s-a alăturat masonilor în 1909, cu aproximativ o lună înainte de inaugurarea sa.

Registrul din 1912 al ”Procedurilor marii loji a masonilor liberi și acceptați ai statului New York” menționează că Taft, ”din poziția sa înaltă și influentă de președinte al celei mai mărețe și mai puternice republici a lumii”, aplica principii masonice, în tentativele sale de a face față afacerilor internaționale.

 

Warren Harding

Wikimedia Commons

Harding a fost inițiat la început ca ”ucenic prezentat” la 28 iunie 1901, în Loja nr.70 Marion, din  Marion, Ohio.

Cu toate acestea, cel de-al 29-lea președinte al Statelor Unite nu a fost oficial ridicat la nivelul de maestru mason, decât 19 ani mai târziu.

Momentul acceptării lui s-a întâmplat să coincidă cu campania prezidențială a lui Harding – și victoria ulterioară.

O lucrare a masonului și cercetătorului John R. Tester, detaliază căutarea lui Harding de lungă durată de a se înălța în cadrul societății secrete frătești. Tester teoretizează că motivele pentru promovarea întârziată a lui Harding s-ar putea datora unor prejudecăți politice sau zvonuri despre strămoșii săi negri (cele mai multe loje masonice au refuzat să admită afro-americani, o bună parte a istoriei SUA).

 

Franklin Delano Roosevelt

Wikimedia Commons

Roosevelt a fost prima dată inițiat ca mason în 1911, iar mai târziu a devenit mare maestru în 1934.

Blogul oficial al Bibliotecii și Muzeului Franklin D. Roosevelt prezintă câteva materiale istorice referitoare la participarea președintelui de trei ori în această societate.

Un extras dintr-o conferință de presă din 1935 conține povestea lui Roosevelt despre o glumă vis-a-vis de masoni, pe care i-a făcut-o președintelui de atunci al Comisiei pentru Valori Mobiliare și de Schimb Valutar, Joseph Kennedy (tatăl viitorului președinte John Kennedy).

La o zi după conferința de presă, Roosevelt a organizat o ceremonie de ridicare în grad a celor doi fii ai săi, în loja Architect. Ulterior, președintele a avut un discurs care a lăudat societatea: ”Pentru mine, ceremoniile francmasoneriei, în această stare a noastră, în special ultimile la care am participat, mă fac mereu să doresc ca mai mulți americani, din toate părțile pământului nostru, să poată deveni conectați cu frăția noastră.”

 

Harry Truman

Wikimedia Commons

Truman a fost foarte implicat în francmasonerie. De fapt, al 33-lea președinte a ajutat la înființarea unei loji masonice în Belton, Missouri în 1911 și a fost ales primul său maestru, potrivit Bibliotecii Truman.

Tânărul din Missouri a fost repede agățat de francmasonerie. Biblioteca Truman citează și câteva dintre scrisorile lui Truman către viitoarea sa soție, Bess Wallace, în care a mărturisit că a purtat ”groaznicul cap mare” și a avertizat-o ca el pentru totdeauna ”… se va lăuda că a făcut această ceremonie.”

Aparent, sediul lojii lui Truman a ars când el a servit în Primul Război Mondial, dar a continuat să se ridice în grad în francmasonerie, în anii 1920.

Biblioteca Truman a citat o evaluare a observatorilor, despre abilitățile de conducere ale lui Truman în societate: ”… a făcut o treabă bună în munca depusă la lojă, excelent, a fost un director excelent, dacă nu mergeau bine, Harry ar fi intrat să-i facă să meargă, era un bun om al lojii.”

El a devenit în cele din urmă mare de maestru mason, dar și-a încheiat rolul în ”apogeul gloriei”  anul următor, în timp ce încă era senator american.

Câțiva ani mai târziu, în timpul președinției sale, a rămas un mason dedicat. New York Times a relatat că ”singura bijuterie a lui Truman era un inel masonic de aur, cu bandă dublă, pe degetul mic al mâinii stângi”. Biblioteca Truman mai spune că în 1945 Truman a devenit singurul președinte care a primit gradul 33 al Consiliului Suprem al Ritului Scoțian.

În ”Harry S. Truman: Viața și timpul lui”, Brian Burnes îl citează pe Truman, scriind că: ”Francmasoneria este un sistem de moralitate care face mai ușor să trăiești împreună cu semenul tău, indiferent dacă el înțelege sau nu asta.”

 

Gerald Ford

Wikimedia Commons

Până acum, Gerald Ford a fost ultimul președinte mason (despre care știm). El a fost ridicat în ordin la 18 mai 1949, în loja nr. 3 Columbia D.C. Mai târziu, în 1975, Ford a fost făcut mare maestru onorific al ordinului lui DeMolay.

În același an, Ford a ajutat de fapt la prezidarea dezvăluirii memorialului masonic care îl onorează pe George Washington.

Discursul lui Ford la eveniment, care a fost publicat mai târziu în documentele sale publice, a inclus câteva reflecții asupra evoluției sale masonice:

 

”Când mi-am asumat datoria ca maestru mason – întâmplător, împreună cu cei trei frați mai tineri ai mei – mi-am amintit valoarea pe care tatăl meu o atașase la acel ordin, dar nu aveam idee că m-aș fi alăturat vreodată companiei Părintelui nostru fondator de țară și altor 12 membri ai ordinului, care au fost de asemenea președinți ai Statelor Unite. Principiile masonice – interne, nu externe – și viziunea noastră despre datoria față de țară și acceptarea lui Dumnezeu ca Ființă Supremă și lumină îndrumătoare, m-au susținut în timpul serviciului meu guvernamental.”

 

Și astfel, se închide complet cercul istoriei masonice a președinției SUA.

 

Nota OrtodoxInfo:

Despre ei ni se zice ca se stie. Dar oare doar ei au fost?

Care-i adevarul despre masonerie, ne explica Mitropolitul Serafim de Pireu:

RUGACIUNEA MASONILOR adresata SATANEI / MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu / Citate celebre ale unor masoni

Cititi va rugam si:

STATUIA de pe cladirea CAPITOLIULUI (unde se intruneste congresul SUA) o reprezinta pe PERSEFONA, sotia lui Hades, zeul infernului

STATUIA LIBERTATII – simbol masonic

 

Reclame
Tagged with: , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sherlock_holmes said, on august 14, 2018 at 8:44 am

  Daca acestia au fost masoni,si nu-i mare mirare,oare unde i-am putea include pe Bushi ( tata si fiu ),Clintoni,Obama… ? Acestia din urma cred ca au venit odata cu lava vulcanilor,catapultati in vazduh si aterizati pe capul bietilor oameni. Care la rindul lor sint doar virful icebergului ( necatapultat )

  Apreciază

 2. gheorghe said, on august 14, 2018 at 9:23 am

  „Organizația frățească funcționează cel puțin din anii 1700, probabil datorită organizațiilor timpurii moderne de pietrari.”
  si
  „Washington s-a alăturat ordinului francmasonilor la începutul vieții sale, intrând în Loja nr. 4 Fredericksburg, la vârsta de 20 de ani, potrivit…”
  SA VEDEM…
  „In the year 1749, the first Masonic Lodge was established.
  Ninety percent of the members of this first lodge, fourteen all told, were Jews.
  And one knows that only so-called „prominent” individuals were accepted.
  Twenty years later, the second Masonic Lodge, „King David,” was established.
  It is a fact that all of these members were Jews.”
  si
  „In the meantime, the Jewish influence in Newport had reached such proportions that President George Washington decided to pay them a visit.

  Upon his appearance, both of the Masonic Lodges sent an emissary – a Jew named Moses Seixas (4) – to approach the President with a petition, in which the Jews of Newport stated:
  „If you will permit the children of Abraham to approach you with a request, to tell you that we honor you, and feel an alliance…… and then:
  „Until the present time the valuable rights of a free citizen have been withheld.
  However, now we see a new government coming into being based on the Majesty of the people, a government, not sanctioning any bigotry nor persecution of the Jew, rather, to concede the freedom of thought, which each shares, whatever Nation or Language, as a part of the great Government machine.”

  It is necessary at this point to consider the disclosures as to who in reality obtained this legendary freedom in America at the founding of the Union.
  To be sure, the province became independent and severed from the English Jurisdiction.
  However, we can see from the petition (5) which Moses Seixas offered President Washington in the name of the Jews of Newport, that it was not in reality this type of freedom which they had in mind.
  They were merely concerned about themselves, and their „own civil rights,” which had been withheld.

  Therefore, following the Revolutionary War, the Jews were accorded equal rights, and freed of all restrictions! ”

  LA 20 de ani George Washington nu era Presedinte ca sa fie abordat de emisarul Jew (Jidan, dupa cum este textul englez si nu Hebrew…). A trait intre 1732 si 1799 ajungand in functie in 1789, la 57 de ani.
  Dupa aceea l-au imbrobodit masonii, caci dintre ai lor au fost practic toti negustorii de sclavi, ei – jidanii mituind pentru a fi eliminata legea care INTERZICEA SCLAVIA IN AMERICA.
  Un citat ca sa vedem cum si cine patrona sclavagismul in America:
  „An authentic, contemporary report, based on authority, indicates that of 128 Slave ships, for instance, unloaded in Charleston, within one year, their „Cargo,” 120 of these were undersigned by Jews from Newport and Charleston by their own name.
  About the rest of them, one can surmise, although they were entered as Boston (1), Norfolk (2), and Baltimore (4), their real owners were similarly the Jewish slave dealers from Newport and Charleston.
  One is able to assess the Jewish share in the entire dealings of the Newport, if one considers the undertaking of a lone Jew, the Portuguese, Aaron Lopez, who plays an important part in the over-all story of the Jews and Slavery.”
  SURSA: http://www.leurenmoret.info/currents/jesuitstemplars-origins-/slavery-then–now.html

  Apreciază

 3. tom beron said, on august 14, 2018 at 1:45 pm

  Din cite am citit eu doar JFK nu a fost mason.(ma refer la cei recenti).

  Apreciază

 4. geo said, on august 14, 2018 at 3:20 pm

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on august 14, 2018 at 7:25 pm

  Se doreste de fapt, impunerea unei Fratii Masonice Mondiale, ca un CLUB EXCLUSIVIST, in care se iau toate deciziile referitoare la soarta intregii Lumi, transformata intr-o masa uriasa si amorfa de sclavi fara drepturi si libertati , care intr-un final trebuie sa devina mult mai mica —de aprox 500 de millioane, in conformitate cu Protocoalele înțelepților Sionului

  Apreciază

 6. sherlock_holmes said, on august 15, 2018 at 7:35 am

  Citind profetiile noastre,ma intrebam uneori cum de Rusia o sa atace si cucereasca Turcia,daca aceasta facind parte din Nato,ar putea invoca articolul 5,de aparare colectiva… dar vazind ce se intimpla astazi in relatiile internationale,este posibil ca Turcia sa iasa din Nato.

  Apreciază

 7. Apa trece, pietrele rămân. said, on august 17, 2018 at 7:46 pm

  N-Am crezut ca voi vedea vreodată un asemenea titlu de carte. Ortodoxie masonică! Curat murdar! Chiar nu mai au nicio jenă!

  https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://literaturapetocuri.ro/ortodoxie-masonica-istorie-rituri-doctrine-de-jean-marie-ragon.html&ved=2ahUKEwj-3IzPw_TcAhVBposKHeeaDdwQFjACegQIBxAB&usg=AOvVaw2VAOs-d4NKZzG7fFWCS-ti

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: