SACCSIV – blog ortodox

VOI CE CREDETI? Cum de KLAUS JOHANNIS a semnat decretul pentru instituirea ZILEI NATIONALE de cinstire a MARTIRILOR din temnițele comuniste? ATENTIE: Sunt mentionati si legionari, adica se bate cap in cap cu legea anti legionara. SI MAI ALES: Ereticii ucisi de bolsevici NU SUNT MARTIRI = MUCENICI …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 2, 2017

Iata ce putem citi la Klaus Iohannis a promulgat legea prin care 14 mai devine Zi națională de cinstire a martirilor români din temnițele comuniste de pe Libertatea:

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste în data 14 mai.

În expunerea de motive a legii se arată că „marea sărbătoare a tuturor românilor care cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temnițele comuniste este ziua de 14 mai 1948, când au fost arestați de regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, alți mulți români care, prin exemplul de neascultare și reală libertate exprimată în fața regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creștini”.

„În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestați peste 10.000 de tineri anchetați ulterior, condamnați și repartizați în pușcăriile unde urmau să execute fiecare condamnarea. Suntem conștienți de nume mari ca ale părintelui Nicolae Steinhardt, pastorului Richard Wurmbrand, episcopului greco-catolic Iuliu Hosu, părintelui greco-catolic Tertulian Langa, politicianului Iuliu Maniu, poetului Radu Gyr și soției sale sau Mircea Vulcănescu, Aurelian Bentoiu între mulți alții care au pătimit în temnițe. Se impune așadar ca această zi să fie cinstită și declarată ca zi națională a acestor martiri care și-au adus darul înaintea istoriei, care s-au jertfit ei pentru ca nouă să ne fie mai bine. Din respect pentru cei care au îndrăznit să reziste acelor vremuri istorice, Parlamentul României are datoria morală să declare ziua de 14 mai ca zi a martirilor temnițelor comuniste”, se precizează în expunerea de motive.

 

Stim ca presedintele Klaus Johannis si consilierii sai au o agenda de lucru anti ortodoxa:

Marioneta perfecta: KLAUS JOHANNIS. Intram in CEA MAI NEAGRA ETAPA

KLAUS JOHANNIS e LUTERAN. Iata CE GROZAVII VOR LUTERANII: Abolirea cultului Fecioarei Maria si a Sfintilor. Desfiintarea manastirilor. Episcopi femei. Cler homosexual

Si in general sunt cu totul pro sistem:

Klaus Iohannis vrea neaparat Big Brother

KLAUS JOHANNIS: “Europenizarea completă a României este un obiectiv principal al mandatului meu”. SI “”Independența energetică a României este una din preocupările mele”. GHICI CE INSEAMNA ASA?

SIMBOLURILE lui KLAUS JOHANNIS

KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in continuare ROMANI sa fie MACELARITI in razboiul contra PRO RUSILOR …

Romania papusarilor lui KLAUS JOHANNIS: Aruncati la cos NATIONALISMUL. El este EXTREMISM DE DREAPTA. Si aruncati si ORTODOXIA cu tot cu SFANTUL INCHISORILOR. Asta ii invata pe cetatenii Clujului CENTRUL CULTURAL GERMAN si ELIE WIESEL intr-o expozitie itineranta

SANDRA PRALONG, consiliera lui Klaus Johannis: RELIGIA INDOBITOCESTE. Scoala nu are nevoie de religie

TATIANA NICULESCU BRAN este purtatoarea de cuvant a presedintelui KLAUS JOHANNIS. Dupa cartea ei s-a facut filmul ANTI ORTODOX “DUPA DEALURI”

ÜBERMENSCH: Votantii Klaus Johannis sunt supraoameni. Ceilalti sunt suboameni … Ce mai pregatesc PAPUSARII pentru neamul romanesc?

Si mai stim de legea anti legionara:

A INCEPUT. Simbolic, pe 22 iulie, Sfantul ILIE LACATUSU iar … Klaus Johannis A PROMULGAT LEGEA “ANTI LEGIONARA”

ACADEMIA CATAVENCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: Sentintele tribunalelor EVREILOR BOLSEVICI sunt acum considerate valide. Se vrea ASASINAREA MEMORIEI victimelor. Nu poți compara 20 de ani de teroare bolșevică cu nimic. Nici măcar cu tragicele evenimente de la Iași. UN ARTICOL NESPERAT DE FERM

CULMEA RELATIVITATII: Valeriu Gafencu a fost CONDAMNAT DE ANTONESCU. Apoi ELIE WIESEL invoca acesta condamnare. Simultan insa Elie Wiesel condamna toate hotararile regimului Antonescu …

Iar acum avem aceasta promulgare tocmai pentru ziua de 14 mai, asa cum isi dorea chiar Parintele Justin Parvu:

14 MAI – ZI NAȚIONALĂ de cinstire a SFINȚILOR ÎNCHISORILOR. Iohannis a promulgat legea propusă de PNL. BOR încă doarme…

Care zi mai are si o alta semnificatie:

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

Cum se leaga toate acestea? De dragul a ce, aceasta condradictie in termeni?

Caci Ziua naționala de cinstire a martirilor din temnițele comuniste implica si o cinstire a mii de legionari, chiar daca in expunerea de motive e numit doar Radu Gyr, caci din cei 10 000 de arestati in acea zi, majoritatea asta au fost.

Cum de Elie Wiesel nu sare in sus?

Poate gresesc, dar o prima explicatie a mea ar fi aceasta:

In expunerea de motive avem aceasta insiruire de nume părintelui Nicolae Steinhardt, pastorului Richard Wurmbrand, episcopului greco-catolic Iuliu Hosu, părintelui greco-catolic Tertulian Langa, politicianului Iuliu Maniu, poetului Radu Gyr și soției sale sau Mircea Vulcănescu, Aurelian Bentoiu”.

Asadar, avem la un loc ortodocsi si eretici. Iar daca sunt la un loc, atunci nu-i putem numi in bloc martiri, adica mucenici, caci mucenicia tine de Ortodoxie. Iata ce a hotarat Sinodul de la Laodiceea:

„niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema”

Sa ne amintim si de articolul An comemorativ 2017 | Martiri pentru Hristos din România în perioada regimului comunist de pe Basilica din 09.03.2017:

 

La iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă retipăreşte volumul Martiri pentru Hristos din România în perioada regimului comunist. Cartea a  apărut în anul 2007 cu binecuvântarea vrednicului de pioasă amintire şi pomenire Teoctist Patriarhul.

Volumul cuprinde relatări şi date referitoare la martiri creştini din închisorile comuniste româneşti. Este vorba de oameni pe care, pentru credinţa lor în Hristos, regimul politic ateu al vremii i-a persecutat, torturat şi ucis.

Imensa lor majoritate aparţin Bisericii Ortodoxe Române, însă cartea include şi pagini ce păstrează memoria jertfelor unor măr­turisitori creştini romano-catolici sau protestanţi. Încât, dincolo de culte proprii sau de tradiţii particulare, aparte, sute de mucenici ai lui Hristos se regăsesc aici, amintiţi laolaltă, cu vieţile lor şi cu momentele trecerii lor în veşnicie.

[…]

 

Altfel spus, lucrurile se leaga, ca intotdeauna. Avem Sinodul din Creta:

Implicații eclesiologice ale aprobării documentului eretic Declaraţia de la Toronto de către pseudosinodul din Creta

Adica avem acceptarea oficiala e ecumenismului la nivel de Ierarhie. Avem doctrina “jertfelor unor măr­turisitori creştini romano-catolici sau protestanţi” de pe Basilica, adica a Patriarhiei Romane. Si avem si legea statului cum ca toti cei ucisi in temnitele bolsevice sunt mucenici.

De aia cred eu ca au dat si legea asta fara sa se scandalizeze prea tare organizatiile evreiesti si legiunile de asociatii si ziare anti ortodoxe, anti nationaliste si anti legionare. Ca era vorba despre ceva cu mult mai important in edificarea NOII ORDINI MONDIALE, anume ecumenismul, unul dintre cei doi principali piloni antihristici, alaturi de sinistrul angrenaj documente cu cip – eGuvernare – internetul obiectelor – disparitia banilor cash.

 

Reclame

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai said, on iunie 2, 2017 at 4:57 pm

  Din categoria cu lacrimi de crocodil

  Apreciat de 1 persoană

 2. marian said, on iunie 2, 2017 at 6:36 pm

  aceasta harta a pamantului veche de peste 1000 de ani arata foarte diferit fata de ceea ce stim.

  https://voiceofpeopletoday.com/this-1907-edition-of-the-hawaiian-gazette-shows-flat-earth-map-made-in-japan-more-than-1000-yrs-ago/

  Apreciază

 3. mircea.v said, on iunie 2, 2017 at 8:02 pm

  Legea antilegionara este din cartea „1984” – Orwell. Dictatura prin bata. Manipulare grosiera. La asta omul se opune, ca nu-i place bata. Comunism.

  Legea de acum este din cartea „Minunata lume noua” – Huxley. Dictatura prin bunastare, „toleranta”. Manipulare fina. La asta omul nu se opune ca ii place cascavalul si traiul bun, si restul „nu ma intereseaza”. Occident.

  S-a dovedit experimental ca „minunata lume noua” functioneaza mai bine dpdv al sistemului, si normal, sistemul a ales sa se debaraseze de ceea ce functioneaza prost, adica de comunism.

  Legea antilegionara agita apele antihristului.
  Legea asta le linisteste.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Lucian said, on iunie 2, 2017 at 8:51 pm

  Deși este intuitiv răspunsul ar trebui întrebați ierarhii, filmați sau înregistrați, daca catolicii sau celelalte denominatiuni au sfinți din cei din temnițele comuniste anume dacă pot fi considerați sfinți mucenici.

  Apreciază

 5. Iones said, on iunie 2, 2017 at 9:39 pm

  OFF-TOPIC
  Masoneria, lovită la finanțare. Magistrații masoni pot ajunge pe mâna DNA
  http://www.stiripesurse.ro/masoneria-lovita-la-finan-are-magistra-ii-masoni-pot-ajunge-pe-mana-dna_1199944.html

  Apreciază

 6. unulsimplu said, on iunie 2, 2017 at 10:00 pm

  e simpla treaba, aceasta aprobare se face spre osanda, de ce? Pai inca un prilej de mici, gratare si manele la maxim plus motiv sa bem… ca asa petrec si sarbatoresc romanii praznicele, sfintele pasti, Craciunul si multi sfinti din calendar. Asa ca iohAnus nu a facut decat sa mai ofere o zi de distractie romanului.

  Apreciază

 7. remus said, on iunie 2, 2017 at 11:10 pm

  Avem trei milioane de copii în România. 57.000 sunt în sistemul de protecție socială și aproape un milion au părinții plecați în diaspora
  http://www.libertatea.ro/stiri/avem-3-milioane-de-copii-romania-57-000-sunt-sistemul-de-protectie-sociala-si-aproape-un-million-au-parintii-plecati-la-munca-diaspora-1849399

  Apreciază

 8. Radu said, on iunie 3, 2017 at 1:16 am

  Mar otravit parerea mea
  De la astia sa ne asteptam si sa fim de o mie de ori mai atenti cand ne „fac cadouri” decat cand ne scuipa sau ne persecuta.

  Asta cred eu pare prea frumos sa fie adevarat si scopul e posibil sa fie pentru ecumenism si folosit pentru catolici si altii si mai putin pentru noi.

  Cal troian,sunt disperati doar doar mai trec cativa naivi si prosti la tabara lor cloaca ecumenista.

  Cred ca se vede de departe ca e o tentativa de a mai prosti si atrage din lume care incepe sa se trezeasca spre partea cu ecumenismul si catolicismul si noua ordine.

  Orice sa nu ii scada cota nazistului klaus in fata poporului…si a sistemului in ansamblu.

  Chiar daca sa zicem Dumnezeu a vrut asta si poate e pe bune/serios si vrea sa ne incurajeze si sa mai fie si legi pentru Credinta si Tara tot trebuie sa fim atenti putem sa ne asteptam la orice de la slugile astea care ne conduc.

  Scopul va arata cu adevarat despre ce e vorba.
  Eu unul sunt sceptic si nu cred ca e vreun motiv de bucurie.
  Sa dea Domnul sa fie bine si sa iasa ceva bun dar nu prea vad cum si de ce.

  Apreciază

 9. Mihai said, on iunie 3, 2017 at 1:32 am

  14 Mai este ziua nationala a Israelului , tocmai de aceea evreii masoni care conduc colonia Romania au incuviintat pe marioneta de Iohannis sa aprobe legea …

  Apreciază

 10. Angela said, on iunie 3, 2017 at 7:45 am

  Presedintele a semnat decretul pt ca a intrat deja in campania celui de al doilea mandat. Are multe schelete in dulap si daca nu va fi reales s-ar putea sa-si schimbe domiciliul la beci. Este oricum consecvent cu felul lui de a actiona (nu uitati ca dupa alegeri a avut un joc de glezne de ziceai ca-i mare patriot, ba mai trecea si pe la ortodocsi la biserica).

  Pe de alta parte, legitimandu-i pe cei care s-au opus atunci, ii legitimeaza si pe cei care se opun acum – vezi USR pe care doreste sa o transforme in platforma de sustinere electorala a sa pregatindu-si terenul cu indepartarea lui Nicusor pt a-i face loc lui Dacian. Desi greu de inteles de un om normal la cap, legea asta este o arma ideologica puternica pt TFL-isti. Ei nu stiu istorie, de fapt nu stiu nimic, insa vad ca niste oameni care s-au sacrificat la propriu fiind gigi-contra regimului de atunci au ajuns acum sa fie considerati eroi. Motivele sacrificiului lor nici nu conteaza. Au luptat cica impotriva comunismului. Pai asta fac si ei. Tot impotriva comunismului lupta in mintea lor cu toate ca de fapt ei contribuie la instaurarea adevaratului comunism. Este o minte satanica aici, sa recunoastem.

  In ceea ce priveste legea in sine cred ca ar trebui sapat mai adanc sa vedem cine sunt initiatorii, cand au propus legea, in ce context au facut-o samd. Pentru ca este o lege buna. Desigur ca i-au dat drumul acum pentru ca exista deja alte legi care-o anuleaza si ca sa ne abureasca insa asta nu-i scade valoarea de a recunoaste jerta acelor oameni.

  In ceea ce priveste ecumenismul … da, poate avea oarecare conotatie insa nu putem nega realitatea ca in temnitele comuniste au murit nu numai ortodocsi. Toti au fost victimele acelui regim si trebuie priviti impreuna. Este insa de datoria Bisericii si a celorlalte confesiuni sa-si recunoasca sfintii in conditiile in care considera ca s-au jertfit pentru credinta. Iar aici Biserica are cu adevarat o problema pentru ca i-a trecut cu vederea pe marturisitorii sai ba chiar s-a dat la o parte atunci cand au fost din nou prigoniti – vezi legea „antilegionara”.

  Consider mai degraba ca legea de acum este o pata pe obrazul Bisericii care nu a facut pentru acesti martiri ai neamului romanesc nici macar cat … Klaus atunci cand este meschin. Cam asta-i masura, mult prea micuta din pacate. Dumnezeu ne arata astfel cat de vinovati suntem cu totii de tacerea in care ne complacem.

  Apreciază

 11. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on iunie 3, 2017 at 8:27 am

  Apreciază

 12. mircea.v said, on iunie 3, 2017 at 10:57 am

  In dialogul meu cu pastorul protestant, acesta credea ca in puscariile comuniste majoritatea au fost protestanti. Asa e mandria lor, ca ei sant „fruncea”.

  I-am spus, mai omule, intr-o tara sa zicem cu ortodocsi 80%, 15% catolici/greco-catolici si 5%protestanti mi se pare normal ca aceste procente sa se regaseasca si in puscarii, ca pe comunisti nu prea ii interesa care de unde e.
  El nu si nu.

  Am cautat si am gasit o statistica pt preoti, „preoti” si pastori din puscarii care respecta procentele de mai sus.

  In schimb la numarul celor ce au murit in puscarii, protestantii erau undeva pe la 2%.
  Din pacate nu mai gasesc cifrele exacte.

  Iar in ML majoritatea erau ortodocsi. Nu am gasit in vreo carte citita de mine exemplu de legionar neortodox.

  La Pitesti au fost 90% tineri legionari.
  La Aiud dupa 1955, 95% legionari. Adica au adunat acolo toti legionarii din toata tara. Aiudul fiind cea mai mare inchisoare doar acolo puteau sa ii adune pe toti. Inainte de eliberarea din 1964 erau aproape 3000.
  Cele mai cumplite inchisori au fost dedicate special legionarilor.

  Cei din partidele politice au fost adunati in inchisorile mai mici, ca erau mai putini.

  Apreciază

 13. Alexandru said, on iunie 3, 2017 at 11:25 am

  Daca priviți protestele din Grecia vedeți cum ortodocșii au ajuns o minoritare. Acum se poate aplica ușor si de biserica di stat ART 22. Deci prigoana se face tot mai conturata, aceasta si doresc. Ortodoxia va fi văzuta doar ca o grupare extremista pentru ca ecumenismul a înlocuit ortodoxia.
  Fiecare știe ce are de facut, măcar atat cat mai vedem.

  Apreciat de 1 persoană

 14. baltag66 said, on iunie 5, 2017 at 6:28 pm

  Îți dă cu o mână și-ți ia cu două ! Adică îți dă voie să-ți cinstești martirii, declarând oficial o zi a lor, 14 mai, și sub chipul binevoitor te „agață” cu cartea de identitate electronică(cu CIP sau cu coduri de bare). Fiți cu un pas înaintea lor, adică fiți alături de martirii a căror dată de omagiere a fost stabilită oficial, adică primiți bucuroși data însă nu acceptați, pentru a fi în duhul martirilor creștini ai neamului românesc, aceste blasfemiatoare de cărți electronice. De ce le numim blasfemiatoare, pentru că prin ele, oricine semnează ca să le primească, renunță conștient sau inconștient la LIBERTATE, adică la Dumnezeu. Ce să mai vorbim de următorul pas,și ultimul, când se dorește microciparea pe om, sau trasarea pe om a codurilor de bare. Așadar, atenție mare la apărarea propriului suflet. „Iar pentru cei ce vor accepta semnul fiarei pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, sau se vor închina fiarei, pentru toți aceștia, fumul chinului lor se va ridica în vecii vecilor”, așa ne spune Apocalipsa. Așadar suntem în Apocalipsă, destul de înaintat, pentru cine încă nu știe. Hristos S-a Înălțat !

  Apreciază

 15. octavpelin said, on noiembrie 2, 2017 at 10:46 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: