SACCSIV – blog ortodox

Wikileaks dezvaluie un DOCUMENT SECRET despre PATRIARHUL DANIEL …

Posted in PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on octombrie 16, 2017

1986 Lect. Dr. Dan Ilie Ciobotea adresându-se participanților la simpozionul organizat la Bossey cu temă „Credința și cultură”

Iata ce putem citi la PATRIARHUL DANIEL ÎN CABLOGRAMELE WIKILEAKS.CE TRANSMITEA AMBASADORUL SUA LA WASHINGTON de pe Qmagazine:

Un document secret, nedestinat publicității, ci doar oficialilor americani de la Washington, ne arată un portret inedit pe care ambasadorul Statelor Unite la București din 2007, Nicholas Taubman, i l-a făcut Patriarhului. Q Magazine redă integral cablograma dezvăluită de Wikileaks, din care preluăm textul de mai jos:

Obiectivul lui, ca Patriarh, a fost acela de a dezvolta legăturile dintre Bisericile americane și române, inclusiv legăturile cu consiliul ecumenic al Bisericilor din Statele Unite.

Observând poziția istorică a Bisericii Ortodoxe Române ca o biserică „majoritară”, Patriarhul a spus că Biserica trebuie să învețe să funcționeze într-o societate ce devine din ce în ce mai pluralistă și să își gestioneze relația cu celelalte biserici de pe poziții de egalitate. El a adăugat că Bisericile de pretutindeni s-au confruntat cu aceleași provocări în abordarea unei societăți din ce în ce mai secularizate. Patriarhul a spus că viziunea sa a fost de a promova un dialog permanent cu Bisericile surori cu privire la modul în care religiile ar putea să contribuie pozitiv la dezvoltarea societăţii.

Patriarhul a afirmat că a petrecut mulți ani în străinătate în medii academice, inclusiv opt ani la Geneva, ca profesor.  El spune că este nostalgic după atmosfera ecumenică din străinătate și că încearcă să o recreeze în București. 

Acesta caută sprijinul ambasadorului pentru viitoarele evenimente, printre care invitarea membrilor Consiliului ecumenic din Statele Unite și aducerea tinerilor aici, în schimburi de experiență. Patriarhul Daniel a adăugat că acest demers ar oferi Ambasadei o vizibilitate favorabilă în plan diplomatic. Ambasadorul spune că va încerca să găsească modalități prin care să susțină cauzele inițiate de Patriarh.

Atunci când ambasadorul remarcă faptul că tinerii au fost uneori deosebit de fervenți în prozelitismul credinței lor, Patriarhul a răspuns: „Este mai bine să existe discuții, decât să ne învinovățim unul pe celălalt; și este mult mai bine să avem un ton agresiv, decât să ajungem să ne războim între noi.” Patriarhul este de părere că legătura creată între tinerii participanți la schimbul de experiență reprezintă o modalitate care îi ajută să transforme simbolurile în realitate.

El a subliniat și pericolele pe care religiile le-au creat prin „absolutizarea” diferențelor minore în materie de crez și liturghie, amintind vechea glumă religioasă: „Vă închinați lui Dumnezeu în felul vostru, noi ne închinăm în felul Său …”

În încheiere, Patriarhul a spus că românii încă mai au de învățat de la Statele Unite în ceea ce privește promovarea dialogului, toleranței și a coexistenței dintre religii.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Părintele ADRIAN FĂGEȚEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

 

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on octombrie 17, 2017 at 9:04 am

    Chiar citeam intrun articol despre un lăcaș de cult din Insula Rhodos si despre un cuplu de britanici care sau căsătorit acolo ba sau dedat și la altfel de acte, de remarcat că lăcașul de cult de acolo a ajuns promenadă de sectari s.a rătăciți, bun hai că sunt niște nenorociri acei rătăciți care au făcut ceea ce au făcut, dar cum tu episcop și preot ortodox in același timp permiți ca ereticii sa se ,,cunune” în acel lăcaș de cult ca fără ei să fie botezați ortodox, https://www.aparatorul.md/gest-indecent-care-i-a-facut-pe-episcopii-din-insula-rhodos-sa-interzica-nuntile-la-faimoasa-capela-st-pauls/

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: