SACCSIV – blog ortodox

PREGATITI-VA DE MUCENICIE: Presedintele Klaus Iohannis a promulgat LEGEA ANTISEMITISMULUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 2, 2018

Foto: https://www.activenews.ro/stiri/Iohannis-si-Ponta-la-Templul-evreiesc.-Seful-statului-a-purtat-scufia-traditionala-mozaica-Romania-va-este-recunoscatoare-113368

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 2 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, ne informeaza:

http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/decret-semnat-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1530525246.

Conform Adevarul, ActiveWatch i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege întrucât „dublează legislaţia deja în vigoare, nu are şanse reale să fie aplicată şi nu asigură proporţionalitatea limitării libertăţii de expresie în raport cu gravitatea discursului“
Iar Tribuna ofera detalii:

 

[…]

Organizaţia ActiveWatch însă îi solicitase preşedintelui să nu promulge legea, deoarece aceasta „dublează legislația deja în vigoare, nu are șanse reale să fie aplicată și nu asigură proporționalitatea limitării libertății de expresie în raport cu gravitatea discursului”.

,,…Considerăm că lipsa de rezultate nu este cauzată de forma legislației de acum care sancționează discursul de ură, antisemitismul, xenofobia, rasismul sau intoleranța, ci de lipsa acută de fermitate în ceea ce privește aplicarea acesteia. Rapoartele ActiveWatch care acoperă activitatea parchetelor referitoare la cazurile de discurs instigator la ură consemnează că, între anii 2014 și 2017, numai 7 cauze din câteva sute au ajuns să fie trimise în judecată (conform datelor furnizate de Ministerul Public). De asemenea, rapoartele ActiveWatch arată că CNA aplică, de regulă, sub 10 amenzi pe an pentru cazuri de discurs instigator la ură. Singura instituție publică care are o activitate consistentă în sancționarea manifestărilor de intoleranță, xenofobie, rasism sau antisemitism este Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, spune ActiveWatch, într-un comunicat.
ActiveWatch mai e de părere că „Noile prevederi legislative, care dublează, în mare măsură, legislația deja existentă ar urma să fie aplicate tot de procurori, adică de autoritatea care nu reușește să aplice nici legea existentă”. „Mai mult, prin faptul că proiectul de lege nu prevede decât pedepse cu închisoarea, nu este asigurată respectarea proporționalității limitării libertății de exprimare în raport cu situația în care această limitare este necesară. Conform prevederilor acestui proiect de lege, un puști teribilist de 18 ani care, în lipsa expunerii și implicării consistente în acțiuni de prevenție și conștientizare care ar trebui să fie derulate de autoritățile române, postează pe Facebook o fotografie cu o svastică va rămâne cu un dosar penal, o pedeapsă cu efecte prea apropiate de cele care ar decurge din aplicarea legii într-un caz mult mai grav, cum ar fi acela al unui politician care, tot pe Facebook, spune că îi este dor de Adolf Hitler”, mai spune acelaşi comunicat.

 

Stirea despre promulgare este prezentata de intreaga mass-media, insa inca n-am vazut macar un site al acesteia care sa sublinieze caracterul anticrestin al legii:

Scrisoare deschisă către Sinodul, stareții, preoții și credincioșii BOR cu privire la Legea de combatere a antisemitismului

Sau altele:

PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

Ce urmeaza?

 

Reclame

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioana L. said, on iulie 2, 2018 at 5:04 pm

  Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu! or sa schimbe si Noul testament…Chiar ca ne asteapta vremuri grele. Cei care conduc tara asta amarata sunt o apa si un pamant. Din pacate si multi de la varful Bisericii noastre vor trada.

  Apreciază

  • Mihai said, on iulie 4, 2018 at 8:32 am

   Ioana, din păcate cei din vârful ,,b.o.r”-s.r.l (căci nu mai au nimic în comun cu B.O.R) au cu totul și cu totul alte preocupări, m-am uitat pe publicațiile lor sa vedem daca exista totuși vreo reacție, ei bine ei sunt acum preocupați cu festivaluri

   Apreciază

 2. ciprian p. said, on iulie 2, 2018 at 5:38 pm

  cum să nu o promulge dacă si el îi cu ăia. Normal că o accepta daca îi preten cu evreii. Nu-i mare lucru sa mai fie si mason de-acuma. Fara o conducere cu români ortodocsi in fruntea tarii , n-avem cum scapa de dictatura.

  Apreciază

 3. didi said, on iulie 2, 2018 at 6:35 pm

  masoneria distruge Romania…

  Apreciază

 4. geo said, on iulie 2, 2018 at 7:22 pm

  http://www.constitutiaromaniei.ro/art-77-promulgarea-legii/

  Confoem Constitutiei iliesciene Presedintele nu se poate opune mai mult decat este scris acolo…si chiar daca s-ar opune nu poate decat sa amana deznodamantul, adica intrarea in vigoare a unei legi…vointa parlamentului e mai puternica…

  Apreciază

 5. geo said, on iulie 2, 2018 at 8:00 pm

  Apreciază

  • carla said, on iulie 4, 2018 at 3:04 pm

   Câte școli / câte biserici….Ce bine că mai știm să numărăm !
   Școlile, care nu mai au nimic de-a face cu educația unor buni creștini, nu vor găsi argumentele și tăria de a face față presiunii libertinajului și nonsensului valorilor arbitrare propagate prin media și online.
   Iată cam ce pot scoate:
   „Distracție la colegiu (2008)” – PRO TV: 2iulie 2018, 0ra: 00.00
   Oare așa creștem copii fericiți, promovând sălbăticia? Dacă unora reușim să le dăm o mică busolă greșim, este ilegal?
   Cum va arăta ziua de mâine?
   „Se va schimba lumea? Va mai vrea Dumnezeu s-o reîntoarcă la dînsul? Dumnezeu ştie.”

   Apreciază

 6. geo said, on iulie 2, 2018 at 8:02 pm

  Apreciază

 7. Ioan C. said, on iulie 2, 2018 at 10:47 pm

  Din zicerile gânditorului creștin Petre Țuțea

  „Nu am fost și nu sunt antisemit, pentru cã ar însemna sã fiu anticreștin. Pentru cã, sã fim cinstiți, Hristos nu e din Fãlticeni.”
  (322 de vorbe memorabile ale lui Petre Țuțea, Ed. Humanitas, București, 2009, p. 20)

  „Eu sunt iudeocentric în cultura Europei, cã dacã scoți Biblia din Europa atunci Shakespeare devine un glumeț tragic. Fãrã Biblie, europenii, chiar și laureații premiului Nobel, dormeau în crãci. știința și filozofia greacã sunt foarte folositoare, dar nu sunt mântuitoare. Prima carte mântuitoare și consolatoare pe continent — suveranã — e Biblia.”
  (322 de vorbe memorabile ale lui Petre Țuțea, Ed. Humanitas, București, 2009, p. 24)

  Apreciază

 8. gabrielanaghi said, on iulie 2, 2018 at 11:43 pm

  „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus, totuşi, mâna pe statul român. Conştiinţa că ele sunt deosebite de neamul românesc nu le-a dispărut încă – ele se privesc ca o oaste biruitoare într-o ţară vrăjmaşe.” (Mihai Eminescu, ziarul „Timpul” – 22 martie 1881)
  Ne confruntam astazi ,cu fatalitatea de avea un presedinte,antiromân şi arogant, care a batjocorit Constituţia României, deşi a jurat s-o apere şi s-o respecte.
  Ce mai putem spune despre acest presedinte care si-a pierdut de mult credibilitatea,care face sluj în fața evreilor, fiind decorat de aceștia pentru merite deosebite, adică recunoașterea unui așa-zis holocaust în România, prin care a transformat poporul român în neam de ucigași, bun de plata unor zeci de miliarde de euro ca despăgubiri către statul Israel.
  Un presedinte nedemn de functia cu care a fost investit ,care calca in picioare cetatenii romani,aspiratiile si drepturile lor,un presedinte dictatorial,ca multi altii dinaintea lui,care a reinstaurat cenzura,a strivit libertatea si democratia,cu o singura semnatura.
  Legea inutila a trecut rapid in regim de urgenta,si a fost semnata la fel.
  Stapanii din umbra pot fi multumiti.
  Antisemitii inexistenti(dar ce conteaza),vor fi aspru pedepsiti conform legii.
  Dura lex,sed lex!

  Apreciat de 2 persoane

 9. geo said, on iulie 3, 2018 at 8:02 am

  Apreciază

 10. geo said, on iulie 3, 2018 at 8:31 am

  Apreciază

 11. octavpelin said, on iulie 3, 2018 at 11:06 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 12. Ioan C. said, on iulie 3, 2018 at 1:58 pm

  A murit un tânăr de 29 de ani, pe nume Călin Farcaș, dar pe care România nu a putut să îl salveze.
  Însă pentru oamenii Sistemului, ca Alexandru Arşinel, se găsesc tot timpul soluţii.
  Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/a-murit-calin-farcas-tanarul-pentru-care-oamenii-au-iesit-in-strada-la-brasov-956794

  „Vai ţie neam păcătos, popor împovărat de nedreptate, soi rău, fii ai pieirii!”
  (Isaia 1, 4)

  Apreciază

 13. ciprian p. said, on iulie 3, 2018 at 2:19 pm

  ioana L. , cei din varful Bisericii au tradat deja demult, si nu numai odată!

  Apreciază

 14. berlin said, on iulie 3, 2018 at 9:40 pm

  explicație pertinentă dată de un evreu despre , de ce i-au alungat Hitler din Europa .

  Apreciază

 15. geo said, on iulie 4, 2018 at 8:05 am

  Apreciază

 16. geo said, on iulie 4, 2018 at 8:08 am

  …ce s-a vrut si unde s-a ajuns…

  Apreciază

 17. 123 said, on iulie 4, 2018 at 8:40 pm

  muzica comerciala devine tot mai satanica, pe zi ce trece https://www.youtube.com/watch?v=nAy-ekBXdOo

  Apreciază

 18. 123 said, on iulie 4, 2018 at 9:13 pm

  Apreciază

 19. dorin said, on iulie 12, 2018 at 11:47 am

  Parlamentul Romaniei ar trebui sa adopte si o lege a antiromanismului

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: