SACCSIV – blog ortodox

Jandarmeria se pregateste pentru noua vanare a “banditilor” din munti?

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 8, 2017

Dupa cum stiti, Ministerul de Interne a făcut public, joi, un nou proiect de lege:

STATUL se apara de CETATENII sai. Noul proiect MAI acorda ATRIBUTII sporite POLITISTILOR si descurajează PROTESTELE.

Pe de alta parte, jandarmul roman deja este printre cei mai bine echipati jandarmi din lume:

Video: Romania saraca dar cu JANDARMI DOTATI SI NUMEROSI. Comparatie cu scutierii din Grecia, Marea Britanie, Rusia. CAND VOR FOLOSI JANDARMII ROMANI ARMAMENTUL DIN DOTARE?

Si nu e vorba doar de bastoane:

Jandarmeria cumpara ECHIPAMENTE ANTIREVOLTA. Inclusiv PISTOALE MITRALIERA SI 4,5 MILIOANE CARTUSE …

SISTEMUL considera insa ca toate acestea nu sunt suficiente, asa ca jandarmii vor primi si ei puteri sporite si atributii noi. Iata ce putem citi la NOUL BINOM: Polițiști cu puteri sporite + jandarmi cu atribuții de anchetatori de pe B 1:

Autoritățile române continuă drumul spre un control mai strict asupra populației. După ce polițiștii au primit puteri sporite și s-au introdus noi infracțiuni pasibile de închisoare, totul într-un proiect de lege al Ministerului de Interne, acum parlamentarii au întocmit un proiect prin care se sporesc și atribuțiile jandarmilor.

Astfel, jandarmii vor putea opri maşini în trafic, vor putea face percheziţii fără mandat şi vor putea să cheme cetăţeni la audieri. De asemenea, aceștia vor avea și dreptul de a restrânge temporar libertatea de mișcare a cetățenilor și să efectueze înregistrări video și foto operative, se menționează în proiectul de lege semnat de parlamentari PSD, ALDE și USR.

În plus, proiectul oferă jandarmilor posibilitatea de apela la rezerviști astfel încât să își îndeplinească misiunile.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii Jandarmeriei 550/2004, a Legii Poliţiei Judiciare 364/2004, a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor se află pe lista Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Camera Deputaţilor. 

„De la intrarea în vigoare a Legii 550/2004 au trecut 11 ani, timp în care evoluţia societăţii a determinat adaptarea Jandarmeriei Române la noile cerinţe ale acesteia, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în privinţa atribuţiilor, respectiv a competenţelor dobândite în materie penală şi contravenţională. În acest context, a apărut necesitatea întreprinderii unor noi demersuri în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor“, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Poate cel mai important detaliu din proiectul de lege este oferirea jandarmilor de puteri de poliție judiciară pentru infracțiunile constante în misiune. Astfel, Jandarmeria poate pune la dispoziţia Parchetelor câte cinci lucrători – ofiţeri sau subofiţeri – în fiecare structură teritorială, ceea ce ar însuma circa 300 de jandarmi, absolvenţi de studii juridice, care vor putea lucra sub directa coordonare a magistraţilor.

Într-un articol precedent, B1.ro descria un proiect al Ministerului de Interne care conferea ofițerilor de poliție puteri sporite și se introduceau noi infracțiuni prin care să se descurajeze formelor de protest și să fie incriminate ca fapte penale pasibile de închisoare cele mai mărunte infracțiuni de deranjarea ordinii publicii. (Articolul integral poate fi citit AICI)

Adica au avansat cu proiectul din aprilie. La acea vreme, directoarea executivă APADOR-CH, ce se opune acestei legi, explica:

“Nu mi-aş dori să avem din nou un organ de cercetare judiciară militar, pentru că în cazul în care s-ar produce eventuale abuzuri şi cineva încearcă să se plângă, penal vorbind, împotriva abuzurilor Jandarmeriei, competenţa este a tribunalelor militare, nu a tribunalelor civile, tribunale militare care natural, nu au aceleaşi garanţii privind publicitatea şedinţei sau accesul la dosar al reclamantului”

Nu-i de bine. Iata ce putem citi pe Wikipedia despre trecutul Jandarmeriei:

Jandarmeria Română a fost folosită de dictatorii care s-au perindat la carma țării, ca un instrument anti-democratic, de opresiune a poporului și a factorilor opozanți care le periclitau regimul dictatorial, de la dictatura lui Carol al II-lea și pană la instaurarea democrației în România.

Aceste activități condamnabile ale Jandarmeriei au continuat și în timpul dictatorilor comuniști, în cadrul „Trupelor de Securitate”.

Prin Ordinul nr.10052 din 23 ianuarie 1949 al secretariatului pentru trupe al M.I. se înființează Trupele de Securitate.

Ulterior, toate trupele de jandarmi și centrele de instrucție trec la Comandamentul trupelor de Securitate, pe când Jandarmeria rurală se subordonează Direcției Generale a Miliției.

[…]

Guvernul Consiliului Frontului Salvării Naționale ( CFSN) a conclus că un corp de vigilență și pază cu numele de „Trupele de Securitate” este compromis, deci a revenit la vechiul nume, „Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, prin Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990: „cu privire la creșterea capacității de acțiune și îmbunătățirea structurii organizatorice a Ministerului de Interne, Comandamentul trupelor de Pază și Ordine s-a transformat în Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, hotărâre legiferată prin Legea nr.40 din 18 decembrie 1990, privind structura și atribuțiile trupelor de jandarmi, instruite pentru a veghea la executarea legilor dar – ca urmare a unei mentalități remanente din comunism a liderilor din 1990 – Jandarmeria urma să supravegheze și să informeze organele superioare asupra stării de fapt în situații în care se amenință siguranța și ordinea publică în caz de tulburări interne pentru intervenția în scopul restabilirii ei.

Conform presei (Cotidianul.ro: „Șefii Jandarmeriei Române sunt foști ofițeri de Securitate!” publicat în ediția din 24 ianuarie, ș.a.), mulți ani după Revoluția din 1989 ofițeri formați în cadrul „Trupelor de Securitate” au ajuns la comanda Jandarmeriei[22].

Fratilor, e limpede ca se fac pasi spre a se reveni la ceea ce a fost. Sa nu uitam ca jandarmii ii vanau si pe partizani in munti. A recunoscut-o chiar si senatorul Serban Nicolae, doar ca el lauda fapta primilor si considera ca actiunea luptatorilor din munti a fost indreptata impotriva intereselor tarii:

PSD – CIUMA ROȘIE! Atac la REZISTENȚA ANTICOMUNISTĂ! Cerem sancționarea senatorului Șerban Nicolae!

Sa ne amintim si ce scria in februarie 2016 pe site-ul Jandarmeriei Bacau despre acesti partizani (numiti acolo teroristi):

Aceste cadre şi-au adus o contribuţie importantă în formarea noilor cadre prin şcoli şi cursuri, la organizarea şi desfăşurarea procesului de instrucţie şi educaţie a mii de tineri care şi-au satisfăcut stagiul militar în batalioanele şi centrele de instrucţie TG.OCNA şi Legiunea Jandarmi BACĂU, la îndeplinirea misiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice în judeţ, la acţiuni pentru lichidarea unor grupuri teroriste, a unor bande de tâlhari şi incendiatori de poduri.

[…]

La înfiinţarea trupelor de securitate, situaţia operativă, era complexă şi nefavorabilă pentru noua conducere a statului, întrucât în diferite zone pe teritoriul naţional existau persoane înarmate care, constituite în grupuri, desfăşurau acţiuni de dezinformare populaţiei şi de propagandă ostilă noului regim.

[…]

Timp de peste un deceniu şi cu deosebire în perioada anilor 1949-1958 trupele de securitate au acţionat alături de organele de securitate şi miliţie, adesea în condiţii deosebit de grele şi cu pierderi de vieţi omeneşti împotriva unor grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi, sechestrau persoane de la care apoi prin violenţă, căutau să obţină informaţii despre activitatea organelor de stat şi despre mişcarea trupelor în zonă. în anul 1954, Batalionul 3 Securitate Tg.Ocna a participat la acţiuni de căutare şi capturare a grupării autointitulată „Rezistenţa Naţională”, din munţii Făgăraş condusă de teroristul Gavrilă Ogoreanu, care în ziua de 20.08.1954, au împuşcat mortal un soldat dintr-o unitate de securitate din Bucureşti

În acţiunea de scotocirea terenului împădurit, de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, la data de 21.08.1954, Batalionul securitate TG.OCNA,a luat contact cu gruparea respectivă, reuşind să-l captureze rănit, în urma unor schimburi de focuri, pe teroristul „Ilioiu”, care era cercetaşul grupării. În prima jumătate a anului 1955, Batalionul 33 Securitate Tg.Ocna, a participat la acţiunile desfăşurate de R.6 Sec., pentru descoperirea şi capturarea grupului terorist înarmat, format din 4 indivizi, condus de teroristul „Vasile Motrescu” ce acţiona în munţii Obcina Mare, judeţul Rădăuţi, care în dimineaţa de 18 ianuarie 1955, a împuşcat mortal trei ostaşi ai trupelor de securitate.

Cititi va rog mai multe pe saccsiv, la: JANDARMII E CU NOI. Iata ce putem citi pe site-ul lor: REZISTENTA DIN MUNTI era GRUPARE TERORISTA …

La foarte scurt timp dupa aparitia acelui articol pe blogul saccsiv, Jandarmeria a scos unele pasaje: Partial bine: JANDARMERIA A SCOS de pe site-ul sau pasajele in care REZISTENTA DIN MUNTI era catalogata GRUPARE TERORISTA

Le-au scos insa si din gandirea lor?

Pe masura ce noii jandarmi vor tot primi puteri sporite, ne putem astepta sa procedeze precum cei vechi?

Ce fel de oameni lucreaza acolo?

Conform articolului Violența jandarmilor are o explicație? În birourile IPJ Vaslui tronează calendarele pornografice și tablouri cu ION ILIESCU de pe Napoca News din 2013:

Comportamentul jandarmilor în ultimele zile, atât la Pungești sau la București, a fost criticat atât în România cât și peste hotare. Imaginile în care Instituția succesoare a trupelor de Securitate târa sau brusca oameni bătrâni sau femei au făcut înconjurul Europei.

Nu puțini au fost aceia care s-au mirat de agresivitatea ieșită din comun a forțelor jandarmeriei, în condițiile în care protestul oamenilor, atât în Pungești, cât și în țară, nu fusese agresiv.

Totuși, încep să-și facă apariția detaliile care pun la cap o explicație pentru comportamentul violent al oamenilor care, culmea, se mai numesc și forțe de “ordine”.

Conform mărturiei lui Alex Gheorghe, bucureștean ce s-a deplasat sâmbătă spre Pungești, ordinele venite de “sus” erau ca jandarmii prezenți “să-i ridice pe toți”. Protestatarul povestește cum, în momentul în care mai mulți oameni s-au așezat să se roage lângă Troiță, jandarmii au început “să ne adreseze jigniri” și “să fim luați în derâdere de către forțele de ordine”.

După ce au îndeplinit ordinul gradaților lor și “i-au luat pe sus” pe manifestanți, jandarmii i-au transportat la IPJ Vaslui, unde au stat șapte ore. Deși, la modul declarativ, Jandarmeria Română are ca patron spiritual pe Sfântul Arhanghel Mihail, Alex Gheorghe mărturisește că la sediul respectiv nu a găsit nimic “sfânt”, ci doar un portret al președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, precum și un calendar pornografic!

In sediul IPJ Vaslui nu am gasit nici o Sfanta Icoana sau Sfanta Cruce pe vreunul dintre peretii vreunui birou prin care am fost plimbat, perchezitionat, interogat. Am gasit la loc de cinste poza lui ILIESCU si un calendar cu continut pornografic (format 50 x 70 cm) – Alex Gheorghe din București, arestat la Pungești.

Ca atmosfera anilor ’80 să fie completă, tânărul a mărturisit că anchetatorul ce-l interoga a încercat să-l convingă să scrie declarația după dictare. Dacă nu a reușit cu el, Alex Gheorghe a adăugat că anchetatorii au convins câțiva țărani terorizați să declare ce li s-a ordonat.

Ștefania Brândușă, ActiveNews

Cititi va rog si:

Sunt doar cateva exemple …

Exista o lege:

Art. 12
(1) Prin dispozitia sefului politiei municipale/orasenesti, in mediul urban si rural se pot constitui zone speciale de siguranta publica, in care se instituie dispozitive suplimentare de ordine si siguranta publica, folosindu-se inclusiv personal de la alte formatiuni ale politiei  investigatii criminale, detasamente de interventie rapida etc.
(2) Constituirea zonei speciale de siguranta publica are loc atunci cand pe un spatiu restrans se concentreaza un fenomen infractional  violente, trafic si consum de droguri, prostitutie etc.

(3) In momentul in care cauzele ce au determinat constituirea zonei speciale de siguranta publica au fost inlaturate, masurile speciale luate inceteaza.

S-a aplicat impotriva taranilor de la Pungesti ce se opuneau fracturarii hidraulice …

Tot soiul de mafioti terorizeaza multe orase din tara. De ce nu este aplicata impotriva lor legea de mai sus? Sau doar am fost mintiti ca a fost facuta impotriva traficului si consumului de droguri, prostitutie etc., dar de fapt a fost gandita impotriva celor ce se opun Chevron, Big Pharma, etc.?

Cititi va rog mai multe la:

De ce în cazul mafioților țigani din LUGOJ nu se aplică 60/2010, articolul 12? Adică „ZONA SPECIALĂ DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ” / Împotriva țăranilor de la Pungești au făcut-o…

Tot vorbim de retragerea in munti. Nu cumva vom fi considerati pe chestia asta banditi?

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on noiembrie 8, 2017 at 10:22 am

    Deja această ,,jandarmerie” se afla in slujba intereselor mafiote și de grup

    Apreciază

  2. eplatnemiscat said, on noiembrie 8, 2017 at 11:35 am

    Au inceput sa aplice legea forestiera din 2006: Amenda 1000 lei pentru patrunderea autoturismelor pe drumurile forestiere fara autorizatie.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ionuț said, on noiembrie 8, 2017 at 12:11 pm

    Și înainte de 38 jandarmii erau folosiți de puterea politică împotriva populației… Numai legionarii știu câtă bătaie au mâncat de la ei sub guvernele „democrate”!

    Apreciat de 1 persoană

  4. didi said, on noiembrie 8, 2017 at 12:39 pm

    masoneria distruge Romania…. Aceasta (jandarmi) este forma de represiune a romanilor, scutul de apărare al lor și ei, al celor din varful piramidei…. Săracii copaci nu-i apără nimeni de drujbele străinilor …… din organizația secretă…

    Apreciază

  5. sica said, on noiembrie 8, 2017 at 6:50 pm

    Buna seara ieri am deschis sa citesc despre proiectul blue beam de pe ortodoxinfo si mi s-a blocatcalculatorul si nu am mai putu sa mai citesc nimic si nici sa mai intru pe nici un site, astazi cind am deschis calculatorul am primit informatie ca din cauza acelui site ortodoxinfo nu am mai putut vizualiza nimic

    Apreciază

    • Aurora said, on noiembrie 8, 2017 at 11:05 pm

      Deci Sistemul e cu ochii pe noi si ne avertizeaza ca o s-o patim daca nu suntem cuminti !

      Apreciază

  6. Ana Maria said, on noiembrie 8, 2017 at 9:38 pm

    In momentul de fata statul se pune in ordine cu legislatia.Viitoarea dictatura nu se va putea obtine fara fortele coercitive politienesti-militare.Despre jandarmerie stim deja din trecut ca a executat ordinele statului impotriva propriilor cetateni si la fel va proceda si in viitor.In schimb, armata de cand a trecut sub comanda NATO a devenit o organizatie criminala. Va dau un exemplu concret despre cum academia militara vrea sa-i dezumanizeze pe noii recruti si despre cum vrea sa ii transforme pe acestia in ucigasi cu sange rece.
    La academie li se da ordin recrutilor sa prinda catei pe care apoi sa-i omoare, caci cine ucide un caine nevinovat va putea ucide si un om nevinovat.Persoana care a povestit acest lucru a refuzat sa o faca, preferand pedeapsa, dar au fost si altii care mers pana la capat.Probabil superiorii care au dat un astfel de ordin ii vor ridica in grad pe cei care au valente de criminal, iar misiunile criminale vor fi indeplinite de acestia.Pe viitor criminalii care nu s-au dat in laturi de a ucide azi catei, nu se vor da in laturi nici de a executa sau da ordine pentru uciderea propriului popor.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on noiembrie 8, 2017 at 11:27 pm

      Daca ii invata pe militari sa ucida caini, e clar ca ii vor invata sa ucida si oameni. Se pregateste o dictatura cum n-a mai fost. „Fahrenheit 451” si cartile lui Orwell sunt tot mai aproape de vremurile in care traim. Se spunea despre Ceausescu ca avea anumiti spioni recrutati din copiii de la orfelinate. Acestia erau pregatiti sa indeplineasca orice ordin. Dar si acum serviciile secrete din orice tara au oameni instruiti special ca sa ucida. Insa acestia nu sunt multi. Daca militarii sunt instruiti sa ucida animale nevinovate, inseamna ca stapanii se grabesc sa instaureze cea mai cumplita perioada sin istorie. Eu cred ca va reinvia sclavagismul. Se va reinstaura pedeapsa cu moartea, va incepe vanatoarea de crestini anti-ecumenisti. Va incepe prigoana.

      Apreciază

  7. Calator printre "Astrii virtuali" said, on noiembrie 9, 2017 at 9:57 am

    Apare Armata Progresistă a UE care va dizolva Armatele Naționale. Joian cel Klaus,printre semnatari deşi e Neconstituțional ce face. Peste 20 de state membre ale UE vor semna, săptămâna viitoare, un pact pentru crearea armatei UE – presă

    Apreciază

  8. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on noiembrie 9, 2017 at 12:47 pm

    Apreciază

  9. Lucia said, on noiembrie 9, 2017 at 2:40 pm

    Acum când încet. ne apropiem. de crăciun de Nașterea Mântuitorului. frații noștri sectanti. admiși prin vestitul sinod din Creta se său ne pregătesc pentru Renașterea lui Hristos..iar păstorii noștri taaac.VorbaParintelui Iustin. Nu. Te teme turma mică. căci la Păstorii le foarte. frica..

    Apreciază

  10. socaciu90 said, on noiembrie 9, 2017 at 2:48 pm

    Tragedie evitată la milimetru | Autocar a Jandarmeriei, filmat în timp ce face o cursă nebună pe linia de tramvai.

    Apreciază

  11. acelas said, on noiembrie 9, 2017 at 8:38 pm

    ce este grav in postarea doctorului Constantinescu e, dincolo de rafuiala personala cu unul ca rares bogdan care nu ne intereseaza, este detaliul din finalul postarii. Spune ca dupa ce a scris critic la adresaunui jurnalist banuit de mult ca e in servicii speciale, mai degraba MApN si Nato vezi relatia speciala pe care o avea cu gabriel oprea de cand acesta era ministrul armatei, deci dupa ce a scris pe facebook zice ca in 3 ore aceasta platforma de „socializare” ii tot baga bete-n roate, ii cere resetarea parolei etc. Va dati seama cu ce rapiditate, 3 ore! Ce poate face asceasta platforma? Mi-e clar ca acest lucru nu e de la unii care stau prin america si au ochiul vigilent la miliardele de postari care au loc intr-o singura zi. E clar ca au oameni „bastinasi” care se ocupa pe plan autohton, infratiti, ba chiar slugi executante, care au „grija” ca oamenii sa se exprime de ex. „politic corect”, dar in general sa nu deranjeze membrii ai Sistemului de tip „deep state”

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Reactia-Doctorului-Razvan-Constantinescu-dupa-ce-a-fost-linsat-de-Rares-Bogdan-la-Realitatea-TV-Domnul-Bogdan-a-mintit-fara-sa-clipeasca-a-citit-minciuni-a-inventat-147304

    .

    Deci e ingrijorator cum Romania poate „percuta” atat de repede si slugarnic cu stapanul amerloc, si mai ales cat de tare si rapid „executa” stapanii de dincolo pe cate unul de care nu le convine trepadusilor de aici. E fantastica colaborarea. Si rapiditatea mai ales. Adica aici, la noi, exista un grup de oameni impotriva carora daca spui ceva, gen sinistra M. Macovei, cu infierarile ei in justitie, cu hiper-relatii oriunde la varf si unealta a lui Soros, sau alte persoane ale serviciilor speciale de la noi, care monitorizeaza si te „da in gat” imediat la „stapan”. Pe langa asta, poate nici nu mai e necesar sa te spuna la stapan caci, via parteneriatului strategic minunat ce-l avem cu amerlocii, astia autohtoni poate au puterea sa execute fara aprobare de sus pe cei din tara noastra (si astfel in cate tari o mai fi aceeasi treaba desfasurata de facebook si stangistii care au facut-o, dar totusi, ca la noi la nimeni, atata slugarnicie desantata totusi nu poate exista nicaieri). Caci ce e facebook? Un instrument de indosariere dar si de spalare pe creier stangista, politic correcta si multiculturalista? Dar terifiant cum se misca lucrurile in tara noastra. Cat de stransa e legatura cu sua?

    V-ati intrebat vreodata cum de tarisoara asta are cea mai tare „teava” de net (conexiune) din toata Europa si aproape din intreaga lume? Pai la ce fel de „parteneriat” strategic avem noi cu amerlocii si ce presupune el nestiut.., si la ce experimente-pilot e supusa Romania (vezi dezmatul hiper-autoritar in justitie cu mana lui kovesi, arestarea oamenilor de afaceri autohtoni si alte decizii politice grave de cedare de suveranitati si libertati cetatenesti) sa te tot astepti la conexiune maxima de monitorizare si implementare pt astfel de masuri impotriva cetateanului.

    Apreciat de 1 persoană

  12. vlad tepes said, on noiembrie 9, 2017 at 10:31 pm

    Sunt actiuni impotriva romanilor obisnuiti, exact ca-n anii ’50, ceea ce confirma inca o data faptul, ca astazi, Romania este cel mai politienesc stat din Europa, care apara, nu pe cetateanul roman, ci interesele corporatiilor multinationale.
    In aceste conditii devine cu atat mai importanta masura de nationalizare a tuturor activelor si resurselor detinute de straini in Romania. Dar pt asa ceva este necesara o alta conjunctura geopolitica pt Romania, dublata de iesirea tarii din acest sistem criminal de securitate, bazat pe principii sclavagiste, care este NATO.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.