SACCSIV – blog ortodox

OMUL NOU va fi ANDROGIN. Adica o aratare cu sani de femeie si falus de barbat. De aceea toata aceasta nebunie cu al treilea gen, pentru ca omul viitorului trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea lui BAPHOMET …

Posted in TRANSSEXUALISM by saccsiv on aprilie 10, 2018

. Bacchus, sculptură elenistică în care este reprezentat ca hermafrodit, cu sâni feminini și organe genitale masculine. Muzeul Luvru. Foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Bacchus_-_Paris-2010-_Mus%C3%A9e_du_Louvre.jpg

In cartea sa Praktischer Idealismus, Richard Coudenhove-Kalergi (1894 – 1972) scria:

 

„Omul viitorului va fi de rasă mixtă. Actualele rase și clase vor dispărea treptat din cauza dispariției spațiului, timpului și prejudecatilor. Rasa viitorului euroasiato – negroida, similara la infatisare cu anticii egipteni, va inlocui diversitatea popoarelor cu diversitatea indivizilor.”

 

Cititi va rog mai multe la:

Ați auzit de PLANUL KALERGI? Finanțare: evreii ROTHSCHILD și WARBURG / Obiectiv: OMUL VIITORULUI de RASĂ MIXTĂ, dispariția diversității vechilor rase și popoare / Conducătorii omului nou: EVREII…

Dar omul viitorului va mai fi cumva. Sau macar va crede ca va fi altcumva decat cel din vechime. Adica androgin. Iar terenul se pregateste de acum.

De ce credeti ca Conchita Wurst a castigat concursul Eurovision?

De ce credeti ca exista deja experti in gen ce supravegheaza ca inca de la gradinite fetele sa faca cele ale baietilor si invers?

Grădinițele suedeze reclasifică genul copiilor într-un experiment de inginerie socială

Comentariul zilei (02.08.2013): Scoala in FRANTA si DICTATURA IDENTITATII DE GEN. Copiii la gradinita nu se vor mai juca cu masinute si papusele iar in ciclul primar vor invata despre „TEORIA GENULUI” …

Medici curajosi explica faptul ca aceasta ii duce la nebunie pe copii, adolescenti si tineri:

Text fundamental. PROMOVAREA TRANSGENDER (al treilea gen) = CRIMA IMPOTRIVA COPIILOR. Concluzia COLEGIULUI PEDIATRILOR AMERICANI. Castrarea chimica, mutilarea genitala si bolile mintale au scapat de sub control …

Dar de fapt asta se si doreste: un Pamant de nebuni.

Germania a devenit deja primul stat european care introduce al treilea gen, “nedeterminat” pe certificatele de naştere, o iniţiativă condusă de UE pentru oprirea discriminării în statele europene, potrivit ediţiei online a publicaţiei germane Spiegel:

Primul stat european care introduce un „al treilea gen” pe certificatele de naştere

Ba mai mult, deja cei care neagă teoria de gen pot fi acuzați de discriminare, amendați si închiși:

Canada DECADENTĂ adoptă LEGEA tiranică a TRANSSEXUALITĂȚII. Cei care NEAGĂ teoria de gen pot fi acuzați de discriminare, amendați, închiși

California protejează IDENTITATEA DE GEN prin LEGE: Poți ajunge la ÎNCHISOARE dacă te adresezi… la genul nepotrivit

Si desigur, s-a ajuns si la alte nebunii legislative:

NEBUNIA GENULUI: Regatul Unit vrea ca formularea „FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ” să se INLOCUIASCĂ cu ,,PERSOANA INSĂRCINATĂ” pentru a nu supăra TRANSGENDERII

Sau la schimbarea “dogmelor” ereticilor:

“BISERICA” LUTERANA sărbătorește SCHIMBAREA SEXULUI unui pastor cu o ceremonie de ”SCHIMBARE A NUMELUI”

„BISERICA” SUEDEZA schimbă denumirea de GEN a numirii lui DUMNEZEU: Fără chemarea ”EL” sau ”DOMNUL”

Iar “protectia copilului” ajuta si ea:

REEDUCAREA prin serviciile de protecție socială / ASISTENȚII SOCIALI din Anglia acuză o familie tradiționalistă deoarece refuză să o lase pe fiica lor să facă schimbare de sex

SUA: Parintii pierd custodia fiicei deoarece se opun deciziei sale de a-si schimba sexul …

Sau de ce credeti ca in revistele colorate sunt promovate modele transgender?

REVOLUȚIA TRANSGENDER ÎNCEPE! Agenda illuminati promovată pe coperta revistei Vogue

Sau ca apar astfel de studii?

Studiu: „Ar trebui să se RENUNȚE la descrierea ALĂPTĂRII ca fiind NATURALĂ deoarece aceasta implică DISCRIMINARE DE GEN si alimenteaza mișcarea ANTI-VACCIN”

Sau ca apar astfel de sportivi?

Unde le va fi limita? A fost HALTEROFIL BARBAT. S-a facut femeie si acum ZDROBESTE CONCURENTA la competitiile de … HALTERE FEMININ

Sau astfel de simboluri?

VIDEO. Noi emoji la Apple: GENDER NEUTRAL si … “I LOVE YOU”

Etc., etc.

Ei bine, fratii mei dragi, toate acestea se petrec deoarece idealul omenirii trebuie sa fie acesta:

Adica o aratare cu sani de femeie si falus.

Lipsesc copitele, dar probabil ca ingineria genetica o va rezolva si pe aceasta. Pana atunci, merge si incaltamintea – copita:

Video: MODA – COPITE …

De ce trebuie ca omul sa ajunga androgin, adica sa arate precum in imaginea de mai sus? Ca sa nu mai fie precum i-a creat Dumnezeu, ci sa arate precum Baphomet.

In 1861, ocultistul francez Eliphas Levi a inclus in cartea sa Dogmes et Rituels de la Haute Magie (Dogmas and Rituals of High Magic) un desen care va deveni cea mai faimoasa descriere a lui Baphomet: o capra umanoida inaripata cu o pereche de sani si o torta pe cap, intre coarnele sale. Figura include multe simboluri ezoterice legate de conceptele ezoterice intruchipate de Baphomet. In prefata cartii sale, Levi declara:

 

Capra de pe frontispiciu poarta semnul pentagramei pe frunte, cu un varf indreptat in sus, un simbol al luminii, cele doua maini ale sale formand semnul Hermetismului, una orientata in sus, spre luna alba, Chesed (ce inseamna mila, compasiune), cealalta indreptata in jos, spre luna cea neagra, Geburah (forta, judecata divina). Acest semn exprima armonia perfecta dintre mila si dreptate. Unul din bratele sale este de sex feminin si celalalt de sex masculin, ca si cele ale Androginului Khunrath, atributele caruia a trebuit sa le unim cu cele ale caprei noastre pentru ca el este unul si acelasi simbol. Flacara inteligentei stralucind intre coarnele sale este lumina magica a echilibrului universal, imaginea sufletului inaltat mai sus de materie; ca si flacara care, in timp ce este legata de materie, straluceste deasupra acesteia. Capul urat al fiarei exprima groaza pacatosului, ale carui actiuni materialistice, singura parte responsabila, trebuie sa suporte pedeapsa exclusiv; pentru ca sufletul este insensibil, potrivit naturii sale, si poate suferi numai atunci cand se materializeaza.

Bastonul, care sta in loc de organele genitale, simbolizeaza viata vesnica, corpul acoperit cu solzi, apa, semi-cercul de deasupra sa, atmosfera, penele care urmeaza sus, volatilitatea. Omenirea este reprezentata de cei doi sani si de bratele de androgin ale acestui sfinx al stiintelor oculte.

 

Eliphas Levi (1810 – 1875), cel ce avea sa aiba un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn mai zicea:

  

„Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului. Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei . Este (nota saccsiv: nu pot scrie cea mai mare hula, cea impotriva DUHULUI SFANT). Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal”.

 

Cititi va rog si:

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

Ocultistul britanic, Aleister Crowley, s-a nascut cu aproximativ sase luni de la moartea lui Eliphas Levi, determinandu-l sa creada ca el a fost reincarnarea lui Levi. Partial din acest motiv, Crowley a fost cunoscut in cadrul O.T.O, societatea secreta pe care el a popularizat-o, ca „Baphomet”.

Baphomet este o figura importanta in Thelema, sistemul mistic pe care el l-a stabilit la inceputul secolului 20. Intr-una din lucrarile sale cele mai importante, Magick, Liber ABA, Book 4, Crowley il descrie pe Baphomet ca androgin divin:

 

Diavolul nu exista. Este un nume fals inventat de Black Brothers pentru a sugera o Unitate in invalmaseala lor ignoranta de dispersii. Un diavol care a avut unitatea ar fi un dumnezeu… „Diavolul este, istoric, dumnezeul oricarei persoane care, personal, il displace… Acest sarpe, Satan, nu este dusman al Omului, ci Cel care a facut zeii rasei noastre, cunscand binele si raul; el a poruncit „Cunoaste-te pe tine insuti!” si a predat Initierea. El este „Diavolul” Cartii lui Thoth, si emblema lui este Baphomet, Androginul care este hieroglifa perfectiei arcane…El este prin urmare Viata, si Iubire. Dar mai mult, litera lui este ayin, adica Ochiul, astfel ca el este Lumina, si imaginea lui zodiacala este Capricorn, acel tap saltaret al carui atribut este Libertatea.

 

Ecclesia Gnostica Catholica, bratul ecleziastic al Ordo Templi Orientis (O.T.O.), recita in timpul Slujbei sale Gnostice „Si cred in Sarpe si in Leu, Misterul Misterului, in numele lui Baphomet.” Baphomet este considerat a fi uniunea Chaos-ului cu Babalon, a energiei masculine si feminine, a falusului si a uterului.

Cititi va rog si:

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri) – video si completari necesare

Cum bine spunea fratele Petru G., sa nu uitam ca necuratul NU are gen, barbat sau femeie, si, prin urmare, ne impinge inspre „neutralitate”, bucurandu-se de prostia noastra democratizata:

ARTA SOVIETICĂ: Turnul lui Babel, androginul și tableta neagră / De ce este identică cu actuala simbolistică?

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. A said, on aprilie 10, 2018 at 1:35 pm

  Imaginea androgina este impinsa subliminal in mass-media, in special in industria muzicala. Aceste lucruri au inceput sa se intample de multe decenii, si doar ca sa va dau un exemplu, prin 77 solistul trupei ‘queen’ aparea in concerte cu unghiile vopsite, haine feminine si miscari unduitoare. De altfel, cu ce se deosebeste videoclipul piesei ‘Living on my own’ de paradele gay de astazi? In videoclipurile muzicale romanesti se promoveaza imaginea androgina, cu ajutorul unor cadre rapide, dar repetate, pentru a se intipari aceasta imagine in mintea celui care vizioneaza (in general copil sau adolescent). Pentru cine vrea sa inteleaga sau sa observe ceea ce am spus mai sus, pot sa explic faptul ca am observat lucruri dubioase in 2 videoclipuri romanesti: unul al Hiq din 1999: ‘vara asta sunt la mare’ sau ceva de genul si altul, de la parazitii, pe care nu recomand sa-l vizionati cu sonor pentru ca este f vulgar! De altfel, este si o piesa care instiga nu subliminal, ci pe fata, la pedofilie. Se numeste: ‘bot in bot cu o lepra mica’. Imaginea androgina (femeie cu organe genitale barbatesti) e promovata subliminal in aceste 2 videoclipuri, daca priviti si faceti stop cadru in anumite minute atunci cand danseaza/se misca animatoarele prezente in clip. Un sfat: NU mai lasati televizorul sa va modeleze realitatea si daca se poate explicati-le copiilor de ce e nociv si cat este de nociv. Consider ca toate ‘bolile ‘ morale ale societatii noastre de azi au fost si sunt provocate de televizor.

  Apreciază

 2. sherlock_holmes said, on aprilie 10, 2018 at 9:59 pm

  Cred ca va sfirsi Dumnezeu lumea aceasta inainte sa se intimple chiar toate nebuniile pe care le poate nascoci o minte neagra, fara de Dumnezeu.

  A spune acum ca sint numai barbati si femei te poate duce la inchisoare pe motiv de hate-crime ,crima de ura. Tot aici pot include taina spovedaniei, dumnezeirea Domnului nostru Iisus Hristos.

  Apreciat de 1 persoană

 3. TruthSeeker said, on aprilie 11, 2018 at 12:26 am

  Eu ma uit pe strada in jurul meu, si ma intreb de unde a provenit moda asta cu baietii care se imbraca cu blugi mulati si tricouri slim, pe deasupra e la moda ca baiat sa fii skinny(slab). Acum rar intalnesti pe strada un musculos, cum promova mass-media acum 20 de ani, prin filme gen Rambo sau Terminator… pur si simplu 90% sunt slabutzi si se imbraca si arata ca niste fetitze, chiar ieri am confundat un grup din asta de „vagabonzi” actuali, am crezut ca sunt fete de la distanta :D.
  Daca-i intrebi pe tinerii TFL-isti, o sa zica ca asa e la moda sa se imbrace, dar ei NU se intreaba CINE creeaza moda… asta-i intrebarea de 1 milion de euro!. Sunt sigur ca maine daca va fi la moda ca baietii sa poarta fuste, acestia le-ar purta fara nici o ezitare, pt ca au fost spalati pe creier de tv, internet, social-media, etc…
  Massmedia si TV care lucreaza la greu la „modelarea mintilor tinere” prin emisiuni gen iUmor , unde se amesteca adevarul cu minciuna, adica se prezinta un concurent/a cu glume relativ ok(acceptabile pe sticla) si apoi , imediat, apare cineva care ori vorbeste extrem de vulgar si e aproape dezbracat(a), ori arata ca aspect 50%fata , 50% baiat, ori vine si batjocoreste biserica, ori mai vine cate un nebun de prin „minunatul occident” care te uluieste prin ceva de iti faci cruce…iar dashteptii de jurati dau like-uri si-i aplauda. Daca te uiti in studioul lor, o sa observi ca sunt niste masti ciudate pe pereti(exact ca alea folosite la ritualuri oculte), iar in juriu este Delia care are o multime de videoclipuri cu mesaje subliminale si insemne masonice!!!.
  Nu mai continui ca pot sa scriu un roman…sau poate va plictisesc…asa ca :

  CONCLUZIE: Se lucreaza la greu in toata lumea(in special in Occident) la pregatirea omului „nou”, dupa sabloanele elitelor, care isi fac treaba pe modul „silent” fara ca aproape nimeni sa-si puna intrebarile care trebuie (cine, cum, de ce ?), pentru ca oamenii si-au pierdut reperele morale, nu mai deosebesc adevarul de minciuna, sunt prea lenesi sa-si puna intrebari si sunt prea „prostiti” de mass-media.

  Apreciat de 1 persoană

  • isa said, on aprilie 11, 2018 at 12:14 pm

   Mai sunt si soiul skinny cu burta .. Adica niste aratari (ma refer la barbati) care nu au schelet dezvoltat corespunzator si nici masa musculara- se prezinta cu brate si picioare subtiri si umeri/piept nedezvoltat (eventual cu tâțe de grasime!!!), dar au o infatisare diforma cu burta si/sau cu fundul mare … Clasic pentru consumatorii de fast-food asezonat cu bauturi carbogazoase ori alcoolice diverse …

   Apreciat de 1 persoană

  • A said, on aprilie 11, 2018 at 1:25 pm

   TruthSeeker, ai mare dreptate cu iumor! Uite unde a ajuns ‘jos cenzura’.

   Apreciază

  • tataia said, on aprilie 12, 2018 at 1:45 pm

   In primul si in primul rind constitutia tipica de barbat (umeri lati muschi, etc) in general se formeaza dupa 20-23 de ani…deci nu poti acuza tinerii ca sint slabuti (skinny). Ca ei insa asa vor sa ramina pina la 35 de ani e alta problema…si nici nu stiu cum ar reusi acest lucru decit probabil daca ar sta subnutriti…deci nu poti acuza un tinar de 16-18 ani ca nu are umeri de barbat. Nimeni nu a avut la virsta lui si pina la urma ce vina are el ca nu are. Ca insa se imbraca precum fetele este vina lor…

   Apreciază

 4. Florian said, on aprilie 11, 2018 at 4:56 am

  Vorbim despre „industria muzicala”.. Pana una alta, statuia cu pricina expusa la Luvru dateaza de vreo nici 3000 de ani. „Icoana” lui baphomet e ceva mai „noua”, din evul mediu.
  Morala? dracul nu are varsta. Nu poti vorbi despre „dracul zilelor noastre”, cu industria lui „muzicala”.
  E acelasi drac, babilonul, egiptul, rautatea cea veche, uraciunea pustiirii… Acelasi.
  Singura deosebire e ca a inceput sa se apropie de locul Sfant, ba chiar canta „colinde” si dantuieste cu nerusinare in fata Sfantului Altar (vezi „artistele ortodoxe” Paula Seling, Oana Sarbu s.a.m.d.).

  Apreciază

 5. mihay2016 said, on aprilie 11, 2018 at 7:02 pm

  se incinge treaba fratilor

  Apreciază

 6. Andrei said, on aprilie 12, 2018 at 10:06 am

  Hristos a înviat! scuze de off-topic fraților, dar mă poate cineva ajuta cu niste informatii despre părintele Cosmin Tripon din Beiuș? Va rog din suflet, ajung la sfârșitul săptămânii în zona zalau și tare as merge duminică la sfânta liturghie la sfinția sa. Știe cineva unde slujeste in prezent, eventual cum pot lua legătura cu sfinția sa?

  Apreciază

 7. geo said, on aprilie 12, 2018 at 1:19 pm

  Apreciază

  • tataia said, on aprilie 12, 2018 at 9:19 pm

   Prostii! In primul rind ca omul a aparut doar de vreo 7000 de ani, deci calculele lor oricum sint incorecte. In al doilea rind am serioase dubii ca in momentul de fata sintem 7,5 miliarde. Eu la scoala am invatat de 5,6 miliarde…Imi pare imposibil ca in decurs de doar 30 de ani sa fi crescut populatia cu 2 miliarde. Dar astia an de an tot umfla cifrele…pentru a crea iluzia ca nu mai incapem pe pamint, ca nu ne mai suporta planeta…etc..Deci oricum aceste calcule sint incorecte.

   Apreciat de 1 persoană

 8. geo said, on aprilie 12, 2018 at 2:25 pm

  Apreciază

 9. Parerea mea said, on aprilie 12, 2018 at 6:39 pm

  Pentru Spaceman,
  iertare ca imi dau cu parerea, ai sarit peste 11 si 12.

  http://ortodoxinfo.ro/2018/04/12/ue-vrea-sa-investeasca-pana-in-2020-in-supercomputere-inteligenta-artificiala-si-tehnologia-blockchain-acordul-a-fost-semnat-de-24-tari-membre-romania-cipru-croatia-si-grecia-sunt-singurele-state/

  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur

  Ridicandu-se din pamant, banui ca inseamna siliciu. Doua coarne ……. hmmm …. cele doua firi !!!

  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

  Fiara a doua e facuta sa slujeasca fiarei dintai.
  Multi pe net vorbesc de stapanirea robotilor asupra oamenilor. E fals, nu va fi asa ceva, fiindca aici spune „Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi”, iar fiara dintai este duh omenesc ce slujeste diavolului, deci fiara a doua va fi sub conducerea omului, nu peste om.

  Apreciază

  • PG said, on aprilie 13, 2018 at 7:47 am

   Hristos a inviat !
   Parerea mea este ca fiara este calculatorul .

   Apreciază

   • Parerea mea said, on aprilie 13, 2018 at 12:16 pm

    Ridicandu-se din pamant, banui ca inseamna siliciu. Din siliciu sunt facute procesoarele.

    Fiara a doua, cea ce „” 12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.” reprezinta inteligenta artificiala.

    Apreciază

   • Parerea mea said, on aprilie 13, 2018 at 12:16 pm

    cred ca reprezinta inteligenta artificiala (posibil sa nu fie asa)

    Apreciază

 10. geo said, on aprilie 12, 2018 at 8:06 pm

  Dupa aceasta cruciada Constantinopole-ul nu si-a mai revenit, peste 2 secole cazand prada turcilor…

  Apreciază

 11. geo said, on aprilie 13, 2018 at 8:37 am

  Apreciază

 12. geo said, on aprilie 13, 2018 at 10:30 am

  Apreciază

 13. Andrei B. said, on aprilie 13, 2018 at 11:08 am

  Hristos a inviat!
  Fratilor dati-mi va rog un sfat duhovnicesc: credeti ca ar fi ok ca un credincios sa participe la Sfanta Liturghie facuta de un preot care este membru in clubul Rotary? Sau ar fi mai bine sa mearga la o alta Biserica pentru participarea la Sfanta Liturghie si sa se fereasca de preotul care e membru Rotary?
  Multumesc mult.

  Apreciază

  • sherlock_holmes said, on aprilie 13, 2018 at 8:22 pm

   Daca l-ai intrebat personal daca este membru al clubului Rotary si ti-a confirmat, atunci este de dorit sa mergi la alt preot. Daca ai doar banuieli sau te-ai luat dupa altii,atunci e vina ta. Sa nu fie cumva o ispita.
   Daca chiar este membru al clubului si tagaduieste,ar trebui sa se vada in predicile sale, ar putea fi si intrebat direct ce crede despre masonerie…

   Citeva ginduri.

   Apreciază

 14. geo said, on aprilie 13, 2018 at 1:44 pm

  Pe lista apar si politicieni de la pesede si alde…
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-13/myth-european-democracy-shocking-revelation

  Ce spuneam zilele trecute:
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-13/taking-world-brink-annihilation

  Apreciază

 15. 12 aprilie 1204: Căderea Constantinopolului ortodox în mâinile Cruciaților Occidentali. said, on aprilie 13, 2018 at 2:03 pm

  12 aprilie 1204: Căderea Constantinopolului ortodox în mâinile Cruciaților Occidentali. Istoric: A fost un JAF și o DISTRUGERE fără precedent în istorie. S-au oprit doar ca să bea și să violeze

  La 12 aprilie 1204, armate cruciaților din Occident au ocupat capitala Imperiului Roman, Constantinopolul ortodox, pe care l-au supus jafului și distrugerii.
  Papa Inocențiu al III-lea, care inițial a binecuvântat expediția, a descris în termeni duri ocupația catolică a Constantinopolului.

  „Cum va putea cu adevărat biserica grecilor, indiferent de cât de grav este asaltată de nenorociri și persecuții, să se reîntoarcă în uniune ecleziastică și devoțiune pentru Sfântul Scaun, când ea vede în latini numai un exemplu de pierzanie și de lucrătură a întunericului, așa încât, pe bună-dreptate, acum îi detestă pe latini mai mult decât pe câini? (…) Ei au furat vasele din argint din altare și le-au spart în bucăți pentu ei. Au violat locurile sfinte și au răpit cruci și relicve”

  Iată descrierea jafului, după cum a văzut-o istoricul american Speros Vryonis în cartea Bizanțul și Europa:

  „Soldații latini au supus cel mai măreț oraș din Europa la un jaf de nedescris. Timp de trei zile au ucis, au violat, au furat și au distrus la o scară pe care nici măcar vechii vandali sau goți nu aspirau. Constantinopole devenise un muzeu al artei antice și bizantine, un magazin de bogăție pe care latinii nu-l credeau posibil. Deși venețienii aveau o apreciere pentru arta pe care au descoperit-o (până la urmă erau și ei semi-bizantini) și au salvat cât au putut, francezii și ceilalți au distrus totul, oprindu-se doar ca să bea, să violeze călugărițele și să ucidă clericii ortodocși. Cruciații și-au manifestat ura pentru greci în modul cel mai spectaculos: distrugând cea mai măreață biserică a creștinătății. Au distrus iconostasul, icoanele și cărțile sfinte din Aghia Sofia și au pus pe scaunul patriarhal o prostituată care cânta melodii porcoase. Înstrăinarea dintre Est și Vest care începuse de secole, a culimnat cu masacrul teribil care a acompaniat distrugerea Constantinopolului. Grecii erau convinși că până și turcii, dacă ar fi cucerit orașul, ar fi fost mai blânzi. Cucerirea Constantinopolului a accelerat căderea Bizanțului în mâinile turcilor. În ultimă instanță, a patra cruciadă a avut ca efect direct victoria Islamului, adică exact opusul intenției sale inițiale”.
  Vreme îndelungată, corăbiile apusene au transportat bogățiile Orașului în Apus, unde împodobesc și astăzi biserici, muzee și colecții particulare. Un centru important în care au fost concentrate aceste bogății a fost Biserica Sfântul Marcu din Veneția. O parte dintre tezaure (îndeosebi manuscrise) au fost distruse

  Instăpâniți pe capitala Bizanțului, cruciații au incendiat cea mai mare parte din oraș și au luat în robie o mare parte dintre locuitori. Doar în prima zi au fost uciși 7000 de oameni. Clerul ortodox constituia o țintă predilectă a Cruciaților. Episcopii și alți clerici au suferit chinuri teribile și au fost măcelăriți cu o furie ieșită din comun. Patriarhul (Ioan al III-lea), desculț și dezbrăcat, abia a reușit să scape trecând pe țărmul opus. Bisericile au fost batjocorite, inclusiv Aghia Sofía, în scene de o grozăvie nemaiîntâlnită. Clerul latin a fost în primele rânduri ale jefuitorilor

  https://www.activenews.ro/cultura-istorie/12-aprilie-1204-Caderea-Constantinopolului-ortodox-in-mainile-Cruciatilor-Occidentali.-Istoric-A-fost-un-JAF-si-o-DISTRUGERE-fara-precedent-in-istorie.-S-au-oprit-doar-ca-sa-bea-si-sa-violeze-52

  Apreciază

 16. octavpelin said, on aprilie 14, 2018 at 10:32 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 17. geo said, on aprilie 16, 2018 at 3:26 pm

  …si ne mai miram de stadiul de decadere in care a ajuns occidentul, altadata mandria umanitatii…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: