SACCSIV – blog ortodox

Starețul Mănăstirii Zosin îl insultă grosolan pe Părintele Ioan Ungureanu și-i amenință cu moartea pe ucenicii săi, pentru că l-au invitat la sinaxa

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 17, 2017

Mihai-Silviu Chirila:

În seara zilei de 16 iunie, câțiva tineri au împărțit la Mănăstirea Zosin, din apropierea Municipiului Botoșani, un material promoțional ce conținea o invitație adresată tuturor celor interesați de a participa la Sinaxa națională a clericilor, monahilor și credincioșilor care au întrerupt comuniunea cu ierarhii adepți ai sinodului din Creta, care se va desfășura mâine, duminică 18 iunie, la Pensiunea Casa Lux din Botoșani. Tinerii au lipit două afișe pe poarta mănăstirii și unul în spațiul public și au împărțit câteva foi volante cu aceeași invitație celor ce veneau la Sfântul Maslu. Nu s-a produs nicio necuviință, niciun abuz.

La ora 01.40, în această dimineață, de pe numărul de telefon al starețului Mănăstirii Zosin, arhimandrit Teodosie Pleșca, i-a fost trimis părintelui Ioan Ungureanu următorul sms:

Ne permitem să publicăm și dovada că mesajul a fost trimis de pe numărul de telefon al părintelui stareț, deoarece numărul preacuvioșiei sale este făcut public pe pagina oficială de internet a Mănăstirii: https://zosin.mmb.ro/contact, creată de instituțiile media ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Canonul 1 al sinodului Gangra spune: “Dacă cineva ar defăima nunta, și pe ceea ce se culcă cu bărbatul său, credincioasă fiind și evlavioasă, ar urgisi-o și ar defăima-o, ca și cum nu ar putea în împărăția cea cerească, să fie anatema”. Tâlcuirea spune: “Părinții condamnă învățătura greșită a lui Eustațiu despre căsătorie, care consideră căsătoria ca pe o iscodire diavolească, anatemizându-i pe cei ce împărtășeau această credință”.

Canonul 51 apostolic: “Dacă vreun episcop, sau presbiter, sau diacon, sau oricine din catalogul (cinul) preoțesc, se ține departe (s-ar abține) de nuntă și de cărnuri și de vinuri, nu din înfrânare, ci din scârbă, trecând cu vederea că toate sunt foarte bune și că bărbat și femeie l-a făcut Dumnezeu pe om, ci hulind, ar cleveti făptura, ori să se îndrepte, ori să se caterisească și să se îndrepteze din Biserică (să se afurisească). Asemenea și laicul”.

Articolul 206 Noul Cod Penal: “Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării”.

 

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai said, on iunie 17, 2017 at 4:38 pm

  Nici nu ar trebui băgat în seamă acest specimen, aici denota cam ce indivizi sau infiltrat în Mănăstirii și schituri, sau ce indivizi ajung ,,preoți”, în ceea ce privește ,, ierarhia” de la aceasta nici o așteptare

  Apreciază

 2. radu59 said, on iunie 17, 2017 at 5:17 pm

  Daca asa un specimen este staret si arhimadrid nu-i de mirare ca satana ii mana unde vrea.Halal limbaj de calugar.Mai are si tupeul sa-l pomenesca pe sf.Ioan Gura de Aur.

  Apreciază

 3. Cristi said, on iunie 17, 2017 at 8:59 pm

  La ce palat i-au facut jidanii acolo, normal sa se creada mare staret si sa spasmeze in halul asta.

  Apreciat de 2 persoane

 4. relu said, on iunie 17, 2017 at 10:35 pm

  Unde dai și unde crapă? Așa se procedează în BOR când vreun credincios are vreo inițiativă si ia vreo atitudine în ceea ce privește învățătura de credință crestin-ortodoxă se vine cu atacuri la persoană la viața privată sau publică a respectivei persoane și/sau după caz i se scormonește în viață personală pentru a i se găsi ceva de care să fie acuzat, dacă nu i se găsește ceva grav pentru a putea fi compromis atunci i se inventează.

  Învățătura de credință creștin ortodoxă privește întrega Biserică creștin ortodoxă fiindcă atunci când apar abateri la acest nivel este primejduită mântuirea întreagii turme.cuvântătoare a lui Hristos.
  Nu există om fără păcate. Pentru păcatele personale va răspunde fiecare în parte, însă să nu primejduiască viața celorlalți prin păcatele sale (paradele LGBT, spre exemplu). Păcatele personale te privește pe tine și pe duhovnicul tău prin taina spovedaniei și prin celelalte taine ale Bisericii, în ceea ce privește abaterile de la învățătura de credință ortodoxă acestea privesc întrega Biserică și primejduiesc mântuirea întregii turme cuvântătoare creștin ortodoxă a lui Hristos fiindcă NOI TOȚI NE MÂNTUIM ÎN FUNCȚIE DE CEEA CE CREDEM !

  Fiecare ar trebui să-și vadă de păcatele sale, iar nu de ale altuia, fiindcă toți vom da socoteală în fața dreptului Judecător. Căci pentru asta ne-au fost lăsați duhovnicii și sfintele taine ale Bisericii.
  După cum se spune în Molitfelnic „ori de păcatele fraţilor lor au râs şi i‑au osândit, iar ale lor păcate şi nelegiuiri nu le‑au socotit” !

  Lucrurile stau diferit însă în ceea ce privește învățătura de credință creștin-ortodoxă.

  Apreciază

 5. v. ioan said, on iunie 17, 2017 at 10:53 pm

  în vremurile de pe urmă un adevărat călugăr cu greu va găsi un loc retras şi necunoscut, pentru a-I sluji lui Dumnezeu într-o oarecare libertate şi fără a se lăsa antrenat de violenţa apostaţilor în slujba lui Satan. O, vremuri nenorocite! O, situaţie dezastruoasă! O, disperare morală, mult mai mare decât catastrofele materiale şi neînţeleasă de către oamenii senzuali! O, catastrofă care începe în timp, dar nu se termină în timp, ci trece în eternitate! O, dezastrul dezastrelor cunoscut numai de către adevăraţii creştini şi de către adevăraţii călugări, dar ignorat de către cei pe care-i loveşte şi înghite. ( Sfântul Ignatie Briancianinov)

  Apreciat de 1 persoană

 6. kosk said, on iunie 17, 2017 at 11:45 pm

  un limbaj demn de un „arhimandrit” ecumenisto/ modern (al vremurilor astea tulburi) da’ fiind vara si cald omu o fi beut cateva litroane de bere sa si faca curaj pt a mustra „crestineste” pe fratele sau (cu „iconomie” evident)..

  Apreciază

  • marinela said, on iunie 18, 2017 at 1:59 am

   Vaaaii,cita „duhovnicie si intelepciune”scapara din aceste „frumoase”cuvinte ,lansate de acest staretoi limbut!Nu e de mirare ca in manastiri au loc”epurari”in masa a celor care incearca sa se opuna ecumenismului desantat propagat de aceste specimene in sutana ,cu titlu nemeritat de staret/stareta.Sint efectiv scirbita de atitudinea unor astfel de asa zisi monahi/monahii,care nu fac altceva ,decit sa-l huleasca pe Dumnezeu in tot ceea ce fac/propovaduiesc ,punindu-se asadar in sluja satanei neconditionat.E groaznic ce traim ,dar va fi si mai groaznic ce-o sa traim de-aici incolo.Doamne ai mila de noi si nu ne lasa sa pina la sfirsit !

   Apreciat de 1 persoană

 7. gheorghi said, on iunie 18, 2017 at 11:42 am

  … vedeti cat de inspaimantati sint ca sint deconspirati?
  Vai de ei, disperati sa-si conserve locusorul, functia, „mersurile”…
  Cu astia sa faci misionariat?
  Cu astia sa aperi ceva, sa pastrezi Traditis si Calea Dreapta?
  Spumele lor de frica si manie sint de fapt laude pentru nevoitori, pentru prigoniti.
  Nu pare sa discearna aspectele canonice, tipul de ascultare este robotic, mecanicist si cred ca e intarit de auto-sugestie, sa nu zic auto-hipnoza repetandu-si neincetat – „e bine, e bine, e bine…”/
  Sa nu ii judecam, sa nu ii condamnam – au ei grija, proasta desigur din moment ce si-au taiat craca de sub ei, ca nu se schimba canoanele dupa voia ereticilor si prostia ratacitilor.

  Apreciat de 1 persoană

 8. mihailavl said, on iunie 18, 2017 at 11:15 pm

  Este o profeție, care spune că în vremurile din urmă, călugării vor deveni ca mirenii și mirenii vor deveni ca dracii, dar după cum se vede, acest arhimandrit nu vrea să rămână mai prejos decât mirenii în devenire. ( O mare parte din călugări și o mare parte din mireni, nu toți, pentru că mai există și o mică parte ne pervertiti 0,001%)

  Apreciază

 9. Aurora said, on iunie 19, 2017 at 11:07 am

  Ecumenistii se tem de lupta noastra ca dracul de tamaie. Isi dau seama ca daca vor fi dati in vileag isi vor pierde toate avantajele. Un duhovnic despre care se spunea ca ar fi vazator cu duhul, dar care a ramas cu turma cea mare a apostatilor i-a spus unei fiice duhobvnicesti sa nu plece la anti-ecumenisti caci acestia vor muri. INSEAMNA CA BATRANUL STIA FOARTE BINE DE PRIGOANA CARE VA VENI ASUPRA CRESTINILOR MARTURISITORI.

  Apreciază

 10. […] Starețul Mănăstirii Zosin îl insultă grosolan pe Părintele Ioan Ungureanu și-i amenință cu … […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: