SACCSIV – blog ortodox

Intr-o curajoasa scrisoare deschisa adresata lui Dragnea si Tariceanu, Liviu Plesoianu dezaproba susținerea acțiunii militare realizată în Siria de SUA, Marea Britanie și Franța / O VOCE UNICA intr-un ocean de propaganda gretoasa / RASPANDITI

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 16, 2018

https://ro-ro.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/posts/1988099648073771

 

”Scrisoare deschisă către Președintele Senatului (domnul Călin Popescu-Tăriceanu) și către Președintele Camerei Deputaților (domnul Liviu Dragnea)

Îmi exprim deopotrivă nedumerirea, dezaprobarea și îngrijorarea cu privire la grabnicele dumneavoastră declarații publice prin care vă prezentați susținerea totală și fără rezerve față de recenta acțiune militară realizată în Siria de SUA, Marea Britanie și Franța. Iată motivele:

 1. Sunteți Președinții PARLAMENTULUI României, iar în această calitate ar trebui să vă îngrijoreze în primul rând faptul că premierul britanic, doamna Theresa May, a luat decizia implicării țării sale în bombardamente FĂRĂ APROBAREA PARLAMENTULUI BRITANIC!

Cum puteți fi de acord cu așa ceva!? Nu tocmai dumneavoastră, nu tocmai noi vorbim despre Constituția care spune că Parlamentul este forul reprezentativ suprem al poporului!? Cum să aplaude o intervenție militară efectuată fără aprobarea Parlamentului britanic tocmai Președinții Parlamentului din România!? Aveți idee despre scandalul din Marea Britanie care are loc în chiar aceste clipe? Cunoașteți faptul că Theresa May trebuie să dea socoteală chiar azi în fața Parlamentului britanic pentru faptul de a nu-l fi consultat!? Știți că, tot azi, se va încerca votarea în Parlamentul britanic a interdicției absolute a implicării armate a Marii Britanii fără acordul prealabil al Parlamentului!? Ați mai aflat, între timp, că deja a fost realizat un sondaj de opinie al cărui rezultat este acela că 54% dintre cetățenii Marii Britanii dezaprobă gestul premierului britanic de a decide bombardarea Siriei fără acordul prealabil al Parlamentului!?”, arată Liviu Pleșoianu, pe pagina personală de Facebook.

Sunt realmente îngrijorat de atitudinea dumneavoastră, nu o accept și o dezaprob ferm! Este împotriva oricăror principii democratice să implici o țară într-o intervenție militară fără acordul Parlamentului acesteia! În țara noastră ni s-ar părea în regulă o atare situație!?

 1. Așa cum nu susțin reținerea sau arestarea preventivă a unor oameni fără a exista indicii temeinice și probe indubitabile, tot așa nu susțin nicio intervenție militară înainte de prezentarea PUBLICĂ a probelor care să o justifice!

Știți, oare, că abia de câteva ore a intrat în acțiune echipa de experţi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)!? OIAC, care îşi are sediul la Haga, a afirmat că îşi continuă misiunea de anchetă privind presupusul atac chimic din Douma, în pofida loviturilor aeriene ale SUA, Franţei şi Marii Britanii! Cu alte cuvinte, deși s-a purces deja la bombardarea Siriei, nu există încă niciun rezultat OFICIAL al vreunei anchete, domnilor Președinți ai Parlamentului României! Vă sună pe undeva cunoscut? Seamănă oare cu maniera de acțiune a unor instituții de forță de pe la noi? Nu cumva ați picat în capcana dublei măsuri!?

Chiar dacă se va DOVEDI că Președintele sirian a folosit arme chimice, nu e corect să așteptăm mai întâi să DOVEDEASCĂ!? Nu așa cereți și cerem și în cazul DNA, tocmai pentru a preîntâmpina orice abuz sau orice eroare!?

 1. Mă așteptam la o minimă reținere din partea dumneavoastră și dintr-un alt motiv, care ține chiar de evidențe, probe, documente, recunoașteri și fapte. Sunt convins că nu vă e străină situația ulterioară intervenției din Irak, din anul 2003, intervenție justificată la acel moment de „probe evidente referitoare la producerea de arme de distrugere în masă”. Sunt convins că aveți cunoștință despre declarațiile lui Hans Blox, cel care a condus echipa ONU în Irak și care a exprimat în repetate rânduri faptul că echipa Organizației Națiunilor Unite NU a descoperit NICIO DOVADĂ despre existența arsenalului incriminat! Probabil știți și ce a spus Scott Ritter (şi el fost inspector ONU): încă din 1998, nici guvernul britanic şi nici cel american nu s-au aflat în posesia vreunui raport care să ateste că existau dovezi categorice că Saddam Hussein ar fi produs și/sau deținut arme de distrugere în masă.

Mai cunoașteți, sunt convins, și raportul devastator al Senatului american la adresa CIA. Comisia senatorială afirma în 2004 (războiul din Irak la care se face referire a avut loc în 2003) că majoritatea concluziilor serviciilor de spionaj referitor la armele irakiene au fost exagerate sau nu au fost sprijinite de informații din teren. După cum știți, raportul serviciilor secrete (elaborat în 2002) a fost unul dintre elementele folosite de administrația americană pentru a justifica razboiul din Irak…

Am convingerea că ați aflat de Raportul respectiv, prezentat în toamna anului 2004 în fața Congresului american – Raportul Grupului de Anchetă asupra Irakului. Raportul, care spulberă definitiv mitul armelor irakiene de distrugere în masă, conține trei volume, însumând aproape 1.000 de pagini, rod al unor ample investigații întreprinse timp de un an și jumătate!

De asemenea,

sunt convins că aveți toate informațiile necesare și cu privire la raportul semnat „Sir John Chilcot”, în care se prezintă nenumărate dovezi în sensul că Tony Blair (premierul britanic la acea vreme) a implicat Marea Britanie în războiul din Irak inducând în eroare Parlamentul britanic cu privire la „armele de distrugere în masă”.

Ați auzit nădăjduiesc și de declarația fostului ministru de Externe britanic, laburistul Robin Cook: „Toate datele demonstrează că războiul din Irak a fost O GREȘEALA TRAGICĂ”!

Nu în ultimul rând, cred că știți și ce a declarat peste ani însuși premierul britanic, domnul Tony Blair: „Trebuie sa accept acum realitatea ca nu au existat stocuri de arme gata sa fie desfășurate”!

Iar acestea sunt doar câteva informații. Dacă doriți, putem intra oricând într-o discuție mai amplă, despre sursele occidentale ale armelor din Orientul Mijlociu și despre extraordinara „Primăvară arabă”… Ceva prudență în declarații n-ar strica, nu-i așa!?

CONCLUZIE:

Dacă tot s-a făcut vorbire (pe bună dreptate) în ultimele zile referitor la deviza SRI („Patria a priori”), în ideea că e greșită și că nu înseamnă „înainte de toate”, ci „înainte/independent de experiență”, atunci mă tem că, prin graba de a vă manifesta public susținerea față de bombardarea Siriei, ați căzut chiar dumneavoastră în capcana acestui „a priori”! Înainte de a se finaliza ancheta, înainte de a fi prezentate probe, înainte de a exista acordul Parlamentului (cazul Marii Britanii), v-ați exprimat… aprioric. Vă recomand să nu vă mai exprimați pe viitor în chestiuni atât de sensibile decât „a posteriori”…

Evident că folosirea unor arme chimice e o crimă împotriva umanității, însă toate normele care stau la baza relațiilor internaționale cer și administrarea unor probe. Or, despre ce probe putem vorbi câtă vreme au avut loc bombardamente ÎNAINTE ca echipa de experţi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice să-și înceapă propriu-zis activitatea!??

De asemenea, dacă suntem responsabili, în România și în toate celelalte țări, vom căuta explicații și soluții nu doar cu privire la problema momentului, ci și cu privire la situația generală creată în Siria. Până la orice nou atac, cu sau fără arme chimice, în Siria au murit deja 500.000 de oameni și 2.000.000 au fost răniți! Și să nu-mi spună NIMENI că, în ceea ce privește Siria, statele occidentale sunt binele absolut, pur, inocent și imaculat! În Siria, singurii inocenți sunt civilii răniți și civilii care mor…

P.S. În ceea ce-l privește pe Iohannis, nu am absolut niciun comentariu. Ar fi complet lipsit de rost…”

Comentariu saccsiv:
Reclame

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sherlock_holmes said, on aprilie 16, 2018 at 8:04 pm

  Ma mir ca mai exista un politician normal in Romania, si cu logica,si cu coloana vertebrala la locul ei,neextirpata,parca ai zice ca omul acesta nu face parte din UE si lumea lui antihrist. Sa-l urmarim pe viitor,poate se mentine, chiar ca ar fi o minune.

  Pentru cine mai este in biserica ( poate ca mai sint unii ) observati cum in societatea post adevar in care traim cu totii, adevarul este inlocuit cu minciuna si emotia. Oamenii nu mai realizeaza ca este minciuna ceea ce li se prezinta, nu mai au puterea de a discerne,dar in schimb sint profund emotionati si indemnati sa actioneze pe baza de emotii si nu adevar.
  Chipul lumii lui antihrist de astazi este chipul lui Antihrist de miine. Si acela va evita din toate puterile lui adevarul ( Adevarul ) si va lucra pe baza de imagine si emotie. Minuni, vorbe mieroase,echilibrate,intelegerea tuturor,indreparea nedreptatilor….un Obama mult mai alb si mai mistic ( asta coboara si foc din cer,nu numai drone ) .

  Apreciază

 2. sherlock_holmes said, on aprilie 16, 2018 at 8:33 pm

  Apropos de capetele Fiarei de care vorbeam mai ieri. Rusii nu l-au retezat in Siria dar nici acela nu a muscat prea tare si nici nu a omorit oameni,doar citiva raniti. Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru aceasta,omului lui providential pentru acesti ultimi ani,ma refer aici la presedintele Rusiei, Putin dar si generalilor americani Mattis, Dunford, Kelly si altora ,care nu au ascultat de barbatulCopil la minte Donald Swamp si ratacitii la minte Bolton, Pompei,Gina et Co. in Franta Minion- ul ( chihuahua ) lui Rothschild iar in UK, femeia Scindura in toate si bufonul Boris Tindala.

  Apreciază

 3. Alex said, on aprilie 17, 2018 at 1:37 am

  Evreii sataniști, răpesc și ucid bebelușii rasei albe!

  Apreciază

 4. sherlock_holmes said, on aprilie 17, 2018 at 3:28 am

  Rectificare: In loc de ” in Franta Minion- ul ( chihuahua ) lui Rothschild ” corect este

  ” in Franta Micron- ul,de la Macron ( chihuahua ) lui Rothschild ”

  Am citit ca :

  ” „Dumnezeu este cu noi, înțelegeți neamuri și vă plecați!”

  Noi, Patriarhii: Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ignațiu Afrem al II-lea, Patriarh al Antiohiei şi Întregului Est al Bisericii Siriace Ortodoxe și Youssef Absi, Patriarh Melkit-Greco Catolic al Antiohiei, Alexandriei și Ierusalimului,

  Condamnăm și denunțăm agresiunea brutală care a avut loc în această dimineață împotriva iubitei noastre patrii Siria de către Statele Unite, Franța și Marea Britanie, sub pretextul că guvernul sirian a utilizat arme chimice.”

  iar altii pun in ghilimele ” Agresiunea nejustificata ” asupra Siriei. ( adica nu o fi nici agresiune,cu atit mai mult nejustificata )

  Oare ce sa insemne aceasta ori nu au vederea buna ?!

  La punctul 8 ei cheama si spera ca:

  „Chemăm toate bisericile din țările care au participat la agresiune să-și îndeplinească datoria creștină, în conformitate cu învățătura Evangheliei, să condamne această agresiune și să solicite guvernelor lor să se angajeze în protejarea păcii internaționale.”

  Aici, parca am o stringere de inima cu indeplinirea datoriei crestine,daca ar fi fost mai multi ca Liviu Plesoianu,cu coloana vertebrala la locul ei,ar mai fi fost o sansa,poate ma insel si chiar or sa fie citeva Biserici sau macar oameni din Biserica care sa aibe discernamint si sa se alature patriarhilor de mai sus.

  PS. Sper ca macar pina in luna septembrie lumea lui antihrist sa nu mai insceneze alte atentate chimice teroriste ca sa putem sa ajungem si noi la muntele Athos, sa ne luam ramas bun de la Icoana Maicii Domnului Portarita care o sa plece pe mare in curind. O sa dormim in saci de dormit si pe muntele Athos,o sa ne luam ramas bun si de le el si de la Sfintii care s-au jertfit aici. Doamne ajuta!

  Apreciază

  • Mihai said, on aprilie 17, 2018 at 12:09 pm

   Serlok homeles, aici sa speculat situația în spiritul ecumenismului, nu suntem veniți de ieri de astăzi, vedem cum in astfel de situații de profita in anumite scopuri ecumeniste, nu mai de paryte de marșul pt viață unde de juca hora de mână cu ereticii de tot soiul

   Apreciază

   • sherlock_holmes said, on aprilie 17, 2018 at 11:49 pm

    Mi-a placut sherlock homeless ( fara casa ).

    Aici nu este deloc vorba de ecumenism, oamenii aceia ( patriarhii ) isi risca viata condamnind lumea lui antihrist reprezentata in acest caz de Cei 3 Muschetari si actiunile lor diabolice. Se pot trezi si cu niste teroristi pe cap la comanda acelorasi.
    La fel si cu cei care demonstreaza pentru sfintenia Casatoriei sau apararea Familiei, a copiilor, bine fac,nu este ecumenism, risca sa intre in coltii prestitutiei,sa fie defaimati.

    Altceva este cu spectacolele a la Hollywood ,de un mare prost gust si circ,unde se intilnesc reprezentantii ” bisericilor ” care se ” roaga ” impreuna pentru tot felul de utopii imposibile pe care nici macar nu le inteleg.
    Aceia nu risca absolut nimic ba chiar sint si incurajati ( daca nu chiar mai mult) de lumea lui antihrist sa faca toate acestea.
    Este o mare diferenta intre acestea,nu trebuiesc confundate.

    Apreciază

 5. geo said, on aprilie 17, 2018 at 8:26 am

  Apreciază

 6. geo said, on aprilie 17, 2018 at 9:25 am

  Modificari genetice?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5618061/Humans-genetically-modified-time-Europe.html

  Distragerea atentiei?

  https://www.veteranstoday.com/2018/04/15/opinion-skripals-poisoning-and-syria-strikes/

  https://intelnews.org/2018/04/16/01-2307/

  Hidra isis afce pui:

  https://intelnews.org/2018/04/03/01-2300/

  Siria. Ce va urma?

  http://charleshughsmith.blogspot.ro/2018/04/what-do-we-know-about-syria-next-to.html

  CIA si incercarile de a cuceri Siria:

  https://consortiumnews.com/2018/04/12/americas-long-history-of-trying-to-determine-who-rules-syria/

  https://www.infowars.com/pompeo-weve-already-killed-hundreds-of-russians-in-syria/

  Datele pe care le pastreaza fb dupa ce ai inchsi contul:

  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-12/heres-personal-data-facebook-keeps-even-after-you-delete-it

  Furtul de informatii si date prin intreruperi de energie electrica:

  https://boingboing.net/2018/04/13/bridgeware-vs-airgaps.html

  Nici iphoanele nu mai sunt ce au fost:

  https://motherboard.vice.com/en_us/article/vbxxxd/unlock-iphone-ios11-graykey-grayshift-police

  Atacurile coalitiei occidentale au facut mai multe victime in randul copiilor sirieni decat atacurile guvernului:

  https://thefreethoughtproject.com/everything-the-us-military-touches-turns-to-blood-dont-trust-them-to-help-in-syria/

  Pe japonezi ii ataca cineva pentru aceasta descoperire?

  https://boingboing.net/2018/04/12/massive-lode-of-rare-earth-met.html

  Apreciază

 7. geo said, on aprilie 17, 2018 at 9:43 am

  Apreciază

 8. berlin said, on aprilie 17, 2018 at 12:22 pm

  poezie profetică de Adrian Păunescu , PARASTASUL .

  Apreciază

 9. geo said, on aprilie 17, 2018 at 1:03 pm

  Apreciază

 10. geo said, on aprilie 17, 2018 at 10:07 pm

  Apreciază

 11. remus said, on aprilie 18, 2018 at 6:28 am

  CE vrea să impună obligativitatea amprentelor digitale pe cărţile de identitate
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ce-vrea-sa-impuna-obligativitatea-amprentelor-digitale-pe-cartile-de-identitate-914464

  Comisia Europeană propune OBLIGATIVITATEA cărţilor de identitate biometrice /România ocupă primul loc la documente falsificate
  http://www.mediafax.ro/externe/comisia-europeana-propune-obligativitatea-cartilor-de-identitate-biometrice-romania-ocupa-primul-loc-la-documente-falsificate-17134346

  Apreciază

 12. Ioan C. said, on aprilie 18, 2018 at 6:56 am

  Mesajul pascal al Patriarhului Kirill către conducătorii Bisericilor non-Ortodoxe
  „Patriarch Kirill’s Paschal message to heads of non-Orthodox Churches”
  https://mospat.ru/en/2018/04/01/news158454/

  Apreciază

 13. octavpelin said, on aprilie 18, 2018 at 10:56 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 14. geo said, on aprilie 18, 2018 at 2:51 pm

  Apreciază

 15. gheorghe said, on aprilie 19, 2018 at 11:35 am

  Si mai zice Plesoianu ceva bun:
  https://gandeste.org/adevaruri/liviu-plesoianu-iohannis-si-kovesi-sunt-intr-o-foarte-mare-masura-creatia-celor-din-afara-tarii-si-nu-vor-actiona-altfel-decat-in-beneficiul-celor-care-i-au-creat/87154
  „… Adicătelea nu suveranitatea țărilor trebuie apărată în fața globalismului nivelator, ci Uniunea Europeană (așa cum o vede domnu’ Macron) trebuie apărată de țările ale căror popoare văd altfel viitorul decât îl vede EL, Macron, LUMINA Mileniului III… Fabulos!

  România trebuie să aibă curajul de a se AUTODETERMINA în această lume dominată din ce în ce mai mult de reducționismul de tip „Macron”, un reducționism care sună cam așa: „Cine nu urmează întocmai și la timp linia trasată de noi cu creta pe asfalt trebuie numaidecât pus la punct, sancționat și chiar repudiat! Noi suntem PRINCIPIILE, noi suntem CALEA, noi suntem BINELE!”…”
  Corect – iesirea din UE, singura optiune de evitare a sinuciderii colective.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: