SACCSIV – blog ortodox

Lista cu vechii luptatorii care au tras pe dreapta. Sau chiar mai rau …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 20, 2018

Reiau un citat din Parintele Nicolae Steinhardt (evreu), pentru ca e de bagat la cap:

 

“Biruința nu-i obligatorie. Obligatorie e lupta.”

 

Dar majoritatea vechilor luptatori au tras pe dreapta. Adica tac sau cel mult vorbesc oleaca in soapta. Cu riscul de a-i supara, o sa-i nominalizez, caci e nevoie sa fie iarasi ce au fost. Cu atat mai mult cu cat mai e oleaca si antihristul isi baga capatana pe usa.

Asadar, in ordine alfabetica:

Atitudini (revista)

Mai palpaie oleaca o luminita pe acolo, dar comparativ cu anii trecuti … e chiar jenant.

AXA (revista)

Bine totusi ca mai functioneaza. Dar atat, caci de postat pare ca n-o mai face nimeni pe acolo, dupa mutarea la Domnul a “mogulului” Mugur Vasiliu.

Danion Vasile

A fost un luptator aproape neobosit. El stie ce mai face acum. Dar macar stie?

Florin Stuparu

S-a mutat la Domnul. Dar dintre toti prietenii sai nu stiu nici macar pe unul singur care sa-i mai promoveze extraordinarele scrieri. O facem insa noi, caci fratele chiar a avut multe de spus si le-a spus extrem de limpede.

Graiul Ortodox

Un blog excelent. A fost. Nu mai e deloc …

Ioan Vladuca

Unul dintre cei mai curajosi marturisitori contemporani. Matematician. El stie cu ce se mai ocupa …

Laurentiu Dumitru

A fost o vreme cand mai zicea cate una alta. El inca mai vorbeste, dar de fapt tace vorbind.

Marian Maricaru

Merge cu viteza I si cat mai pe margine, ca sa nu deranjeze pe nimeni. Dar, se cheama ca totusi merge …

Monahia Ecaterina Fermo

E bolnavioara draga noastra surioara evreica.

Monahul Filotheu Balan

La vremea lui, vorbea tare si fara frica. El m-a dumirit in trei vorbe cum e cu geocentrismul. L-am apreciat mult. Din pacate, intre timp am ajuns in tabere adverse.

Preotul Amfilohie Branza

In Micul Dictionar Enciclopedic, la definitia cuvantului curaj ii puteai pune fotografia sa. Intre timp, fotografia i se poate pune la … tradare.

Preotul Dan Badulescu

Habar n-am nici macar daca mai traieste.

Preotul Fabian Seiche

Idem.

Preotul Ioan Sismanian

Mai traieste …

Preotul Mihai Andrei Aldea

E activ, dar decat asa activism …

Preotul Mihai Valica

Mi-e dor sa-l mai aud zicand ceva.

Preotul Savatie Bastovoi

E cu posetute si cu nu stiu ce grup.

Razboiintrucuvant

Redenumiti intre timp Cuvantul Ortodox. Astia au intors armele inca din 2010. Pana atunci insa, erau un glas care conta.

 

Dintre veterani, mai sunt si altii, dar pentru ca inca mai sunt in transee iar unii dintre ei chiar continua sa se lupta curajos, evident ca nu i-am inclus in lista de mai sus.

Lista nu este exhaustiva, i-am ales insa pe cei despre care stiu bine ca li s-au daruit multi talanti, dar pe care, iata, ca au ales sa-i cam ingroape in fundul curtii. Ba chiar mai rau …

In incheiere, ma voi adresa direct lor, caci stiu sigur ca majoritatea dintre ei vor citi aceste randuri:

Iubiti parinti si iubiti frati,

Cu totii am trecut pragul chiliei Sfantului Justin Parvu si majoritatea am fost cand ne-a chemat pe frontul anticip, antiecumenism si anti tot ce tine de Noua Ordine Mondiala. Va mai amintiti? Eu imi amintes cu drag.

Eram un grup si multe puteam face in 10 ani. Dar ne-am dezbinat. Se mai poate repara ceva?

Nu cred ca vom mai putea fi un grup, insa macar dezgropati-va talantii. Scoateti armura curajului de prin beciurile unde ati azvarlit-o, curatati-va armele care au ruginit, rugati-va la Domnul si hai la lupta.

Reclame
Tagged with:

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daniel Focsa said, on iulie 21, 2018 at 1:17 am

  Doamne ajuta Saccsiv ! In ce ma priveste, sunt tot la postul meu, desi nu foarte vizibil sau foarte vocal, dar macar de un lucru imi pare bine: ca istoric nu mi-am vandut constiinta. Raman cu eroii neamului si cu Hristos. Ca atare, nefiind in „sistem” (slava Domnului !) nu prea mai am unde sa public (ca reviste, vorbesc, presa tiparita…).

  https://www.buciumul.ro/2018/03/31/jean-marie-le-pen-si-fascinantele-sale-memorii/

  Ma gasiti pe facebook aici, cu cateva lucruri legate de istorie, in special aviatie, vechile mele preocupari…

  https://www.facebook.com/istoriaaviatieifocsa/

  Sau scriind, gandindu-ma, rugandu-ma pentru bunicul meu drag:

  https://daniel-focsa-istorieromaneasca.blogspot.com/p/in-memoriam-avocat-gheorghe-vranceanu.html

  Pregatesc o lucrare importanta despre eroi aviatori romani…..

  Dumnezeu sa ne ajute la toti si sa ne dea dupa inimile noastre !

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 21, 2018 at 12:46 pm

   Daniel Focsa

   Doamne ajuta!
   Cand se implinesc x ani de la mutarea la Domnul a cate unui astfel de erou aviator, da-mi te rog un semn si trimite-mi un fragment de text despre el si cu un link spre cartile in care ai scris mai multe.

   Apreciază

 2. octavpelin said, on iulie 21, 2018 at 10:12 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 3. mishuleu said, on iulie 21, 2018 at 2:26 pm

  Eh inainte mai aveau cohones ca era Sf. Iustin pe baricade. Dupa plecarea lui toti s-au imprastiat ca potarnichile. Asa se intampla cand esti in sistem si esti supus legii banului, papica, caldurica, pozitie sociala etc ca in filmul Ostrovul cizme bune :)) Sfantului Iustin nu ii pasa de moarte, era invatat cu ideea de a nu avea nimic decat pe Dumnezeu, experienta dobandita si din temnita. Cu diavolul nu e de joaca. Nu trebuie subestimat, e foarte inteligent. Si se vede ce au facut legiunile cu popimea ortodoxa de la noi si de pe mapamond. Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Şeful diplomaţiei olandeze: „Nu există societăţi multi-culturale paşnice!” said, on iulie 21, 2018 at 3:08 pm

  Ministrul olandez de externe, Stef Blok, a intrat sub tirul criticilor după afirmații controversate pe care le-ar fi făcut într-o discuție la o întâlnire privată

  Comentariile sale, privind imigrația și societățile multiculturale l-ar putea costa pierderea postului în guvern, deși și-a manifestat ulterior regretul pentru ele, relatează presa locală citată de AFP. „Nu există societăți multiculturale pașnice și este stabilit genetic că omul nu se poatea intra în contact cu persoane necunoscute”, a declarat ministrul Stef Blok, care s-a referit și la faptul că Surinam, o fostă colonie olandeză din America de Sud, era un „stat falit” care se confrunta serios cu diviziunea etnică.
  „Oamenii diferiţi nu pot trăi în armonie”

  După cum arată imagini obținute de la acea întâlnire privată desfășurată săptămâna trecută și prezentate de emisiunea televizată locală Zembla, ministrul a mai afirmat că, dintre țările care au o societate multiculturală și multietnică, nu cunoaște niciuna unde oamenii să poată trăi împreună în armonie. Dificultățile de înțelegere între populațiile îndepărtate din punct de vedere geografic sau etnic sunt înscrise în gena umană, a continuat ministrul de externe olandez. În contextul în care problema afluxului de migranți divizează Uniunea Europeană, Stef Blok a estimat că chiar dacă și țările din Europa de Est, precum Ungaria, Polonia sau Cehia, și-ar deschide frontierele pentru migranți, aceștia din urmă ‘nu vor putea trăi’ în aceste țări, unde ar risca ‘să fie bătuți’ de localnici.

  Deşi a spus adevărul şi-a cerut scuze

  După dezvăluirea acestor afirmații, oficialul olandez a transmis miercuri scuze într-o scrisoare adresată camerei inferioare a parlamentului, sperând că astfel va pune capăt unei polemici din cauza căreia, după terminarea vacanței parlamentare, el și-ar putea pierde postul de ministru, remarcile sale provocând indignare atât în tabăra opoziției cât și în propria sa formațiune, partidul liberal VVD al premierului Mark Rutte. „Comentariile mele au fost în parte severe în mod voit. Încercând să duc discuția mai departe, am folosit termeni nefericiți. Cuvintele mele au fost prea puternice”, s-a scuzat el, exprimându-și totodată regretul că a „ofensat” oameni.

  Stef Blok este ministru de externe din luna februarie, când l-a înlocuit în acest post pe Halbe Zijlstra, după ce acesta din urmă a fost acuzat de minciună.

  http://evz.ro/seful-diplomatiei-olandeze-nu-exista-societati-multi-culturale.html

  Apreciat de 1 persoană

 5. rr said, on iulie 21, 2018 at 4:03 pm

  „Dacă datoriile nu se achită în cel mult 60 de zile de la termenul scadent, președintele asociației de proprietari poate acționa în instanță proprietarul. Totodată, asociația de proprietari poate pune ipotecă legală asupra apartamentelor și un privilegiu asupra tuturor lucrurilor din apartament, pentru suma datorată la întreținere.”

  Sursa: https://m.capital.ro/a-aparut-legea-care-executa-romanii-cu-datorii-la-intretinere.html

  Pustnicul Zosima:

  „Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a sute de mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi; patimile şi păcatele, vor scoate milioane de români în stradă, avănd loc acest mare măcel în Rornănia.”

  Apreciat de 1 persoană

 6. sherlock_holmes said, on iulie 22, 2018 at 9:22 am

  Greu sa te lupti impotriva SUA/Israel/UE si a altor tari pe care le mai vezi si de salvatoare iar pe unica tara care mai lupta impotriva lor si a multor devieri anti umane ale acestora …o vezi de inamic.

  Cum sa lupti impotriva devierilor minoritatilor sexuale daca ramii in UE ?
  Cum sa lupti impotriva terorismului si a distrugerii atitor tari daca esti in Nato si UE ?
  Cum sa lupti impotriva imigratiei ilegale cind nu poti opri razboaiele ( cu scopuri perfide ) care se tin lant si care produc migratii masive de oameni ?
  Cum sa-ti salvezi copiii daca ramii in UE si cu partenerul strategic ?
  Cum sa salvezi familia,cultura,istoria,economia…in curind Biserica,cind ramii in UE si cu partenerul strategic ?
  Cum sa salvezi mass-media,parlamentul,guvernul,armata cind ramii in UE si Nato ?

  Or sa demoleze statuile si reperele istorice,or sa interzica colindele,cintecele,povestile,cartile….orice care aminteste de bunici,de parinti, de dragostea dintre un barbat si o femeie,de conducatori istorici,de martiri si sfinti.

  Or sa stirneasca animozitati,lupte,razboaie intre grupuri sociale,partide politice,nationalitati,tineri impotriva batrinilor….numai si numai dezbinari,precum in SUA,care da tonul in toate.

  Astazi daca vorbeste cineva de pace in SUA ,mai ales din partea elitelor lor nebune ( guvern,partide,mass media,servicii secrete,tot felul de asociatii de putere si influenta…) ii fac cu ou si otet,isi bat joc de ei,ii fac tradatori,spioni,oamenii lui Putin. Asa ca este imposibil sa nu avem razboi mondial.Toata lumea impotriva rusilor ( si ceva Iran,si ceva China,pentru o vreme,pina tradeaza ).
  Ce rusine infricosatoare! Ce dezastru uman !

  Ce sa mai salvezi ? Cind o sa fie si Rusia infrinta si intrata in mocirla lor,nu este clar ca vine sfirsitul ?

  Pina la computerul de pe mina ( si singele burdusit cu nano particule-senzori si antene ) si venirea antihristului,mare mirare daca mai ramin ceva oameni intregi la minte. Ca de oameni credinciosi,si Hristos se intreaba daca o sa mai gaseasca.

  Multumiri tuturor celor care au marturisit, si din lista lui saccsiv,multumiri celor care o mai fac oriunde ar fi ei….cu siguranta are Dumnezeu oamenii Lui care actioneaza si altfel,mai nestiut si cu mult efect ( ca pe vremea profetului Ilie )

  Sa nu uitam sa ne curatim de pacate ( sa i le dam Lui Hristos ) ca sa-i facem loc lui Hristos in noi,ca aceasta ar fi si mintuirea noastra,sa ne rugam pentru oameni,sa fim pregatiti in orice clipa de moarte…ca de restul are grija Dumnezeu.

  Iertare ( mesajul nu e prea bun ) si Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 7. marcel said, on iulie 22, 2018 at 6:01 pm

  Toți și-au plecat genunchii demonilor, șchiopătând de ambele picioare, pentru îndestularea pântecelui și iubirii gunoaielor pământești, şi stăpânirea, şi arhiereii, şi miniştrii, şi ofiţerii; şi preoţi, şi monahi, şi soldaţi, şi cărturari, şi neştiutori de carte, şi bogaţi, şi săraci, şi mari, şi mici, bărbaţi şi femei. De la acest neam viclean, nedrept și curvar şi de la aceşti oameni să nu aşteptăm vreo întoarcere către Hristos Domnul, ci mai degrabă suliţa viitoare şi ultima şi marea mânie care ne va veni de la fiii pierzaniei și fiii neascultării. Cuviosul Pamvo l-a trimis odată pe ucenicul său ca să vîndă rucodelia sa. Stînd 16 zile în cetate, noaptea dormea în tinda bisericii Sfîntului Apostol Marcu; şi, văzînd slujba Bisericii şi învăţînd şi cîteva tropare, s-a întors la bătrînul. Deci i-a zis lui bătrînul: „Te văd, fiule, tulburat. Nu cumva vreo ispită ţi s-a întîmplat în cetate?” Răspuns-a fratele: „Cu adevărat, părinte, întru lenevire cheltuim zilele noastre în pustia aceasta şi nici canoane, nici tropare nu cîntăm. Mergînd în Alexandria, am văzut pe cei din biserică cum cîntă şi m-am întristat că nu cîntăm şi noi canoanele şi troparele”. I-a zis lui bătrînul: „Amar nouă, fiule, că au ajuns zilele în care vor lăsa călugării hrana cea tare, cea zisă prin Sfîntul Duh, şi vor urma cîntărilor şi glasurilor, căci, ce umilinţă şi ce lacrimi se nasc din tropare cînd stă cineva în chilie sau în biserică şi îşi înalţă glasul său ca neputincioşii? Că, dacă înaintea lui Dumnezeu stăm, sîntem datori să stăm cu multă umilinţă şi nu cu răspîndire; că n-au ieşit călugării în pustie ca să stea înaintea lui Dumnezeu şi să se răspîndească şi să cînte cîntări, să pună glasurile la rînduială cu meşteşug, ci sîntem datori, cu frica lui Dumnezeu şi cu cutremur, cu lacrimi şi suspine, cu glas evlavios, umilit, măsurat şi smerit, să aducem Domnului rugăciune.
  Că iată zic ţie, fiule, vor veni zile cînd vor strica (răstălmăci) creştinii cărţile Sfintelor Evanghelii şi ale Sfinţilor Apostoli şi ale dumnezeieştilor Prooroci, ştergînd Sfintele Scripturi şi scriind tropare şi cuvinte elineşti. Şi se va revărsa mintea la acestea, iar de la acelea se va depărta. Pentru aceasta părinţii noştri au zis: „Cei ce sînt în pustia aceasta, să nu scrie vieţile şi cuvintele părinţilor pe pergament, ci pe hîrtie, că va să şteargă neamul cel de pe urmă vieţile părinţilor şi să scrie după voia lor, fiindcă mare este necazul ce va să vină.
  Şi a continuat cuviosul: „În astfel de vremuri se va răci dragostea multora şi va fi necaz mult. Năpădirile păgînilor şi pornirile popoarelor, neastîmpărul împăraţilor, desfătarea preoţilor, lenevirea călugărilor. Vor fi egumeni nebăgînd seamă de mîntuirea lor şi a turmei, osîrdnici toţi şi silitori la mese şi gîlcevitori; leneşi la rugăciune şi la clevetiri osîrdnici, gata a osîndi vieţile bătrînilor şi cuvintele lor, nici urmîndu-le, nici auzindu-le, ci mai vîrtos ocărîndu-le şi zicînd: „De am fi fost noi în zilele lor, ne-am fi nevoit şi noi”. Iar episcopii în zilele acelea se vor sfii de feţele celor puternici, judecînd judecăţi cu daruri, nepărtinind pe cel sărac la judecată, necăjind pe văduve şi pe sărmani neajutîndu-i. Încă şi în popor va intra necredinţă, erezie, curvie, urîciune, vrajbă, zavistie, întărîtări, furtişaguri şi beţie”. Şi a întrebat fratele: „Şi ce va face cineva în vremile şi anii aceia?” Răspuns-a cuviosul: „Fiule, în acele zile, cel ce-şi mîntuieşte sufletul său, mare se va chema în Împărăţia cerurilor”. Cât adevăr în cuvintele sfântului Pamvo, și iată că vremurile din urmă au sosit și o dată cu falsificarea cuvântului lui Dumnezeu, popoarele au trecut la o ortodoxie lumească, necercetând faptul că este o lucrare a demonilor prin înșelare și toți își vor pierde sufletele și vor ajunge în iadul cel mai de jos.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Alexandru(Fulger) said, on iulie 25, 2018 at 1:24 am

  A trecut timpul si inca trece , cat ne-am stins , numai Hristos ne mai iarta.. Nu am incetat sa citesc blogul si nu voi inceta ! Doamne ajuta frate Vasile si multa sanatate !

  Apreciază

 9. clement said, on iulie 26, 2018 at 1:16 pm

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Duminică, 29 iulie, românii din inima ţării, împreună cu frați din întreaga țară, protestează la Bucureşti împotriva adoptării Codului Administrativ

  Motto:

  „Nu noi suntem stăpânii limbii, ci limba e stăpâna noastră.” (Mihai Eminescu)

  Duminică, 29 iulie, începând cu ora 17, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociația Calea Neamului organizează un marş de protest împotriva adoptării Legii privind Codul Administrativ al României, conform căreia limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depășește cu mult județele Covasna, Harghita şi Mureş.
  Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17. După câteva scurte alocuţiuni, la ora 18 vom porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – PiațaUnirii – Bulevardul I.C.Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, traseul avizat de Primăria Municipiului București.
  La Palatul Cotroceni vom solicita preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge Legea privind Codul administrativ al României, în forma adoptată de Parlament.
  Prin eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, prin asigurarea dreptului de a utiliza limba maternă în instituțiile publice ale administrației publice centrale și reintroducerea cuvântului „etnic” în definiţia judeţului, prin diminuarea rolului prefectului, pentru a numai putea ataca deciziile emise de administrațiile publice locale, Legea privind Codul Administrativ al României nu face altceva decât să reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în acele zone ale țării în care populația românească este redusă numeric și să favorizeze obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea unei enclave etnice în inima României. Astfel, românii din județele Covasna, Harghita și parțial Mureș, în care sunt numeric minoritari, nu vor mai avea nicio șansă de supraviețuire. Introducerea limbii maghiare în instituțiile de stat nu face decât să izoleze mai mult cele două comunități, română și maghiară, și să adâncească separatismul în relațiile interetnice.
  Considerăm adoptarea Codului Administrativ un act de trădare naţională. În Camera Deputaților, care a avut calitate de for decizional, au votat pentru 175 de deputaţi (136 – PSD, 7 – PNL, 18 – UDMR, 12 – ALDE şi 2 de la minorităţi, vezi aici). În urma acestui fapt, un grup de 50 de parlamentari (deputaţii PMP şi USR, trei deputaţi PNL şi şapte deputaţi neafiliaţi politic) a contestat Legea privind Codul Administrativ la Curtea Constituţională, sesizând neconstituţionalitatea unor articole ale acesteia.
  Promulgarea Legii Codului Administrativ al României în forma adoptată de Parlament va avea consecințe grave pentru România.
  Vom reveni în cursul acestei săptămâni cu precizări asupra organizaţiilor civice şi a personalităţilor care se alătură organizatorilor acestei ample manifestări pentru apărarea limbii române şi a identităţii naţionale româneşti, dar și cu alte detalii referitoare la desfășurarea manifestării.

  Persoană de contact: Mihai Tîrnoveanu, preşedinte al Asociaţiei Calea Neamului şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, nr telefon: 0722/566606, adresă de email: asociatiacaleaneamului@gmail.com.

  Sfântu Gheorghe,
  23 iulie 2017
  Pentru conformitate, Dr. Mihai Tîrnoveanu

  Doamne ajuta.

  Textul este preluat de pe situri national crestine deci, sa nu ne speriem peste masura…

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: