SACCSIV – blog ortodox

Avem nevoie de traducatori de limba engleza

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 6, 2017

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on iunie 7, 2017 at 9:43 pm

    Institutul Elie Wiesel a scris despre Ziua martirilor din inchisorile comuniste promulgata pe 30 mai de Iohannis
    http://www.inshr-ew.ro/ro/presa/comunicate-de-presa/427-comunicat-de-presa-6-iunie-2017.html

    Apreciază

  2. Mario said, on iunie 8, 2017 at 5:14 pm

    Pot eu

    Apreciază

  3. guti flo said, on iunie 8, 2017 at 7:07 pm

    Cine vrea sa vina la procesul „mega moscheii” , este maine 09-06-2017 ora 12, et 1, camera de consiliu complet 36 fond , sala E23 „Paul Negulescu”.

    Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 8, 2017 at 7:50 pm

      guti flo,

      sa ne spui cum a fost, daca mergi. Eu nu pot ca nu mai sant in Bucuresti.
      Sant curios daca se face vreo referire la coran-terorism.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • guti flo said, on iunie 9, 2017 at 9:24 pm

        Procesul s-a amanat pentru 8 septembrie ora 14:30, pt ca au fost prea multe cereri la dosar , 8.000! ..si nu au putut fi analizate.
        Am vb si cu avocata care ne reprezinta..pe Catalin Berenghi si pe noi..si a specificat , ca pe langa faptul ca suntem de acord sa ne reprezinte Catalin, sa specificam motivul nostru personal pt ce nu vrem Moscheea!..in felul asta sa nu apara la dosar cereri identice, cu aceleasi cuvinte si asa sa nu se lase de inteles ca ar fi o manipulare din partea lui Catalin.
        A mai spus pt cei care pot sa vina la proces pe 8 sept. sa ceara in mod expres sa ia cuvantul si sa confirme ceea ce au scris in cerere..iar pt cei care nu pot sa vina la proces, sa o mai faca inca odata in scris..adica, ca sunt de acord sa fie reprezentati de Catalin, dar pe langa asta, sa spuna punctul lor de vedere…este f important acest lucru!
        A mai spus ca e bine sa mentionam ca nu dorim Moscheea din punct de vedere ortodox!..lucru care cred ca toti credinciosii care au facut cerere l-au mentionat.
        Ceea ce m-a bucurat, a fost faptul ca avocata este f sigura, ca aceasta constructie nu poate fi ridicata pana nu se incheie procesul..si fara sa fie o dezbatere publica..referendum, din partea primariei capitalei!..si ca in momentul de fata..oficial, legal, constitutional..guvernul a savarsit o infractiune…si acum incearca sa exploatexe orice bresa se afla in dosar! pt ca in momentul de fata, nu au castig de cauza! De aceea este f important, ca cel ce vrea sa ajute, sa o faca in acest mod ! ..sa-si asume fiecare cererea…sa nu ne culcam pe o ureche ca ne reprezinta Catalin…
        Cine vrea mai multe amanunte..am luat email-ul avocatei.
        Il voi da lui Saccsiv daca este de acord …pt cei care vor sa intre in amanunte si sa fie lamuriti mai bine…pe mine unul, ma cam depasesc termenii astia juridici! 🙂
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2017 at 7:04 am

        Da.

        Apreciază

      • gheorghi said, on iunie 11, 2017 at 12:21 am

        Poate ajuta sa gasim ce au facut New York-ezii cand au vrut mahomedanii sa construiasca tot asa, un „centru islamist” chiar pe locul unde au fost distruse turnurile in 2001…
        Ma rog, ce au facut dar si ce au spus caci este agresiune religioasa – orice nume sau pretentii spirituale s-ar invoca – si la noi este incalcarea tratatelor internationale neanulate si nemodificate, cel putin cu privire la aceste aspecte legate de exercitarea, manifestarea credintei [religioase].

        Apreciază

  4. Raluca said, on iunie 8, 2017 at 7:22 pm

    Transpocalipsa se întinde în întreaga lume ca o molimă, din Canada până în Europa și mai departe. Sodoma și Gomora reloaded. Nimic nu mai e ce-a fost. Deschideți ochii! Aveți grijă de copiii voștri!

    Apreciază

  5. mircea.v said, on iunie 8, 2017 at 8:05 pm

    Noutati de pe frontul urzicii:

    pepenii au avut o albeata, dat cu urzica s-a rezolvat, trandafir care avea un fel de fainare si nu inflorea…, dat cu urzica si si-a revenit, purici/daunatori plante omoara/indeparteaza…
    Nu numai ca omoara ce e rau, dar si revigoreaza planta, e ca un stimulent general. Zicea maica-mea ca dupa ce stropeste plantele, „cresc ca nebunele”:)
    Marele avantaj este ca merge stropita curtea de la un cap la altul doar cu asa ceva, pomi, vita de vie, rosii, flori, tot, tot.
    Trebuie stropit periodic/preventiv. Cum e acum dupa ploile astea, cum a stat ploaia, cum trebuie stropit.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2017 at 10:31 pm

      mircea.v

      Poti face te rog un material mai amplu pe tema urzicii?

      Apreciază

    • Ionut said, on iunie 9, 2017 at 9:51 am

      Si cum se prepara solutia de stropit? Ce cantitati trebuie?

      Apreciază

    • carti folositoare said, on iunie 9, 2017 at 10:20 am

      23. B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante:
      https://cartidintei.wordpress.com/2014/11/05/23-b-bertrand-et-al-purinul-de-urzica-et-co-despre-plantele-care-vindeca-alte-plante/

      Apreciază

    • vali said, on iunie 9, 2017 at 10:56 am

      La fel boziile indeparteaza paduchii de gaina. Le gasiti pe marginea santurilor. Paduchii dispar si de pe gaini si din curte. Alternativele sunt substante extrem de toxice si ineficiente pe termen lung.
      https://www.google.ro/search?q=bozii+planta&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjgt-OwobDUAhXDWRQKHV0cDuYQ_AUIBigB&biw=1920&bih=957

      Menta omoara fluturii de/din cereale.

      Motorina (spray-ata in cantitati f mici) e erbicid perfect pentru radacinoase: morcov, pastarnac etc. cand cresc la cativa centimetri.

      – pe asta nu am incercat-o.Fiertura concentrata de ardei iute sau boia iute omoara gandacul de colorado si alti daunatori agricoli.

      Apreciază

    • ilioara said, on iunie 9, 2017 at 11:31 am

      confirm avantajele urzicii. Nu am avut niciodata o gradina asa frumoasa, bine am pus si ingrasamant natural, dar daca inainte plantele cresteau mai greu, se mai uscau, mergeau greu sa zic asa, acum e o frumusete pana si patrunjelul care anul trecut era uratel saracu, anul asta e padure, un verde intens, nu mai zis de rosii, vinete, fasole fideluta, am cules de 3 ori pana acum. Dovlecelul daca e udat bine merge oricum,, deja am mancat in salata de 2 ori dar am avut si in anii trecuti …dadeam si la altii, si la pasari si tot imi ramaneau. In final i-am pus la acrit…o bunatate…Si trandafirii sunt frumosi, eu oricum am inceput greu cu trandafirii ca daca ii puneam cumparati ii luam si ii plantam devreme, cum apareau si….iar daca ii puneam cu sticla nu aveam rabdare primavara si ii tot controlam daca vedeam ca au frunzulite faceam ce faceam si le luam sticla prea devreme si iar…dar acum stam bine, mai ales cu aia de dulceata. O alta planta care mi-a pus merreu probleme este usturoiul care nici la vecini nu merge, si ei il dau cu azot, il stropesc, eu insa tot stropindu-l cu urzica am observat ca nu se mai ingalbeneste si nu mai stagneaza, bine nu a crescut foarte mult dar e verde deasupra iar in pamant se dezvolta nu a mai stagnat. In schimb, nu am reusit cu ardeiul, s-a dezvoltat frumos, are frunze, flori, rod, din ala iute am cules, dar s-au incretit frunzulitele. Nu este o noutate, mi s-a mai intamplat dar anul asta am sperat sa-si revina de la urzica, am facut experimente stiintifice, am marit concentratia, nimic, in final am fost nevoita sa trisez putin dar oricum vazand acum beneficiile urzicii si diferenta care este ma gandesc cat de mult stropesc aiurea cei care vand pe piata ca sa arate atat de bine toate si ….a, si un piersic, anul asta a rodit pentru prima oara, e plin saracutu si incepusera sa se rasuceasca frunzele, dar si-am mai revenit, nu in totalitate dar e bine, mai am unul mai mic care si-a revenit mai repede oricum ar fi urzica ajuta.
      Ionut,
      eu initial nu am facut o concentratie anume, puneam urzica in apa, o lasam la macerat si stropeam, dadea rezultate vizibile dar nu stropeam constant. Acum stropesc saptamanat sau cel mult la 2 saptamani si pun 1 kg de urzica la 10 l dce apa, las cateva zile 5-6 si stropesc.

      Apreciază

    • vali said, on iunie 9, 2017 at 11:37 am

      Cum preparam fungicide si insecticide bio?
      Principalele preparate din plante sunt urmatoarele:

      Extract fermentat (cunoscutul macerat de urzica). Plantele se toaca grosier, apoi se pun la macerat in apa, intr-o proportie de 1:10. Daca se foloseste planta uscata, proportia este de 1-2 : 100 (100-200g la 10l).
      O data pe zi, plantele se amesteca timp de cateva minute, prilej cu care se observa prezenta bulelor (semn de fermentare). Cand aceste bule inceteaza (5 – 20 de zile), maceratul este gata si poate fi folosit. O metoda sigura de depozitare a maceratului este in sticle inchise, intr-o pivnita calduroasa (10-12 grade). Atentie la “a doua fermentare”, sticlele pot exploda!
      Decoctul. Plantele se toaca grosier, apoi se fierb la foc mic 20 de minute, cu capacul acoperit. Infuzia este similara decoctului, doar ca focul se opreste cand apa da in clocot, preparatul fiind mai putin eficient
      Adesea, cele mai folosite plante sunt urzica, tataneasa, si coada calului. Extractele din crizantema, feriga, usturoi, soc, si vetrice sunt mai greu de preparat si mai costisitoare.

      Ca si extract fermentat, se foloseste maceratul de urzica, cu efect predominant insecticid. Maceratul de tataneasa are efect fortifiant, in special in perioada dinaintea infloririi.

      Decoctul este folosit in principal la coada calului, cu efect fungicid.

      Atentie: preparatele trebuiesc folosite preventiv, o data la 10-14 zile, pe parcursul intregului sezon de vegetatie. In cazul in care boala ori atacul daunatorilor sunt observate prea tarziu, este necesara aplicarea zilnica!

      In permacultura si agricultura ecologica, se foloseste un intreg sistem de control, in care tratamentele cu fungicide sau insecticide bio sunt doar un element. Cheia aici este folosirea a cat mai multe elemente din acest sistem.

      http://permacultura-romania.com/controlul-bolilor-si-daunatorilor-folosind-macerat-de-urzica/

      Apreciază

      • marinela said, on iunie 9, 2017 at 7:53 pm

        Mare minune cu urzica asta,chiar trebuie sa le dau reteta si la ai mei din familie ca locuiesc la tara,avind pamint si livada cu pomi si chiar aici in Germania au gradini surorile mele si le-ar folosi astfel de insecticid natural.Multumesc celor care ne-au impartasit din secretele gradinaritului(Ilioara,mircea v.)si Dumnezeu sa va binecuvinteze fratilor.

        Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 9, 2017 at 7:12 pm

      saccsiv,

      . Duminica, adun ideile astea care nu sant multe, si le postez aici.
      Prea amplu nu o sa fie, ca totul e extrem de simplu si clar.

      Apreciază

    • ilioara said, on iunie 10, 2017 at 8:42 am

      am uitat sa va spun de castraveti, la mine pur si simplu nu mergeau, se uscau, am lasat cateva vrejuri nestropite deloc in trecut si s-a ales praful, dupa ce i-am tratat cu urzica sunt frumosi, plin de roduri, si e diferenta si intre cei carora le-am pus urzica la radacina cand am plantat rasadul, ceilalti incepusera sa se ingalbeneasca dar si-au revenit. si toata gradina, ce-i drept eu am tratat in trecut mai mult rosiile cu urzica, dar anul asta totul e diferit, leusteanul, anii trecuti ma chinuiam sa plantez radacini si le pazeam, imi era frica si sa rup din el si nu-i mergea, anul asta are aproape un metru si sunt tufe, 3 radacini plantate iar cel pe care l-am semanat din plic, seminte, este frumos, tinand cont de faptul ca pana acum nici macar nu mi-a iesit leusteanul plantat din seminte. Pastarnacul la fel, anul trecut am avut cateva plante dintr-un plic si alea…, anul asta in schimb am pus la ciorbitza, totul e diferit , morcovul, tot ce am in gradina, pana si florile, ma bucur ca am stropit totul si cand ma gandersc ca la inceput nu stiam cum sa extermin urzicile din curte, acum le-am ingradit frumos, le ud, mai am putin si le stropesc si pe ele. Dar rosiile, eu nu am mai vazut asa ceva, nici in solariile vecinilor, unde sunt tratate la greu, niste frunze mari si verzi si pline de rod, deja incep sa se ingalbeneasca, rosiile, am inteles ca tre sa mai rup din frunze (ca sunt prea mari si dese si o culoare….)ca sa dea drumu la rod mai bine dar eu m-am rezum la copilit deocamdata. Acum, eu incerc, pana la urma, ce-o da Domnul, dar nu e nici greu nici costisitor, si cred ca merita incercat mai ales pentru cei care au copii, sa nu le puna in farfurie orice…si asa sunt destule prostii in comert…in rest din pacate in zona noastra nu aduc la tara copiii ca e asa o rusine sa stai printre tarani, si mai sunt si microbi, dar ii tin la calc si la toate cele si mai ales ii duc la mare acum ca vine vara si tre sa fii parinte denaturat sa nu-ti duci copilul la mare sa stea cu ochii-n chilotii adultilor ca vorba ceea, isi perd toata ostenela de peste an , daca nu-si incununeaza „munca” cu aceasta realizare. Pentru mine gradina e ca un microb de care nu mai scap dar eu zic ca nu e ceva rau in sfarsit, Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti, sa ne ierte si SA NU ne LASE!

      Apreciază

      • marinela said, on iunie 10, 2017 at 11:18 pm

        Ilioara soro,parca-mi faci pofta si mie de gradinarit cind citesc rindurile tale din comentariu,sincer te admir pt harnicia ta.Eu sint cam negata la capitolul gradinarit,chit ca m-am nascut si crescut la tara,insa nu prea imi placea munca cimpului,doar impinsa din spate si caftita citeodata munceam si eu.Acum ne facem o casuta din lemn la tara si voi avea si o mica gradina ,dar mai e inca pina o sa fie gata totul,dar promit c-o sa ma vrednicesc si eu sa cultiv ceva in ea,stropind totul cu zeama de urzica,promit solemn:)).Doamne ajuta si mintuire!

        Apreciază

      • ilioara said, on iunie 11, 2017 at 12:33 am

        Marinela, tot ce am relatat este adevarat si e placut sa faci o mancare cu totate ingredientele din gradina plantate si ingrijite de tine, o ciorbitza din pasare de tara acrita cu corcoduse cu toate ingredientele luate din gradina,dar orice mancare cu sau fara carne chiar si o salata, mai ales una cu mult busuioc(alimentar). Nu-ti mai spun cate am in gradina si cate vreau sa mai plantez pe viitor. Mai am si eu de lucru cu semintele ca e mai simplu sa cumpar la pliculet dar…Ideea e ca sunt niste sfaturi, si cele pe care le-au scris altii, care ar trebui retinute, nu se stie niciodata ce timpuri vin, s-ar putea pana la fuga in padure pt cine o mai apuca sa fie mai intai o izolare, o rupere de sistem in care cu adevarat va trebui sa ne limitam la ce vom reusi sa producem singuri. Eu am scris si ca marturie personala si ca incurajare, in sensul ca daca m-am descurcat eu care eram pe langa, deci gradina mea era de rasul curcilor, si ele au ras cand au intrat acolo, cu toate ca vecinii erau in competitie, stropeau si azotau la greu, imi parea rau de ei ca nu realizau ca concurau singuri , nu aveau cum sa iasa pe locul 2, in afara de faptul ca aici e asa o mandrie, nu se poate sa nu iasa nu conteaza cat stropim…in sfarsit ziceam ca oricum ar fi nu trebuie sa deznadajduim, anul asta merge mai bine cu unele plante si mai rau cu altele, nu conteaza, mergem inainte, si mai ales…invatam din greseli. Nu sunt chiar asa de harnica dar cand ies in gradina sa-mi beau cafeau pe leagan , daca nu o beau in casa ramane nebauta pentru ca nu rezist, ma duc printre plante cu cafeaua si pana la urma o abandonez ca mereu gasesc ceva de facut pe acolo dar nu stiu cum sa explic nu e chestie de vrednicie, e pur si simplu placut, vine de la sine….
        Si da , este imbucurator sa vezi gradina plina de viata, o simti ca pe un dar de la Dumnezeu care lucreaza in toate si cel mai mult ii inteleg acum pe batranii nostri care traiau atat de simplu si totusi erau atat de fericiti si de senini.
        Iti doresc sa termini cu bine casuta , sa iasa pe placul si inima ta si sa aveti mila, grija si ajutorul Domnului in toate pana la capat!

        Apreciază

      • ilioara said, on iunie 11, 2017 at 12:45 am

        am uitat sa spun si ca am un ajutor de nadejde pe pisi Rose, pe care l-am crezut pisicuta pana mai ieri dar cred ca m-am inselat, nu-l deranjeaza daca trebaluiesc pe acolo se tavaleste si el peste plante si da cu labutza, ajuta-ncurca si el…

        Apreciază

  6. Andrei Creacico said, on iunie 9, 2017 at 9:03 am

    Dudu Velicu, secretarul patriarhului Miron Cristea: „Dar este posibilă unirea cu Roma după cercurile bisericești ortodoxe române? Da. Și iată cum”

    http://lumea-ortodoxa.ro/dudu-velicu-secretarul-patriarhului-miron-cristea-dar-este-posibila-unirea-cu-roma-dupa-cercurile-bisericesti-ortodoxe-romane-da-si-iata-cum/

    Apreciază

    • Aurora said, on iunie 9, 2017 at 11:19 am

      Daca in 1945 exista o astfel de idee cum ca unirea ar fi posibila, e clar ca acum, dupa adunarea din Creta, terenul este si mai bine pregatit pentru realizarea ei. Cred ca in urmatorii ani se va trece la greco-catolicizare. Vai de cei ce vor mai merge in biserici ! E grav si acum, dar atunci va fi trecut si papa in diptice si nimeni nu va putea sa se justifice ca n-a stiut.

      Apreciază

    • marinela said, on iunie 11, 2017 at 2:26 pm

      Tare imi plac comentariile tale in general,dar astea cu gradinaritul chiar imi dau o pofta si mie sa ma apuc cit de curind sa fac asa ceva.E mult de lucru cu casuta ,mai ales cind ai de-a face cu oameni neseriosi(ma refer la luratorii de la casa)care-ti iau banul ,dar uita sa si lucreze pt el.Stiu ca-mi trebuie multa rugaciune ca sa -mi ajute Dumnezeu s-o terminam,dar deh…,cam slabuta ruga mea si rezultatele se vad:((.Sint foarte importante si utile aceste impartasiri de viata din propriile experiente ,ca asa mai iau aminte si mai invata si neindeminatici/puturosi ca mine.Dumnezeu sa te bucure,sa te miluiasca alaturi de cei dragi ai tai, sa te intareasca si mai mult in credinta .Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

  7. carti folositoare said, on iunie 9, 2017 at 10:19 am

    23. B. Bertrand et. al – Purinul de urzică et co. Despre plantele care vindecă alte plante:
    https://cartidintei.wordpress.com/2014/11/05/23-b-bertrand-et-al-purinul-de-urzica-et-co-despre-plantele-care-vindeca-alte-plante/

    Apreciază

  8. stiri de peste hotare said, on iunie 9, 2017 at 10:31 am

    Health Impact News: Mark of the “Beast”? Unique Patient Identifier (UPI) – Medical System’s New Gateway to Completely Control our Lives?:
    http://healthimpactnews.com/2017/mark-of-the-beast-unique-patient-identifier-upi-medical-systems-new-gateway-to-completely-control-our-lives/

    Apreciază

  9. stiri de peste hotare said, on iunie 9, 2017 at 10:37 am

    Health Impact News: Tactics Doctors Use to Pressure Hesitant Parents to Vaccinate:
    http://healthimpactnews.com/2017/tactics-doctors-use-to-pressure-hesitant-parents-to-vaccinate/

    Health Impact News: Vaccine Damaged Child Medically Kidnapped when Parents Refuse Toxic Chemicals and Choose Organic Foods:
    http://healthimpactnews.com/2017/vaccine-damaged-child-medically-kidnapped-when-parents-refuse-toxic-chemicals-and-choose-organic-foods/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.