SACCSIV – blog ortodox

Pentru creștinii care doresc ALTERNATIVĂ LA ACTELE ELECTRONICE nu s-a mai găsit loc… în Comisia pentru administrație din CAMERA DEPUTAȚILOR

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 16, 2018

Dupa cum stiti, pe 13 februarie trebuia sa aiba loc:

Dezbatere pe tema CĂRȚII DE IDENTITATE ELECTRONICE în Comisia pentru administrație din CAMERA DEPUTAȚILOR

Ei bine, iata ce putem citi la Pentru creștinii care doresc ALTERNATIVĂ LA ACTELE ELECTRONICE nu s-a mai găsit loc… în Comisia pentru administrație din CAMERA DEPUTAȚILOR de pe blogul fratelui Daniel Vla:

Marti, 13 februarie, ora 13.00, la Camera Deputatilor a avut loc sedinta Comisiei pentru administratie publica si amenajarea teritoriului in cadrul careia s-a discutat proiectul de lege privind noile acte de identitate.

Un numar de aproximativ 15 de persoane, reprezentanti ai societatii civile, care sunt pe baricade si lupta impotriva actelor cu cip de ani de zile, a dorit sa ia parte la aceasta sedinta – ATENTIE:  PUBLICA !!! – numai ca li s-a refuzat accesul motivandu-se LIPSA SPATIULUI….

Pare intr-adevar o gluma proasta ca in ditamai Palatul Parlamentului, fosta Casa a Poporului, cetatenii simpli sa nu poata participa la sedinte publice pe motiv de spatiu, desi Legea 544 /2001 privind liberul acces la informatii de interes public specifica la art 1 ca ,,Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei. 

Iar la art 2 din aceeasi lege se arata ca: ,,In sensul prezentei legi: 
a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, potrivit Constitutiei; (n.a. – deci Camera Deputatilor nu face exceptie)
b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei; 

Dupa ce in decembrie anul trecut, Proiectul de Lege (575/2017) pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români A TRECUT DE SENAT de urgenta, acum se doreste sa il treaca rapid si prin Camera Deputatilor, care este for decizional. Si daca nu s-o putea altfel, sa treaca macar tacit, adica fara dezbatere si vot, fara asumarea votului, cum s-a mai procedat si in cazul altor legi sensibile care riscau sa provoace nemultumiri, fara stirea cetatenilor.

Si ca sa nu para atat de deplasat au permis totusi in final accesul a 5 persoane dintre cei prezenti, pe ce criterii facandu-se aceasta alegere nu stim, in conditiile in care unii au batut drumul din provincie. nu era vorba de un grup organizat sau de membrii unei singure asociatii….

Dar sigur poate ar trebui sa stim sa ne cerem drepturile si sa cerem sanctiuni pentru cei care fac voluntariat in sprijinul masonilor…

Caci art 21 din Legea 544/2001 spune ca:
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.
(2) Impotriva refuzului prevazut la alin. (1) se poate depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau al institutiei publice respective in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.

 

Art. 22.
1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
(3) Hotararea tribunalului este supusa recursului.
(4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila.
(5) Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.


Președintele Comisiei   este Roman Florin claudiu – PNL.

În acestă privința s-a făcut o sesizare (nr 80/15.02.2018) la Camera Deputaților pentru a primi niște răspunsuri:

Buna ziua
Marti, 13 februarie, ora 13.00, in cadrul Comisiei pentru administratie publica si amenajarea teritoriului a fost discutat proiectul de lege pentru noile carti de identitate electronice si simple.
Un grup de aproximativ 15 persoane, unele venite din provincie, unii jurnalisti fara acreditare la Camera Deputatilor au dorit sa ia parte la sedinta comisiei, pentru ca urmaresc subiectul de ani de zile si pentru ca lupta pentru dreptul de a avea carti de identitate simple, fara cip. Desi prin lege astfel de sedinte sunt publice si societatea civila poate participa – drept garantat prin lege – accesul unora dintre cei prezenti a fost restrictionat pe motive puerile, refuzandu-se chiar dialogul cu noi.
Ca atare va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
– in ce sala s-a tinut sedinta comisiei enuntate mai sus
– ce capacitate are sala respectiva din punct de vedere al numarului de persoane care pot participa la o sedinta
– cate persoane au participat la sedinta respectiva si cate au fost din partea sociatatii civile
– cine a fost cel care a decis ca noi cei 15 oameni aflati la intrarea S2 nu mai putem intra, deoarece o doamna care a raspuns la interiorul 1125 a refuzat sa se prezinte si de asemenea a refuzat sa ne spuna cu cine a discutat din comisie despre participarea noastra la sedinta si care este numele functionarei care a refuzat sa se prezinte cine este.
– dupa ce criterii s-au ales cele 5 persoane carora li s-a permis accesul, in conditiile in care nu era vorba de o asociatie sau de un grup organizat ci de cetateni veniti din proprie initiativa.
– cum a fost posibil ca cinci cetateni sa fie lasati sa intre la sedinta iar reprezentantii presei din provincie, nu?
– in mod normal acreditarea jurnalistilor la Camera Deputatilor se face cu doua zile inainte de un eveniment, dar totusi in cazuri exceptionale pentru jurnalisti veniti din provincie nu se poate face o derogare? Nu se ingradeste accesul presei in acest mod?
– exista vreo lege in Romania care specifica ca presa nu poate avea acces la un eveniment/sedinta publica decat cu acreditare? nu e suficienta legitimatia, cartea de identitate? Daca da, va rog sa-mi specificati in baza carei legi a fost interzis accesul presei la aceasta sedinta.
– exista vreo lege in Romania care sa specifice ca accesul societatii civile este permis la o sedinta publica ,,doar in limita locurilor disponibile”? Daca da, va rog frumos sa-mi specificati care este aceasta.
Va multumesc,
Astept un raspuns in cel mai scurt timp posibil in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
…………………………, cetatean roman

Trebuie spus că votul în Comisia pentru administrație, într-un final s-a amânat după ce reprezentantul – Asociatiei Furnizorilor de Servicii de Certificare a ridicat problema semnăturii electronice.

Comisia se va întruni peste două săptămâni  de la data amânării.

S-au depus amendamente pentru modificarea  unor articole din proiectul de lege de către reprezentanții unei asociații, care militează împreună cu noi pentru obținerea unei alternative a actelor fără cip.

Câteva imagini cu cei care au acceptat să fie fotografiați:

 

Reclame

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. socaciu90 said, on februarie 17, 2018 at 12:17 am

  Apreciat de 1 persoană

  • caldiceiimerginiad said, on februarie 17, 2018 at 9:27 pm

   Bogdaprosti! Ar fi minunat daca ar putea face cineva o traducere. Un adevarat Sfant, daca nu ma insel ultimul ucenic direct al Cuviosului Iosif Isihastul in viata, mila lui Dumnezeu pentru americani!

   Apreciază

 2. gheorghe said, on februarie 17, 2018 at 8:47 am

  Va mai amintiti?, unii dintre Dumneavoastra:

  „Toma Caragiu şi Mircea Diaconu – N-am găsit altă rimă”
  Asa si astia, n-au gasit alte formula de „dezbatere publica” decat cea „inversa”, ne-publica de fapt!
  Mai, mai, mai, …. cum se mai „intampla”!
  Fie anuntul e scris cu litere mici, fie pe ultima pagina, fie se schi,ba locatia in ultimul minut, fie se introduc noi reguli de participare…
  Ca la „partid”…. Dumneavoastra V-ATI INSCRIS LA CUVANT?
  Gaselnita – azi e metoda de … corectitudine politica – de „a baga pumnul in gat” cui are ceva de spus.

  Apreciază

 3. leonardconstantin61leonard constantin said, on februarie 18, 2018 at 3:44 pm

  Doamne ajuta! Va recomand sa cititi o carte minunata : Dictatura Numerica – Editia a 2-a care a aparut anul acesta. O gasiti aici:
  https://ufile.io/2cwej

  Apreciază

  • isa said, on februarie 20, 2018 at 4:08 pm

   Multumesc pentru carte. Din carte, pg. 99: ”Și va fi el de statură înaltă, cu ochii ca jăratecul, cu sprâncenele negre, având cioc, fioros la față, viclean, perfid,strașnic. Pentru cei necredincioși ,,el” va părea frumos”.

   Ati observat multimea de personaje salvatoare din productiile livrate maselor:
   – Jon Snow dintr-un serial la moda (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Jon_Snow),
   – Aragorn din Stapanul inelelor (https://ro.wikipedia.org/wiki/Aragorn),
   – In Piratii din Caraibe sunt chiar doua astfel de personaje – unul erou si celalt simpatic (http://pirates.disney.com/movies)
   – mai nou si Vladimir I din filmul rusesc Viking (http://www.imdb.com/title/tt5157456/),
   – dar avem si personaje de desene animate care folosesc aceeasi reprezentare: Moise in filmul Printul din Egipt – http://hero.wikia.com/wiki/Moses_(Prince_of_Egypt)
   In mentalul colectiv este incet-incet fixata aceasta imagine, acest prototip, al eroului salvator.
   In felul acesta este indusa o simpatie fata de persoane/personaje care au infatisarea asemanatoare.antihristului, asa cum l-a descris Sf.Ioan din Kronstadt …
   Ca fapt divers, cred ca felul in care a fost creionat Moise in desenul animat (va) reprezinta imaginea cea mai apropiata de realitate.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 20, 2018 at 6:03 pm

    isa

    Sa nu simplificam. Vladimir si Moise nu erau nici tunsi scurt si nici cu barba rasa. Deci cum ar fi trebuit altfel reprezentati? Si in primul rand, ei sunt Sfinti, deci nu suna bine a fi inclusi intr-o lista de personaje ce pregatesc mentalul colectiv cu imaginea antihristului.

    Apreciază

   • isa said, on februarie 21, 2018 at 10:01 am

    Chiar m-am gandit inainte daca sa-i trec pe lista sau nu. Din cate inteleg, papusarii si masina lor de propaganda (incluzand cinematografia) nu fac nimic la voia intamplarii, iar ecranizarea unor personalitati reale dau greutate imaginii. Ca realizare, naratiune si personaje, trebuie sa recunosc ca desenul animat Printul din Egipt (facut de DreamWorks) este chiar bun, cu exceptia exagerarii rolului personajelor feminine (probabil datorita curentului Women’s Empowerment).

    Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 21, 2018 at 12:25 pm

    isa

    DreamWorks e al evreului Steven Spielberg. Nu m-am uitat la el. Dar sunt absolut sigur ca exista acolo si alte exceptii.

    „Viking” e rusesc. La el m-am uitat. Si am scris ceva:

    “VIKING” (2016) – un film despre Sfantul Vladimir, Luminatorul Rusiei
    http://ortodoxinfo.ro/2017/12/25/56721/

    La „Urzeala Tronurilor” putem spune ca se promoveaza o anumita imagine a eroului pozitiv, pentru pregatirea mentalului colectiv, caci apar si faptele unei eroine pozitive, Prințesa Daenerys Targaryen, blonda calare pe dragoni si eliberatoare de sclavi.

    Dar la „Viking” eu n-am vazut asa ceva, ba din contra, abordeaza o tema ce la productiile Hollywood nu vei vedea: trecerea de la paganism la Ortodoxie. In filmele „americane”, se pune accent pe un traseu exact invers.

    Ce vreau eu sa subliniez e ca nu-i suficient ca un personaj sa aiba barba, ci mai trebuie sa existe si un mesaj anume.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: