SACCSIV – blog ortodox

DESENELE HULITOARE ale preotului ARSENIE BOCA – sursa de inspiratie pentru RATACIRILE din cartea „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?!” scrisa de GHEORGHE FUNAR …

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 22, 2017

Iata si ce putem citi la VIDEO Gheorghe Funar: „Isus era blond, cu ochii albaştri. Fiul Domnului era de-al nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri“ de pe Adevarul:

„Fiul Domnului era de-al nostru, din neamul nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri”, a concluzionat fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, la târgul „Gaudeamus“, cu ocazia lansării cărţii sale „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?!”. Isus s-ar fi născut în Geto-Dacia, mai arată fostul primar în carte.

„Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, acesta este titlul cărţii lansate de fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, la Gaudeamus.

„În această carte găsiţi adevăruri ascunse de 2.000 de ani despre fiul lui Dumnezeu. Noi nu ştim adevărul despre anul în care s-a născut fiul lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeul nu s-a născut acum 2.017 ani. El a trăit în vremea lui Irod cel Mare, marele rabin şi conducător al Iudeii, iar Irod a murit cu 4 ani înaintea erei noastre. Deci trebuie modificat calendarul şi fixat la 2021”, a spus fostul primar în faţa a circa 20 de persoane prezente la lansare. „Nu ştim localitatea unde s-a născut Isus Hristos. Foarte mulţi cred că s-a născut în Israel, în Betleem, dar nu este adevărat. Sfinţii Părinţi au scris despre Isus nazarineanul, despre Isus galileanul, niciunul n-a scris despre Isus din Betleem”, a continuat Funar.

În carte, el arată: „Patriarhu Ierusalimului, Teofil, recunoaşte în această carte, «Ghidul creştinului ortodox prin locurile de pelerinaj ale ţării sfinte», care prezintă ştiinţific şi obiectiv istoria locurilor de pelerinaj din Israel, că pentru Isus Hristos Galileea era natală, adică acolo s-a născut, în Beteleemul de lângă Nazaret. Pe plăcile de aur de la Sinaia este scris că Ili, Îi sus, Fiul lui Dumnezeu s-a născut în Geto Dacia. Care-i Adevărul? În Sfânta Evanghelia după Marcu scrie clar: „Isus a venit în Galileea propovăduind Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu. (Marcu 1,14) De unde a venit în Galileea? Din ce ţară?”.

Funar mai doboară un mit în faţa audienţei de la Gaudeamus: Isus nu avea înfăţişarea cu care e reprezentat în icoane. „El avea părul blond şi ochii albaştri, aşa cum l-a reprezentat părintele Arsenie Boca”. În carte este prezentată şi sursa acestei informaţii: raportul lui Pilat din Pont.

Cea mai mare dezvăluire a venit însă la final: „Fiul Domnului vorbea în limba aramaică, limba aramaică se trage din limba persană, care la rândul ei provine din limba geţilor, deci Fiul Domnului era de-al nostru, din neamul nostru, a vorbit limba strămoşilor noştri”.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si comentariul unuia dintre editorii portalului OrtodoxInfo:

Blasfemiile lui Funar și ale altor dacopați: Iisus „avea părul blond şi ochii albaştri, aşa cum l-a reprezentat părintele Arsenie Boca”

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. paul said, on aprilie 22, 2017 at 4:48 am

    Minune de Pasti. Niste parinti care si-au pierdut unicul copil in tragedia de la Colectiv, au fost binecuvantati la varsta inaintata de 52 de ani cu alt copil.

    http://www.activenews.ro/stiri-social/MINUNE-DE-PASTI.-Parintii-unui-tanar-care-a-murit-in-urma-tragediei-din-Colectiv-au-fost-binecuvantati-cu-un-copil-la-52-de-ani-142760

    Apreciază

    • el said, on aprilie 22, 2017 at 10:27 am

      paul

      sper ca NU cu fecundatia in vitro… (adica au UCIS cateva zeci ca sa se nasca unul debil… care va trage singur toate pacatele neamului )

      Apreciază

  2. RomeoB said, on aprilie 22, 2017 at 9:14 am

    Exist o carte profesorului de teologie Ioan G. Savin ( Mistica Apuseana reeditata la Sibiu in 1996, unde un capitol este dedicat lui Francisc de Asisi. Textul dedicat lui Francisc cuprinde expresii de forma „Sf Francisc”, „Sf Clara” pentru ascetii heterodocsi.
    In contextul in care in perioada interbelica si apoi pana in 1948 teologul Ioan G. Savin a predat la Facultatile de teologie in Bucuresti si la Chisinau asemenea „invataturi”, nu trebuie sa fim prea mirati ca ele au dat roade otravite. In mod normal, sute de viitori preoti au primit asemenea invataturi…

    Trebuie remarcat faptul ca dintre ascetii apuseni, Francisc a fost cel mai apropiat de modul de traire ortodox, practicand si un soi de rugaciune a inimii.

    Esecul experimentului Francisc in lumea catolica provine din faptiul ca daca marturisesti dogme eretice degeapa traiesti ca ortodocsii. Nu am intalnit pana acum ce fel de crez marturisea Francisc, mai putin stiut fiind faptul ca Crezul fara filioque mai era marturisit in unele biserici catolice si la doua secole dupa 1054.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Gheorghe_Savin
    http://www.targulcartii.ro/ioan-gh-savin/mistica-apuseana-nemira-2013-871176

    Apreciază

    • el said, on aprilie 22, 2017 at 10:28 am

      RomeoB

      RATACITULE lasa-ne cu prostiile astea ca NU il poti „scuza” de EREZIE si INSELARE pe IDOLUL tau zian boca cu astea !

      Apreciat de 1 persoană

      • Mihai said, on aprilie 22, 2017 at 2:02 pm

        El, pe Romeo. B il găsești mai toată ziua pe ,, cuvântul kakadox”

        Apreciază

      • el said, on aprilie 22, 2017 at 2:15 pm

        Mihai

        stiu, aia l-au spalat cu succes pe creierul lui gata ratatinat !

        Apreciază

    • ban said, on aprilie 22, 2017 at 12:42 pm

      Chiar daca ziceau crezul fara adaos, dar pomeneau episcopi papistasi, care erau dati anatema

      Apreciază

  3. evtodiev said, on aprilie 22, 2017 at 9:32 am

    off topic:
    Un frumos documentar rusesc inchinat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, a carui mana dreapta se afla la Manastirea Xenofont si a carui praznuire o savarsim maine.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 22, 2017 at 12:10 pm

      evdotiev

      acest film este FOARTE BUN, MULTUMIM !

      Sfantul Gheorghe sa dea BIRUINTA MARE Rusiei Pravoslavnice si TUTUROR Dreptcredinciosilor de pretutindeni !

      Христос Воскресе ! Hristos voskrese!

      Apreciază

    • Nicoleta said, on aprilie 23, 2017 at 4:34 pm

      evdotiev
      Multumesc din suflet, frate.

      Apreciază

    • Ioana said, on aprilie 23, 2017 at 11:26 pm

      Воистину Воскресе! Voystynu voskrese!

      mulțumim Evdotiev ! ne bucurăm și îl cinstim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință !

      Icoană din veacul al XVI-lea, aflată în Sfântul Munte Athos

      Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, unchiul sfintei Nina

      Născută în Capadocia, în vremea sfântului împărat Constantin cel Mare, sfânta Nina a fost singura fiică a generalului Zabulon, rudenie a sfântului mare mucenic Gheorghe (pomenit la 23 aprilie, 3 noiembrie și 26 decembrie)

      + * + * +

      http://acvila30.ro/14-ianuarie-sfanta-nina-cea-intocmai-cu-apostolii-luminatoarea-georgiei/

      Apreciază

  4. marin minodora said, on aprilie 22, 2017 at 10:38 am

    Sunt idioti de-a dreptul si romanii cu geto-dacii lor si grecii care-L considera pe Iisus grec pe cuvant ca ar proveni din Galileea neamurilor unde se presupune ca majoritari erau grecii. Si unii si altii nu realizeaza ca atribuind lui Iisus alta origine decat cea evreiasca se desfiinteaza toate profetiile care au vorbit despre venirea lui Mesia si se amesteca totul si nimic nu mai are nici un sens in iconomia Mantuirii. idioti complet, si sa mai scrii si o carte pe asemenea aberatii, trebuie sa stai tare rau cu balconul…

    Apreciază

  5. guti flo said, on aprilie 22, 2017 at 12:56 pm

    mai bine se apuca de desene animate..(pe alta tema bineinteles) .poate, poate il baga cineva in seama!

    Apreciază

  6. sica said, on aprilie 22, 2017 at 4:54 pm

    Apreciază

  7. sica said, on aprilie 22, 2017 at 4:55 pm

    https://www.facebook.com/StirileProTV/

    Apreciază

  8. bi3 said, on aprilie 22, 2017 at 7:41 pm

    Citiți și asta, mi s-a părut interesantă poziția Pr. Mihai Andrei Aldea:

    http://www.atitudini.com/2015/11/lamuriri-asupra-controverselor-legate-de-parintele-arsenie-boca-de-pr-mihai-andrei-aldea/

    Apreciază

    • paul said, on aprilie 22, 2017 at 10:45 pm

      el
      Banuiesc ca nu a fost in vitro, din moment ce spune ca a fost minune de la Dumnezeu.

      Apreciază

      • el said, on aprilie 23, 2017 at 5:26 pm

        paul

        sa speram… ca de „Minuni” din astea cu fecundatia in vitro pe la babe nebune la menopauza am mai auzit DESTULE…

        si nici ziaristii/facatorii aia de articole nu se disting prin acurateze, nici prin buna vointa de a informa real si cinstit !…
        e MINUNE mare ca a nascut mama unui „martir” colectiv# nu?… se trec stratgic sub tacere „detaliile ” (care ar scadea )”minunii” si se face sutil” un elogiu procolectiv# ! ( cat de „drepti” erau tinerii „frumosi si liberi” si cum a mai blagoslovit Dumnezeu neamul lor care i-a crescut atat de „bine” alti cu urmasi…)
        am mai vazt eu smecherii din astea, ca de prostit gloata nu se jeneaza toaarasii „jurnnalisti”.

        Apreciază

    • guti flo said, on aprilie 23, 2017 at 4:16 pm

      bi3
      Un pro Arsenie Boca sadea!

      Apreciază

  9. Spaceman said, on aprilie 22, 2017 at 11:35 pm

    Arsenie(Zian) Boca a slujit și s-a închinat Antihristului. Așa reiese din învățăturile și desenele lui, că a slujit și promovat ‘un nou creștinism’ — străin de creștinismul ortodox din învățăturile Sfinților Părinți.

    Arsenie Boca, Petrache Lupu din Maglavit, Nil Dorobanțu, Ilarion Argatu, ca și alți eretici, apostați înșelați de draci, sunt văzuți ca o punte de legătură între ortodoxia tradițională a Sfinților Părinți și ‘noua ortodoxie’ a lui Antihrist, fabulații și înșelări diavolești, ca și ale lui Gheorghe Funar — nu este demn de numele său — de aceea sunt și promovați așa intens.

    Apreciază

    • Mihail said, on aprilie 25, 2017 at 8:42 pm

      mai o sa dati socoteala!

      Apreciază

      • el said, on aprilie 26, 2017 at 2:55 pm

        Mihail

        ..si tu ca INCA umbli spre PIREZANIA ta (desi ti s-a aratat atata Adevarul) dupa DRACII INSELARII… la fel ca idolul tau zian care NU ASCULTA de nimeni si nici duhovnic NU a avut !

        Apreciază

  10. Metanoia said, on aprilie 23, 2017 at 11:17 am

    Ce conteaza din ce neam e Iisus , putea sa fie si chinez , Dumnezeu si dintr-o piatra face Avraam . Tot ce conteaza este mesajul Domnului . A venit sa restaureze rasa noastra umana , sa ne ridice din cadere, nu cred ca domnul Funar are dreptate.

    Apreciază

  11. marinela said, on aprilie 23, 2017 at 4:44 pm

    Un inselat acest Funar.Acum o face pe propovaduitorul ereziilui lui ,de cind nu mai face politichie?!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.