SACCSIV – blog ortodox

Video: EDUCATIA MODERNA …

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 12, 2017

 

Reclame

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. rr said, on mai 12, 2017 at 12:15 pm

  Ieromonah Ioan Buliga:

  Iar noi, afara de Crucea aceasta materiala pe care o purtam la gât, sa o purtam cu demnitate si pe cea spirituala, Crucea vietii, pe care o ducem fiecare la locul nostru de trai:

  – Crucea calugarilor, înconjurati în vremea noastra de tot felul de ispite, într-o vreme când viata duhovniceasca s-a racit si mângâierile harului sunt tot mai rare;

  – Crucea casatoritilor, confruntati cu necazuri fara iesire: betie, certuri, copii care sunt obraznici oricât i-ai educa, pentru ca sunt contaminati de ceilalti si de duhul de astazi al vietii destrabalate;

  – Crucea tinerilor, confruntati cu un asalt al destrabalarii, când, daca nu bei, nu fumezi, nu desfrânezi, nu te porti violent, îti spun ca esti prost… dar prostii se numara la urma, atunci când va iesi sufletul din trup;

  – Crucea batrânilor, care în suferintele batrânetii privesc nedumeriti la o lume care parca în vremea lor nu era asa, era altfel.

  Oriunde ne-am duce – la scoli, în tari straine – sa ne purtam Crucea noastra asa cum este, caci o ducem numai pâna la cimitir si acolo se termina drumul Crucii, se termina greutatile vietii acesteia, si sa iubim aceasta Cruce, pentru ca, chiar daca este grea, ea ne mântuieste.

  Apreciază

  • guti flo said, on mai 12, 2017 at 7:44 pm

   rr
   De „sinodul” din Creta ce parere are ieromonahul Ioan Buliga ?

   Apreciază

   • el said, on mai 12, 2017 at 10:21 pm

    guti flo

    buliga e un ECUMENIST notoriu!
    trancanesc despre morala cand ei sunt ERETICI… adica ERETICII CURVARII duhovnicesti dau cu piatra in CURVARII lumesti … no comment !

    ps: e PLIN de asemenea LUPI moralisti pe la besericaAPOSTATA.bor.srl !.. atat le.a mai ramas , urla in desert ca lupul la luna…caci LUPI RAPITORI sunt !

    Apreciază

   • rr said, on mai 13, 2017 at 12:01 am

    guti flo

    Nu am gasit pana acum nici o afirmatie de-a lui in legatura cu „sinodul”. Daca stie cineva ceva, il rog sa posteze.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on mai 13, 2017 at 6:32 am

    rr

    si crezi ca e ceva de capul lui daca POMENESTE ERETICI ?
    sau ai auzit cumva ca e NEpomenitor de ERETIC?

    si despre CARE Buliga este vorba?

    http://ziarullumina.ro/romanii-din-viena-chemati-la-sfanta-Inviere-11890.html

    Apreciază

   • el said, on mai 13, 2017 at 6:39 am

    Ioan Buliga Ieromonah UNDE ? si CARE ii mai sunt AZI parereile despre EREZIA ECUMENISTA? si-a pastarat linia de atunci ( a se vedea textul de mai jos) sau a facut compromisul cu ereticii si apostati din sinodul bor?

    am gasit si un text FT BUN al lui unde numeste ECUMENISMUL EREZIE si asta INDIFERENT DACA a fost sau NU anatematizat de Sinod , parere PERTINENA si in accord cu Sf Parinti.

    https://saccsiv.wordpress.com/category/ioan-buliga/

    “Dacă doreşte cineva astăzi să frecventeze cursurile unei facultăţi de teologie trebuie să ştie că profesorii de acolo, afară de materia propriu zisă pe care trebuie să o predea, au şi convingeri personale pe care încearcă să le imprime elevilor. Sigur, foarte bine ar fi, ca aceste convingeri să fie o învăţătură a Sfintei Tradiţii, care a fost primită de Sfinţii Părinţi, pentru că interpretările proprii sunt foarte periculoase în general şi sunt demonice atunci când acestea vor să contrazică Sfânta Tradiţie.

    Sunt doctoranzi care au cercetat în adâncuri şi vor să ne spună că lucrurile sunt altfel decît credem noi. Sigur că aceştia sunt mult mai periculoşi decât sectanţii, pentru ca de sectaţi ştim să ne păzim, pe când de asemenea teologi nu prea; invăţătura sectanţilor este declarată greşită, pe când învăţătura nouă a teologilor nu; şi nici nu se ştie dacă o să o mai declare cineva greşită.

    Totdeauna am avut în istorie, persoane cu învăţături greşite, care au fost declaraţi eretici; astăzi însă, şi pe ereticii vechi încearcă să-i reabiliteze, nici vorbă să mai corecteze greşelile actuale.

    Sunt fel de fel de persoane, care promovează erezia ecumenistă şi spun cu obrăznicie: păi care sinod a condamnat ecumenismul? Nici unul, doar nişte voci individuale, spun ei [nota Razboi intru Cuvant: vezi de pilda acest articol recent din ziarul Lumina”: „Exista eretici in zilele noastre?„]. Da, dar printre vocile acestea individuale au fost şi sfinţi, iar o erezie nu este erezie doar când este confirmată de un sinod, ci este erezie din momentul în care se naşte.

    În Sfânta Scriptură ni se spune clar că Antihristul nu va veni până ce mai întâi nu va fi lepădarea credinţei (II Tesaloniceni 2,3), ori ce altceva înseamnă lepădarea credintei, decât trăirea ereziei ca şi cum ar fi bună? Care sinod să o mai condamne atunci? Sinodul lui Antihrist? Atunci să ne vedem pe noi, mari rugători, care băgăm capul în nisip şi nu ne implicăm ca să dăm pe faţă rătăcirile actuale. Prin purtarea noastră nu facem altceva decât să contribuim pasiv la instalarea acestei lepădări de credinţă şi la grăbirea instalării lui Antihrist, implicit la grăbirea sfârşitului. Iată cum înşelaţi nu sunt doar cei ce promovează extremele ci şi acei căldicei care nu se implică în gravele probleme prin care trece astăzi credinţa şi societatea.

    Motive pentru războaie au fost dintotdeauna, ei au găsit însă credinţa vinovată. Buna înţelegere cu cei de alte confesiuni se face încă din joaca de copii (personal nu am întâlnit cazuri în care părinţii să-şi oprească copiii de la joacă cu cei de alte credinţe, deşi în orice putem găsi excepţii), la şcoală, la serviciu, oriunde afară de biserică. Dacă intră în biserica ortodoxă, sectantul trebuie să-şi lepede ereziile la uşă. Vezi cum se fac lepădările la uşă, ale celor de alte confesiuni, care nu au mai avut loc în noile molitfelnice? Dacă ei au scos lepădările din randuiala bisericii, ce înseamnă asta? Când li se vor deschide ochii şi la alţii şi nu ne vor mai acuza că avem fluturaşi la minte, atunci cand afirmăm că ecumenismul este erezie şi începutul sfârşitului?

    Ei vor încerca să se ajute în propovăduirea rătăcirilor, de aşa zise descoperiri la care le vor face publicitate cu entuziasm la TV, Radio şi presa scrisă. Afară de acestea, vor strecura mereu prin aceste mijloace, curente de înnoire cum ar fi: materiale ale celor de alte confesiuni în emisiunile care ar fi trebuit să fie ortodoxe, acceptarea diferitelor sărbători necreştineşti (“Anul Nou”, 8 martie, Valentine`s Day, Halloween, etc.) plus învăţături care contrazic tradiţia creştinească de pănă acum şi care doresc să schimbe mentalitatea creştină autentică. Într-un cuvânt: innoire; iar dacă mai avem din cei care vor să ţină credinţa, aşa cum am primit-o de la Sfinţii Părinţi, aceştia sunt: sau izolaţi, sau „operaţi”, sau compromişi. Se pare că nu au învăţat nimic de la catolici, protestanţi, reformanţi şi alţi sectanţi care prin înnoire au dat dreapta credinţă la o parte.

    Recent, un profesor doctorand le spunea studenţilor de la teologie că istoricii au fost părtinitori în relatările lor despre războaiele Sfântului Ştefan cel Mare cu turcii. Voi chiar credeţi, spunea el, că armata turcilor era de zece ori mai numeroasă? Sigur, profesorul respectiv, o fi fost influenţat de ceea ce se întâmplă în zilele noastre, când fiecare regim care se schimbă, scrie câte o istorie nouă, contrazicându-se între ei, sau de istoriile unor state vecine, ce se dau cap în cap, în funcţie de interesele teritoriale; numai că, nu trebuie să comparăm o societate contemporană plină de minciuni, cu oameni care îşi dădeau viaţa pentru libertate şi credinţă şi care, după cum scrie în istorie, aveau o credinţă deosebită. Minciuna şi credinţa nu pot coexista împreună, afară dacă nu cumva este o credinţă falsă. Nu cred că avem nevoie de prea multă înţelepciune să înţelegem, ce diferenţă mare, este între o oaste a unui stat relativ mic, cum era Moldova şi oastea unui imperiu cât un continent, cum era Imperiul Otoman. Să presupunem că la început, turcii ar fi trimis o oaste mai mică, dar după ce au fost învinşi, din ce raţiuni ar mai fi procedat la fel? Iniţial, aceste replici eronate, nu par aşa de periculoase, însă ele ne introduc în sfera îndoielii faţă de vechile mărturii, care în mod periculos pot atinge şi dreapta credinţă. Culmea, nu? Să fim neîncrezători în vechile mărturii, dar să ne încredem în ceea ce se spune astăzi despre acele vremuri, că vezi, cei de astăzi, ştiu mai bine. Astăzi, spunem aşa, despre războaiele Sfântului Ştefan cu turcii, maine o să vorbim la fel despre războaiele evreilor cu filistenii (în care evreii erau o mână de oameni fără arme de metal, iar filistenii erau câtă frunză şi iarbă, înarmaţi) şi apoi o să începem să hulim pe Dumnezeu, după cum ni se istoriseşte păţania unui monah mândru, care iniţial a început să hulească pe drepţi, apoi pe sfinţi şi a ajuns la sfârşit să hulească pe Hristos. Este vorba deci, de rătăciri subtile, pe care la început, cei fără experienţă nici nu le bagă în seamă.

    Mai avem şi alte de propovăduiri nelalocul lor ale teologilor moderni. Pe la parohii şi oraşe se cheamă oamenii să se împărtăşească des, fără ca aceşti oameni să facă lucrurile elementare pe care trebuie să le facă un creştin. Acestui fapt o să-i dedicăm un loc aparte. Apoi ei mai spun că femeia poate să se împărtăşească în perioada de necurăţie (!), ignorând grav Sfânta Tradiţie şi Sfânta Scriptură, care ne învaţă că femeile în această perioadă nu trebuie să se atingă de cele sfinte. Sunt unele lucruri în Vechiul Testament, care au fost valabile doar pentru evrei, neamurile care s-au încreştinat, nu au mai fost datoare să le ţină, însă referitor la perioada de necurăţie la femei (şi bărbaţi), tradiţia creştină a continuat să ţină aceste restricţii, fiind învederată starea de necurăţie în care nu trebuie să ne atingem de cele sfinte. Dacă femeia stă în spatele bisericii, sau dacă cântă la cor, este altceva; însă ca să se împărtăşească, este deja prea mult. Chiar femeia cu scurgere de sânge, care s-a atins de Mantuitorul şi s-a tămăduit (Matei 9, 20-22), a făcut acest lucru în ascuns şi pe la spate, tocmai pentru că ştiindu-se necurată, îi era frică să nu fie oprită. Că la Dumnezeu totul este cu putinţă, este adevărat; însă nu trebuie să luăm o minune ca o regulă şi să fim obraznici, atingându-ne de Sfintele Taine murdari, spunând că pe Dumnezeu nu-l afectează.

    Am auzit de mai multe ori teologi care contrazic tradiiţii mănăstireşti ce ni s-au lăsat din generaţie în generaţie. Le spun la oameni să nu se spovedească la mănăstiri, deoarece călugării nu au familie şi nu o să-i înţeleagă. Culmea nu? Contrazic o istorie de mii de ani. După mintea lor, Sfântul Ştefan cel Mare nu ar fi trebuit să se sfătuiască cu Sfântul Daniil Sihastrul, că doar ce ştia acesta despre războaie şi familie? Dar până la urmă, hula aceasta, că nu este altceva, merge mult mai departe: la Hristos, la Apostoli şi la foarte mulţi sfinţi. Ce şcoală au avut ei şi ce familii, ca să ne înveţe pe noi? Şi atunci ce-ar însemna după mintea acestor teologi? Să nu mai ascultăm de ei? Au ei altceva mai bun? Da, o să-l scoată de după perdea pe Antihrist.

    Iarăşi l-am auzit pe un teolog contrazicând tradiţia din sfintele mănăstiri, care ne învaţă să nu sărutăm icoanele după ce ne împărtăşim. Este o învăţătură greşită, spunea el; nu se întinează cu nimic Sfânta Împărtăşanie, dacă, după ce ne împărtăşim, sărutăm sfintele icoane. După ce credinciosul se împărtăşeşte, în dreptul sfintelor uşi, are tendinţa de a săruta icoana Maicii Domnului, înainte chiar, de a lua anaforă şi aghiazmă; astfel Sfânta Împărtăşanie de pe buze, poate să rămană pe icoană, care mai târziu o să fie ştearsă cu o cârpă şi cu spray, sau o să dea cineva cu mâna, sau fel de fel de alte întâmplări prin care se poate să greşim faţă de Sfintele Taine. Nu este greu de înţeles, dar se pare că ajungem prea departe, sărind peste lucrurile de început. Ce să mai spun de cei care dau Sfânta Împărtăşanie cu linguriţe în parte, pentru fiecare credincios? De unde au scos-o şi pe asta nu mai ştiu. Bine spunea Mircea Platon, ca reacţie a unui interviu apărut în Evenimentul Zilei, a unui preot rătăcit ce pleda pentru împărtăşirea credincioşilor cu linguriţe de unică folosinţă. Citatul este aproximativ:

    „De ani de zile îmi împărtăşesc copiii săptămânal, cu aceiaşi linguriţă prin care sunt împărtăşiţi şi ceilalţi credincioşi şi niciodată nu s-a întâmplat să se îmbolnăvească. Mult mai curând, ar putea contacta o boală, de la colegii de joacă de la grădiniţă. Atunci ce-ar trebui să facem? Copiii de la grădiniţă să fie din plastic şi de unică folosinţă?”.

    Şi ne spune Sfântul Antonie cel Mare: „Dacă vrei să nu greşeşti, în tot ceea ce faci să ai mărturie din Sfânta Scriptură sau din Sfânta Tradiţie”. Dacă se întâmplă situaţii neplăcute, pot să şteargă linguriţa cu procovăţul, pe care mai apoi îl pot spăla după rânduială, dar noi suntem cuprinşi de un duh înnoitor, ca să nu spun reformator, care merge după melodia: „Vântul schimbării”. Ce să mai spunem de Sfintele Canoane, pe care unii dintre ei le numesc bariere ruginite?!

    Cred că astfel de înşelări, care nu sunt altceva decât un demonism subtil, sunt înaintemergătoare venirii lui Antihrist şi acest soi de demoni teologi, nu pot ieşi, decât după cum spunea Mântuitorul: „cu post şi rugăciune”. Astfel, motivul, pentru care s-a ajuns la astfel de situaţii, este că teoria fără trăire, nu este altceva decât un mormânt văruit. Frumos la prima vedere, dar stricat înăuntru. Dacă ei nu ţin seama învăţătura Sfintilor Părinţi, că fără curăţirea de patimi suntem întunecaţi la minte, de învăţătura lui Hristos, care ne învaţă să ne luăm crucea şi să ne lepădăm de lumea aceasta, dacă nu înţeleg că fară priveghere, post şi rugăciune, teologia poate să fie o sminteală gravă pentru oameni, atunci nu ştiu ce iar mai determina să se schimbe.

    Totuşi, noi trebuie să ne facem datoria în dreptul nostru şi după cuvântul Sfintei Scripturi să cercetăm duhurile (I Ioan 4,1), căci nu vom avea cuvânt de îndreptăţire înaintea lui Dumnezeu. Ei nu au cum să împace lumea destrăbălată cu cele sfinte şi adevărul cu minciuna. Nu pot să împace desfrânarea cu împărtăşania şi neînfrânarea cu cunoştinţa. Sunt orbi care duc pe alţi orbi la groapă.

    „Ţineţi-vă de mine, că eu vă duc spre mântuire”, spunea preotul credincioşilor, după ce a început să practice erezia ecumenismului şi a găsit împotriviri în rândul credincioşilor din parohie. „Mare bucurie că am reuşit să facem acest lucru”, spunea altul, care a adunat la concertul de colinde, ţinut în catedrală, grupuri de la tot felul de confesiuni, care au cântat în biserică. „Unii mă judecă ca nişte şacali”, spunea primul, despre cei care nu era de acord cu erezia lui. Da, noii eretici, pot să ne zică şi şacali şi cum vor ei. Noi doar le cerem ca ceea ce spun, să argumenteze din Sfânta Tradiţie de peste 2000 de ani a Bisericii. Cum conduc ei turma spre mântuire pe un alt drum, decât cel al Sfinţilor Părinţi?

    Sigur, oamenii ar putea să vadă noile rătăciri, dar cum aceste rătăciri sunt învăluite cu ambalajul „dragostei”, doar cei care se ostenesc pe calea dreaptă lăsată de Sfinţii Părinţi vor vedea deosebirea între jertfa dragostei care mărturiseşte adevărul şi dragostea prefăcută, care din prea multă “iubire”, vrea să întroneze minciuna“.

    Apreciază

   • Ioana said, on mai 13, 2017 at 10:30 am

    frate el

    ma gandesc la o problema esentiala care se pune cu aceasta erezie ecumenista instalata definitiv dupa Creta: botezul. Daca cineva, de exemplu un occidental paistas, protestant etc vrea sa vina la ortodoxie si merge pentru botez la un pomenitor de ecumeinsti dar apoi isi da seama studiind mai multe despre Ortodoxie, ca ecumenistii nu mai trebuie pomeniti si vrea de acum sa mearga la nepomenitori, mai TREBUIE REFACUT BOTEZUL SAU NU ? Cum spunea Cuviosul Serafim Rose, sa vedem cu trebuie ales intelesul intre extreme, intre zelotism si iconomie, pentru a merge pe Calea Imparateasca ( https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/03/26/calea-imparateasca-adevarata-ortodoxie-intr-un-veac-al-apostaziei-de-parintele-serafim-rose-2/ ) si a nu cadea in erezie… Oricum treaba cu Creta e mult mai grava ca schimbarea calendarului, cei de la slatioara sau alte aripi stiliste chiar au dat-o pe erezie cu re-botezarea (desi nu recunosc, o mai practica…) Mi-a venit acum aceasta intrebare, botezul la cretan trebuie oare refacut la pomenitori ? Ma gandesc ca exista pericole spre alunecare in erezie, si din stanga aka gasca Zissis, vULCANESCU, Macarie Banu si din dreapta: de exemplu stiu cazuri in care anumite persoane s-au intors spre stilisti si slti schismatico-eretici de romanica gen mateiti etc… si nu sunt putini… De-asta mi se pare esentiala problema botezului, daca se reface sau nu, eu nu am raspuns la aceasta intrebare…si in contextul in care s-au pecetluit toate ereziile la Creta… iar Sfantul Ioan de Kronstadt a avertizat prin descoperiea sa ca in toate bisericile de zid va fi uriciunea pustirii….

    Sfantul Grigorie Palama (+1340)

    “Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.”

    iar Sfantul Ioan Damaschin detaliaza:

    Sf. Ioan Damaschinul spunea ca „Cine nu marturiseste dreapta credinta a celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice si a Bisericii este NECREDINCIOS, chiar daca pare ca merge la Biserica si se roaga, el defapt e necredincios.”

    Si in cartea Sfintii Catacombelor Rusiei gasim si exemplul:

    Cel mai remarcabil dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse după moartea Patriarhului Tihon a fost, fără îndoială, Mitropolitul Chiril de Kazan. Fiind ales de către Patriarhul Tihon ca primul dintre cei trei loc- 209 210 ţiitori care aveau să-i ia locul în cazul morţii sale sau a retragerii din pricina vreunei neputinţe, el a fost desemnat, de asemenea, şi de marea majoritate (72) a episcopilor în 1926, într-o încercare nereuşită de numire a unui nou patriarh printr-o alegere secretă. Fiind în exil în anii de după 1925, el nu a putut să ocupe poziţia de locţiitor patriarhal, care, în consecinţă, a trecut la celălalalt candidat indicat de Patriarhul Tihon, Mitropolitul Petru de Krutiţa, dar vocea sa a rămas totuşi cea mai autoritară în întreaga Biserică rusă din acea perioadă. Prin urmare, după Declaraţia Mitropolitului Serghie din 1927, era aşteptată cu nerăbdare opinia Mitropolitului Chiril despre acest document şi despre „noua direcţie” bisericească a Mitropolitului Serghie. Această opinie a venit, în cele din urmă, după aproape doi ani, din locul de exil al Mitropolitului Chiril – Turukhan, în nordul îndepărtat. În această scrisoare adresată prietenului său, episcopul Damaschin, şi chiar mai mult în corespondenţa sa ulterioară cu Mitropolitul Serghie şi cu alţi episcopi, până în anul 1934, Mitropolitul Chiril explică, poate mai clar decât oricare altul dintre ierarhii vremii, ______natura ecleziologică a erorii Mitropolitului Serghie.

    Observaţiile sale cu privire la natura unităţii Bisericii şi a unităţii de cuget, despre necesitatea de a respinge legalismul canonic în Biserică, despre chestiunea __ruperii comuniunii şi despre prezenţa sau absenţa harului în patriarhia moscovită şi la cei care s-au separat de ea rămân foarte relevante pentru propriile noastre vremuri

    „Eu nu mă separ de nimic sfânt, de nimic ce aparţine în mod real Bisericii. Mă tem doar să mă apropii şi să mă agăţ de ceea ce recunosc ca fiind păcătos la origine şi, prin urmare, mă abţin de la comuniunea frăţească cu Mitropolitul Serghie şi cu arhipăstorii care sunt în acelaşi gând cu dânsul, de vreme ce nu am alte metode de a acuza un frate care gre-şeşte. Multe încercări (pe care le cunosc) de îndemnuri frăţeşti adresate Mitropolitului Serghie personal de către răposatul Mitropolit Agatanghel, de Mitropolitul Iosif şi de către cei doi vicari ai săi, de arhiepiscopul Serafim de Uglich şi de episcopul Victor de Viatka, nu au reuşit să-l întoarcă pe Mitropolitul Serghie la locul său şi către o manieră de acţionare potrivită. Repetarea acestei încercări de a convinge prin cuvinte ar fi inutilă. Prin urmare, eu consider că îndepărtarea de la comuniunea cu Mitropolitul Serghie şi cu acei arhipăstori care sunt de un cuget cu dânsul este o împlinire a datoriei pastorale de către toţi arhipăstorii şi de către toţi cei care consideră instituirea aşa numitului „sinod patriarhal temporar” ca fiind greşit. În ceea ce mă priveşte, prin această îndepărtare nici NU AFIRM !!!!!! şi nici nu bănuiesc că ar lipsi harul în acţiunile sfinte şi în Tainele săvârşite de serghianişti (să ne păzească Dumnezeu pe toţi de un astfel de gând!), ci subliniez doar dezacordul meu şi refuzul de a participa la păcatele altora. Prin urmare, nu voi liturghisi cu Mitropolitul Serghie şi cu arhipăstorii de acelaşi cuget cu dânsul.”

    Apreciază

   • el said, on mai 13, 2017 at 5:05 pm

    Ioana

    daca spunem ca ERETICI FIIND ecumenistii ca ORICE ERETICI NU AU HAR si deci NU mai pot sluji Sf Liturghie, ar trebui sa fim coerenti si consecventi, … daca nu poate sluji Liturghia nici alte Sf Taine NU ARE HAR sa sfinteasca !
    CINE deci sa le sfinteasca lor „Liturghia” sau „Tainele” daca pe Duhul Sfant IL HULESC prin EREZIA ecumeista si de Hristos NU ASCULTA TAINDU-SE prin EREZIE SINGURI pe ei din Biserica si aflandu-se IN AFARA Bisericii = Trupului Lui Hristos ??? oare a primis CUIVA Hristos AUTOMAT ca va fi /ramane cu el pana la SFARSITUL VECULUI / TOTDEAUNA DACA acea NU PAZESTE Cuvintele lui INTOCMAI?

    ce nu asa a fost si cu ERETCII MONOFIZITI? nu au iesit si ei dintre Ortodocsi, dar TINAND cu INCAPARANRE EREZIA lor au CAZUT din har si s-au LIPSIT DE TOATA puterea sfintitoare care de la Duhul Sfant vine cand STIM ca Duhul Sfant PARASESTE pe ERETIC !

    asa au CAZUT deci de atunci si asa au ramas pana azi MULTIME MARE de „biserici” POPOARE INTREGI ( ca astia de azi romanii in masa, grecii in parte rusii in parte…etc) : armenii, egiptenii, etiopienii, sirienii, etc si TOATE celalate „Beserici” zise Vechi Orientale , … au cazut IN MASA. Mai au ei deci „Liturghie” sau „Taine” VALIDE?

    ce TE MIRI deci ca asa AU CAZUT AZI si FOSTELE Biserici Ortodoxe POPOARE INTREGI IN MASA in EREZIA ECUMENISTA?

    si daca un ratacit aterizeaza la ei la monofiziti (sau alte specii de ERETICI) si „se boteaza” acolo are e OARE Botez ORTODOX doar pt ca si aia ODINIOARA au iesit /CAZUT dintre Ortodocsi?

    asa se aplica deci si la EREZIA ACTUALA ECUMENISTA !
    in CE e „MAI MICA” PANEREZIA ecumenista ca EREZIA ariana sau cea monofizita?

    stilistii au inceput „sa refaca” Botezul cand in Biserica NU se popovaduia „cu capul descoperit”/ FATIS ca acum EREZIA ECUMENISTA , ci doar IN ASCUNS de restul CLERULUI si de popor ANUMITE/UNELE /PUTINE capatenii au TRADAT pe Hristos si au urmat (STRICT in numele lor) NU CU TOATA Turma FATIS si FARA RUSINE ca acum diavolului !

    asadar daca NU PRIMIM COMUNIUNEA cu ERETICII ECUMENISTI, NU PRIMIM nici „Liturghia” NICI „Tainele” lor !

    Apreciază

   • el said, on mai 13, 2017 at 5:20 pm

    Ioana

    si NU se aseamna DELOC situatia de azi cu ce au facut DEMULT RATACITII de stilisti care DOAR din cauza calendarulu au RESPINS pe cei „de pe nou”, inca din anii 1940, etc.

    ori EREZIA/ CALCAREA Dogmelor s-au facut MAI TRAZIU cu MULT si INTAI DOAR ( si EXCLUSIV NUMAI de aia) de catre anumite CAPETENII VANDUTE episcopi sau patrirahi INDRACITI ca Metaxaxis, Atenagora si gastile lor MICI. atunci poporul si RESTUL CLEULUI nici nu aveau habar ce facusera indracitii aia sub „acoperamantul” FATADEI de Ortodox, asa ca NU li se poate imputa. MAJORITATEA episcopilor, preotilor si clerului a fot MULTA vreme ORTODOXA si IGNORANTA fata de vicleniile si EREZIA acelora.

    si la Balamand si Chambesy ( 1992, 1993…..heheee stilistii DEMULT „botezau” din nou pe Ortodocsi SI DOAR pt problema Calendarului ca pana atunci MAJORITATEA Bisericii NU semnase, NU aderase si NU sustinea erezia ecumenista chiar daca IN ASCUNS capeteniile VANDUTE erau DEJA ERETICI) ) … deci au semnat DOAR UNII MINCIUNOepiscopi(ca celofan savu ) iar NU Biserica Ortodoxa romana sau alte Bisericii IN MASA .

    BOR A CAZUT ACUM dupa Creta cand la 29 octombrie TOT SINODUL a ASUMAT EREZIA ecumenista si restul de popi lasi, orbi, prosti sau fatarnici II POMENESC pe acesti ERETICI ca si cum ar mai fi episcopi cu Har.

    intelegi DE CE NU e cazul sa te temi de acuzele FUTILE si NEFONDATE de „stilism” cu care ii infricoasaza pe cei slabi la minte ERETICII din beserica APOSTATA oficiala de azi?

    esti ERETIC DOAR cand STII si ASUMI EREZIA( sub divesre pretexte si PSEUDOjustificari desigur cum fac si astia de azi ) cum e cazul acum IN MASA la clerul si poporul roman APOSTAT de la Ortodoxie !

    Apreciat de 1 persoană

   • guti flo said, on mai 13, 2017 at 5:39 pm

    el
    pai de asta am intrebat si eu!…. cand un parinte pastreaza credinta ortodoxa, auzi imediat de el!….prin „sentinta” care o dau functionarii b.o.r….caterisirea ..prigoana!…din pacate..

    Cine nu trece de intrebarea asta …in mod „pozitiv”, la propriu si la figurat……degaba se straduieste pt celelalte..ca nu isi mai au rostul!

    Apreciază

   • el said, on mai 13, 2017 at 5:50 pm

    Ioana

    pai poti tu sa-l acuzi pe Avva Adrian Fageteanu ( macar ca Avva STIA „ce hram poarta” fiecare, despre Patrirahul Teoctist cel putin la minte zicea „mai au putin si-l taie si imprejur” ! 🙂 iar despre danutz copita despicata ca e DIAVOL si patriarhul ECUMENISMULUI __NU al Bisericii !___” iar pe celofan savu fostul „sinaitul” cand slujea la Antim nici nu-l baga in seama? ) ca pomeneste ERETIC daca ala era ERETIC IN ASCUNS si la vedere puuta MASCA Ortdoxiei si IN NUMELE Ei slujea?

    stilistii au fost RATACITI si cu EXAGERARE , macar ca la urma s-a vazut ca INSELAREA cu Calendarul era DOAR INCEPUTUL EREZIEI ecumeniste, ei s-au RUPT de cei daca INCA NU se lepadasera/ facusera rabat la DOGME !( exceta calendarului)

    …si apoi ERETIC este Nu ala acre greseste ci ala care SE INCAPATANEAZA sa RAMANA in ERROAREA DOGMATICA si DUPA ce i s-a aratat ca este EREZIE !

    e vorba de etape ale raului , daca stilistii erau INTELEPTI se rupeau de restul pt pb calandarului,… dar NU II RESPINGEAU ca ERETICI pe noucalendaristi de vreme ce aceia TINEAU ATUNCI Dogmele… ar fi fost indreptatiti sa se rupa DEFINITIV si SA NU MAI PIMEASCA NIMIC de la ecumenisti abia ACUM cand acestia AU AVANSAT in LEPADAREA de Ortodoxie ( Balamand ; Chambesy, slujirea si rugaciunea cu ereticii sau imparatsirea ereticilor din acelasi potir, etc) si in plus DECLARA cu obraznicie FATIS inaintea lui Dumnezeu si a lumii ca RAMAN in EREZIA lor ( si se „justfica” ca NU ar fi EREZIE , desi au incalcat TOATE Canoanele si Dogmele ESENTIALE) !

    asadar CINE e „stilist” /RATACIT azi?
    noi care NE DELIMITAM de EREZIA FATISA DECLARATA asa cum au facut TOTI Sf Parinti si cum ne invata Ortodoxia, sau ratacitii aia care au respins din start ca „ERETICI” pe unii care gresisera DOAR in Pb. Calendarului?

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on mai 14, 2017 at 8:39 am

    el

    multumesc ca le-ai trecut pe hartie si ai spus Adevarul. sunt de aceeasi parere, ca o data adoptate ofiial, hotararile eretice, toti episcoparii si pomenitorii lor NU MAI SUNT IN BISERICA lui Hristos… cum SUNT TRADATORII DIN RO… LA sinodul din octombrie sau tradatorii lui aka Kirill uns cu toate alifiile care i-au adoptat oficial ereziile cu papa de la Havana…. asa ca Sfintele Taine sunt valide in Ro sau Rusia DOAR la CEI CARE S-AU INGRADIT PRIN NEPOMENIRE DE EPISCOPII SI SINODUL TRADATOR!

    ce ma bucur ca ai spus-o! din pacate nu toti nepomenitorii sunt de aceasta parere, multi trambiteaza in continuare:„ harul lucreaza bla bla bla pana la condamnare de un sinod, bla bla bla, mergeti si la pomenitori ca nu s-au schimbat tainele” si asa fac unii ca Macarie Banu (o face si acum inca cu varf si indesat) sau Zissis, sau paintele Buza si Ciprian (nu stiu ce mai fac dupa sinaxa din Grecia, dar inainte de mukte ori am auzit despre ei ca indeamna la partasie cu erezia…) pe alocuri (mai indeamna norodul – mergeti la pomenitori la slube cu pliante de raspandit, dar si participati, ca e har mai ales ca voi marturisiti cu pliantele alea…) si de-aia si am intrebat, poate isi baga pe aici nepomenitorii care fac ACEASTA EROARE GRAVA acum e foarte dificil pentru cei care se indaratnicesc in minciuni fel de fel , fie ei si nepomenitori… de-aia nu se curata babilonul,

    _____SI UNII DIN PACATE IAU DE BUNA eroarea gRAva a lui gheron Hariton cu tainele valide, MULTI NEPOMENITORI INCA NU AU CURAJUL SA O SPUNA tare in predici: acesti eretici nu mai au cum sa faca parte din Biserica lui Hristos!

    Asa este DOGMELE sunt precum TEOREMELE si putin si stiu sa le aplice unde le e locul… de-asta o dau acum cotita facand comparatii total eronate cu STILISTII..nu e acelasi context! nici macar cu serghianismul nu prea se aseamana situatia prea bine, E CU MULT MAI GRAVA, cum bine ai spus, contextul de acum este mai degraba asemanator cu ereziile definitiv instalate ca MONIFIZISMUL si altele… acum e PANEREZIA, si au pecetluit-o definitiv cu sinoadele locale cu toti…

    uriciunea pustiirii e gata instalata si cred ca deja s-a stricat, daca nu stricat de tot si batjocorit dogma si TAINELE (care nu mai exista la ei… ODATA CU OFICILAIZAREA PANEREZIE, CREZUL ERETIC FALS, e adoptat de toti participantii la slujbele mincinoase…) in toate patriarhiile oficiale… prin comuniunea cu Kirill, Bartolomeu si gashca…Creta plus Hanana lui neica Kirill au facut treaba, asa incat sa fie cat mai unsa cu toate alufiile pentru gloata de BOTEZATI DEGEABA care duc acum trena inaintemergatorilor antihristului si ei sa nu priceapa nimic si sa urmeze in contnuare pe apostati…

    Apreciază

   • Ioana said, on mai 14, 2017 at 8:58 am

    si cum e vorba de etape ale raului, si stilistii s-au grabit sa dea cu parul si sa amputeze dupa capul lor aceLe membre care nu erau atacate de o boala mortala ca ACAESTA PANEREZIE PECETLUITA CU MII DE SEMNATURI…

    e vorba si de etape ale spalarii pe creier viclene, cu diferite etape de prostire SI ADORMIRE, cu plase pentru fiecare categorie de prostovani, ca nu cumva sa fie cu Adevarul, si sa raman cu in continuare cu ereticii:

    sunt de-alde Ciolofan care semnează dar face pe nevinovatul și „eroul”,

    de-alde Ierotheos Vlachos care scria carticele fel de fel despre constiinta ortodoxa dar acum zice să ascultăm de Ciolofane răsuflate……

    si mai sunt si dealde pisoi tradatori prin lasitatea lor (sau poate sunt si ei cu misiune, cine stie ?! ) ca alde pisicul de PIREU… iete si-a uat pasaport cu cip, cu scanare de iris si tot tacamul si face parte fericit si mustacios din „afacerile si sinodul Biseriicii Greciei” ca doar el e „curatel” a atacat sionismul, a condamnat Creta din gura ca o babuță stirba dar cu fapta e pe la mese incărcate cu Kirill apostatul care a transformat patriarhia Rusa in pașalâc! și e slugoi al sinodului grecesc, unde mulți grecotei ai semnat si oficializat local erezia cretana care cuprinde TOATE EREZIILE istorice..

    „La reuniunea din 7 februarie a SINODULUI Bisericii Ortodoxe Grecești, ÎPS Serafim a fost NUMIT REPREZENTANT al DELEGAȚIEI Bisericii GRECIEI la Ierusalim în Sâmbăta Mare, la coborârea Sfintei Lumini. El a primit un PAȘAPORT DIPLOMATIC de la Ministerul de Externe al Greciei în mod special pentru călătorie.” http://ortodoxinfo.ro/2017/05/13/israelul-interzis-mitropolitului-serafim-de-pireu-sa-intre-ierusalim-sambata-mare-deoarece-condamnat-sionismul/

    Spaceman13 mai 2017 at 18:47
    Pașaport diplomatic grecesc, versiune din 2007 până în prezent:

    Apreciază

 2. Aurora said, on mai 12, 2017 at 12:25 pm

  Off topic LIBER LA CASATORII MIXTE ! http://www.b1.ro/stiri/eveniment/a-fost-interzisa-casatoria-intre-ortodocsi-si-neortodocsi-vezi-raspunsul-oficial-al-patriarhiei-romane-video-15496
  Urmariti si va cruciti cat de repede avanseaza agenda din Creta !

  Apreciază

 3. guti flo said, on mai 12, 2017 at 12:44 pm

  „liberte fraternite egalite” a fost inceputul ….iar educatia moderna sfarsitul!…..boala incurabila!

  Apreciază

 4. Daniel said, on mai 12, 2017 at 1:02 pm

  Nu apare nici un link

  Apreciază

  • Aurora said, on mai 12, 2017 at 6:04 pm

   Am vazut pe urma ca nu se deschide linkul. Tastati voi titlul respectiv si poate reusiti. In video vorbeste Vasile Banescu despre casatoriile mixte.

   Apreciat de 1 persoană

  • timisorean1 said, on mai 13, 2017 at 11:21 am

   Nici la mine nu apare nici un link desi ABP e dezactivat pe saccsiv. Este complet gol articolul. Daca stie cineva ce trebuie facut…

   Apreciază

   • guti flo said, on mai 14, 2017 at 2:33 pm

    Tastati : A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO) – B1.ro. ..aici e inregistrarea!

    Apreciază

 5. Diogene said, on mai 12, 2017 at 1:09 pm

  Nu stiu engleza,dar simt ca e o parodie la obiect in legatura cu tot ceea ce se intampla in invatamant in ziua de azi.Si din pacate,chiar asa se intampla sub ochii nostri,ai tuturor.Tare o sa mai fim pedepsiti ca tacit,acceptam asa ceva….

  Apreciază

  • tataia said, on mai 15, 2017 at 5:54 am

   Este vorba despre indoctrinarea asta moderna cu femeile sint superioare barbatilor (agenda feminista), negrii sint superiori albilor (agenda impotriva rasismului), persoanele LGBT sint superioare persoanelor normale (agenda pro-gay)…nu ai voie sa te uti la o persoana de sex feminin deoarece se considera agresiune sexuala si nu ai voie sa iti bati joc de persoanele handicapate, retardate mintal, obeze sau care miros urit. Si se pare ca la ora actuala in scoli este mai important sa fii „politic corect” decit invatatura propriu-zisa. Despre asta este vorba.

   Apreciază

 6. Iones said, on mai 12, 2017 at 2:11 pm

  OFF-TOPIC
  Limba turcă va deveni limbă oficială de stat în municipiul Constanța. Vezi cum e posibil!
  http://www.ordinea.ro/limba-turca-va-deveni-limba-oficiala-de-stat-in-municipiul-constanta/

  Apreciază

 7. Nicoleta said, on mai 12, 2017 at 2:27 pm

  O traducere, va rog frumos… Multumesc.

  Apreciază

  • ban said, on mai 12, 2017 at 8:43 pm

   Traducere:
   Bine ai venit. Ignora, se va sfarsi.
   1+1? 2. Incorect. 1+1=multiculturalism. Corect!
   Urmatoarea intrebare: 3×3? 9. Incorect. Egalitate de gen. Corect!
   E o gluma? Crezi ca egalitatea de gen e gluma? Nu, dar nu e o clasa de matematica? Nu fi asa rasist!
   Am intrebat doar. Noi nu punem intrebari! Intrebarile sunt deranjante.

   Pe urma le da note (cel cu nota mai buna pleaca la un seminar), iar celui venit nou ii da 7, pt ca a folosit creion rosu, si barbosul ii spune ca rosul e culoare discriminatoare in multe religii. Fata: de ce reduci totul la o culoare, cand lumea e un curcubeu de frumusete si spiritualitate?
   La tabla: deoarece lumea e bazata pe egalitate, suma notelor va fi impartita egal la fiecare. Glumiti? Deci toti studentii sunt egali. Dar cine va merge la seminar? Fata: inca nu am luat punctele bonus.
   Fata e alba, punct minus, dar fiind bisexuala, e pe plus la final. Barbosul e alb, heterosexual, deci putine puncte bonus. Noul venit e alb, punct minus, dar fiind incert d.p.d.v. al orientarii sexuale, e pe plus (e parerea profesoarei, impusa cu forta). Chinezul: e poponar, e transexual, e asiatic, gras, urat, prost, deci are cele mai multe puncte bonus, si merge la seminarul de la New York! Noul venit se revolta, i se spune sa nu mai discrimineze, caci nu doar matematica conteaza, ci si sentimentele. Fata zice sa nu o mai hartuiasca (ofenseze) cu opiniile lui diferite.
   Noul venit nu e de acord, astia ii zic ca au dreptul sa-l atace pt ca ii ofenseaza, iar el nu are dreptul legal de a se apara. Justitia sociala a castigat…

   Apreciază

   • Nicoleta said, on mai 12, 2017 at 10:43 pm

    ban, multumesc. Da, e socant. Cam asa se vor purta discutiile intre oameni, in viitorul apropiat.

    Apreciază

 8. Cristiana said, on mai 12, 2017 at 4:34 pm

  Saccsiv,
  Am trimis un e-mail.

  Apreciază

  • gheorghe said, on mai 16, 2017 at 11:49 am

   Sa inceapa cineva, undeva… crearea listei de persoane, siteuri, oganisme care „monitorizeaza”- adica fac liste negre pentru persecutarea, pedepsirea celor care nu cred minciunile oficiale.
   S-o numim „grupul demonic impotriva Adevarului”.
   Sigur se vor gasi nu doar ereticii – cu Luther printre „fruntasi”, aproape de sintagma „seful papistasilor” dar si neo-bolsevicii, cu tot cu pretenul khazar Soros.
   Intra si CNCD care se preface ca nu intelege ca INCRIMINAREA trebuie justificata si demonstrata iar DISCRIMINAREA trebuie aplicata, respecatat si incurajata fiindca este discernerea diferentelor si particularitatilor REALE – evidenta nu se demonstreaza dar nici nu se neaga.
   Cred ca fiecare poate sa adauge nu doar un nume!

   Apreciază

 9. Jean Claude Juncker said, on mai 12, 2017 at 9:43 pm

  Jean Claude Juncker : „Sute de mii de bebelusi sunt rezultatul programului Erasmus.”
  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/juncker-sute-de-mii-de-bebelusi-sunt-rezultatul-programului-erasmus-722595

  Va mai aduceti aminte de amestecarea raselor si etniilor? Uite ca betivul de Juncker ne-o spune fatis. Programul Erasmus e pentru amestecarea Europenilor( si de ce nu a tuturor oamenilor)

  Apreciază

 10. Coprie said, on mai 13, 2017 at 1:06 am

  Corect era modern edugayshun

  Apreciat de 1 persoană

 11. Mary said, on mai 13, 2017 at 6:51 pm

  Shun in engleza inseamna umbrit. Educatie din latina inseamna a aduce in lumina. Titlul este un paradox – aducerea in lumina este umbra.
  Dar videoul surprinde ft bine ca cel nespalat pe creier este complet manipulat sa stea si sa indure pentru premiu – o vizita la New York (sediul actual al ‘ bisericii lui satan’ fondata de fam La Vey) si daca nu e asta e dorinta de a castiga cearta.
  Don’t ignore this it will not pass.

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on mai 15, 2017 at 6:48 am

   Shun in engleza inseamna a evita, a te sustrage de la:

   http://www.dictionary.com/browse/shun

   Educay nu inseamna insa nimic…sau combinam latina cu engleza…nu stiu ce sa zic. Cam complicat. Probabil este doar un joc de cuvinte intrucit education (educatie) si educayshun ( nu inseamna nimic in realitate) se citesc la fel…deci probabil se refera la cei care nu au invatat nici sa scrie corect. Sau poate inseamna „evitarea educatiei”..adica e mai important sa indoctrinam cu politica corecta decit sa educam.

   Apreciat de 1 persoană

 12. acelas said, on mai 18, 2017 at 2:58 pm

  filmuletul e bun si f real. Dar tare mi-e ca a fost facut de englezii „conservatori” ai teresei may pt a justifica si mai tare brexitul … Brexitul si cred ca si acest filmulet sunt menite a fi „post-spalare creier multiculturalista & globalista”, care va pregati terenul revoltelor antihristului ..

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: