SACCSIV – blog ortodox

Interzis la tv romanesti: VIDEO – ITALIENII au ieșit ÎN STRADĂ pentru a PROTESTA împotriva LEGII VACCINĂRII OBLIGATORII (si lor le iau copiii). NOI CE FACEM?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 11, 2017

Dupa cum probabil deja stiti, guvernul italian a aprobat in mai un decret de lege care permite înscrierea în şcoli şi grădiniţe numai a copiilor vaccinaţi şi care le impune sancţiuni financiare părinţilor care decid să îşi înscrie copiii nevaccinaţi la şcoală:

Vaccinarea, obligatorie în Italia. Măsuri drastice impuse prin decret de lege

Asa ca italienii au iesit in strada:

Iata si ce putem citi la Italians Take to the Streets to Protest New Mandatory Vaccination Law de pe Vaccine Impact, traducerea OrtodoxInfo:

Cititorii din Italia s-au adresat săptămâna trecută Health Impact News, cerându-ne să acoperim demonstrațiile masive care au avut loc pe întreg teritoriul Italiei pentru a protesta împotriva unei noi legi obligatorii privind vaccinurile. Această știre a fost cenzurată în mass-media din SUA.

Francesca Alesse, care a lucrat cu echipa de film VAXXED. pentru a prezenta filmul anul trecut în Italia, scrie:

 

Într-un mod fără precedent, decretul-lege propus de ministrul sănătății a fost semnat de președintele de ședință italian Sergio Mattarella. Numai patru vaccinuri au fost obligatorii în Italia, iar acum numărul acestora a crescut la 12.

Niciun alt decret-lege nu a fost avansat atât de repede în sistemul legislativ italian, motivele acestei grabe sunt incomprehensibile, având în vedere că Istituto Superiore di Sanità (versiunea locală a CDC) a declarat contrar celor afirmate în decretul însuși, că nu există nicio urgență obiectivă. Nu există epidemii, numărul cazurilor de rujeolă sau meningită în anul curent a fost substanțial mai mic decât în ​​anul precedent.

Mii de părinți au protestat împotriva noii legi pe 3 junie, au avut loc proteste și marșuri în 21 de orașe italiene, răspândite în întreaga națiune. Un protest național este programat pentru această duminică, 11 iunie.

 

Textul integral al decretului-lege în limba engleză se găsește aici.

Proteste recente în Florența. Fotografie trimisă redacției Health Impact News de un cititor italian.

Noua lege pare să aibă consecințe grave pentru părinții care nu reușesc să se conformeze, inclusiv posibilitatea de a le fi luați copiii. În afară de protestele publice, se pare că există o puternică opoziție politică față de lege.

Elisabetta Bressan, un comentator italian pe Facebook, scrie:

 

Protestele vor crește aici, deoarece guvernul nostru a anunțat … o lege care să introducă 12 vaccinuri obligatorii. Legea…. A fost anunțată de Ministerul Sănătății ca fiind următoarea: 12 vaccinuri obligatorii necesare pentru a avea acces la sistemul preșcolar (vârsta 0-6 ani): fără vaccinare, nu se vor înscrie, fără excepții; Pentru școala obligatorie (vârsta de 0-16 ani), dacă copiii nu au fost vaccinați, părinții ar trebui să plătească o penalizare între 500 și 7,500 de euro pe an, dacă nu vă puteți permite, veți face referire la Curtea Juvenilă, care ar putea suspenda drepturile dvs. părintești pentru a vă obliga să vă vaccinați copiii. Un protest național este prevăzut la Roma pe 11 iunie.

Aceasta va începe din următorul an școlar (septembrie 2017); S-a calculat că mai mult de 800.000 de copii urmează să primească o vaccinare masivă într-un timp foarte scurt.

După cum știți, Italia a fost aleasă în 2014 ca țară principală pentru campania mondială de vaccinare a OMS, cofinanțată de Fundația Bill & Melinda Gates, prin urmare, ceea ce se întâmplă aici poate afecta și alte țări.

 

În alte comentarii trimise pe Facebook, Elisabetta Bressan sugerează că noua lege obligatorie privind vaccinurile are legături financiare puternice cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline, care ar putea beneficia de peste 1 miliard de euro investiți în Italia în următorii patru ani. Ea scrie:

 

Aceasta este conferința de presă a ministrului sănătății, dna Lorenzin, explicând DL https://www.facebook.com/mauriziolupi.it/videos/10155541295653694/

La deschiderea conferinței, toți oaspeții sunt prezentați presei, inclusiv dr. Ranieri Guerra, prezentat în calitate de director general pentru Prevenția Bolilor în cadrul Ministerului Sănătății. (Bărbatul stând în dreapta doamnei Lorenzin)

Curriculum-ul vitae îi este publicat periodic pe site-ul Guvernului:
Http://www.salute.gov.it/…/CV…/CV_pubblicazioni_Guerra_n.pdf la pagina 6 puteți vedea că este membru al consiliului Glaxo Smith-Kline Foundation.

Pe site-ul Fundației http://www.fsk.it/la-fondazione/storia-della-fondazione/ vi se oferă informații suplimentare:

În 1987, a fost recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept „centru de colaborare în domeniul formării personalului medical”, iar în 1997 a fost un „centru de colaborare pentru managementul spitalicesc” din Italia.

Site-ul Fsk.it aparține Fundației Smith Kline, care este menținută datorită creditului liberal anual neobligatoriu al partenerului fondator GLAXOSMITHKLINE SpA, precum și veniturilor propriilor proiecte.

Membrii consiliului de administrație, așa cum este indicat aici, sunt desemnați de către Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și Cercetării, Ministerul Economiei, ISS, Consiliul de Stat și GlaxoSmithKline SpA și aprobă Planul de activitate al FSK anual .

Membrii consiliului de administrație (inclusiv dl Ranieri Guerra) sunt numiți, printre altele, de:
– Ministerul Sănătății, reprezentat în cadrul conferinței de presă de către ministrul Beatrice Lorenzin
– ISS,
– Institutul Superior de Sănătate, reprezentat de persoana Dr. Walter Ricciardi,
– același GlaxoSmithKline S.p.A.Vaccinuri și medicamente, Glaxo face 1 miliard de euro pe seama Italiei http://www.sanita24.ilsole24ore.com/…/vaccini-e-farmaci-gla

Aici vorbim despre o investiție de 1 miliard de euro în Italia pentru următorii 4 ani, inclusiv anul 2016 și anii de referință pentru Noul Plan Național de Vaccinare 2017/2019 promovat de Ministerul Sănătății.

 

Health Impact News va continua să publice și să susțnă opoziția față de legile privind vaccinarea forțată din întreaga lume, deoarece mediile sponsorizate „oficiale”, începând cu cele sponsorizate de corporațiile din S.U.A., cenzurează aceste informații.

Comentariu saccsiv:

Nu e singurul tip de stire interzisa la tv romanesti:

Interzis la tv romanesti: VIDEO cu PROTESTUL ANTI ID CARD si ANTI MOSCHEE din GRECIA

Asadar, Legea asta a Vaccinarii Obligatorii e de pe o agenda mondiala. Si dupa cum stiti, se pregateste si la noi:

DIABOLIC. Iata Proiectul LEGII VACCINARII. Asa ceva nici Ceausescu n-a indraznit … / A intrat in DEZBATERE PUBLICA

Si peste tot in lume, e cu luarea copiilor. Noi ce avem de gand?

Ultima frontiera: TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII?

 

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Diogene said, on iunie 11, 2017 at 7:18 pm

    Bravo Italia.Oare de ce e interzis sa vada romanii asa ceva???

    Apreciază

  2. dante said, on iunie 11, 2017 at 8:05 pm

    Somnul natiunii naste monstri!
    Italienii si in general lumea occidentala se afla cu un pas inaintea nostra in caderea spirituala si morala. Sistemul eare o strategie veche si cunoscuta, dar ignorata de multime, si anume politica pasilori marunti. Te toaca si te streseaza pina ce te oboseste, mizind ca pina la urma sa cedezi.
    Noi trebuie sa luam atitudine acum si sa nu lasam garda jos, indiferent ca este concediu, sau sarbatoare, caci ne vom trezi cu ditamai legea vaccinarii obligatorii trecuta tacit prin cocina parlamentara la inceputul anului scolar.
    Apropo, a mai auzit cineva ce se mai intimpla cu „epidemia” de rujeola care ne-a calcat meleagurile in ultimele luni? Intr-o zi a aparut, iar in alta a disparut… curat murdar cum ar zice Caragiale.
    Inteleg ca in Italia cei care nu au facut vaccinarile trebuie sa le faca obligatoriu in termen foarte scurt, adica 12 vaccinuri la foc automat intr-un interval foarte scurt. Asta e genocid pe fata. Dupa ce ca acestea sint toxice prin natura lor mai trebuie facute si in sistem de urgenta!!!
    Este demential ce se intimpla cu copiii.

    Apreciază

    • NIMENI said, on iunie 11, 2017 at 9:38 pm

      Se pare ca Italia este aproape de colaps dar li s-a dat un ragaz in schimbul „vaccinarii”/ decimarii!

      Apreciază

    • Nicoleta said, on iunie 11, 2017 at 11:01 pm

      dante said, on Iunie 11, 2017 at 8:05 pm
      „Apropo, a mai auzit cineva ce se mai intimpla cu „epidemia” de rujeola care ne-a calcat meleagurile in ultimele luni? Intr-o zi a aparut, iar in alta a disparut… curat murdar cum ar zice Caragiale.”

      Dante, ai și tu nițică răbdare, că nu e gata producția de otrăvuri. Și apoi o să dea ei drumul și la „epidemie”. Lumea e largă, copii sânt mulți…, trebuie producție mare, neică… Ceea ce mă intrigă pe mine este că nici unul din cei care au muncit la producerea acestor otrăvuri nu a scăpat din matrixul în care lucra, ca să ne povestească cum este acolo în buncărele lor. Unul nu suflă…

      Apreciază

  3. mircea.v said, on iunie 11, 2017 at 8:27 pm

    guti flo,

    referitor la procesul cu moscheea, doamna avocat ce zicea despre coran -terorism-moschee?
    As vrea adresa ei de email. O poti trimite prin intermediul lui saccsiv, ca am vazut ca e de acord.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 11, 2017 at 8:36 pm

      mircea.v

      Mi-a dat-o.

      Trimite-mi un semn pe e-mail, ca nu mai stiu care-i adresa ta buna de e-mail.

      Apreciază

  4. etcetera said, on iunie 11, 2017 at 9:51 pm

    Exista programe de vaccinare asemanatoare cu cele din Europa in lumea araba ?

    Care e rata de aparitie a sindromului Down in aceste state raportat la lumea occidentala ?

    Ce probleme de fertilitate are lumea occidentala si ce probleme de fertilitate are lumea araba ?

    Apreciază

  5. Ioan said, on iunie 11, 2017 at 10:11 pm

    Am citit vreo 20 de comentarii,dar marea majoritate,sunt impotriva celor care au manifestat ! Asteapta vaccinurile,ca pe ceva care i-ar scapa de toate nenorocirile,si critica dur pe cei care sunt contra acestei legi ! Creiere spalate ??!!! Cred ca sunt prajite de-a binelea…

    Apreciază

  6. marinela said, on iunie 12, 2017 at 12:02 am

    Groaznic ce se intimpla ,iar romanii dorm pe ei,nici un semn de revolta, de protest ,nimic,primesc totul cu capul plecat ,miriind doar in barba.Eu n-am copii ,dar ma gindesc la toti parintii care sint obligati sa-si „ucida”lent copilasii cu aceste otravuri(sic)vaccinuri,ce-o fi in inima lor.Italienii au inteles mai repede riscul la care sint supusi copilasii lor si s-au mobilizat in masa sa protesteze impotriva acestui flagel,insa parintii romani ce fac,unde sint ,de ce nu iau atitudine acum cind se mai poate face ceva?

    Apreciază

  7. paul said, on iunie 12, 2017 at 12:02 am

    documentar-Transgenderismul-normalizarea unei boli mintale

    Transgender-ismul este „T”-ul din LGBT. Diferența principală între primii trei și ultimii este că dacă „L”, „G” și „B” sunt preocupați mai mult de cum își folosesc organele genitale, „T” se preocupă de schimbarea sau de… eliminarea acestora.
    De la disforia de gen la euforia de gen – o „călătorie” a cărei gazdă ne este „Porumbelul negru”, un vlogger canadian .

    Apreciază

  8. acelas said, on iunie 12, 2017 at 8:12 am

    si altceva interzis la tv

    http://evz.ro/mii-de-oameni-la-o-manastire-din-romania-reactia-fenomenala-are.html

    .

    Apreciază

  9. geo said, on iunie 12, 2017 at 8:23 am

    Sâmbătă a avut loc slujba de pomenire a arhimandritului Justin Pârvu. Parastasul de 4 ani de la dispariția duhovnicului ortodox a strâns câteva mii de oameni la Mănăstirea Sfinților Arhangheli – Petru Vodă, din localitatea nemțeană Poiana Teiului, mănăstirea păstorită 22 de ani de Pârvu.

    Slujba de pomenire – Justin Pârvu a murit la 94 de ani, pe 16 iunie 2013 – a fost oficiată de zeci de preoți. Curtea mănăstirii, așa cum se vede din imagini a fost neîncăpătoare pentru cei veniți să aducă un omagiu duhovnicului dispărut.

    http://manastirea.petru-voda.ro/2017/06/10/pomenirea-parintelui-justin-2017/

    http://manastirea.petru-voda.ro/2017/06/07/invitatie-oficiala-a-manastirii-petru-voda-catre-directorul-inshrew-alexandru-florian/

    În data de 11 iunie, Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeei, tămăduitor de boli și ajutător în necazuri. Sfântul Luca a fost un chirurg renumit și a trăit în cele mai cumplite vremuri ale instaurării regimului bolșevic. Credința și răbdarea de care a dat dovadă în timpul păstoririi în eparhiile pe care le-a condus, alături de operațiile făcute celor suferinzi, i-au adus recunoașterea atât printre credincioși, cât și printre autoritățile ateiste ale vremii. Astăzi toți ne închinăm lui, rugându-l să ne dăruiască sănătate trupului și sufletului.
    Sfântul Luca s-a născut în anul 1877, la 27 aprilie, în orășelul Kerci din Crimeea, în familia „provizorului” (așa erau numiți în Rusia țaristă far­maciștii) Felix Voino-Iasenețki, ca al patrulea din cei cinci copii. Tânărul Valentin a vrut să urmeze Medicina la Universitatea din Kiev, dar nu a reușit să treacă de examenul de admitere, așa că s-a preocupat de pictură și sculptură, o altă pasiune a sa, și a intrat la Drept, unde a studiat doar un an, luând decizia să revină la Medicină, căreia i-a dedicat apoi întreaga viață. După absolvirea facultății, care a coincis cu un război ruso-japonez, a ajuns medic la un spital de recuperare a ră­niților din orașul Cita, Siberia Orientală. Chiar dacă fusese șef de promoție, a declarat că vrea să fie medic de țară, să ajute oamenii care sunt în nevoi și pe care nu are cine să-i trateze. În Cita, în anul 1904, s-a căsătorit cu Ana Lanskaia, asistentă, pe care o cunoscuse fiind încă student la Kiev. Ulterior, soția l-a ajutat mult pe tânărul doctor în activitatea sa medicală. A ajuns mai târziu la o mică policlinică din Ardatov, în apropierea orașului Nijni-Novgorod, unde lucra câte 14-16 ore zilnic. A urmat apoi o perindare prin diferite spitale, mai mari sau mai mici, unde a ajutat oamenii cât a putut. În timpul acestor peregrinări li s-au născut primii doi copii, Mihail și Elena, în 1907 și 1908.

    Muncă, studiu și familie
    Confruntându-se în timpul lucrului cu pacienți din diferite regiuni rusești cu probleme legate de anestezie, Valentin Voino-Iasenețki începe să studieze foarte serios problematica anesteziei locale, începând redactarea unei teze de doctorat la Moscova. Din motive familiale, tânărul doctor a fost nevoit să întrerupă studiile și să profeseze în mai multe spitale din Rusia. În acest timp s-a născut Alexei, al treilea copil, în anul 1910, iar în 1913 al patrulea, pe nume Valentin. În 1915 a apărut cartea „Anestezia regională”, cu ilustrații ale autorului, care a fost și bază a tezei de doctorat. În 1916, soția Ana a fost diagnosticată cu tuberculoză, fapt pentru care Valentin a decis să se mute ca doctor în Tașkent, unde credea că se vor putea ameliora simptomele bolii, datorită climei calde. A ajuns acolo în 1917, lucrând în condiții foarte dificile. În acel an, când Rusia era încă în război, au început răscoalele și revoltele, iar mai apoi schimbarea regimului. Doctorul Valentin Felixovici Iasenețki-Voino (așa era notat numele lui atunci) își făcea datoria, chiar dacă acest fapt l-a dus spre o arestare. În aceste condiții, starea de sănătate a soției s-a înrăutățit, ea murind în octombrie 1919. Copiii, rămași fără mamă, cu vârste între 6 și 12 ani, au locuit după aceea la asistenta Sofia Belețkaia. După înființarea Universității din Turkestan, în anul 1920, decanul Facultății de Medicină i-a propus doctorului Voino-Iasenețki să se ocupe de Catedra de chirurgie.

    Doctor de suflete
    După moartea soției, doctorul Valentin a început să fie foarte atașat de activitatea bisericească din Tașkent, fapt pentru care Episcopul Inochentie i-a propus să devină preot, ceea ce s-a petrecut în luna februarie 1921. De atunci, părintele Valentin a început să meargă la spital și chiar la operații în reverendă, cu crucea de preot, așezând în sala de ope­rații o icoană a Maicii Domnului, în fața căreia se ruga, înainte de orice intervenție chirurgicală. Deoarece situația politică se agrava, iar preoții și ierarhii erau exilați sau întemnițați, părintele medic Valentin a fost hirotonit, în data 31 mai 1923, Episcop-vicar de Barnaul. La călugărie a primit numele Luca, în cinstea Sfântului Evanghelist, care a fost și medic, dar și pictor. La prima Liturghie ca arhiereu, în Tașkent, în data de 3 iunie, a spus la predică oamenilor care erau în catedrală: „Mie, preotului, care cu mâinile goale am apărat turma lui Hristos de o haită mare de lupi, Domnul mi-a dat o cârjă de fier, arhierească, și m-a întărit cu harul arhieresc în lupta pentru integritatea eparhiei”. În ziua următoare a fost exclus din universitate, iar pe 10 iunie arestat.

    Exilul și sfânta mărturisire
    Episcopul Luca a fost condamnat la exil în Siberia pentru doi ani. Drumul spre exil a fost groaznic, dar în tot acest timp sfântul doctor a făcut mai multe operații bolnavilor pe care i-a întâlnit în cale. După ce a refuzat să renunțe la practica binecuvântării cu semnul crucii a bolnavilor înainte de operație, a fost trimis în exil în ținuturile cele mai nordice. În 1926 a fost eliberat și s-a întors la Tașkent. În anul următor a fost numit Episcop de Râlsk-Kursk, apoi la Eleț-Orlovsk și Ijevsk. La scurt timp solicită conducerii bise­ricești să fie pensionat.
    În 1930, după un incident legat de sinuciderea unui fost coleg, profesor universitar, Episcopul Luca a fost din nou arestat și interogat foarte dur. Ca răspuns, Sfântul Luca a început greva foamei. A fost condamnat din nou la exil pentru trei ani în re­giunea Arhanghelsk. Acolo a lucrat din nou ca doctor, iar în 1933, atunci când i-au descoperit o tumoră, a plecat la Leningrad, pentru operație. După aceasta a revenit la Tașkent, unde a lucrat într-un mic spital. În 1934 i-a fost publicată cartea „Chirurgia afec­țiunilor purulente”, pentru care a primit mai târziu Premiul Stalin. Atunci când au început încarcerările politice din 1937, Sfântul Luca a fost din nou arestat și tor­tu­rat ca să recunoască acu­zațiile ce-i erau aduse. Pleacă pentru a treia oară în exil, în regiunea Krasnoiarsk din Siberia. În timpul războiului însă își reia activitatea chi­rurgicală și pe cea de ierarh, pre­dicând și făcând misiune, la în­ceput în Krasnoiarsk, apoi la Tambov, unde se mută cu spitalul.
    După război a primit mai multe distincții de stat și bisericești, cea mai mare fiind Premiul Stalin pentru elaborarea noilor metode chirurgicale în afecțiunile purulente.
    În 1946 a fost transferat în Crimeea și numit Arhiepiscop de Simferopol, unde luptă împotriva obiceiurilor rele ale clerului local. El învăța că inima preotului trebuie să fie ca un foc ce iradiază lumina Evangheliei și a dragostei pentru Cruce, prin cuvânt sau prin exemplul personal. Din cauza stării de sănătate nu a mai putut opera, dar consulta gratuit și ajuta medicii locali cu sfaturi din propria experiență. În acea perioadă a ajutat foarte mult cu rugăciunea, mulți oameni vindecându-se în acest fel.
    În 1956, Sfântul Luca a orbit complet, dar a continuat să săvârșească Liturghia, pe care o știa pe de rost, să predice și să conducă eparhia. S-a opus cât a putut închiderii bisericilor și oricărei prigoane din partea au­to­rităților. Încărcat de ani și de experiența unei vieți pline de mărturisire a Domnului Hristos, Arhiereul Luca s-a mutat la Domnul în data de 11 iunie 1961, mormântul său devenind foarte curând loc de pelerinaj și de vindecare. A fost canonizat în Biserica din Ucraina în anul 1995.

    Sfântul Luca al Crimeei în România
    În anul 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât înscrierea numelui Sfântului Luca al Crimeei în calendarul Bisericii noastre, cu ziua de pomenire 11 iunie. Părticele din cinstitele sale moaște au ajuns în București la paraclisul Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”, la Biserica Șerban-Vodă și la capela Spitalu­lui Clinic de Urgență Floreasca.

    https://www.monitorulsv.ro/Religie/2017-06-10/Luca-al-Crimeei-doctor-si-Ierarh-Sfant

    Apreciază

  10. geo said, on iunie 12, 2017 at 8:32 am

    11 iunie 1948. Naţionalizarea a fost pregătită în laboratoarele comuniste timp de un an

    „Frumoasă şi bogată e ţara noastră. Poporul muncitor nu s-a putut bucura însă de bogaţiile ei. Până nu demult, un pumn de capitalişti români şi străini deţineau aproape toate bogăţiile ţării: râurile, pădurile, petrolul, cărbunele şi alte bogăţii ale solului şi subsolului”, spunea la acel moment propaganda comunistă.

    „Potrivit ideologiei marxist-leniniste, proprietatea trebuia să dispară, spune Iuliu Crăcanu”, expert CNSAS.

    „Este primul mare pas spre comunizarea României din punct de vedere economic şi social, spune Virgil Ţărău, vicepreşedinte CNSAS.

    „Numai în comunism se putea întâmpla aşa ceva”, spune Şerban Manu, fiul lui George Manu, închis de comunişti.

    Dispariţia proprietăţii private
    Proprietatea privata trebuia să dispară şi a dispărut subit în primele ore ale zilei de 11 iunie 1948. Comuniştii erau instalaţi confortabil în România după ce au acaparat întreaga putere politică. Voiau mai mult însă, le trebuia şi întreaga putere economică. Ziua de 11 iunie 1948 a rămas în istorie drept vinerea neagră a burgheziei, sfârşitul capitalismului în România şi începutul dictaturii proletariatului.

    „Faima acestor regiuni a trecut peste hotare. Cine n-a auzit de Sinaia, Predeal, Buşteni? Toate bogăţiile de aici erau în trecut ale capitaliştilor. Astăzi însă ele aparţin celor ce muncesc”, se menţiona în propaganda comunistă.

    „Aceste mijloace de producţie deveneau sursa fericirii întregului popor, ori, în esenţă, nu s-a întâmplat acest lucru. Oamenii, cei care munceau în industrie, au devenit propietari doar cu numele, ei n-au devenit proprietari de facto”, spune Virgil Ţărău.

    „Au fost naţionalizate aproape 8.900 de mari unităţi economice, cam tot ce însemna industrie la acel moment. Au fost exceptate doar întreprinderile de până la 10 lucrători, urmând ca ele, în câţiva ani, să fie îngrădite prin mijloace legislative, astfel încât să nu-şi mai poată desfăşura activitatea”, spune Iuliu Crăcanu.

    „Să iei cu japca, să naţionalizezi nişte chestii sub pretext că sunt ale clasei muncitoare şi nu ştiu ce, nişte teorii fomistice care au stat în picioare 50 de ani, mă rog, asta a fost”, povesteşte Şerban Manu.

    Deşi a fost o manevră fulger, naţionalizarea a fost pregătită în detaliu şi în cel mai mare secret în laboratoarele comuniste. Aidoma spărgătorilor de bănci profesionişti, au stâns informaţii timp de un an despre toate cele aproape zece mii de companii pe care urmau să le confişte: ce produc, unde vând, câţi angajaţi au, cu cât sunt plătiţi, unde sunt birourile directorilor şi la ce oră vin aceştia la serviciu.

    11 iunie, ora şase dimineaţa

    În dimineaţa zilei de 11 iunie au trecut la acţiune: la ora 6 dimineaţa, comuniştii infiltraţi au sigilat casele de bani, au ocupat birourile şefilor şi au interzis ridicarea oricăror acte sau documente. Apoi, la ora 13, activişti pregătiţi din timp au preluat efectiv conducerea companiilor. O oră mai târziu, la 14, în toată ţara izbucneau mitinguri spontane ale oamenilor muncii pentru susţinerea naţionalizării.

    În timp ce echipele de activişti comunişti preluau controlul fabricilor şi uzinelor, legea nationalizarii nici măcar nu era adoptată. Practic, totul s-a făcut în aceeaşi zi: proiectul de lege a fost prezentat dimineaţa în guvern şi apoi transmis de urgenţă Marii Adunări Naţionale care l-a votat în unanimitate câteva ore mai târziu.

    „Acesta este un reţetar clasic, mecanismul de adoptare a unor asemenea decizii nu venea decât să transforme de iure o realitate care deja exista de facto. Acelaşi reţetar a fost mai apoi aplicat în martie 1949 în cazul exproprierii marilor moşieri”, spune Virgil Ţărău.

    „Nu se putea face un stat comunist, un stat de democraţie populară, cum se chema atunci, cu mijloace de producţie aparţinând particularilor. Era imposibil, pentru că nu puteau să le dea ordine ce să facă, ei făceau ce era rentabil”, spune Şerban Manu.

    „În ţara cufundată odinioară în beznă se aprind luminile vieţii noi. Noi construim fără burghezie şi împotriva burgheziei. Însufleţiţi de acest gând, constructorii îşi îndeplinesc înainte de termen angajamentele”, se menţiona în propaganda comunistă.

    „Păi, da, pentru că aveau armata sovietică în spate”, spune Şerban Manu.

    „Singura cale de a produce socialism era aceea de a inventa o clasă proletară. Or, ceea ce s-a întâmplat în următorii ani, în lipsa unui capital, a fost tocmai această forjare a unor noi identităţi muncitoreşti, hai să le spunem. Toţi indivizii deveniseră pe ogorul patriei muncitori, unii munceau cu cartea, alţii cu sapa, alţii cu strungul, alţii cu locomotiva”, explică Virgil Ţărău.

    Fie că lucra cu sapa, cu strungul sau cu locomotiva, proletarul român făcea totul după metodele sovietice. Propaganda funcţiona din plin şi prezenta o realitate cu totul distorsionată. Fabricile foştilor exploatatori înfloreau brusc, luminate de geniul lui Stalin.

    „Cunoscutul strungar Geredy Iuliu aplică metoda sovietică de tăiere rapidă a metalelor. Călin Maria e mândră că lucrează la o maşină sovietică. Aplicând metoda sovietică Orlov a zidit aproape 30 de metri cubi în opt ore. Multe cunoştinţe au căpătat muncitorii şi tehnicienii noştri de la specialiştii sovietici”, se menţiona în propaganda comunistă.

    Economia comunistă
    Fireşte că propaganda venea să prezinte în culori, hai să spunem, negre, ceea ce făcuseră înainte capitalştii şi în culori foarte roz sau roşii, după caz, ceea ce urmează să se întâmple în aceste fabrici, povesteşte Virgil Ţărău.

    Economia românească a fost o economie care a funcţionat fără rentabilitate 40 de ani. Nimeni n-a ştiut vreodată dacă e rentabilă sau nu economia românească, spune Şerban Manu.

    Naţionalizarea a însemnat un dezastru pentru economia românească. A fost ruinată nu doar clasa industriaşilor, cărora statul le-a luat tot, fără nici cea mai mică despăgubire, dar a fost distrusă şi clasa antreprenorială, a specialiştilor, ingineri şi economişti. Totul s-a făcut însă în numele luptei de clasă şi al luptei împotriva imperialismului anglo-american.

    „Naţionalizarea fără plată este un act ilegal, profund ilegal, în consecinţă numai în comunism se putea întâmpla aşa ceva. E un dictat şi cu asta bună ziua”, spune Şerban Manu.

    „Hai să spunem, avantajele transferului de proprietate din mâini private, în mâinile statului, să ştiţi că a fost dezastruos economic. Dacă ne uităm pe balanţa comercială a României în anii ’48 – ’49, o să vedem nişte scăderi absolut impresionante. Adică un volum al schimburilor industriale care se duce în jos de o sută de ori, de o sută cincizeci de ori”, spune Virgil Ţărău.

    „Datorită sprijinului sovietic şi eforturilor oamenilor muncii, ne întărim independenţa noastră economică. Mai adânc să pătrundă ciocanele, să simtă lovitura lor neguţătorii de carne de peşte ocean. Vremuri noi, oameni noi, metode noi!”, se menţiona în propaganda comunistă.

    Anul 1948 a fost unul tragic pentru economia românească, dar mai ales pentru proprietarii fabricilor, uzinelor şi companiilor confiscate de stat. Comuniştii nu s-au mulţumit să le confişte tot ce aveau, dar le-au intentat procese şi pe baza unor acuzaţii inventate, i-a aruncat pe toţi în închisori. Puţini au reuşit să supravieţuiască regimului penitenciar, iar cei care totuşi au reuşit, n-au mai avut nici măcar casa la care să se întoarcă.

    http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/1989-anul-care-a-schimbat-lumea/11-iunie-1948-nationalizarea-a-fost-pregatita-in-laboratoarele-comuniste-timp-de-un-an-253775

    11 iunie 1948 – Marea naționalizare. Ziua în care 8.894 de de întreprinderi industriale și miniere, de transport, bancare și de asigurări au fost trecute din proprietate privată în patrimoniul statului

    11 iunie 1948 – Marea naționalizare. Ziua în care 8.894 de de întreprinderi industriale și miniere, de transport, bancare și de asigurări au fost trecute din proprietate privată în patrimoniul statului

    La 11 iunie 1948 a fost dată lovitura de grație proprietății private din România prin exproprierea majorității întreprinderilor prin adoptarea Legii cu privire la naționalizarea principalelor întreprinderi industriale, miniere, bancare, de transport și asigurări.

    Încă de la Conferința Națională a PCR din octombrie 1945, comuniștii au deschis lupta împotriva proprietății particulare de orice fel în economie. După ce în decembrie 1946 s-a realizat etatizarea Băncii Naționale a României, controlul statului asupra tuturor instituțiilor de credit a devenit efectiv. Încă din iulie 1947 a fost creată comisia ministerială pentru refacerea economică, ce avea drept obiectiv controlul asupra materiilor prime, producției și desfacerii produselor. Naționalizarea întreprinderilor a fost finalul unui întreg proces. Din octombrie 1947 s-a trecut la inventarierea întreprinderilor particulare, industriale, comerciale și de transport. S-a constituit o Comisie Superioară de Naționalizare concomitent cu comisii județene și colective pentru fiecare întreprindere.

    Plenara CC al PMR, din 9 – 11 iunie 1948 a adoptat Raportul, prezentat de Gheorghe Gheorghiu Dej, cu privire la naționalizarea „întreprinderilor industriale, bancare, de asigurări, miniere și de transporturi”.

    În aceeasi zi de vineri, la ora 6 dimineața, comuniștii infiltrați au sigilat casele de bani, au ocupat birourile șefilor și au interzis ridicarea oricăror acte sau documente. Apoi, la ora 13, activiști pregătiți din timp au preluat efectiv conducerea companiilor. O oră mai târziu, la 14, în toată țara izbucneau mitinguri spontane ale oamenilor muncii pentru susținerea naționalizării.

    În timp ce echipele de activiști comuniști preluau controlul fabricilor și uzinelor, legea nationalizarii nici măcar nu era adoptată. Practic, totul s-a făcut în aceeași zi: proiectul de lege a fost prezentat dimineața în guvern și apoi transmis de urgență Marii Adunări Naționale care l-a votat în unanimitate câteva ore mai târziu.

    Proiectul de lege, aprobat de guvern, a fost supus votului Marii Adunări Naționale. Gheorghiu Dej, prim-vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, argumenta astfel adoptarea legii: „Situația creată în urma transformărilor petrecute impune o schimbare structurală în domeniul economiei naționale, pentru a pune toate forțele productive ale țării în slujba ridicării nivelului politic, economic și cultural al poporului nostru. Această schimbare structurală este trecerea în mâinile statului, ca bun comun al poporului, a celei mai importante părți din mijloacele de producție”.

    Se naționalizau prin lege „toate bogățiile subsolului”, întreprinderile siderurgice, prelucrătoare de metale, șantierele navale, întreprinderile din domeniul industriei carbonifere, din domeniul industriei petroliere și de gaze naturale și lista continua până la întreprinderile de uscat fructe sau cele producătoare de bulion și marmeladă.Erau naționalizate și Societatea Anonimă Română de Telefoane și Societatea Română de Radiodifuziune.Legea a fost votată în unanimitate. Au fost trecute în patrimoniul statului 8.894 de întreprinderi industriale și miniere, de transport, bancare și de asigurări.

    În mod expres erau exceptate de la expropriere întreprinderile mixte sovieto-române (sovrom), înființate în 1945 cu scopul recuperării de către U.R.S.S a datoriilor de război.

    La 13 iunie 1948, cotidianul România Liberă titra: „În toate întreprinderile naționalizate oamenii muncii au primit cu un uriaș entuziasm istorica hotărâre a Marii Adunări Naționale”. Scânteia publica în aceeași zi: „Fabricile sunt ale noastre, să le păzim ca ochii din cap!”.

    Câteva luni mai târziu, în noiembrie 1948, controlul statului s-a extins asupra cinematografelor și unităților de sănătate, iar până în 1950, asupra farmaciilor, întreprinderilor chimice și restului de unități economice și social-culturale, precum și asupra locuințelor.

    Tot în iunie 1948 a fost creat și Comitetul de Stat al Planificării, organism destinat planificării economiei naționale. De asemenea, în anii ’50 întreaga elită politică și culturală a României a fost practic eliminată din viața publică, membrii acesteia au fost arestați și mulți dintre ei au murit în închisoare sau au fost persecutați. Modelul sovietic a fost introdus în toate domeniile societății.

    O naționalizare masivă a avut loc în toate statele fostului bloc estic, în perioadă comunistă, printre care România, Albania, Polonia, Republica Cehoslovacă, Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria Republica Democrată Germană și URSS (incluzând Rusia și alte provincii sovietice ca Estonia, Letonia, Lituania, Moldova sau Ucraina).

    Sistemul introdus în 1948 nu a putut fi schimbat până în decembrie 1989.

    http://www.activenews.ro/economie/11-iunie-1948-Marea-nationalizare.-Ziua-in-care-8.894-de-de-intreprinderi-industriale-si-miniere-de-transport-bancare-si-de-asigurari-au-fost-trecute-din-proprietate-privata-in-patrimoniul-statului-143879

    http://www.stelian-tanase.ro/11-iunie-data-unui-dezastru-istoric/

    La 11 iunie 1948 a fost dată lovitura de graţie proprietăţii private din România prin exproprierea majorităţii întreprinderilor. Legea „naţionalizării” a fost urmarea firească a răsturnărilor din plan politic provocate de abolirea monarhiei şi proclamarea republicii, la 30 decembrie 1947. După cucerirea în întregime a puterii politice, regimul comunist a demarat acţiunea de consolidare a propriei bazei economice prin trecerea capitalurilor şi a întreprinderilor în proprietatea statului.

    Liniile directoare în problema „naţionalizării” au fost trasate în cadrul noii Constituţii, adoptată la 13 aprilie 1948. Titlul II, din legea fundamentală, intitulat „structura social-economică” prefigura viitorul în culori deosebit de sumbre.

    Articolele scrise în mod echivoc, lăsau loc la interpretări, schiţând însă ceea ce avea să se întâmple în perioada imediat următoare.

    În articolul 6 se stipula că „Bogăţiile de orice natura ale subsolului, zăcămintele miniere, pădurile, apele, izvoarele de energie naturala, căile de comunicaţie ferate, rutiere, pe apa şi în aer, poşta, telegraful, telefonul şi radio-ul aparţin statului, ca bunuri comune ale poporului.” Activele enumerate care se găseau încă în proprietate privată, se stipula în Constituţie, trebuiau să fie naţionalizate pe baza unei legi ulterioare.

    Recunoaşterea şi garantarea de stat, prin legea fundamentală, a proprietăţii private erau subminate prin adăugarea unui pasaj prin care se afirma că „proprietatea particulară, agonisită prin muncă şi economisire, se bucura de o protecţie speciala” (art. 8). Rămânea la latitudinea statului comunist să stabilească care proprietate era licită şi care nu, în fapt un artificiu propagandistic menit să impresioneze „oamenii muncii” şi să deschidă ample posibilităţi de interpretare a legii.

    Nu era uitat nici mediul rural şi proprietatea asupra pământului, însă atenţia care îi era acordată rămânea redusă. Pământul, se afirma în Constituţie, aparţine celor ce-l muncesc, iar „statul protejează proprietatea de muncă ţărănească” (art.9). În domeniul agrar, la scurt timp de la preluarea puterii, din motive aproape exclusiv propagandistice, guvernul comunist a emis legea nr. 187 din 23 martie 1945. Prin reforma agrară din 1945 au fost expropriate fără despăgubiri proprietăţile mai mari de 50 de hectare. Începând cu 1949 şi până în 1962 statul şi partidul comunist au reuşit să încheie „colectivizarea agriculturi” prin mijloace de mână forte, ceea ce a dus la confiscarea aproape în totalitate a suprafeţei agricole a ţării.

    În cazul exproprierilor pentru cazurile de utilitate publică, despăgubirile acordate urmau să fie stabilite de justiţie (art.10). Pentru celelalte exproprieri făcute „în interesul general”, în cazul mijloacelelor de producţie, băncilor şi societăţilor de asigurare private,se menţiona doar că puteau fi trecute în proprietatea statului în condiţiile prevăzute de lege. Drept corolar, în finalul titlului II, era afirmată ideea de bază a economiei socialiste: iniţiativa privată şi economia de piaţă urmau să fie înlocuite cu politica de planificare a economiei „în vederea dezvoltării puterii economice a ţarii, asigurării bunei stări a poporului şi garantării independenţei naţionale.”

    Principiile enunţate în legea fundamentală au fost dezvoltate în Legea 119 adoptată de Marea Adunare Naţională (parlamentul comunist) a Republicii Populare Române care a votat legea aşa-zisă a „naţionalizării” .

    Se „naţionalizau” toate bogăţiile subsolului care nu se găseau în proprietatea statului la data intrării în vigoare a Constituţiei, precum şi întreprinderile individuale, societăţile de orice fel şi asociaţiile particulare industriale, bancare, de asigurări, miniere, de transporturi şi telecomunicaţii, enumerate în anexele legii, după criterii stabilite pentru fiecare categorie (art.1).

    Pentru a se crea aparenţa unei compensări, legea prevedea şi despăgubirea acţionarilor întreprinderilor naţionalizate prin obligaţiuni emise de „Fondul Industriei Naţionalizate”, care urmau să fie răscumpărate din beneficiul net al întreprinderii naţionalizate.

    În mod expres erau exceptate de la expropriere întreprinderile mixte sovieto-române (sovrom), înfiinţate în 1945 cu scopul recuperării de către U.R.S.S a datoriilor de război. Astfel, legea oprea de la expropriere „întreprinderile sau partea din capitalul acestora, care se găseau în proprietatea unui Stat făcând parte din Naţiunile-Unite, care a dobândit aceste bunuri ca urmare a executării Tratatului de Pace, sau prin achitarea unor obligaţiuni de despagubiri, izvorând din starea de război”(art.5). Prin intermediul sovrom-urilor sovieticii au găsit o modalitate eficientă de spoliere a bogăţiilor naturale ale ţării, în general a bunurilor româneşti, până în 1956, când societăţile mixte au fost desfiinţate.

    Prin articolele 8 şi 9 ale legii se deschidea calea pentru numeroase abuzuri. Ministerele de resort urmau să numească directori care, pe baza unor situaţii sumare prezentate de foştii proprietari sau de reprezentanţii lor, să preia conducerea în întreprinderi. Vechea administraţie era obligată să stea la dispoziţia celei noi pentru orice lămuriri ar fi fost nevoie. Urmare a „luptei de clasă”, oamenilor vechii conduceri li s-a reproşat de multe ori că au acţionat cu rea-voinţă, fiind acuzaţi că lor li se datorează disfuncționalitățile şi uneori actele de sabotaj. Pe baza articolelor de lege menţionate a fost posibil ca indivizi agreaţi de partid, de multe ori cu instrucţie sumară să ajungă la conducerea multor întreprinderi spre paguba întreprinderilor şi a salariaţilor.

    În concluzie, legea, prin efectele ei a dus la destructurarea economiei şi la oprirea dezvoltării industriei româneşti în formare. Au trecut mai mulţi ani până când politica de industrializare comunistă să depăşească nivelul de dezvoltare a celei antebelice, anul de vârf al economiei interbelice 1938 rămânând, mult timp un reper permanent pentru economia socialistă.

    http://www.iiccr.ro/11-iunie-1948-legea-nr-119-pentru-nationalizarea-intreprinderilor-industriale-bancare-de-asigurari-miniere-si-de-transporturi/

    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/nationalizarea-un-bun-al-poporului-ascuns-de-urechile-acestuia

    http://www.romania-actualitati.ro/nationalizarea_11_iunie_1948-41816

    http://ziarulceahlaul.ro/11-iunie-1948-vinerea-patimilor-burghezilor/

    Dă clic pentru a accesa nationalizare-RM.pdf

    https://industrializarearomaniei.blogspot.ro/2010/10/nationalizarea-intreprinderilor-11.html

    https://cristianchinabirta.ro/2013/06/11/astazi-ar-trebui-sa-tinem-putintel-doliu-nu-mult-desigur/

    Apreciază

  11. geo said, on iunie 12, 2017 at 9:19 am

    http://www.shtfplan.com/headline-news/burn-them-and-their-families-as-islamic-state-crumbles-vigilantes-are-running-amok-in-iraq_06082017

    http://themillenniumreport.com/2017/06/dnc-hackers-finally-identified/

    https://sputniknews.com/asia/201703171051670019-busted-us-soldiers-millions-meth/

    https://brutalist.press/posts/2631/catholic-lite-europe-s-demographic-suicide

    http://insider.foxnews.com/2017/06/06/laura-ingraham-london-terror-attack-multiculturalism-europe-radical-islamic-terror

    http://www.zerohedge.com/news/2017-06-05/mass-immigration-looming-disappearance-dutch-population

    http://rense.com/general96/saddamspara.html

    https://www.rt.com/business/391069-qatar-saudi-arabia-gas-dispute/

    https://sputniknews.com/asia/201706061054355346-china-asia-us-superpower/

    http://www.naturalhealth365.com/aluminum-toxicity-2260.html

    http://www.naturalnews.com/051869_George_Soros_national_borders_migrant_invasion.html

    https://www.rt.com/op-edge/391006-soros-eu-crisis-economy-russia/

    https://sputniknews.com/russia/201706051054328139-russian-army-modern-weapons/

    https://sputniknews.com/business/201706051054313104-russia-venezuela-food-crisis/

    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4573270/Eating-night-raises-risk-diabetes-heart-disease.html

    http://www.zerohedge.com/news/2017-06-03/trump-didnt-kill-paris-agreement-it-was-already-dead

    http://www.zerohedge.com/news/2017-06-03/nsa-whistleblower-alleges-agency-conducted-mass-electronic-surveillance-during-salt-

    https://www.theatlantic.com/international/archive/2017/06/china-jinping-trump-america-first-keqiang/529014/

    https://sputniknews.com/middleeast/201706031054284476-syria-terror-retreating/

    http://tass.com/world/949726

    http://russia-insider.com/en/politics/us-warns-syrian-army-against-encroaching-syrian-territory/ri19979

    https://beastwatchnews.com/a-war-with-north-korea-could-kill-millions-and-devastate-the-global-economy-the-national-interest-online

    Apreciază

  12. Adi said, on iunie 12, 2017 at 9:37 am

    S-a implementat pe facebook , curcubeul LGBT ca un fel de like. Apesi de 3 ori like , parca

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 12, 2017 at 11:26 am

    Dintotdeauna, oamenii cei mai importanți într-o comunitate au fost preotul și doctorul. În secolul trecut, era un medic la mai multe comune, însă pe atunci oamenii trăiau mai sănătos, într-un mediu mai curat, erau mai săraci, dar mai lipsiți de griji și de stress, bucurându-se mai mult unii de ceilalți și de Dumnezeu.

    Astăzi însă, toate s-au schimbat. Au apărut atât de multe boli în ultimul timp, încât doctorul a devenit parte indispensabilă din viața multor oameni. În lumea modernă nu se mai pune problema de numărul medicilor ci de calitatea și de profesionalismul lor dar în mod special de felul în care știu să comunice și să interacționeze cu pacienții lor. Din fericire încă mai avem și medici extraordinari în țara noastră, oameni cărora le pasă de semenii lor și care fac orice dezinteresat pentru viața acestora.

    Un astfel de doctor este și Lidia Gheorghițescu, medic specialist neurochirurg la Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București și una din cele doar câteva femei neurochirurg din România.

    Pe urmele Sfinților Doctori fără de arginți

    Modestă, deschisă, comunicativă și foarte credincioasă, doamna doctor impresionează mai ales prin dragostea și dăruirea ei pentru cei bolnavi. Odată ce aceștia ajung în fața cabinetului ei, asistentele îi avertizează să nu îi dea bani doamnei doctor pentru că îi va da afară din cabinet !”. „Cand am terminat medicina, m-am hotărât ca eu cât voi trăi să ajut la fel ca Sfinții Doctori fără de arginți, și caut să merg pe drumul lor” mărturisește ea.

    Lidia Gheorghițescu s-a născut în localitatea Strehaia, județul Mehedinți. „Mama a fost stâlpul meu de rezistență în viață. Am fost crescută și educată de ea să iubesc Biserica noastră ortodoxă încă de mic copil”. După ce a terminat liceul din localitatea natală, Lidia a urmat cursurile Facultății de Medicină din Timișoara, de unde mai apoi a fost repartizată că medic secundar în București, învățând această meseria de la doctorul Constantin Arseni, unul dintre părinții neurochirurgiei românești. „Am ales acest drum dintr-o vocație și un crez propriu că trebuie să fac bine omului”.

    Doctorul Leon Dănăilă – un „stejar” al Medicinei românești

    În prezent lucrează în colaborare cu Profesorul Doctor Leon Dănăilă, cel mai în vârstă neurochirurg din lume (82 de ani), care încă este activ din punct de vedere medical, având și cele mai multe operații la nivel mondial (peste 30.000) și cel care a revoluționat neurochirurgia românească modernă. „ Eu am crescut la umbra acestui «stejar minunat ». Și eu și profesorul Dănăilă ne rugăm în timpul operațiilor pentru că am văzut cazuri medicale disperate care doar printr-o minune dumnezeiască au reușit să se vindece și asta mi-a întărit credința în Dumnezeu. Noi, ca medici, muncim și ne facem datoria dar Dumnezeu este Cel care ne coordonează. Din experiența mea am înțeles că în medicină este 50% muncă iar Dumnezeu îți dă restul”, mărturisește doamna doctor.

    Alături de profesorul Dănăilă, medicul Lidia Gheorghițescu se confruntă zi de zi cu situații și cazuri foarte grave. „Fiecare operație e grea, fiecare caz e diferit și pot apărea complicații în fiecare moment. Trebuie să știi o anatomie neurologică foarte complexă, pentru că fiecare milimetru din creier contează și este important pentru viața pacientului”.

    „Doamna doctor le aduce mâncare gătită de dumneaei pacienților care nu au rude care să îi viziteze…”

    Doamna doctor își petrece mare parte din viață în spital, unde stă și 14 ore pe zi. „În meseria aceasta trebuie să faci multe sacrificii, să renunți la multe lucruri din viața ta, iar de multe ori familia ta are de suferit. Fiul meu a terminat și el Medicina însă și-a dat dat seama că Neurochirurgia este o ramură foarte grea așa că și-a ales o altă specializare, vrând să se bucure de viață, că orice om normal. Eu am avut această chemare de la Dumnezeu și încerc să-mi îndeplinesc misiunea”, a mai spus aceasta.

    De-a lungul vieții sale, Lidia Gheorghițescu a făcut tot posibilul să vină în sprijinul celor aflați în nevoi. „Oamenii se schimbă prin suferință, pentru că ea te înnobilează, te aproprie mai mult de Dumnezeu și de cei din jur, devenind mai bun și mai altruist”. „Un om că doamna Gheorghițescu găsești mai rar între doctorii din ziua de azi. Pe mine m-a salvat de la moarte, iar cât timp am fost internat a avut grijă de mine și de ceialti pacienți atât de mult încât celor care nu aveau rude le aducea mâncare gătită de dumneaei”, relatează Victor Vlăducu din Caracal.

    Stress-ul și alimentația greșită îmbolnăvesc creierul

    În zilele noastre stress-ul cotidian, alimentația nesănătoasă și viața dezordonată au devenit principalele cauze ale îmbolnăvirii creierului. „Consider că omul este trup și suflet, iar el este dator să aibă grijă de ambele pentru că o îmbinare armonioasă a acestora duce la un om ideal, ne învață doamna doctor, care are până în prezent sute de operații pe creier.

    De la zgomotul fiecărei zile la liniștea din mănăstire

    În puținul timp liber, Lidia Gheorghițescu ascultă muzică simfonică dar mai ales merge în pelerinaje pe la mânăstiri. „Acolo este o lume de rugăciune care pe mine mă odihnește foarte mult. Sufletul meu caută liniștea și acolo o găsește”, mai spune aceasta.

    “Medicul trebuie deci să fie, în același timp, un savant care iubește din tot sufletul știința medicală, adică știința omului; să fie o ființă care se jertfește pentru alții, până la moarte și, în sfârșit, să fie un învățător al omenirii sau mai bine zis, un apostol al moralei.”, concluzionează doctorul Nicolae Paulescu.

    https://dragosteavasalvalumea.wordpress.com/2017/05/19/lidia-gheorghitescu-doctorita-fara-de-arginti/

    http://basilica.ro/manastirea-antim-troita-si-muzeu-dedicate-membrilor-miscarii-spirituale-rugul-aprins/

    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Dr.-Pavel-Chirila-scrisoare-deschisa-pentru-Iohannis-Dragnea-si-Grindeanu-Am-vaccinat-mii-de-copii-si-am-vazut-multe-reactii-adverse-unele-foarte-grave.-Injectarea-unei-substante-in-trupul-unui-om-fara-acordul-lui-risca-sa-faca-rau-%E2%80%9Ein-numele-binelui-142961

    http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/O-directiva-europeana-ce-intarzie-sa-fie-pusa-in-aplicare-in-Romania-Legea-care-impune-comision-zero-la-retragerea-de-bani-de-la-orice-bancomat-143884

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Teodor-Baconschi-despre-noii-si-vechii-marxisti-%E2%80%9EPanteonul-leftist-un-cult-al-mortii-promovat-ca-incendiu-final-in-care-poate-sa-piara-intreaga-lume-daca-REFUZA-sa-se-supuna-utopiei-143886

    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Cum-a-devenit-epidemia-de-rujeola-campanie-de-marketing-pentru-legea-vaccinarii-142800

    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Cine-sunt-cei-23-de-copii-care-au-murit-conform-datelor-oficiale-din-cauza-rujeolei.-Centrul-European-pentru-Prevenirea-si-Controlul-Bolilor-precizeaza-ca-decesele-au-aparut-%E2%80%9Ela-persoane-care-au-fost-imunocompromise-sau-au-avut-alte-co-morbiditati-142884

    http://www.activenews.ro/stiri-justitie/INCREDIBIL-Cum-s-a-ajuns-de-la-aruncatul-gunoaielor-pe-geamul-masinii-la-injunghierea-unui-om-cu-spirit-civic-143864

    http://www.gds.ro/Local/2017-06-09/manastirea-ridcata-de-romanii-din-spania/

    http://www.activenews.ro/cultura-istorie/100-de-ani-de-la-batalia-de-la-Podul-Jiului.-Oameni-simpli-batrani-copii-si-femei-au-spus-armatei-germane-%E2%80%9EPe-aici-NU-se-trece-.-Generalul-Gavanescul-Si-toti-acestia-erau-veniti-aici-cu-voia-lor-neimpinsi-de-nimeni-nemanati-decat-de-iubirea-de-tara-137926

    Acum au scapat de pesedisti prin elegerea unui liberal….

    http://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/adevarul-despre-rosiile-romanesti-740487

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Fanii-Platformei-pentru-Drepturi-si-Libertati-%E2%80%9ERespect-cer-MOARTEA-Coalitiei-pentru-Familie.-Mihai-Gheorghiu-Discursul-urii-depline-al-fundamentalismului-anticrestin-al-dispretului-pentru-milioane-de-cetateni-romani.-O-revolutie-a-urii-si-a-minciunii-143828

    http://basilica.ro/biserica-ortodoxa-romana-a-cheltuit-100-milioane-de-euro-pentru-ajutorarea-aproapelui-in-ultimii-cinci-ani/

    http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Patriarhul-Romaniei-avertizeaza-Omul-modern-este-asaltat-de-informatii-diverse-si-rapide-dar-si-de-mode-si-experimente-socante.-Se-incearca-destabilizarea-traditiilor-sanatoase-se-cere-libertate-fara-responsabilitate-143760

    http://stiripentruviata.ro/est-modus-in-rebus-interviu-cu-prof-dr-gheorghita-geana/

    http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/ZF-Cresterea-salariului-minim-cea-mai-buna-decizie-economica-luata-in-ultimii-5-ani.-Teza-conform-careia-companiile-nu-vor-rezista-demontata.-Economia-a-castigat-500.000-de-locuri-de-munca-143732

    http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1054836&title=tiff-un-festival-progresist-care-sustine-filmele-cu-scene-homosexuale-in-scoli-video-profesoara-din-turda-sanctionata-ca-a-recomandat-elevilor-sai-un-film-cu-scene-gay-invitata-de-onoare-la-tiff-2018

    http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1055108&title=hotii-progresisti-care-dau-stiri-false-striga-prindeti-hotii-declaratia-fostului-sef-al-fbi-comey-a-scos-la-iveala-ca-progresistul-ziar-new-york-timea-a-raspandit-stiri-false

    http://www.flux24.ro/fierb-balcanii-coalitia-unui-criminal-de-razboi-a-castigat-alegerile-din-kosovo/

    Apreciază

  14. geo said, on iunie 12, 2017 at 12:29 pm

    http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2017/june/11/can-gaddafi-save-libya/

    https://intelnews.org/2017/06/12/01-2122/

    https://www.redanalysis.org/2015/04/13/war-libya-futures-tribal-dynamics-civil-war/

    https://warisboring.com/sevastopols-red-army-defenders-helped-save-stalingrad/

    https://www.bostonglobe.com/opinion/2017/06/10/saudi-arabia-destabilizing-world/ivMeb7TWGk1fQaVjZWWKGP/story.html?event=event25?event=event25

    http://www.globalresearch.ca/syrian-arab-army-successfully-reaches-iraqi-border-isis-seeks-to-transfer-reinforcements/5594306

    http://www.globalresearch.ca/serbia-to-sue-nato-for-1999-bombings-using-depleted-uranium-ammunition/5594271

    http://www.informationclearinghouse.info/47222.htm

    http://www.informationclearinghouse.info/47225.htm

    http://www.informationclearinghouse.info/47220.htm

    http://www.globalresearch.ca/western-sanctions-hit-syrian-medical-services-and-hospitals-aggravate-humanitarian-crisis/5593913

    http://www.globalresearch.ca/iraqi-forces-carrying-out-tortures-in-mosul-mostly-supervised-by-us-security-official/5594079

    http://www.globalresearch.ca/us-jihadi-express-indonesia-afghanistan-syria-philippines/5594042

    http://www.globalresearch.ca/u-k-s-corbyn-told-truth-about-terrorism/5594278

    http://www.globalresearch.ca/video-pressure-on-terrorists-in-the-remaining-isis-held-areas-liberation-of-western-iraq/5594075

    http://www.globalresearch.ca/tehran-was-always-americas-final-destination-the-target-of-the-isis-terror-attack/5594201

    http://www.globalresearch.ca/all-islamic-terrorism-is-perpetrated-by-fundamentalist-sunnis-except-terrorism-against-israel/5594186

    http://www.globalresearch.ca/video-syrian-army-advancing-in-raqqa-province-withdrawal-of-isis/5594183

    http://www.globalresearch.ca/breaking-syrian-army-has-reached-the-iraqi-border-cutting-off-the-americans-at-al-tanf-russian-mod/5594222

    http://www.globalresearch.ca/britains-privatised-railways-are-the-worst-in-europe/5594249

    Apreciază

  15. Iones said, on iunie 12, 2017 at 1:18 pm

    Stirile ProTV: Suedia, care introduce MICROCIPURI IMPLANTATE in piele pentru plata biletelor de tren

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/tara-care-introduce-microcipuri-implantate-in-piele-pentru-plata-biletelor-de-tren-expertii-au-insa-un-avertisment.html

    Apreciază

  16. Alx said, on iunie 12, 2017 at 5:10 pm

    Colocviu bilateral franco-român la Timișoara

    Manifestarea se va continua în cursul zilei de mâine la Centrul eparhial din Timișoara, printr-o premieră a evenimentului ce va consta în organizarea unei mese rotunde a dialogului interconfesional, pe tema provocărilor noilor media în comunicarea politică și religioasă.

    Evenimentul se va bucura de participarea Înaltpreasfinției Sale IOAN SELEJAN, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului. Alături de acesta, vor intra în dialog P.S. LUCIAN MIC, Episcop al Caransebeșului, Msgr. Johann DIRSCHL, Vicarius Generalis, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara, Arhim. asist. univ. dr. Casian RUȘEȚ, Consilier cultural, Episcopia Caransebeșului, Luciana FRIEDMANN, președinta Comunității Evreiești Timișoara, dr. Remus RUNCAN, pastor, precum și membri marcanți ai mediului academic bănățean.

    http://mitropolia-banatului.ro/colcoviu-bilateral-franco-roman-la-timisoara/
    http://mitropolia-banatului.ro/masa-rotunda-a-dialogului-intercultural-la-timisoara/

    Apreciază

  17. Elena said, on iunie 12, 2017 at 7:16 pm

    OffTopic: Ma gandeam… Balena Albastra a aparut brusc, a fost mediatizata foarte intens toata treaba si apoi, la fel de brusc, nu s-a mai auzit nimic despre asta.

    Apreciază

  18. ines said, on iunie 12, 2017 at 9:39 pm

    Saccsiv,
    Observ tot mai mult un fenomen interesant in randurile barbatilor. M-am dus la cosmetica sa ma epilez, In fata mea la rand, erau doi barbati tineri care asteptau sa le vina randul la epilat si la pensat. Ma mir mereu cand vad barbati pensati si pe strada, pentru ca eu ca femeie, nu m-am pensat niciodata. Cand am intrat eu la cosmeticiana, nu am putut sa ma abtin si am comentat Vad ca azi aveti mai multi clienti barbati,observ ca e la moda ca barbatii sa se penseze. Cosmeticiana imi spune: Da, ei se fac mai ceva ca femeile, mai ceva…repeta ea.
    Iar acum ca a venit vara e un adevarat val de barbati la cosmetica.
    Saccsiv, nu ar fi rau sa scrii ceva si despre ei, acest tip modern de barbati, numiti de media” metrosexuali”
    Intamplator am gasit si un articol despre ei:

    VAGINIZAREA BARBATULUI

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/06/12/vaginizarea-barbatului/

    Te epilezi?
    Petreci ore in sir prin saloane ca sa iti dai jos parul de pe picioare?
    A, nu, ca nu e nimic rau, stai linistit!
    Dupa toate tratamentele faciale si lotiunile de bronz, merge si o epilare definitiva.
    Iar seara la culcare ce poate fi mai placut decat sa te ungi cu toate cremele si cremutele antirid? Pui o masca
    si sa te bagi in patut. Nu inainte de a aplica un balsam pe buzite.
    Trebuie sa te trezesti devreme ca ai ora la coafor ca sa iti faci o codita? Apoi mergi la pensat sprancene, nu?
    Ei, pune un castravecior pe ochi si fa nani!
    Ai pantaloni mulati care iti lasa la vedere gleznele fine?
    Ai observat ce bine iti pun in evidenta linia piciorului? Ai craci ca de dansatoare.
    Toti se uita la ei pe strada si te fluiera.
    Parul are o suvita rebela si nebuna ce zboara de sub palariuta pe care ai imprumutat-o de la prietena ta?
    Nu, ca e o palariuta frumoasa, serios acum!
    Stai sa vezi cand o sa poarte din alea cu danteluta! O nebunie.
    Ai pantaloni din aia care seamana cu fustita?
    Pfff, perfect, frate! Barbat adevarat.
    Stii ce se asorteaza la ei? O poseta din aia de barbati!
    Am auzit ca au iesit acum alea roz cu carouri mov. Superbe!
    Cat despre tricouri.. inflorate, mulate si cu decolteu, nu? Cat mai multe floricele veseleeeee.
    Si o vesta din aia stramta.
    Iti dai seama cum s-ar vedea parul de pe piept daca ai mai avea par pe piept? Sau macar piept?
    Lasa, e bine ca se vede macar buricul.
    Barbate, daca ti se intampla toate astea, am o veste naspa pentru tine: Te-ai vaginizat!
    PS: Maine, uita-te in oglinda, apoi, te rog eu, fa-ti o programare la ginecolog. Cu barba aia nu pacalesti pe nimeni!
    E posibil sa fii insarcinat.

    Apreciază

    • vali said, on iunie 13, 2017 at 10:51 am

      Ines
      Feminizarea asta a barbatilor a inceput de mult. Plecand de la miscarile feministe care l-au aruncat pe barbat la schimbat scutece si pe femeie la costum si cravata, apoi invatamantul feminizeaza foarte mult baietii pt ca toate educatoarele, invatatoarele si majoritatea profesorilor preuniversitari sunt femei. Scoala nu trebuie sa educe doar intelectul ci si caracterul. Pt asta era bun domnu Trandafir.
      Lipsa parintilor din viata copilului e alt fenomen ce genereaza deviante de comportament. Pornogragia la fel.
      Epidemiile media, facebook te lipsesc de discernamant si ratiune, mai ales pe fondul unui caracter slab, a unei copilarii tarzii si a incapacitatii de a mai ratioma normal. Practic toti tinerii se educa si reeduca dupa cum dicteaza netul si tv-ul.
      Apoi este alimentatia care prin chimicalele sale dau efectul hormonilor feminini in organism. E la ordinea zilei ca fetitele de 8-9 ani sa le vina ciclul sau baieti de aceeasi varsta cu sâni. Majoritatea parintilor pe care i-am intrebat cu problema asta le dadeau piept de pui foarte des.
      Ines, oamenii aia sunt victime ale unui razboi aproape invizibil.

      Apreciază

  19. geo said, on iunie 13, 2017 at 8:44 am

    http://www.stiripesurse.ro/stoparea-terorismului-fara-gargara-corectitudinii-politice_1144363.html

    http://karamazov.ro/index.php/polemici/525-terorismul-de-ieri-i-de-azi.html

    http://istoriecontemporana.ro/ro/articol/ziua-de-na%C5%9Ftere-securit%C4%83%C5%A3ii-%C3%AEnceputul-unei-istorii-monstruoase-crime-urm%C4%83riri-experimente

    http://www.taifasuri.ro/taifasuri/religie/8091-steliana-sima-cei-mai-buni-prieteni-ai-mei-sunt-calugarii-nr431-sapt11-17-iul-2013

    http://www.art-emis.ro/editoriale/4224.html

    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2014/11/24/istorie-restituita-situatia-evreilor-intorsi-dupa-razboi-in-romania-dezbatuta-intr-o-sedinta-a-cc-al-pcr/

    http://www.justitiarul.ro/evreii-bolsevici-despre-evreii-capitalisti-intorsi-din-transnistria-au-venit-din-lagar-si-in-scurt-timp-au-devenit-milionari/

    http://phantasma.lett.ubbcluj.ro/?p=1553

    http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/46866-jidanii-au-venit-cu-saci-de-ruble-din-lagare.html

    Dă clic pentru a accesa 02_documente_001-050.pdf

    http://confluente.ro/Femeile_martir_in_inchisoril_ion_ionescu_bucovu_1392373489.html

    http://www.estica.eu/article/ofensiva-judiciara-globala-sua/

    http://www.vistieria.ro/Istoria-romanilor-Articole/Articole-Perioada-contempoarana/Propaganda-ateista-cu-vorba-%C5%9Fi-cu-palma.html

    http://basarabialiterara.com.md/?p=20488

    http://hunedoaralibera.ro/marius-oprea-homostean-trebuie-sa-dea-socoteala-fata-justitiei/

    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/destine-distruse-de-securitate-100378.html

    Apreciază

  20. geo said, on iunie 13, 2017 at 11:33 am

    Presa a relatat că, imediat după proclamarea Independenței fostei republici sovietice (27 August 1991), a existat intenția conducătorilor de la Chișinău de Unire a Republicii Moldova cu România: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/romani-ucraina-fantana-alba-troita-exclusiv-adevarul_0_459554332.html#commentsPage-2, 11 aprilie 2011, http://www.dordebasarabia.ro/stiri-de-top/unire-basarabia-romania.html, 13 aprilie 2011, http://elldor.info/2012/05/mircea-snegur-a-cerut-functia-de-vicepresedinte-al-romaniei-unite-declara-ambasadorul-aurel-preda-matasaru/, 30 mai 2012. În două rânduri, președintele Mircea Snegur a trimis un reprezentant al serviciilor secrete cu un asemenea mesaj. Prima dată (septembrie 1991), președintele de la Chișinău a cerut ca, în schimbul Unirii, să se prevadă în Constituția României (care se discuta în Parlament) să fie menționată funcția de vice-președinte al țării, iar șeful statului moldovean să devină vice-președinte al României, iar a doua oară – să dobândească statutul de senator de drept în Parlamentul de la București (noiembrie 1991). La ambele propuneri, Ion Iliescu nu a avut nici o reacție. Solicitați să comenteze aceste afirmații, Ion Iliescu a negat acest lucru, iar Mircea Snegur a preferat să se abțină de la orice declarații. În sprijinul ideii vine declarația dată ziarului Adevărul de col. (r.) dr. Ion Petrescu, șef al biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale și fost director al Trustului de Presă al acestui minister: „În 1991, Mircea Snegur i-a propus, lui Ion Iliescu, realizarea Unirii. Urma ca președintele Republicii Moldova să devină vicepreședinte al României. Propunerea a fost ignorată.”. În același sens se pronunță fostul ambasador al României la O.N.U. (a lucrat în Subcomitetul O.N.U. pentru definirea agresiunii), profesor universitar emerit dr. Aurel Preda, președinte al Asociației Române de Politică Externă. Viorel Patrichi afirmă, pe site-ul http://elldor.info/: „Aurel Preda mi-a povestit că o delegație formată din Vasile Nedelciuc și Anatol Plugaru, șeful serviciilor secrete de la Chișinău, a venit de două ori la București pentru a trata cu Ion Iliescu propunerea lui Mircea Snegur. Nu a fost primită. Mai mult, când a trebuit să plece spre Alma-Ata pentru a semna tratatul de aderare la Comunitatea Statelor Independente (C.S.I.), Mircea Snegur ar fi sunat la București și a așteptat două ore pe aeroportul din Chișinău răspunsul lui Ion Iliescu. Într-un târziu, răspunsul lui Ion Iliescu ar fi venit: «Domnul președinte Ion Iliescu zice să mergeți și să semnați tratatul».

    Apreciază

  21. geo said, on iunie 13, 2017 at 11:54 am

    http://www.iagreetosee.com/portfolio/powerful-anti-terrorism-ad-ramadan/#.WT2TqbYJDMW.facebook

    „The Fatwa on Terrorism and Suicide Bombings is a 600-page (Urdu version), 512-page (English version) Islamic decree by scholar Muhammad Tahir-ul-Qadri which demonstrates from the Quran and Sunnah that terrorism and suicide bombings are unjust and evil, and thus un-Islamic.
    This fatwa is a direct refutation of the ideology of Al-Qaeda and the Taliban. It is one of the most extensive Islamic anti-terrorism rulings, an „absolute” condemnation of terrorism without „any excuses or pretexts” which goes further than ever and declares that terrorism is kufr under Islamic law. https://en.wikipedia.org/wiki/Fatwa_on_Terrorism

    Fatwa a clericilor musulmani din India impotriva ISIS
    http://www.thehindu.com/news/national/other-states/madrasas-run-a-fatwa-campaign-against-is-in-bareilly/article7896184.ece

    Fatwa a clericilor musulmani spanioli dupa o consultare cu clericii din Libia si Maroc impotriva al-Qaeda in 2005
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/1485434/Spanish-Muslims-issue-fatwa-on-bin-Laden.html

    Fatwa a musulmanilor canadieni impotriva ISIS
    http://www.islamicsupremecouncil.com/historic-islamic-edict-fatwa-on-joining-isis-isil/

    Fatwa a clericilor musulmani din Canada si SUA impotriva terorismului
    http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4775588

    Fatwa a clericilor afgani incuviintand moartea lui bin Laden
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/519776.stm

    Marele muftiu al Arabiei Saudite condmna atacurile din 2001 din SUA
    https://web.archive.org/web/20011009024647/http://www.saudiembassy.net/press_release/01-spa/09-15-Islam.htm

    Fatwa impotriva ISIS, impotriva talibanilor si impotriva al-Qaeda, elaborata de 70.000 de clerici musulmani suniti din toata lumea si adoptata in fata a 1.5 milioane de participanti
    http://www.huffingtonpost.com/entry/muslim-clerics-condemn-terrorism_us_566adfa1e4b009377b249dea

    Apreciază

  22. religarhia said, on iunie 14, 2017 at 11:34 pm

    Un patriarh oarecare, îmbrăcat frumos în veșminte albe cu tralalauri, predica în fața mulțimii dând câteva explicații pe marginea sinodului din Creta.

    – N-a fost nici o abatere de la învățăturile ortodoxe în ceea ce s-a adoptat acolo la sinod. Toate hotărârile sunt perfect ortodoxe, doar că s-au folosit nuanțări noi la învățături vechi. Problema nu e de esență ci de aparență așa că nu vă îngrijorați și mergeți în pace în continuare la biserici. În plus , dacă cercetați în isto…ria Bisericii veți găsi ici și colo nuanțări pe care noi le-am folosit la acest sinod.

    După predică lumea aștepta mulțumită să-și ia binecuvantarea mult așteptată de la Patriarh. Când deodată un bătrânel vioi se repede și varsă o călimară cu cerneală pe veșmintele patriarhului. Lumea a amuțit. Preoții și diaconii se uitau înmărmuriți la Patriarh așteptând porunca … Mai marelui în alb i se umflară puțin venele la tâmple dar …se stăpâni. Bătrânelul stătea în loc privindu-l oarecum admirativ pe patriarh și mândru de fapta lui. Patriarhul îl întreabă apăsat:

    – De ce-ai făcut asta, domnule?

    – Am greșit cu ceva, preafericirea voastră? … zise bătrânul.

    -Da, în caz ca nu-ți dai seama mi-ai murdărit veșmintele …

    – Ah, nu va îngrijorați, preafericite, nu s-au stricat deloc, nu am făcut decât să nuanțez puțin diferit aparențele, dar, în esență, pe dedesubt haina este intactă. În plus, dacă cercetați mai bine albastrul pus de mine este identic cu cel deja existent în crucile frumos brodate pe veșmintele preafericirii voastre… Deci puteți în pace să le purtați în continuare așa cum sunt … !

    ”DORMIȚI ÎN PACE!” – patriarhul VEGHEAZĂ!(…)

    Apreciază

  23. […] Interzis la tv romanesti: VIDEO – ITALIENII au ieșit ÎN STRADĂ pentru a PROTESTA împotriva LEG… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.