SACCSIV – blog ortodox

USR salveaza Romania de ceaiuri si tincturi printr-un proiect de lege

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 15, 2018

Urmatoarea stire a facut oarece valva pe internetul romanesc. Proiect de lege USR: Pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie cu majuscule „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”., Hotnews:

O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”. De asemenea, inițiativa legislativă prevede că, în cazul publicității la aceste produse, în afara de a invitația de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă, formulată după cum urmează: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății.”
Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost inițiată de 4 parlamentari USR: George-Edward Dircă – senator USR; Mihai Goţiu  – senator USR; Florina Presadă – senator USR și Adrian Wiener – senator USR.
Inițiatorii propunerii legislative citează, în expunerea de motive, un raport din anul 2010 al Comisiei pentru Știință și Tehnologie din Camera Comunelor din Marea Britanie, raport care concluziona că produsele homeopate sunt lipsite de efecte medicale.
În plus, într-o meta-analiză care include peste 1.800 de studii, publicată de Consiliul Național Australian pentru Sănătate și Cercetare Medicală în 2015, se arată că „evaluarea nu găsește niciun studiu de calitate, cu un design acceptabil, cu suficient de mulți participanți înrolați, care să demonstreze ideea că homeopatia acționează mai bine decât un placebo sau că ar determina ameliorări ale sănătății similare altor tratamente”, se mai precizează în expunerea de motive.
De asemenea, inițiatorii propunerii legislative arată, în expunerea de motive, că și Autoritatea de Reglementare a Bunurilor de Consum din SUA a decis, în decembrie 2016, ca toate produsele homeopate al căror ambalaj are inscripționată vreo referință la vreun efect clinic asupra unei boli să conțină și atenționarea că „nu există dovezi științifice că acest produs are efect”.
Proiectul de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății poate fi consultat aici, iar Expunerea de motive aici.

 

USR-istii sunt politicienii satanei:

Ingineriile lui GEORGE SOROS: UNIUNEA SALVATI ROMANIA si INITIATIVA ROMANIA

Iar homeopatia este medicina diavolului:

HOMEOPATIA este DEMONICA / Fondatorul SAMUEL HAHNEMANN a fost MASON / Homeopatii sunt vrajitori

Atunci cum de USR-ul e impotriva homeopatiei? Ce e gresit in fotografia asta? Se lupta dracii cu draciile? Ei bine, nu. O fac doar in aparenta.

La prima vedere, pare a fi o lege strict anti homeopatie, mai ales daca citim cea mai mare parte a textului de la https://www.senat.ro/Legis/PDF/2018/18b225EM.pdf. Insa tot acolo intalnim si o fraza care incepe astfel:

 

“Avand in vedere importanta constientizarii efectelor produselor naturiste si homeopate, este oportuna fixarea avertismentelor […]”

 

Hopa! Incepe sa se faca lumina. Iar daca citim si https://www.senat.ro/Legis/PDF/2018/18b225FG.pdf, gasim:

 

“in cazul produselor si tratamentelor naturiste, inainte de invitatia de a se citi instructiunile din prospect sau de pe ambalaj, se adauga o avertizare sonora si scrisa, formulata dupa cum urmeaza: “Produs neatestat medical”, respectiv “Metoda neatestata medical”.

 

In ambele texte se vorbeste clar si separat despre produsele naturiste, deci se exclude ipoteza ca la ei in cap homeopatie = produse naturiste. De fapt, consideram ca asta-i mana pe ei in lupta: produsele naturiste.

Si ne amintim astfel ce a incercat Uniunea Europeana in 2011:

De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE?

Adica, de mii de ani omenirea s-a tratat cu plante si brusc acum ele nu mai sunt bune. Si vrem sa dam si o lege in acest sens …

Sigur, unele site-uri asa zis anti sistem s-au apucat sa apere … homeopatia:

https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Mesajul-unui-fost-Presedinte-al-Societatii-Romane-de-Homeopatie-pentru-parlamentarii-USR-care-au-initiat-un-demers-impotriva-remediilor-homeopate-150848

 

Reclame

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. clement said, on mai 16, 2018 at 12:12 am

  Foarte posibil ca useristii sa aiba actiuni la ZENTIVA si prin dos si la SANOFI si NN Asigurari .
  ZENTIVA face enooorme profituri din generice (nerecomandabile pentru efectele secundare necontrolabile) plasinadu-si hapurile la pret triplu, prin SANOFI.
  Ca idee: http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/cele-doua-fonduri-care-sunt-castigatoare-din-afacerea-zentiva-nn-pensii-si-kjk-16869150
  Daca luam in calcul si celelalte societati farmaceutice, realizam de unde li-se trage useristilor interesul pentru sanatatea romanilor.

  Apreciază

 2. octavpelin said, on mai 16, 2018 at 9:42 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 3. vlad tepes said, on mai 16, 2018 at 9:03 pm

  I-a invatat si dresat admirabil Soros, acesti usr-istii fiind practic creati dupa chipul si asemanarea tatucului lor evreu.

  Apreciază

 4. Radu said, on mai 20, 2018 at 1:25 am

  Asta ca să vadă lumea încă o dată adevărata faţă a acestei entităţi pseudo politice apărută ca ciuperca după ploaie, posibil din banii fără număr al cunoscutului si controversatului soroş.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: