SACCSIV – blog ortodox

Locuri sinistre: ASTANA, capitala Kazakhstanului. Construita de la zero, uluitor de plina de simboluri pe fata …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 23, 2017

Iata ce putem citi la Sinister Sites – Astana, Khazakhstan de pe Vigilant Citizen, traducerea OrtodoxInfo:

Situri sinistre – Astana, Kazakhstan

Astana este prima capitală construită în secolul 21 și este o imagine reprezentativă asupra direcției în care se îndreaptă omenirea. Este viziunea unui singur om: Nursultan Nazarbayev, președintele Kazakhstan (da știu, țara lui Borat). Susținut din urmă de miliarde de petrodolari, orașul este construit de la zero, într-o zonă îndepărtată deșertică din stepa Asiei. Rezultatul este incredibil: o capitală futuristă și ocultă, îmbrățișând NWO și celebrând cea mai veche religie cunoscută de om: cultul soarelui. Orașul este încă un șantier uriaș în lucru dar clădirile finalizate deja însumează viziunea ocultă a lui Nazarbayev.

Piramida păcii

 

Concepută de cel mai prolific arhitect al Marii Britanii, Lord Norman Forster, această piramidă gigant este o prezență stranie în mijlocul stepei Asiei. Clădirea este dedicată „renunțării la violență” și „unirii religiilor”. Norman Foster a declarat că clădirea nu are nici un simbol religios recognoscibil pentru a permite unificarea armonioasă a confesiunilor. În realitate piramida este un templu pentru singura religie adevărată a ocultiștilor: venerarea soarelui. O călătorie în interiorul clădirii este una cu adevărat simbolică. Este reprezentat fiecare drum al omului spre iluminare. Să facem un tur.

Forma piramidală

„Inițiații au acceptat forma piramidală ca simbol esențial pentru doctrina secretă, precum și pentru instituțiile proiectate pentru răspândirea sa.”

– Manly P. Hall, Secret Teachings of all Ages

 

Novus Ordo Seclorum = Noua Ordine Mondială, Noua Eră

După cum declară Manly P. Hall, piramida este simbolul fundamental ce reprezintă misterele civilizațiilor antice. Sublime în simplitatea lor, divine în proporțiile pe care le au, contopesc deopotrivă cunoștința divină deținută de iluminați și dezorientarea maselor. Elitele de astăzi, inițiate în ocultism, sunt succesorii moștenitori ai înțelepciunii străvechi și folosesc piramida ca simbol de putere în lumea modernă. Capodopera iluminată/plutitoare/pierdută, reprezintă principiul divin prezent în univers precum și fiecare ființă umană. Alt înțeles simbolic atribuit capodoperei lipsă, este natura neterminată a NWO. Se spune că capodopera Marii Piramide va fi repusă când acest proiect vechi va deveni realitate. Iată alte piramide din întreaga lume, reprezentând puterea elitei asupra meselor.

Zona Memphis

Hotelul Luxor, Las Vegas

Hotelul Raffles, Dubai

Casa operei (subsol)

În ciuda întunericului, o imagine uriașă cu soarele  ocupă aproape tot tavanul

Casa Operei de la subsol

Zona centrală (NT a piramidei)

În jurul mesei soarelui

Chiar în partea de sus a clădirii operei este spațiul central al piramidei. Este aranjată ca și cum ar fi o sală de conferințe pentru reunirea liderilor religioși ai lumii. Să analizăm pe scurt simbolismul întâlnit aici. Avem lideri religioși de pe tot mapamondul stând în cerc în jurul formei imense a soarelui, discutând cum vor concilia diferențele dintre ei pentru întâmpinarea Noii Ere. Simbolismul este izbitor: toată filosofia teologică este rodul obiectului originar de venerare: soarele.

Acest loc este mult mai luminos decât casa operei, reprezentând progresul spre iluminare. Imaginea soarelui aflată în centrul mesei rotunde este exact deasupra soarelui de la casa operei. Deci în timp ce populația în general este distrată în întunericul lumii materiale, iluminații, situați deasupra lor, contemplă la atingerea îndumnezeirii.

Contemplarea îndumnezeirii

Dacă ați mai citit articole de pe acest site, sunteți în temă cu obiectivele NWO. Unul din ele este înlocuirea tuturor religiilor cu o formă de neopăgânism. Acesta este scopul întâlnirilor. Orașul Astana este cu adevărat un oraș al NWO.

Apexul

Apexul este literalmente raiul. Este rotund, îmbrăcat în totalitate cu geamuri și scăldat în lumina solară glorioasă. Pe geamuri sunt imprimate imagini cu porumbei albi, reprezentând pacea ce va rezulta din unirea guvernelor și religiilor lumii în NWO. Apexul este simbolul cel mai înalt al atingerii iluminării, atât individuale cât și mondiale.

Priviți tavanul Apexului:

Zeitatea solară strălucește peste iluminați. Minunat.

Structurarea piramidei (zona întunecată de jos – Casa Operei, partea de mijloc – sala de conferințe și apexul divin) încorporează viziunea Pitagoriană a lumii. Învățăturile lui Pitagora sunt studiate cu apetență de către societățile oculte din ziua de azi.

„Pitagora a împărțit universul în 3 părți, ce le-a denumit lumea supremă, lumea superioară și lumea inferioară. Cea mai înaltă, sau lumea supremă este esența spirituală subtilă, interpenetrabilă ce pătrunde în toate lucrurile și prin urmare adevărata ființă a zeității supreme însăși, zeitate ce este omniprezentă, omniactivă, omnipotentă și atotcunoscătoare. Ambele lumi de jos există în cadrul ființei sferei supreme.

Lumea superioară a fost tărâmul nemuritorilor. A fost de asemenea locuința arhetipurilor sau sigiliilor; natura lor nu are nici o legătură cu materialul pământean, dar ei, aruncându-și umbra peste cei din adânc (lumea inferioară), aceștia au devenit gânditori numai datorită umbrelor. A treia, sau lumea inferioară, a fost lumea ființelor care sunt compuse din substanță materială sau angrenate în lucru cu materia. Prin urmare sfera a fost lăcașul (…) omenirii și regatele de jos, ale celor temporar aflați pe pământ dar capabili de a se ridica deasupra acelei sfere prin rațiune și filosofie.”

– ibid.

Cu alte cuvinte, această piramidă, este mai mult decât o atracție turistică, și anume filosofia inițiaților. Așa cum Dan Cruikshanks spune în mod criptat în acest documentar, ea reprezintă „simbolul puterii ce va urma”.

Bayterek

 

Proiectat tot de arhitectul britanic sir Norman Foster, monumentul este destinat să încorporeze o poveste folclorică despre un pom mitic al vieții și o pasăre magică a fericirii. Pasărea, denumită Samruk, și-a depus oul în crăpătura dintre două ramuri ale copacului popular. Oul – globul auriu din vârful monumentului – reprezintă încă o dată soarele, zeitatea supremă.

Acest „pom al vieții„ reprezintă canalul prin care spiritele părăsesc lumea materială și se alătură lumii divine. Acest concept este întâlnit adesea în cele mai multe (dacă nu toate) societățile esoterice.

În interiorul globului de aur

Elementul Total Recall (NT – memorie programată – denumirea unui film din anii 90 cu Arnold Schwarzenegger)

Vizitatorii pot urca în vârful turnului pentru o priveliște minunată a orașului lui Nazarbayev. Aici sunt totodată unele lucruri stranii de vizitat.

În interiorul globului găsim un „lucru” enigmatic. Este un triunghi auriu cu amprenta mâinii președintelui Nazarbayev. De ce? Să fiu sincer habar nu am. Tot ce pot să spun este că acest lucru pare scos din filmul Total Recall. (NT în film,  forma mâinii aparținea extratereștrilor care au creat un sistem de producere și eliberare a oxigenului în atmosfera planetei Marte făcând-o astfel locuibilă oamenilor, doar că acel sistem se activa prin punerea mâinii în locașul respectiv)

Bata Composition

Este un glob pământesc semnat de reprezentanții a 17 religii. Da, încă o dată, face referire la unirea tuturor religiilor în una singură, a NWO.

Turnurile masonice

2 turnuri și un altul între, la distanță mare. Există vreo șansă ca acestea să fie simboluri masonice?

Da, turnurile aurii gemene reprezintă 2 turnuri ale masoneriei numite Boaz și Jachin. Nu voi intra în amănuntele simbolismului din spatele turnurilor, dar putem presupune că Nazarbayev este „un mason liber și acceptat”.

Palatul prezidențial

Așezat într-o poziție impunătoare în cadrul orasului, palatul prezidențial este poziționat la finalul unei rute ceremonial ce pornește cu turnul Bayterek. Un dom mare și voluminos este pus în vârful palatului, reprezentând principiul feminin, în opoziție cu cel falic al turnului Bayterek – principiul masculin. Acest aranjament este prezent în aproape toate orașele importante, inclusiv în Washington DC sau Paris.

Centrul de distracție Khan Shatyry (cel mai mare cort din lume)

Această ciudățenie neterminată este proiectată, încă o dată, de sir Norman Foster(practic el a proiectat întregul oraș). Sub cort, pe o suprafață mai mare de 10 stadioane de fotbal, se va situa un parc intern urban, bulevarde pentru cumpărături, piețe și străzi pietruite, un râu pentru bărci, centru pentru cumpărături, locașuri de minigolf și plajă. S-a spus că această structură este făcută pentru a arăta ca un cort, la paritate cu templul lui Solomon.

Aceste locașuri portabile de rugăciune, compuse din corturi, erau folosite de evrei pe timpurile biblice. Inițiații le atribuie acestor așezări vechi înțelesuri ezoterice.

În curând în Astana

Astana este sub construcție rapidă încă, dar sunt cu adevărat niște proiecte uluitoare în desfășurare. Iată unele din ele.

Piețele centrale

Proiectate de bunul nostru prieten Norman Foster.

Turnurile nebune (nume neoficial)

Stadionul ochiului atotvăzător (nume neoficial)

În concluzie

În timp ce membrii elitei mondiale împlinesc condițiile necesare pentru a uni lumea într-un singur guvern, ei împrăștie în întreaga lume simboluri ale puterii lor. Faptul că populația în general nu are nici o idee ce reprezintă aceste structuri, este exact motivul pentru care planurile lor merg atât de departe fără a fi puși la îndoială șau remarcați. Dar aceste planuri sunt aici de sute de ani. Manley P. Hall a scris în 1918:

„Când mulțimea guvernează, omul este condus de ignoranță; când biserica guvernează, este condus de superstiții; iar când statul guvernează, este condus de frică. Înainte ca oamenii să trăiască împreuna în armonie și înțelegere, ignoranța trebuie transformată în înțelepciune, superstiția în credință iluminată, iar frica în dragoste.”

Mulțimea este echivalentă cu democrația, biserica este religie iar statul este echivalent cu țara. Cu alte cuvinte, înainte ca oamenii să trăiască în armonie, trebuie abolită democrația (deoarece masele sunt prea proaste), religiile (pentru că sunt superstiții) și statele (pentru că avem nevoie de un guvern unic). El continuă:

„Guvernul perfect al lumii trebuie construit pe calapodul guvernării divine în care se situează ordinea universului. În ziua în care ordinea perfectă este restabilită, cu pace universală și triumful binelui, oamenii nu vor mai căuta fericirea, căci va izvorî din ei înșiși.”

Sună bine nu? Mai e o singură șmecherie. Când aceasta se va întâmpla, majoritatea populației lumii va fi moartă. Cu astea fiind zise, să aveți o zi minunată.

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

Kazakhstanul are stranse legaturi cu greii industriei petroliere globale, iar Dinu Patriciu a vandut Rompetrol catre KazMunaiGaz 

Sa ne amintim si de:

ASTANA: The Congress of Leaders of World and Traditional Religions …

Despre new age, cititi va rog si:

Cuviosul Serafim Rose: “ORTODOXIA ȘI RELIGIA VIITORULUI”

Alte locuri sinistre:

Creații sinistre ale ELITELOR: Familia Rothschild și TEMPLUL MASONERIEI – Curtea Supremă din Israel

STATUIA LIBERTATII – simbol masonic

Vigilant Citizen – Clădiri SINISTRE cu simboluri SATANISTE: Capela SANSEVERO din NAPOLI

Referitor la unirea asta a religiilor, vorbim de fapt despre o unitate in diversitate, despre un soi de uniune, adica acea doctrina conform careia toate religiile sunt cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu, asa ca ce rost are sa nu ne acceptam unii pe altii, fara a mai declara nimeni ca celelalte cai sunt gresite. Cam aceasta s-a hotarat si la Toronto si aceasta e principala erezie care s-a semnat si in Creta:

Implicații eclesiologice ale aprobării documentului eretic Declaraţia de la Toronto de către pseudosinodul din Creta

Asta, desigur, e pentru gloate. Papusarii insa stiu prea bine cui se inchina si pentru cine edifica NOUA ORDINE MONDIALA: lucifer.

Locuri sinistre – ROCKEFELLER CENTER. O celebră locație din New York construită special pentru promovarea LUCIFERIANISMULUI

Iar gloata vede simbolurile, ca-s la lumina zilei, dar doarme pe ea …

In textul de pe Vigilant Citizen este citat des Manly Palmer Hall, mason, gradul 33, ritul scotian. In cartea „The Lost Keys of Freemasonry „, pag. 48, a scria:

Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale

Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

Adica, toata treaba pana la urma duce la voit la anti crestinism. Chestie la care lucreaza si stalpii new age:

YOGA SATANICA. Interviu video cu OSHO: Distrugeti casatoria / Eliberati copiii din familii / Creati un om nou / Sfantul Duh e organul genital cu care Dumnezeu a violat-o pe Fecioara Maria

Mesaje auzite si ele de gloata, dar care doarme in continuare pe ea …

In final, e esential de inteles si ca ANTIHRISTUL nu va veni peste o lume atee:

“Anul în care religia va dispărea este mai aproape decât credem” – Un studiu care bucura mass-media / Noi credem insa ca LUMEA DE MAINE NU VA FI ATEE, ci … NEW AGE, pentru ca dacă ANTIHRIST ar veni într-o lume de atei, cine l-ar proclama dumnezeu?

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marian said, on iulie 24, 2017 at 10:29 am

    Doamne ajută!
    De curând s-au încheiat fără vreun rezultat pozitiv convorbirile pentru pacificarea Siriei, la Astana. Rebelii sirieni au părăsit convorbirile în semn de protest față de raidurile aviației rusești care nu mai conteneau în Siria.
    Să ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 24, 2017 at 3:43 pm

      Hm! Criminalii au parasit asa, pur si simplu, „convorbirile in semn de protest”? Nu trebuiau arestati pe loc?



      Apreciază

  2. lup sur said, on iulie 24, 2017 at 11:41 am

    ASTANA-SATANA

    Apreciat de 1 persoană

  3. Tudor Alex said, on iulie 24, 2017 at 2:40 pm

    Nu stiu prea multe despre Kazahstan si respectiv Astana. Dar au reusit sa impinga dezolvarea lor dincolo de limite. Din cate stiu au un potential urias. Daca stam sa comparam Bucuresti cu Astana… As merge pe Astana

    Apreciază

  4. geo said, on iulie 24, 2017 at 2:55 pm

    http://www.blacklistednews.com/NHS_to_ban_homeopathy_and_herbal_medicine%2C_as_%27misuse_of_resources%27/59883/0/38/38/Y/M.html

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/shocking-un-document-2000-exposes-global-migration-replacement-solution-developed-wo

    http://www.blacklistednews.com/The_Age_of_No_Privacy%3A_The_Surveillance_State_Shifts_Into_High_Gear/59587/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Chicago%27s_Terrible_New_Plan_To_Force_High_School_Kids_Into_The_Military/59586/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Catalonia%E2%80%99s_Independence_Strife_Turns_into_Financial_Showdown/59897/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Venezuela_Will_Be_The_First_Sovereign_Oil_Producer_To_See_An_%22All-Out_Collapse%22/59892/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Syria_Summary_-_Consolidating_The_West_-_Marching_East/59891/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/_Yemeni_Forces_Strike_Saudi_Oil_Refinery_with_Long-Range_Ballistic_Missile/59889/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Facial_recognition_surveillance_is_here_%E2%80%94_but_privacy_protections_are_not/59887/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Assange%3A_%E2%80%98CIA_Not_Only_Armed_Syria%E2%80%99s_Insurgents%E2%80%93It_Paid_Their_Salaries%E2%80%99/59886/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Bolivia%27s_President_Declares_%27Total_Independence%27_from_World_Bank_and_IMF/59885/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Trump_DOJ_prepares_to_crackdown_on_Marijuana_users_and_growers/59884/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/CIA_Chief_Warns_of_WikiLeaks_Plotting_to_%E2%80%9CTake_Down_America_Any_Way_They_Can%E2%80%9D/59880/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Wisconsin_Company_To_Implant_Microchips_In_Employees/59879/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/UK_military_will_use_artificially_intelligent_lasers_to_expand_Britain%E2%80%99s_economic_empire/59870/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/The_Government_Owns_All_Your_Children/59869/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/US_Lawmakers_Support_Bill_That_Would_Make_it_Illegal_to_Boycott_Goods_and_Services_from_Israel/59863/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Pentagon_Dumps_%2465_Million_Into_Mind-control_Project/59855/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Chomsky%3A_Trump_is_a_Distraction%2C_Used_by_the_Deep_State_to_%E2%80%98Systematically_Destroy%E2%80%99_America/59853/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/Top_European_Court_To_Consider_If_EU_Countries_Can_Censor_The_Global_Internet/59849/0/38/38/Y/M.html

    http://www.blacklistednews.com/White_County_Inmates_Given_Reduced_Jail_Time_If_They_Get_A_Vasectomy/59840/0/38/38/Y/M.html

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/protecting-cheaters-eu-regulators-bed-german-auto-industry-regarding-diesel

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/month-multiculturalism-france-june-2017

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/irans-foreign-minister-saudis-involved-94-terrorist-attacks-world

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/first-photos-ruined-nuclear-fuel-fukushima-emerge

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/coup-house-saud

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/does-new-york-times-want-america-iraq-one-hundred-years

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-23/five-pieces-tech-nostalgia-shaped-future

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-22/return-eugenics-tennessee-judge-issues-sterilization-program-inmates

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-22/veterans-access-medical-marijuana-hinges-monday-vote

    http://www.zerohedge.com/news/2017-07-22/hungarys-orban-eu-and-soros-mafia-network-are-seeking-muslimize-europe

    Apreciază

  5. Stan said, on iulie 24, 2017 at 3:45 pm

    off-topic: Am incercat de mai multe ori sa trimit un comentariu pe ortodoxinfo la articolul: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/23/dezbatere-publica-miercuri-26-iulie-2017-proiectului-de-lege-pentru-modificarea-si-completarea-unor-acte-normative-care-cuprind-dispozitii-privind-evidenta-persoanelor-si-actele-de-identitate-ale/#comment-8914

    si n-am reusit. Cred ca sunt ceva probleme tehnice.

    Il postez aici si, daca se poate, sa fie postat si la articolul respectiv. Multumesc

    Rog pe cine ajunge acolo sa tina cont si de urmatoarele aspecte mai putin prezente in spatiul public pe tema CEI:

    1) Lipsa unui studiu multicriterial de impact pt o astfel de schimbare

    Necesar pentru a pune in balanta avantajele si dezavantajele cu toate implicatiile demersului propus. Numai in acest fel se pot identifica costurile reale, riscurile si, evident, se poate deduce oportunitatea. Stim de asemenea ca state foarte avansate economic si tehnologic nu folosesc documente electronice.

    Aparent este vorba doar de forma unui document de identitate. In realitate insa situatia este mult mai complexa pentru ca implica schimbari profunde ce ar trebui evaluate, considerate si gestionate inaintea, in timpul si dupa implementarea CEI deoarece implica schimbari ce presupun dezvoltarea unor sisteme uriase ce vor modifica aproape toate procesele esentiale prin care se asigura buna functionare a statului si a multor institutii cheie in raport cu cetatenii sai avand astfel legatura nu numai cu bunastarea si facilitarea de servicii administrative ci chiar cu aspecte esentiale de care depinde viata lor (ex. accesul la bani, sanatate, educatie etc).

    Este fara urma de indoiala faptul ca traim vremurile unei adevarate revolutii tehnologice, fara precedent in istorie ca dimensiune si, evident, ca si consecinte la nivel social, economic, financiar, politic, de mediu samd. Schimbarile sunt atat de rapide incat, din pacate, nu reusim si sa intelegem efectele tehnologiei in ansamblu. Abia ne adaptam din mers la o schimbare iar in scurt timp apar multe altele la care iarasi trebuie sa ne adaptam. Vedem ca viata oamenilor se schimba cu rapiditate o data cu valorile de la nivelul societatii, copiii au probleme de atitudine si comportament, pietele financiare se globalizeaza, productia se delocalizeaza, apare nevoia unor organisme suprastatale de conducere si reglementare samd insa intelegem doar punctual si total disparat modul in care ne afecteaza tehnologia. Iar acest lucru ne impiedica sa luam masurile potrivite.

    Tehnologia este neutra – nu poate fi considerata ceva bun sau rau in sine. Ea este insa un instrument foarte puternic si ca atare trebuie folosita adecvat. Dat fiind impactul profund pe care il are la nivelul intregii planete ea ar trebui privita cel putin cu aceeasi atentie ca si energia nucleara care beneficiaza de legi speciale si standarde de protectie astfel incat sa traim intr-o lume sigura. Chiar si asa se intampla accidente cu impact la nivel global. Tehnologia poate fi un ajutor imens pentru omenire daca avantajele sale sunt impartite in mod echitabil la nivelul societatii (pana la urma nu se supara nimeni daca poate obtine mai usor cele necesare vietii si se poate dedica mai mult familiei sau realizarii unor proiecte personale) dar poate fi si un factor de profunda polarizare sociala atunci cand este controlata de un grup restrans de oameni care nu doreste sa imparta beneficiile cu ceilalti. In al doilea caz majoritatea va fi condamnata sa traiasca in mizerie, total subordonata si controlata, fiind privita ca un balast de care vor incerca prin diverse metode sa se descotoroseasca. Din pacate, tot ceea ce se intampla astazi in lume vine sa intareasca tendinta de implementare a celui de al doilea model.

    Este de domeniul evidentei ca in urmatorii 20 de ani lumea va fi aproape complet robotizata iar sistemele cu inteligenta artificiala vor fi larg raspandite inlocuind majoritatea activitatilor din prezent ale oamenilor. Problema nu este daca se va intampla acest lucru ci cum ar trebui sa se raporteze oamenii la acest fenomen. De pe acum se desprind cateva directii de schimbare care ar trebui sa dea de gandit la modul cel mai serios (ex. se creaza o lume virtuala de tipul internetul obiectelor prin intermediul careia se gestionaeza toate activitatile din planul real, apar centre de putere bazate pe tehnologie si nu exista parghii legale pentru controlul lor – vezi giganti gen Google, Facebook, inteligenta artificiala tinde sa inlocuiasca munca umana si in zona personalului calificat etc).

    In contextul propunerii introducerii CEI nu avem certitudinea ca cineva a evaluat cu profesionalism si luciditate impactul tehnologiei in viata oamenilor. Nu ne referim la cineva ca persoana ci la cineva ca institutie capabila sa organizeze un studiu multicriterial care sa cuprinda specialisti de anvergura internationala, sa conduca intalniri cu grupuri care sa dezbata diverse teme, sa faca o sinteza a informatiilor si sa determine o serie de evenimente cu contributie semnificativa in constientizarea impactului tehnologiei si cristalizarea masurilor care se impun pentru controlul acesteia astfel incat oamenii sa fie protejati de efectele negative iar efectele benefice sa fie distribuite echitabil la nivelul societatii.

    In forma propusa, de card electronic, CEI va contribui decisiv la constructia unor sisteme electronice de gestiune si management din zona administratiei publice, a afacerilor, a educatiei, a sanatatii etc bazate pe utilizarea identificarii electronice a persoanei.

    Dupa implementarea unor astfel de sisteme electronice va deveni aproape imposibil de lucrat fara ajutorul lor (ex. comertul s-ar bloca efectiv daca produsele nu ar mai avea pe ele coduri de identificare electronica sau ce ar insemna acum ca evidenta contabila sa se efectueze cu metode clasice – ar fi chiar de neconceput deoarece o serie de activitati si fluxuri de informatii au fost suprimate prin utilizarea programelor electronice).

    In acest mod CEI va deveni un instrument vital pentru viata oamenilor – va fi practic cheia de acces a fiecarui cetatean la serviciile publice, la cele de educatie sau sanatate, la contul bancar si, in scurt timp, la toate celelalte servicii. Insa din motive pe care specialistii le-au prezentatat si demonstrat deja in multe ocazii, orice dispozitiv electronic facut de catre om poate fi copiat, falsificat. Nu este de neglijat nici pierderea unor dispozitive atat de importante iar inlocuirea lor, din motive evidente de securitate, nu se va putea face destul de eficicient astfel incat posesorul sa nu fie afectat. Pana si intr-un magazin este un deranj mare atunci cand un produs isi pierde eticheta atasata iar aceasta in situatia in care mai sunt zeci de produse similare pe raft iar eticheta nu este decat o simpla hartie ce poate fi citita de un dispozitiv electronic fara cerinta de a respecta standarde inalte de securitate.

    Intr-o lume in care identificarea electronica a persoanelor va fi vitala pentru existenta acestora, consecintele furtului de identitate sau numai ale pierderii dispozitivului de identificare electronica (CEI in cazul nostru) vor fi atat pagubitoare sau chiar vor reprezenta un risc major (ex. cazuri de terorism) incat singura metoda de a le evita va fi atasarea dispozitivelor de identificare de corpul uman sub o forma sau alta.

    In aceste conditii este o certitudine faptul ca introducerea Cartii Electronice de Identitate echivaleaza cu atasarea de corpul uman a unui dispozitiv electronic de identificare (procedura folosita deocamdata pe scara larga doar la cabaline si animalele de companie) ceea ce ii aduce pe oameni intr-o situatie de totala dependenta de un sistem pe care nu-l pot controla.

    2) Securitate vs libertate individuala

    Avand in vedere posibilitatile oferite de mediul electronic de stocare in ceea ce priveste volumul de informatii va exista intotdeauna tentatia de a exploata cat mai eficient aceasta resursa. Un fapt dezirabil care poate aduce mari beneficii insa doar daca aceasta se face intr-un cadru bine reglementat si controlat pentru evitarea scurgerilor de informatii si a abuzurilor de orice fel.
    Nici pe departe nu poate fi insa vorba de asa ceva in Romania. Cel mai bun exemplu este implementarea de catre SRI a sistemului SII Analytics care va avea acces la toate informatiile de care dispun institutiile statului, inclusiv cele de evidenta a populatiei. Acest sistem este complet netransparent in privinta scopului si modului de utilizare a informatiilor. Nimeni nu ofera nici o garantie si nici legea nu prevede pedepse adecvate pentru cei care se fac vinovati, cu intentie sau neglijenta, de scurgeri de informatii. Presa abunda de articole despre implicarea serviciilor secrete in pregatirea dosarelor de urmarire penala (prin protocoale secrete care incalca constitutia) si chiar in influentarea actului de justitie. Numarul angajatilor si fondurile alocate institutiilor de forta din Romania, inclusiv serviciile secrete, depasesc ca procent din total populatie si PIB state puternic dezvoltate economic. Aceasta creaza premisele unui stat politienesc iar masurile de intarire a puterii statului in raport cu cetateanul determinate de introducerea CEI sunt privite, evident, cu suspiciune si considerate un atentat la libertatea individuala.

    Din presa am fost informati ca statul Israel interzice persoanelor cu functii militare sau din cadrul serviciilor secrete sa aiba documente electronice. Aceasta este in fapt o recunoastere a riscurilor de securitate pe care le presupune folosirea CEI.

    3) Tratament egal

    Cu toate ca in propunerea legislativa este prevazuta posibilitatea obtinerii unei Cartii de Identitate (CI) simple de către persoanele care, din motive religioase sau de constiinta, refuza in mod expres obtinerea unei Carti Electronice de Identitate (CEI), nu exista nici o garantie ca aceasta facilitate se va mentine si dupa finalizarea perioadei de 18 luni de introducere a CEI si nici vreo referire in privinta nediscriminarii persoanelor posesoare de CI pe o perioada nedefinita.

    In ceea ce priveste continutul actualelor CI exista un precedent periculos in privinta alterarii in ascuns a continutului acesteia. Spre exemplu, constatam cu surprindere ca printre informatiile ce vor fi inscrise pe cipul CEI se afla si prenumele parintilor. Se pare ca aceasta este o informatie utila folosita din cele mai vechi timpuri pentru identificarea persoanelor. Cu toate acestea ea a fost scoasa de pe actualele carti de identitate fiind inlocuita in urma cu cca 8 ani cu mentionarea cetateniei romane (informatie redundanta de altfel in contextul unei carti de identitate a statului roman ce se elibereaza numai cetatenilor romani). Surse de culise afirma ca aceasta s-a produs la presiunea lobby-ului homosexual care in Regatul Unit al Marii Britanii a reusit “performanta” ca in cadrul scolar sa nu mai fie folositi termenii de “mama” si “tata” ci doar acela de “parinti”. Probabil ca unora li s-a parut deranjant ca pe CI romanesti sa apara la vedere numele a doi parinti de acelasi sex. Demn de mentionat este si faptul ca in Romania aceasta modificare a CI simple utilizate in prezent a trecut neobservata deoarece totul a fost facut cu maxima discretie si practic cetatenii s-au trezit peste noapte ca le-au disparut numele parintilor din CI vaduvindu-i in acest fel de dovada palpabila a legaturii cu neamul din care fac parte. Mai ingrijorator este faptul ca, din cercetarile facute, nu am gasit suportul legislativ in baza caruia s-a facut aceasta modificare.
    Iata asadar un element serios de ingrijorare. Daca o astfel de schimbare a fost posibila in trecut fara dezbatere publica de ce nu ar fi posibila o alta pe acelasi principiu oricand in viitor? Tocmai de aceea este nevoie de garantii solide privind:

    – utilizarea pe termen nelimitat a unui document de identitate in format clasic, neelectronic, si

    – tratamentul nediscriminatoriu in orice situatie a persoanelor care folosesc documente de identitate in format neelectronic cu sanctiuni clare pentru cei care incalca acest principiu mai ales atunci cand o astfel de discriminare poate priva cetateanul de drepturi si libertati constitutionale sau prevazute in acorduri internationale.

    In lipsa unor garantii ferme privind aspectele de mai sus, oferirea alternativei cu CI simpla nu este nicidecum un act de respectare a libertatii individuale ci doar o metoda de reducere a opozitiei la schimbare care va ajuta in perioada de implementare a sistemului. Dupa ce implementarea va fi finalizata cei care nu vor accepta noile documente vor fi din ce in ce mai izolati (va fi ca si cand ii spui unui om flamand aflat in fata intrarii unei camere cu mese pline ca este liber sa manance cat vrea cu conditia sa deschida usa cu … CEI; aici nu mai poate fi vorba despre libertate ci de o nemiloasa conditionare si, evident, de o falsa libertate).

    Aspectul tratamentului egal este esential si poate fi considerat de securitate nationala. Existenta unei alternative viabile (un sistem paralel functional) este privit ca vital din prisma teoriei dezastrelor. Ganditi-va ce ar insemna in conditiile unui cataclism natural sau entropic distrugerea sau limitarea accesului la baze de date esentiale / echipamente tehnice samd. Chiar daca planurile de contingenta ar trebui sa aiba in vedere astfel de scenarii si sa pregateasca solutii alternative, istoria ne demonstreaza ca in fapt ele sunt doar teoretice si nu sunt viabile atunci cand este nevoie. Tocmai de aceea impunerea prin lege a principiului “tratamentului egal” si sanctiuni drastice impotriva celor care-l incalca va mentine active sistemele alternative clasice care vor putea functiona pentru intreaga populatie in caz de necesitate.

    Concluzii finale

    – Introducerea CEI nu are la baza un studiu de oportunitate profesionist din care sa reiasa clar avantajele si dezavantajele acestui demers pe termen scurt, mediu si lung si nici implicatiile utilizarii acestei tehnologii care leaga persoana umana de mediul virtual;

    – State foarte avansate economic si tehnologic nu folosesc documente electronice si inca nu exista un model de succes care sa ofere garantii in ceea ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor individuale;

    – Datorita integrarii utilizarii pe scara larga a documentelor electronice cu alte sisteme (de e-guvernare, de interes public sau privat) se va crea o dependenta totala a cetatenilor de detinerea CEI;

    – Exista argumente temeinice in privinta unor amenintari si riscuri reale derivate din introducerea identitatii electronice a cetatenilor romani;

    – Pierderea, furtul sau orice alt motiv de indisponibiltate a utilizarii documentului va crea serioase blocaje si neplaceri. Pentru evitarea lor se va impune atasarea sa, sub o forma sau alta, de corpul uman ceea ce inseamna ca acceptarea CEI echivaleaza cu atasarea sa de corpul uman;

    – Lipsesc legi si reguli clare de protectie a cetatenilor in fata abuzurilor care se pot produce prin intermediul sistemelor accesibile cu CEI;

    – Sunt necesare garantii solide in ceea ce priveste tratamentul egal aplicat detinatorilor de CI cu cel aplicat detinatorilor de CEI.

    Avand in vedere cele de mai sus rezulta faptul ca introducerea documentelor electronice in viitorul apropiat poate fi considerata un deserviciu imens adus cetatenilor Romaniei si chiar un atentat la siguranta nationala.

    Este de fapt o joaca cu un foc deocamdata nevazut care cu siguranta va afecta profund viitorul deoarece este pusa in discutie libertatea omenirii pe termen nedefinit. Pe site-ul Ambasadei SUA se mentioneaza ca: ”Ziua în care vom renunța să luptăm pentru drepturile omului este ziua în care ne vom pierde umanitatea!” ceea ce inseamna de fapt sfarsitul omenirii asa cum o cunoastem astazi.

    Apreciază

  6. knittomanya said, on iulie 24, 2017 at 8:49 pm

    In Bihor, nu s-a intamplat nimic in timpul furtunii, decfat in tabara paganilor penticostali, sau ce or fi aia! Cate semne mai vrem de la Bunul Dumnezeu ca sunt ultimele clipe inaintea venirii Domnului nostru, Iisus Hristos? La concertul sataneilor depechari, oameni batrani se izmeneau si se lepadau de Hristos umar la umar cu copiii lor! Ma intrebam oare ce s-ar fi intamplat daca ar fi venit Hristos chiar in cerasul acela, chiar acolo? Il rastigneau?
    Doamne-ajuta, fratilor!http://www.bihon.ro/furtuna-din-bulz-a-suprins-o-tabara-crestina-din-cluj-si-grupuri-de-turisti-din-bihor-arad-timis/1870612

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 24, 2017 at 9:05 pm

      Pentru cei ce nu stiu:

      40 000 de clujeni s-au SATANIZAT aseara la un concert DEPECHE MODE

      http://ortodoxinfo.ro/2017/07/24/40-000-de-clujeni-s-au-satanizat-aseara-la-un-concert-depeche-mode/

      Apreciat de 3 persoane

      • geo said, on iulie 25, 2017 at 7:59 am

        …sau cei 150000 de spectatori de la neversea…ori zecile de mii de la ceva urma la Cluj – Untold…

        Apreciat de 1 persoană

      • cca70 said, on iulie 25, 2017 at 8:38 pm

        @geo

        sunt zvonuri ca la Cluj la untold este posibil un atentat de tipul celui de la concertul din Manchester…

        de ce la Cluj? …pai pentru ca este un oras cosmopolit unde se afla destui ” studenti” arabi , asa ca…sunt toate premizele sa se intample…ceva…

        Apropo…concertul asta ( untold) are loc cumva in zilele de 11 sau 13 sau 22 ? ( ca atunci prefera zidarii sa dea cu moartea in popor)

        Apreciază

    • om said, on iulie 25, 2017 at 10:33 am

      Dupa ce am citit articolul cu Astana si postarea lui Stan (excelenta), pur si simplu m-am ingrozit. De Astana asta nu stiam nimic,spre rusinea mea.
      Lucrurile sunt mai inaintate decat credeam. Cat timp de relativa libertate ne-a mai ramas,fratilor? Voi fi in stare sa nu accept CEI? Voi recunoaste momentul cand va trebui sa las totul si sa plec,sa fug…unde ne va lumina Dumnezeu? Si mai ales: voi avea suficienta credinta? Credeti ca ne vor da alte CI fara ”chip”? La inceput,da,cu obligatia de a le schimba periodic,cum se procedeaza acum cu carnetele de sanatate… Apoi vom deveni proscrisi ca in primele veacuri. Apoi chiar va trebui sa alegi: cu ei sau cu Hristos. Proorocirea sfantului Paisie Aghioritul ca noi vom prinde vremurile din urma nu mi se pare deloc exagerata.
      Iata ca in timp ce Romania e tinuta in bezna si oamenii se chinuie sa supravietuiasca , indracitii lucreaza. Unii fac orase de la 0 din banii nostri, in timp ce noua nu ne sunt ingaduite nici macar niste amarate de drumuri…

      Apreciat de 1 persoană

  7. semnul fiarei said, on iulie 24, 2017 at 9:37 pm

    Companiile din America isi cipeaza angajatii. Deja cipul apare pe mana dreapta. 😉

    Apreciază

  8. Mihai said, on iulie 25, 2017 at 12:16 pm

    Danutz bucuros de oaspeți, un grup de pelerini catolici in frunte cu un monsenior din Italia poftiți la patriarhie http://basilica.ro/pelerini-italieni-in-vizita-la-patriarhia-romana/

    Apreciază

  9. gymy said, on iulie 25, 2017 at 6:50 pm

    Apreciază

    • Vali said, on iulie 25, 2017 at 9:59 pm

      Tulai Doamne! Da tulburat e nenea asta! E pierdut in meandrele gandirii si filozofiei lumesti. Propaganda occidentala l-a orbit! Auzi cica frumusetea oamenilor din occident !!!! Ce?????????????? Cati ani a trait in occident ? O zi macar? Daca-ar vedea occidentul asa cum il vad si-l cunosc eu, ar fugi la altar, in genunchi s-ar ruga si-ar plange, cu lacrimi i-ar multumi bunului Dumnezeu ca i-a permis unui biet om ca el, sa fie o punte intre pacatosii de noi si bunul Dumnezeu!
      Zic si eu, asa ca o proasta ce sunt… Sa fii preot, calugar, maicuta, e o binecuvantare. O mare povara dar si o mai mare binecuvantare.
      Inteleg ca e tulburat, dar oare isi da seama pe cati va trage dupa el in caderea lui?

      Apreciază

      • Eugen Serea said, on iulie 26, 2017 at 8:16 am

        Vali dragă,
        Nu mai folosi expresia „tulai, Doamne”, pentru că este o înjurătură.
        E doar din neştiinţă, sunt sigur. Nici eu nu ştiam, credeam că e doar o expresia haioasă de-a ardelenilor, un fel de tic verbal de-al lor atunci când se miră sau sunt intrigaţi de ceva sau de cineva…

        Apreciază

      • Mihai said, on iulie 26, 2017 at 8:28 am

        Gymy, Vali nu ar trebui că să vă mire, aici este produsul facultăților și seminariilor ,,teologice” zilelor noastre, așa ceva numai pe la ștefan Gheorghiu se învața, oricum săracul este de compătimit

        Apreciază

      • Vali said, on iulie 26, 2017 at 11:02 am

        Eugen Serea,
        N-am stiut, multumesc. Voi fi mai atenta 🙂
        Mihai,
        Chiar ca e produsul gandirii de la Stefan Gheorghiu. Din nefericire, multi il vor urma…..

        Apreciază

    • marinela said, on iulie 26, 2017 at 1:39 pm

      Ptiu satana!Prin gura acestui biet raspopit ,numai dracul vorbeste si ride de se prapadeste de el!Toate „certitudinile „lui de carton se vor topi ca neaua cind va ajunge in fundul iadului la cel pe care-l slujeste acum cu atita fervoare.Trezeste-te ,mai omule si nu mai impinzi net-ul cu aberatiile tale,sa mai cada si alti prosti ca tine in plasa ateista!

      Apreciază

  10. Leuca Razvan said, on iulie 25, 2017 at 8:34 pm

    Vaccinarea copiilor. Un medic riscă să rămână fără drept din cauza poziţiilor exprimate
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/un-medic-risca-sa-ramana-fara-drept-de-practica-pentru-ca-s-a-opus-vacinarii-copiilor-766865

    Apreciază

  11. geo said, on iulie 26, 2017 at 10:15 am

    Cartea electronică de identitate va conţine elemente de particularizare şi de siguranţă, datele din formatul tipărit, respectiv numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, imaginea facială, Codul Numeric Personal şi adresa de domiciliu, precum şi semnătura olografă a titularului; prenumele părinţilor titularului; un certificat şi, după caz, certificate calificate, prevăzute de Legea 455/2001 privind semnătura electronică; datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.

    http://www.romaniatv.net/cartile-de-identitate-se-schimba-dezbatere-publica-la-mai_368353.html

    https://www.vice.com/ro/article/a3d99e/suedia-taie-fondurile-ong-urilor-care-sunt-antiavort

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/25/senatul-rus-are-in-vedere-sanctiuni-impotriva-poloniei-in-legatura-cu-desfiintarea-monumentelor-sovietice-14-18-58

    Apreciază

  12. […] Locuri sinistre: ASTANA, capitala Kazakhstanului. Construita de la zero, uluitor de plina de simbolu… […]

    Apreciază

  13. […] Locuri sinistre: ASTANA, capitala Kazakhstanului. Construita de la zero, uluitor de plina de simbolu… […]

    Apreciază

  14. Decenei | Astana, capitala ocultă said, on octombrie 6, 2017 at 3:15 pm

    […] Piramida păcii: Concepută de cel mai prolific arhitect al Marii Britanii, Lord Norman Forster, această piramidă gigant este dedicată „renunțării la violență” și „unirii religiilor”. Norman Foster a declarat că clădirea nu are nici un simbol religios recognoscibil pentru a permite unificarea armonioasă a confesiunilor. În realitate piramida este un templu pentru singura religie adevărată a ocultiștilor: venerarea soarelui, scrie saccsiv.wordpress. […]

    Apreciază

  15. octavpelin said, on noiembrie 24, 2017 at 10:13 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  16. […] Locuri sinistre: ASTANA, capitala Kazakhstanului. Construita de la zero, uluitor de plina de simbolu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.