SACCSIV – blog ortodox

Duminică, 18 iunie 2017: SINAXA NATIONALA a clericilor, monahilor și credincioșilor ortodocși antiecumeniști la BOTOSANI

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 14, 2017

Duminică, 18 iunie 2017, se va desfășura, în Municipiul Botoșani, Sinaxa națională a clericilor, monahilor și credincioșilor ortodocși care au întrerupt comuniunea cu ierarhii adepți ai pseudosinodului din Creta, având ca temă de dezbatere Mărturisirea Dreptei Credințe împotriva ecumenismului promovat de pseudosinodul din Creta.

Evenimentul se va desfășura începând cu orele 14.00, la Pensiunea Casa Lux Botoșani., situată pe Calea Națională, nr. 167, între stațiile Petrom și Rompetrol, și va fi prefațat de participarea, de dimineață, începând cu ora 9.00, la Sfânta Liturghie în Parohia “Schimbarea la Față a Domnului” Schit Orășeni, situată la 8 kilometri de Botoșani, la ieșirea înspre Iași. Gazde ale evenimentului sunt Asociația “Sfinții Mărturisitori din Închisori Bucovina” și Parohia “Schimbarea la Față a Domnului” Schit Orășeni.

Sinaxa va debuta prin rostirea câtorva cuvinte de salut din partea:

 • Părinților aghioriți care au întrerupt pomenirea ierarhului (Gheron Sava Lavriotul).
 • Sinaxei Creștinilor Ortodocși din Creta(domnul Giorgios Vlamakis, președintele Sinaxei).
 • unui grup de preoți nepomenitori din Biserica Ortodoxă din Moldova, Patriarhia Rusă (părintele Gheorghe Corcescu).
 • unor credincioși din Diaspora română (doamna Daniela Gherasim).

Va urma prezentarea următoarelor referate:

 • Abaterile neortodoxe care au precedat sinodul din Creta. Scurtă cronologie a ecumenismului(ieromonah Ioan Chițu)
 • Influența mentalității ecumeniste asupra etosului creștin în Biserica Ortodoxă Română(pr. dr. Ciprian Staicu)
 • Considerații teologice cu privire la caracterul eretic al pseudosinodului din Creta(preot Claudiu Buză)
 • Întreruperea pomenirii, măsură eficientă contra ereziei. Considerații de ordin canonic(teolog Mihai-Silviu Chirilă)

Se va da citire unei rezoluții a sinaxei, care va fi semnată de către toți participanții care sunt de acord cu aceasta. Când se va încheia strângerea de adeziuni, rezoluția va fi depusă la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Pentru a participa la semnarea acestei rezoluții, este necesar un act de identitate.

Facilități de cazare pentru cei veniți de departe:

 • În jur de 250 de locuri de cazare, la prețuri cuprinse între 50-60 RON pe noapte de persoană sau 30 RON pentru camere cu mai multe paturi, se pot rezerva la numerele de telefon0752093175 și 0752759834.
 • Pentru cei care au persoane cunoscute în zona Botoșani, Suceava, Neamț, se pot aranja facilități de cazare în casele acestora.

Indicații referitoare la traseu

Pentru cei ce vin din Moldova sau din sudul țării, recomandăm ruta care trece prinRoman (sau Târgu Neamț) – Fălticeni – Suceava – Botoșani. Drumul este bun și bine marcat, încât se poate ajunge fără peripeții. La Suceava se merge prin centrul orașului, pe lângă Catedrala Sfântului Ioan cel Nou, prin Burdujeni, spre Salcea, apoi spre Botoșani, pe un drum foarte bun și bine marcat.

La Schit Orășeni se ajunge din Botoșani astfel: la sensul giratoriu de la ieșirea din Botoșani către Iași se face la dreapta către Vorona-Liteni. După localitățile Orășeni-Deal și Orășeni-Vale, parcurgându-se 7-8 km, pe stânga urmează o pădure și un sat cu o troiță la intrarea sa, iar pe un indicator pe stânga, în panta urcușului, scrie “Schit Orășeni”.

De la intrarea în sat, biserica se află, conform indicatoarelor, lângă școală. Cine vine dinspre Târgu Frumos-Hârlău, când va ajunge să vadă indicatorul “Botoșani”, va face, în acel sens giratoriu, la stânga, spre direcția Vorona-Liteni.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. religarhia said, on iunie 14, 2017 at 11:32 pm

  http://romanortodox.info/patriarhul-vegheaza/
  Un patriarh oarecare, îmbrăcat frumos în veșminte albe cu tralalauri, predica în fața mulțimii dând câteva explicații pe marginea sinodului din Creta.

  – N-a fost nici o abatere de la învățăturile ortodoxe în ceea ce s-a adoptat acolo la sinod. Toate hotărârile sunt perfect ortodoxe, doar că s-au folosit nuanțări noi la învățături vechi. Problema nu e de esență ci de aparență așa că nu vă îngrijorați și mergeți în pace în continuare la biserici. În plus , dacă cercetați în isto…ria Bisericii veți găsi ici și colo nuanțări pe care noi le-am folosit la acest sinod.

  După predică lumea aștepta mulțumită să-și ia binecuvantarea mult așteptată de la Patriarh. Când deodată un bătrânel vioi se repede și varsă o călimară cu cerneală pe veșmintele patriarhului. Lumea a amuțit. Preoții și diaconii se uitau înmărmuriți la Patriarh așteptând porunca … Mai marelui în alb i se umflară puțin venele la tâmple dar …se stăpâni. Bătrânelul stătea în loc privindu-l oarecum admirativ pe patriarh și mândru de fapta lui. Patriarhul îl întreabă apăsat:

  – De ce-ai făcut asta, domnule?

  – Am greșit cu ceva, preafericirea voastră? … zise bătrânul.

  -Da, în caz ca nu-ți dai seama mi-ai murdărit veșmintele …

  – Ah, nu va îngrijorați, preafericite, nu s-au stricat deloc, nu am făcut decât să nuanțez puțin diferit aparențele, dar, în esență, pe dedesubt haina este intactă. În plus, dacă cercetați mai bine albastrul pus de mine este identic cu cel deja existent în crucile frumos brodate pe veșmintele preafericirii voastre… Deci puteți în pace să le purtați în continuare așa cum sunt … !

  ”DORMIȚI ÎN PACE!” – patriarhul VEGHEAZĂ!(…)

  Apreciat de 2 persoane

 2. Mirela said, on iunie 15, 2017 at 12:51 pm

  Un film exceptional, merita vazut

  Apreciază

 3. Ada said, on iunie 15, 2017 at 7:24 pm

  Vreau si eu sa merg. Pleaca cineva din Iasi cu masina si mai are un loc liber? Contribui si eu la cheltuielile de transport. Rog persoana care ma poate lua sa imi transmita date de contact prin intermediul fratelui Vasile. Eu nu detin autoturism. Multumesc.

  Apreciază

  • pr Cristian said, on iunie 15, 2017 at 11:55 pm

   eu plec din Iasi si sunt singur in masina, sunati-ma la nr 0748980137

   Apreciază

 4. Lucian Miclăuș said, on iunie 16, 2017 at 12:13 am

  Doamne, ajută!

  Duminică, 11.06.2017, a avut loc cel de-al cincilea SOBOR BISERICESC DE RUGĂCIUNE CU CARACTER POPULAR, la mănăstirea „Sfântul Nicolae” din localitatea LOZNICA, de lângă ČAČAK, Serbia.

  Manifestarea s-a adresat ortodocșilor din toate colțurile lumii, care apără credința strămoșească și care, în baza Canonului 15 (I-II Constantinopol), s-au dezis de cei care promovează ecumenismul.

  Invitația în limbile sârbă, rusă, greacă, română (https://facebookreporter.org/2017/05/01/sabor-u-loznici/poziv-na-rumunskom/) și engleză, a fost lansată de PS dr. Artemie, episcopul în exil de Raška – Prizren (vezi http://www.eparhija-prizren.org).

  Liturghia arhierească a început la orele 9,00 (https://www.youtube.com/watch?v=qIWuJjaz1KU) și a fost urmată de o sesiune festivă de comunicări (https://www.youtube.com/watch?v=o1dbsWJjETs) pricesne și cântări duhovnicești în sârbă și rusă.

  În cuvântul său (https://www.youtube.com/watch?v=oTOJZJu2CqA), PS Artemie a menționat că, în catacomba de la Loznița, s-au adunat cei care în mod deschis mărturisesc înaintea tuturor și pentru toți că sunt împotriva ecumenismului și papismului.

  Au fost prezenți credincioși din Serbia, din Bosnia și Herțegovina, din Austria, dar și din Rusia.

  Într-o discuție cu părintele protosinghel Irineu, acesta afirma că ecumenismul se întinde cu repeziciune, asemena unui carcinom și că trebuie să luptăm împotriva lui chiar cu prețul vieții.

  Mântuire!

  Lucian Miclăuș

  Apreciat de 1 persoană

 5. […] Duminică, 18 iunie 2017: SINAXA NATIONALA a clericilor, monahilor și credincioșilor ortodocși an… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: