SACCSIV – blog ortodox

TEMA GREA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 3, 2017

Iata cateva dintre comentariile de la Interzis la tv romanesti: VIDEO cu PROTESTUL ANTI ID CARD si ANTI MOSCHEE din GRECIA:

 

mircea.v

 

Mai insist un pic pe tema cnp.

Am primit cnp fara sa fiu intrebat, fara sa stiu, copil fiind. Acum il urasc. Si, m-am hotarat sa il uit, sa nu il mai folosesc spre a ma identifica. Cine ma intreaba de cnp, nu stiu. Sa caute ei. Eu nu ma identific prin numar.
Cu ocazia procesului cu moscheea trebuie sa ma identific. Sant 2 variante:

  1. Ma identific cu cnp si nr de telefon ca sa fiu sigur dpdv lumesc ca aia accepta cererea mea.
    2. Nu ma identific prin cnp si nr de telefon si las in mana lui Dumnezeu ca aia sa accepte cererea.

Eu cred ca foarte putini vor mentiona la motive terorismul ce izvoraste din coran. Eu asta consider esential dpdv al legilor de acum. Ca s-a batut Stefan cel Mare, ca altele asemenea, nu stiu dpdv juridic daca au importanta. Si atunci asta ar fi un motiv ca sa fac compromisul cu identificarea prin cnp si nr telefon, varianta 1, ca sa apara acolo si ceva de terorism.

Dar, atunci inseamna ca eu ma consider (si) numar, ceea ce e semnul unei mari caderi, o cadere in randul obiectelor. Bucuria diavolilor.

Si astfel de situatii vor mai fi, si tot mai spre rau, adica sa te identifici peste tot prin cnp, apoi si prin amprenta, adn…

Se justifica acceptarea unei astfel de caderi pt o cauza nobila?
Ce e mai nobil, a refuza identificarea prin numar sau un protest individual contra moschee?
Ce e mai placut pt Dumnezeu?
Dupa moschee va veni altceva, si daca vrei sa te implici, va trebuie sa faci alt compromis si tot asa, pana la insemnare.
Cand te opresti?
Ce e de facut?

Nu sant intrebari retorice si sant adresate si fratelui Vasile si celorlalti frati si surori si cititori…

Eu as merge pe varianta 2. Fac ce depinde de mine in asa fel incat sa nu il jignesc pe Dumnezeu, care om m-a creat si nu obiect, si „Faca-se voia Ta!”

 

guti flo

 

Pt cel care il apasa constiinta..si nu se mai foloseste de cnp deloc …in niciun domeniu….dupa parerea mea, varianta 2 este cea buna..chiar daca e vb de o „cauza nobila”. Iar daca se foloseste de el in celelalte domenii, de ce nu ar face-o si pt o cerere!..ca tot aia e pt el, indiferent de cauza!

 

Angela

 

Absolut corect!

Daca ai renuntat sa-l mai folosesti atunci fii consecvent cat ti-o ajuta Dumnezeu (bine ar fi pana la capat dar … numai Domnul ne poate intari sa rezistam).

Iar daca inca il mai utilizezi (in cazuri de forta majora, sa zicem, cu procesele de constiinta de rigoare) este o ipocrizie sa nu o faci si acum.

Cred ca pentru dilema lui mircea.v ar trebui un articol separat. Problema ridicata de el este esentiala. Ar trebui ca macar sa incepem sa constientizam ca numai varianta 2 este mantuitoare. Iar daca este asa atunci … e atunci …

 

NIMENI

 

mircea …nici 1 si nici 2 ….!!!
Daca in scenariu este facerea moscheii se va face, daca nu este in scenariu nu se va face, nu-ti mai amara sufletul degeaba. Uita-te la prostimea din jurul tau si vezi daca merita, mai bine roaga-te sa fii sanatos impreuna cu ai tai …!!!

 

Ana Maria

 

Fratilor, CNP-ul este cea mai mare problema.Nu poti trai in sistem fara el.Mai cred ca toti care mai suntem in sistem si credem ca ne putem feri de el, traim o mare iluzie.Am constientizat acest lucru chiar in seara aceasta, intr-un mod trist.Credeam ca pot sa-mi feresc copilul de sistem. M-am inselat.Dupa ce a implinit 18 ani, ne asteptam sa ii soseasca acasa cardul de sanatate, ca la ceilalti colegi de ai sai de generatie.Dar lui nu-i sosea deloc.Nu ar fi fost problema, oricum nu l-ar fi acceptat.Doar ne mai miram din cand in cand, cum ar putea sa-i scape sistemului asa ceva? Insa, am aflat intamplator de ce nu-i sosea cardul, dupa o vizita la medicul de familie , avand o problema de sanatate.Deoarece copilul a lucrat intr-o vara si i s-a facut contract de munca(contractul de munca joaca un rol ff important), sistemul il vedea ca fiind asigurat si nu ca elev.Deci nu l-a mai vazut ca elev, desi el era.Si nu i-a mai vazut nici varsta de la care pornind?, se emit cardurile. Ne-am bucurat atunci, crezand ca am scapat.A, binenteles, medicul de familie a avut grija sa livreze toate instructiunile cum sa intri in posesia lui.Totul a fost ok, pana in aceasta seara cand am primit prin posta o instiintare de la o societate de asigurari emisa pe numele copilului, cu suma care i-a fost virata in contul de asigurare de pensie, tot datorita acelui CONTRACT DE MUNCA. Informarea continea un COD DE BARE atribuit Numelui Copilului. Codul de bare il emite firma de asigurari fara sa te mai intrebe.
CRED DECI, CA PRIN ORICE CONTRACT PE CARE IL SEMNAM, ACCEPTAM TOATE IMPLICATIILE CARE DERIVA DE AICI, CHIAR DACA NOI NU LE CONSTIENTIZAM. Poate ca e timpul sa ne rupem de acest sistem, caci nu mai putem sa traim in el si sa scapam si nevatamati.

 

 

Tagged with:

103 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vali said, on iunie 3, 2017 at 11:26 am

    Orice sistem dictatorial are nişe pe care le poti folosi ca sa il invingi din interior. Nici o dictatura nu se considera pe sine ca abuziva. Intotdeauna se marşeaza pe un scop „nobil si uman” in masurile sale criminale. In momentul in care te rupi total de sistem, ca identitate personala, lupta oficiala s-a incheiat pentru ca tu nu mai existi. Asa au procedat partizanii din munti, sau sfintii nostri parinti Arsenie Papacioc, Cleopa si ceilalti.

    Nu acelasi lucru l-a facut parintele Gheorghe Calciu. S-a folosit de hibele mastodontului mamut comunist care isi ascundea crimele sub masca libertatii si umanismului si s-a facut cunoscut pe plan international prin Europa Libera, fara a partiza cu ideologia lor, ca victima a acestuia, fapt care i-a asigurat viata si libertatea mai tarziu. Parintele s-a folosit de parghiile sistemului pentru a-l ingenunchia, nu din interes personal ci pentru a predica oamenilor Adevarul.

    Sistemul are aceleasi hibe si astazi. Sub masca binelui colectiv, ne pune lanturi tuturor ca sa ne apere de teroristi (!?). Fara cnp, adica identitate, nu poti da in judecata statul sau alte forme oficiale de protest, pentru ca nu existi juridic. In cazul asta poti doar sa te rastesti la sistem dar nimic mai mult. Familiile de crestini cu 7-8 copii n-au nici o sansa sa te urmeze pt ca nu poti fi haiduc cu 10 guri de hranit.

    Fiecare face cum il lumineaza Dumnezeu.

    Apreciază

  2. ionel said, on iunie 3, 2017 at 11:37 am

    GREA TEMA!!! Si eu stau si ma gandesc de multe ori cand ne vom opri sau daca ne vom putea opri. Am mers cu copilu de 1 an jumate la urgente si nici nu au intrebat care e problema sau sa se uite poate e ceva ce nu suporta amanare, nu, prima si prima data: buletinul dvs si certificatul copilului ca ne trebuie cnp-ul. Cand a nascut nevasta-mea la fel am mers la urgente ca erau ceva complicatii si prima intai buletinul sa faca actele, evident ca am fost scos afara ca am inceput sa fac scandal, pai omul moare si tu ai nevoie de acte. La banca daca mergi pentru orice operatiune te intreaba daca esti in „sistem” iti scaneaza buletinul, te intreaba daca mai lucrezi la firma „X”, daca mai ai nr de telefon „Y” si tot asa. Singura varianta e un loc retras, fara tv internet telefon sa te autogospodaresti, dar nici atunci nu cred ca te lasa in pace, nu poti sa detii ceva fara sa platesti impozit, pamant, casa,, coliba orice, pana la urma tot gasesc ei ceva.

    Apreciază

    • vali said, on iunie 3, 2017 at 1:43 pm

      Ionel
      Nu e nevoie sa faci scandal la spital pe tema actelor. N-o sa te inteleaga nimeni. Le spui ca nu ai si gata. Sunt obligati sa te trateze la urgente. Am patit si eu. Sunt o gramada de aurolaci care primesc asistenta medicala gratis fara acte. Pe de alta parte exista si medici crestini la care te poti duce fara card pt consultatii. Si nu numai medici, gasesti si judecatori, avocati, etc. care te pot ajuta cand nu te astepti.

      Apreciază

      • Mimi said, on iunie 4, 2017 at 12:24 am

        Din pacate chiar nu iti fac nimic fara acte. Am asistat recent la urgente la o astfel de situatie. Bunica chemase salvarea pentru nepotul de cateva luni, in stare critica, si nu voiau sa se atinga de copil fara actele lui. Asa ca au asteptat-o pe mama (care era la serviciu) cu cnpul!!!! Vointa din partea doctorilor era dar nu il puteau inregistra ca sa il atribuie unei sectii, sa ii dea medicamente, etc… Au incercat sa fenteze softul, s-au consultat mai multi, si in final au renuntat. Trist, dar adevarat.

        Apreciază

  3. RomeoB said, on iunie 3, 2017 at 11:55 am

    OFF TPIC: DESCONSPIRAREA RIDICOLEI CONSPIRATII NEW-AGEISTE A TRIUNGHIULUI BERMUDELOR:

    Apreciază

    • RomeoB said, on iunie 3, 2017 at 11:59 am

      link preluat eronat:: poate nu-l postat:
      POATE ESTA E CORECT:

      Apreciază

      • RomeoB said, on iunie 3, 2017 at 12:02 pm

        fILMUL DE ;LA POZ NR 6 ESTE CEL CORECT, DAR NU APARE CORTECT.
        CELELEALTE NU LE-AM VAZUT

        Apreciază

    • mihailavl said, on iunie 13, 2017 at 7:17 pm

      Este o poveste s. f. Nu este nimic adevărat cu lumea subterană. Dacă a văzut cineva așa ceva, a văzut arătări demonice și aparatele de zbor avansate sunt de 2 feluri : de origine demonică cum erau icarele din vechime și îi făceau pe oameni să creadă că sunt zei din cer și se închinau lor, adică demonilor și al doilea fel, sunt experimente ale sataniștilor din guvernul mondial, care le fac în zona 50 din pustiul Nevada. Cele mai multe apariții sunt in America și cei mai creduli sunt tot americanii care așteaptă extratereștrii care sunt tot demoni, este destul de clar. Toate dovezile sunt date de NASA și membrii CIA, păi chiar ne-am tâmpit, în mâna cui sunt toate organizațiile mondiale, nu în mâna sataniștilor din guvernul mondial. Păi ăștia de sub pământ au spus că biblia a fost modificată de nu știu cine cred ei, zice naratoarea, păi cine putea să spună așa ceva decât diavolul și că acolo sunt mulți yoghini. Dumnezeu, SFÂNTA TREIME unde este că nu se pomenește nimic?v Și se mai spune că sunt sub pământ de mii de ani, altă minciună, că Sf. Tradiție spune că de la Adam sunt în jur de 7500 de ani. Dacă ei au fugit sub pământ că nu mai era aer, ceilalți rămași cum au supraviețuit? Altă minciună! De unde soare sub pământ? Pământul gol în interior? Nu există foc sub pământ? Păi lava vulcanică de unde vine? Numai aiureli și tâmpenii pentru creduli!!!

      Apreciază

  4. m&v said, on iunie 3, 2017 at 12:07 pm

    Viul mort
    Eu cel viu, în realitate sunt mort și m-am plimbat pe tot pământul, până la marginile lui și am fost vesel, cu inima străpunsă de mândrie, în care iubirea de Hristos nu și-a găsit loc și am murit în fiecare zi câte puțin, crezând marilor înșelări ale științelor și tehnologiilor. Nu mă mai închinam Adevăratului Dumnezeu Iisus Hristos, nu aveam rugăciunea neâncetată, nu doream prezența iubirii Sfinte și am devenit ca vânzătorul Iuda. În mine totul era ruine, totul zadarnic, Doamne, Te rog întoarce-mă și mă miluiește! În anul 2002 (7487 de la facerea lumii), am scăpat de cnp (adică număr de om, însemnând lepădare de Hristos), am renunțat la pensie, am luat o adeverință de la primăria unde m-am născut și găsind un notar cu mare discernământ , mi-a legalizat acest act că m-am născut viu și în ce dată. Apoi am ars toate actele mele originale și am plătit impozitul pe zece ani, pentru a nu fi deranjat până la ultima și definitiva Judecată de Apoi.
    „Vai mine ticălosul! Ce-l așteaptă pe bietul meu suflet! Vai mine smintitul! Oare în ce stare mă voi afla la Dreapta Judecată de Apoi , eu păcătosul? Cum mă voi îndreptați față de Judecatorul Hristos? Ce scuză voi aduce pentru păcatele mele și unde voi ascunde mulțimea fărădelegilor mele? O, întinatule și ticălosule!… Suspin nu am, nici lacrimi și nici pocăință nu aflu; milostenie deloc, nerăutatea și blândețea se afla foarte departe de mine. Vai mie! Ce sa fac eu nevrednicul și întinatul? De unde să încep să-mi mântuiesc sufletul? Haina Botezului am intinat-o, botezul l-am murdărit, sufletul mi l-am înnoroiat, mintea mi-am intunecat-o, viața mi-am cheltuit-o în petreceri si beții. O, pacatosul de mine! Nu știu ce voi face. Ochii mei privesc lucrurile cele de rușine, urechile ascultă cântece lumești, mirosul adulmecă după miresme, gura îmi este pornită spre lăcomie. Vai mie, ticălosul! Mâinile mele se bucură în păcate și împletesc nedreptăți ; trupul meu dorește să se tăvălească în noroiul fărădelegii și caută paturi moi și mâncare aleasa.
    Vai,vai, o, nelegiuitul, întunecatul și întinatul! Unde să merg nu știu! Cine mă v-a scoate din acel foc amar? Cine mă va izbavi din întunericul cel mai dinafară al înfricoșatului iad? Cine mă v-a izbavi de scrâșnirea dinților? Vai, vai mie scârbosul și nelegiuitul! Mai bine era să nu ma fi nascut!…
    O, de ce slavă mă lipsesc eu înnegritul! De ce cinste si de ce cununi! Ce bucurie si veselie voi pierde fiindcă m-am robit de păcat! Ticaloase suflete, unde iți este umilința, unde luptele, unde virtuțiile? Vai ție întinatule! În ce loc te vei afla in ziua aceea? Ai facut vreun bine ca să placi lui Dumnezeu? Vei merge in mocirla iadului. Cum vei răbda vaiul si scrâșnirea? O, intinate suflete, cum ai poftit să te tăvălești mereu in necurație, cum ai slujit necontenit pântecelui?
    Nelegiuitule și stricatului, ce rușine vei suferi in fața lui Dumnezeu? Căci smintiți socotește Domnul Dumnezeu pe toți păcătoșii pământului. Cu ce ochi te vei uita la dumnezeiasca Sa față? Spune-mi! Ai citit în Sfânta Scriptură de acele prea minunate priveliști pe care Domnul le v-a infăptui cândva. Spune-mi deci, o, suflete, ai vreo faptă vrednică de acea slavă? Cum vei intra acolo, după ce ai întinat dumnezeiescul Botez? Vai de tine, ticaloase suflete al meu. Vei moșteni focul cel veșnic și unde v-a fi atunci cineva, ca să te mantuiască? Ci, Doamne Dumnezeul meu, întorcându-mă și iertându-mi păcatele, mântuiește-mă de foc, de scrâșnirea dinților și de amarul iadului.

    Apreciază

  5. Angela said, on iunie 3, 2017 at 12:31 pm

    Spune Ana Maria „Poate ca e timpul sa ne rupem de acest sistem, caci nu mai putem sa traim in el si sa scapam si nevatamati.”. Eu ii dau dreptate 100% si poate ca inca multi altii. Dar de aici si pana la a face un pas concret este o cale foarte lunga. Evident ca nimic nu se poate fara Dumnezeu. El este Cel care ne intareste in toate insa alegerea este a noastra si, de ce sa nu recunoastem, este foarte greu sa renuntam de bunavoie la bunatatile lumii acesteia mergand pe o cale care pare mai grea si decat a calugarilor de astazi care au un acoperis deasupra capului, mese la ore fixe samd (o situatie de invidiat de multi sarmani care-si pun de multe ori problema zilei de maine si pleaca in cele 4 zari ca sa castige o paine).

    Oooo … de cata smerita cugetare este nevoie ca sa consideram intelepciunea lumii acesteia nebunie in fata lui Dumnezeu, sa parem nebuni pentru a fi intelepti, sa nu ne amagim cu slujirea la 2 domni si cate si mai cate dar in acelasi timp sa avem convingerea deplina ca Hristos ii va ajuta pe toti care vor crede in El si-L vor marturisi.

    Mie imi este clar ca omeneste nu este posibil „sa ne rupem de acest sistem” dar daca Dumnezeu ne va intari o vom putea face.

    Mi-ar place ca discutia sa nu alunece spre rucsacul pregatit dupa usa si alte asemenea. Cred ca fiecare om isi are drumul sau luminat fiind de Dumnezeu. Scapare nu exista nici in pustia din centrul Bucurestiului unde te afli ca un fir de nisip in desert si nimeni nu stie de tine (poti sa mori linistit – nimeni nu te va cauta decat daca ai sa le dai bani sau ii va deranja mirosul) si nici in varful muntelui sau, ma rog, in nu stiu ce bordei ascuns unde tot te va gasi cineva care-ti va cere socoteala pentru ca te afli acolo.

    Cred ca cei care incep sa inteleaga lucrurile ca si Ana Maria sa se roage Domnului sa-i calauzeasca pe un drum mantuitor. Ideal ar fi ca sa se adune mai multi in acelasi cuget si sa faca mici comunitati in locuri cat mai ferite de cele ale lumii (ex. – sunt multe sate in care mai locuiesc doar cativa batrani). Acolo vor fi mai feriti ei si copiii lor de ispitele lumii si vrand-nevrand vor fi nevoiti sa se adapteze la un mod simplu de vietuire (pt ca asa vor fi conditiile). Cei care vor incerca sa mute orasul la tara vor esua. Doar cei care vor cauta cu dinadinsul simplitatea si pe Dumnezeu vor avea sansa ca El sa devina sprijinitorul lor. Alegerea va fi insa a noastra daca vom nadajdui in cele ale lumii sau in Dumnezeu.

    Din pacate oamenii slabanogesc pe zi ce trece atat fizic cat si sufleteste asa ca ar fi bine ca fiecare sa faca singur pasii pe care Domnul il intareste sa-i faca iar daca vor mai fi si altii care vor vrea sa i se alature sa fie cu mare bagare de seama si sa nu ia hotarari pripite.

    Pana la urma alegerea este intre Imparatia Omului care se construieste acum in lume si Imparatia lui Dumnezeu care nu este pentru viata si lumea aceasta.

    Bucurie si mantuire tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  6. m&v said, on iunie 3, 2017 at 12:36 pm

    Îmi cer iertare, e vorba de anul 2012.

    Apreciază

  7. carmen said, on iunie 3, 2017 at 1:21 pm

    In cazul in care esti singur…fara copii,familie…esti tanar si in putere…poti sa te retragi in pustietatea muntilor si sa te rupi de sistem…Viata de pustnic…va mantui omul la sfarsitul vremurilor antihristice care urmeazasa vina in f scurt timp…

    Apreciază

    • Angela said, on iunie 3, 2017 at 3:14 pm

      Oare atat de neputinciosi am ajuns? Confortul de acum se datoreaza tehnicii si multi dintre noi suntem abia la a 2-a sau a 3-a generatie de incaltati. Pana acum, vreme de cateva mii de ani, oameni au trait simplu cu cele lasate de Dumnezeu. Si aveau 8-10-14 copii.

      Cred ca problema nu este supravietuirea in sine ci pecetluirea launtrica care ne leaga de bunatatile lumii acesteia. De astea nu ne putem desprinde de fapt. Ori asa cum pacatul se savarseste mai intai in minte asa si aceasta legatura cu confortul ne va conduce la accesptarea pecetii propriu-zise pentru a nu pierde ceea ce credem ca ne este indispensabil.

      Astea sunt insa doar amagirile vrajmasului.

      ps – am trecut prin asta si stiu din proprie experienta. Viata la tara este o minune si, culmea, nu indeplinesc conditiile spuse de Carmen mai sus 🙂

      Apreciază

    • ayeaye20 said, on iunie 3, 2017 at 4:20 pm

      Parintii rusi din Sarea pamantului nu au indemnat ca cineva sa mearga singur ci in grupuri de 10, 15 singur nu va scapa

      Apreciază

      • el said, on iunie 4, 2017 at 7:04 pm

        saccsiv

        de ce nu publici si comentariul adresat aici lui ayeaye?
        te/ PE CINE supara ADEVARUL despre tara aia DEPRAVATA si CAZUTA, ajuns CURVA diavolului ?!

        .. sau poate crezi ca e mai bine sa traiasca GUNOAIELE in mocirla MINCIUNII(/parerii de sine) lor confortabile si sa nici nu stie ca sunt si alti oameni VREDNCI pe pamant… doar ca la Judecata ACEIA II VOR JUDECA pentru LEPADARE si APOSTAZIE !

        si daca cuvintele unui om pacatos NU le pot/puteti purta CUM VA FI la Judecata ?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 4, 2017 at 7:55 pm

        el

        Nu mai vreau acest limbaj.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on iunie 4, 2017 at 10:01 pm

        Luca 13, Capitolul 13
        1. Şi erau de faţă în acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al căror sânge Pilat l-a amestecat cu jertfele lor.
        2. Şi El, răspunzând, le-a zis: Credeţi, oare, că aceşti galileieni au fost ei mai păcătoşi decât toţi galileienii, fiindcă au suferit aceasta?
        3. Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.
        4. Sau acei optsprezece inşi, peste care s-a surpat turnul în Siloam şi i-a ucis, gândiţi, oare, că ei au fost mai păcătoşi decât toţi oamenii care locuiau în Ierusalim?
        5. Nu! zic vouă; dar de nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.
        6. Şi le-a spus pilda aceasta: Cineva avea un smochin, sădit în via sa şi a venit să caute rod în el, dar n-a găsit.
        7. Şi a zis către vier: Iată trei ani sunt de când vin şi caut rod în smochinul acesta şi nu găsesc. Taie-l; de ce să ocupe locul în zadar?
        8. Iar el, răspunzând, a zis: Doamne, lasă-l şi anul acesta, până ce îl voi săpa împrejur şi voi pune gunoi.
        9. Poate va face rod în viitor; iar de nu, îl vei tăia.

        Apreciază

      • el said, on iunie 4, 2017 at 10:35 pm

        saccsiv

        ok, atunci asteapta/ primeste cu bun venit mierosii si mincinosii !

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 4, 2017 at 10:41 pm

        el

        Nici pe aia.

        Apreciază

      • el said, on iunie 4, 2017 at 11:55 pm

        „vierii ” Viei (Lui Hristos) cei batrani s-au dus la Domnul, ca ORICUM NU ii asculta nimeni, … cei hirotoniti ( DEGEABA)… AU VANDUT Via la Creta si in octombrie… bor e RUNIA Viei si mladitele ei sunt MOARTE( MAJORITATEA) !
        cine are urechi de auzi sa auda, cine NU PRICEPE sa doarma in continuare leganat de „dulceatza” AMGAIRILOR lui mieroase si mincinoase.
        HOTARAREA a fost luata !

        … de aceea poate tema ii priveste pe putini, ca restul or sa crape CNP-uiti !

        Apreciază

  8. Alexandru said, on iunie 3, 2017 at 2:25 pm

    In tâlcuirea Apocalipsei SF Ioan, SF Andrei al Cezareei talcuieste ca in vremurile din urma omul va avea nevoie de o înstrăinare îndoită, ca sa se poată naște omul duhovnicesc. Iar pana si in pustie ni s-a spus de a merge in grupuri caci altfel nu va fi supraviețuire. Deja in bisericile in care a intrat ecumenismul au intrat duhuri rele. Sa căutam părinți pt a nu fi lipsiți de SF Taine.

    Apreciază

  9. Suveranul said, on iunie 3, 2017 at 2:49 pm

    Fraților, de când va tot vorbesc! Omul nu se naște cu CNP. Fiecare om vine în lume „cenepeless”. Ce se întâmplă? Ca tot vorbim de contracte, părinții după ce se naște coopilul în calitate de DECLARANTI, se prezintă la oficiul de stare civila în raza căruia a avut loc EVENIMENTUL (nasterea) și se emite de instituția statului un certificat de naștere, în baza înregistrării. Desigur originalul rămâne la primarie, și se eliberează o copie, pe care toți o avem și credem în ignoranta noastra ca suntem noi. În fond, și juridic vorbinu, prin înregistrarea acelui eveniment, are loc defapt un contract; DA! Contractul social ( cine a citit cunoaste). Dar, subiectul este un pic mai profund. În terminologia Codului Civil, defapt acel contract dintre părinți și ofițerul de stare civila în numele copilului, NAȘTE o PERSOANĂ FIZICĂ- subiect de drept civil cu drepturi și obligații. În realitate se creează o Ficțiune, o ENTITATE LEGALĂ care exista doar și numai pe hârtie. Statul fiind el însuși o ficțiune poate opera doar cu ficțiuni, în consecință e creat o punte catre fiecare dintre noi oameni în carne si oase creații a Lui Dumnezeu. Acum despre CNP. Va intreb: cine este purtător de CNP, omul sau persoana fizica? Bravo celor cară v-ați dat seama. Statul este o corporație respectiv ROMANIA este un SRL! Persoana fizica este instituție de drept! Aloooooo! Ah si sa nu uit. Dovada ca certificatul, buletinul, pașaportul, permisul (sic) de conducere nu sunt ale noastre o specifica chiar ei în „lege”. Toate actele sunt proprietatea statului. Ba mai mult, va mai aduceți aminte când eram copii, și doamna invațătoare ne învața sa ne scriem numele corect? Și spunea cu A mare și următoarele litere mici Ana este nume de fata, iar ANA în totalitate cu majuscule este o firmă! Acum uitați-vă pe propririle acte și vedeți numele vostru cum este scris?! BINGOOOOO

    Apreciază

    • Salz said, on iunie 5, 2017 at 12:17 am

      Ma intriga ce spui tu. Dezvolta putin subiectul.
      Daca parintele nu se duce la oficiul de stare civila, acel copil practic nu exista pentru statul roman.
      Nu exista inca pana acum un mod de renuntare la CNP. Poate doar daca renunti benevol la acte. Statul sigur nu iti ofera acte fara CNP si o data ce renunti sa mai folosesti actele statului esti pe cont propriu. Sa renunti la servici, sa nu mai ai o casa nici macar inchiriata, sa nu mai ai nimic. Sa traiesti ca un boschetar pe te miri unde caci neavand acte nu poti cumpara sau vinde. Caci servici inseamna cont bancar pentru salariu. Si chiar de am avea saci de cash, poti sa ai milioane, daca nu ai buletin nu poti cumpara sau inchiria o casa. Fara casa si servici, singura posibilitate o reprezinta padurea. Dar si padurile apartin statului.

      CNP-ul este o lepadare in mod cert. Caci stim ca e un numar si ca Dumnezeu nu ne permite sa stergem Pecetea Botezului. Cand o stergi e lepadare. Cand te intreaba la banca CNP-ul, la abonamentul de telefonie, la servici, la actele de proprietate.. practic peste tot ne legitimam cu un numar si nu cu numele primit la Botez.
      Cod numeric PERSONAL.

      Deci ce e de facut?

      Apreciază

      • Suveranul said, on iunie 5, 2017 at 7:47 pm

        Salz, fratele meu! În primul și în primul rand sa cădem de acord asupra noțiunilor. Ce este LEGITIM, este automat și LEGAL, iar ce este LEGAL, NU tot timpul este și LEGITIM! Sistemul juridic este de natură legalistă, în consecință folosește un limbaj propriu recunoscut ca fiind :LEGALEZĂ! LEGÁL, -Ă, legali, -e, adj. Care există sau se face în temeiul unei legi, care este prevăzut de o lege, conform cu legea; licit. – Din fr. légal, lat. legalis. LEGÍTIM adj. 1. fundamentat, îndreptățit, întemeiat, just, justificat, logic, motivat, serios, temeinic, (livr.) îndrituít, (fig.) binecuvîntát. (Un motiv ~.) 2. drept, îndreptățit, just.
        Principiile democrației au fost așternute pe Declarația de Independență a SUA: ” « Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din CONSIMȚĂMÂNTUL celor GUVERNAȚI …” Char azi citeam în Cazanii ca ” Omul a fost zidit de Dumnezeu LIBER ȘI STĂPÂN PE SINE” – capabil a se AUTO-GUVERNA ! Prin ceea ce am scris la primul comentariu se traduce în fapt prin MANDATAREA guvernului a acestei calități de a mă auto-guverna, consimțământul reprezentându-l însăși înregistrarea în societatea ROMÂNIA SRL. Să ieși din societatea ROMÂNIA SRL, NU înseamnă să părăsești fizic teritoriul în care NU tu ai ales sa te naști, e la fel de simplu ca și cum ai parasii un partid. Noi știm din Scripturi ca Domnul a dat pământul în stăpânire oamenilor, iar nu corporațiilor, entităților fictive-legale. Dacă cineva are intâietate asupra vreunei revendicări sau pretenții , acela este omul inaintea ori cărei entități fictive, creații legaliste care există doar și numai pe hârtie. Eu omul am temei legitim, justa cauză….. corporațiile doar pretenții legale. Legat de document de identitate -insuși cuvântul identitate duce cu gândul ca exista un duplicat. La comentariul de mai sus am scris ca originalul rămâne la ei, iar noua ni se emite o copie u care operam în jurisdicția legalității. Dacă totuși vrei sa nu mai ai nimic de a face cu statul, intocmeste-ți un act de autentificare- căci fiecare individ este unic și irepetabil- cu care sa ramai în jurisdicția naturală, rettagandu-ți consimțământul de a mai fi guvernat. Noi ortodocși suntem oarecum privilegiați, fiindcă noi avem un act care ne face cetateni ai singurei societăți divino-umane:Biserica. Ce spuneau mucenicii când erau întrebați de nume?! Sunt creștin! Eu consider ca certificatul de botez sta ca act de identificare legitim dar și legal. Unul din drepturile inalienabile ale omului este proprietatea. Tu dacă deja ai casa, mașina, apartament ești proprietar legitim, numai ca prin înșelare și vicleșug statul ne-a îndemnat pe toți sa ne înregistrăm proprietățile pe acea persoana fizică scrisa cu majuscule -pe entitatea legală care este în fond proprietate a statului. Nu degraba plătim taxe pe proprietate…statul este indreptatit și legal dar și legitim sa pretindă acele taxe. Un principiu fundamental al legii este acesta: NICI O LEGE OMENESCA NU POATE ABROGA UN DREPT FUNDAMENTAL AL OMULUI! Iar unul din aceste drepturi aștept dreptul de posesiune .

        Apreciază

      • Salz said, on iunie 6, 2017 at 12:19 am

        Am citit comentariul tau. Teoretic ai dreptate. Eu personal nu am un certificat de botez de la Biserica. Nu inteleg cum as putea avea un act de autentificare, cum sa il fac, despre ce ar fi vorba.
        Iar cu acel certificat de botez sau act de identificare nu pot plati darile. Statul imi va lua proprietatea si ma va considera tot CNP. Ba mai mult, daca ma adresez statului trebuie s-o fac prin intermediul institutiilor statului, caci si tribunalele sunt tot ale statului.

        Repet, teoretic tu ai dreptate. Practic nu vad nicio posibilitate de iesire, decat cu picioarele inainte.
        Nu exista o cale legala clara prin care sa anulezi un CNP. O cale prin care o persoana sa nu mai aiba CNP.

        Apreciază

      • Suveranul said, on iunie 6, 2017 at 1:40 pm

        NU ȘTIU CUM SA-ȚI EXPLIC MAI BINE! E în felul acesta: statul este Creatorul persoanei fizice CNP, adică a certificatului de naștere, a cărți de identitate și a tuturor documentelor ce derivă din certificat. Acum imaginează-ți ca aceeastă persoană fizică CNP este un vehicul cu care să operezi în comerț sau în raporturile juridice de zi cu zi. Îți este oferit de către stat ca o alternativă legală la posibiltatea legitimă de a te manifesta în acțiunile zilnice. Imaginează-ți ca acest vehicul, din moment ce consimți sa-l folosești ca metodă de identificare va trebui sa plătești creatorului, adică statului, diferițe pretenții financiare: taxe, impozite, accize. Eu te întreb acum, cine este proprietarul casei tale? Persoana CNP creația statului! Pai dacă tu ai fi proprietar de jure, ai mai plăti taxe pe proprietate? E limpede, tu ai doar un titlu de proprietate pe numele ficțiunii CNP. Asa și cu autovehiculul, statul este proprietarul, iar tu doar deținătorul unui titlu!

        Apreciază

      • Salz said, on iunie 6, 2017 at 3:59 pm

        Sunt incredibile comentariile tale. Ar trebui mediatizate maxim. M-a socat ideea ca numele e scris fix ca numele unui SRL. E incredibil. Pe buletin apare si adresa, dar acolo nu sunt doar litere mari. La fel si campurile descriptive precum First Name.

        Si pe cat de uimitor pare, pe atat e de clar, inregimentarea apare la nastere cu acel CNP.
        Sunt multi copii de tigani nascuti in satra care nu au certificat de nastere si nici CNP. De aia cand se afla in Germania se pot da nemti. Nimeni nu ii poate verifica. Acestia sunt apatrizi.

        Totusi ma gandesc la o solutie legala dar si legitima in acelasi timp. Cred ca renuntarea la cetatenie ar fi utila. A renunta la cetatenie inseamna ca nu mai ai treaba cu statul roman dpdv legal. Legitim ramai roman caci ai fost nascut roman.

        Am citit despre acest subiect si cand nu ai nicio cetatenie esti apatrid. Ciudat am aflat ca apatrizii beneficiaza de aceleasi drepturi precum cetatenii romani. A fi apatrid este un avantaj enorm. Nu sunt foarte multi, si apatrizii trebuie doar sa respecte legile de pe teritoriul tarilor pe care se afla. Dar nu sunt supusi acelorasi obligatii ca si cetatenii respectivelor tari.
        Insa statul roman nu te lasa sa devii apatrid. Se poate renunta la cetatenia romana doar daca obtii cetatenia altui stat sau exista dovezi clare ca un alt stat iti va oferi cetatenia. (Nu inteleg ce inseamna aceste dovezi clare.)
        Apatridul poate lucra si nu poate fi discriminat la angajare. Deci sigur poate avea si cont bancar pentru salariu. Dar sigur nu are CNP caci nu e cetatean. Sau maxim poate primi un numar de act care e temporar din moment ce nu e cetatean roman.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Statelessness
        O sa mai citesc despre asta.

        Apreciază

      • tataia said, on iunie 7, 2017 at 10:15 pm

        In SUA statul pacaleste lumea cum ar fi nevoie de permis de conducere pentru a conduce o masina desi nu exista nici o lege in aceasta privinta…Totul porneste de la definitia termenului de „sofer” (driver). Permis de conducere (driver’s licence) ar trebui sa se aplice doar pentru soferi….IAr definitia de dictionar a termenului de driver din engleza este aceea ca „driverul” este o persoana care conduce un vehicul cu tractiune mecanica, animala sau o turma de animale in scopuri comerciale! Ati inteles…canduci un camion pentru bani esti sofer si ai nevoie de permis de conducere. Conduci propria ta masina in scopuri pur personale inseamna ca nu esti sofer deci nu ai nevoie de permis de conducere.

        Apreciază

      • totedati said, on iunie 11, 2017 at 7:49 pm

        Asta n-o știam, că legal e nevoie de permis de conducere la licurici doar dacă conduci în scop comercial mașina.

        Apreciază

    • Suveranul said, on iunie 8, 2017 at 2:54 pm

      Tataia, este un pic mai amănunțit acest aspect cu conducerea. În primul rand trebuie analizată definitia vehiculului și vom observa ca transpare izul comercial: …folosit în MOD CURENT PENTRU TRANSPORTUL DE PEROANE, MARFĂ SAU SERVICII… ! Au legalizat într-atât încât pana și văcarul este și el CONDUCĂTOR,- adică și el cade sub incidența Codului Rutier. Se poate și la noi. De ceva vreme eu cu un bun prieten, avem o corespondență cu IGPR pentru a dobândi printr-un act oficial dreptul divin și inalienabil al omului de a călători într-un mijloc de călătorie mișcat de un motor cu combustie internă FĂRĂ A CERE PERMISIUNEA UNEI FICȚIUNI ÎN A NE ANGAJA ÎN ACȚIUNI CARE NU ADUC VĂTĂMARE SAU PAGUBĂ NIMĂNUI.

      Frate Salz…. apatridul este tot o construcție legală, adică o persoană entitate a codului civil. Noi NU trebuie niciodată sa renunțăm la calitatea de OM, acceptând diferitele etichete ale statului, care prin limbaj și definiții viclene ne atrag sub jurisdicția statala, unde suntem automat la degetul lor mic. Te-ai întrebat vreodată de unde are statul autoritatea de a ne vaccina sau de a ne interna copii intr-un centru de plasament fără acordul părinților? Agenții guvernamentali acționează legal asupra persoAnei fizice, asupra ficțiunii întocmite imediat după nașterea fiecărui prunc, prin înregistrarea la oficiul de stare civila. Din punct de vedere legal ei sunt acoperiti; ba mai mult prin înșelare și prin ignoranta părinților au și consimtamantul lor- originalul semnat de ambii părinți. De aceea ti-am spus ce este LEGITIM tot timpul este și legal, dar ce este LEGAL Nu este tot timpul și legitim! Citește mai multe pe suveranitate.wordpress.com rasfoieste-l de la început, ai sa găsești multă informație de calitate. Doamne ajuta!

      Apreciază

  10. Vali said, on iunie 3, 2017 at 3:22 pm

    Da, tema foarte grea. Ma gandesc mereu la asta.
    In capul si in sufletul meu am iesit din sistem, dar in realitate sunt bagata pana-n gat…

    Sa renunti la CNP inseamna sa renunti la cartea de indentitate.
    fara ea nu poti avea servici nici casa.
    Ne ducem in munti? Toti? in cazul asta statul va gasi o solutie si la asta…. trebuie sa platim taxe pt faptul ca suntem in viata.
    Daca un milion-doua de oameni se duce in munti, se va inventa o taxa si pt asta, un mod de a ne lega. Si asta n-ar fi o problema, platim si gata! dar cu ce platim? daca traim in munti si ne hranim cu ce ne ofera natura, cum si cu ce achitam taxele?
    Ne vor lua copiii

    Mereu visez sa am o mica ferma, sa am gaini, rate, o vacuta, vreo 2 oi, o mica livada, gradinita de zarzavaturi…. eh ce vis
    Dar asta inseamna ca suntem tot in sistem….

    Nu cred ca as fi in stare sa traiesc ca pustnic, m-am nascut si trait toata viata la oras, anii se tot aduna pe umerii mei… ati scris aici un articol despre ce se poate manca in pustietate… eu abia deosebesc copacii intre ei!
    Solutia mea e sa ma fac mica-mica, sa folosesc sistemul si uneltele sistemulu cat mai putin posibil, doar cand sunt OBLIGATA
    Dar tot fac parte din sistem, am o locuinta (obligatoriu carte de indentiate), sa ma inscriu la o biblioteca (carte de identitate), servici, somaj, servici etc….

    Apreciază

    • ban said, on iunie 4, 2017 at 12:26 am

      Cred ca de asta sfarsitul e mai aproape decat credem, cum spunea pr. Serafim Rose: pt. ca orice ai face in zilele astea, nu prea mai poti scapa de urmarirea prin cnp, taxe, acte biometrice, camere video, sinod anti-ecumenist nu se intrezareste; de aceea cipuirea a avansat asa de mult, unii chiar si in mana; cred ca astea indica putinul timp ramas.

      Apreciat de 1 persoană

  11. pamaio said, on iunie 3, 2017 at 3:37 pm

    Inca o data statul are grija noastra….sa nu cumva sa ne fie rau…

    http://www.economica.net/montarea-contorului-inteligent-de-energie-electrica-e-obligatorie-cine-refuza-ar-putea-fi-deconectat_138774.html

    Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 1:48 am

      @tataia,

      tu spui ca sant scotian in privinta economiei la utilitati. Mesajul principal nu este „economia” in sensul scotian, ci sa consumi mai putin.
      Ce parere ai, vor merge astia mai departe cu smartmetrele astea?
      Daca da, ce preferi, smartdinasta sau fara electricitate?
      Daca alegi solutia offgrid, pt cine crezi ca e mai usor sa treaca la offgrid (cu solar, eolian…), sau chiar sa renunte de tot la electricitate, pt unul ce consuma 10kwh/luna sau pt unul ce consuma 100kwh/luna?

      Acum sper ca ai inteles demersul meu, care nici macar nu e al meu, ci al vietii mai calugaresti.
      Nu uita:
      „Daca nu te calugaresti tu, te calugareste viata”, mai ales in aceste vremuri.

      Virgil Gheorghiu spunea in „Ora 25” – roman scris prin 1945-1947 si aparut in 1948, ca vor rezista doar cei ce vor folosi electricitatea doar pt iluminat. Pe el il asxifiau toate masinariile electrice inca de prin 1940. Mare vizionar. Da astia l-au intrecut, ca acum nu va mai trebui sa folosesti electricitatea lor nici macar pt iluminat. eventul trebuie sa folosesti electricitatea ta.
      Asta da lucrare: ca sa poti fi liber trebuie sa renunti la electricitate; apoi la gaze, apoi la apa, apoi la tot ce trebuie sa cumperi si sa vinzi.

      Doctrina protestanta este: nu renunt la nimic acum, nu fac nimic acum, ca oricum ce e scris se va intampla, iar atunci Dumnezeu va da har si ma va intari brusc ca sa fac fata la „si nu voi putea cumpara sau vinde…”.
      Ortodoxia spune un pic diferit.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 4, 2017 at 4:01 am

        mircea.v

        Politicianul OLANDEZ de extremă-dreapta GEERT WILDERS riscă ÎNCHISOAREA pentru ca ar fi spus despre ISLAM că este o „IDEOLOGIEI A RĂZBOIULUI ȘI A URII”

        http://ortodoxinfo.ro/2017/06/03/politicianul-olandez-de-extrema-dreapta-geert-wilders-risca-inchisoarea-pentru-ca-ar-fi-spus-despre-islam-ca-este-o-ideologiei-razboiului-si-urii/

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 9:34 am

        Pai si ce sa facem, asa scrie la cartea lor. Coranul spune asta, nu olandezul, nu eu… Practica asta arata….

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 9:48 am

        Chiar ar fi bun un astfel de proces, ca s-ar mai mediatiza un pic despre Coran. Poate nu mass-media oficiala, da blogurile, sursele alternative de info…
        Mi se pare incredibil cum s-a strecurat ideologia asta in ziua de azi, fara ca nimeni sa arata ce scrie f clar in coran. Rezulta, ca e si asta o conspiratie a celui rau/a sistemului.

        Hotul striga „hotii”

        Apreciază

      • tataia said, on iunie 5, 2017 at 6:43 pm

        @mircea v. Cred ca vor impune smart-meterele…NU striu daca sint o problema esentiala…sint convins ca unii oameni au probleme de sanatate de la ele…ca doar nu or fi nebuni sa inventeze asemenea simptome. Cu toate acestea nu stiu daca afecteaza pe toata lumea in aceeasi masura. SA fim constienti ca sintem deja supusi la nenumarate alte surse de radiatii electromagnetice…releele radio, stilpii de inalta tensiune, releele GSM, telefoanele mobile, WiFi-ul, cuptoarele cu microunde, becurile economice…etc, etc. Asa ca nu stiu daca o astfel de sursa de radiatie in plus sau in minus este relevanta. Sa nu uitam faptul ca radiatiile electromagnetice nu ar avea nici un efect asupra noastra daca nu am fi deja intoxicati cu metale grele. Deci pierdem din vedere cauza primordiala…

        Deci eu spun sa consumam energia electrica a lor cit putem. Cind nu vom mai putea evident cea mai buna solutie ar fi cea off-grid…iar eu nu ma gindesc nici la eoliene nici la solare…ca nu sint „ecologist” de tastatura care nu a plantat un pom in viata sa (nu ca as face referitre la vreo persoana de pe acest blog). Ci consider ca e bun un generator electric mai mic….6KW pe benzina…la urma umei nu avem nevoie de atita energie electrica cum credem noi…poti sa il pornesti seara doua ore pe zi sa asculti la radio si sa tii un bec aprins…si asta este tot ceea ce conteza. Mai bagi masina de spalat o data pe saptamina si cu asta basta…

        Trebuie sa ne invatam de pe acum sa consumam putin pentru ca atunci sa nu suferim un soc puternic la scaderea nivelului de trai? NU imi pare foarte relevant…adevaratele socuri vor fi altele….si anume acelea ca va trebui sa renuntam la CNP…la intreaga noastra identitate legala, la dreptul de a munci, de a plati impozitele ( nu ca impozitele ar fi ceva bun) la dreptul de a „vinde sau a cumpara” si in cele din urma la dreptul de a trai in aceasta societate…la un loc cu familia, copiii, etc…acela va fi soc puternic…nu acela ca iti vor taia curentul daca nu vrei smart meter….

        Daca nu te calugaresti te calugareste viata..ok…s-ar putea sa fie foarte adevarat pentru generatia noastra….dar bunicii nostri? Ei cum de au avut sansa sa nu se calugareasca? Sa traiasca o viata mai mult sau mai putin pacatoasa ca apoi sa se pocaiasca de pacatele lor spre sfirsitul vietii…si in acest fel sa aiba o sansa la mintuire….Se pare ca noi nu vom avea parte de asa ceva….sa ne gindim la pocainta abia dupa 60-70 de ani….putem muri in clipa urmatoare…

        Apreciază

      • tataia said, on iunie 5, 2017 at 6:52 pm

        @ mircea v…Oricum renuntam la destule de pe acum…Adica fratii crestini nu si-au luat pasaport biometric…multi au renuntat la cardurile bancare si retrag banii de la banca sub forma de cash…daca de la 1 ian ne vor amprenta ca sa iesim in spatiul schengen nu vom mai iesi….etapele urmatoare vor fi sa renuntam la permisul de conducere si ulterior la CNP…acestea imi par esentiale…sa ma zgircesc ca in bancurile cu scotieni la apa, caldura, gaze, electricitate nu imi pare esential…Ei si asa ne spun ca „planeta are resurse limitate si nu e bine sa consumam mult”..ceea ce in mod evident este o minciuna. Petrolul, gazele si carbunele nu se pot termina in acelasi fel in care nu se poate termina aerul sau apa. dar la instaurarea noii ordini mondiale ei vor ca populatia sa fie deja bine prelucrata in acest fel….”resursele sint foarte limitate deci trebuie sa te multumesti cu putin”…Desigur noi vom fugi din aceasta lume….(care vor avea curajul sa o faca…eu deocamdata nu ma vad prea curajos…dar sa ma intareasca Bunul Dumnezeu in credinta) pentru ca nu putem accepta aceste doctrine antihristice…dar pina atunci….

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 5, 2017 at 10:31 pm

        @tataia,

        la smartmetrele astea pr principala este ca se stie orice „miscare electrica” in casa ta, in timp real. Adica, supravegherea nu s-a terminat odata ce ai intrat in casa ta. Stiu cand ai aprins becul, cand ai mers la baie, cand te uiti la TV, cand speli rufe, cand mergi la culcare, cand te trezesti… Pe mine unu ma scoate din minti asa ceva. Plus ca au apasat pe buton si ai ramas in ceata, ca se pot juca cu tine precum soarecele si pisica.

        E cum spunea acel pustnic in sec 14, ca fiecare aspect al vietii va fi controlat. Si asta e alt pas.

        Asta e pr.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 5, 2017 at 10:42 pm

        STARETUL ANTONIE: „La venirea antihristului, totul deja e pregatit, centralizarea e deplina, poporul e numarat, fiecare e cu numarul sau si cu cartela sa, iar în ea e inclus totul, până şi opiniile omului şi concepţia lui despre lume” / CAND A INCEPUT TOTUL? / Si mai ales: CE PUTEM FACE?

        http://ortodoxinfo.ro/2017/06/05/staretul-antonie-la-venirea-antihristului-totul-deja-e-pregatit-centralizarea-e-deplina-poporul-e-numarat-fiecare-e-cu-numarul-sau-si-cu-cartela-sa-iar-ea-e-inclus-totul-pana-si-opi/

        Apreciat de 1 persoană

      • tataia said, on iunie 5, 2017 at 11:39 pm

        @ mircea v. DA..in principiu nici mie nu-mi place sa imi faca „ei” amprenta electrica….mai ales ca ar putea observa ca eu inca mai folosesc becuri cu incandesenta (de care nu mai e voie) si inca d-alea de puteri mari (300-500W), aspirator de 2500W (de care iar nu e voie), monitoare de calculator cu tub (CRT) si eventual lampi fluorescente (popular „neoane”) cu aprindere clasica….starter si bobina de inductie…nu din astea noi cu electronica. Dar cum am spus….daca nu ma voi intelege deloc cu smart-meterul lor le voi spune sa isi bage energia electrica a lor undeva iar eu imi cumpar generatorul meu si folosesc atita curent cit imi permite punga sa cumpar benzina…Chiar si aici la oras…montez generatorul in balcon si asta este….chit ca vor spune vecinii ca sint nebun si/sau imi vor sari in cap daca voi folosi generatorul la ore mai tirzii…Daca ar fi sa ma mut la tara chiar nu as avea nci o problema sa am curent doar pe propriul meu generator….ca in curte la mine nu va indrazni sa vina nimeni sa imi spuna ce sa fac…

        Apreciază

  12. bi3 said, on iunie 3, 2017 at 4:10 pm

    Da, chiar că temă grea… Știți pe cineva (în afară de pustnici și boschetari) care să trăiască fără CNP?

    Apreciază

  13. ayeaye20 said, on iunie 3, 2017 at 4:18 pm

    „Binele nu mai este bine, dacă mijloacele sunt rele” (Sfântul Grigorie Teologul, Cuvântarea teologică 1, 4 PG 36, 16C).

    Apreciază

    • vali said, on iunie 3, 2017 at 6:30 pm

      Daca renunti la cnp banuiesc ca nu mai suni la politie ca sa ceri ajutor. Si nici vreo sansa nu mai ai in fata traficantilor de carne vie si organe care genul asta de victime cauta. Aveti grija la ce ii indemnati pe oameni sa faca si mai ales cum. Plecatul in munti echivaleaza cu suicidul.

      Apreciază

      • ayeaye20 said, on iunie 3, 2017 at 8:28 pm

        Dovada ca nici macar nu ai vazut ce am scris: plecatu in munti decat cate 10 , 15 dupa pr Rusi de unu singur nu vei scapa, cat despre politia satanei in loc sa se ocupe de traficanti si talhari ne legitima pe noi ca eram impotriva ecumenismului la paganarhie dar cand se taiau tiganii la jocuri mecanice unde is ei????, iti pui nadejdea in slugile satanei care apara si protejeaza marsurile sodomite, blestemat omu ce se increde in om dupa psaltire, politia e ptr antihrist nu ptr ortodocsi tot ei is cei ce au dat cnp masonilor la oameni dormi in somnu de veci??

        Apreciază

      • Angela said, on iunie 3, 2017 at 10:23 pm

        Deocamdata nu este vorba de nici un suicid. A locui la tara este o binecuvantare si un prilej de a avea o vietuire cat de cat fireasca care te apropie de Dumnezeu pe 2 mijloace:
        – prima este o mai buna cunoastere a lui Dumnezeu prin fapturi (Rom 1,20) – fiind in mijlocul celor create de Dumnezeu (in afara lumii de plastic de la oras) intelegi mai usor vesnica Lui putere si dumnezeire; contactul cu natura si animalutele te ajuta sa-L intelegi mai bine pe Dumnezeu si chiar sa te cunosti pe tine, sa te problematizezi ca sa-ti intelegi mai bine firea omeneasca si sa lupti pentru asemanarea cu El;
        – a doua este printr-o continua strigare catre Domnul – vrei, nu vrei trebuie sa te smeresti; cand toate resursele sunt limitate si cand puterile tale sunt de asemenea mici te simti atat de neputincioasa incat nu-ti ramane decat sa strigi dupa ajutor; iti dai seama mult mai bine ca fara El nu poti face nimic si uite asa, incet incet, faci cativa pasi spre Domnul.

        Este adevarat ca viata la tara este mai grea decat cea de la oras (mult mai grea sau foarte foarte grea pentru cineva neobisnuit cu ea) dar mi se pare o mare exagerare s-o consideram un suicid (cunosc batrani de peste 80 de ani care traiesc singuri din cele ce produc in gospodarie). Din cele spuse mai sus cred ca este mai degraba un antrenament duhovnicesc prin care incercam sa ne lepadam de cele ale lumii
        acesteia (Imparatia Omului) si sa ne pregatim pentru Imparatia lui Dumnezeu.

        Desigur ca fiecare va face dupa putere dar nici sa-L transformam pe Dumnezeu in sclavul nostru si sa-I impunem noi ce sa faca si cum sa judece. Daca noi suntem pasivi nu vad motivul pentru care Dumnezeu ar trebui sa ne mantuiasca. Daca ne vom zbate insa dupa puterile noastre si vom striga dupa ajutor atunci si El ne va fi alaturi.

        Pana la urma cred ca este nevoie si de putin realism. Pe blogul Saccsiv apar de ani si ani articole despre avansul documentelor electronice, eliminarea banilor cash, e-guvernare samd. Toate acestea sunt acum la o distanta de maxim cativa ani de a fi impuse si in Romania. Crede cineva ca acceptarea acestui sistem ii va fi spre mantuire? Multi o sa spuna ca n-au incotro si ca stie Domnul neputintele oamenilor, ca pecetluirea nu-i chiar asa etc etc etc.

        Sigur ca Domnul ar putea impiedica tot raul de care vorbim. Dar dupa evidenta indepartare de El prin promovarea minciunii „sinodului” cand am ajuns sa spunem raului bine doar ca sa nu deranjam cred ca fortele intunericului au capatat multa putere in lucrarea tainei faradelegii si cele scrise in Apocalipsa se vor petrece curand. Este oricum o utopie sa astepti un moment anume pentru a face un pas. Cu cat astepti mai mult cu atat devii mai neputincioasa.

        Parerea mea este sa nu punem carul inaintea boilor. Este clar ca nu exista solutii omenesti si numai Domnul ne poate salva dar asta nu inseamna ca o va face daca noi ne vom resemna si nu vom iesi din confortul nostru si din viata care ni se pare atat de sigura si de aranjata. Trebuie sa dam si noi putin din maini pentru ca El sa vada dorinta noastra de a ne desprinde de lumea antihristica si a fi cu El chiar riscandu-ne aceasta viata trecatoare.

        Multi Sfinti Parinti au spus ca cei care se vor mantui in vremurile de urma vor fi mai mari decat mucenicii primelor veacuri. De ce oare?

        Apreciat de 1 persoană

      • tataia said, on iunie 5, 2017 at 7:00 pm

        Cred ca tu esti cu misiune pe aici..cam de cite ori in viata crezi tu ca am sunat noi la politie…iar cei care au facut-o oare de cite ori au primit ajutor? Eu am vrut sa colaborez de doua ori in viata mea cu politia si tot pe mine m-au luat la intrebari. Asa ca mie mi-a trecut..Principalul aspect este ca noi ne punem nadejdea in Dumnezeu nu in politie. „Nebun este cel care se increde in om”. Si apoi citi boschetari hacuiti pentru organe ai vazut tu? NU vrea nimeni organele unora subnutriti si plini de boli fii pe pace!

        Apreciază

  14. saccsiv said, on iunie 3, 2017 at 7:10 pm

    vali

    Nu pot aproba tot comentariul tau. Pot taia finalul?

    Apreciază

  15. elena adriana said, on iunie 3, 2017 at 7:16 pm

    „izolati in Romania „sunt cateva filmulete pe youtube …..in MEHEDINTI(cutremurator)…IN HUNEDOARA …
    Au si biserica parasita ….dar daca se afla si acolo ar veni BOR …….
    Poate fi o solutie pentru inceput …..si apoi …MILA BUNULUI DUMNEZEU….

    Apreciază

  16. elena adriana said, on iunie 3, 2017 at 7:28 pm

    si daca totusi .NU VREM MOSCHEE …macar sa iesim in strada …..si aici tacerea …este nepasare .
    Sa facem si noi ce au facut grecii…
    Nu folosim cnp-ul .ci numele din CI…..incercam trebuie sa incercam… ..
    Nu folosim cnp-ul pentru tribunal….dar daca avem nevoie de o interventie chirurgicala …de urgenta ..alegem sa murim…sau sa folosim …ca act avem …???

    Apreciază

  17. geo said, on iunie 3, 2017 at 9:28 pm

    SUPREME COURT RULES THAT POLICE CAN BREAK INTO YOUR HOUSE WITHOUT A WARRANT AND SHOOT YOU

    http://www.jurist.org/paperchase/2017/05/supreme-court-overturns-ninth-circuit-provocation-rule.php

    https://consortiumnews.com/2017/06/03/the-kissinger-backchannel-to-moscow/

    https://www.vice.com/en_us/article/the-bankers-behind-the-financial-crisis-actually-got-promoted

    https://theintercept.com/2017/06/03/hacked-emails-show-top-uae-diplomat-coordinating-with-pro-israel-neocon-think-tank-against-iran/

    http://www.trueactivist.com/germany-soon-to-begin-mandatory-vaccinations-fines-of-up-to-2800/

    https://www.rt.com/news/390651-civilian-death-toll-coalition-iraq/

    http://www.blacklistednews.com/Afghanistan%3A_From_Soviet_Occupation_to_American_‘Liberation’/58877/0/38/38/Y/M.html

    http://www.kansascity.com/news/business/workplace/article153864894.html

    http://www.blacklistednews.com/Definitive_list_of_25_excuses_Hillary_Clinton_blames_her_election_loss_on/58865/0/38/38/Y/M.html

    http://thefreethoughtproject.com/superbugs-pharma-pollution-factories/

    http://www.naturalblaze.com/search/label/Heather-Callaghan

    https://www.techdirt.com/articles/20170527/16535137467/intelligence-community-leaks-are-normalizing-domestic-surveillance-abuses.shtml

    https://beastwatchnews.com/a-war-with-north-korea-could-kill-millions-and-devastate-the-global-economy-the-national-interest-online

    https://www.rt.com/news/390413-putin-media-petersburg-forum/

    http://www.zerohedge.com/news/2017-05-31/russian-lawmaker-issues-sobering-threat-were-willing-use-nukes-defend-crimea

    http://rense.com/general96/RUSSnatobuildup.html

    https://sputniknews.com/us/201706011054203388-b52-bombers-us-europe/

    https://sputniknews.com/middleeast/201706011054177699-trump-anti-iran-coalition-crumbles/

    https://sputniknews.com/military/201706011054210482-global-terrorism-increase-report/

    https://sputniknews.com/politics/201706011054177847-vaccine-for-fake-news-sought/

    Apreciază

  18. kosk said, on iunie 3, 2017 at 9:31 pm

    Vali
    ….si ce propuneti in schimb, doamna? nimeni nu indeamna la plecatul prin pustietati ACUM, DAR acel moment va veni inevitabil cand latul sistemului ne va sufoca pe noi astia mai obisnuiti sa traim pe sub radar. solutia e simpla doamna…ori ramai in confortul urban in care beneficiezi de toate „binefacerile” sistemului ori alegi calea cea stramta care duce la Mantuire. daca zici ca nu te descurci nu vei fi singura. vor fi altii ( care se pricep in chestuni de survival) care te vor ajuta
    important e ca fiecare comunitate atunci sa aiva un preot marturisitor in rest Bunul Dumnezeu decide care e sfarsitul fiecaruia.

    Apreciază

    • Vali said, on iunie 3, 2017 at 11:02 pm

      Nu am facut propuneri, ci am gandit cu voce tare, mi-am exprimat ingrijorarile.
      Cred ca multi din cei ce scriu aici traiesc pe sub radar. E si asta o forma de rezistenta.
      Tema grea propusa in articolul de azi este daca putem trai Acum, AZI, fara Cnp, deci fara carte de identitate. Eu nu pot. Imi folosesc cartea de identitate. Cat mai putin posibil, dar o folosesc.
      Poate am inteles eu gresit subiectul articolului….
      Si maine cand va fi mai greu, poate, voi abandona totul…. Zic eu….
      Ma v-a urma familia?
      Cum va vrea bunul Dumnezeu!
      Ce propun eu? Pai am invatat sa ma bazez tot mai putin pe medicina alopata si sa re-descopar leacurile „babesti „, plantele. Sa consum doar strictul necesar. Sa folosesc tehnologia doar pt lucruri necesare. De ex am un telefon care are doar 2 functii : sa dau/primesc apeluri si SMSuri. Incerc sa repar lucruri. Am invatat sa fac singura o masa din lemn, etajera, am devenit maestra la fierastrau, ciocan 🙂 . Am mereu o mica réserva de mancare, de conserve. Incerc sa devin autonoma pe cat posibil.
      Cred ca e important, cam asta e primul pas.
      Dar nu sunt (nu inca?) survivalista. Am citit despre asta, dar este o enorma diferenta intre a citi si a te gasi in mijlocul padurii !
      Da, important, cel mai important sa ne gasim intr-o comunitate cu un parinte marturisitor !

      Apreciază

    • vali said, on iunie 4, 2017 at 1:36 am

      Kosk

      Calea de mijloc frate. Cat se poate, ramanem la casele noastre si luptam cum putem. Cat despre survaival, esti naiv. Nici cei nascuti crescuti in creierii muntilor nu se incumeta sa traiasca exclusiv din ce le ofera natura. Nici alde Ogaranu nu puteau supravietui fara alimente si sprijin de la tarani.
      Nu mai tratati la bani marunti plecatul in munti. Poate unul din 100 sa reziste viu si acela in chinuri groaznice. Hodoronc tronc fugim in munti. Or sa vina ingerii si ursii sa iti faca chilie si cartofi prajiti. Ce bine suna. In realitate 10-15 insi sunt 5-6 soti sotii si restul copii. Ba mai mult, trebuie sa te muti de colo colo din calea statului. Nu te asezi la umbra bradului si iti cade pulpa de iepure in brate. Asta e adevarul, nu amagi lumea cu sperante desarte. Poate la o betie de weekend „supravietuiesti” in munti dar in rest e ca si cum a-i trai intr-o barca pe ocean. Foamea, frigul, umezeala, frica, animalele salbatice, deznadejdea cum le rezolvi? Copii, femei, barbati la un loc. E simplu, batem din palme. Nici nu mai sunt generatiile de alta data sanatosi si rezistenti.
      Dormi o noapte in parc si spune-ne si noua cum a fost.

      Apreciat de 1 persoană

    • Vali said, on iunie 4, 2017 at 8:02 am

      cred ca m-am bagat ca musca-n lapte! s-ar parea ca nu pentru mine era intrebarea, ci pentru cealalta „vali”….

      Apreciază

  19. Mihai said, on iunie 3, 2017 at 10:36 pm

    Ia să vedeți și ultimile comentarii ale lui Teodot pe blogul său, și cu ce ,, argumente” vine el în ceea ce ai privește pe pomenitori de eretici, dar și pe monahul Rafaiil Berestov că exagerează când zice că kiril este eretic, de parcă n-ar fi așa, cu alte cuvinte omul sa întors la 180 de grade

    Apreciază

  20. Cosmin said, on iunie 4, 2017 at 1:26 am

    Pe buna dreptate o tema foarte grea. Si cel putin o tema la fel de grea ar fi, inceperea unui real razboi impotriva CNP-ului.

    Conceptia, arhitectura, strategia si nu in ultimul rand cuantumul uman implicat intr-un astfel de razboi.

    Cat de pregatiti suntem pentru un astfel de razboi, sau mai bine spus cat de realmente doritori suntem sa purtam un astfel de razboi?

    Cat de consecventi am putea fi sa ducem un astfel de razboi?

    In ce masura putem abandona grijile cotidiene, familia, serviciul, nevoile de zi cu zi ale copiilor nostrii, legate tot mai strans in ultima vreme si din ce in ce mai mult de identificarea prin intermediul CNP-ului,ca sa ducem un real razboi impotriva CNP-ului?

    Ce sorti de izbanda am avea sa ducem acest razboi apeland la sistemul juridicde exemplu, tinand cont ca sistemul juridic este madular al stabilimentului si care niciodata nu va da castig de cauza nici macar intr-un caz izolat si nemediatizat, tocmai pentru faptul de a nu crea precedent, oricat de multa dreptate ar avea partea atacanta impotriva sistemului?

    Probabil ca numarul celor implicati in acest subiect ar conta foarte mult.

    Iata o multime de teme grele care se invart in jurul aceluiasi subiect: CNP-ul.

    Putem purta tot felul de razboaie, legitime de altfel, impotriva vaccinurilor, a ecumenismului, a documentelor electronice, chemtrails, a LGBT,etc etc, dar asta impotriva CNP-ului, consider ca e unul capital, unul esential, unul fundamental.

    Dupa umila mea parere, subiectul poate fi abordat in doua modalitati: una colectiva, si/sau una individuala, fiecare din ele cu eforturile si implicatiile specifice.

    Tinand cont de faptul ca se intampina greutate in legatura cu sustinerea blogului si a portalului, o eventuala sustinere a unui atac pe cale juridica impotriva CNP-ului, cred ca e de domeniul SF. Sau?

    Apreciază

  21. Ioana said, on iunie 4, 2017 at 2:06 am

    CNP ne aduce cu un picior in iad, dar va trebui sa renuntam la el, fiecare cand poate, dar sa constientizeze ca nu e bun si e numar ce inlocuieste numele de Botez si ne baga in sistemul fiarei… e mai dificil de facut perceptia si de renunta la romani pentru ca noi am fost dresati ca broasca la fiert… cnp a venit pe furis pe vemea lui Ceausescu cand noi nu stiam ce e cu NOUA ORDINE MONDIALA, si obisnuindu-ne cu el, ne e ma greu sa il lepadam,

    rusii au fost mai fermi impotriva CNP si parintii RUSI MULT MAI CLARI SI NU L-AU PRIMIT DELOC. in RUSIA ori ai act cu numarul fiarei ori nu ai… e drept ca acolo au si pecetea fizica, 666 IN ACTE, LA EI NU S-A PUTUT SA IL INTRODUCA MAI DEVREME, poate si pentru ZECILE DE MILIOANE DE MARTIRI chinuiti de bolsevici…

    DAR NICI BULETINELE NOASTRE simple, nu stiu exact cum sunt facute, par ele ceva mai „retrograde” dar intelesesem ca cnp se calculeaza cumva in calculator tot pe o codificare 666

    dar trebui inceput cumva sa lepadam si noi cnp-ul. cand se vor introduce noile buletine cu cip, vom renunta cu totii (cei anti-sistem) la CNP… dar cine poate si IL DOARE SA POARTE ACEST NUMAR SATANIC IN LOC DE NUME poate sa renunte mai repede…

    .„Va veni timpul când vi se va pune în faţă crucea şi pâinea, spunându-vă: „Alegeţi!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puţin pământ, vom face cocoloaşe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca şi vom fi sătui”. – Fericita Matrona (1881-1952)

    Apreciază

    • Vali said, on iunie 4, 2017 at 8:57 am

      Ioana
      cred eu ca cei care vin pe blogul saccsiv, isi doresc mantuirea si cauta metode si solutii pt a iesi din sistem.
      Pe mine una, daca nu mi-as dori mantuirea, as citi reviste „people” si m-as uita la telenovele. Dar eu caut sa aflu cum sa ma apropii de bunul Dumnezeu si cu cat caut cu atat realizez cat de nevrednica si pacatoasa sunt. si mai aels cat de SLABA !

      Spui „cand se vor introduce noile buletine cu cip, vom renunta cu totii (cei anti-sistem) la CNP…”
      E bun si frumos asta, dar ce nu inteleg, si te rog sa ma crezi ca NU sunt ironica! nu inteleg, cum se poate face asta CONCRET! Sa zicem ca nu esti proprietar, depinzi de un salar ca sa-ti platesti chiria. Renunti la CNP si deci la cartea de identitate, Ajungi in somaj. Iti trebuie bani deci cauti un nou loc de munca, unde NU vei fi angajat fara CNP.
      Refuzi.
      lasi totul balta si nu mai muncesti, deci nu mai ai bani de chirie, deci pleci… unde? in munti? cu copiii?

      Eu am stat 3 ani jumate cu o carte de identitate „expirata”, pt ca NU voiam sa-mi fac o noua carte, care avea cip! dar… aveam deja casa, servici, nimeni nu si-a dat seama pt ca nu am avut nevoie de o noua carte…
      dar acum, din X motive am fost OBLIGATA sa-mi fac o noua carte de identitate, altfel nu as mai fi putut sa continui sa am casa, bani…..
      In teorie si eu sunt destul de curajoasa, dar in practica, nu mi-am facut bagajul sa plec…. unde?

      Exista aici cineva care traieste FARA carte de identitate?
      CUM??????

      Pe mine ma intereseaza mult, enorm de mult sa stiu CUM sa fac???????????????

      In primul rand cred ca trebuie sa fii PROPRIETAR al unui bordei, ceva cat de modest, dar sa fii sigur ca nu te da nimeni afara daca nu poti plati. Dar iti trebuiesc bani si ca sa faci actele de propietate ti se cere cartea de identitate! deci CNP!
      Deci iti trebuie sa ai o sursa de venit.
      Cersitul? furtul? nuuuu!
      O sursa de venit legala si placuta bunului Dumnezeu.
      Dar in afara sistemului! exista asa ceva?

      Ai gasit tu Ioana o solutie? ar fi minunat sa ma luminezi si pe mine
      Te rog din inima sa nu crezi ca sunt ironica!

      Mie mi-ar fi de folos un ghid practic al „debilului care cauta cu ochii inchisi iesirea din sistem ca sa gaseasca mantuirea „

      Apreciat de 1 persoană

      • marian said, on iunie 4, 2017 at 4:21 pm

        Vali
        Și totuși sistemul are încă câteva breșe și se poate sta la țară și chiar la oraș fără să ai buletin. Unul din exemple ar fi, fără să încurajez munca la negru, dar poate fi o soluție și asta. Iar din salariu să-ți plătești chiria. Altă sursă de venit pt cei talentați ar fi să facă ceva gen hand made. Astea au fost niște soluții care mi-au venit pe moment. Sper să-ți fie de folos și să-ți dea idei.

        Apreciat de 1 persoană

      • Vali said, on iunie 4, 2017 at 11:43 pm

        Marian,
        Da, multumesc, este o idee
        Ma duc sa-mi caut talentul care-mi va asigura supravietuirea 🙂
        Glumesc, dar fara rautate si fara ironie
        Doamne ajuta

        Apreciază

      • tataia said, on iunie 6, 2017 at 7:21 pm

        @ Ioana N-ai auzit de munca la negru?

        Apreciază

      • tataia said, on iunie 6, 2017 at 7:39 pm

        @ marian @ vali De ce sa nu incurajam munca la negru? Eu iti spun cit se poate de clar…TREBUIE SA INCURAJAM munca la negru!. Ar trebui cumva sa incurajam hotia statului care ne jecmaneste chipurile ne incaseaza taxele si impozitele cu care finanteaza apoi programe de „mediu”? Cum ar fi programul chemtrails care cica are scopul de a reduce incalzirea globala…dar in realitate are scopul de a reduce populatia…Ori nu ati inteles inca ce facem noi aici pe blogul acesta ori va e frica sa spuneti adevarului pe nume! Statul nu este fratele meu sa imi impart cistigul cu el si eventual sa mai am si increderea ca e de bine ce va face el cu banii aia. Statul este o entitate INVENTATA! NU este o entitate reala. SI a fost inventata tocmai pentru a jecmani si controla populatia.

        Eu am trait cel putin 5-6 ani muncind la negru…se poate fratilor de ce sa nu se poata. Dai anunt pe internet cu ce stii tu sa faci…esti instalator sanitar, sau poate electrician sau depanator de laptopuri.calculatoare, etc Lumea te suna si te duci sa le lucrezi…nu ai sef, te trezesti la ce ora vrei, muncesti cit vrei Incasezi numai in cash si uite asa ai bani…Sa mai specific si faptul ca telefonul nu trebue sa fie cu abonament pentru a avea nevoie de buletin..ci cu cartela preplatita la care nu sint necesare nici un fel de acte? Eu cit am lucrat la negru aveam bani sa imi achit toate facturile. sa maninc in oras si sa merg cu masina…nu am fost niciodata bogat dar consider ca era un nivel de trai decent. Dar treaba s-a stricat incepind cu criza de prin 2008. Pur si simplu nu ma mai prea chema lumea. Se invatasera fie sa incerce sa isi repare ei singuri ce aveau de reparat cu putina lor pricepre (zgircenie scotiana) fie sa apeleze doar la firma autorizate care sa le taie chitanta (indoctrinarea sistemului) Cel putin eu nu ma mai ajungeam cu banii…si atunci a trebuit sa ma angajez in strainatate. Iar acum nu mai lucrez nici macar in strainatate ci in tara…serviciu normal de la 9.00 la 17.00 cum zice americanul….pot spune ca a scazut mult nivelul meu de trai…dar daca cineva poate trai muncind la negru il incurajez sa o faca! Pot sa va spun cu precizie ca am muncit o parte din viata mea si pe santier…iar pe santierele tarii cel putin pina prin 2008 erau angajati zilieri fara nici un contract de munca si fara nici o forma legala cu miile. Asa ca nu vad cum spuneti ca nu se poate…Atita timp cit exista bani cash se va putea! DAca puteti sa o faceti faceti-o fratilor! Eu va incurajez. CInd nu vor mai exista bani cash…ei atunci e atunci….nu se va mai putea munci la negru. Doar daca nu cumva esti dispus sa muncesti contra mincare si haine…dar chiar si asa ma indoiesc ca ar trebui sa le primesti din mina celui care e deja pecetluit…

        Apreciază

      • guti flo said, on iunie 7, 2017 at 2:23 pm

        Inca se poate muncii la negru…chiar si afara din tara, dar iti trebuie pe cineva sa te recomande acolo!….daca stapanesti meseria….eu unul asta am facut toata viata!.si fac in continuare…cu ajutorul lui Dumnezeu!
        Ideea e sa te lasi in voia lui Dumnezeu …si nu in voia statului, care urmareste decimarea populatiei!
        A nu se intelege ca fac pe „cineva”…asa am avut eu o repulsie fata de stat din adolescenta….nu-L cunosteam pe Dumnezeu atunci…nu pot sa spun ca din credinta am facut lucrul asta….eram un fel de rebel…spun un fel, pt acum realizez cat de penibil eram..dar pe parcurs a binevoit Dumnezeu sa inteleg cum stau lucrurile cu adevarat.

        Te supui randuielilor lumesti numai atunci cand nu sunt in contradictie cu Dumnezeu…..in cazul de fata , cine nu a inteles cine e statul.. se afla in cele doua posibilitati, ori „traieste pe alta planeta”..ori este partas intunericului cu buna stiinta!
        Daca acum nu te rupi de stat cand isi arata veninul ca niciodata…cand o vei face ?!…..cand veninul ajunge la creier?…daca Dumnezeu iti vede intentia ca este buna si iti doresti acest lucru, te va ajuta..atat asteapta Dumnezeu de la noi..sa vrem…chiar daca n-i se par lucruri imposibile…sa dorim cu dinadinsul…..ca pt El nimic nu este imposibil…El ne spune lucrul asta! ..
        Daca te obisnuiesti si nu depinzi de stat acum..iti va fi usor sa refuzi orice decizie impotriva lui Dumnezeu va lua statul pe viitor…pt ca esti obisnuit sa iei decizii singur..dupa cum iti spune constiinta ( glasul lui Dumnezeu) ..si nu dupa altcineva…iar daca toata viata ai depins de stat…esti obisnuit cu lucrul asta…ca un sclav ..fara sa realizezi ca esti sclav..ca o obisnuinta…iar obisnuinta, in sensul rau, ne spun sfintii parinti ca este treapta cea mai inalta a pacatului….obisnuinta= sclavie pt o vesnicie!
        Eu asa vad lucrurile.

        Apreciază

    • Ioana said, on iunie 4, 2017 at 11:20 am

      Vali dragă.

      e o temă foarte grea mai ales pentru cei care au copii… ți se rupe sufletul, dar dragă Vali SĂ U UITĂM CĂ EXACT LA FEL VA FI ȘI LA CIPUL IMPLANTABIL. EXACT ACELEAȘI FRĂMÂNTĂRI ȘI PROBLEME VOR FI ȘI atunci. acu lucrează din greu la obișnuirea mentalităților oamenilor cu cipul în carne de om, tatuaje inteligente, călătorii cu avioul doar pe bază de scanare facială ca niște scalvi, încât încet încet broscuța adoarme de tot ș e posibil să accepte și cipul în carne de om

      LA CIPUL IMPLANTABIL VA FI LA FEL… ACELEAȘI PROBLEME ÎȘI VOR PUNE OAMENII: CE VOM MÂNCA CUM VOM TRĂI CUM VOM LOCUI, CE VOM FACE CU COPIII…

      eu nu zic să obligăm oamenii să renunțe la CNP, dar există și unii OAMENI pe care char îii doare să aibă acest număr și renunță la el, poate e o nebunie la mijloc, Dar așa sunt unii care nu suportă să îl supere pe Dumnezeu, la fel e și cu păcatele, sunt păcate și păcate și greu ne debarasăm de ele, dar măcar dacă avem cât de cât o pază, ne gândim să nu facem păcate strigătoare la cer, și să ne pare rău de păcatele la care nu putem renunța, dependențe, ceartă, lene etc…

      nu e vorba de sinucidere sau

      de aceea să recunoaștem în fața lui Dumnezeu că nu suntem fără de păcat… și să îl rugăm să ne ajute, chiar dacă nu am renunțat La CNP pentru că e tare greu cu copiii, să ne gândim că Dumnezeu ne mai îngăduie, dar să ne punem un barem, să ne oprim la CNP, căci dacă primim și acte cu cip deja sunt acte ale lepădării sa niște cartele înainte-mergătoare pecetluirii…

      fiecare cum poate să intre în această luptă, repet cum poate,

      ȘI DUPĂ SITUAȚIA SA

      Dumnezeu judecă diferit. de exemplu cineva care are casă la țară și u are copii, de la el Dumnezeu cere mai mult, cineva care are copii va fi mai puțin judecat de Dumnezeu și cere mai puțin de la el, dacă nu poate renunța la cnp

      ORICUM VREMEA VA VENI PENTR TOȚI SĂ RENUNȚĂM LA BAI, SISTEM, LOCUINȚĂ Ș BANI, SE FACE ACUM PROIECETUL VIAȚA FĂRĂ CASH, LUMEA ORICUM NU MAI ȚINE MULT

      UNII INTRĂ ÎN LUPTĂ MAI DEVREME, ALȚII MAI TÂRZIU, FIECARE DUPĂ CUM POATE, DUPĂCÂT DE MULTE SUFLETE NEVINOVATE DEPIND D EL

      chiar dacă oamenii nu renunță la cnp că li se pare greu, la un moment dat vor veni cu buletnul care va cuprinde si card bancar si de sănătate si acela va fi ce mai periculos, cum spune si cuviosul paisie aghioritul, E LEPĂDARE SĂ AI ÎN CE MAI PERSONAL ACT 666 SI PECETE FĂRĂ DE CARE NU POTI CUMPĂRA SAU VINDE…IAR TREAMTA IMEDIAT URMĂTOARE VA FI PECETEA

      astea sunt doar etape, mai ales cnp, prima etapa care ne face să ne punem probleme, oare când vom iesi din sistem: unii care pot si nu au suflete in spate, ies mai devreme, altii vor iesi fortat cand ii vor obliga sa ia buletinul general cu toate cipurile, altii poate vor renunat la pecetluire….

      DAR SĂ NU FACĂ NIMENI ASTA… SĂ U LUAȚI BULETINUL CU TOATE CIPURILE, PENTRU CĂ ATUNCI CÂND VA VENI PECETLUIREA, DEJA FIIND LIPSIȚI DE HARUL DUHULUI SFÂNT, OMUL VA FI ÎNFRICOȘAT DE MOARTE CHIAR ȘI DE CHINURI CUMPLIT, SI DE FRICA CHINUIRII VA PRIMI PECETEA…

      de-aia dacă tot a îngăduit Dumnezeu ca diavoul să își facă lucrarea pe etape și să problematizăm, mai avem timp de reflecție de stabilit PUNCTUL LA CARE NE OPRIM CU RAMANEREA IN SISTEM si punctul din care vom pleca

      EU ZIC CA ACEST PUNCT A TREBUI SA SE OPREASCA LA ORICE ACT CU CIP, deocamdata se pot scoate bani de la ghiseu din contul bancar cu buletnul… sa nu luam cipurile! asta e sfatul parintior… air CNP-ul il vo lepada automat cand vor veni dupa noi cu acele buletin…

      credeti ca cineva care accepta buletinul integral cu toate cipurile, atunci cand va veni pecetea cu amenntari teribile si cu foamete, va avea puterea sa mai refuze… daca iei buletinul acela cu cip, deja va fi foarte foarte tarziu… poate unii vor fugi si atunci, dar nu garantam cine va scapa si atunci pentru ca e ca si cum ai sari intr-o prapastie, sperand ca totusi vei gasi o creanga de care sa te agti.. dar poate nu o vei mai gasi… sau sufletul slabit nu va mai putea sa lupte…

      Vali dragă ce e drept nu prea pot sa te ajut cu soluti pentru a renunta la cnp, dar pot sa te sfatuiesc, sa te pregatesti sufletete, pentru timpul cand va veni pecetluirea, si tot aceleasi probleme vor fi, situația nu va fi dferita…

      in Romania stiu cazuri de oameni care nu au cnp, dar si acestia, nu stiu cat s-au desprins de acest cnp, pentru ca daca depinzi de altii care au cum e? doar pustnici sa zicem ca intr-adevar nu au cnp…

      pentru ca restul, chiar si fara buletin, sunt in sistem cu facturi la curent etc… si pe factura e trecut cnp-u, deci pana la urma doar pustncii nu au cnp cu adevarat, restul desi zic ca nu au tot sunt oarecum in sistem cu acest cnp, prin facturi, plati etc… asa ca atunci cand ne vor obliga sa ducem o viata fara cash cu acel buletin integral , va trebui sa ne delimitam si noi de sistem, si cei care nu se vor delimita la bultinul cu cip, foarte foarte greu vor putea sa mai iasa, deja pierzand harul prin actul lepadarii, VA FI ASA CUMPLITA VREMEA ACEEA ANTIHRISTICA SI OAMENII ATAT DE INSPAIMANTATI CA VOR accepta pecetea DE FRICA… si de groaza…

      asa ca multi din cei care se lauda ca nu au cnp, sa ste ca intr-un fe tot au, din moment ce au curent electric, s chiar de nu o fi abonamentul lor la electricitate, dar locuinta in care stau e a cuiva care plateste acea factura…

      eu sincer cred ca doar pustnicii nu au cnp,,, sau cei care stau intr-un bordei fara electricitate

      bine nu vreau sa nu spun ca si a renunta la buletin implica anumte sacrificii si deja e o renuntare mai mare, chiar daca mai ai factura la curent de platit…

      Părintele Adrian Făgețeanu a spus: Soluții lumești nu mai există e vremea lui scapă cine poate…

      si ca sa iti raspund la solutii Vali draga Vali e destul de greu, dar sa te rogi Maicii Domnului sa te acopere pe tine si pe copil chiar daca inca mai depindeti de acst CNP, dar sa nu uitati ca va veni vrmea decisiva, cand vor veni dupa noi cu buletnul electronic cu card bancar si de sanatate si APOI CU pecetea FINALA si nici atunci nu va fi altfel

      cine renunta la cipuri de exemplu de acum, se antreneaza putin, se jertfeste putin, accepta sa il ocarasca angajatele la banca ca nu isi face card si sta la coada sa retraga cu buletinul, renunta sa calatoreasca in tarile ce cer pasaport biometric obligatoriu pentru lucruri care nu sunt vitale mantuirii, se lupta putin, si mai ales i se caleste sufletul, e mereu atent i jur i se dezvolta atentia sa fie mereu vigilent, daca accepta toate ciăurile, deja este un fiu al acestei lumi si isi face toate poftele si face nani… si se va trez peste nopate, probabil si cipat, daca nu face macar un antrenament mental…

      iarta-ma ca am tot ocolit

      eu stiu unii oameni care au ales sa inchirieze case pe la tara, de la cei care acum sunt in oras, iar parintii lor de la tara sau mtat la cele vesnice, la tra in Romania inca nu e totul chiar asa controlat… unii gasesc o casut modesta la munte sau in zona de deal mai inalta…casuta e modesta, ca de tarani, dar are ce ii trebuie, si omul u iti cere chirie mare si nici contract, inca nu sunt lucrurile asea controlate, dar nu se stie cum vor evolua… si poti face o munca tot asa la mica intelegere, ori cultiva pamantul, muci cu ziua, sau daca e o zona mai populata sa dai lecii de limbi straine altora si sa primesti ceva pentru asta, nu stiti vremurile acelea cu profesoara de franceza sau de pian, nu statea nimeni si inca nu sta nici acum peste tot in romania sa controleze lucrurile astea, poti face o indeletnicire, obiecte din lemn, ulcele, cosuri impletite, HAINE IMPLETITE DIN LANA DE OAIE si sa le vinzi, dar deja astia incep sa te vaneze, trebuie tot asa sa le dai din om in om si sa ceri ajutorul lui Dumnzeu sa nu TE PRINDA STAPANIREA…

      altceva nu ma pricep sa iti spun…

      repet, unii, mai ales cei care si-au ales idealul de viata al calugarului, chiar daca nu au fost on manastiri, ii poate durea foarte mult sa faca ceva sa il mahneasca pe Dumnezeu, sa ne amintimde Sfantul Ioan acob, care nu a vrut sa stea in Romania cand s-a introdus calendarul occidental indeptat, si s-a nevoit in tara Sfanta, dar la fel si azi, si acum, CEI CARE AU FACUT ASTA NU I-AU CONDAMNTA PE CEI CARE AU RAMAS SfantUL iOAN iACOB DE EXEMPLU NU A NEGAT NICIODAT HARUL LA NOII CALENDARISTI DIN rOAMNIA, DARASA A FOST SUFLETUL LUI, CARE NU VROIA SA IL SUPERE CU NIMIC PE DUMNEZEU

      lucrurile sut cele mai grele atnci cand ai famlie si copii… si nu poti sa impui celor care au copii sa aiba aceeasi viata cu cei care nu au copii…

      Dumnezeu sa te intareasca Vali si Maica Domnului sa va acopere pe tine si pe copilas! nu deznadajduiti, chiar daca inca aveti cnp, pentru ca daca veti fi vigilenti, Dumnezeu se va ingriji de toate… la buletinul cu toate cipurile sa aveti grija sa va feriti, si la orice act cu cip,,, si sa nu acceptati pecetea finala, pregatindu-va sufetul din timp…

      „De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
      Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?” – Matei 6, 25-26

      „Dar vai celor care vor avea în pântece şi celor care vor alăpta în acele zile. Căci va fi în ţară mare strâmtorare şi mânie împotriva acestui popor.” Luca 21, 23

      Parintele Nicolae Ragozhin:

      “Fereasca Dumnezeu sa traiesti in timpul lui Antihrist. Fereasca Dumnezeu sa-l vezi cu ochii.“

      „In timpul persecutiilor, multi se vor lepada de frica chinurilor.”

      „Ii va angaja pe toti gardienii ca sa aplice pecetea. Pentru ca de unul singur nu reuseste. Multi vor fi de acord iar atunci trebuie sa fugim din orase si din sate in padure. Mai intai vor pune celor ce doresc, cateva zile, iar apoi déjà vor aplica cu forta. Iti vor lega mainile si-ti vor pune pecetea. Oamenii vor fugi in padure si va trebui rugaciune foarte fierbinte pentru ca vor veni elicopterele prin toata padurea si vor cauta. Dumnezeu ii va ocroti minunat pe toti cei care nu vor vrea pecetea si I se vor ruga fierbinte. Oamenii care nu vor vrea pecetea vor fi reperati din avioane-elicoptere iar cand acestea vor ateriza in poiana, gardienii vor vedea tufisuri in locul oamenilor. Ii vor comunica lui Antihrist ca oamenii au disparut si in locul lor sunt tufisuri. Acesta le va spune ca sunt oamerni si sa le puna pecetea la varf. Atunci cand vor vrea sa faca aceasta, Dumnezeu va transforma tufisurile in copaci inalti iar gardienii nu vor putea ajunge la varf. Vor fi acoperaminte puternice de scapare de la Hristos pentru cei ce se vor ruga si cu dinadinsul nu vor accepta pecetea. Dupa primirea pecetii nu mai este iertare. Vor intra prin apartamente, prin case, si va avea foarte multe persoane care il vor ajuta. Pecetea va puroia ( dupa cum spune si Sf. Nil izvoratorul de mir ) si va emana duhoare.”

      ____„Mai intai ne vor inunda cu hartii, adica cu multe acte, inainte de pecete. Nu vor pezenta pecetea de la inceput pentru ca nimeni nu o va accepta. ACESTE ACTE PARCA LIPSESC PE OM DE MINTE. Abia apoi, omul lipsit de minte va primi pecetea. ._______

      Apreciat de 2 persoane

      • Vali said, on iunie 4, 2017 at 5:09 pm

        Ioana, draga Ioana,
        Multumesc mult pentru raspunsul tau!
        Intelepte si cuminti sfaturi!

        Trebuie sa plec. Neaparat. .. pt moment copilul nu vrea sa ne mutam in Ro… dar vrea sa ne mutam la tara! si visam: cate pisici o sa avem, si un catel, si ne facem probleme cum sa ascundem cuibarul gainilor de motanul meu care mananca oua. Citesc despre plantarea legumelor, ma intreb de unde sa cumpar seminte, bulbi.
        In capul meu sunt deja undeva la tara……..
        cata naivitate din partea mea!

        Tare mi-e teama ca v-a fi asa cum spui, totul va fi brusc, sa nu avem timp sa ne gandim, sa ne pregatim

        Imi plec genunchii si ma rog sa nu mai calc stramb, sa nu-mi mai fie teama si Sper sa am ochii mari deschisi ca sa vad situatia favorabila, cand se va ivi.
        Indraznesc ca cred ca fiecare dintre noi are o sansa la un moment dat, numai s-o vada!…..

        Sa fii sanatoasa Ioana, si bunul Dumnezeu sa te miluiasca si sa te protejeze!
        Maicuta Domnului sa te acopere de tot raul

        pentru tine

        Apreciat de 1 persoană

      • guti flo said, on iunie 4, 2017 at 5:30 pm

        Parerea mea este ca cel care are copii, sa le vb de pe acum despre toate acestea, sa nu fie un soc pt ei la vremea respectiva si sa le explice ca asta e viitorul…trist dar adevarat…iar nu sa ii faca sa viseze la facultati sau serviciu la birou sau slujbe confortabile! …ti se rupe sufletul..cu totii vrem sa ne vedem copiii bine stabiliti in viata si sa aiba de toate…dar daca ii iubim cu adevarat..asta trebuie sa facem..sa le spunem adevarul ..sa constientizam ca nu va exista cale de mijloc, toti parintii Bisericii o spun.
        Aici este vb numai de credinta, de felul in care omul a inteles cum stau lucrurile….si felul in care e dispus spre jertfa…..”atunci credinta omului va fi pusa la grea incercare” ne mai spun sf parinti….totul depinde de credinta noastra….
        ” daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, ve-ti zice muntelui acestuia : Mutat-e de aici dincolo, si se va muta, si nimic nu va fi voua nu neputinta”.
        Daca Domnul care ne iubeste atat de mult spune asta…inseamna ca asa este! …sa ne rugam ca El sa ne daruiasca acest lucru de pret…sa putem depasi pragul asta al teoriei.
        Eu cred ca din aceasta pricina vin toate nedumeririle noastre cu privinta la „ce vom face”…ca suntem putin credinciosi….tot Domnul o spune…cel putin eu asta constat la mine.
        Noi ne intrebam ce vom face fara sistem?!…dar intrebarea cu adevarat este ce vom face daca vom accepta sistemul!?…ca te ingrozesti numai citind despre hotararea celor care se vor inchina „fiarei”.
        Este buna si informatia…dar toata treaba asta depinde de credinta fiecaruia….credinta iti da putere sa pui in aplicare informatia.
        Niciun sf parinte nu a spus ca va scapa cineva in zilele acelea, decat numai cel ce va avea credinta nestramutata in Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on iunie 4, 2017 at 7:56 pm

        Vali,

        Mulțumesc! 🙂

        mă bucur… foarte frumoase planurile cu casuta la tara si verdeata si pisicile din prejma! mai ales ca locuiesti intr-o tara frumoasa si cu munti inalti…

        Indiferent de lcoul unde suntem sa ne rugam fierbinte lui Dumnezeu sa ne apere!

        RUGĂCIUNEA STAREȚILOR DE LA OPTINA ÎMPOTRIVA PECETLUIRII CU SEMNUL LUI ANTIHRIST

        — Doamne lisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte‐ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă‐ne pe noi şi pe toți dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi. Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica lui Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă‐ne, Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credința cea adevărată, decât să ne lepădăm de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă‐ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură‐Te de noi. Doamne, în ziua înfricoşătoarei Tale Judecăți. Amin.

        Apreciat de 1 persoană

      • Vali said, on iunie 4, 2017 at 11:46 pm

        Ioana
        Multumesc frumos pentru tot!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • el said, on iunie 4, 2017 at 12:54 pm

      Ioana

      rusii au fost MAI FERMI pentru ca LI S-A DAT MARE PUTERE DE SUS, pentru JERTFA lor IMENSA; prin Sfintii si Staretii lor, de la faptul ca in vremea comunismului au dat MILIOANE de MARTIRI si MUCENICI,… MAI MULTI DECAT INTREAGA Crestinatate la un loc…

      .. de aia au AU PUTERE si azi al ei cei TREJI( ca sunt si la ei GLOATE de orbi manate la abatorul iadului de ereticii lui Kirill & co) … si acestia sunt TREJI DEMULT si antrenati la Viata In Hristos si FARA lume, si NU SUNT PUTINI , Slava Lui Dumnezeu …

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 3:20 pm

        Nu am cifrele exacte, dar e pe aproape. DIn cate stiu eu, strict ref la preoti si calugari, in puscarii au fost vreo 1800 preoti din care au murit vreo 200.
        In Rusia doar la Oranki au fost 11000 calugari si preoti care au fost executati. Din sursa ruseasca, cam 50.000 de preoti si calugari au murit in total.

        Apreciază

      • el said, on iunie 4, 2017 at 6:43 pm

        mircea.v

        Sf Ioan Maxomovici a spus ca Rusia care a fost cea mai d epe urma din neamurile ortodoxe botezata nu daduse multi mucenici pana la comunism, dar apoi a dat CEI MAI MULTI MUCENICI , mai multi decat tiata crestinatatea si decat Roma cea veche.

        nu gasesc texul exact, reproduc aici un fragment din Predica Sfantului Ioan Maximomvici la 950 de ani de la Crestinarea Rusiei :

        „O, minunată şi slăvită oştire a noilor pătimitori! Cine vă va putea proslăvi cum se cuvine? Cu adevărat, „fericit este pămîntul care s-a pătruns de sîngiuirile voastre, şi sfinte sunt aşezările care au primit trupurile voastre”.
        Fericit eşti tu, pămînt al Rusiei, curăţit de focul suferinţei! Ai trecut prin apa botezului, acum treci prin focul pătimirii şi vei ajunge şi tu la linişte. Odinioară creştinii adunau cu evlavie nisipul din Colosseum, plin de sînge mucenicesc. Locurile unde au suferit şi au murit mucenicii deveneau locuri sfinte şi cinstite cu deosebire. Iar acum întreaga Rusie este un loc al pătimitorilor de chinuri. Pămîntul ei s-a sfinţit de sîngele lor, iar aerul ei, de înălţarea la cer a sufletelor lor. Sfinţită eşti, Rusie! A avut dreptate scriitorul din vechime care a spus că tu eşti a treia Romă şi că a patra nu va mai fi. Tu ai întrecut vechea Romă prin mulţimea de pătimiri ale mucenicilor, ai întrecut şi Roma care te-a botezat prin statornicia ta în Ortodoxie şi vei rămîne neîntrecută pînă la sfîrşitul lumii. Doar glia sfinţită de suferinţele şi de viaţa pămîntească a Dumnezeului-Om este mai sfîntă decît tine în ochii dreptcredincioşilor.” Sf Ioan Maximovici

        Apreciază

      • el said, on iunie 4, 2017 at 6:47 pm

        mircea.v

        Intreaga PREDICA( din care am citat fragmentu desi nu este exact ceea ce voiam sa-ti aduc ca sursa, e insa in concordanta cu ce spuneam) a Sfantului o ai daca te intereseaza aici e MINUNATA !
        si ai ce invata despre Rusi si Rusia din ea, … INVATATURA din CUVINTELE UNUI SFANT despre neamul si poporul lui spuse din inspiratia Duhului Sfant !

        „Predică a Episcopului Ioan Maximovici la 950 de ani de la încreştinarea Rusiei

        „Măreşte cu glasuri de laudă Ţara Rîmleană pe Petru şi Pavel, prin care ai crezut în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu; Asia, Efesul, Patmosul – pe Ioan de Dumnezeu Cuvîntătorul; India – pe Toma; Egiptul – pe Marcu; toate ţările şi cetăţile şi oamenii îi cinstesc şi îi slăvesc pe fiecare din învăţătorii lor, care i-au învăţat credinţa dreptmaritoare. Să-l lăudăm şi noi, după puterile noastre, cu umile cuvinte de laudă, pe cel ce măreţe şi minunate fapte a săvîrşit, învăţătorul şi dascălul nostru, Marele Kagan (Cneaz) al pămîntului nostru, Volodimir(VLADIMIR) , nepotul bătrînului Igor.” TROPAR

        Aşa glăsuia Sfîntul Ilarion, mitropolitul Kievului, la mijlocul veacului al XI-lea, cînd trecuse ceva mai bine de jumătate de veac de la încreştinarea Rusiei. Încă de atunci, sfîntul bărbat vedea cu vederea lui pătrunzătoare măreţia faptei Sfîntului Vladimir şi chema Rusia să-l proslăvească după vrednicie. Cu ce fel de cuvinte vom putea exprima ceea ce a făcut Sfîntul Vladimir, încreştinînd Rusia, noi, cei ce am ajuns la aniversarea a 950 de ani de la acest luminos eveniment? Să ne amintim ce era Rusia pînă la cneazul Vladimir şi ce a devenit ea după încreştinarea ei de către Sfîntul Vladimir.

        Iată Rusia vremurilor lui Igor celui de demult sau a lui Sviatoslav, tatăl lui Vladimir.
        Fiecare trib trăia o viaţă izolată. Seminţii diferite se duşmăneau adesea, se răzbunau unele pe altele şi adesea se decimau reciproc, urmînd legile răzbunării sîngeroase. Cnejii ruşi de pînă la Vladimir erau mai mult conducători de oşti şi cuceritori decît părinţi şi binefăcători ai poporului lor. Campaniile militare şi prada îi atrăgeau mai mult decît grija pentru supuşi.
        Multe triburi aveau un nivel foarte coborît de dezvoltare morală şi culturală; unele dintre ele practicau, de pildă, obiceiul răpirii fetelor, în scopul căsătoriei.
        Dar ar fi greşit să credem că slavii aveau doar însuşiri negative şi erau doar o masă de oameni aproape sălbatici. Dimpotrivă, firea lor avea şi multe calităţi. Erau primitori, curajoşi şi cinstiţi. Soţiile erau tovarăşe credincioase soţilor lor, rămînîndu-le adesea fidele şi după moartea acestora. Slavii îşi cinsteau bătrînii şi le dădeau ascultare în probleme personale şi colective. Dar, pe lîngă acestea, se mai făceau simţite şi trădarea, cruzimea, viclenia. Din timp în timp, mai ales în vreme de război, erau de temut pentru toţi vecinii lor. Paşnicul slav devenea o fiară sălbatică. Vai de aceia asupra cărora se aţintea furia lui, care nu cruţa pe nimeni! Bizanţul tremura în faţa vecinilor săi de la miazănoapte, în timp ce ei înşişi adesea se temeau unii de alţii.
        Aşa stătea lumea slavă, la răspîntia dintre bine şi rău, ba dezvăluind minunatele însuşiri ale omului creat după chipul lui Dumnezeu, ba vădind semnele înfricoşătoare ale fiarei cu chip omenesc.
        Care puteau fi idealurile cele mai înalte ale slavilor? Spre ce puteau să li se îndrepte gîndurile şi sentimentele? Ce anume îi putea însufleţi şi spre cine să-şi fi îndreptat privirile?
        Zeii în care credeau posedau toate însuşirile adoratorilor lor, erau întruparea atributelor lor pozitive şi negative. Slavii slujeau unor zei născociţi de ei, întărindu-şi astfel în ei propriile lipsuri, căci îşi aveau ca îndreptăţire zeii lor. Slujind temutului Perun, slavii duceau războaie necruţătoare, nimicindu-şi vecinii din jur. Este greu de spus în ce s-ar fi transformat Europa de Răsărit dacă Sfinţii Chiril şi Metodie nu ar fi revărsat lumina lui Hristos peste lumea slavă şi dacă n-ar fi pus piatra de temelie pentru luminarea popoarelor slave.
        Sfinţii Chiril şi Metodie, împreună cu ucenicii lor, au luminat cu învăţătura creştină o parte a lumii slave. Influenţa creştinismului şi-a spus neîntîrziat cuvîntul asupra slavilor şi i-a introdus în familia popoarelor creştine. În scurtă vreme ţările care au primit creştinismul s-au schimbat la faţă. Dar principala masă a slavilor, slavii de răsărit, continuau să aibă acelaşi mod de viaţă. Din cînd în cînd apărea primejdia ca războinicii lor cneji, de felul lui Sviatoslav, să nimicească chiar şi tinerele vlăstare crescute pe ogorul udat de creştinism al fraţilor lor. Întunericul în care erau cufundate triburile răsăritene ale slavilor era atît de adînc şi de nepătruns, încît Olga, prima cneaghină rusă creştină care a strălucit pe tronul voievodal, ca o stea de dimineaţă în zare, nu l-a putut risipi. Trebuia să răsară soarele cel mai strălucitor şi astfel a fost pentru Rusia nepotul cneaghinei Olga, marele Cneaz Vladimir.
        Primind de la bunica sa începătura credinţei lui Hristos, dar înăbuşindu-o în tinereţe în desfrîul patimilor, Vladimir, cutremurat pînă în adîncul inimii de moartea mucenicească a boierilor varegi Feodor şi Ioan, se hotărăşte să-şi schimbe modul de viaţă. După o cercetare amănunţită a problemei credinţei – căci viaţa lui Vladimir era strîns legată de convingerile lui -, Vladimir face alegerea. Fiind, din fire, un om integru şi direct, el nu se opreşte la mijlocul drumului şi ia ceea ce este mai bun. Se luminează cu lumina Ortodoxiei şi, botezîndu-se, devine un împlinitor plin de rîvnă al poruncilor lui Hristos. Prin pilda şi chemările sale îi atrage după el şi pe supuşii săi. Este izbitoare schimbarea produsă în Vladimir care, dintr-un tînăr iubitor de plăceri şi nestăpînit, devine un sfînt bărbat.
        Dar nu mai puţin izbitoare este schimbarea produsă în Rusia proaspăt botezată.
        Botezul Kievului şi, după el, al întregii Rusii deschide o viaţă nouă pentru slavii de răsărit şi devine izvorul măreţei lor istorii. Odată cu primirea creştinismului, triburile slave dezbinate, care alcătuiau teritoriul stăpînit de Vladimir, şi-au simţit unitatea. Conştiinţa unităţii era îndeosebi întărită de faptul că, timp de secole întregi, din punctul de vedere al Bisericii, Rusia a constituit o singură mitropolie, în pofida ulterioarei ei separări în regiuni.
        Biserica a avut o înrîurire copleşitoare asupra unificării Rusiei într-un singur stat. Nu numai triburile slave, ci şi alte triburi care trăiau în Europa Răsăriteană, o dată cu răspîndirea în rîndul lor a Ortodoxiei, se contopeau într-un singur tot cu poporul rus. Avînd o acţiune pacificatoare în timpul frămîntărilor feudale, Biserica a isuflat în acelaşi timp convingerea că poporul rus este unul şi, de aceea, trebuie să fie în toate un singur tot. Sub umbrirea Sfintei Biserici dreptmăritoare s-a constituit Rusia, a crescut şi s-a întărit, devenind un mare stat, ocupînd a şasea parte din întinderea lumii. Poporul rus, care a primit creştinismul nu în mod silnic, ci de bunăvoie, s-a străduit chiar din primii ai de după încreştinare să întrupeze în viaţa sa învăţătura evanghelică. Oamenii care înainte aveau o inimă abrutizată au renăscut şi au fost preschimbaţi lăuntric prin încreştinare. Păstrîndu-şi bunele însuşiri de dinainte, ei se eliberează de cele rele pe care le aveau. Lupta dintre bine şi rău se purta nu numai în sufletul lui Vladimir, ci şi în întregul popor văzut ca un tot, şi s-a încheiat cu o victorie din partea binelui. Poporul rus de după încreştinare nu mai era acelaşi ca pînă atunci. Era cu adevărat un alt popor, erau oameni noi.
        Asta nu înseamnă că brusc toţi au devenit desăvîrşiţi, că răul a dispărut din sufletul fiecăruia şi din întreaga Rusie. Nu, răul continua să existe, continuîndu-şi lupta cu binele în sufletul fiecărui om. Dar forţa conducătoare a poporului rus era Ortodoxia care îmbrăţişa toate laturile vieţii individuale, sociale şi de stat. Viaţa de familie şi viaţa obştească se pătrundeau de duhul Evangheliei; concepţiile se formau sub influenţa regulilor Bisericii, iar legile statului erau în acord cu canoanele. Orientarea generală a poporului rus era căutarea dreptăţii lui Dumnezeu.
        De năzuinţa punerii în viaţă a dreptăţii lui Dumnezeu erau pătrunse şi legislaţia, şi împlinirea justiţiei şi acţiunile statului. Aceeaşi năzuinţă de a-l sluji pe Dumnezeu caracteriza şi viaţa intelectuală şi spirituală a poporului rus. Aproape toate laturile vieţii lui culturale şi-au primit începutul din viaţa Bisericii şi s-au dezvoltat sub înrîurirea ei.
        Cărturăria şi arta rusă au început în mănăstiri şi erau atît de pătrunse de duhul creştin, încît nici scriitorii vremurilor de mai tîrziu, care au avut ca ţel lupta cu învăţătura Bisericii, nu s-au putut elibera pe deplin de sub influenţa acestui duh. Înşişi înalţii conducători ai Rusiei, marii cneji şi ţarii întregii Rusii erau conştienţi de răspunderea lor în faţa împăratului împăraţilor şi se priveau pe sine ca pe nişte slujitori ai lui Dumnezeu, la fel fiind şi în ochii supuşilor lor. De aceea, conducătorii Rusiei nu erau „ţari din voia poporului”, ci „ţari prin mila lui Dumnezeu”.
        Desigur, nu se potrivea totul în Rusia acestei tendinţe generale. Multe rele s-au săvîrşit de-a lungul veacurilor. Căci dacă „nu este om care să fie viu şi să nu greşească”, cu atît mai mult nu se poate să nu existe păcate şi răutăţi în viaţa şi în istoria unui popor, însă, aşa cum pentru definirea caracterului unui om contează calităţile care sunt mai puternice în el şi le biruiesc pe celelalte, la fel şi pentru caracterul unui popor trebuie stabilită trăsătura dominantă a vieţii lui spirituale. Pentru Rusia şi pentru poporul rus, în pofida tuturor abaterilor şi chiar a căderilor petrecute, dominantă era slujirea dreptăţii şi aşezarea în adevăr.
        Cînd ne amintim de Grecia antică, ne vin în minte cuvintele Sfîntului Apostol Pavel despre vechii greci: „elinii caută înţelepciune”, cu toate că şi printre ei erau desigur mulţi care nu căutau înţelepciune. Gîndul la Sparta îl asociem cu dezvoltarea condiţiei fizice. Fenicia şi-a legat numele de negoţ. Roma se lăuda prin vitejia cetăţenilor ei. Dar poporul rus şi-a cîştigat numele de popor purtător de Dumnezeu, iar pămîntul rus, de pămînt al Sfintei Rusii.
        Rusia este sfîntă prin mulţimea cuvioşilor care au strălucit pe pămîntul ei. Începînd cu fiii Sfîntului Vladimir, binecredincioşii cneji Boris şi Gleb, primii care s-au proslăvit în Rusia prin minuni, şi cu însuşi botezătorul Rusiei, Sfîntul Vladimir şi bunica sa, cuvioasa cneaghină Olga, o mulţime nesfîrşită de sfinţi au trăit şi s-au proslăvit prin sfinţenie şi minuni pe pămîntul Rusiei. Aceşti sfinţi cuvioşi erau „rodul cel frumos” al dreptmăritoarei Rusii, carne din carnea şi os din osul poporului rus. Ei nu erau străini de popor prin credinţele şi prin modul lor de viaţă, ci erau doar expresia mai puternică, mai vie a năzuinţelor întregului popor.
        De la încreştinarea Rusiei şi pînă în zilele noastre nu a existat, se pare, nici un singur ceas în care să nu fi trăit pe undeva pe pămîntul Rusiei vreun sfînt, care după sfîrşitul său să nu se facă mijlocitor pentru pămîntul Rusiei. Toate regiunile Rusiei, de la Rusia Subcarpatică (Cuvioşii Moise Ugrin şi Efrem Novotorjski), pînă la Alaska, ce aparţinuse pînă nu demult Rusiei (Cuviosul Gherman), şi-au avut nevoitorii lor. Fiecare parte a Rusiei, aproape fiecare oraş important îşi avea sfinţii lui. Centrele ei spirituale erau mănăstirile care influenţau şi satele, şi oraşele. Fiecare colţ de pămînt, fiecare grai s-a sfinţit prin slujirea lui Dumnezeu. Istoria Rusiei, plină de dovezi minunate ale grijii lui Dumnezeu faţă de ea, este istoria chivernisirii lui Dumnezeu, este noua istorie sfîntă. Înrîurirea sfinţilor bărbaţi ai Rusiei asupra evenimentelor istorice este atît de copleşitoare, încît istoria statului rus nu poate fi despărţită de istoria Bisericii. Toată orînduirea şi modul de viaţă al poporului rus erau pătrunse de duhul Bisericii. Chiar şi politica externă a Rusiei era, în mare măsură, o expresie a chipului ei duhovnicesc.
        Aşa a fost odinioară… Dar unde eşti tu acum, Sfîntă Rusie? Ori nu mai exişti? A căzut tronul Sfîntului Vladimir, au fost batjocorite odoarele, se dărîmă bisericile. S-a transformat oare în fiară poporul purtător de Dumnezeu, ori balaurul roşu a mistuit Sfînta Rusie? Cum a devenit pămîntul nevoinţelor duhovniceşti, pămînt de crime mîrşave, şi locul unde se mîntuiau sfinţii este stăpînit acum de tîlhari? Oare într-adevăr nu mai există şi nu va mai exista Sfînta Rusie, sau poate că nici nu a existat, ci doar purta un acoperămînt de sfinţenie, căzut de acum pentru totdeauna? Nu! Sfînta Rusie nu este o autoînşelare sau un miraj, ci este realitatea cea mai adevărată! Nu pregetă să se ridice spre cer tămîia rugăciunilor sfinţilor care au strălucit pe pămîntul Rusiei şi care şi astăzi se roagă pentru ea în faţa Tronului Ceresc. Dar nu numai în cer, ci şi aici, pe pămîntul plin de păcate, Sfînta Rusie continuă să dăinuiască. Stăpînirea potrivnicilor lui Dumnezeu doar a înrobit-o, dar nu a nimicit-o. Sfatul nelegiuiţilor care au pus stăpînire pe poporul rus îi este străin poporului, căci nu are nimic în comun cu firea Rusiei.
        Puterea internaţională străină şi-a aruncat jugul peste ea, dar continuă să-i rămînă vrăjmaşă.
        Chiar şi aceia dintre ei care mai înainte se numeau pe sine ruşi, fiind astfel după sînge, astăzi şi-au pierdut acest nume, căci s-au înstrăinat cu duhul de Rusia. „Dintre noi au ieşit, dar nu erau de-ai noştri” (I In. 2, 19), Ei au căzut din poporul rus, s-au făcut asupritori ai Rusiei.
        Respingîndu-L pe Dumnezeu, ei s-au dezis de asemănarea cu Dumnezeu şi au întrecut fiarele sălbatice prin cruzime şi silnicie.
        Dar Rusia continuă să rămînă sfîntă. Ceata apostolilor nu s-a micşorat cînd Iuda a căzut dintre ei, nici strălucirea cinului îngeresc nu s-a întunecat cînd satana împreună cu îngerii care i s-au supus au căzut.
        Aşa cum din rîndul îngerilor trebuia să apară diavolul, dar prin căderea Luceafărului de dimineaţă şi a adepţilor lui, ceilalţi îngeri s-au aprins şi mai tare de flacăra iubirii de Dumnezeu şi au strălucit pe cer şi mai aprins, la fel şi potrivnicii lui Dumnezeu au apărut din rîndul poporului rus, dar căderea lor a vădit şi mai tare sfinţenia Rusiei şi a proslăvit-o şi în ceruri, şi în toată lumea de sub cer.
        O ceată nenumărată de noi mucenici şi-au mărturisit credinţa în Hristos. Poporul rus în întregime, îndurînd cu negrăită răbdare suferinţele – suferinţe cum nu a îndurat încă nici un popor din lume -, a dat o mulţime nesfîrşită de alte dovezi de statornicie în credinţă, în pofida urmăririlor celor mai aspre, Biserica rămîne neînfrîntă. Cu toate că a fost distrusă o mulţime de biserici, astfel încît din întregul şir de oraşe mai înainte împodobite de biserici măreţe, astăzi nu a mai rămas nici unul, totuşi credincioşii se adună în taină şi se roagă lui Dumnezeu.
        Au înviat pentru Rusia vremurile catacombelor pe care mai înainte nu le cunoscuse, căci nu a cunoscut niciodată în trecut prigoana credinţei.
        În marea ceată a bineplăcuţilor lui Dumnezeu proslăviţi în Rusia au fost mulţi ierarhi, cuvioşi, drepţi şi nebuni întru Hristos. Dar mucenici pe pămîntul Rusiei au fost doar cîţiva, de-a lungul întregii istorii de pînă acum. „Prealuminoasa oştire a mucenicilor”, al cărei sînge a devenit sămînţa creştinismului în întreaga lume şi este proslăvită aproape zilnic de Biserica pămîntească, aproape că nu a existat în Biserica Rusă cerească. A venit vremea să fie completate aceste rînduri.
        La numărul mic de mucenici şi pătimitori de chinuri care au suferit în veacurile trecute s-a adăugat astăzi un număr nemăsurat de noi mucenici şi martiri. Printre ei se află şi ţarul purtător de cunună, urmaş şi continuator al botezătorului Rusiei, Vladimir, cu întreaga sa familie, şi tizul botezătorului Rusiei, întîiul ierarh al cristelniţei Rusiei, şi ierarhi, cneji, boieri, ostaşi, preoţi, călugări, cărturari şi neînvăţaţi, orăşeni şi săteni, oameni de vază şi oameni simpli. Orice vîrstă, orice orînduire socială, orice colţ al Rusiei a dat noi mucenici, întreaga Rusie s-a umplut de sînge mucenicesc, toată ţara s-a sfinţit de acest sînge.
        O, minunată şi slăvită oştire a noilor pătimitori! Cine vă va putea proslăvi cum se cuvine? Cu adevărat, „fericit este pămîntul care s-a pătruns de sîngiuirile voastre, şi sfinte sunt aşezările care au primit trupurile voastre”.
        Fericit eşti tu, pămînt al Rusiei, curăţit de focul suferinţei! Ai trecut prin apa botezului, acum treci prin focul pătimirii şi vei ajunge şi tu la linişte. Odinioară creştinii adunau cu evlavie nisipul din Colosseum, plin de sînge mucenicesc. Locurile unde au suferit şi au murit mucenicii deveneau locuri sfinte şi cinstite cu deosebire. Iar acum întreaga Rusie este un loc al pătimitorilor de chinuri. Pămîntul ei s-a sfinţit de sîngele lor, iar aerul ei, de înălţarea la cer a sufletelor lor. Sfinţită eşti, Rusie! A avut dreptate scriitorul din vechime care a spus că tu eşti a treia Romă şi că a patra nu va mai fi. Tu ai întrecut vechea Romă prin mulţimea de pătimiri ale mucenicilor, ai întrecut şi Roma care te-a botezat prin statornicia ta în Ortodoxie şi vei rămîne neîntrecută pînă la sfîrşitul lumii. Doar glia sfinţită de suferinţele şi de viaţa pămîntească a Dumnezeului-Om este mai sfîntă decît tine în ochii dreptcredincioşilor.
        Fii ai Rusiei! Scuturaţi-vă din somnul lîncezelii şi al lenevirii! Priviţi la slava suferinţelor ei şi curăţiţi-vă, spălaţi-vă de păcatele voastre! Întăriţi-vă în credinţa ortodoxă ca să fiţi vrednici să locuiţi în lăcaşul Domnului şi să vă sălăşluiţi în sfînt muntele Său! Vino-ţi în fire, trezeşte-te, trezeşte-te, Rusie, tu, care din mîinile Domnului ai băut paharul mîniei Lui! Cînd se vor fi sfîrşit suferinţele tale, dreptatea ta va merge cu tine şi slava Domnului te va însoţi. Popoarele vor veni la lumina ta şi împăraţii la strălucirea răsărită deasupra ta. Atunci îţi vei ridica ochii în jurul tău şi vei vedea că fiii tăi vor veni la tine de la apus şi de la miazănoapte, de la mare şi de la răsărit, binecuvîntîndu-L în tine pe Hristos, în veci!
        (Canonul pascal, cîntarea a 8-a).

        Apreciat de 2 persoane

  22. Mihai said, on iunie 4, 2017 at 8:12 am

    Haznaua cuvântul kakadox facandusi iarăși numărul, cei ce au întrerupt pomenirea făcuți secta și schismatici, și de împroșcarea lor cu laturi nu a scăpat nici Pr Theodor Zisis

    Apreciază

  23. kosk said, on iunie 4, 2017 at 11:09 am

    vali
    nu hodoronc tronc fugim (mai mult imi place termenu de retragere) ci ATUNCI CAND VA FI CAZUL.is constient ca nu mi cade iepurele din copac da o capcana pt shoshoi stiu a pune pricepi? nu vine ursu sa mi faca bo rdeiu ci mi l fac singur sau cu altii .nu mi sare pestele in cratita ci arunc si eu un fir cu ac si dop de pluta in apa etc etc
    e drept ca Romania e cam mica pt asa ceva da par examplu in Amerika sectantii aia Amish traiesc autonom de sute de ani (fara curent masini neturi etc-) unii nici nu au acte – si iaca nu mor in mizerie..sa zic si de miliardarii aia rusi traiti in puf care au decis sa plece in taigaua siberiana renuntand la „civilizatie” .ne om descurca noi la fata locului (fara shaorme, cola si fast fuduri) atunci cand o sa vie vremea. Cu Dumnezeu inainte.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on iunie 4, 2017 at 11:36 am

      kosk

      se pare ca atunci vom fugi….. :

      cand ….ii va angaja pe toti gardienii ca sa aplice pecetea. Pentru ca de unul singur nu reuseste. Multi vor fi de acord iar atunci trebuie sa fugim din orase si din sate in padure. Mai intai vor pune celor ce doresc, cateva zile, iar apoi déjà vor aplica cu forta. Iti vor lega mainile si-ti vor pune pecetea. Oamenii vor fugi in padure si va trebui rugaciune foarte fierbinte pentru ca vor veni elicopterele prin toata padurea si vor cauta. Dumnezeu ii va ocroti minunat pe toti cei care nu vor vrea pecetea. … Dupa primirea pecetii nu mai este iertare. __VOR INTRA PRIN APARTAMENTE, prin case, si va avea foarte multe persoane care il vor ajuta. ”

      http://www.glasulstramosesc.ro/blog/clericii_il_vor_primi_il_vor_accepta_pe_antihrist/2016-05-17-69

      Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 11:50 am

      Cica amishii chiar nu au acte de identitate. Da ei au inceput acum 2-300 de ani lucrarea. E un exemplu f bun asta; cu cat se incepe mai din timp, cu atat mai bine, cu atat se evita niste pericole de nici nu puteai sa le prevezi la acel moment.
      Valabil si azi macar pt carduri bancare, biometrii, si orice „ata/carlig” cu care vrea sistemul sa te agate.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 4, 2017 at 12:58 pm

        mircea.v

        pe aia „amish” NU ii lupta diavolul prin anticristi ca, cu toate „virtutile” lor … sunt DEMULT ai lui, prin EREZIA lor, de aia sunt lasati in pace chiar si nevaccinati,etc…. dar nici o grija vine o vreme cand si ei vor lua pecetea lui anticrist caci NU POATE sa REZISTE DECAT cel care il are pe Hristos intru DREAPTA CREDINTA !

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 4, 2017 at 3:08 pm

        el, asa e cum spui, era un exemplu mai mult lumesc de organizare.
        Ceva misto ref la amish. Incet incet au inceput si ei cu tehnologia. La inceput „nu telefon fix” ca e pacat.
        Apoi, e pacat sa il tii in casa, il tin in grajd ca acolo nu e pacat :).

        E pacat sa ai tel mobil, da imi dai si mie mobilul sa dau un tel? 🙂

        Sau, acum vor pasapoarte ca vor tratament medical in alte tari :).

        Din sursa care a stat printre ei.

        Apreciat de 1 persoană

      • tataia said, on iunie 5, 2017 at 8:48 pm

        @ mircea v Au fost pe discovery niste emisiuni (cica reality show) despre amish astia. Acum nu stiu cit de reale sau de regizate…Amish astia cica au niste principii de viata…da’ se pare ca nici ei nu le respecta la singe. Nu au voie tehnologie moderna. Da’ unii au masini. Ma rog doar unii….cei care nu au merg cu trasura cu cal. Toate bune si frumoase pina aici doar ca trasurile au radio-cd si faruri cu LEd-uri. Pai la ce bun ca ai renuntat la tractiunea mecanizata in favoarea celei animale daca ai faruri cu leduri si aparat audio la bord? Cica nu e voie internet, facebook si altele asemenea….dar care tineri amish ajung vreodata pe la oras isi si cumpara smartphone sau tableta pentru a sta pe facebok. Acu’ ce e drept…daca fata fiind apari in comunitate purtind pantaloni esti excomunicata pe loc si nu mai ai ce cauta pe acolo…cica ar fi fost unele cazuri de tineri care renuntind la portul traditional au fost dati afara din sat si au trebuit sa ceara ajutorul serviciilor sociale din orasele „civilizatiei”..cica nu au voie energie electrica…dar exista o derogare pentru cei cu boli cronice..aceia au voie energie electrica…cica ei nu au arme….si sint non-violenti…dar in acest fel toata comunitatea ar fi prada usoara pentru unii raufacatori…de aceea exista „mafia amish” adica unii membri ai comunitatii mai batausi care au masini si arme…si a caror misiune este sa bage frica in cei care ar indrazni sa faca rau unui amish…Cel putin asta aratau pe discovery….nu imi sariti in cap daca nu e asa….

        Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on iunie 4, 2017 at 1:26 pm

      Bine ar fi sa nu fie cnp, dar in acest moment nu trebuie luat nici un act cu cip.
      E bine sa te stie lumea de nebun ca nu le primesti chiar daca nu iti spun in fata, e de mare folos, ei cu parerea lor, noi cu sufletul alaturi de Dumnezeu.

      Partea cu supravietuirea este foarte buna si trebuie sa ne pregatim ca dovada de credinta dar mai important este ca sa fii pregatit in orice moment sa mori pentru Hristos iar acest curaj il primesti numai de la Dumnezeu.

      Sa facem noi partea noastra dupa putera fiecaruia si Dumnezeu va face restul pentru mantuirea noastra.

      Apreciază

      • marian said, on iunie 4, 2017 at 7:15 pm

        Cosmin.
        Ai dreptate. Cred că e o mare greșeală să schimbăm buletinele cu unele noi, mai ales că de la anu sunt obligatorii și pt cei care vor avea buletinele vechi încă valabile, iar cel fără cip folosește și el o tehnologie laser despre care nu ni se dă prea multe detalii.
        Asta mă face să mă gândesc dacă nu cumva pe cei care vor accepta noile buletine cu cip sau tehnologie laser vor rămâne fără har, fără credință și vor cădea în capcana antihristului.
        Americanii cred că au de ceva vreme asemenea buletine ca și majoritatea țărilor U.E. Iar la un sondaj aproximativ 78% dintre americani nici măcar nu cred în existența iadului. Ca să nu mai zic de tinerii cehi care cred că salvatorul lor e cavalerul Jedi din star wars

        Apreciază

    • Angela said, on iunie 4, 2017 at 2:18 pm

      kosk

      si ACUM de ce nu este cazul? ce este diferit acum de ceea ce va urma? dupa cum spune si mircea.v, teoretic, cu cat mai repede cu atat mai bine. eu n-o vad ca o fuga de ceva (solutii omenesti nu exista) ci mai degraba ca o apropiere de Dumnezeu.

      la cei care inteleg dar amana cred ca este vorba de acelasi duh de inselare ca la cei care spun ca se pocaiesc la batranete dar cat sunt tineri se mai „bucura” putin de viata.

      momentul potrivit pt fiecare este atunci cand ii deschide Dumnezeu mintea ca sa inteleaga in ce lume traieste, ce vremuri urmeaza si care este scopul acestei vieti.

      Apreciază

  24. kosk said, on iunie 4, 2017 at 12:19 pm

    ps
    vali
    in park nu am dormit (sesizez tenta ironica) da am petrecut o saptamana cu niste amici aci in Spania in munti (Sierra del Gredos) muntii astia nu iti ofera prea multe (climat desertic calduri sufocante..doar stanci plante cu spini, serpi si iepuri salbatici) am mancat biscuiti , iepuri prinsi cu latul si peste dintr un rau si iaca nu am murit. (sa ti dau doar un exemplu).

    Apreciază

  25. kosk said, on iunie 4, 2017 at 3:09 pm

    el
    fratie, aia au fost indoctrinati de secole cu erezia protestant/radicala dar au stiut sa se organizaze din timp (chair daca acum sunt de badjocura dracilor, in vremurile de pe urma, unii poate vor descoperi Dreapta Credinta, ce stiu eu?) spre deosebire de noi (care ne batem cu caramida in piept de cat de Ortodocsi suntem DARin fatza greutatilor ne inmuiem ca ceara la foc..

    Apreciază

    • el said, on iunie 4, 2017 at 6:54 pm

      kosk

      va scapa doar cel cu inima curata si fara viclesug din orice neam, acela va gasi pe Hristos si se va mantui in vremurile lui anticrist, asa cum o vor face atunci in mod incredibil si MULTI din neamul Sau …
      asa ca sa speram… si sa ne temem sa nu-L pierdem noi pe Hristos din cauza NECREDINTEI ( in ajutorul Lui Hristos) / EREZIEI/NSELARII si a putinatatii nevointei/ POCAINTEI noastre …

      Apreciat de 1 persoană

  26. kosk said, on iunie 4, 2017 at 6:41 pm

    Angela
    surioara draga, io am planul facut chair pe anul asta dar daca arunc o privire peste umar ce constat ? constat ca sunt singur soro! nu i nimica , Bunul Dumnezeu ne va orandui la fiecare calea de urmat si am incheiat dialogul pe tema asta.Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Cristinel said, on iunie 5, 2017 at 6:56 pm

      dupa adunatura cretana am chemat acasa din familie (parinti,frati,unchi,nepoti s.a.m.d) sa le expun faptele.nu a vrut nimeni sa priceapa erezia ierarhilor.merg si acum la liturghia ereticilor.se pare ca suntem SINGURI.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.