SACCSIV – blog ortodox

JANDARMII l-au scos afara din BISERICA pe Parintele IOAN UNGUREANU si au facut CORDON in fata CATAPETESMEI in aceasta dimineata

Posted in ECUMENISM by saccsiv on noiembrie 12, 2017

Mihai-Silviu Chirila:

UPDATE ora 10:54

Politia, jandarmii, primarul comunei si functionarii MMB au plecat. Parintele Ioan Ungureanu savarseste Sfanta Liturghie.

UPDATE ora 9:00

Poporul credincios s-a adunat. Parintele Ioan Ungureanu e din nou la Altar. Jandarmii nu au sau refuza in continuare sa arate vreun document in baza caruia au facut tandari usa.

UPDATE:

Din informatiile pe care le avem, parintele Ioan a fost trantit la pamant de catre unul dintre oficialii MMB.

MMB intră abuziv cu jandarmii și poliția peste Părintele Ioan Ungureanu, la Schitul Orășeni

În dimineața acestei zile, Părintele Ioan Ungureanu a fost luat cu asalt de către o delegația a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, condusă de către inspectorul bisericesc Florin Chirilă și de către protopopul de Botoșani, însoțiți de către efective ale Poliției și Jandarmeriei.

Părintele se afla în biserică, unde citea Psalmii Utreniei. În momentul în care delegația MMB a intrat în curtea bisericii, părintele s-a încuiat pe dinăuntru. Poliția și Jandarmeria au spart ușa și au intrat peste cei ce se aflau la rugăciune. Părintele a fost scos afară cu forța din Sfântul Altar, dascălul a fost înlocuit de un dascăl adus de protopop. Jandarmii și polițiștii au făcut cordon în fața catapetesmei, pentru a-i lăsa pe cei ce au dat buzna peste preot să își facă slujba.

Ușa pe care au spart-o cei de la forțele de ordine este de patrimoniu, făcând parte din ansamblul monument istoric. Poliția și jandarmeria nu au oferit părintelui niciun act oficial, nicio hotărâre judecătorească executorie din care să rezulte că au dreptul să execute acest abuz.

Părintele Ioan Ungureanu a fost caterisit pe nedrept în cursul verii, însă caterisirea se află în stadiul de contestare la Consistoriul Mitropolitan din Iași, de la care nu s-a primit încă un răspuns.

Neoficial, autoritățile bisericești locale îi dăduseră părintelui de înțeles că “problema sa se va rezolva după Cuvioasa”.

 

Reclame

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Diogene said, on noiembrie 12, 2017 at 8:44 am

  Aici greseste Biserica Ortodoxa Romana,care,in comparatie cu Biserica Greciei,intra cu forta sa faca ordine…Intrarea asta cu forta,provoaca tulburare in popor…Nu e bine asa…Sa se schimbe metoda,mai ales ca e si ilegala…Politia nu ar trebui sa se amestece,mai ales ca nu are mandat….Rusinica!

  Apreciază

 2. Roman said, on noiembrie 12, 2017 at 9:05 am

  E razboi ,dar e razboi in care o imensa majoritate rade si danseaza,pe ceea ce-i canta diavolul pe la televizor sau mass media si se cheama oameni dresati,iar alta microparte in timp ce spera ca se vor trezi dintre cei dresati si sa stranga randurile impreuna cu ei impotriva haosului care a fost deja declansat impotriva tuturor si pe toate liniile,sunt batjocoriti,prigoniti,batuti,hartuiti,in curand arestati si mai apoi chiar omorati.E sumbru dar realitatea toata e sumbra.Nu poti trai de-acum in lumea satanei fara sa-i dai obedienta si ascultare lui.Vad ca nici nu s-au mai sinchisit ,,calaii” de jandarmi ,instruiti sa-si bata oamaneii ptr stapanii care inseamna stat=mamona (nu conteaza sub ce forma juridica sunt,toti sunt stat si slujesc satanei) sa mai ceara vreun mandat judecatoresc de evacuare.Dar precum am mai spus si justitia ca institutie e tot a diavolului si nu poti fugi de la un drac care te-a atacat si sa te plangi altuia ,cica sa-ti faca dreptate.Justitia nu e nici o solutie ptr dreptate si Adevar ,ci e o facatura diavoleasca,asa ca … ocoliti-o cat puteti !!Dumnezeu sa-i ajute parintelui Ioan si sa se pregateasca si altii,ca probabil vor pati la fel !!Acum oare cine mai are dubii asupra metodelor ,,inaltilor frati ”ai lojelor masonice din BOR prin care ,,drept NU invata cuvantul Adevarului” ci au alte. ..directive?!

  Apreciază

 3. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on noiembrie 12, 2017 at 9:22 am

  Apreciază

  • gheorghe said, on noiembrie 12, 2017 at 11:42 am

   Cine are interesul sa ne bage pe gat povestile ereticilor?

   Apreciază

  • Cornelia said, on noiembrie 12, 2017 at 12:51 pm

   Aș zice să o lăsăm mai moale cu aceste relatări, și nu mărturisiri. Dacă erau de la Dumnezeu, slujitorii întunericului nu ar fi permis să se mediatizeze.

   Apreciază

 4. mihailavl said, on noiembrie 12, 2017 at 12:00 pm

  Diogene. Este foarte greșită afirmația cum că, aici, BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNA greșește! Instituția patriarhiei române, apostata, inchizitorie, afiliată noii ordine mondiale care după Creta face parte din noua religie a antihristului prin recunoașterea ereticilor ca fiind biserică și prin unirea cu ei, este de vină pentru prigonirea Bisericii Lui Hristos pentru că nu – L mai suportă pe Dumnezeu, își iubesc propriile patimi și păreri de sine creându-și un dumnezeu după propriul lor plac.

  Apreciază

 5. mihailavl said, on noiembrie 12, 2017 at 12:16 pm

  Cum să mai crezi că Duhul Sfint lucrează cu vrăjmașii Lui fariseici și prigonitori, numai orb să fi să nu îți dai seama că nu este decât la exterior o înfățișare ortodoxă și în fapte sunt fii fariseilor, cărturarilor și a diocletienilor lipsiți de Duhul Sfint. Asta este patriarhia româna, este greșit numită Biserica Ortodoxă Română. Biserica Lui Hristos este acolo unde este credința ortodoxă curată și este prigonita pe față.

  Apreciază

 6. Gaspar said, on noiembrie 12, 2017 at 2:21 pm

  Cornelia!WHAT?,….,

  Apreciat de 1 persoană

 7. mivas said, on noiembrie 12, 2017 at 3:38 pm

  Mucenicie, fraților! Ăștia sânt preoții noștri, preoți în veac, după rânduiala lui Melchisedec! Doamne ajută!
  În alte parohii se dă înainte cu „învățăturile” lui patapievici, roman, papa și alte iude. La predică, bineînțeles…

  Apreciază

  • Nicoleta said, on noiembrie 12, 2017 at 11:35 pm

   „Ne întreba cu cine dormim la mănăstire, ce facem, ce mâncăm ”, a declarat Ionuț, unul dintre elevi.” „profesoara” asta a făcut facultatea la asistența socială din Suedia sau Norvegia. Că numai cei de acolo pun astfel de întrebări, ca să îți răpească copilașii în timp ce ești la servici.

   Referitor la cele două, tămâiați-le ca să aflăm ce sânt – oameni sau diavoli.

   Apreciază

 8. http://www.romaniatv.net/scandal-intr-o-biserica-din-botosani-mitropolia-ar-fi-instalat-cu-bodyguarzii-si-jandarmii-un-alt-paroh_386859.html

  Un puternic scandal a avut loc, duminică dimineață, în Biserica „Schimbarea la Față a Domnului” din localitatea Schit Orășeni din comuna Cristești-județul Botoșani.

  Scandalul s-a declanșat în momentul în care reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au ajuns la biserică pentru a-l investi pe noul preot paroh, după ce preotul satului a fost caterisit.

  Reprezentanții Mitropoliei, însoțiți de jandarmi și polițiști, au întâmpinat rezistență din partea preotului exclus din biserică, dar și din partea sătenilor, care îl susțin.

  Martorii susțin că a urmat un șir de agresiuni și că preotul Ioan Ungureanu, cel care a primit interdicția de a mai sluji, a fost lovit de reprezentanții Mitropoliei.

  „La 6.00 dimineață, părintele a venit la slujbă. S-a întâlnit cu femeia care vinde lumânări, cu dascălul, au intrat în biserică, s-au închinat și s-a pregătit pentru Sfânta Liturghie. Au început ceasurile, a început rugăciunea și au auzit portiere de mașini. Părintele, când a auzit, a ieșit la ușă. A închis prima ușă. Ei au venit cu ranga, cu topoarele să zboare ușa bisericii care este monument istoric. Au venit să instaleze un alt preot. Părintele s-a așezat în ușa bisericii și, văzând că nu pot să spargă, l-au luat pe părinte de gât și l-au trântit jos, l-au bătut cu picioarele și i-au luat camera”, a povestit Violeta Ungureanu, soția preotului caterisit.

  „Eu, când am venit aici, am găsit ușa spartă, alt preot înăuntru, bodyguarzi, jandarmi care bruscau oamenii din sat. Preotul a fost strâns de gât, târât pe jos. Sunt martori care pot confirma treaba asta”, susține un localnic.

  Preotul nou a fost fugărit de localnici, iar cel caterisit a oficiat slujba religioasă de duminică.

  Ioan Ungureanu a fost dat afară din biserică pentru că a refuzat să îl mai pomenească în biserică, la slujbe, pe mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan.

  Preotul Ioan Ungureanu de la biserica de lemn din localitatea Schit Orășeni, comuna Cristești, a fost sancționat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor după ce a fost acuzat de: schismă, neascultarea față de fețele bisericești, de contrazicerea publică a poziției bisericii, de insultă, calomnie, defăimare și clevetirea în public, dar și de instigare la atitudini și fapte negative și de săvârșirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

  Apreciază

 9. Nicu said, on noiembrie 12, 2017 at 10:09 pm

  https://youtu.be/34hKDMqFfhE si aico o prigoana mai veche. Patriarhul Irineu

  Apreciază

 10. stef said, on noiembrie 13, 2017 at 12:40 am

  Balaurul cel vechi si-a facut loc in conducerea BOR!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: