SACCSIV – blog ortodox

Preotul IOAN SIRBU anunta INTRERUPEREA POMENIRII Episcopului SILUAN al ITALIEI

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 17, 2017

Iata ce putem citi la Un alt Preot marturisitor! Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei. Pr. Ioan Sîrbu – Parohia Oderzo-Provincia Treviso anunta intreruperea pomenirii ierarhului de pe STRANA ORTODOXA:

Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei

  ”De vei vedea sabia venind și nu vei

 da de veste fratelui tău, din mâna ta

 voi cere sângele lui.” (Ezechiel 33, 6-8)

Am ezitat vreme îndelungată până să iau această decizie, crezând că lucrurile se mai pot îndrepta, însă m-am înșelat.

După cum bine știți, anul trecut în luna iunie, a avut loc un eveniment întristător și păgubitor pentru Biserica lui Hristos, la care și dumneavoastră din păcate v-ați făcut părtaș. Este vorba de așa-zisul ”Sfânt și Mare Sinod Panortodox” care, în loc să rezolve marile probleme bisericești, mai rău le-a agravat, confirmând și pecetluind ”sinodal” pan-erezia ecumenismului pe care a introdus-o oficial în Biserică.

Cunoaștem foarte bine din istoria bisericească faptul că toate Sinoadele Ecumenice și Locale s-au întrunit pentru întărirea dogmelor bisericii și pentru condamnarea ereziei. Însă acest ”sinod” nu a statornicit nicio dogmă și nu a combătut nicio erezie, ci dimpotrivă a legiferat erezii, iar ereticii cei vechi, anatematizați de Biserică, au participat ca și ”observatori” alături de ereticii cei nou apăruți, ecumeniștii ”ortodocși”.

După cum arată hotărârile finale ale documentelor de la Kolimbari, acest ”sinod” nu a fost unul ortodox, ci a fost un sinod mincinos, eretic și tâlhăresc, după cum a fost caracterizat de mulți ierarhi, clerici, monahi și teologi. Și acest lucru pentru că:

 1. A dizolvat sinodalitatea ortodoxă, deoarece episcopii din delegațiile Bisericilor Locale au avut doar drept de semnătură, nu și drept de vot, pe care l-au avut numai întâi-stătătorii acestora.
 2. Nu au participat toate Bisericile Locale, lipsind astfel patru dintre ele.
 3. A acceptat ” căsătoriile mixte” între ortodocși și eretici, ceea ce este condamnat de Sfintele Canoane.
 4. A acceptat denumirea ”istorică” de ”biserici”ereziilor, negând astfel unicitatea Bisericii Sobornicești.
 5. A acceptat ideea eretică a participării Bisericii Ortodoxe la efortul ”de restabilire a unității creștinilor” ca membră în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.
 6. A desființat hotarul dintre Ortodoxie și erezie, necondamnând nicio erezie, pentru care își află justificarea un Sinod Pan-Ortodox.
 7. Au participat ca ”observatori” eretici condamnați deja de Sinoade Ecumenice, lucru nemaiîntâlnit în istoria Bisericii.

Cunoscând faptul că toți Sfinții Părinți atunci când apărea o erezie, până la condamnarea sinodală, întrerupeau pomenirea și comuniunea cu cei care aduceau inovații în credință și pentru că dumneavoastră nu ați luat nicio atitudine împotriva acestui sinod eretic, ci l-ați acceptat prin însăși semnătura dumneavoastră, vă aduc la cunoștință că în temeiul Canonului 15 al Sinodului I-II Constantinopol(861) am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră la toate Slujbele pe care le săvârșesc, încă din luna octombrie a anului trecut.

Dacă aș fi continuat să vă pomenesc ar fi însemnat că și eu sunt ecumenist și eretic pentru că, după cum spune părintele profesor Theodoros Zisis, pomenirea numelui episcopului înseamnă identitate de credință între pomenitor și pomenit.De aceea am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră, pentru că nu vă mai consider un episcop ortodox până când veți declara public că respingeți și osândiți sinodul din Creta și toate ereziile papismului, monofizitismului și protestantismului.

Iar în cazul fericit în care veți conștientiza faptul că vă aflați cuprins de această erezie înfricoșătoare și veți voi să vă pocăiți, atunci și eu cu toată dragostea voi relua pomenirea numelui dumneavoastră.

 

Preot Ioan Sîrbu

Parohia Oderzo – Provincia Treviso

Data: 17.09.2017

Dupa ce Parintele a citit aceasta scrisoare in fata credinciosilor care au participat la Sf. Liturghie, acestia si-au manifestat imediat dorinta de a semna pentru sustinerea Parintelui, alaturandu-i-se in hotararea de a pastra Dreapta Credinta .

IMG_20170917_174230_353.jpg

IMG_20170917_174304_499.jpg

IMG_20170917_174342_742.jpg

 

 

Reclame

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rozalia said, on septembrie 17, 2017 at 11:17 pm

  ti se ia o greutate de pe umeri cand auzi asa o veste. Dumnezeu sa-l intareasca!
  Vrednic este!

  Apreciază

 2. Mihai said, on septembrie 18, 2017 at 6:40 am

  Doamne ajuta, mai ales diaspora, unde tumoarea ecumenismului a făcut ravagii

  Apreciat de 1 persoană

  • marinela said, on septembrie 18, 2017 at 9:42 pm

   AXIOS!!!
   Ma bucur ca in sfirsit parintele a facut publica nepomenirea episcopului,ca si-a luat inima-n dinti si n-a mai tacut.E un preot adevarat cu mult curaj marturisitor,ceea ce nu intilnesti prea des in diaspora.Sper, ca cei din parohia sa,sa-i fie alaturi cu toata dragostea si sa-l sprijine cu hotarire pina la capat ,ca sigur il vor „linsa”cei de la episcopie.El a facut acel locas de rugaciune ,impreuna cu enoriasii lui,fara a apela la eretici,ca sa-i dea o „biserica”de-a lor si uite ce bijuterie de bisericuta a venit sus!Doamne ,inmulteste-i pe marturisitorii Tai!

   Apreciat de 1 persoană

 3. ilioara said, on septembrie 18, 2017 at 9:38 am

  „Fericit barbatul care n-a umblat in sfatul necredinciosilor, si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut,
  Ci in Legea DOMNULUI e voia lui si la Legea LUI va cugeta ziua si noaptea…..”
  asa isi incepea proorocul David cantarile lui …

  Vrednic este acest Preot, si cinste tuturor celor care il sustin, DUMNEZEU sa-i ocroteasca pe toti!!!!

  si sa ia aminte toti popii fara creier care in loc sa-si faca slujbele lor isi iau enoriasii si dau fuguta la papistasi cand au aia sarbatori si nu sunt putini popii astia ca sa nu mai vorbim de mirenii debili care alearga cu limba scoasa sa participe, sa faca poze, sa se bucure de atata cinste….

  Apreciat de 1 persoană

 4. Tanase Gheorghe said, on septembrie 18, 2017 at 9:51 am

  Vredic este .Dumnezeu sa-l ajute.

  Apreciază

 5. s.d. said, on septembrie 18, 2017 at 10:55 am

  http://opaidagogos.blogspot.gr/

  Vrednic este!

  Apreciază

 6. gabrielanaghi said, on septembrie 18, 2017 at 11:53 am

  Axios!Axios!Axios!Parintele Ioan Sarbu ,impreuna cu obstea de Marturisitori ai Dreptei Credinte Ortodoxe,care au avut curajul, de a face publica intreruperea pomenirii ierarhului eretic,semnatar al infamelor documente otravite ale pseudo-sinodului din Creta.Marturisirea facuta de Pr.Ioan Sarbu ne intareste bucuria,dupa cum spune Apostolul Pavel”Faceţi-mi bucuria deplină, ca să gândiţi la fel, având aceeaşi iubire, aceleaşi simţiri, aceeaşi cugetare”,si dovedind inca o data,ca este posibil cu ajutorul darului Mangaietorului,sa te vindeci de otrava ecumenismului,chiar daca pentru o vreme ai fost”*madular suferind si ratacit”,dar nu socotit de noi,”*vrajmas”.
  Aceasta Marturisire soseste ca un raspuns la frumoasa predica a Parintelui nostru Duhovnic,rostita in duhul dragostei,al invataturilor Sf.Apostoli si al Sf.Parinti spre zidirea sufleteasca a tuturor, „*Să fiţi râvnitori în a face binele, stând deoparte de certuri şi de fraţi prefăcuţi şi de cei care poartă cu ipocrizie numele Domnului şi care îi amăgesc pe oamenii neînţelepţi…..X. 1. Aşadar, rămâneţi în acestea şi urmaţi exemplul Domnului, „tari în credinţă şi neclintiţi”, iubitori de frăţietate, iubindu-vă unii pe alţii, părtaşi în adevăr, aşteptându-vă unii pe alţii în blândeţea Domnului, fără să dispreţuiţi pe cineva.”(*http://www.pemptousia.ro/2014/02/epistola-catre-filipeni-a-sfantului-policarp-episcopul-smirnei/)
  „**Vremurile, pe măsură ce înaintăm, vor deveni tot mai dificile – scrie sfântul ierarh Ignatie. Apostazia a fost prezisă de sfânta Scriptură cu toată claritatea, şi slujeşte ca dovadă a faptului cât de adevărat şi drept este tot ce s-a spus în Scriptură. Apostazia a fost îngăduită de Dumnezeu: nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri. Îndepărtează-te, fereşte-te tu însuţi de ea, aceasta este de ajuns pentru tine. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, spre a te feri pe cât posibil de influenţa lui… Edificiul Bisericii, care se clatină de multă vreme, se va cutremura straşnic şi repede. Nu are cine să oprească acest cutremur şi să-i stea împotrivă…Nu avem de la cine aştepta refacerea creştinismului.”
  Slava lui Dumnezeu Cel Atotputernic,ca am reusit,avand in frunte Preotii care drept invata Cuvantul Adevarului, sa ne ingradim de apostazie si sa deosebim falsele biserici si „bisericile celor care viclenesc „, in care „aceşti ierarhi cu gura rostesc numele lui Hristos, iar în realitate se află la ordinele viclenilor stăpâni ai lor (francmasonii), punând capcane împotriva Lui şi a adevăraţilor urmaşi slujitori ai Lui”(**Toate citatele din text aparţin arhiepiscopului Averchie de Jordanville )

  Apreciază

 7. Cristian said, on septembrie 18, 2017 at 11:59 am

  Axios! Daca ma bucura sa vad ca exista preoti verticali nu pot spune insa ca mi se i-a piatra de pe suflet. Greul abia acum incepe. Doar citind cele scrise aici depsre diverse luari de pozitii si in special cea de la Prodromu este o mare incercare la care luam parte. Aceste lucruri sunt punctual „rezolvate” de cei de sus, ca intr-un partid… Uitind ierarhii de unde le vine puterea si cui slujesc. Sper ca cei care au semnat sau nu inca sa isi sustina pastorul pana la capat, doar asa ne vom pastra credinta ORTODOXA.

  Apreciază

 8. Dorel said, on septembrie 18, 2017 at 12:35 pm

  In conceptia VISA cei care platesc cu cash sunt niste idioti inapoiati:
  Si la mama ortodoxiei tot la fel:

  Apreciază

  • geo said, on septembrie 18, 2017 at 5:14 pm

   mda…sa le spuna asta alora din Florida de au fost nevoiti sa plece de la casele lor cu catel, cu purcel….si au ramas fara benzina pe autostrada…si cand au vrut sa cumpere benzina de la benzinariile care mai aveau stocuri nu au putu utiliza cardurile din cauza penei de curent care a afectat intreg statul…

   Apreciat de 1 persoană

   • Dorel said, on septembrie 18, 2017 at 10:00 pm

    @ geo said, on Septembrie 18, 2017 at 5:14 pm
    geo vreau sa iti multumesc pentru linkurile care le postezi mereu. Sa stii ca apreciez foarte mult ca le postezi. Sa nu te opresti, sa continui asa mereu.
    Referitor la subiect, da evident ca daca nu le merge sistemul, benzinariile sau carciumile accepta cu bucurie cash. Dar faptul ca VISA cu clipurile astea publicitare DEMONIZEAZA posesorii de cash, inseamna ca avem o directie clara in mod OFICIAL. 😉

    Apreciat de 1 persoană

   • discerne said, on septembrie 18, 2017 at 11:22 pm

    subscriu la deosebita utilitate a linkurilor pe care le impartasesti geo, ma intreb daca nu cumva ai vreun cont de utilizator pe vreun sistem de social bookmarking cum este diigo, prin care sa impartasesti direct followerilor tai ce anume mai citesti sau mai descoperi

    Apreciază

 9. Ioan said, on septembrie 18, 2017 at 12:50 pm

  Pana la sinod,acolo mergeam si eu,unde slujeste episcopul Siluan, Acum ,doar cand merg in vacanta,merg la unul dintre preotii nepomenitori !

  Apreciază

 10. Fratele Mihail said, on septembrie 18, 2017 at 12:54 pm

  Continuă delirul astradromist la adresa lui Gheron Sava
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/09/despre-diversiunea-inregistrarii-cu.html

  Apreciază

 11. Aurora said, on septembrie 18, 2017 at 3:21 pm

  Cineva apropiat mi-a povestit ca s-a dus sa-l ajute pe un prieten reporter sa filmeze intr-un lacas al sasilor din Brasov si l-au frapat cuvintele pastorului care le spunea credinciosilor ca „trebuie sa fim mai iubitori unii cu altii, sa-i iubim si pe cei de alte confesiuni, pe catolici si pe ortodoscsi si sa stiti ca este necesar sa slujim impreuna cu acestia, mai ales cu cei din biserica ortodoxa”.

  Apreciază

 12. Raluca said, on septembrie 18, 2017 at 4:03 pm

  Spune preotul Ioan Sîrbu:
  „am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră la toate Slujbele pe care le săvârșesc, încă din luna octombrie a anului trecut.”
  Mă gândesc că într-un an de zile este aproape imposibil ca ierarhul de care aparține să nu fi știut că preotul a întrerupt deja pomenirea, și totuși nu a luat măsuri împotriva lui. Acum, că a anunțat oficial că a intrerupt pomenirea, o să vină și represaliile.
  Cine știe câți preoți și mireni vor face același lucru în viitor?
  Argumentul principal al pomenitorilor este păstrarea cu orice preț a unității bisericii în jurul ierarhilor, adică cu prețul acceptării ereziilor pentru care aceștia au semnat în Creta și pe care se străduiesc să le pună în aplicare cât mai rapid.
  A ascunde capul în nisip cu iluzia că problema s-a rezolvat, sau că dispărut, nu este decât o iluzie, o înșelare din care toți se vor trezi la un moment dat, iar acel moment va fi pentru unii prea târziu.

  Apreciază

  • Fratele Mihail said, on septembrie 18, 2017 at 9:10 pm

   @ Raluca : foarte bine punctat. Pe această linie merg astradromiștii, care îi acuză pe părinții nepomenitori că nu mai au cică comuniune cu ierahii și preoții pomenitori, acuzându-i de schismă.

   Apreciază

 13. Nicoleta Nicolae said, on februarie 5, 2018 at 2:08 pm

  Doamne ajuta ! Stie careva numarul de telefon al Pr Ioan Sarbu ?
  Va multumesc ,daca se poate pe privat ; email ..nikyn70@gmail.com ..

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: