SACCSIV – blog ortodox

Ilie Serbanescu despre Legea Offshore: ROMANIA E DESFIINTATA / Potrivit Constituției, resursele din subsol sunt ale poporului / Concesiunea încalcă Constituția României

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 10, 2018

Dupa cum stiti:

Legea offshore a fost adoptată de Camera Deputaților.

Treaba pe care Liviu Dragnea ne-o prezinta ca pe o mare victorie:

 

“asta înseamnă independenţă energetică”

 

Ceea ce este o ticalosita mare minciuna. Iata ce zice si Ilie Serbanescu, conform Ilie Șerbănescu subliniază marea problemă a exploatărilor offshore: România e desființată! EXCLUSIV de pe PS NEWS:

 

Economistul Ilie Șerbănescu a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a evidențiat cea mai mare problemă a exploatărilor offshore.

Concret: Ilie Șerbănescu a subliniat că problema aflată acum în discuție este una minoră, întrucât vizează doar fiscalitatea offshore, iar nu esența lucrurilor – și anume: regimul off-shore, în special cel privind concesionările. Mai exact: analistul economic l-a criticat pe actualul președinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că, în mandatul de premier, acesta a modificat Legea petrolului și Legea minelor, astfel încât să poată fi ocolită prevederea din Constituție (art. 136, alin. 3) conform căreia „bogăţiile de interes public ale subsolului, (…) resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental (…) fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”.

„România e desființată. După părerea mea, nu prea mai are importanță dacă această lege e într-un fel sau altul. Trebuie să fie foarte clar că ea nu stabilește regimul offshore, ci doar fiscalitatea offshore. Potrivit Constituției României, resursele de subsol sunt ale poporului. Pentru asta, ca să nu mai fie ale poporului, s-au modificat Legea petrolului și Legea minelor de către onor. tovarășul Tăriceanu, astfel încât să se poată încălca Constituția. Să vă fie foarte clar: concesiunea încalcă Constituția României, pentru că mută posesia în afara poporului român!

Altă diversiune este stabilirea regimului de exploatare (până acum a fost doar cel de explorare). Orice contract este de prospectare, explorare și exploatare. Altfel nu face nimeni nimic, că doar nu e imbecil! El vrea să știe că dacă găsește, e al lui”, a punctat Șerbănescu.

În acest context, Ilie Șerbănescu a atras atenția că, din orice unghi am privi problema, esența rămâne în faptul că potențialele resurse de gaze naturale din Marea Neagră despre care se discută acum nu aparțin României, ci companiilor străine care au obținut concesionarea perimetrelor respective.

Deci acest gaz potențial din offshore (din Marea Neagră) nu aparține României. Aparține lui Exxon, lui OMV, lui Lukoil, lui Black Sea Oil & Gas etc. Iar ăia fac ce vor cu el! Deci nu se pune problema dacă vine sau nu România, dacă trece prin România și se duce… în ceruri. Și cu asta s-a încheiat discuția. Dacă pe chestia asta luăm 2 lei sau 3 lei n-are nicio importanță.

Nu se mai poate face nimic – a fost vândută țara. S-a terminat! Parlamentul ar urma să discute despre lucruri care nu pot fi modificate acum”, a încheiat analistul economic.

 

Cititi va rugam si:

MESAJUL SRI: Nu supărați ExxonMobile, căci altfel Rusia va anexa Insula Șerpilor / De ce sunt secrete documentele prin care România a cedat companiilor vestice gazele de la Marea Neagră? / Trădarea e din 1990 sau din 2008, din timpul lui Călin Popescu Tăriceanu? / Cerem NAȚIONALIZAREA ZĂCĂMINTELOR de la Marea Neagră

Reclame

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vio said, on iulie 10, 2018 at 12:06 pm

  Fiindca foarte mare e disputa pe tema geocentris versus heliocentrism si fiindca si eu candva credeam ca pamantul este un glob, aduc aici un lucru lamuritor facut de unul dintre Sfintii Lui Dumnezeu, Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos.

  Sfantul Andrei nebun pentru Hristos – Dumnezaireai cea neinteleasa

  Discutand iara cu Epifanie despre taina Dumnezeirii celei nentelese, Cuviosul spunea urmatoarele:
  – Dumnezeu este Duh, dar foarte deosebit si mai presus de toate duhurile pe care le-a creat. Este Duh ascuns si nedestainuit, nevazut si neajuns, mai nesfarsit decat nesfarsitul MARET SI INFRICOSATOR. Este Duh stravazator si preacurat si de aceea nu putem cunoaste chipul, firea si maretia Lui. Nu ne putem atinge, nici vorbi despre forma Lui. Este nehotarnicit si de neinteles. Putem gandi multe despre El, dar sa vedem, putem putine. deoarece pe Dumnezeu este cu neputinta de a-L descrie, nici a-L vedea asa cum este, deoarece nu incape in mintea omului. Numai cand Harul Sau se descopera celor catre care binevoieste El, atunci se revarsa stralucirea Sfintei Treimi in inimile lor cu o pornire nebiruita ca si fulgerul care nu are o parte hotarata unde sa stea. Si atunci, cum este foarte firesc, aceste inimi cunoasc in chip simtit noimele si simtamintele pe care El Insusi le va descoperii lor despre Sine.

  Neintelesul se face bine cunoscut precum urmeaza: Ceea ce exista deasupra tariei cerului, adica vazduhul, ajunge la o asemenea inaltime, incat nimeni nu poate pricepe. Oricat vei urca cu contemplarea te aflii inca foarte jos pentru ca este vorba despre abis. Si daca presupunema ca te gasesti la o margine oarecare , ce crezi ca exista dincolo de aceasta ? Negresit o intindere nesfarsita si o largime nemarginita.
  Lasa acum indeletnicirea cu contemplarea celor de sus si priveste sub ape si foc, unde o prapastie urmeaza alteia si sub aceasta exista haos, abis, iad si pierzare. Inca mai jos exista intuneric nesfarsit care precum se spune, este cel mai negru; exista un abis in cele mai dedesubt, adancuri nesfarsite si infernuri.
  De multe ori am coborat acolo cu duhul, ca sa vad oarecare sfarsit sub pamant, dar n-am aflat. Am coborat cu mintea si am alergat ca fulgerul in locurile cele mai joase ale ultimului abis, am intrat in iad, am trecut din abis in abis si m-am aflat indata in haos si in largime nesfarsita, infricosatoare, vesnica si nemarginita. Deoarece insa nu am intalnit vreun zid de nori sau oarecare alta margine, cu greutate mi-am readus privirea cea intelegatoare din aceasta contemplatie.
  Dupa aceea am calatorit spre rasarit, am pornit cu luare aminte si iata, cu putera Domnului Savaot, am vazut foarte curat marginea pamantului unindu-se cu marginea cerului. Dupa aceea am trecut latimea rasaritului, am intalnit un rau pe care se sprijina cerul si inlauntrul caruia este cuprins pamantul.
  Privind spre rasarit, mai sus de cer si pamant, iata am vazut multe ape luminoase albe si de nedescris. Urcand mai la inaltime, cu greutate am putut trece iutimea apei cand, uimit, vad acolo o lumina ca o fulgerare dumnezaiasca si si aud o voce spunandu-mi: “Andrei unde mergi ?” Oriunde vei merge, nici vorba sa aflii sfarsitul veacurilor cele nesfarsite! Si spre apus de vei merge, nu vei afla sfarsit. Esenta dumnezeiestii lumini a Dumnezairii celei nematerialnice, asemenea unei palme infricosatoare a unei maini intelegatoare, tine toate si cerurile si adancurile si rasaritul si apusul. Asada rte instiintez Eu – pentru ca tu singur nu te poti incredinta – ca fapturile cele nematerialnice care s-au plasmuit in timp de la cerul cel nesfarsit si pana la abisul cel nemarginit, au un oarecare sfarsit. Insa Dumnezairea cea neinteleasa, care inconjoara lumea, se intinde pe distante nesfarsite. Si cine ar putea da o oarecare marime Tatalui, Fiului si Duhului Sfant de vreme ce numai stralucirea esentei dumnezaiesti si a Ipostasului sau immaterial este abis nemarginitmarime nesfarsita si necercata? Intoarce-te asadar acolo de unde ai pornit. De vreme ce ai cercat si si nu ai putut afla sfarsitul zidirilor, cum vei putea sa aflii sfarsitul Dumnezairii, Care Se intinde dincolo de acestea ?”
  Cand am auzit lucrurile acestea m-am intors si am hotarat sa nu mai ispitesc pe Dumnezeu, Care mi le-a descoperit pe toate. Oarecum, asa se intelege Dumnezairea Cea necuprinsa, Epifanie. Cand adica se afla vreu oarecare hotar in materie, in vazduh, in natura si in orice altceva care se intinde dincolo de lumea noastra acesta va fi de neinteles.

  Cititi aici despre minunata viata a acestui Sfant
  Viaţa Sfîntului Andrei cel nebun pentru Hristos
  (2 octombrie)
  http://paginiortodoxe.tripod.com/vsoct/10-02-sf_andrei_cel_nebun_pentru_hristos.html

  Apreciat de 2 persoane

  • carstea said, on iulie 14, 2018 at 3:12 pm

   Nea Ilie pai pentru asta s-a facut revolutie, sa scapam de bogatiile solului si subsolului iar poporul roman sa fie asimilat si desfiintat, dupa cum bine se vede. Nu trebuie sa ne mai mire nimic…

   Apreciază

 2. geo said, on iulie 10, 2018 at 12:40 pm

  Apreciază

 3. geo said, on iulie 10, 2018 at 1:54 pm

  Apreciază

 4. ciprian p. said, on iulie 10, 2018 at 10:04 pm

  sasccsiv, iertati …o intrebare …. viorel ghica s-a pus acu pe apararea picturii eretice a pr. A B. , face pe invatatorul ca nu-i asa cum stim ca ulfila si ” francesco „” is eretici.
  cine se crede aiesta? mai destept ca pr. Arsenie Papacioc, Pr. Adrian F, Pr. Paulin L, Pr. Ioanichie B, Pr. Antim G?
  prosteste lumea cu videoclipul lui.
  🙂 Sanatate! pacat ca multi se cred destepti inainte de a avea incredintarea Duhului Sfant. Multi anti-sistem cum ziceti, dar oare au si povatuirea Duhului Sfant ca si marii parinti , sau doar de capul lor si cunostintele acumulate?
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 5. Calator said, on iulie 11, 2018 at 1:03 am

  Cum a fost praduita Romania prin hotarari guvernamentale secrete

  Metodologia funebra prin care groparii economiei nationale au ingenuncheat un intreg popor. Secretele Statului Mafiot

  „Foarte putina lume stie, iar si mai putina chiar intelege, ce contin sutele de Hotarari de Guvern, cu putere de lege, care au fost secretizate in cei 27 de ani, scursi din decembrie 1989. Anual sunt zeci de acte normative secrete, pentru care nu se publica nici macar titlurile HG-urilor, iar ceea ce este cu adevarat bizar devine faptul ca multi dintre inaltii demnitari ai statului nu au habar de prevederile acestea cu statut special, care nu apar in Monitorul Oficial,”

  Articolul complet:

  http://www.justitiarul.ro/asa-zisa-democratie-firava-si-sufocata-de-legi-secrete/

  Apreciat de 1 persoană

 6. octavpelin said, on iulie 11, 2018 at 10:54 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 7. didi said, on iulie 19, 2018 at 2:23 pm

  masoneria distruge Romania…..

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: