SACCSIV – blog ortodox

Video: GHERON GAVRIIL întărește poporul român în lupta împotriva ECUMENISMULUI și infirmă acuzațiile și CALOMNIILE aduse lui GHERON SAVA LAVRIOTUL

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 13, 2017

Apasati butonul cc pentru subtitrare.

Iata si transcriptul, conform OrtodoxInfo:

Astăzi, 28 August după calendarul Aghiorit [10 septembrie în noul calendar] ne aflăm la Chilia Sf. Hristodul, împreună cu Gheronda Gavriil Aghioritul. Gheronda, dacă este binecuvântat, vă rugăm să adresați un cuvânt de întărire către încercatul popor român ortodox din România.

Popor român, de Dumnezeu iubit, mă rog din toată inima ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu voi în toată această viață pământească și în veșnicie.
Mă rog ca bunul Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieții veșnice, să vă pomenească în Împărăția Sa, și să fiți împreună cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov.

Gheronda, dacă este binecuvântare, am vrea să vă întrebăm în legătură cu cele ce s-au auzit printre frații noștri din România, cum că ar fi o problemă cu gheron Sava Lavriotul, care, chipurile, ar conduce lucrurile către schismă, trimițând oamenii către grupările vechilor calendariști, și se aude că tocmai sfinția voastră ați fi spus asta [despre gheron Sava]. Ce ne spuneți în legătură cu acest lucru?

Eu cu părintele Sava, și cu toți părinții aghioriți suntem întru totul în acord pe această temă împotriva Ecumenismului. Nu am spus niciodată eu că părintele Sava trimite oamenii la grupările zelotiste.

Gheronda, oare ceea ce predică [gheron Sava] fraților români este îndrumare către schismă sau lupta pentru Biserică?

Este lupta bisericească. Toți suntem uniți încercând să combatem erezia Ecumenismului.

Așadar, gheronda, să înțelegem că lupta noastră este doar împotriva Ecumenismului, până ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne rugăm să se ajungă la un sinod ecumenic și la condamnarea sinodală a acestuia.

Da, așa este! Aceasta este dorința noastră! Nu avem nici o neînțelegere cu părintele Sava și nici cu alții dintre părinții aghioriți. Avem comuniune deplină de gândire. Lupta noastră este comună împotriva Ecumenismului.

Gheronda, vă mulțumim mult pentru această lămurire și vă rugăm să încheiați cu o urare pentru frații noștri români aflați în prigoană.

ÎL rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvinteze cu răbdare și să ne gândim la ceea ce spune Domnul în fericiri: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că acelora este Împărăția Cerurilor”.

Din acest cuvânt să luăm puterea a continua lupta noastră și să nu ne pierdem curajul.

Gheronda, vă mulțumim mult!

Și eu vă mulțumesc!

 

Reclame

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marian said, on septembrie 13, 2017 at 7:56 pm

  Gunoiul numit junker de la președinția Uniunii satanice europene dorește nici mai mult Nici mai puțin decât intrarea on the ridge in regim de urgență a României și a Bulgariei în spațiul numit Schengen, dar știți voi Oare de ce? Eu cred că pentru a Aduce tot mai mulți țigani araboi maimuțe africane și alți degenerați asemenea lor în aceste două țări. Vreau să vă spun că de fiecare dată când mă uit la posturile romanesti de televiziune de stat nu pot să nu aflu despre intrarea unui alt grup de criminali veniți cu bărci prin Marea Neagră Ce este de făcut cu ce să ne înarmăm ne facem arme cu arc de oțel sau ne cumpărăm arme de foc. Doamne ajută ne!

  Apreciază

 2. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on septembrie 13, 2017 at 8:40 pm

  Apreciază

 3. paul said, on septembrie 13, 2017 at 11:29 pm

  14 sept-Inaltarea Sfintei Cruci, post negru
  In preajma acestei sarbatori, producatorii Nestle, Nucet si Lidl au sters crucile de pe iaurturile grecesti

  Mare e puterea sfintei cruci, arma asupra diavolului. Urmariti acest video:

  Apreciază

  • gheorghi said, on septembrie 14, 2017 at 10:16 am

   Nu face cruce, nu exista legatura miscarii de la dreapta la stanga, figureaza un fel de „ancora” si e ciudat pentru cineva imbracat ca preout ortodox, … ce spun eu „ciudat” e de-a dreptul ne-crestinesc, n-am pomenit asa ceva.

   Apreciază

 4. Riko said, on septembrie 14, 2017 at 12:00 am

  De ce in video la inceput cantaretul bisericesc Liviu Ionescu face un alt semn in loc de cruce? A iesit altceva.
  https://www.google.ro/search?q=Man-rune&sa=X&rlz=1C1CHBD_enRO745RO745&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwjGyryYhKPWAhVkz1QKHZ7IBS8QsAQINQ&biw=1364&bih=702#imgrc=HlIX9E34bz8qYM:
  Sa fie mai atent. Sau sa-i atraga cineva atentia.

  Apreciază

  • Riko said, on septembrie 14, 2017 at 12:06 am

   NU, si la sfarsit face la fel minutu 17:28. deci nu e o greseala. Sa-i zica cineva.

   Apreciat de 1 persoană

   • marinela said, on septembrie 15, 2017 at 7:55 pm

    Ai dreptate ,Riko,face niste semne ciudate ,care numai a cruce ortodoxa nu seamana.Chiar nu s-a gasit nimeni pina acum sa-l corecteze si l-au lasat asa in greseala?!E o blasfemie asta frate,ce facem ne batem joc de semnul crucii,ortodox fiind?!

    Apreciază

  • mircea.v said, on septembrie 14, 2017 at 12:04 pm

   Cand faci semnele alea ce le face el, esti deja pe aratura rau de tot.
   Cam varza omul…
   Da poate isi revine, poate il lamureste Parintele Claudiu Buza, ca parca el l-a mediatizat.

   Apreciază

 5. Raluca said, on septembrie 14, 2017 at 7:10 am

  Când facem Sfânta Cruce ne însemnăm de 4 ori: la cap, în dreptul taliei și la cei doi umeri. El se însemnează de 5 ori, și face asta de fiecare dată, deci nu e o scăpare: la cap, în dreptul taliei, la umărul drept, din nou la talie și apoi la umărul stâng. Foarte ciudat. Cei care au semnat în Creta au schimbat dogma, iar acesta care se delimitează de Creta ce face, schimbă închinarea cu alta formată din 5 mișcări? O persoană care se dorește a fi mărturisitoare a dreptei credințe ar trebui și să se închine drept.

  Apreciat de 1 persoană

 6. ultimate2050 said, on septembrie 14, 2017 at 8:38 am

  Nu face semnul Sfintei Cruci, pentru ca este mason. Ceea ce face el este semnul compasului masonic !!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Aurora said, on septembrie 14, 2017 at 9:14 pm

   Serios ? Este mason? Vino, te rog, cu detalii ! Daca a patruns un mason in lupta anti-ecumenista e foarte grav.

   Apreciază

 7. Preot Claudiu said, on septembrie 14, 2017 at 10:15 pm

  E o stangacie si o emotie necontrolata. Vesmantul, analogul si obisnuinta de a face inchinaciune au condus la modul gresit, repetat, de a face semnul Sfintei Cruci. Am vorbit cu el si a ramas surprins de greseala facuta. Sub nici o forma nu este rau intentionat sau obisnuit sa strambe insemnarea cu semnul Sfintei Cruci. Isi cere public iertare pentru acest lucru si promite ca va dovedi pe viitor, la slujbele la care va participa acolo unde s-a intrerupt pomenirea, ca a fost o greseala nedorita! Ca duhovnic al lui, dau marturie ca a fost o greseala nedorita! Fiti ingaduitori cu el si socotiti-l un marturisitor!
  Preot Claudiu

  Apreciază

  • marinela said, on septembrie 15, 2017 at 8:01 pm

   Sarutam dreapta ,parinte .
   Daca e asa ,nu-i bai,ca oricine poate gresi ,important e sa se corecteze si sa nu mai persiste in greseala.Ne-am linistit atunci si ii uram putere de marturisire pina la sfirsit !Doamne ajuta si mintuire!

   Apreciază

 8. Tanase Gheorghe said, on septembrie 15, 2017 at 7:18 pm

  Vrednic este Parintele Gavriil!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: