SACCSIV – blog ortodox

Troita si ispititorul Amfilohie

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 26, 2017

Preotul Amfilohie Branza, primul din dreapta. De ce-o fi asa de fericit?

In februarie, fostul vorbitor anti masonerie identifica cu totul alti dusmani:

AUDIO: Preotul AMFILOHIE BRANZA ataca SACCSIV si blogurile real anti ecumeniste

Si zicea el la un moment dat in conferinta:

“Aaaa … saitul „saccsiv” spune asa si asa si asa. Cine sunt acestia? Deci, noi le vorbim pe fata in teme de masonerie, de ortodoxie, de trend, de miscari generale. Cine-i saccsiv? Sa se ridice in picioare!”

„Sa vad si eu o troita ridicata de Saccsiv, sa vad si eu o gradinita facuta de Saccsiv, sa vad o carte scrisa de Saccsiv.” 

O carte am scris. E in partea dreapta a blogului. Mai mult n-am avut timp, caci de zece ani ma ocup de acest urias blog care a influentat enorm intregul internet de limba romana.

Si nici troita sau gradinita n-am facut, caci sunt sarac.

Din anumite puncte de vedere insa, saccsiv nu sunt doar eu, administratorul blogului, ci si o mare multime de cititori. Care multime deseori a strans sume importante de bani pentru spitalizari, operatii, saraci, parinti disperati carora le-a rapit SISTEMUL copiii si alte din astea ce tin de milostenia anonima crestina netrambitata de pe case, caci scris este:

 1. Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.
 2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
 3. Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
 4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
 5. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
 6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=6

Ultimele doua sunt bune si pentru Razvan Codrescu, care stie el ca ortodocsii antiecumenisti si anti cip au o “Ortodoxie pretins „trăitoare”, mai presus de orice probe concrete”:

RAZVAN CODRESCU izbeste din nou

Iar cititorii n-au facut doar milostenii:

Iata si ce ne scrie fratele guti flo despre fotografiile de mai sus:

Troita se afla in Focsani in comuna Campineanca si este inchinata sfantului Ioan Botezatorul..
Horia prietenul meu a fost cu ideea….are o cunostinta in Focsani si din vorba in vorba a intrebat-o pe cunostinta…o femeie vaduva..daca vrea sa aiba o troita pe terenul ei..femeia s-a bucurat nespus! La ridicarea  troitei a participat Horia din bucuresti, Eu, care sunt tot din buc. Maricel din Suceava si George tot din buc……si …..”safir” motanul, care a fost nelipsit de la inceput pana la sfarsit!. am pus o poza cu el!
Horia este cel care a contribuit cel mai mult financiar ..troita ajungand pe la 13.000 de euro..cu toate cheltuielile…eu am contribuit cu 15% financiar.
Eu si cu Maricel am fost meseriasii..ca sa zic asa..iar George ne-a ajutat cu ustensile si cum a putut si el necunoscand meseria.
Nu am avut un proiect anume..pe parcurs ne-au venit ideile….cu desenul din barne… ferestrele.. modelul din caramida..
Este construta din piatra naturala..adusa dintrun sat de la munte…(este o intreaga istorie…ca nu gaseam piatra) din stejar masiv …desenul din barne, structura acoperis, usile si crucea..si din caramida subtire . Intre pietre am pus beton ( nisip, pietris si ciment) Mortarul a fost facut din ciment alb cu nisip rosu putin var si oxid galben pt o tenta mai speciala!  Barnele de stejar le-am comandat dintrun sat alaturat si le-am desenat si taiat la fata locului cu un baiat din sat care avea drujba! La fel si pietrele, le-am finisat la fata locului..ca nu am gasit finisate…la acoperis ne-a ajutat mult baiatul cu drujba ..Andrei….usile au fost facute intrun atelier din Odobesti, la fel si crucea…etajerele au fost facute in bucuresti de catre o cunostinta….iar pt acoperisul din sindrila am apelat la cineva din regiune care a mai facut asa ceva. Pt piatra de la intrare a fost nevoie de patru persoane sa o ridice si sa o puna in camion…a fost adusa dintrun rau ..unde am remarcat-o din mers…si am zis:  ..”asta ne trebuie cu orice pret” ..au adus-o de la 100 de km!
La inceput  lumea nu prea pricepea ce o sa iasa…ca troita nu era dupa „standardele” locului…si erau f curiosi sa vada cum iese..a durat cam o luna si ceva constructia….timp in care le-am pus rabdarea satenilor la incercare….aproape in fiecare zi auzeam  : ” inca nu ati terminat?..dar cat mai dureaza?” ….iar la sfarsit, toti, nu ne mai luam ochii de la ea…si ne-am dat seama ca ajutorul lui Dumnezeu a facut sa iasa frumoasa!
Nu am vrut sa ne  trecem numele pe pisanie…dar duhovnicul ne-a recomandat sa le trecem ca sa vada si urmasi nostri ca au nume de romani cei care au facut-o..si asa ne-a convins…dar nu si pe Maricel si George ..care au spus ca e mai bine sa nu fie trecuti.
A fost sfintita anul trecut in august 2016 de catre preotul satului ..si a participat aproape tot satul inclusiv cu tamplarii si cei care au pus sindrila.
Acum nu stiu ce sa zic despre sfintire…ca a fost facuta imediat dupa sinod….nu stia multa lume cum stau lucrurile!
Daca mai este nevoie si de alte detalii, spune-mi, ca o fac cu placere!
Tin sa precizez ca nu am aratat si nu am postat pe niciun site..sau youtube..troita…niciunul nu am fost de acord sa o aratam spre lauda…am facut-o cu ajutorul lui Dumnezeu si numai spre slava Lui si a sfintilor Lui! ……si nu o aratam daca nu spunea pr Amfilohie ca asa si pe dincolo!
Doamne ajuta!

Pe de alta parte, iata si comentariul fratelui mircea.v:

Apropo de ce spune Amfilohie ref la troite si alte „fapte de vitejie”, sa vedem diferenta dintre ce spune omul lui Dumnezeu – Sf Paisie Aghioritul, si ce spune (imi pare rau ca trebuie sa o spun)unealta diavolului – Amfilohie:

„– Parinte, oare de ce se întâmpla ca de multe ori cel ajutat sa se comporte urât fata de cel ce l-a ajutat?
– Diavolul se duce si-l îmboldeste pe celalalt, astfel încât sa se poarte urât cu noi, ca noi sa ne mâniem si sa pierdem binele facut. Nu este de vina omul. Diavolul îl brodeaza pe celalalt, ca sa ne faca sa le pierdem pe toate. Când faceti o fapta buna, totdeauna sa simtiti ca ceea ce ati facut ati avut datoria s-o faceti si sa fiti gata sa înfruntati ispita, ca sa nu pierdeti binele ce l-ati facut, ci sa-l câstigati în întregime. De pilda, face unul o milostenie, fara sa aiba ca scop sa o arate. Intra ispita la mijloc si-i pune pe altii sa-i spuna: “Tu, iubitorule de argint, care n-ai facut nimic etc… Cutare a facut aceasta, cutare cealalta”, ca sa-l sileasca sa spuna si el… cu “smerenie”: “Am facut si eu un lucru mic, un spital”, sau sa-l faca sa se mânie si sa spuna: “Cine, eu, care am facut asta si asta?”, si sa le piarda pe toate. Sau îl va pune pe cel ce a fost ajutat sa-i spuna: “Nemultumitorule, profitorule etc.”, pâna ce-i va raspunde: “Eu, profitor? Eu, care ti-am facut binele acela, acea fapta buna?”. Dupa care va spune: “Mai, ce nerecunoscator! Nu voiam sa-mi spuna „multumesc”, dar cel putin, sa recunoasca”. Dar când cineva asteapta recunostinta, le pierde pe toate. În timp ce de si-ar pune un gând bun si ar spune: “Mai bine ca a uitat facerea mea de bine”, sau: “Poate sa fi fost suparat sau obosit si de aceea a vorbit asa”, îndreptateste pe celalalt si nu-si pierde rasplata sa. Când nu asteptam sa ni se dea înapoi, atunci avem rasplata curata. Hristos a facut totul pentru noi si noi L-am rastignit. Ce cântam? “în loc de mana, fiere”[7]. Întotdeauna sa încercam sa facem binele, fara sa asteptam sa primim vreo rasplata.”

DIn Cuvinte duhovnicesti – vol2, pg 169

Asa ca, nu trebuie sa intram in jocul propus de catre diavol prin Amfilohie.

Am stat in cumpana daca sa postez sau nu acest material, caci, dupa cum ati citit, nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta. Plus, cele spuse de Sfantul Paisie Aghioritul.

In mod normal, la acuze precum cele ale preotului Amfilohie Branza sau Razvan Codrescu trebuia mers pe varianta Sfantului Agaton, pe care am postat-o in 2015 la Sfantul Agaton a recunoscut smerit a fi clevetitor, desfranat si tot ceea ce a mai fost acuzat, insa a strigat hotarat ca nu este ERETIC …:

Intr-o manastire vietuia un parinte sfant pe nume Agaton, vestit prin virtutile sale: smerenie si rabdare. Odata, au venit la el cativa frati hotarati a-l ispiti. Acestia ii spun:   “Parinte, multi vorbesc despre cuviosia ta ca esti clevetitor si ca neincetat osandesti pe semeni”. A cugetat batranul in sinea sa la acestea si zise in gandul sau: “Oare, nu am osandit niciodata, macar in gand, pe fratii mei?” si le-a raspuns: “Adevarat este ca sunt clevetitor si osandesc!” “Mai mult decat acestea, esti si desfranat!”, au continuat fratii. Sfantul Agaton si-a amintit atunci de cuvintele Domnului: ” ca oricine se uita la femeie, poftind-o a si savarsit adulter cu ea in inima lui” (Matei 5, 28) si a recunoscut smerit: “Adevarat este, sunt desfranat!” Astfel, fratii au insirat multe pacate, invinuind pe Sfantul Agaton ca le-a savarsit, si de care acesta se recunostea deplin vinovat. In cele din urma, fratii i-au spus sfantului: “nu vom ascunde de tine si aceasta, ca multi socotesc ca esti eretic!” Atunci ochii smeriti ai sfantului s-au aprins de ravna dumnezeiasca, iar acesta, cu mana ridicata, le zise: “Nu! Viu este Dumnezeu! Martor imi este ca nu sunt eretic!” S-au mirat fratii de acest raspuns energic, neasteptat, si l-au rugat pe batran sa-i lamureasca de ce a incredintat la toate invinuirile dintai, iar pe ultima a respins-o atat de hotarat. Atunci, Sfantul Agaton le-a spus: “Pacatele cele dintai de care m-ati invinuit le-am primit ca sa dobandesc smerenie si pentru ca voi sa nu aveti o parere inalta despre mine; pe cel din urma insa, l-am respins pentru ca erezia este indepartare de Dumnezeu, iar eu pazesc credinta sfanta, ca sa nu pier impreuna cu ereticii!”

Din pacate insa, sunt multi incepatori ce se uita gura casca in gura celor doi si a legiunilor de activisti pro ecumenism si pro cip ce le promoveaza intens mesajul. Si fiind incepatori aiuriti, se smintesc, iau de bune acele minciuni si ajung sa-i considere pe traditionalistii antiecumenisti si anti cip ca fiind doar niste unii care vorbesc mult dar nu au fapte, ca atare nu trebuie urmati.

Ca de fapt asta si urmareste diavolul prin slugoii sai, sa-i discrediteze pe traditionalisti, punandu-i intr-o situatie imposibila: ca daca recunosc ca au fapte, intra in categoria celor descrise de Sfantul Paisie Aghioritul, iar daca tac smeriti, se smintesc incepatorii care nu-i mai urmeaza ci se bulucesc dupa propagandistii Sinodului din Creta si ai documentelor biometrice ce-si trambiteaza faptele de pe case …

Asa ca, sa ne ierte bunul Dumnezeu ca am raspuns totusi acuzelor ispititorilor, dar am facut-o nu pentru a ne mandri.

 

Reclame

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marian said, on aprilie 26, 2017 at 11:52 pm

  Sunt presupuneri ca forte speciale ale sua ar fi intrat in Creea de Nord.
  In Siria acuzele intre turci americani si rusi se inaspresc.
  Doamne nu lasa Albania mare sa devina realitate, Te rugam!
  A submarine that carries US Navy SEALs just arrived off the coast of North Korea
  Alex Lockie 1h 0
  USS Michigan submarine us navy SEALs
  SEALs and divers from SEAL Delivery Vehicle Team (SDVT) 1 swim back to the guided-missile submarine USS Michigan (SSGN 727) during an exercise for certification on SEAL delivery vehicle operations in the southern Pacific Ocean.US Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Kristopher Kirsop
  South Korea’s Yonhap News agency reported on Monday that the USS Michigan, a submarine that sometimes moves special forces like the US Navy SEALs, would join the USS Carl Vinson aircraft carrier strike group off of North Korea’s coast.

  Sure enough, on Tuesday, the Michigan, a guided-missile, nuclear-powered submarine appeared in Busan, South Korea Fox News reports.

  But Yonhap also reported on March 13 that SEAL Team 6 was training alongside South Korea’s own version of the SEALs for an attack to „incapacitate” North Korea’s Kim Jong Un.

  The US Navy has refused to comment to Business Insider on the movements of SEAL Team 6, the legendary group of Navy SEALs who took out Osama Bin Laden in 2011, and they don’t normally advertise the whereabouts of their submarines, as the craft are meant to be secretive.

  In March, the Pentagon told Business Insider that the US does not train for decapitation strikes of any kind, but would not confirm or deny the presence of the SEALs in Korea.

  The question of the SEALs’ presence in South Korea came during a flurry of activity on the peninsula. Each March, the US and South Korea conduct annual Foal Eagle and Key Resolve military drills, which bring a wide range of soldiers and platforms to the region.

  Apreciază

 2. marian said, on aprilie 26, 2017 at 11:56 pm

  Tillerson, Mattis, Coats Call North Korea „Urgent National Security Threat”, Prepared To Act
  Sa vedem ce cand daca se va concretiza.

  Apreciază

 3. marian said, on aprilie 27, 2017 at 12:00 am

  8th U.S. Army Starts Moving Out of Seoul
  Vom afla ce e adevar din toate astea.

  Apreciază

 4. Mihai said, on aprilie 27, 2017 at 6:29 am

  Ieri când am ajuns in București am sesizat cruci schimbate pe biserica Colțea din centru Bucureștiului, bineînțeles că au fost ,,cruci” amplasate cu 3 brațele că a lui bahomet, o altă biserică unde au fost introduse cei drept nu deasupra ci în curtea ei, este biserica SF ioan Domnesc din Piatra Neamț și mai este una unde se aprind luminări

  Apreciază

 5. Matiu Cosmin said, on aprilie 27, 2017 at 8:05 am

  Solomon, a facut templul lui Dumnezeu si nu cred ca s-a mantuit pentru ca a ajuns sa se inchine la idoli.

  Nici Patriarhul Daniel nu se va mantui daca nu leapada ecumenismul desi face maga catedrala.

  Pr Amfilofie nu intelege ca faptele bune si faptele materiale cum sunt: troite, biserici etc au valoare numai cand au la baza ortodoxia curata.

  Este ca si cum ai avea o galeata. Daca nu ai credinta ortodoxa curata, galeata nu are fund si oricate fapte bune ai baga in ea, nu vei avea parte de nimic la judecata.

  Fii ortodox asa cum au lasat Sfintii Parinti, dupa aceea fa fapte bune si atunci e bine.

  Apreciază

 6. marian said, on aprilie 27, 2017 at 9:05 am

  Bomba de mare putere a explodat in cursul noptii in aeroportul Damasc. Pe la 5 dimineata se spunea ca aviatia statului evreu ar fi atacat aeroportul Damasc.
  Ieri turcii se luptau din greu cu etnicii kurzi inregistrand pierderi, cel putin 2 tancuri distruse de catre kurzi.
  In Coreea de Nord, un oficial american opina ca, ar putea muri sute de mii in Seul in primele ore daca americanii vor lovi Coreea de Nord.
  Rusia bombardeaza in Siria fara a se opune Israelului.
  Şoigu spunea ieri ca nu se poate ca Rusia sa fie impresurata de dusmani fara ca Rusia sa nu faca nimic.
  Dupa mine, Putin e acuzat fie si voalat de tradare.
  Doamne!

  Apreciază

 7. Ionut said, on aprilie 27, 2017 at 10:03 am

  Poate se gandeste sa spuna si „prostimii” de ce si-a schimbat atitudinea, dar clar, nu pe ocolite. Ca sunt forte militare care amenintau Romania daca nu se semna in Creta. As vrea sa spuna care sunt acele forte, acele persoane (cu nume) si pe care dintre ierarhi i-au amenintat.
  Imi amintesc ca la un moment dat se deschisese si o petitie prin care se cerea sa fie propus episcop.

  Apreciază

 8. melania roman said, on aprilie 27, 2017 at 10:16 am

  l-as sfatui pe pr Amfilohie , sa se straduiasca mai mult sa construiasca acele troite , in sufletele oamenilor , nu ca nu ar folosi si cele din lemn sau beton in crucea drumurilor , dar o troita zidita in sufletul unui om nu are pret

  Apreciază

 9. CREANGA TEOFIL said, on aprilie 27, 2017 at 10:21 am

  Dar cine este Amfilochie Branza? Degeaba este antimasonerie, daca nu este antiCreta, tot un om al sistemului masonic, antihristic, este; ca si parintele Calistrat.Nici macar nu se smeresc. Rade diavolul de nepriceperea lor. Oare nu se lucreaza pe fata? Si ei tot orbi sunt?

  Apreciat de 1 persoană

 10. elena adriana said, on aprilie 27, 2017 at 11:23 am

  intrebare-DE CINE LA E FRICA IERARHILOR ,PREOTILOR ,MAI MULT DECAT DE DUMNEZEU?
  si -PE CINE IUBESC MAI MULT DECAT PE DUMNEZEU?

  Apreciază

 11. el said, on aprilie 27, 2017 at 11:59 am

  guti flo

  Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va dea intelepciune sa nu va pierdetiplata pentru darul vostru frumos.

  iar pe cei ca branza dupa mintea carora Ortodoxia se masoara cu kilul de binefaceri… ei au desigur ca Standard de „prefectiune” pe managerul din deal si producatorii de parai in besericaAPOSTATA.bor.srl !

  ca asa au invatat ei d ela Sf Parinti ca Drapta Credinta se masoara cu parametrul MATERIALIST al „binefacerilor” iar de la Hristos au invatat ca Binecaferile/ Faptele bune TREBUIE puse la VEDERE si PUBLICATE in Monitorul oficial (alprostiei recurente si nevindecabile !).. ca sa stie tot mapamondul cate fapte bune a facut nea ion si sa aibe branza de la diaconesti carneteul bifat cu „binefacatorii” ! 🙂

  PS: FELICITARI pentru Motan! Sa va traiasca si sa fie plin debinecuvatarea Lui Dumnezeu pentru neamul pisicesc! e o FRUMUSETE de Motanel si o LAUDA VIE la adresa Ziditorului Dumnezeu.

  Apreciat de 1 persoană

  • guti flo said, on aprilie 27, 2017 at 1:27 pm

   Doamne ajuta EL! ….la toata lumea sa ne dea Dumnezeu intelepciune!
   cat despre motan….cu greu m-am abtinut sa nu-l iau in bucuresti… dar.am zis ca e mai bine pt el sa-l las in mediul lui…la tara! este un motan deosebit….cand lucram la troita , venea si se arunca pe umarul nostru..ii placea sa stea acolo!….prima oara m-am speriat…am crezut ca vrea sa ma „atace”!.. 🙂 🙂

   Apreciază

   • marinela said, on aprilie 27, 2017 at 2:15 pm

    guti flo
    Dumnezeu sa va ajute in continuare,tie si celorlalti prieteni ai tai ,sa mai faceti asemenea fapte si sa ne molipsim si noi ceilalti mai lenesi la asemenea fapte.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 27, 2017 at 7:17 pm

    marinela

    sunt sigur ca orice credincos ar fi facut la fel daca ar fi avut posibilitate financiara..!
    Dumnezeu sa ne ajute la toti!
    Ne bucuram mult ca va place troita! …..este pt toata lumea!

    Apreciază

   • Ioana said, on aprilie 27, 2017 at 9:09 pm

    guti flo

    multumim pentru ca ne-ai impartasit si noua aceasta bucurie !
    sa ajute Dumnezeu ca tot ma multi oameni sinceri sa vada unde e Adevarul, acolo unde sunt doi-trei adunați in numele Domnului, si pribegesc si se ascund de frica iudeilor !

    Apreciază

   • el said, on aprilie 27, 2017 at 10:12 pm

    guti flo

    eu in locul tau il luam INSTANT pe Motan!
    asa ceva e RAR! Motan dni pamant ortodox …
    in locul tau m-as interesa daca are stapan si in ce conditii traieste , si daca NU( are stapan si conditi de viata fericite pentru el cu indestulare) l-as lua IMEDIAT chiar si la Bucuresti. Motanul acesta ca o faptura NEPREVERTITA si BUNA a Lui Dumnezeu a simtit sufletele voastre … si a rezonat cu voi caci el are un suflet (desi necuvantator dar) SIMÌLAR( BUN si jertfelnic) ! VREDNIC Motan!

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 27, 2017 at 10:16 pm

    Ioana

    Multumim si noi!
    Sa dea Dumnezeu sa fie asa cum zici!

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 28, 2017 at 8:33 am

    el
    are tot ce-i trebuie….a ramas in curtea femeii de cand cu troita…a avut ceva „razboaie” pana a fost acceptat de ceilati motani din zona! A aparut la cateva zile dupa ce am inceput lucrarea..si l-am aparat cat am putut si noi…le dadeam si la ceilalti mancare, ca sa se mai linisteasca conflictul..pana la urma incet, incet l-au acceptat „veteranii”locului….a patimit multe saracu pana sau linistit lucrurile…un baietel mai „nazdravan” din vecini, fara sa vedem l-a aruncat intr-un put si era sa se inece….bine ca a auzit Maricel „urletele” de disperare ale motanului…si s-a dus direct la put sa-l scota…saracu motan s-a agatat cu ghearele de mana lui Maricel, ca nu ajungea la el, si nu a dat drumul la gheare pana a iesit la suprafata……..nu stiam de ce a lasat dintr-o data Maricel sculele jos ..si a fugit catre put…..am crezut ca nu mai vine motanul dupa toate astea…dar dupa cateva zile a revenit.. si a uitat intamplarea…oricum i-am explicat baietelului ca nu se face asa ceva..si unchiul lui l-a certat pt asta..(tatal nu era acasa in acea perioada) ….nu l-am mai lasat o perioada pe copil in curte…dar dupa toate astea copilul a inteles si nu i-a mai facut rau! ….Asa ca datorita lui Maricel ..care a avut auzul f fin..este motanul astazi in viata! Pana sa se intergeze, ne astepta dimineata langa bancuta de la intrarea in curte…ca daca intra in curte, incepea razboiul!
    Una peste alta, motanul este f bine unde este acum…nu duce lipsa de mancare…este in lumea lui..liber sa se urce prin ce copac vrea el…daca il luam la bucuresti, nu mai avea posibilitatea sa fie un motan „adevarat” …cu batai..vanatoare de soricei si tote cele!
    Stiu ce vrei sa spui EL ! Cu greu am decis sa nu-l iau….dar am considerat pana la urma, ca e mai bine pt el asa!….si pt mine(noi) o amintire f frumoasa! …pt care ii multumim lui Dumnezeu!

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 28, 2017 at 8:42 am

    Ai dreptate Mircea..uite ca nu mi-am dat seama! In ideea sa deosebesc „el” de el , am omis lucrul asta . Bine remarcat..multumesc!

    Apreciază

   • el said, on aprilie 28, 2017 at 4:23 pm

    guti flo

    .. mai dupa cum arata el asa alb cu ochii albastri nu e Motan de rand, pare a fi( cel putin asa cred eu) un Ragdoll sau corcitura cu Ragdoll( rasa de pisiici ft blande si sensibile) … si nu se stoe cat de bine se va descuruca sau ii va fi lui la traiul in aer/natura liber ( rasa asta e una de casa). … mai ales ca zici ca abia atunci s-a aciuat si el pe acolo… sa nu fie un Motan piredut/ratacit de cineva … eu zic sa te inetresezi de el sistematic si daca da semne de slabiciune ( e batut/ranit de confratii lui maidanezii descurcareti naturali ,etc) sa-l iei la tine acasa.

    si ca sa-ti faci idee despre ce zic, ca aspect, cam asa arata pisica Ragdoll :

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 28, 2017 at 7:11 pm

    el
    cred ca peste 2 sapt o sa mergem in Focsani….si am sa vad cum e motanul!……sa sti ca l-am prins odata cand se batea cu un motan din curte, unu la unu….si nu dormea deloc!….chiar e periculos cand e amenintat! pana ii desparteam…apuca sa arate ce stie! 🙂
    Am uitat sa precizez…cand am plecat deja nu mai era nici-o problema intre motani…fiecare isi cunostea locul…si dupa cum l-am vazut eu…..cred ca este liderul acum!
    Daca cumva vad ca nu e bine…il iau acasa! Te tin la curent!

    Apreciază

   • el said, on aprilie 28, 2017 at 8:41 pm

    guti flo

    SUPER ! 🙂 Multumesc. Sa ma tii te rog la curent despre el si soarta lui si sa nu-l abandonezi vreodata.

    motanii sunt foarte batausi si nu se lasa pana nu-si impun puterea si pozitia pe scara de ierarhie, dar fiind animale singuratice, ei isi revizuiesc sistematic scara ierarhiei si … iar se cotonogesc asa de „incercare”, sa vada vecinul daca nu i-au mai crescut” muschii ” fata de data trecuta si se mai miorlaie asa de rau de zici ca se omoara , cand de fapt ei „vorbesc” cautand sa-si impuna prin „cuvinte” dominatzia si sa evite scarmaneala, dar daca nu se poate si oponentul nu e „convins” de miorlait/ „vorba buna” , se chelfanesc apoi APRIG cu ravna nesecata !!!… 🙂 … inca viata unui motan e de fapt foarte GREA in libertate, ei sunt mereu pusi de bataie, si daca o wreme/ odata de frica sau nevoie reusesc sa isi domine adversarii, vine vremea cand sunt batuti si ei la randul lor STRASNIC… motanii au mereu rani,bube care se infecteaza, muscaturi, urechi sfasiate, pricoare cotonogite,etc… asa ca nu te culca pe ureche ca o sa aibe el mereu viata usoara acolo. asta fac cand nu au destula hrana si nu se cunosc intre ei din copilarie ca altfel se organizeaza in confrerii..( clanuri de motani infratiti genetic sau prin afinitati) !!!
    ( fac asta regulat si in mod firesc ca sunt animale teritoriale , nu neaparat pentru favorurile vreunei „domnisoare” din neamul pisicesc).

    Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 29, 2017 at 7:49 am

    el
    Eu nu am stiut detaliile astea ….intradevar…e cam grea viata de motan! 🙂
    daca stiam ca asa stau lucrurile…il luam acasa!

    Apreciază

   • el said, on aprilie 29, 2017 at 12:38 pm

    guti flo

    ..nici eu nu le stiam, dar de cand -am pricopsit cu un MAGISTRAL reprezentatnt al regnului ( numai belele imi face minunatia mea de Motan dar NU l-as da/abandona pentru nimic in lumea asta!) .. am pus burta pe carte si m-am informat temeinic cum sta treaba cu regnul pisicesc ( …deformatie profesionala/ personala …cand ma intereseaza ceva cu adevarat, nu precupetesc nici un efort, abat MUNTI de informatie, ma ostenesc sa aflu TOT ce e mai de pret pe tema respectiva din suresele cel mai pertinente !) 🙂 !!!

    seamana cumva cu Misu al Parintelui Justin, .. pe Motanul Misu un siamez/birmanez autentic cu ochi albastri si putin sasiu, o MINUNATIE de motan… care avea acces nerestrictionat la Par. Justin oricand voia el, avea usa deschisa ….in vreme ce noi astia pacatosii ,de rand , care spre deosebire de el fata de randuiala/ taxonului lui pisicesc , IMPERFECTI in taxonul/regnul nostru asteptam cum ni se cade cu randul si lista !… de fiecare dupa meritul personal ! ) … i-am cunoscut PERSONAL in vara lui 2005 de Praznicul Adormirii Preacuratei!
    M-am folosit MINUNAT … de la ambii ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 12. […] care a mers la Preotul Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti, de unde ne-a spus ce le-a spus maicilor de la Manastirea Paltin Petru […]

  Apreciază

 13. Mary said, on aprilie 27, 2017 at 3:14 pm

  Foarte frumoasa troita!

  Apreciază

  • mircea.v said, on aprilie 27, 2017 at 7:07 pm

   …si speciala. Frumoasa se deosebita, dupa sufletul celor ce au ridicat-o.

   Apreciat de 2 persoane

   • mircea.v said, on aprilie 27, 2017 at 7:21 pm

    „Frumoasa si deosebita…”

    Apreciază

   • el said, on aprilie 27, 2017 at 10:07 pm

    mircea.v

    ADEVARAT !

    si Icoana Pracuratei si Motanul sunt FOARTE frumoase … TOATE sunt FRUMOASE la aceasta jertfa curata a lor !

    Apreciat de 1 persoană

   • mircea.v said, on aprilie 28, 2017 at 7:14 am

    @el,

    cred ca nu e unul de pe aici care sa nu se fi gandit la tine cand a vazut poza cu motanul :). Si motanul, intr-adevar, deosebit si special si frumos.

    Nu te supara, corecteaza-i pe cei care scriu „El” cand ti se adreseaza.

    Apreciază

   • el said, on aprilie 28, 2017 at 4:03 pm

    Mircea.v

    scuze ca nu iau aminte la cum imi scriu oamenii , ai dreptate o sa fiu mai atent, … sunt atat de agramat/scriu cu viteza fara sa recitesc, ca abia dupa multa vreme observ cu neplacere ca pocesc pana si numele sfinte … sorry 😦

    oricum chestia care mi-o reproseaza smintitii aia banuitori la adresa numeleui sub care scriu @el e insa AIURISTICA, pura paranoie si mai degraba vadeste continutul bolnav demandrie al sufletelor lor.

    Apreciază

 14. kosk said, on aprilie 27, 2017 at 11:12 pm

  Sa-ti dea bunul Dumnezeu tot binele din lume pentru ravna ta guti flo..ia o dedicatie de la mine, un veche cantare a cazacilor din Caucaz (mie imi plac astea..)

  Apreciază

  • guti flo said, on aprilie 28, 2017 at 8:37 am

   kosk
   Sa-ti dea bunul Dumnezeu tot ce e mai frumos!
   Multumim!

   Apreciază

  • el said, on aprilie 28, 2017 at 4:08 pm

   kosk

   asa canta si daneaza si georgienii, ia sa cauti dansurile lor populare … sunt MINUNATE ! barbatestii, vii ,pline de putere si vigoare, energice fara nimic molatic sau destrabalat.. iar femeile nu se amesteca in joc cu barbatii, ci fiecare tine cuviincios taxonul/randuiala lui si cand danseaza impreuna danseaza unii LANGA alti , …
   si mie imi plac !

   Apreciază

 15. mircea.v said, on aprilie 28, 2017 at 7:08 am

  Daca tot vorbim de lucruri frumoase, 2 poezii ale unui poet total necunoscut – Demostene Andronescu. Legionar „nemernic”, a scris „Reeducarea de la Aiud” iar in inchisoare a scris poezii care au fost adunate in volumul „Peisaj launtric”. Demostene Andronescu traieste.

  Pentru ca e primavara

  Pia

  Deschide-ti, suflete, fereastra larg
  Si lasa soarele sa te patrunda!
  E primavara, mugurii se sparg
  Si-n ramuri ciunge verdele inunda.

  Gradinile isi pregatesc de zor
  Mireasma si aromele din tina;
  Hai, fa si tu cuminte-asemeni lor!
  N-auzi, nu simti cum ingerii se-nchina?

  N-auzi, nu simti cum rugaciunea lor
  Ca seva urca-n trunchiul lumii vested,
  Ca sa tasneasca-n florile ce-o vor
  Impodobi din talpi si pana-n crestet?

  Primeste-o, măi, si tu in ramuri, hai,
  Si infloreste floare langa floare;
  Acusi sosesc albinele din rai
  Si n-o sa aiba-n cer ce sa ne care!

  ––––––––––––––––––––––––

  Razbunare

  Se pravale peste mine trecutul.
  In suflet, in ganduri, in vise
  Au navalit, navalesc tatarii,
  Si eu nu le mai pot sta impotriva,
  Caci nu mai am nici scut, nici spada,
  Ci doar o luneta
  Cu care-i alung privind prin ea de-a-ndoaselea.
  Si cu cat ii duc mai departe,
  Cu atat ei sunt mai aproape de sufletul meu.
  …………………………………………..

  Ma napadesc ca niste naluci amintirile:
  Mortii mei, mortii nostri
  Asteapta de la noi razbunare
  Si noi ii razbunam cinand, in fapt de seara, cu călăii.

  Apreciat de 2 persoane

  • kosk said, on aprilie 28, 2017 at 10:37 pm

   multam fain fratilor de link (il sarisem..)apropo de cazaci stiati ca aproape toti marii Hatmani (ofiteri superiori de sotnii cazacesti)au fost romani de ai nostrii? din secolele 16, 17,18 amintesc cateva nume (Nicoara Potcoava, Petru Cazacul, Eremie Ganju, Danila Apostol, Martin Puscariu, Dumitrascu Raicea, Dimitrie Bancescu, Timotei Zgura,Samoila Chisca, Toader Loboda, Petru Lungu, Ion Serpila, Dumitru Visnovietschi -ruda cu Petru Rares- Gheorghe Duca-despot al Moldovei si teritoriilor de peste Nistru, Varlaam Buhatel, etc.etc..istoria asta NU se invata la scoala..e interzisa..☹
   cazacii au deci origini romanesti !😃
   ca finish inca una (o balada) de a lor..e frumoasa! in traducere..*not for me will spring will com*. frumoasa si trista..

   Apreciază

   • el said, on aprilie 28, 2017 at 11:07 pm

    kosk

    Dumnezeu sa.i ierte si sa-i odihneasca cu CINSTE pe acesti barbati rusi !

    Apreciază

 16. Radu said, on aprilie 28, 2017 at 10:44 pm

  „” Crezul (4 voci) – Catedrala Episcopala din Slobozia

  Publicat pe 18 mar. 2016

  Marti, 15 martie 2016
  Canonul Sfantului Andrei Criteanul
  Slujitorii Catedralei Episcopale „Inaltarea Domnului” din Slobozia „”

  Apreciază

 17. Radu said, on aprilie 28, 2017 at 10:46 pm

  Corala barbateasca ortodoxa Armonia Crezul arm. Dupa o varianta ruseasca de Nicolae Giolu

  Apreciat de 1 persoană

  • kosk said, on aprilie 29, 2017 at 2:39 am

   saccsiv
   frate, stiu ce si cum de papusicile SIA si Ziegler, da versurile si linia melodica „unstoppable” (strict astea fara imagini ) imi plac,no..😉

   Apreciază

   • kosk said, on aprilie 29, 2017 at 2:56 am

    Ps saccsiv
    Astea is din categoria „hrana tare” frate ,doar pt cunoscatori ca @el. iertare ca am smintit pe uniii..

    Apreciază

   • el said, on aprilie 29, 2017 at 4:20 pm

    kosk

    daca vrei sa vezi si sa auzi ceva cu adevarat FRUMOS cauta pe youtube. com cu cuvintele :
    Erisioni concert_Georgian legend ! :
    (https://www.youtube.com/watch?v=g_odCWJqavE)
    daca-mi permiti e cu dedicatie pt tine ! 🙂

    ps: la link-ul deschis poti vedea/AUZI multe frumuseti similare din Georgia si muzica vie.barbateasca, plus bonus documentarul : Full Documentary | Georgia & The Great Caucasus

    Apreciază

 18. el said, on aprilie 29, 2017 at 5:17 pm

  kosk

  pentru cine nu a vizitat inca Georgia, iata un loc MINUNAT, DEMN de DESCOPERIT, locuri /peisaje si oameni vii, aspri, puternici, neprefacuti, NEPERVERTITI de modernismele si sminteala decadenta a lumii actuale!
  in loc sa umflati tescherele cu bani ale cazaturilor occidentale si sa cascati gura despuiati pe plajele spurcaiunii sau printre „realizarile lumesti maretze” ale ereticilor, iata unde MERITA vizitat, … desigur nu e pentru fufe venale, curve molatice sau fatalai imbecilizati de „progresul” confortului trupesc ! 🙂

  Georgia tara crestinata de o femeie Sfanta INTOCMAI cu Apostolii Nina a Georgiei, verisoara/ruda Sf Gheorghe !

  Apreciază

  • kosk said, on aprilie 30, 2017 at 12:53 am

   DA bro..da am asa o retinere fatza de fratii georgieni, stii de ce? pentru ca au atacat DOUA teritorii locuite TOT de ortodocsi: Abhazia si Tara Alanilor /Osetia de Sud cu logistica asigurata de Nato.. Astea doua NU au facut parte din Georgia fiind „transferate” de bolsevicii lui Lenin si Stalin (georgian Jew) „RSS GRUZIA” la fel s-a intamplat si cu Nagorno Karabah (teritoriu armenilor monofiziti, BTW)”cadou” facut musulmanilor Azeri tot de bolsevici . complicata istoria Caucaziana..

   Apreciază

   • guti flo said, on aprilie 30, 2017 at 11:27 am

    kosk
    daca imi permiti!? …..in cazul asta, raporteaza-te la oamenii credinciosi (din Georgia)….. la credinta! ….ca daca generalizezi…asa, nici o tara nu scapa curata! Statul a facut „dezastru ” peste tot unde a trecut! Fi sigur ca nu oamenii credinciosi au facut asta!….

    Apreciază

   • el said, on aprilie 30, 2017 at 12:56 pm

    kosk

    ..pai tu crezi ca georganil de rand e vinovat ca e MANIPULAT /SILIT sa faca jocurile AMERLOCILOR si ale politicienior lor VANDUTI ocultei mondiale?

    meri in Georgia, vei cunoaste FATA CATRE FATA poporul georgian cel FARA VICLESUG si VIU NEPREVRETIT, mergi NU acolo unde te trimit birourile de voiaj, mergi la oamenii de rand cu cortul si rucsacul in spinare… te vei MINUNA de sufletul lor CURAT si modul lo de voata neatins de de FALS/ artificial. te previn insa ca sunt FT SARACI ( deci Nua i nevoie de mului bani pt asta, in caz ca te retine astpectul finanaciar de la excursie) ..

    stiu ca s-au batut cu rusii… DRACII si ANTICRISTII au facut LUCRATURA asta..

    dar NU UITA si ce a zis Parintele RUS Selafiil din Tomsk( adormit la 7 ianuarie 2007) , ucenicul Sf Luca al CRimeei catre fii sau duhovnicesti CALUGARI RUSI8 si nu numai rusi .. 🙂 ) : ca la sfrasit DOAR in Georgia se va mai putea trai, ca acolo anticristul NU VA PUTEA NMIC ( tara muntoasa, fara infrastructura, oameni SINCERII VII si NEPREFCAUTI, 90 % crestini ORTODOCSI cu Patriarhie NEAPOSTATA !) , acol se vor ANTUI in vremea anticristului NEPUTINCIOS fata de Gerogia PAMANTUL APOSTOLIEIE DIRECTE al Maicii DOmnlui dat Ei prin Sortz la Cincizecime !!

    acolo vor mereg si ATHONITII dupa NIMICIREA Athosului, urmand Icoanei Maicii Domnului de la Iviron ( GEORGIANA) Portarita/Pazitoarea Athosului venita pe ape si care VA PLECA la sfarsit pe ape cum a si venit acolo ca sa mearga in Pamantul Apostoliei Ei IMPREUNA cu calugarii SFINTI din Athos care o vor urma

    ___ caci anticrist va intra si in Athos( vazand CADEREA ACTUALA a Manastirilor Mari cele 20 OFICIALE, TOATE POMENITOARE ale ERETICULUI bartolomeu NU ne mai miram, CADEREA Athosului, ea fiind PROOROCITA si de un MARE Sfant Athonit Sf Nil Athonitul) ) si in Rusia …. se vor mantui MULTIE de MONAHI si POPOR der and din MULTE Neamuri !___ asta spune si profesteste si Sf Gavriil Georgianul , Nebunul pentru Hristos adormit in 1996 si canonizat RECENT ! 🙂

    iar RUSUL ucenic al Sf . Luca al Crimeei , Parintele Selafiil din Tomsk, a zis ca in Georgia vor mai f conditii PRILENICE pentru mantuire si .. chiar si pentru Viata calugareasca cu rigorile ei PANA la SFARSITUL veacului asta !.. acolo si-a trimis el ucenicii ( din care unii, au mers si altii VOR merga acolo) …

    …desi Georgia va fi INCREDIBIL de SARACA(dar asta o va salva !) va adaposti BOGATIE de Sfinti in vremea anticristului, sfinti pe acre BLESETMATUL ( cu toata „tehnica” lui avansata ) NU va putea puna ghiara !…

    asadar daca esti intelept NU PIERDE vremea, fii intelept, ia deciziile de rigoare .. si ADUNA cele de folos !… CACASTOAREA spania si TOATA CURVA eurloacia cu MAJORITATEA din scursura Romanica cu tot vor fi NIMICITE si LEPADATURI ABSOLUT OBEDIENTE antcristului !

    …in Rusia si Georgia, partual si Grecia se vor mai afla locuri de mantuire …in PUSTIE !

    ps: Georgia e 60% loc MUNTOS, (infrastructura tinzand asimptotic spre zero… ) peste 4000, 5000 m inaltime si ascunzatori sub pamant INACCESIBILE si NESTIUTE de GLOATE si NICIODATA POSIBIL de cartografiat de anticristi !

    cine are urechi de auzit sa auda !
    nici athonitii SFINTI NU vor pleca de buna voie din Athos…NEVOIA ( de Mantuire) SILESTE pe cel INTELEPT sa-si gaseasca si LOCUL si Dumnezeu il TRIMTE acolo … dar NU tuturor le este dat acelasi lucru desigur !

    Apreciază

   • el said, on aprilie 30, 2017 at 1:02 pm

    kosk

    ..ps : Locul in care va sta Icoana Maicii Domnului de la Iviron, Portarita si Pazitoarea Athosului…E GATA ! pregatit in Georgia 🙂 … Dumnezeu DESCOPERA celor indreptatiti sa stie cele de facut/ de folos !

    georgienii de rand STIU mai multe despre mantuire si Profetii, vremurile de pa urma decat crezi tu/ carcalacii astia „crestini practicanti” ( ai EREZIEI ecumensite si inslearilor de toate felurile) ducatorii DEGEABA la Beserica din Ro !

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: