SACCSIV – blog ortodox

Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la construcția unui nou Turn Babel”

Posted in Uncategorized by saccsiv on August 10, 2017

Credincioșii sunt derutați; nu înțeleg ce fac fără episcopul sau preotul ecumenist. Din obișnuință și din cele amintite mai sus îi acceptă așa cum sunt sau nu îi interesează ce se întâmplă.
În acest caz nu caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Încă și oile, animale atât de ascultătoare și supuse ne pot da o lecție. Dacă în locul păstorului văd un lup, vor asculta de el? Sau lupul în blană de oaie nu va trezi simțul oilor?,,Iar după un străin ele (oile – în cazul nostru, oameni înțelepți) nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor.” (Ioan 10,5)

 

Cititi va rog integral scrisoarea pe OrtodoxInfo.

 

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Angela said, on August 10, 2017 at 2:59 pm

  Parintele Elefterie este printre primii care au intrerupt pomenirea. Un parinte vrednic si duhovnicesc,

  Stie cineva detalii despre soarta sf sale. La un moment dat era pe varful unui munte la capatul unui drum f greu accesibil si-si prajea creierii de la releul din vecinatate (a fost alungat de la Roman imediat ce a intrerupt pomenirea).

  Apreciază

  • Roman said, on August 10, 2017 at 10:33 pm

   Slujeste in Altar…. la Radeni !!Dumnezeu ne iubeste mult tare…tare de tot …habar n-avem ce e aia iubire!!!!Stim doar sa ne mandrim de cat de,, putin inselati” suntem fata de altii!!

   Apreciază

   • Angela said, on August 11, 2017 at 4:12 pm

    Multumesc Roman.

    Aceaste este cu adevarat o veste foarte buna.

    Domnul sa-i intareasca pe toti in marturisirea Dreptei Credinte.

    Apreciază

 2. marinela said, on August 10, 2017 at 3:36 pm

  Axios!!!Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de marturisire pina la sfirsit,parinte drag si sa aduceti pe cit mai multi din cei care mai haladuiesc inca pe autostrada pierzaniei( ecumenismului,dezmatului ,desfriului de orice fel si a necredintei) pe calea cea dreapta a Ortodoxiei!

  Apreciază

 3. Tanase Gheorghe said, on August 10, 2017 at 3:44 pm

  Multumim Parintelui Elefterie!

  Apreciază

 4. Angela said, on August 10, 2017 at 6:20 pm

  Iata o mostra din nebunia lumii in care traim: sute de copii exmatriculati de la gradinita in Marea Britanie pt … comportament sexual neadecvat !!!!!!!! http://evz.ro/efectul-educatiei-sexuale-copii-exmatriculati-gradinita.html

  De asta nu mai putem tacea pe niciun plan.

  Apreciat de 1 persoană

 5. knittomanya said, on August 10, 2017 at 6:49 pm

  Sacciv
  Se strange cercul imprejurul micii ramasite de crestini. In America se schimba vertiginos mentalitatea si se incurajeaza pe scara larga schimbarea sexului copilului Te ingrozesti. In Europa occidentala, la fel. Revista Elle, a publicat pe coperta o bestie batrana si neagra, transexuala care felicita un baietel de opt ani pe care schizofrenica de maica-sa la spalat deja pe creier ca e fata. Simultan,apar mii de cazuri, tratamentul cu estrogen fiind gratuit. Nu cred ca traim ultimele zile, poate ultimele clipe!

  Apreciază

 6. […] Source: Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la const… […]

  Apreciază

 7. elena adriana said, on August 11, 2017 at 3:30 pm

  Multumim parintelui ELEFTERIE .,multe bucurii ne-a facut inca de la prima scrisoare ….VREDNIC ESTE .Sa ne rugam pentru parintii nostrii….ca tare ar fi fost greu fara sfintiile lor .Cred ca scrisoarea ar trebui multiplicata si dusa in manastiri si inmanate personal monahilor ..la cat mai multi din aceeasi manastire ….pentru ca in manastiri nu se stie adevarul….Staretii ii dezinformeaza ….ca nu s-a intamplat nimic …ca internetul minte …si foarte multi nu stiu adevarul.Daca nu ar fi fost acest”sinod”nu am fi aflat niciodata …ce se intampla cu adevarat in biserica ….tot ce au facut si au semnat arhiereii .. nostrii ….si pe ce cale ne duceau …spre iad …

  Apreciază

 8. Raluca said, on August 14, 2017 at 8:05 am

  Ecumenismul boală grea, de care odată contaminat foarte greu găsești vindecare. Așadar stați departe de ecumenism și de ecumeniști, ca să rămâneți în dreapta credință. Iar cei deja contaminați de ecumenism, sau cei care au fost în mod premeditat arhitecții ecumenismului în biserică, să ia aminte la cuvintele pr. Elefterie, și să revină la dreapta credință ortodoxă mântuitoare până nu va fi prea târziu, și până nu vor târî după ei mulți creștini de care vor răspunde în fața lui Hristos. De ce ar vrea orice creștin ortodox, fie el simplu mirean, preot sau arhiereu să ardă pe veci în iezerul de foc? Iată o întrebare la care ar putea să răspundă cei care au îmbrățișat ecumenismul, dând cu piciorul la două mii de ani de dreaptă credință.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: