SACCSIV – blog ortodox

Guvernul britanic încurajează femeile să dea naștere la copii cu dizabilități pentru a le preleva organele. CE URMEAZA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 7, 2018

Guvernul britanic încurajează femeile să dea naștere la copii cu dizabilități pentru a le preleva organele

Oficialii guvernamentali britanici iau în considerare un nou program menit să încurajeze femeile să dea naștere la copii diagnosticați cu boli mortale, în loc să aibă un avort, astfel încât organele copiilor să fie prelevate după ce mor.

Express. relatează că chirurgii de transplant au propus noua măsură la o conferință a Sistemului Național de Sănătate britanic datorită unui deficit masiv de organe pentru transplanturi. Grupul de chirurgi au argumentat că copii bolnavi în Marea Britanie mor din cauza transplantelor de organe nefiind disponibile.

The Sunday Times descrie cum ar fi implementată propunerea:

Femeile însărcinate cu copii cu dizabilități grave ar putea fi susținute de NHS să ducă sarcina la termen pentru a crește numărul de organe pentru donare.

Unele defecte sau afecțiuni ce implică faptul că un copil nu poate supraviețui în urma nașterii pot fi detectate devreme în parcursul sarcinii. Un anumit defect, anencefalia, în care creierul unui copil nu se dezvoltă corespunzător, poate fi depistat printr-o ecografie încă de la 12 săptămâni.

Prin această propunere, femeile însărcinate ce află că poartă astfel de copii pot fi susținute pentru restul sarcinii, permițând organelor copilului să se dezvolte complet. Ar da naștere în mod normal și organele cheie ar fi extrase după ce copilul este declarat mort.

Aproximativ 230 de copii cu anencefalie sunt avortați anual în Marea Britanie. Doar o duzină se nasc vii.

În ultimii doi ani doar 11 copii sub două luni au devenit donatori de organe.

Conform Express, opțiunea donării de organe ar fi menționată doar dacă mama afirmă că e sigură că dorește să aibă un avort. NHS a declarat că nu ar încuraja sau presa pe nimeni să doneze organele copilului.

Daily Mail da amănunte: “În anumite cazuri, atunci când s-a căzut de-acord asupra donării, copiii ar putea fi declarați în moarte cerebrală dar menținuți în viață prin ventilație artificială. Chirurgii ar extrage apoi organele proaspete, maximizând șansa unui transplant de succes.”

Comitetul NHS a convenit să exploreze propunerea și alte modalități de a crește numărul donațiilor de organe pentru copii.

Mulți sunt îngrijorați de implicațiile etice ale propunerii. Deși încurajarea femeilor să dea naștere copiilor cu dizabilități în loc să-i avorteze este un lucru bun, propunerea are problemele ei.

În primul rând, tratează viață umană ca pe o marfă; și în al doilea rând, nu ține cont de ce s-ar putea întâmpla dacă copilul nu moare imediat după naștere. Deși unele afecțiuni precum anencefalia sau Trisomia 18 sunt adeseori mortale la câteva ore după naștere, unii copii supraviețuiesc timp de luni sau ani beneficiind de tratament medical. În termenii acestei propuneri, ar fi astfel de copii vizați pentru donare de organe tratați ca oricare alte ființe umane, sau lăsați să moară pentru a li se extrage organele? Faptul că femeile ce au decis să aibă avorturi sunt cele încurajate să doneze organele copiilor lor după naștere pare să implice că sunt nedoriți și li s-ar putea refuza drepturile elementare ale omului.

Dr. Trevor Stammers, director de bioetică la Universitatea Sf. Maria, a catalogat propunerea drept “o sugestie macabră” într-un comunicat către media.

“Ar fi morbid ca doctorii să solicite femeilor a căror copii nenăscuți au fost diagnosticați cu defecte grave să le permită să ajungă la termen numai pentru motivul de a le jefui organele”, a zis Stammers. “Conceptul reduce copilul la nimic mai mult decât un mijloc pentru atingerea unui scop utilitar – o colecție de părți de schimb – în loc să-i fie respectată viața.”

Un sondaj de opinie online găzduit de Express arăta marți după-amiază că mai multe persoane se opuneau propunerii decât cei ce o aprobau, cu 42% alegând “este groaznic și greșit din punct de vedere etic”, în timp ce 42% “rămâne la latitudinea individului”.

Propunerea survine în urma filmărilor sub acoperire șocante din America arătând cum angajați Planned Parenthood comercializează organe ale copiilor avortați. Filmările au dus la numeroase investigații statale și federale, precum și legislații cu scopul de a înceta finanțarea avorturilor cu banii contribuabililor și de a interzice traficul cu organe ale copiilor avortați în SUA.

NOTĂ OrtodoxINFO:

Copiii nu trebuie avortati, caci este o crima. Indiferent de ceea ce spun ecografiile si alte teste. De multe ori acestea gresesc si copiii se nasc normali. Iar alteori se nasc cu probleme dar traiesc foarte multi ani si nu sunt legume:

Video: Cum pot trai acesti oameni fara creier sau fara bucati mari de creier?

Sigur, unii nu vor supravietui multa vreme dupa nastere, dar repet, copii nu trebuie avortati, ci nascuti si botezati imediat dupa aceea.

Referitor la folosirea lor pe post de donatori de organe, fraza cheie este aceasta:

 

“În anumite cazuri, atunci când s-a căzut de-acord asupra donării, copiii ar putea fi declarați în moarte cerebrală dar menținuți în viață prin ventilație artificială. Chirurgii ar extrage apoi organele proaspete, maximizând șansa unui transplant de succes.”

 

Organul nu poate fi luat de la un copil sau adult mort. Niciodata. Si atunci au inventat termenul de “moarte cerebrala”:

TRANSPLANTUL – ucidem “donatori” ca sa “salvam” vieti / MOARTEA CEREBRALA nu este MOARTE / Cei aflati in moarte cerebrala plang cand sunt taiati si li se scot organele / De ce sunt anesteziati mortii in timpul prelevarii de organe? / CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

Iar in cazul copiilor de mai sus, chiar s-au dat de gol cand au spus “atunci când s-a căzut de-acord asupra donării, copiii ar putea fi declarați în moarte cerebrală”. Adica nici nu se mai obosesc sa mimeze o constatare a “mortii cerebrale”, ci o rezolva din pix. Nu-l mai taie in burta, pentru a-l scoate in bucati prin avort, ci il taie in bucati dupa nastere, pentru a-i folosi organele la transplant.

Pe de alta parte, cand se va extinde o astfel de lege la nivel mondial, se vor deschide larg portilor si altor abuzuri cumplite. Caci daca se incepe cu hacuirea copiilor cu dizabilitati sau cu “dizabilitati” de abia nascuti, tinand cont si de cat de departe s-a ajuns cu eutanasia (FEREASTRA OVERTON pentru EUTANASIE: Cazurile Alfie Evans, Charlie Gard si Vincent Lambert sunt doar deschizatoare de drum – Judecatorii vor decide cine traieste si cine moare) atunci cat de curand se va ajunge ca sistemul sa poata hotari despre oricine ca poate fi eutanasiat si folosit pentru transplantul de organe.

Reclame

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. octavpelin said, on iulie 7, 2018 at 11:03 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 2. geo said, on iulie 7, 2018 at 11:33 am

  Apreciază

 3. Calator said, on iulie 7, 2018 at 3:06 pm

  Absolut sinistru. Mai ales atunci cand aceste maladii pot fi induse la copii in diverse moduri – de exemplu, prin intoxicarea femeilor insarcinate cu diverse substante chimice, cum ar fi pesticidele, care sunt un factor foarte important in aparitia problemelor de dezvoltare la copii. Vezi malformatiile la copiii din Brazilia, atribuite in mod fals virusului Zika, suspectul principal fiind pesticidul piriproxifen, produs de Bayer.

  In alta ordine de idei, azi a aparut un articol in media de la noi, din care reiese ca sunt mari probleme cu donarea de organe in Romania, fiindca apartinatorii refuza sa permita prelevarea si ministrul sanatatii crede ca trebuie promovata mai eficient donarea.

  http://evz.ro/romania-nu-a-dat-niciun-organ-la-eurotransplant-refuzul-donatori.html

  Ar fi si cazul, avand in vedere ca va creste tot mai mult numarul romanilor care au sansa sa ajunga in stare de coma, multumita cresterii continue a concentratiei in mediul multora dintre noi a unor substante care pot produce o astfel de reactie, de exemplu biocidul Aqua K-Othrine, folosit masiv in dezinsectiile obligatorii. Si a cresterii numarului nou-nascutilor cu probleme de dezvoltare din cauza inhalarii involuntare a acestor otravuri de catre mame in timpul sarcinii. Cu tehnologia si otravurile folosite azi in dezinsectii se poate arunca un oras intreg in coma…

  Apreciază

 4. Mihai said, on iulie 8, 2018 at 1:26 am

  Iată ce coadă a fost la Bari în al pupa pe Francisc, toată ,,crema cea vestita” https://paterikiparadosi.blogspot.com/2018/07/3_7.html?m=1

  Apreciază

 5. Travis said, on iulie 8, 2018 at 1:44 am

  Suntem infectati cu nanotechnologie, care se poate replica in corpul nostru, alimenta si emite unde magnetice posibil individuale care ar face identificarea persoanei. – smart dust – praful inteligent, internetul lucrurilor.

  Apreciază

  • Travis said, on iulie 8, 2018 at 1:50 am

   Nisip din Sahara ajuns in Europa, potrivit mass-media?!

   Apreciază

   • Calator said, on iulie 8, 2018 at 12:06 pm

    Vezi si „biocidele” administrate in forma de particule de dimensiuni micronice, cu tunuri ULV, in campaniile de „dezinsectie”. In multe locuri din Romania folosesc K-Othrine Profi, de la Bayer, fost producator de gaze de lupta. Dupa expunere, in afara diverselor stari de rau datorate intoxicatiei (otravirii) cu aceasta substanta toxica,, am observat un simptom foarte ciudat – o senzatie de arsura foarte localizata in corp, de obicei pe brat, care apare din cand in cand si persista timp de cateva secunde.

    Apreciază

 6. Travis said, on iulie 8, 2018 at 2:01 am

  Apreciază

 7. Ștefan said, on iulie 8, 2018 at 11:21 am

  Salut,
  Știe cineva vreun teren cu preț bun pe undeva la țară?
  Scuze că nu este pe subiect

  Mulțumesc

  Apreciază

 8. Florin Tepes said, on iulie 13, 2018 at 12:05 pm

  Citiți și va cruciți!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: