SACCSIV – blog ortodox

Scrisoarea unui irlandez catre tara sa

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 5, 2018

Traducerea OrtodoxInfo:

Campionul irlandez pro-life publică o frumoasă scrisoare deschisă către țara sa

În lunile care au precedat referendumul privind avortul din 25 mai, unul dintre cei mai neobosiți activiști în domeniul protejării vieții din Republica Irlanda a fost Tim Jackson, un tânăr care și-a părăsit slujba pentru a munci în totalitate pentru a salva amendamentul 8. Timp de câteva săptămâni, a condus emisiunea itinerantă Vote No în Irlanda, iar colegii mei și cu mine am fost martori în primul rând la pasiunea și dedicarea lui pentru a salva viețile copiilor nenăscuți – și la dragostea pe care Tim a primit-o din partea armatei de activiști pe care i-a condus pe străzi în fiecare zi.

Nu există nimic pe care Tim să nu fie dispus să facă pentru cauza pro-viață – a făcut greva foamei. pentru a forța comisia ce analiza eliminarea celui de-al 8-lea Amendament să vadă un videoclip al unei proceduri de avort, înainte de a lua o decizie. El s-a confruntat în mod strălucit cu ministrul sănătății Simon Harris (https://www.youtube.com/watch?v=fTgRMPPjGN4) – care a candidat pentru funcția publică ca susținător pro-viață – într-o conferință de presă în care Harris intenționa să promoveze avortul, întrebându-l dacă sprijină uciderea ființelor umane nevinovate – și dacă ar avea în vedere abrogarea dreptului la viață pentru politicieni, de asemenea.

În noaptea dinaintea referendumului, se afla încă la Oficiul ”Casa Vieții” – sediul central al campaniei Salvați al 8-lea (Amendament) – organizând activități de ultim moment pentru a doua zi, fiind atât de obosit încât abia mai putea să stea. În ziua referendumului, în timp ce mergeam la aeroport pentru a zbura acasă de la Dublin, el trimitea mesaje către pro-liferi, îndemnându-i să găsească alegători care să voteze ”Nu” și să-i aducă la vot.

Și, la fel ca toți activiștii irlandezi care și-au dat inima și sufletul pentru a salva cel de-al 8-lea Amendament, Tim a fost distrus de rezultat. Astăzi, am văzut că și-a expus gândurile pe Facebook și i-am transmis un mesaj, pentru a întreba dacă le pot publica aici. Cu permisiunea lui, aici sunt gândurile sale privind decizia Irlandei de a introduce avortul la cerere în Insula de Smarald:

 

Odihniți-vă în pace, copii dragi. Odihnește-te în pace, țară dragă.

O națiune a votat să-și omoare copiii. Irlanda Sfântului Patrick, a lui O’Connell, Pearse și Plunkett a fost concediată pe 25 mai, când poporul suveran s-a transformat în persecutor printr-o lovitură din condei. Constituția construită cu grijă a fost, de asemenea, distrusă prin introducerea unui drept fundamental de a ucide, în timp ce festivitățile care au urmat au fost pe atât de lipsite de gust pe cât au fost de crude. Care dintre aceste aplauze au pătruns întunecimea faptei? Cine altcineva ar putea sărbători o națiune care alege să-și omoare copiii, decât o generație propagandistică și lipsită de iubire, lipsită de dragoste pentru țară și mânată de sentimentul că cei nevinovați trebuie să fie sacrificați. Există o faptă mai trădătoare decât asta?

În vremuri de persecuție, de foamete și de sărăcie, irlandezii au fost un popor rezistent, agățându-se de credință, speranță și dragoste cu inimi de leu sfruntate. Copiii erau binecuvântări, primiți și se făceau sacrificii pentru ei, dovadă că există un viitor, în ciuda pericolelor și greutăților muritoare. Acum, copiii devin povară, ei reprezintă o amenințare și, prin urmare, sunt de unică folosință, să fie sacrificați dacă așa se alege, pe altarele idolilor auto-împlinirii și plăcerii.

Obstacolul care împiedica avortul în această țară nu a fost al 8-lea Amendament. Spiritul poporului irlandez a fost exprimat atât de frumos în preambulul Constituției, afirmând un devotament făcut cu dragă inimă față de bunătatea lui Hristos și un sentiment sigur de dreptate, năzuință și integritate. Așa cum flacăra luminoasă a lui Hristos a fost stinsă în suflet după suflet, inevitabil răul urma să învăluie pământul. Nava se scufundă, pasagerii dorm și peste tot ”celebrarea inocenței este înecată”. Nihilismul domnește. Hristos este batjocorit. Și Barabas este liber.

Nivelul iraționalității a fost uimitor: apelurile neîncetate la egalitate, compasiune și grijă s-au dovedit suficiente pentru a convinge masele că această crimă nu este deloc discriminatorie, barbară și inumană, ci de fapt progresistă. S-a acordat prea puțin spațiu de gândire la aplicarea corectă a drepturilor omului, în care dreptul de a ucide e urmărit și sancționat de cererea populară.

Dar acesta nu va fi ultimul cuvânt. În timp ce deconstrucția insulei sfinților și discipolilor se apropie de finalizare, arhitecții, în graba lor, au uitat să întrebe: cine va moșteni pământul – sunt cei care își ucid copiii sau cei care îi primesc pe fiecare ca pe un dar?

Știu răspunsul, mulți cunosc Adevărul, dar durerea de a șterge chipurile sfinților, martirilor, patrioților și copiilor irlandezi este prea maret pentru a-i fi martori. Tărâmul care a ținut în viață focul civilizației occidentale, în Skellig Michael, în Glendalough și Clonmacnoise, a devenit o parodie sălbatică a vremurile nobile ce s-au dus. Exilați și deposedați, către mormântul gol ne întoarcem din nou. El S-a Înălțat și cu noi și nu vom uita.

 

Cu bărbați ca Tim Jackson care luptă pentru ea, putem avea cu toții speranțe pentru Irlanda. Copiii ei nu au putut cere un campion mai bun.

NOTĂ OrtodoxINFO:
Reclame
Tagged with: ,

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • geo said, on iunie 6, 2018 at 11:42 am

   Ironis sortii: urmasii comunistilor apeleaza la biserica si tarani, doua repere fundamentale ale istoriei Romaniei, pe care i-au distrus, ca sa ii sprijine in nici ei nu stiu prea bine…

   Apreciază

 1. Diogene said, on iunie 5, 2018 at 9:03 pm

  Frumoasa atitudine.O lectie pentru cei care vor sa ia atitudine si la noi.Dar cine sa se ridice???Unde esti tu Gheorghe?Unde esti tu Ioane?Ca Becali este doar o floare cu care nu se poate face primavară….

  Apreciat de 1 persoană

 2. geo said, on iunie 6, 2018 at 8:47 am

  Apreciază

 3. octavpelin said, on iunie 6, 2018 at 9:53 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 4. geo said, on iunie 6, 2018 at 11:03 am

  Apreciază

 5. geo said, on iunie 6, 2018 at 11:40 am

  Apreciază

 6. Ioan Dragomir said, on iunie 6, 2018 at 12:11 pm

  Asta este ue a globalistilor-sorosisto-ppe-isti care vor sa distruga Familiile Traditionale ale Europei si care vor sa nu mai existe Neamurile Stramosilor , ci doar metisi, usor , aparent, de a fi sclavi robotizati !!!
  Irlanda pana la acel referendum a fost un neam catolic ! acum a devenit doar globalizat …
  asta ne asteapta si pe noi , cei care inca ne mai iubim Neamul Crestin-Ortodox Romanesc !
  I.D.

  Apreciază

 7. geo said, on iunie 6, 2018 at 1:13 pm

  Apreciază

 8. geo said, on iunie 6, 2018 at 3:38 pm

  Apreciază

 9. mihay2016 said, on iunie 6, 2018 at 6:26 pm

  http://evz.ro/turcia-avioane-lupta-grecia.html

  Apreciază

 10. geo said, on iunie 7, 2018 at 9:22 am

  Apreciază

 11. geo said, on iunie 7, 2018 at 9:24 am

  Apreciază

 12. geo said, on iunie 7, 2018 at 11:01 am

  Apreciază

 13. geo said, on iunie 7, 2018 at 11:39 am

  Apreciază

 14. Alexandru said, on iunie 7, 2018 at 2:51 pm

  O zi ar putea avea 25 de ore. În urmă cu 1,4 miliarde de ani, ziua avea 18 ore. Fenomenul ce stă la baza acestei schimbări

  Un nou studiu în care este reconstituită istoria legăturii Pământului cu Luna sugerează că, în urmă cu 1,4 miliarde de ani, pe planeta noastră ziua avea doar 18 ore. Acest lucru avea loc în mare parte din cauza apropierii satelitului natural ce modifica axa planetei.

  „În timp ce Luna se îndepărtează de Pământ, viteza de rotaţie încetineşte”, a explicat Stephen Meyers, profesor de geoştiinţă din cadrul Universităţii din Wisconsin-Madison.

  Conform Science Daily, specialiştii au utilizat metode statistice ce îmbină teoria astronomică cu observaţiile geologice (denumită astrocronologie) pentru a cerceta trecutul geologic al Pământului. „Una dintre ambiţiile noastre a fost să utilizăm astrocronologia pentru a determina timpul din trecutul îndepărtat. Am vrut să analizăm rocile vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu cel în care studiem procesele geologice din prezent”, a declarat Meyers.

  Mişcările Pământului în spaţiu sunt influenţate de alte corpuri spaţiale ce exercită o anumită forţă asupra lui, precum alte planete sau Luna. Acest lucru determină variaţii asupra rotaţiei Pământului şi înclinaţiei axei. Variaţiile sunt cunoscute cu denumirea de ciclurile Milankovitch ce determină modul în care lumina solară este distribuită pe Pământ, ceea ce determină ritmul climatic. Cercetători precum Meyers au observat ritmurile climatice prin intermediul analizării rocilor vechi de sute de milioane de ani.

  Analizarea trecutului la scala miliardelor de ani s-a dovedit, însă, o provocare. De asemenea, este complicat din cauza lipsei datelor istorice despre Lună şi a haosului Sistemului Solar. Însă, anul trecut, Meyers a reuşit să descopere ce a stat la baza haosului Sistemului Solar în cadrul unui studiu în care au fost analizate sedimente dintr-o formaţiune stâncoasă veche de 90 de milioane de ani în care se aflau urme ale ciclurilor climatice de pe Pământ.

  În prezent, Luna se îndepărtează de Pământ cu o rată de 3,82 de centimetri pe an. În acest ritm, în următoarele 200 de milioane de ani, zilele de pe Pământ ar putea ajunge la o durată de 25 de ore, spun specialiştii.

  Meyers, împreună cu cercetătorul Alberto Malinverno, din cadrul Universităţii din Columbia, au utilizat metoda statistică şi teoria astronomică pentru a studia trecutul interacţiunii Pământului cu Luna. Cei doi au testat noua metoidă pe două straturi de roci din cadrul unei formaţiuni vechi de 1,4 miliarde de ani, descoperite în nordul Chinei, şi a culmii Walvis din Oceanul Atlantic, ce are o vechime de 55 de milioane de ani.

  http://www.descopera.ro/stiinta/17243068-o-zi-ar-putea-avea-25-de-ore-in-urma-cu-14-miliarde-de-ani-ziua-avea-18-ore-fenomenul-ce-sta-la-baza-acestei-schimbari

  Apreciază

  • petrupetru said, on iunie 8, 2018 at 2:22 am

   @Alexandru
   Mitologia asta cu miliardele de ani ori cu fenomene presupus ca ar fi avut loc, evident ca NU este stiinta!!!
   Teoria proasta a fost inventata tocmai pentru a vraji omul cazut din Biserica Lui HRISTOS.
   Fabricantii de teorii de acest gen NU pot demonstra o iota din ametzeala propusa…

   Apreciază

 15. geo said, on iunie 7, 2018 at 4:12 pm

  Apreciază

 16. geo said, on iunie 7, 2018 at 6:53 pm

  Apreciază

 17. Matiu Cosmin said, on iunie 8, 2018 at 8:10 am

  Apreciază

 18. geo said, on iunie 8, 2018 at 9:21 am

  Apreciază

 19. geo said, on iunie 8, 2018 at 11:35 am

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: