SACCSIV – blog ortodox

PE SURSE: Parintele Ioan Sismanian si maicute de la Manastirea Paltin VOR NAVALI impotriva Schitului RADENI pentru a-l prelua cu FORTA

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 26, 2017

UPDATE

M-a sunat Parintele Ioan Sismanian pe la 14:30 si mi-a transmis ca nu stie nimic, nu i s-a spus sa plece la Radeni si ca atare, evident, nu e la Radeni.

Il cred.

Foarte interesant ceea ce se intampla. Pana acum, tot pe surse veneau stirile invaziilor ce se pregateau impotriva Schitului, caci doar astfel stiau mirenii sa se adune spre a-l apara. Iata ca acum, macar partial, o astfel de stire nu se mai confirma. S-au razgandit stapanii Parintelui Sismanian si nu l-au mai trimis? Ca el nu cred ca ne minte. Il cunosc de multi ani si ar fi o grea lovitura pentru mine sa constat altceva.

Asadar, s-au razgandit stapanii pentru ca s-a dat alarma sau a fost o intoxicatie pentru a avea mai tarziu motiv slugoii lor sa urle: “minciuni, iata mincinosii”. De parca nu s-ar fi confirmat celelalte invazii pana acum.

Alt motiv ar putea fi ca aceasta posibila intoxicatie sa fie prima dintr-un sir mai lung, avand drept scop slabirea in timp a vigilentei aparatorilor, satui pana la urma de alarme false.

Vom vedea. 

Vin calaii sa preia schitul Radeni!!! ne informeaza blogul Invataturile Sfintilor Parinti despre inselarile contemporane:

Avem informatii de ultima ora in privinta schitului Radeni. O delegatie MMB impreuna cu parintele Ioan Sismanian si un grup de maici, de la Man. Paltin probabil, sunt porniti spre Schitul Radeni pentru a-l prelua in forta. Rugam pe toti cei care pot sa mearga sa-l sustina pe parintele Pamvo sau sa faca o rugaciune.

 

Reclame

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Diogene said, on mai 26, 2017 at 6:43 pm

  Pai este legala aceasta preluare in forta?Acum ar tebui facuta ASOCIATIA MISCAREA RADENI care sa preia manastirea cu sustinerea localnicilor.Sau chiar preotii si maicile alungate de prin manastiri sa faca o asociatie prin care sa ceara si un loc de rugaciune special pentru cei care au fost indepartati de biserica pe tema Sinodului din Creta.Si cel mai bun si mai cuvenit loc pt asta ar fi Radeni care si asa este al nimanui…

  Apreciază

 2. Nicoleta said, on mai 26, 2017 at 7:13 pm

  Eu nu cred că vin măicuțele de la Paltin. Nu este una care să vrea să vină.

  Apreciază

  • Mirela said, on mai 26, 2017 at 9:01 pm

   Şişmanian nu e prima dată când merge la Rădeni şi nici despre el nu cred că vrea, dar ce folos că nu vrea, dacă „face ascultare” (de eretici) şi nu are demnitatea de a se opune?
   Ce cădere! Ce ruşine ca, din reprezentant al Părintelui Justin Pârvu, să ajungi coadă de topor a apostaţilor! Ce orbire, să te temi mai mult de apostaţi decât de judecata nemitarnică a lui Hristos!
   Iar maicile or fi altfel? Oare ele nu s-au dezis de învăţătura Părintelui Justin? Nu ascultă de minciuno-mitropolit şi nu se unesc cu erezia prin pomenirea lui?
   Putem crede că, dacă primesc poruncă „arhierească” să meargă la Rădeni, vor zice nu?

   Apreciat de 1 persoană

   • marinela said, on mai 27, 2017 at 1:40 pm

    Ai dreptate ,Mirela.

    Apreciază

   • Adi said, on mai 27, 2017 at 3:26 pm

    Oare ele nu s-au dezis de învăţătura Domnului Nostru Iisus Hristos

    Apreciază

   • Mihai said, on mai 27, 2017 at 9:48 pm

    Mirela, acolo la Paltin cine va îndrăzni să miște în front, va păți aidoma că la văratec sau frumoasa, publicația ,,atitudini” a devenit una vasală/aservită,deci sa nu ne ia uni de prosti că nu suntem, a avut dreptate Pr Iustin că după un an va veni urgie, deci o data cu sosirea lui Hariton nu a întârziat să apară ceea ce vedem

    Apreciază

   • Mirela said, on mai 28, 2017 at 9:32 am

    Adi

    Poate îmi explici: Părintele Justin a transmis o învăţătură, iar Mântuitorul Iisus Hristos a transmis o altă învăţătură?

    Apreciază

 3. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on mai 26, 2017 at 7:29 pm

  Apreciază

 4. marinela said, on mai 26, 2017 at 8:24 pm

  Dumnezeu sa nu-i ajute pe acesti tilhari de cele sfinte si sa-i opreasca din drumul lor .Dumnezeu sa ocroteasca mica obste de la Radeni in frunte cu parintele Pamvo!Ne vom ruga pt ei,ca atit putem face cei din diaspora pt fratii marturisitori din tara.Doamne ajuta si mintuire!

  Apreciază

  • Mihai said, on mai 26, 2017 at 9:26 pm

   Aceștia nu mai au nici un fel de scrupule,

   Apreciază

  • cititor40 said, on mai 27, 2017 at 2:06 pm

   Paritele slujeste de miercuri la Durau.NU DEZINFORMATI,NU CREATI INUTIL VRAJBA!

   Apreciază

  • Nicoleta said, on mai 27, 2017 at 2:42 pm

   marinela, nici macar nu a avut loc actiunea si deja ii cataloghezi ca fiind talhari. Foarte tare. Nu ai citit titlul articolului? PE SURSE… Nici macar politia gandirii nu mai santem. Am ajuns direct politia surselor. Ii condamnam pe oameni pe baza surselor/pe auzite, mai pe romaneste – pe barfa.

   Saccsiv, fara suparare, cred ca nu a fost o idee buna scrierea acestui articol.

   Apreciază

   • saccsiv said, on mai 27, 2017 at 3:42 pm

    Nicoleta

    Si tu cum doreai? Sa scriem dupa ce avea loc invazia?
    Vezi ca am postat un UPDATE.

    Apreciază

   • el said, on mai 27, 2017 at 3:54 pm

    Nicoleta

    nu e „FT BUNA” COMUNIUNEA ta cu ERETICII si dusul asiduu la pomenitorii de eretici … INTUNECATO !

    Apreciat de 1 persoană

   • Mirela said, on mai 27, 2017 at 6:34 pm

    Persoana care vrea să fure sau fură prin violenţă şi ameninţări se cheamă tâlhar. Oare MMB, prin diverse cozi de topor, e străină de acţiuni tâlhăreşti? Intervenţia de la Rădeni din februarie, când protopopul de Târgu Neamţ a vrut să intre cu forţa în altar în timpul Sf. Liturghii, ce este? Ce căuta atunci pr. Şişmanian la Rădeni? De ce venise cu jandarmii? De ce a plecat cu coada între picioare? De ce jandarmii le-au spus „vizitatorilor” să nu-i mai deranjeze cu intervenţii, dacă nu au justificări legale? Ce a fost aia? Vizită frăţească de curtoazie? Cum se cheamă cel care se asociază cu tâlharii la prădat?
    Dacă informaţia din articol e dezinformare, dezinformarea pleacă de la MMB şi de la cei care vor să preia schitul. Sau, poate, nu vrea nimeni aşa ceva şi doar li se năzare unora? Poate nici la Orăşeni nu vrea nimeni să ia biserica şi oamenii aceia vorbesc aiurea? Nici la Dochia nimeni nu a luat nimic? Nici în februarie nu a venit nimeni să ocupe Schitul Rădeni?
    Se cunoaşte pilda cu alarma că vine lupul, iar când a venit după mai multe alarme false, alarma reală nu a mai fost crezută. Oare nu asta aşteaptă/vrea MMB? Dacă schitul nu ar fi fost apărat ieri de mulţi oameni, oare am mai fi vorbit astăzi despre dezinformare? Prigonirea TUTUROR opozanţilor apostaziei din Creta e ficţiune? Iar prigonitorii ce sunt? Oameni „de bine”? Ce sunt episcopii care vor să ne fure sufletele spre a le duce în iad prin unirea cu erezia? Preoţii care se prezintă în faţa oamenilor drept părinţi duhovniceşti care se jertfesc pentru mântuirea turmei, dar în realitate unesc turma cu erezia prin pomenirea ereticilor şi o aruncă în iad nu sunt tâlhari de suflete? Ce are omul mai de preţ decât sufletul?

    Apreciază

   • Mirela said, on mai 27, 2017 at 7:30 pm

    Cât despre ce sunt în stare să facă maicile care ascultă de eretici, e suficient să ne amintim cum au fost tratate cele două măicuţe antiecumeniste de la Frumoasa de către cele care le-au fost surori vreme de două decenii: bătăi în stil mafiot în miez de noapte, vânătăi, picior rupt, unghie smulsă, furarea listelor de spovedit şi a telefoanelor, sechestrare, eliminarea din mănăstire etc. Şi alte cazuri, precum izgonirea maicilor de la Văratec în plină iarnă.
    Sau ce credeţi, bătăuşele de la Frumoasa erau nişte îndrăcite, de au fost capabile de astfel de acţiuni asupra propriilor surori, iar cele de la Paltin sunt aşa de drepte încât ar refuza hotărât să meargă la Rădeni, deşi porunceşte „înaltul”?
    Să fim serioşi!

    Apreciază

   • Aurora said, on mai 27, 2017 at 7:42 pm

    Si daca nu se vor duce navala la Radeni, tot talhari sunt cei de la Petru Voda. Nu trebuie ingaduinta cu serpii care au tradat predania Parintelui Iustin !

    Apreciază

 5. s2side said, on mai 26, 2017 at 9:01 pm

  astazi sau cand?

  Apreciază

 6. E la fel peste tot in lume: Germania ia măsuri aspre împotriva părinților care nu își vaccinează copiii said, on mai 26, 2017 at 10:50 pm

  E la fel peste tot in lume: Germania ia măsuri aspre împotriva părinților care nu își vaccinează copiii

  Guvernul german vrea să amendeze părinții care refuză să-și vaccineze copiii. Ministrul german al Sănătății a afirmat că este necesar ca această lege să fie introdusă, în urma unei epidemii de rujeolă, potrivit libertatea.ro.

  Mai mult, grădinițe vor putea să-i reclame pe părinții care refuză vaccinarea copiilor.

  Totodată, părinții pot fi amendați cu până la 2.500 de euro, dacă refuză să-și vaccineze copii. Noua lege ar urma să fie adoptată luna viitoare. Măsura face parte din eforturile Guvernului de a îmbunătăţi ratele de vaccinare în ţară, care au scăzut semnificativ în ultimii ani, ceea ce expune copiii şi adulţii la boli posibil periculoase, precum rujeola.

  În Germania s-au înregistrat 410 cazuri de rujeolă de la începutul anului și până la jumătatea lunii aprilie, mai mult decât în tot anul 2016.

  Apreciază

  • carla said, on mai 27, 2017 at 10:19 am

   Eu chiar nu inteleg, Atunci cand eram noi copii. rujeola era boala copilariei, alaturi de varicela, rubeola, oreon. Copiii faceau, mai toti, aceste boli, dobandeau imunitate si se vindecau. Erau vaccinati copiii impotriva bolilor cu adevarat grave. In rest, ne-a lasat bunul Dumnezeu un sistem imunitar, pe care ar fi de dorit sa nu-l dam peste cap chiar pentru orice. Azi-maine ne vor explica „savantii” cum este mortala si caria dentara. Au mai trait oameni si mai inainte, nu ne-am nascut toti ieri, incat sa le inghitim gogosile pe nemestecate.
   In primul rand nu poti lua un medicament fara sa-i citesti prospectul si fara sa fii dispus sa-ti asumi multele pagini de contraindicatii si riscuri. Deci cum sa te oblige? Ne intoarcem la nazism?
   Inainte sa vina cu pretinse obligatii, asteptam niste explicatii nefanteziste despre „sindromul hemolitic uremic” din 2016, care a ucis mai multi copii decat rujeola, culmea, toti de aceeasi varsta, cea a vaccinarii.

   Apreciază

 7. Mihai said, on mai 27, 2017 at 6:51 am

  Acum dumnealor au alte preocupări mai „serioase,, sau pus pe concursuri și festivaluri, de exemplu arhiepiscopia Timișoarei a organizat un festival cu denumirea vox mundi unde unde vor concerta copii in special fete de diverse naționalități și ,,religii” și unde se vor da și premii, sursa mitropolia Banatului
  Hram cu masoni, la biserica domnița Bălașa din centrul Bucureștiului sa desfășurat hramul acestei parohii, la eveniment a participat și Bălăceanu stolnici, membru al ordinului cavalerilor de Malta,(a i se citi și c.v-ul acestuia), sursa Basilica și lumina

  Apreciază

 8. Mihai said, on mai 27, 2017 at 8:13 am

  La ce carnaval chipurile ,, procesiune” a participat Athenagoras de Belgia și țările de jos https://katanixis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_548.html?m=1
  Ecumenism și la biserica SF Mormânt http://www.dogma.gr/kosmos/o-ntonalnt-tramp-sto-nao-tis-anastaseos/62539/

  Apreciază

 9. Mihai said, on mai 27, 2017 at 8:49 am

  Arhimandritul Grigorie de la Dochiariou: ortodoxia este distrusă sistematic http://agionoros.ru/docs/2689.htm
  Vor fi expulzați, deoarece au încetat pomenirea episcopului locului, sunt ruși, numele lor Pamvo și Ambrozie http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_899.html?m=1
  Zizioulas făcând aplecatori in fata lui Francisc http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/05/blog-post_176.html?m=1

  Apreciat de 1 persoană

 10. cititor40 said, on mai 27, 2017 at 2:03 pm

  Cine are intentia sa dezinformeze? Parintele slujeste de 3 zile la Manastirea DURAU,DE MIERCURI 24.05.2017!Impreuna cu el este si mama lui de 86 ani! Mari nemarnici mai sunt pe lumea asta daca dezinformeaza asa de crancen!

  Apreciază

 11. berlin said, on mai 27, 2017 at 5:04 pm

  î.a.s fraților este cumplit ce se întâmplă cu noi din primele minute a le vieții în colonia mioritică .

  http://dittadepner.ro/dezvaluirile-socante-ale-unei-asistente-de-neonatologie-din-romania/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: