SACCSIV – blog ortodox

Chiar exista un RESTAURANT cu CARNE DE OM pentru CANIBALI in TOKYO?

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 13, 2017

In urma cu o saptamana o stire terifianta bantuia energic in mass-media romaneasca. Cateva exemple:

SPY NEWS: ŞOCANT! S-a deschis primul restaurant unde se mănâncă preparate din CARNE de OM

CAN CAN: Inaugurare şocantă! S-a deschis primul restaurant din lume unde se consumă carne de om! Cine a fost primul client

Click: Chiar s-a deschis primul restaurant canibal? De unde și-ar procura carnea

Kanal D: S-a inaugurat primul restaurant din lume unde se consuma carne de om!

BZI: Infricosator! S-a deschis primul restaurant din lume unde poti consuma carne de om! „Avea gust de carne de porc”, spune un client

Iata insa ce putem citi la Did Tokyo Open the First Human Meat Restaurant? de pe snopes.com, traducerea OrtodoxInfo:

 

 

Afirmație

Un nou restaurant recent deschis în Japonia este primul din lume care oferă legal carne umană spre consum.

Decizie

Fals

Originea Articolului

În noiembrie 2017, mulți utilizatori de Internet au început să întâlnească mai multe versiuni postate despre un articol care a raportat că în orașul Tokio s-a deschis recent un restaurant (care operează sub numele japonez „Frate comestibil”) care servesc carne umană clienților:

 

Ambiția și aberația japonezilor au mers atât de departe încât au început să își mănânce propriul vecin. În orașul Tokio (Japonia) a fost inaugurat primul restaurant din lume care oferă carnea umană spre consum, în mod legal.

Un restaurant înfricoșător, denumit „Resoto ototo no shoku ryohin”, care înseamnă în traducere „Frate Comestibil”, și-a deschis porțile atât pentru publicul japonez cât și din întreaga lume, unde oferă clienților săi un meniu variat, în care prețurile variază de la 100 la 1000 de euro, adică meniu cu carne umană, cel mai scump fiind cel de 1193 dolari.

Sursele de știri internaționale au raportat că un turist din Argentina a fost primul client care a mâncat carne umană la „Fratele comestibil”.

Concluziile lui au fost: „Are gust de carne de porc, în acest restaurant gătesc carnea cu condimente, așa că gustul trece neobservat”.

În Japonia, începând cu 2014 a fost aprobată o lege care permite consumul de carne umană, păstrând în mod evident caracteristici cum ar fi nivelul sanitar al acestuia și originea. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că cel puțin 99% din populația lumii nu ar fi de acord cu aceste acte grotești.

Și întrebarea pe care ne-o punem cu toții este: cum obțin carnea?

Oamenii înainte să moară decid să își vândă trupurile în restaurantul special pentru aproximativ 30 de mii de euro sau 35.799 de dolari, acești bani sunt lăsați familiei, ei in mod evident sunt singurii beneficiari rămași.

Doar cei care mor tineri pot semna contractul, în care se angajează că vor respecta o dietă specială, pentru a se asigura că carnea este adecvată pentru consum.

Sunteți dispuși să vă vindeți trupul, care apoi să fie consumat după moartea voastră?

 

Începutul articolului care trece direct la subiect în mod abrupt, alături de exprimarea într-o limbă engleză stângace trădează faptul că pare sa fie o traducere trunchiată dintr-un text scris în altă limbă. Într-adevăr, sursa articolului a fost o parodie publicată pe 12 iulie 2016 în La Voz Popular, o publicație de satiră de limbă spaniolă.

Articolul fals din La Voz Popular a fost combinat cu elemente dintr-un alt articol din aprilie 2016 – April Fool’s (despre guvernul japonez care aparent a aprobat primul magazin de tăieței de carne umană) și fotografii de recuzită create pentru a promova jocul video zombie Resident Evil 6 (refolosit de la o farsă asemănătoare anterioară) pentru a continua povestea fabricată.

După cum a remarcat site-ul de știri din Mexic, Verne, cu privre la farsa din noiembrie 2017:

Nu există niciun restaurant la marginea orașului Tokio care să servească carne umană, și nici nu există legislație în Japonia care să permită practici canibale. Mai multe agenții media au reprodus aceste informații false în edițiile lor web.

Potrivit acestor știri false, restaurantul este numit „Resu ototo no shokuryohin”, care înseamnă „Frate comestibil”. De asemenea, se afirmă că în Japonia a fost legal să se mănânce carne umană începând din 2014 și că familiile persoanelor care decid să-și vândă corpul în acest scop pot primi până la 30.000 de euro.

Informația nu are o sursă sigură și este reprodusă din nou și din nou aproape textual. Singura sursă citată în majoritatea publicațiilor este o persoană de origine argentiniană care s-a dus la presupusul restaurant dar care a preferat să nu își dezvăluie identitatea. Și nici măcar nu este ceva nou: în iulie 2016 a apărut în La Voz Popular, un site care, în avizul său juridic, pretinde a fi „un ziar satiric”.

Verne s-a consultat cu un reprezentant al Ambasadei Japoniei din Mexic, care nu știa că aceste informații circulă pe Internet și le descrie ca fiind „complet absurde”. El a negat și faptul că legislația japoneză permite canibalismul.

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. isa said, on decembrie 14, 2017 at 11:49 am

    Referitor la crima de la metrou…
    Nu stiu daca ati observat, dar criminala era imbrobodita intr-un anume mod. Se vede mai bine aici: http://www.romaniatv.net/tatal-tinerei-ucise-la-metrou-primele-declaratii-nu-este-vina-femeii-care-a-impins-o_392764.html
    Si aici: http://www.stirilekanald.ro/inainte-sa-ucida-criminala-de-la-metrou-a-intrat-intr-un-magazin-si-a-baut-un-energizat-camerele-de-supraveghere-au-surprins-momentul-17473676
    Va minteste aceasta de ceva?
    Am postat comentariul si la articol pe portal.

    Apreciază

  2. geo said, on decembrie 14, 2017 at 1:41 pm

    Apreciază

  3. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on decembrie 14, 2017 at 1:47 pm

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on decembrie 14, 2017 at 7:10 pm

    De ce nu apare acest comentariu ?
    Radu Humor said, on Decembrie 13, 2017 at 9:51 pm
    Comentariul tău așteaptă moderare.

    Cel puţin cît trăim noi, chiar şi cei tineri de acum, nu se va pune problema retragerii în munţi, sau în cine ştie ce locuri ascunse ! Este de ajuns să ne cunoaştem, chiar şi doar spiritual, virtual şi să ne canalizăm eforturile comune în combaterea unor legi strâmbe, a unor decizii ce presupun interdicţii, sau libertăţi ce afectează societatea românească în întregul ei, dar şi comunitatea spiritual-religioasă în care ne regăsim !
    Personal cred că şi ce face acest blog ar trebui să fie suficient în coagularea unui curent cetăţenesc în general şi creştin – ortodox, în special ! Să ne rugăm pentru sănătatea fratelui Vasile şi să-i dorim cît mai multă putere şi răbdare ! Să nu întindem coarda până ne izbeşte peste ochi !

    Apreciază

  5. geo said, on decembrie 14, 2017 at 7:25 pm

    Exact din cauza acestor știri de senzație, de rating, nu mai urmăresc televiziunile din Romania, nu mai ascult decât Radio România iar ziare și reviste doar câteva…oricum nu tratau subiectele arzătoare, ținând capul de afiș numai cu non știri…prefer site-uri străine, neafiliate, independente…

    Apreciază

  6. Calator said, on decembrie 14, 2017 at 9:33 pm

    Cred ca se incearca largirea unei Ferestre Overton, pentru ca ideea canibalismului sa devina din ce in mai populara si acceptabila in societatea larga. Am vazut atatea eforturi in directia asta in ultima vreme ca nu mi se pare departe momentul in care in conditii „propice”, de anuntata foamete globala, oamenii expusi tot mai frecvent acestei idei si fara protectia duhovniceasca necesara, vor actiona asa cum au fost programati. Si asa se pregateste pas cu pas inca un lucru pe care Profetiile ni l-au anuntat deja.

    http://www.apologeticum.ro/2015/12/fereastra-overton-teoria-prin-care-s-a-legiferat-homosexualitatea-la-fel-se-poate-intampla-si-cu-pedofilia-si-canibalismul/

    Apreciază

    • Vali said, on decembrie 15, 2017 at 3:24 pm

      E posibil. In ultima vreme apar cam multe stiri despre caniblism. „Artista” Abramovici care apare in imagini cu festinuri care mimeaza canibalismul, ei spun ca de fapt sunt torturi/prajituri care imita corpul uman…. Sau Katy perry care a facut un clip „bon apetit” unde iar este mimat canibalismul…. Sunt si filme care trateaza subiectul…. Filmul despre echipa de rugby carora li s-a prabusit avionul in munti, iarna, cica si ei au fost „obligati” sa recurga la canibalism ca sa supravietuiasca…. Hmmmm ciudat
      In fr a aparut un film Grave care trateaza aceelasi subiect si a primit n-spte premii!!!
      Tot felul de stiri, false sau nu? Cica in Africa de Sud un tip s-a prezentat singur la politie, ca cica nu mai suporta sa manance carne de om….
      Este totul facut ca sa ne sminteasca, sa nu mai stim ce e adevarat si ce nu, ce e bine sau ce e rau….
      http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/28/afrique-du-sud-cinq-suspects-de-cannibalisme-au-tribunal_5177665_3212.html

      Apreciază

  7. gheorghe said, on decembrie 15, 2017 at 10:10 am

    Am citit undeva despre folosirea de celule prelevate de la „staruri” si dezvoltarea de tesut pentru consum alimentar!!!
    Chiar spuneau ceva in genul „fesa de Beyonce”, „piept de…”

    Cand Adevarul este sfidat, orice poate avea orice valoare (adevarat/fals) si cine detine puterea (decizia. comanda) face ce vrea.
    Liberalii „moderni” sint de fapt libertini, anarhisti, adica rebeli, copiii Diavolului.
    Liberalismul clasic – curent de modernizare sociala (cu „bune” si „rele) nu are nimic in comun cu liberalismul post-modern care este un soi de liberinaj care se ghideaza dupa marxismul cultural, culmea degenerarii mentale.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.