SACCSIV – blog ortodox

COINCIDENTA? Revolutia Franceza – 10 august 1792, cucerirea Palatului Tuileries si inceputul Primei Terori, al carei punct culminant au fost masacrele din septembrie

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 10, 2018

. Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Tuileriensturm.jpg

Raluca Pruna, fosta ministru al justitiei in Guvernul Ciolos, cea care a mintit CEDO si a spus ca in Romania drepturile omului sunt un lux, le da model de insurectie revolutionara protestatilor de la mitingul din 10 august din Bucuresti. Pe 10 august 1792, cu ocazia Revolutiei Franceze, a avut loc o insurectie revolutionara in urma careia poporul a cucerit palatul Tuileries, a scris pe facebook Chris Terheș. președintele Coaliției Românilor din SUA împotriva corupției.

Nu stiu cine a ales ziua de 10 august. In 1792, “les sans-cullotes” luau cu asalt Palatul din Tuileries. Orice asemanare (simbolic vorbind) cu realitatea e absolut intamplatoare, a scris Prună pe facebook.

Postarea lui Prună are însă o semnificație care duce cu gândul la violențe și la masacrul din 10 august 1792 din Franța.

A fost și începutul primei Terori, al cărei punct culminant au fost masacrele din septembrie. Această insurecție și consecințele ei sunt denumite de istoricii Revoluției Franceze prin sintagma „10 august”; alte denumiri sunt „ziua de 10 august”, „căderea palatului Tuileries”, „insurecția din 10 august” sau „masacrul din 10 august”.

10 august 1792, zi decisivă pentru Revoluția Franceză, a fost, după cea de 14 iulie 1789, cea mai importantă din perioada revoluționară. Mare parte din istorici consideră această insurecție a fi a doua revoluție

Comentariu saccsiv:
Referitor la mitingul din 10 august 2018 din Piata Victoriei:
Reclame

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioan Dragomir said, on august 10, 2018 at 1:08 pm

  10 August 2018 si asa-zisa diaspora

  Şi aduceau la El copii , ca să-Şi pună mâinile peste ei , dar Ucenicii certau pe cei ce-i aduceau .
  Iar Iisus , Văzând , S-a mâhnit şi le-a Zis :
  „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi , căci a unora ca aceştia este Impărăţia lui DUMNEZEU .
  Adevărat Zic vouă :
  Cine nu va primi Impărăţia lui DUMNEZEU ca un copil nu va intra în Ea .”
  Şi , Luându-i în braţe , i-a Binecuvântat , Punându-si Mâinile peste ei .
  (Matei, 10, 13-16)

  Suntem atâta de creștini, câtă copilărie pură am izbutit să păstrăm în noi până la sfârșitul vieții
  Nichifor Crainic

  10 August 2018 si asa-zisa diaspora

  Cu tristete si stupoare , constat ca sunt cativa asa-zisi de neam romanesc care vor sa-l faca invingator pe soros in lupta lui impotriva lui DUMNEZEU.
  Acest criminal al Neamului Crestin-Ortodox Romanesc prin cei care au fost sacrificati „din si de dupa” Decembrie ’89 si urmati vizibil de cei de la „Colectiv”, este unul din urmasii criminalilor unguri din Transilvania de sub dominatia austro-ungara si care va avea pe 12 august o aniversare a zilei de nastere … deci ce-ar fi sa distruga Romania de aniversare sa prin divizare ?
  Doar suntem in Anul Centenarului Neamului Crestin-Ortodox Romanesc din Romania Mare ! Deci vrea sa distruga acest Neam ca un super-globalist ce este din Sodoma si Gomora.

  Ca sa spun mai clar , acesta se crede dumnezeu si nu crede in DUMNEZEUL Crestin-Ortodox. El se lupta pe unde poate ca familiile sa nu mai fie asa cum le-a Creat DUMNEZEU ci cum le-au distrus ei , adica fara casatorie crestina ci doar prin imperechere indiferent de sex …

  Curios este ca sub asa-zisele invataturi ale acestui „discipol de diavol”, nu doar ca nu Exista DUMNEZEU ci nici stramosii Neamului Crestin-Ortodox Romanesc sa nu mai fie reamintiti , rememorati si Modele de urmat de catre tineretul din aceste vremuri !
  Cele mai halucinante intamplari legate de aceasta asa-zisa manifestare a diasporei romanesti a inceput cu amenintari de actiuni brutale si atacuri in forta asupra Bucurestiului , intamplator capitala Romaniei masacrata in Decembrie ’89 si de „Colectiv de sorosisti, de cateva Date Calendaristice foarte insemnate si importante pentru Neamul Crestin-Ortodox Romanesc :

  + 4 August – Ocuparea Budapestei de catre trupele Armatei Romaniei Mari conduse de Regele
  Ferdinand in 1919 , fara victime omenesti printre localnici si prin actiuni de
  milostivire fata de multi nevoiasi ;
  + 5 August – Pomenirea Sfantului Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt
  + 6 August – Schimbarea la fata a Domnului Iisus Hristos Mantuitorul
  + 7 August – Pomenirea Sfintei Teodora de la Sihla
  + 9 August – Rememorarea Martirizarii Voievodului Mihai Viteazul .

  In toate aceste zile , presa si alte mijloace de mass-media , in loc sa se ocupe despre insemnatatea si sensul acestor intamplari istorice si mod de trai , sau ocupat de a face „promovare” actiunilor anti-democratice si anti-crestin-ortodoxe indreptate impotriva Neamului Crestin-Ortodox Romanesc .

  Sunt multe motive , dar cele mai importante au legatura cu Darurile pe care Bunul DUMNEZEU Tatal , Fiul si Duhul Sfant , le-au Daruit Neamului Romanesc :

  + in Septembrie , eventual la inceputul lui Octombrie , Referendumul privind modificarea Constitutiei si explicitarea ca in Republica Romania , un singur fel de casatorie legala poate sa existe , si anume cea primita de la DUMNEZEU , intre un barbat si o femeie ! Aceasta legalizare ar fi o infrangere extraordinara pentru globalistii sorosisticare au facut-o pe merkel , anul trecut sa accepte casatoriile si de acelasi sex in parlamentul german cu majoritate declarata de crestin(?)-democrati(?) …

  + folosirea bogatiilor naturale ale Neamului Crstin-Ortodox Romanesc doar in beneficiul imperialistilor globalisti :
  – sursele de energie electrica ;
  – rezevele de gaze naturale din Marea Neagra ;
  – rezervele de metale rare ;
  – rezervele de carbuni ;
  – rezervele de petrol ;
  – bogatia terenurilor agricole ;
  – bogatia vegetatiei naturale , inclusiv paduri ;
  – rezervele de materii prime si materiale pentru industria de constructii ;
  – iar nu in ultimul rand , rezervele de aur !

  + pastrarea obiceiurilor stramosilor Neamului Romanesc doar pentru partea economica si nu de urmat ca educatie ;

  + Aniversarea Centenarului Romaniei Mari ;
  + Aniversarea a 50 de ani de oprirea unor actiuni sovietice in nordul Moldovei dupa evenimentele de la Praga din Iulie-August 1968 ;
  + continuarea reinceperii independentei economice a Romaniei prin iesirea treptata de sub imperialismul fmi-bmi ;
  + continuarea luptei pentru desfiintarea „statului paralel” creat de imperialismul globalisto-sorosist.
  Lista ar putea continua cu multe , dar din nefericire pentru noi nimic nu se va putea face pana cand tot ce este legat de educatia de tip globalisto-sorosist nu va fi eliminata si interzisa in Romania si UE . Daca vrem UE , altfel nu vom fi decat ue … Iar cand m-am referit la educatie , nu m-am referit doar la copii , elevi si studenti , ci si la cursurile adultilor ata ca parinti cat si ca profesionisti pe diverse ocupatii .

  Cei care sunteti sclavi robotizati globalisto-sorosisti si fara stramosi de care sa fiti mandri pentru telurile lor si ale Neamului Crestin-Ortodox Romanesc , mergeti ca bipedele fara personalitate proprie la asa-zisul miting al diasporei … , intamplator sau nu intr-o zi de Vineri , adica atunci cand a fost O Rastignire …

  Cei de Neam Crestin-Ortodox Romanesc care va iubiti si stimati Stramosii sa faceti ca Referendumul pentru modificarea Constitutiei sa fie O Victorie a Crestinismului Adevarat si unic !

  Doamne Ajuta !
  Amin !

  Ruga catre Maica

  Nu plange , Mama , cand lovit
  Si-nsangerat imi este trupul ,
  Nu doare locul biciuit
  Cum doare ura si cuvantul.

  Batut , scuipat , batjocorit ,
  Eu port povara lor in spate
  Si-n Crucea grea Duc Istovit
  Noianul lumii de pacate.

  Nu sunt de cuie azi ranit,
  Cu Dragoste le rabd pe toate ,
  Plang doar pacatul savarsit
  De ei , ducandu-ma la moarte.

  Nu plange , Mama , stiu ca-n gand
  Te-ai Rastignit si Tu cu Mine
  Te Simt in toate Indurand
  Chiar daca jale curge-n Tine .

  Eu i-am Iertat caci am Venit
  Cu Dragoste intru Zidire
  Precum a fost Proorocit
  Sa fiu Jertfit spre Mantuire .

  (poezie de Angelina Nadejde –
  http://www.crestinortodox.ro/poezie-ortodoxa/ruga-catre-maica-140639.html)

  Apreciat de 2 persoane

  • saccsiv said, on august 10, 2018 at 1:42 pm

   Ioan Dragomir

   George Soros este urmas al ungurilor?

   Apreciază

   • tom beron said, on august 11, 2018 at 11:34 am

    @sacciv
    Da ,este dar trebuie folosite gilimelele de rigoare ptr. „unguri”

    Apreciază

 2. ZAMFIROIU SPIRIDON said, on august 10, 2018 at 1:36 pm

  Suntem în „ziua Z”, „ziua Revoluţiei”. Unii spun că va fi o „revoluţie politică”, alţii că va fi una morală, iar cei mai înfierbântaţi şi mai radicali spun că, declanşată fiind, revoluţia – indiferent de ce tip o fi ea – le dă dreptul să ucidă.
  Ceea ce-ar trebui să ne surprindă nu e suprafaţa, anume că nişte oameni îşi imaginează că au revendicări, ci esenţa, modul în care au ales să-şi ducă la îndeplinire „programul”. Toţi vor „revoluţie”. Iar lucrul ciudat e că nimeni – nici din tabăra lor şi nici din celelalte – nu e îngrijorat de această pretenţie. V-aţi gândit totuşi ce e cu această dorinţă?

  Termenul are un asemenea lipici încât a trecut chiar şi în mediul comercial. Avem detergenţi revoluţionari, paste dinţi sau săpunuri revoluţionare, chiar şi tampoanele igienice anunţă din timp în timp câte-o revoluţie. O descoperire nu poate fi luată serios în considerare dacă nu e catalogată ca una revoluţionară. Chiar şi-n bucătărie avem „reţete revoluţionare”, „tacâmuri revoluţionare” s.a.m.d. Oare a scăpat vreun domeniu de adânca penetrare a revoluţiei? Cu siguranţă nu.

  De unde totuşi această largă acceptare a revoluţiei? Ce ne face atât de sensibili la un concept care, în esenţă, e unul radical? Revoluţia este definită ca o schimbare din temelii a unui sistem într-o perioadă scurtă de timp. Istoria a avut patru revoluţii majore: cea burgheză din Anglia, revoluţia americană, revoluţia franceză ale cărei consecinţe au fost revoluţiile europene de la 1848 şi revoluţia bolşevică. Constatăm aşadar că, din punct de vedere istoric, e un termen relativ recent în condiţiile în care a apărut prima dată în secolul XVII. Mai mult, fiecare dintre revoluţii a adus mai mult probleme pentru omul care-şi trăia viaţa normal.

  Revoluţia burgheză din Anglia a fost, în fapt, o răfuială între rege şi Parlament. Cel care-a încălcat „linia roşie” a fost regele, iar Parlamentul a reacţionat declanşându-se, în fapt, un război civil sângeros între 1640-1649, finalizat cu victoria taberei parlamentare şi îndepărtarea Stuarţilor. Chiar dacă după moartea lui Oliver Cromwell s-a produs restauraţia(1660-1688), tentativele de absolutizare a puterii monarhice s-au lovit de o puternică opoziţie a burgheziei şi a noii nobilimi care-au îndepărtat pentru totdeauna dinastia Stuart de la tron, aducându-l pe Wilhelm de Orania. După cum limpede se observă, revoluţia burgheză a fost, în fapt, tranşarea unor afaceri legate de împărţirea puterii între zona tradiţională reprezentată de rege şi noii îmbogăţiţi.Tranşare care a durat aproape 50 de ani. Credeţi că a existat cineva dintre cei care-au trăit în acele vremuri care să pretindă că pentru el revoluţia burgheză a avut vreo binefacere?

  Similar au stat lucrurile şi în aşa-zisa revoluţie americană. Cu deosebirea că aici interesele aparţineau coloniştilor îmbogăţiţi care nu prea mai doreau să suporte birurile impuse de către ţara-mamă. Mai mult, idealul unei „societăţi absolut libere” fusese discutat în cercurile oculte ale vremii, iar întreaga revoluţie a fost, mai degrabă, un spectacol de zgomot şi lumini menit a justifica naşterea „proaspetei naţiuni”. Chiar şi aşa, această revoluţie le-a păpat contemporanilor săi aproape treizeci de ani de viaţă, ani de frământări, răzmeriţe şi războaie.

  Adevărata revoluţie a fost însă cea franceză. O explozie care-a scos în faţă întreaga ticăloşie de care e capabil omul. Nimic din ceea ce e urât în om n-a rămas ascuns în această revoluţie. Macabrul spectacol al ghilotinărilor pe bandă, precum şi agresiunile gratuite, bazate pe acuze imaginare, au transformat această revoluţie într-o lecţie a istoriei. Chiar dacă n-a durat decât zece ani(1789-1799), ea a influenţat teribil întreaga istorie a omenirii. Putem spune fără a greşi că revoluţia franceză durează şi azi!

  Ultima mare revoluţie, cea bolşevică, a durat doar un an, dar a reuşit deturnarea destinului Rusiei pentru aproape un secol. Ea s-a constituit în avangarda care a declanşat, la nivel mondial, nenumărate alte revoluţii de aceeaşi natură şi la fel de violente. Care-a fost miza revoluţiei bolşevice? Dar a celorlalte perturbări groaznice ale secolului XX?

  Zeci, sute de milioane sau chiar miliarde de victime nevinovate pot fi trecute în cartea neagră a revoluţiilor istoriei. Absolut toate aceste evenimente au avut ca principal efect măcinarea vieţii contemporanilor. Generaţii întregi au fost afectate de abulia evenimentelor politice, de dictatura iraţionalului şi a arbitrarului. Ce s-a câştigat? Greu de spus. Cei care interpretează la modul ticălos istoria vor spune că acele generaţii s-au sacrificat pentru binele celor următoare. Însă, dacă vom derula cu încetinitorul, vom observa caracterul ticălos al acestei interpretări întrucât, după aceste evenimente radicale, aproape fiecare generaţie s-a sacrificat în numele unui bine pe care l-ar face generaţiilor următoare.

  Nu-i totuşi ceva forţat aici? De ce să te sacrifici, de ce să intri în malaxorul unor evenimente arbitrare, de ce să participi la o ruletă rusească a istoriei în condiţiile în care ea se dovedeşte una iluzorie, perpetuă, al cărei unic scop este strict acapararea vieţii celor care sunt contemporani evenimentelor respective? E aici o contradicţie cât casa. Cu toate că majoritatea revoluţiilor sunt de sorginte atee – excluzându-l aşadar pe Dumnezeu şi viaţa de după – le cer imperativ participanţilor sacrificarea unicului bun pe care-l au, adică a propriei vieţi. Revoluţiile nu promit o viaţă mai bună aici decât pentru generaţiile îndepărtate, dar le cer participanţilor să-şi sacrifice viaţa actuală. Pentru ce? În esenţă pentru marele ideal al oricărei revoluţii: nimicul, „marele nimic”!

  Dacă scuturăm de înflorituri, de figuri de stil şi de fracturi logice, din absolut toate idealurile revoluţiilor de pretutindeni nu rămâne nimic. Direcţiile li se schimbă de la o generaţie la alta, idealurile de asemenea. Ideologia care-a stat la baza oricărei revoluţii devine depăşită după maxim câteva generaţii. Motiv suficient pentru ca un nou fals ideal să-i ia locul şi-o nouă revoluţie să malaxeze alte milioane de vieţi nevinovate.

  Judecând liniştit, cu detaşare, vom constata că revoluţia este cea mai mare capcană a istoriei omenirii, cea mai mare eroare în care-au intrat oamenii. Dorinţa unei schimbări radicale, această lipsă de răbdare şi de tact, ne-a împins în una dintre cele mai nefaste vârtejuri ale istoriei. Adevărul pe care ar trebui să-l înţeleagă toată lumea este că nu cu violenţă poţi instaura binele. Violenţa generează alte violenţe transmutându-se în alte şi alte zone ale societăţii. Cei care-şi imaginează că prin teroare pot instaura „domnia binelui” sunt ori devianţi, ori proşti.

  În fapt, schimbarea în bine nu se poate face decât într-o societate aşezată, în care mişcările sunt analizate cu calm, iar deciziile sunt atent cântărite. De altfel, acea societate aşezată, în care membrii săi clădesc în linişte şi pace o construcţie, înlocuind violenţa cu dialogul şi isteria cu calmul, acea societate aşadar este una pe care-ar trebui să ne-o dorim. Şi asta pentru că ea nu are nevoie de sacrificii de vieţi. Ea le cere membrilor săi să se „sacrifice” trăindu-şi viaţa normal, aşa cum simte fiecare că e mai bine, iar construcţia viitoare e rezultanta firească a acestui mod de a fi. Ştiu, unii mă vor acuza de idealism, dar pentru mine asta e definiţia vieţii în tradiţie, raportându-te la înaintaşi şi trăindu-ţi viaţa ca pe o carte pe care o predai deschisă urmaşilor. Firesc, fără false eroisme şi, mai ales, fără isterie.

  Apreciat de 1 persoană

 3. vlad tepes said, on august 10, 2018 at 2:13 pm

  Din pacate, profetia apocaliptica a pustnicului Zosima se poate implini oricand, pt ca astazi, poporul roman este complet divizat in toate privintele, datorita orgoliului, vanitatii, lacomiei, ignorantei crase, dar mai ales, datorita departarii de dreapta noastra credinta ortodoxa, iar fitilele aprinse de papusarii externi in interiorul neamului romanesc sunt pe cale sa-si atinga scopul, chiar daca mai exista printre noi semeni care dau fibra si forta interioara a acestui neam(pe care maestrul Dan Puric ii estima undeva la vreo 20%).

  Apreciat de 1 persoană

 4. tom beron said, on august 11, 2018 at 11:37 am

  Acum se lupta „fortele oculte” cu „fortele inculte”( actuala „conducere”) pt controlul tarii.Romania ,ca proiect de tara, este un rateu.Au distrus generatia interbelica si urmasii tortionarilor si politrucilor ne conduc acum.Sa nu va mire o (noua) dezmembrare a Romaniei!

  Apreciat de 1 persoană

 5. P said, on august 11, 2018 at 12:01 pm

  Am impresia ca cei cu tricouri albe care au incercuit jandami cazuti, abandonati de colegii lor, fac parte dintr-o operatiune. Ai zice ce se incerca crearea a doua tabere, oamenii legii impotriva populatiei de rand. Mie imi arata a maidan ucrainean ce se intampla la protestele astea.
  ,

  Apreciază

 6. marian said, on august 11, 2018 at 3:19 pm

  Slavă lui Dumnezeu!
  Mulțumesc bunului Dumnezeu că nu mai sunt tânăr. Poate dacă aș avea încă o dată 20 și ceva de ani ca la revoluția din 89 în prostia mea poate aș ieşi încă o dată în stradă. Nu am învățat prea multe în viața asta dar totuși un fapt l-am observat și anume, acela că, nu există schimbare sau revoluție, cel puțin nu pentru noi românii, care să ne aducă ceva bun Haideți să mergem înapoi la 1989 apoi la 1945 și să spunem cu curaj, ce anume observăm? Observăm vreo îmbunătățire a vieții românului sau poate mai degrabă dimpotrivă. Cu toții știm că cine nu învață din istorie riscă să o repete.
  Soția mea este cetățean american și îmi spune că în America dacă ridici o piatră cu intenția de a lovi un polițist în secunda următoare ți se zboară creierii din cap fără regrete și fără vorbă multă. La noi însă, se spune pe Digit TV că trebuie să existe nu știu ce proporții între provocări și răspunsuri la provocări ca și cum huliganii trebuie să dea tonul vieții sociale, adică, în raport de câți pumni și picioare împart ei jandarmilor atâta au voie să reacționeze jandarmi nu mai mult, Doamne ferește
  Dacă va fi doar o schimbare de Guvern aș spune că este o nimica toată, dacă va fi război civil aș spune că este foarte grav, dar dacă la finalul acestor nenorociri România va fi ruptă în bucăți, pot spune că este sfârșitul.
  Dragnea cu Dăncilă in Israel? Pentru ce? Pentru a finisa detaliile a ceea ce se întâmplă azi?
  Iertare și Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Iti tesem, Romanie, giulgiul de moarte said, on august 11, 2018 at 6:03 pm

  Pentru politicienii si ziaristii romani ce cred ca ce se intampla in Romania e ceva intamplator:

  NAIVILOR,
  Auziti naivilor ce spuneau ei

  “Iti tesem, Romanie, giulgiul de moarte” – poezie

  “In ochii de piatra au negure grele
  Stau langa razboaie, scrasnind din masele:
  Iti tesem, Romanie, giulgiul de moarte,
  Blestem intreit in urzeala-i sa poarte
  Noi tesem, noi tesem!

  Blestem pentru chipul cioplit din perete;
  Ne-am plans ca n-i frig, si n-i foame, si sete
  Rabdarea fu crunta, nadejdea fu goala;
  Si-n ras de durere si ruga si boala
  Noi tesem, noi tesem!

  Blestem pentru regele celor ce prada,
  Si jalea si lipsa nu vrea sa ne-o vada;
  Cel care banutul din mana ni-l musca
  Si-apoi ca pe-o haita de caini ne impusca
  Noi tesem, noi tesem!

  Blestem pentru patria vitrega-n care
  Ocari si jigniri cresc dand spicul cel mare,
  Iar florile toate, tanjind, se-ncovoaie,
  Cand viermii se-ngrase in mal si gunoaie
  Noi tesem, noi tesem!

  Scrasneste razboiul, suveica alearga,
  Noi ziua si noaptea le facem sa mearga.
  Iti tesem, Romanie, giulgiul de moarte,
  Blestem intreit in urzeala-i sa poarte
  Noi tesem, noi tesem!”

  https://saccsiv.wordpress.com/?s=iti+tesem+romanie

  Apreciază

  • Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie said, on august 12, 2018 at 8:33 pm

   Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie –

   Scumpul nostru poet Mihai Eminescu – binecuvantat fi tu in vecii vecilor

   Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
   Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
   Braţele nervoase, arma de tărie,
   La trecutu-ţi mare, mare viitor!
   Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
   Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
   Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
   Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

   Vis de răzbunare negru ca mormântul
   Spada ta de sânge duşman fumegând,
   Şi deasupra idrei fluture cu vântul
   Visul tău de glorii falnic triumfând,
   Spună lumii large steaguri tricoloare,
   Spună ce-i poporul mare, românesc,
   Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
   Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

   Îngerul iubirii, îngerul de pace,
   Pe altarul Vestei tainic surâzând,
   Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
   Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
   El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
   Guste fericirea raiului ceresc,
   Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
   Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

   Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
   Tânără mireasă, mamă cu amor!
   Fiii tăi trăiască numai în frăţie
   Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
   Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
   Arme cu tărie, suflet românesc,
   Vis de vitejie, fală şi mândrie,
   Dulce Românie, asta ţi-o doresc

   Binecuvantata fi tu Romanie

   Apreciază

 8. cetățeni care nu vorbeau limba româna said, on august 12, 2018 at 12:53 pm

  Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a făcut dezvăluiri inedite la Antena 3.

  Fost ofiţer SRI, dezvăluire-bombă: Forțele de afară, implicate în violențele din Piața Victoriei

  „Ideea este foarte simplă. Informațiile pe care le am eu sunt astea: În grupul de instigatori se aflau și cetățeni care nu vorbeau limba româna. Toată această operațiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată și planificată pentru a ataca ordinea constituțională din România și a dărâma Guvernul. Această operațiune implică inclusiv forțe de afară. Este datoria serviciilor de informații să informeze, să prevină și să sprijine autoritățile de aplicarea a legii de prinderii a acestora”, a declarat Daniel Dragomir.

  https://www.antena3.ro/actualitate/fost-ofiter-sri-dezvaluire-bomba-fortele-de-afara-implicate-in-violentele-din-piata-victoriei-482401.html

  Apreciază

  • tom beron said, on august 12, 2018 at 10:23 pm

   @cetateni..etc
   Nu stiu daca e adevarat ce spui,trebuie dovezi clare!Sunt dovezi(pe FB si pe alte surse) clare in care apar provocatorii ca fiind oameni ai jandarmeriei!E acum pe Realitatea o emisiune in care arata pe acesti nemernici si ne cere ,daca ii cunoastem, sa-i demascam..

   Apreciază

 9. SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat - Vicepreședintele ALDE Iași said, on august 12, 2018 at 7:56 pm

  Vicepreședintele ALDE Iași, doctorul Răzvan Constantinescu, a reacționat la evenimentele de vineri seară din Piața Victoriei. Acesta a cerut, pe pagina sa de facebook, desființarea Serviciului Român de Informații.

  „Eu cred că SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat”, a scris el. Dr. Constantinescu nu este primul care acuză grav SRI de partis-pris-uri politice. Recent, avocatul Dan Chitic a susținut și el același lucru.

  „…sub oblăduirea ei (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile in ultimii 30 de ani, care a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și care a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român – de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească – devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic, pentru toate aceste motive SRI are un indiscutabil CARACTER ANTINAȚIONAL!”, spunea acesta.

  Serviciul Român de Informații a dezmințit, azi, orice acuzație la adresa sa, prin intermediul unui comunicat de presă.

  „Ca urmare a solicitărilor mass-media cu privire la ultimele evenimente de stradă din România, SRI face următoarele precizări:

  În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

  În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.

  Serviciul Român de Informații condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României,” se arată în comunicatul Serviciului Român de Informații”.

  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Vicepresedintele-ALDE-Iasi-dupa-protestele-de-vineri-SRI-trebuie-desfiintat.-Nu-poti-avea-un-serviciu-secret-care-este-al-altui-stat-SRI-neaga-implicarea-in-organizarea-protestelor-152243

  Apreciază

 10. rr said, on august 12, 2018 at 11:30 pm

  Ce spune Ion Cristoiu despre violentele din strada:

  „Presa, atît cea pro-guvernamentală, cît și cea anti-guvernamentală, indiferent de explicațiile manipulatoare date violențelor, a fost unanimă în susținerea tezei că așa ceva nu s-a mai văzut în România, că astfel de deraieri de la ordinea firească a lucrurilor ne semnalează că România e pe marginea prăpastiei, că există un plan de sfîrtecare a țării, într-un cuvînt că s-a întîmplat ceva dincolo de care Istoria noastră va fi alta decît cea de pînă în 10 august 2018.”

  Sursa: https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-ipoteza-oc-klaus-iohannis-a-orechestrat-violen-ele-de-strada-cu-ajutorul-serviciilor_1282969.html

  Apreciază

 11. sherlock_holmes said, on august 13, 2018 at 1:40 am

  @ Tomberon

  ” Acum se lupta „fortele oculte” cu „fortele inculte”( actuala „conducere”) pt controlul tarii.Romania ,ca proiect de tara, este un rateu.”

  Foarte reusita expresia ta. Sa inteleg insa ca tie nu-ti plac fortele inculte si le preferi pe cele oculte.

  Atit timp insa cit fortele oculte si cele inculte sint in in UE si Nato,nu conteaza prea mult care dintre ele vin la putere,Romania va deveni un rateu din ce in ce mai mare,pentru ca globalizarea presupune disparitia credintei in Iisus Hristos Dumnezeu,presupune disparitia familiei,a trecutului si a viitorului,disparitia virtutilor,a frumosului,a adevarului,a pacii….in locul lor sint puse nebunia,desfrinarea,violenta,razboiul,amenintarile,nimicul de zi cu zi,drogul,circul ieftin,trufia vietii,banii…

  Globalistii il urasc si pe Dumnezeu dar si pe oameni,punindu-i pe oameni sa se departeze de Dumnezeu si sa se lupte unii cu altii ca sa-i controleze mai usor si sa-i deposedeze si de drepturi dar si de bunuri,pina cind o sa-i deposedeze si de viata,pentru ca nu or sa mai aibe nevoie de ei,dupa acapararea puterii absolute.

  Ce pacaleala uriasa,cita tristete,oamenii ajung sa se lupte unii cu altii,in chip jalnic si degeaba. Unii spun ca focul se stinge cu benzina altii cu motorina,si dai cu argumente pro si contra,ba si cu sticle si borcane ,pumni ,bastoane,lacrimogene si ce mai are omul la indemina.

  ……………………

  ” Vicepreședintele ALDE Iași, doctorul Răzvan Constantinescu, a reacționat la evenimentele de vineri seară din Piața Victoriei. Acesta a cerut, pe pagina sa de facebook, desființarea Serviciului Român de Informații.

  „Eu cred că SRI trebuie desființat. Nu poți avea un serviciu secret care este al altui stat”, a scris el.

  ” În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.”

  Cred ca ar trebui ca MAI sa faca cunoscut public ce informatii a colectat si prezentat SRI. Cine sint cei care in mod violent,prin declaratii si fapte au incercat sa rastoarne rezultatul alegerilor democratice din Romania. Buna ideea ca cei care au fost violenti sa fie adusi in fata instantei, indiferent cine ar fi ei si sa fie trasi la raspundere, conform legilor.

  Apreciază

  • tom beron said, on august 13, 2018 at 2:55 pm

   @sherlock
   Bravo tovarase! De unde ai dedus tu asta?Mda, vad ca esti un bun „DDT-iv”si iti „meritzi” pe deplin „nick-ul” ales.Ai uitat ca si Ceaska a spus asta? Au fost „ajenturili straine” dar poporul/plebeii/turma era turmentata,flamanda,etc.Sa inteleg ca actuala gaska de infractori, instalati prin minciuni si promisiuni la putere ,reprezinta Romania si trebuie acceptati si sustinuti?
   ps:vezi ca conu’ Livake o sa dea o soparlitza ptr cuplurile sodomite si nimeni nu-l poate opri..

   Apreciază

   • sherlock_holmes said, on august 13, 2018 at 9:10 pm

    @Tomberon

    Se pare ca amindoi ne-am ales nickname-ul care ne reprezinta.
    Daca tie nu iti plac fortele inculte iar cele oculte vor sa le rastoarne prin violenta,am crezut ca esti de partea lor. Ceasca si cu tine ati scris sau vorbit de fortele oculte,eu doar te-am plagiat pentru ca era si adevarata si comica exprimarea. Nu contest ca poporul roman nu o duce prea bine,si o va duce din ce in ce mai rau dupa cum se vede…dar nici macar aceasta cu sodomia nu a fost impusa din afara ?
    Si intr-adevar,cei mai multi dintre romani ii doresc pe acestia,fortele inculte cum ii numesti tu,nu au venit la putere cu violenta cum vor altii,ci prin alegeri…ca de mintit mint toti.

    Nu cumva ai steaguri cu UE si SUA prin casa ?

    Apreciază

   • sherlock_holmes said, on august 15, 2018 at 4:52 am

    @ tom beron

    Iertare pentru expresia:

    ” Se pare ca amindoi ne-am ales nickname-ul care ne reprezinta. ”

    Nici pe mine nici pe tine nu ne reprezinta nick-urile.
    M-a luat gura pe dinainte si mintea mi-a ramas in urma ( problema de inima de fapt ,uneori sint iute la minie si degraba varsatoriu de ” singe ” ….).

    Ma bucur si ca nu ai ripostat,oricum s-a intimplat,numai bine.

    Apreciază

 12. Laur said, on august 13, 2018 at 3:56 am

  THE SHOCKING TRUTH ABOUT THE WORLD THAT WE LIVE IN..

  Apreciază

 13. Angela said, on august 13, 2018 at 12:51 pm

  Un punct de vedere ce merita toata atentia: https://gandeste.org/adevaruri/protestul-diasporei-o-halta-pe-drumul-destatalizarii-romaniei/88968

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: