SACCSIV – blog ortodox

WikiLeaks: CIA poate aranja oricând ATACURI CIBERNETICE asupra MASINILOR pentru A UCIDE OAMENI / Moartea lui MICHAEL HASTINGS

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 13, 2017

CIA Poate aranja oricând atacuri cibernetice asupra mașinilor pentru a ucide oameni, ne informeaza OrtodoxInfo citand  The New American:

Se pare că Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) ar putea, cel puțin în teorie, să vă omoare printr-un atac cibernetic asupra computerului mașinii dvs., conform grupului pro-transparență WikiLeaks. Și acum, când unele dintre instrumentele și metodele de hacking ale înșelătoarei agenții sunt disponibile în spațiul virtual, orice infractor. cu cunoștințe la calculator ar putea să facă acest lucru la fel de bine. Rămâne neclar dacă CIA, care se laudă cu uciderea în masă, chiar a ucis pe cineva prin atac cibernetic asupra mașinii lor. Dar suspiciuni întemeiate cu privire la această posibilitate, au circulat timp de ani de zile – mai ales de la suspiciosul „accident de mașină” la moartea jurnalistului Michael Hastings, care a fost implicat în dezvăluirea abuzurilor CIA și NSA.

În această săptămână, organizația anti-secrete WikiLeaks, care a dezvăluit publicului cantități uriașe de documente guvernamentale confidențiale, care arată fărădelegile săvârșite în ultimii ani, a mai aruncat încă o bombă: cea mai mare publicare de documente confidențiale CIA. În total, grupul va publica aproape 9.000 de documente, intitulate cu numele de cod „Vault 7” de către WikiLeaks. Ultimele descoperiri urmează unei alte dezvăluiri de luna trecută care arătau că controversatul birou de informații, caracterizată de un oficial ca „o mașină de ucis a dracului”, a luat în vizor politicieni și partide din Franța pentru supraveghere, înaintea alegerilor prezidențiale din Franța.

În săptămânile și lunile următoare, mai multe dezvăluiri despre agenție vor apărea cu siguranță. C. Mitchell Shaw de la revista The New American (Noul American) a scos în evidentă unele lucruri care sunt cunoscute până în prezent. „Cu privire la dezvăluirile WikiLeaks de marți despre capacitățile de hacking ale CIA, se cunoaște acum faptul că agenția poate săvârși hacking cel puțin la nivelul NSA (Agenția Națională de Securitate, abreviere în eng. n.t.) însă cu și mai puțină răspundere”, a scris el. „Un element al acesteia este abilitatea de a accesa dispozitivele de la distanță – precum calculatoarele, dispozitivele mobile și televizoarele – pentru a supraveghea și a asculta obiectivele. Desigur, din moment ce CIA a pierdut controlul asupra instrumentelor sale de hacking, acum și alții au aceeași capacitate.”

Consecințele acestea ar trebui să fie extrem de îngrijorătoare pentru oricine, indiferent dacă crede că are ceva de ascuns sau nu.

„Odată ce hackerii dețin controlul asupra acestor dispozitive, aceștia pot activa la distanță camerele de luat vederi și microfoanele, transformând dispozitivele în aparate de supraveghere deținute și utilizate de către subiecții (de fapt: victimele) supravegherii – toate acestea fără nici un indiciu pentru proprietarii dispozitivelor că au fost urmăriți și ascultați”, a declarat Shaw.

„Fără lumină. Fără indicatori. Supraveghere, clandestină, pură”.

Se înțelege că, s-a vorbit deja destul despre instrumentele CIA pentru transformarea telefoanelor inteligente și a altor dispozitive în dispozitive de supraveghere portabile. De la televizoarele Smart TV care supraveghează cetățenii în stil 1984(adică în stil Big Brother ca în utopia lui George Orwell n.t.), la laptop-uri sau telefoane care au microfoanele activate pentru a spiona utilizatorii, la săvârșirea de hacking asupra aparatelor de uz casnic conectate on-line, ca parte a fenomenului denumit ca „internetul obiectelor”, viața privată nu a fost niciodată la fel de amenințată, așa cum este astăzi.

Într-un document nou dezvăluit care trasează direcția și organizarea ramurii CIA de dezvoltare a tehnologiilor embedded (adică a sistemelor electronice care îndeplinesc o funcție specifică de ex. acționează ștergătoarele când acționezi maneta, acea mișcare este comandată de un dispozitiv embedded la mașinile post anii ’90 n.t.) sau EDB (abrevierea din eng. n.t), mai mulți birocrați „inteligenți” subliniau „posibilele căi de reorganizare”. De asemenea, se menționează în document și „potențiale zone de misiune pentru EDB”. Printre aceste „zone de misiune” posibile sunt „sistemele de vehicule (de exemplu, VSEP)” și „QNX”, un sistem de operare auto utilizat de majoritatea constructorilor de mașini, inclusiv Audi, Ford, și mulți alții.

Și totuși, dincolo de spionaj asupra șoferilor și pasagerilor, WikiLeaks a speculat despre cum, capacitățile și sistemele CIA, ar putea fi utilizate și în mod ofensiv – cu potențialul de a ucide oameni.

„Începând cu data de octombrie 2014, CIA se preocupa, de asemenea, cu infectarea sistemelor de control ale automobilelor utilizate de mașinile moderne și de camioane,” a explicat WikiLeaks în comunicatul său de presă prin care anunța dezvăluirile uriașe Vault 7.

„Scopul unui astfel de control nu este specificat, dar ar permite CIA să se angajeze în asasinate aproape nedetectabile.”

Ca nu cumva perspectiva să fie considerată exagerată, CIA și alte birocrații înșelătoare din SUA de astăzi se laudă în mod deschis cu programele lor de asasinat, ucidere în masă. Mii de oameni, inclusiv cetățeni americani și chiar copii născuți în SUA, au fost aruncați în aer și pulverizați de programele criminale ale guvernului SUA, toate acestea fără a fi trași vreodată la răspundere pentru vreo infracțiune, cu atât mai puțin să fie condamnați într-o instanță de judecată.

Noi ucidem oameni după informațiile colectate despre anumite activități” se lăuda fostul șef CIA și actualul(șef) NSA Michael Hayden, în 2014, aparent mărturisind o ucidere în masă.

Dar implicarea CIA în asasinate și ucidere în masă nu este deloc un fenomen nou. Nici măcar dezvoltarea de către agenție a tehnologiei de ultimă oră, prin care să ucidă victimele fără a lăsa urme. De exemplu, în 1975, a reieșit din mărturia Senatului, ca parte a unor investigații asupra uneltirilor fără de lege ale CIA, că agenția a dezvoltat o arma care trage o „lance de gheață.” Proiectilul înghețat intră în corp și provoacă un atac de cord la topire, lăsând practic nici o dovadă a crimei. Astăzi, CIA are obiceiul de a arunca bombe asupra oamenilor din întreaga lume, utilizând drone fără identitate.

În ceea ce privește speculațiile că CIA ar putea folosi metodele sale de atac cibernetic asupra mașinilor pentru a ucide oameni, și acestea au circulat timp de ani de zile. În 2013, jurnalistul de investigație Michael Hastings, care a făcut cercetare asupra abuzurilor comise de către CIA și NSA și a declarat recent altora că el a fost investigat de autoritățile federale, a murit într-un accident de mașină extrem de suspect din Los Angeles, California. Autoritățile au declarat în mod oficial că moartea sa a fost un „accident”, dar întrebări serioase au început să apară imediat – chiar și în mass-media sistemului și între oficiali remarcabili.

În ciuda propriilor sale acreditări instituționale și viziunea sa evident pro-democratică, Hastings a devenit din ce în ce mai alarmat și agitat de ceea ce a aflat în legătură cu spionajul ilegal al administrației asupra americanilor. Când a aflat că Obama a spionat în mod ilegal și pe jurnaliști, i-a atins limitele răbdării.

„Administrația Obama a declarat, în mod clar, război asupra presei. A declarat război jurnaliștilor de investigație – sursele noastre(de informare n.t.)”, a declarat el în timpul unui interviu televizat cu puțin timp înainte de a muri.

De asemenea, el a cerut jurnaliștilor să declare război guvernului.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de a muri, Hastings și-a avertizat prietenii, familia și superiorii săi că „federalii” îi urmăreau prietenii și asociații săi și că oricine va fi contactat de birocrații federali ar trebui să ceară consiliere juridică. Linia de subiect din e-mailul său se citea:

„Ancheta FBI re: NSA” Poate (lucrul n.t) cel mai alarmant dintre toate, e-mailul s-a încheiat cu o mare descoperire: „De asemenea: Sunt pe cale prezenta un articol năucitor, și am nevoie să dispar de pe radar un pic.”

Și apoi, a murit. Prietenii săi au spus că el conducea, în general, „ca o bunicuță.” Și totuși, din declarațiile oficiale, potrivit anchetei, Hastings a gonit peste o lumină roșie a semaforului în timp ce se presupune că conducea cu mai mult de 160 de km pe oră într-un cartier rezidențial aglomerat, înainte de a se prăvăli într-un copac și a-i buși mașina. Motorul noului său Mercedes a fost găsit la o distanță mai mare de 50 de metri de la locul accidentului. Autorităților li s-au ordonat să nu comenteze cazul. 

Speculațiile cu privire la posibilitatea ca mașina să fi fost atacată cibernetic de către înșelătoarele agenții de informații din SUA au apărut aproape imediat. Și chiar oficiali remarcabili din sectorul guvernamental au speculat că Hastings ar fi putut fi, de fapt, ucis. Fostul coordonator național pentru securitate, protecție a infrastructurii, precum și pentru lupta împotriva terorismului din SUA Richard Clarke, de exemplu, a declarat la scurt timp după accident că a fost „în conformitate cu un atac cibernetic asupra unei mașini.” El a menționat, de asemenea, că agențiile de informații ale guvernelor influente, inclusiv ale guvernului SUA, cunosc aproape sigur cum să îl realizeze (atacul cibernetic n.t.).

„Ceea ce s-a descoperit ca rezultat al unor cercetări universitare este că, este relativ ușor să ataci cibernetic și să pătrunzi în sistemul de control al unei mașini, și pentru a realiza unele lucruri precum să acționezi accelerația când conducătorul auto nu vrea accelerație, să acționezi frânele atunci când conducătorul auto nu dorește frânele, pentru a lansa un airbag,” a explicat Clarke.

„Puteți face niște lucruri cu adevărat foarte distructive acum, prin intermediul atacului cibernetic asupra mașinii, și nu e așa de greu…. Deci, dacă ar fi existat un atac cibernetic asupra mașinii – și nu spun sigur că a fost – Cred că oricine l-ar fi realizat, va scăpa, probabil, fără a putea fi descoperit.”

De la moartea lui Hastings, numeroase mașini au fost atacate cibernetic. În 2015, cercetătorii de securitate au atacat cibernetic un Jeep Cherokee și au putut să-i rotească volanul și să-i dezactiveze chiar și frânele. Înainte de aceasta, cercetătorii universitari au publicat lucrări științifice prin care au arătat că este posibil. Și anul trecut, cercetătorii germani au făcut același lucru, deturnând 24 de mașini. Cu alte cuvinte, nu există nici o urmă de îndoială că acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic. Și nu există nici o urmă îndoială că CIA nu a omorât și nu omoară oameni, având imunitate, fără ca victimele, să fie măcar acuzate de vreo infracțiune.

Desigur, diferite organe de propagandă controlate de sistem, în special cele legate de CIA, a respins și a minimalizat ultimele preocupări legate de atacuri cibernetice ale CIA asupra mașinilor. La conducerea haitei (de propagandiști n.t) nu a fost nimeni alta decât din ce în ce mai discreditata publicație Washington Post. În timp ce presa anti-Trump de extremă stângă încă refuză să ofere cititorilor orice dezvăluire, se cunoaște demult că, controversatul proprietar al Washington Post, șeful Amazon și participant la grupul Bilderberg Jeff Bezos, are contracte enorme cu CIA cu valoare mult mai mare decât prețul pe care el l-a plătit pentru nereușitul ziar.

Alte organe de propagandă ale sistemului au primit semnalul de la Washington Post care are legături cu CIA și au minimalizat și ele preocupările (legate de acest subiect n.t).

„Scenariul cel mai probabil: sistemele de informare și divertisment de pe autovehicule ar putea fi utilizate pentru supraveghere, la fel cum documentele descriu abilitatea de a asculta conversații prin intermediul televizorului din camera de zi”, a scris Autoblog.com, publicat de către proprietarul Huffington Post, AOL.

Cum au ajuns propagandiști sistemului la această concluzie – mai ales atunci când oficialii CIA se laudă despre agenție ca fiind „o mașină de ucis a dracului” – nu este foarte clar.

Cum agențiile de „informații” scapă din ce în ce mai mult de sub control și circulă zvonuri din ce în ce mai mult că, birocrați înșelători „înfiltrați adânc în stat” lucrează din interior pentru a-l sabota pe președintele Trump, este timpul ca Congresul și ramura executivă să investigheze în detaliu ceea ce se întâmplă. De asemenea, este timpul să mai aruncăm o privire la moartea lui Hastings și asupra altor decese suspecte. Dacă ceva a devenit limpede în mijlocul ultimelor descoperiri, este faptul că CIA și alte birocrații înșelătoare sunt capabile de aproape orice, iar ei nu par să recunoască nici un fel de constrângeri fie legale, morale sau etice cu privire la activitățile lor fără de lege.

Comentariu saccsiv:

Citiți vă rog și:

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dorel @ Saccsiv said, on aprilie 14, 2017 at 1:10 am

    Articol pentru Ortodoxinfo.ro
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    India aproape de Semnul Fiarei. Natiunile Unite cer Semnul Fiarei pana in 2030.

    In India, in noiembrie 2016, s-a eliminat 90% din masa monetara in circulatie. Primul ministru Modi a numit banii cash un pericol pentru ca ar sustine economia subterana.
    In 2017 a fost creat un nou Internet in India, care va avea 1.1 miliarde de utilizatori. Toate bancile indiene vor face tranzactiile acolo si Microsoft permite accesul la acest internet din Skype. Autentificarea este biometrica si ofera accesul la credite, locuri de munca, pensii si transferuri bancare. De aceasta autentificare se ocupa AADHAAR, care nu este o organizatie guvernamentala. (?!)
    Evident se discuta de securitatea accesului biometric si Paul Romer, economistul sef la World Bank, spune ca e cel mai sofisticat sistem pe care l-a vazut.

    Sa nu uitam ca World Bank este cea cu 666 pe ea. (Aici trebuie pus linkul de pe blogul Saccsiv cu pozele, e cladirea aia cu numarul 666 sigla pe ea.)

    Romer incantat de sistemul indian mentioneaza ca si alte tari sunt interesate de acest sistem dar este nevoie de un sistem standardizat pe care fiecare om sa il poarte oriunde cu el in lume. Cercetatorii (lui Romer) insista ca aceasta ar fi cea mai buna solutie.
    Natiunile Unite vor sa implementeze aceste ID-uri pana in 2030 pe tot pamantul. Si cum articolul nu este foarte clar, probabil se face referire la solutia lui Romer.

    Concluzia e cat se poate de clara, sistemul a reusit sa elimine 90% din cashul folosit de ~17% din populatia lumii si sa ii aduca intr-un sistem in care se doreste implantarea cipului, in mai putin de 6 luni de zile!!

    Sursa articolului:
    http://gulfnews.com/business/sectors/banking/india-id-plan-wins-world-bank-praise-amid-big-brother-fears-1.1995195

    Mai multe despre AADHAAR prezentat aici:
    http://trulightradio.org/index.php/news/the-number-that-will-control-the-world/

    Paul Romer:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Romer
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Nu am scris perfect perfect articolul, dar sunt cam obosit din cauza orei. Trebuie nitel periat si asta e.

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  2. geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:10 am

    Capitolul 27
    1. Iar făcându-se dimineaţă, toţi arhiereii şi bătrânii poporului au ţinut sfat împotriva lui Iisus, ca să-L omoare.
    2. Şi, legându-L, L-au dus şi L-au predat dregătorului Ponţiu Pilat.
    3. Atunci Iuda, cel ce L-a vândut, văzând că a fost osândit, s-a căit şi a adus înapoi arhiereilor şi bătrânilor cei treizeci de arginţi,
    4. Zicând: Am greşit vânzând sânge nevinovat. Ei i-au zis: Ce ne priveşte pe noi? Tu vei vedea.
    5. Şi el, aruncând arginţii în templu, a plecat şi, ducându-se, s-a spânzurat.
    6. Iar arhiereii, luând banii, au zis: Nu se cuvine să-i punem în vistieria templului, deoarece sunt preţ de sânge.
    7. Şi ţinând ei sfat, au cumpărat cu ei Ţarina Olarului, pentru îngroparea străinilor.
    8. Pentru aceea s-a numit ţarina aceea Ţarina Sângelui, până în ziua de astăzi.
    9. Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul, care zice: „Şi au luat cei treizeci de arginţi, preţul celui preţuit, pe care l-au preţuit fiii lui Israel,
    10. Şi i-au dat pe Ţarina Olarului după cum mi-a spus mie Domnul”.
    11. Iar Iisus stătea înaintea dregătorului. Şi L-a întrebat dregătorul, zicând: Tu eşti regele iudeilor? Iar Iisus i-a răspuns: Tu zici.
    12. Şi la învinuirile aduse Lui de către arhierei şi bătrâni, nu răspundea nimic.
    13. Atunci I-a zis Pilat: Nu auzi câte mărturisesc ei împotriva Ta?
    14. Şi nu i-a răspuns lui nici un cuvânt, încât dregătorul se mira foarte.
    15. La sărbătoarea Paştilor, dregătorul avea obiceiul să elibereze mulţimii un întemniţat pe care-l voiau.
    16. Şi aveau atunci un vinovat vestit, care se numea Baraba.
    17. Deci adunaţi fiind ei, Pilat le-a zis: Pe cine voiţi să vi-l eliberez, pe Baraba sau pe Iisus, care se zice Hristos?
    18. Că ştia că din invidie L-au dat în mâna lui.
    19. Şi pe când stătea Pilat în scaunul de judecată, femeia lui i-a trimis acest cuvânt: Nimic să nu-I faci Dreptului aceluia, că mult am suferit azi, în vis, pentru El.
    20. Însă arhiereii şi bătrânii au aţâţat mulţimile ca să ceară pe Baraba, iar pe Iisus să-L piardă.
    21. Iar dregătorul, răspunzând, le-a zis: Pe cine din cei doi voiţi să vă eliberez? Iar ei au răspuns: Pe Baraba.
    22. Şi Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheamă Hristos? Toţi au răspuns: Să fie răstignit!
    23. A zis iarăşi Pilat: Dar ce rău a făcut? Ei însă mai tare strigau şi ziceau: Să fie răstignit!
    24. Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea.
    25. Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!
    26. Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit şi L-a dat să fie răstignit.
    27. Atunci ostaşii dregătorului, ducând ei pe Iisus în pretoriu, au adunat în jurul Lui toată cohorta,
    28. Şi dezbrăcându-L de toate hainele Lui, I-au pus o hlamidă roşie.
    29. Şi împletind o cunună de spini, I-au pus-o pe cap şi în mâna Lui cea dreaptă trestie; şi, îngenunchind înaintea Lui îşi băteau joc de El, zicând: Bucură-Te, regele iudeilor!
    30. Şi scuipând asupra Lui, au luat trestia şi-L băteau peste cap.
    31. Iar după ce L-au batjocorit, L-au dezbrăcat de hlamidă, L-au îmbrăcat cu hainele Lui şi L-au dus să-L răstignească.
    32. Şi ieşind, au găsit pe un om din Cirene, cu numele Simon; pe acesta l-au silit să ducă crucea Lui.
    33. Şi venind la locul numit Golgota, care înseamnă: Locul Căpăţânii,
    34. I-au dat să bea vin amestecat cu fiere; şi, gustând, nu a voit să bea.
    35. Iar după ce L-au răstignit, au împărţit hainele Lui, aruncând sorţi, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: „Împărţit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămaşa Mea au aruncat sorţi”.
    36. Şi ostaşii, şezând, Îl păzeau acolo.
    37. Şi deasupra capului au pus vina Lui scrisă: Acesta este Iisus, regele iudeilor.
    38. Atunci au fost răstigniţi împreună cu El doi tâlhari, unul de-a dreapta şi altul de-a stânga.
    39. Iar trecătorii Îl huleau, clătinându-şi capetele,
    40. Şi zicând: Tu, Cel ce dărâmi templul şi în trei zile îl zideşti, mântuieşte-Te pe Tine Însuţi! Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, coboară-Te de pe cruce!
    41. Asemenea şi arhiereii, bătându-şi joc de El, cu cărturarii şi cu bătrânii, ziceau:
    42. Pe alţii i-a mântuit, iar pe Sine nu poate să Se mântuiască! Dacă este regele lui Israel, să Se coboare acum de pe cruce, şi vom crede în El.
    43. S-a încrezut în Dumnezeu: Să-L scape acum, dacă-L vrea pe El! Căci a zis: Sunt Fiul lui Dumnezeu.
    44. În acelaşi chip Îl ocărau şi tâlharii cei împreună-răstigniţi cu El.
    45. Iar de la ceasul al şaselea, s-a făcut întuneric peste tot pământul, până la ceasul al nouălea.
    46. Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
    47. Iar unii dintre cei ce stăteau acolo, auzind ziceau: Pe Ilie îl strigă Acesta.
    48. Şi unul dintre ei, alergând îndată şi luând un burete, şi umplându-l de oţet şi punându-l într-o trestie, Îi da să bea.
    49. Iar ceilalţi ziceau: Lasă, să vedem dacă vine Ilie să-L mântuiască.
    50. Iar Iisus, strigând iarăşi cu glas mare, Şi-a dat duhul.
    51. Şi iată, catapeteasma templului s-a sfâşiat în două de sus până jos, şi pământul s-a cutremurat şi pietrele s-au despicat;
    52. Mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor adormiţi s-au sculat.
    53. Şi ieşind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă şi s-au arătat multora.
    54. Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!
    55. Şi erau acolo multe femei, privind de departe, care urmaseră din Galileea pe Iisus, slujindu-I,
    56. Între care era Maria Magdalena şi Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosi, şi mama fiilor lui Zevedeu.
    57. Iar făcându-se seară, a venit un om bogat din Arimateea, cu numele Iosif, care şi el era un ucenic al lui Iisus.
    58. Acesta, ducându-se la Pilat, a cerut trupul lui Iisus. Atunci Pilat a poruncit să i se dea.
    59. Şi Iosif, luând trupul, l-a înfăşurat în giulgiu curat de in,
    60. Şi l-a pus în mormântul nou al său, pe care-l săpase în stâncă, şi, prăvălind o piatră mare la uşa mormântului, s-a dus.
    61. Iar acolo era Maria Magdalena şi cealaltă Marie, şezând în faţa mormântului.
    62. Iar a doua zi, care este după vineri, s-au adunat arhiereii şi fariseii la Pilat,
    63. Zicând: Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul Acela a spus, fiind încă în viaţă: După trei zile Mă voi scula.
    64. Deci, porunceşte ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină şi să-L fure şi să spună poporului: S-a sculat din morţi. Şi va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi.
    65. Pilat le-a zis: Aveţi strajă; mergeţi şi întăriţi cum ştiţi.
    66. Iar ei, ducându-se, au întărit mormântul cu strajă, pecetluind piatra.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=27

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:11 am

      Capitolul 15
      1. Şi îndată dimineaţa, arhiereii, ţinând sfat cu bătrânii, cu cărturarii şi cu tot sinedriul şi legând pe Iisus, L-au dus şi L-au predat lui Pilat.
      2. Şi L-a întrebat Pilat: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, i-a zis: Tu zici.
      3. Iar arhiereii Îl învinuiau de multe.
      4. Iar Pilat L-a întrebat: Nu răspunzi nimic? Iată câte spun împotriva Ta.
      5. Dar Iisus nimic n-a mai răspuns, încât Pilat se mira.
      6. Iar la sărbătoarea Paştilor, le elibera un întemniţat pe care-l cereau ei.
      7. Şi era unul cu numele Baraba închis împreună cu nişte răzvrătiţi, care în răscoală săvârşiseră ucidere.
      8. Şi mulţimea, venind sus, a început să ceară lui Pilat să le facă precum obişnuia pentru ei.
      9. Iar Pilat le-a răspuns, zicând: Voiţi să vă eliberez pe regele iudeilor?
      10. Fiindcă ştia că arhiereii Îl dăduseră în mâna lui din invidie.
      11. Dar arhiereii au aţâţat mulţimea ca să le elibereze mai degrabă pe Baraba.
      12. Iar Pilat, răspunzând iarăşi, le-a zis: Ce voi face deci cu cel despre care ziceţi că este regele iudeilor?
      13. Ei iarăşi au strigat: Răstigneşte-L!
      14. Iar Pilat le-a zis: Dar ce rău a făcut? Iar ei mai mult strigau: Răstigneşte-L!
      15. Şi Pilat, vrând să facă pe voia mulţimii, le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus, biciuindu-L, L-a dat ca să fie răstignit.
      16. Iar ostaşii L-au dus înăuntrul curţii, adică în pretoriu, şi au adunat toată cohorta.
      17. Şi L-au îmbrăcat în purpură şi, împletindu-I o cunună de spini, I-au pus-o pe cap.
      18. Şi au început să se plece în faţa Lui, zicând: Bucură-Te regele iudeilor!
      19. Şi-L băteau peste cap cu o trestie şi-L scuipau şi, căzând în genunchi, I se închinau.
      20. Şi după ce L-au batjocorit, L-au dezbrăcat de purpură şi L-au îmbrăcat cu hainele Lui. Şi L-au dus afară ca să-L răstignească.
      21. Şi au silit pe un trecător, care venea din ţarină, pe Simon Cirineul, tatăl lui Alexandru şi al lui Ruf, ca să ducă crucea Lui.
      22. Şi L-au dus la locul zis Golgota, care se tălmăceşte „locul Căpăţânii”.
      23. Şi I-au dat să bea vin amestecat cu smirnă, dar El n-a luat.
      24. Şi L-au răstignit şi au împărţit între ei hainele Lui, aruncând sorţi pentru ele, care ce să ia.
      25. Iar când L-au răstignit, era ceasul al treilea.
      26. Şi vina Lui era scrisă deasupra: Regele iudeilor.
      27. Şi împreună cu El au răstignit doi tâlhari: unul de-a dreapta şi altul de-a stânga Lui.
      28. Şi s-a împlinit Scriptura care zice: Cu cei fără de lege a fost socotit.
      29. Iar cei ce treceau pe acolo Îl huleau, clătinându-şi capetele şi zicând: Huu! Cel care dărâmi templul şi în trei zile îl zideşti.
      30. Mântuieşte-Te pe Tine Însuţi, coborându-Te de pe cruce!
      31. De asemenea şi arhiereii, batjocorindu-L între ei, împreună cu cărturarii, ziceau: Pe alţii a mântuit, dar pe Sine nu poate să Se mântuiască!
      32. Hristos, regele lui Israel, să Se coboare de pe cruce, ca să vedem şi să credem. Şi cei împreună răstigniţi cu El Îl ocărau.
      33. Iar când a fost ceasul al şaselea, întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea.
      34. Şi la al nouălea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tălmăceşte: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?
      35. Iar unii din cei ce stăteau acolo, auzind, ziceau: Iată, îl strigă pe Ilie.
      36. Şi, alergând, unul a înmuiat un burete în oţet, l-a pus într-o trestie şi I-a dat să bea, zicând: Lăsaţi să vedem dacă vine Ilie ca să-L coboare.
      37. Iar Iisus, scoţând un strigăt mare, Şi-a dat duhul.
      38. Şi catapeteasma templului s-a rupt în două, de sus până jos.
      39. Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!
      40. Şi erau şi femei care priveau de departe; între ele: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic şi a lui Iosi, şi Salomeea,
      41. Care, pe când era El în Galileea, mergeau după El şi Îi slujeau, şi multe altele care se suiseră cu El la Ierusalim.
      42. Şi făcându-se seară, fiindcă era vineri, care este înaintea sâmbetei,
      43. Şi venind Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aştepta şi el împărăţia lui Dumnezeu, şi, îndrăznind, a intrat la Pilat şi a cerut trupul lui Iisus.
      44. Iar Pilat s-a mirat că a şi murit şi, chemând pe sutaş, l-a întrebat dacă a murit de mult.
      45. Şi aflând de la sutaş, a dăruit lui Iosif trupul.
      46. Şi Iosif, cumpărând giulgiu şi coborându-L de pe cruce, L-a înfăşurat în giulgiu şi L-a pus într-un mormânt care era săpat în stâncă, şi a prăvălit o piatră la uşa mormântului.
      47. Iar Maria Magdalena şi Maria, mama lui Iosi, priveau unde L-au pus.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=15

      Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:15 am

        Capitolul 16
        1. Şi după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă.
        2. Şi dis-de-dimineaţă, în prima zi a săptămânii (Duminică), pe când răsărea soarele, au venit la mormânt.
        3. Şi ziceau între ele: Cine ne va prăvăli nouă piatra de la uşa mormântului?
        4. Dar, ridicându-şi ochii, au văzut că piatra fusese răsturnată; căci era foarte mare.
        5. Şi, intrând în mormânt, au văzut un tânăr şezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veşmânt alb, şi s-au spăimântat.
        6. Iar el le-a zis: Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul, Cel răstignit? A înviat! Nu este aici. Iată locul unde L-au pus.
        7. Dar mergeţi şi spuneţi ucenicilor Lui şi lui Petru că va merge în Galileea, mai înainte de voi; acolo îl veţi vedea, după cum v-a spus.
        8. Şi ieşind, au fugit de la mormânt, că erau cuprinse de frică şi de uimire, şi nimănui nimic n-au spus, căci se temeau.
        9. Şi înviind dimineaţa, în ziua cea dintâi a săptămânii (Duminică) El s-a arătat întâi Mariei Magdalena, din care scosese şapte demoni.
        10. Aceea, mergând, a vestit pe cei ce fuseseră cu El şi care se tânguiau şi plângeau.
        11. Şi ei, auzind că este viu şi că a fost văzut de ea, n-au crezut.
        12. După aceea, S-a arătat în alt chip, la doi dintre ei, care mergeau la o ţarină.
        13. Şi aceia, mergând, au vestit celorlalţi, dar nici pe ei nu i-au crezut.
        14. La urmă, pe când cei unsprezece şedeau la masă, li S-a arătat şi I-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor, căci n-au crezut pe cei ce-L văzuseră înviat.
        15. Şi le-a zis: Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura.
        16. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
        17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
        18. Şerpi vor lua în mână şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi.
        19. Deci Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut de-a dreapta lui Dumnezeu.
        20. Iar ei, plecând, au propovăduit pretutindeni şi Domnul lucra cu ei şi întărea cuvântul, prin semnele care urmau. Amin.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=16

        Apreciază

    • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:15 am

      Capitolul 28
      1. După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena şi cealaltă Marie, ca să vadă mormântul.
      2. Şi iată s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului, coborând din cer şi venind, a prăvălit piatra şi şedea deasupra ei.
      3. Şi înfăţişarea lui era ca fulgerul şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
      4. Şi de frica lui s-au cutremurat cei ce păzeau şi s-au făcut ca morţi.
      5. Iar îngerul, răspunzând, a zis femeilor: Nu vă temeţi, că ştiu că pe Iisus cel răstignit Îl căutaţi.
      6. Nu este aici; căci S-a sculat precum a zis; veniţi de vedeţi locul unde a zăcut.
      7. Şi degrabă mergând, spuneţi ucenicilor Lui că S-a sculat din morţi şi iată va merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată v-am spus vouă.
      8. Iar plecând ele în grabă de la mormânt, cu frică şi cu bucurie mare au alergat să vestească ucenicilor Lui.
      9. Dar când mergeau ele să vestească ucenicilor, iată Iisus le-a întâmpinat, zicând: Bucuraţi-vă! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui şi I s-au închinat.
      10. Atunci Iisus le-a zis: Nu vă temeţi. Duceţi-vă şi vestiţi fraţilor Mei, ca să meargă în Galileea, şi acolo Mă vor vedea.
      11. Şi plecând ele, iată unii din strajă, venind în cetate, au vestit arhiereilor toate cele întâmplate.
      12. Şi, adunându-se ei împreună cu bătrânii şi ţinând sfat, au dat bani mulţi ostaşilor,
      13. Zicând: Spuneţi că ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe când noi dormeam;
      14. Şi de se va auzi aceasta la dregătorul, noi îl vom îndupleca şi pe voi fără grijă vă vom face.
      15. Iar ei, luând arginţii, au făcut precum au fost învăţaţi. Şi s-a răspândit cuvântul acesta între Iudei, până în ziua de azi.
      16. Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus.
      17. Şi văzându-L, I s-au închinat, ei care se îndoiseră.
      18. Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
      19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
      20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=28

      Apreciază

  3. geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:16 am

    Capitolul 23
    1. Şi sculându-se toată mulţimea acestora, L-au dus înaintea lui Pilat.
    2. Şi au început să-L pârască, zicând: Pe Acesta L-am găsit răzvrătind neamul nostru şi împiedicând să dăm dajdie Cezarului şi zicând că El este Hristos rege.
    3. Iar Pilat L-a întrebat, zicând: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, a zis: Tu zici.
    4. Şi Pilat a zis către arhierei şi către mulţimi: Nu găsesc nici o vină în Omul acesta.
    5. Dar ei stăruiau, zicând că întărâtă poporul, învăţând prin toată Iudeea, începând din Galileea până aici.
    6. Şi Pilat auzind, a întrebat dacă omul este galileian.
    7. Şi aflând că este sub stăpânirea lui Irod, l-a trimis la Irod, care era şi el în Ierusalim în acele zile.
    8. Iar Irod, văzând pe Iisus, s-a bucurat foarte, că de multă vreme dorea să-L cunoască pentru că auzise despre El, şi nădăjduia să vadă vreo minune săvârşită de El.
    9. Şi L-a întrebat Irod multe lucruri, dar El nu i-a răspuns nimic.
    10. Şi arhiereii şi cărturarii erau de faţă, învinuindu-L foarte tare.
    11. Iar Irod, împreună cu ostaşii săi, batjocorindu-L şi luându-L în râs, L-a îmbrăcat cu o haină strălucitoare şi L-a trimis iarăşi la Pilat.
    12. Şi în ziua aceea, Irod şi Pilat s-au făcut prieteni unul cu altul, căci mai înainte erau în duşmănie între ei.
    13. Iar Pilat, chemând arhiereii şi căpeteniile şi poporul,
    14. A zis către ei: Aţi adus la mine pe Omul acesta, ca pe un răzvrătitor al poporului; dar iată eu, cercetându-L în faţa voastră, nici o vină n-am găsit în acest Om, din cele ce aduceţi împotriva Lui.
    15. Şi nici Irod n-a găsit, căci L-a trimis iarăşi la noi. Şi iată, El n-a săvârşit nimic vrednic de moarte.
    16. Deci, pedepsindu-L, Îl voi elibera.
    17. Şi trebuia, la praznic, să le elibereze un vinovat.
    18. Dar ei, cu toţii, au strigat, zicând: Ia-L pe Acesta şi eliberează-ne pe Baraba,
    19. Care era aruncat în temniţă pentru o răscoală făcută în cetate şi pentru omor.
    20. Şi iarăşi le-a vorbit Pilat, voind să le elibereze pe Iisus.
    21. Dar ei strigau, zicând: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L!
    22. Iar el a zis a treia oară către ei: Ce rău a săvârşit Acesta? Nici o vină de moarte nu am aflat întru El. Deci, pedepsindu-L, Îl voi elibera.
    23. Dar ei stăruiau, cerând cu strigăte mari ca El să fie răstignit, şi strigătele lor au biruit.
    24. Deci Pilat a hotărât să se împlinească cererea lor.
    25. Şi le-a eliberat pe cel aruncat în temniţă pentru răscoală şi ucidere, pe care îl cereau ei, iar pe Iisus L-a dat în voia lor.
    26. Şi pe când Îl duceau, oprind pe un oarecare Simon Cirineul, care venea din ţarină, i-au pus crucea, ca s-o ducă în urma lui Iisus.
    27. Iar după El venea mulţime multă de popor şi de femei, care se băteau în piept şi Îl plângeau.
    28. Şi întorcându-Se către ele, Iisus le-a zis: Fiice ale Ierusalimului, nu Mă plângeţi pe Mine, ci pe voi plângeţi-vă şi pe copiii voştri.
    29. Căci iată, vin zile în care vor zice: Fericite sunt cele sterpe şi pântecele care n-au născut şi sânii care n-au alăptat!
    30. Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi; şi dealurilor: Acoperiţi-ne.
    31. Căci dacă fac acestea cu lemnul verde, cu cel uscat ce va fi?
    32. Şi erau duşi şi alţii, doi făcători de rele, ca să-i omoare împreună cu El.
    33. Şi când au ajuns la locul ce se cheamă al Căpăţânii, L-au răstignit acolo pe El şi pe făcătorii de rele, unul de-a dreapta şi unul de-a stânga.
    34. Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac. Şi împărţind hainele Lui, au aruncat sorţi.
    35. Şi sta poporul privind, iar căpeteniile îşi băteau joc de El, zicând: Pe alţii i-a mântuit; să Se mântuiască şi pe Sine Însuşi, dacă El este Hristosul, alesul lui Dumnezeu.
    36. Şi Îl luau în râs şi ostaşii care se apropiau, aducându-I oţet.
    37. Şi zicând: Dacă Tu eşti regele iudeilor, mântuieşte-Te pe Tine Însuţi!
    38. Şi deasupra Lui era scris cu litere greceşti, latineşti şi evreieşti: Acesta este regele iudeilor.
    39. Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniţi, Îl hulea zicând: Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine Însuţi şi pe noi.
    40. Şi celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că eşti în aceeaşi osândă?
    41. Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
    42. Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta.
    43. Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai.
    44. Şi era acum ca la ceasul al şaselea şi întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea.
    45. Când soarele s-a întunecat; iar catapeteasma templului s-a sfâşiat pe la mijloc.
    46. Şi Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredinţez duhul Meu. Şi acestea zicând, Şi-a dat duhul.
    47. Iar sutaşul, văzând cele ce s-au făcut, a slăvit pe Dumnezeu, zicând: Cu adevărat, Omul Acesta drept a fost.
    48. Şi toate mulţimile care veniseră la această privelişte, văzând cele întâmplate, se întorceau bătându-şi pieptul.
    49. Şi toţi cunoscuţii Lui, şi femeile care Îl însoţiseră din Galileea, stăteau departe, privind acestea.
    50. Şi iată un bărbat cu numele Iosif, sfetnic fiind, bărbat bun şi drept,
    51. – Acesta nu se învoise cu sfatul şi cu fapta lor. El era din Arimateea, cetate a iudeilor, aşteptând împărăţia lui Dumnezeu.
    52. Acesta, venind la Pilat, a cerut trupul lui Iisus.
    53. Şi coborându-L, L-a înfăşurat în giulgiu de in şi L-a pus într-un mormânt săpat în piatră, în care nimeni, niciodată, nu mai fusese pus.
    54. Şi ziua aceea era vineri, şi se lumina spre sâmbătă.
    55. Şi urmându-I femeile, care veniseră cu El din Galileea, au privit mormântul şi cum a fost pus trupul Lui.
    56. Şi, întorcându-se, au pregătit miresme şi miruri; iar sâmbătă s-au odihnit, după Lege.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=23

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:17 am

      Capitolul 24
      1. Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineaţă, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră.
      2. Şi au găsit piatra răsturnată de pe mormânt.
      3. Şi intrând, nu au găsit trupul Domnului Iisus.
      4. Şi fiind ele încă nedumerite de aceasta, iată doi bărbaţi au stat înaintea lor, în veşminte strălucitoare.
      5. Şi, înfricoşându-se ele şi plecându-şi feţele la pământ, au zis aceia către ele: De ce căutaţi pe Cel viu între cei morţi?
      6. Nu este aici, ci S-a sculat. Aduceţi-vă aminte cum v-a vorbit, fiind încă în Galileea,
      7. Zicând că Fiul Omului trebuie să fie dat în mâinile oamenilor păcătoşi şi să fie răstignit, iar a treia zi să învieze.
      8. Şi ele şi-au adus aminte de cuvântul Lui.
      9. Şi întorcându-se de la mormânt, au vestit toate acestea celor unsprezece şi tuturor celorlalţi.
      10. Iar ele erau: Maria Magdalena, şi Ioana şi Maria lui Iacov şi celelalte împreună cu ele, care ziceau către apostoli acestea.
      11. Şi cuvintele acestea au părut înaintea lor ca o aiurare şi nu le-au crezut.
      12. Şi Petru, sculându-se, a alergat la mormânt şi, plecându-se, a văzut giulgiurile singure zăcând. Şi a plecat, mirându-se în sine de ceea ce se întâmplase.
      13. Şi iată, doi dintre ei mergeau în aceeaşi zi la un sat care era departe de Ierusalim, ca la şaizeci de stadii, al cărui nume era Emaus.
      14. Şi aceia vorbeau între ei despre toate întâmplările acestea.
      15. Şi pe când vorbeau şi se întrebau între ei. şi Iisus Însuşi, apropiindu-Se, mergea împreună cu ei.
      16. Dar ochii lor erau ţinuţi ca să nu-L cunoască.
      17. Şi El a zis către ei: Ce sunt cuvintele acestea pe care le schimbaţi unul cu altul în drumul vostru? Iar ei s-au oprit, cuprinşi de întristare.
      18. Răspunzând, unul cu numele Cleopa a zis către El: Tu singur eşti străin în Ierusalim şi nu ştii cele ce s-au întâmplat în el în zilele acestea?
      19. El le-a zis: Care? Iar ei I-au răspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic în faptă şi în cuvânt înaintea lui Dumnezeu şi a întregului popor.
      20. Cum L-au osândit la moarte şi L-au răstignit arhiereii şi mai-marii noştri;
      21. Iar noi nădăjduiam că El este Cel ce avea să izbăvească pe Israel; şi, cu toate acestea, astăzi este a treia zi de când s-au petrecut acestea.
      22. Dar şi nişte femei de ale noastre ne-au spăimântat ducându-se dis-de-dimineaţă la mormânt,
      23. Şi, negăsind trupul Lui, au venit zicând că au văzut arătare de îngeri, care le-au spus că El este viu.
      24. Iar unii dintre noi s-au dus la mormânt şi au găsit aşa precum spuseseră femeile, dar pe El nu L-au văzut.
      25. Şi El a zis către ei: O, nepricepuţilor şi zăbavnici cu inima ca să credeţi toate câte au spus proorocii!
      26. Nu trebuia oare, ca Hristos să pătimească acestea şi să intre în slava Sa?
      27. Şi începând de la Moise şi de la toţi proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El.
      28. Şi s-au apropiat de satul unde se duceau, iar El se făcea că merge mai departe.
      29. Dar ei Îl rugau stăruitor, zicând: Rămâi cu noi că este spre seară şi s-a plecat ziua. Şi a intrat să rămână cu ei.
      30. Şi, când a stat împreună cu ei la masă, luând El pâinea, a binecuvântat şi, frângând, le-a dat lor.
      31. Şi s-au deschis ochii lor şi L-au cunoscut; şi El s-a făcut nevăzut de ei.
      32. Şi au zis unul către altul: Oare, nu ardea în noi inima noastră, când ne vorbea pe cale şi când ne tâlcuia Scripturile?
      33. Şi, în ceasul acela sculându-se, s-au întors la Ierusalim şi au găsit adunaţi pe cei unsprezece şi pe cei ce erau împreună cu ei,
      34. Care ziceau că a înviat cu adevărat Domnul şi S-a arătat lui Simon.
      35. Şi ei au istorisit cele petrecute pe cale şi cum a fost cunoscut de ei la frângerea pâinii.
      36. Şi pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor şi le-a zis: Pace vouă.
      37. Iar ei, înspăimântându-se şi înfricoşându-se, credeau că văd duh.
      38. Şi Iisus le-a zis: De ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?
      39. Vedeţi mâinile Mele şi picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi, că duhul nu are carne şi oase, precum Mă vedeţi pe Mine că am.
      40. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi picioarele Sale.
      41. Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare?
      42. Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere.
      43. Şi luând, a mâncat înaintea lor.
      44. Şi le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci şi în psalmi.
      45. Atunci le-a deschis mintea ca să priceapă Scripturile.
      46. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi.
      47. Şi să se propovăduiască în numele Său pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim.
      48. Voi sunteţi martorii acestora.
      49. Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.
      50. Şi i-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat.
      51. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer.
      52. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare.
      53. Şi erau în toată vremea în templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu. Amin.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=14

      Apreciază

  4. geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:20 am

    Capitolul 14
    1. Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine.
    2. În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. Iar de nu, v-aş fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
    3. Şi dacă Mă voi duce şi vă voi găti loc, iarăşi voi veni şi vă voi lua la Mine, ca să fiţi şi voi unde sunt Eu.
    4. Şi unde Mă duc Eu, voi ştiţi şi ştiţi şi calea.
    5. Toma i-a zis: Doamne, nu ştim unde Te duci; şi cum putem şti calea?
    6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
    7. Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut.
    8. Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl şi ne este de ajuns.
    9. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl?
    10. Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl – Care rămâne întru Mine – face lucrările Lui.
    11. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea.
    12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
    13. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
    14. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
    15. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.
    16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
    17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!
    18. Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi.
    19. Încă puţin timp şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii.
    20. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi.
    21. Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui.
    22. I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: Doamne, ce este că ai să Te arăţi nouă, şi nu lumii?
    23. Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.
    24. Cel ce nu Mă iubeşte nu păzeşte cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis.
    25. Acestea vi le-am spus, fiind cu voi;
    26. Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.
    27. Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze.
    28. Aţi auzit că v-am spus: Mă duc şi voi veni la voi. De M-aţi iubi v-aţi bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine.
    29. Şi acum v-am spus acestea înainte de a se întâmpla, ca să credeţi când se vor întâmpla.
    30. Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine;
    31. Dar ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl şi precum Tatăl Mi-a poruncit aşa fac. Sculaţi-vă, să mergem de aici.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=14

    Apreciază

  5. geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:21 am

    Capitolul 15
    1. Eu sunt viţa cea adevărată şi Tatăl Meu este lucrătorul.
    2. Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă.
    3. Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.
    4. Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine.
    5. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.
    6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.
    7. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă.
    8. Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceţi roadă multă şi să vă faceţi ucenici ai Mei.
    9. Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi; rămâneţi întru iubirea Mea.
    10. Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămâne întru iubirea Mea după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu şi rămân întru iubirea Lui.
    11. Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi şi ca bucuria voastră să fie deplină.
    12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
    13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.
    14. Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
    15. De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
    16. Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi roadă să aduceţi, şi roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veţi cere în numele Meu.
    17. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul.
    18. Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
    19. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
    20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
    21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
    22. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor.
    23. Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu.
    24. De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu.
    25. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: „M-au urât pe nedrept”.
    26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
    27. Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=15

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:22 am

      Capitolul 16
      1. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiţi.
      2. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.
      3. Şi acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine.
      4. Iar acestea vi le-am spus, ca să vă aduceţi aminte de ele, când va veni ceasul lor, că Eu vi le-am spus. Şi acestea nu vi le-am spus de la început, fiindcă eram cu voi.
      5. Dar acum Mă duc la Cel ce M-a trimis şi nimeni dintre voi nu întreabă: Unde Te duci?
      6. Ci, fiindcă v-am spus acestea, întristarea a umplut inima voastră.
      7. Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi.
      8. Şi El, venind, va vădi lumea de păcat şi de dreptate şi de judecată.
      9. De păcat, pentru că ei nu cred în Mine;
      10. De dreptate, pentru că Mă duc la Tatăl Meu şi nu Mă veţi mai vedea;
      11. Şi de judecată, pentru că stăpânitorul acestei lumi a fost judecat.
      12. Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteţi să le purtaţi.
      13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti.
      14. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua şi vă va vesti.
      15. Toate câte are Tatăl ale Mele sunt; de aceea am zis că din al Meu ia şi vă vesteşte vouă.
      16. Puţin şi nu Mă veţi mai vedea, şi iarăşi puţin şi Mă veţi vedea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
      17. Deci unii dintre ucenicii Lui ziceau între ei: Ce este aceasta ce ne spune: Puţin şi nu Mă veţi mai vedea, şi iarăşi puţin şi Mă veţi vedea, şi că Mă duc la Tatăl?
      18. Deci ziceau: Ce este aceasta ce zice: Puţin? Nu ştim ce zice.
      19. Şi a cunoscut Iisus că voiau să-L întrebe şi le-a zis: Despre aceasta vă întrebaţi între voi, că am zis: Puţin şi nu Mă veţi mai vedea şi iarăşi puţin şi Mă veţi vedea?
      20. Adevărat, adevărat zic vouă că voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.
      21. Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-şi mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume.
      22. Deci şi voi acum sunteţi trişti, dar iarăşi vă voi vedea şi se va bucura inima voastră şi bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi.
      23. Şi în ziua aceea nu Mă veţi întreba nimic. Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da.
      24. Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină.
      25. Acestea vi le-am spus în pilde, dar vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci pe faţă vă voi vesti despre Tatăl.
      26. În ziua aceea veţi cere în numele Meu; şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi,
      27. Căci Însuşi Tatăl vă iubeşte pe voi, fiindcă voi M-aţi iubit pe Mine şi aţi crezut că de la Dumnezeu am ieşit.
      28. Ieşit-am de la Tatăl şi am venit în lume; iarăşi las lumea şi Mă duc la Tatăl.
      29. Au zis ucenicii Săi: Iată acum vorbeşti pe faţă şi nu spui nici o pildă.
      30. Acum ştim că Tu ştii toate şi nu ai nevoie ca să Te întrebe cineva. De aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu.
      31. Iisus le-a răspuns: Acum credeţi?
      32. Iată vine ceasul, şi a şi venit, ca să vă risipiţi fiecare la ale sale şi pe Mine să Mă lăsaţi singur. Dar nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine.
      33. Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=16

      Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:22 am

        Capitolul 17
        1. Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească.
        2. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
        3. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
        4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârşit.
        5. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
        6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit.
        7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
        8. Pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M-ai trimis.
        9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
        10. Şi toate ale Mele sunt ale Tale, şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.
        11. Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi.
        12. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
        13. Iar acum, vin la Tine şi acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
        14. Eu le-am dat cuvântul Tău, şi lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
        15. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.
        16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
        17. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
        18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.
        19. Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr.
        20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
        21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
        22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
        23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
        24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
        25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
        26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=17

        Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:23 am

        Capitolul 18
        1. Zicând acestea, Iisus a ieşit cu ucenicii Lui dincolo de pârâul Cedrilor, unde era o grădină, în care a intrat El şi ucenicii Săi.
        2. Iar Iuda vânzătorul cunoştea acest loc, pentru că adesea Iisus şi ucenicii Săi se adunau acolo.
        3. Deci Iuda, luând oaste şi slujitori, de la arhierei şi farisei, a venit acolo cu felinare şi cu făclii şi cu arme.
        4. Iar Iisus, ştiind toate cele ce erau să vină asupra Lui, a ieşit şi le-a zis: Pe cine căutaţi?
        5. Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era şi el cu ei.
        6. Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi şi au căzut la pământ.
        7. Şi iarăşi i-a întrebat: Pe cine căutaţi? Iar ei au zis: Pe Iisus Nazarineanul.
        8. Răspuns-a Iisus: V-am spus că Eu sunt. Deci, dacă Mă căutaţi pe Mine, lăsaţi pe aceştia să se ducă;
        9. Ca să se împlinească cuvântul pe care l-a spus: Dintre cei pe care Mi i-ai dat, n-am pierdut pe nici unul.
        10. Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o şi a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus.
        11. Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl?
        12. Deci ostaşii şi comandantul şi slujitorii iudeilor au prins pe Iisus şi L-au legat.
        13. Şi L-au dus întâi la Anna, căci era socrul lui Caiafa, care era arhiereu al anului aceluia.
        14. Şi Caiafa era cel ce sfătuise pe iudei că este de folos să moară un om pentru popor.
        15. Şi Simon-Petru şi un alt ucenic mergeau după Iisus. Iar ucenicul acela era cunoscut arhiereului şi a intrat împreună cu Iisus în curtea arhiereului;
        16. Iar Petru a stat la poartă, afară. Deci a ieşit celălalt ucenic, care era cunoscut arhiereului, şi a vorbit cu portăreasa şi a băgat pe Petru înăuntru.
        17. Deci slujnica portăreasă i-a zis lui Petru: Nu cumva eşti şi tu dintre ucenicii Omului acestuia? Acela a zis: Nu sunt.
        18. Iar slugile şi slujitorii făcuseră foc, şi stăteau şi se încălzeau, că era frig, şi era cu ei şi Petru, stând şi încălzindu-se.
        19. Deci arhiereul L-a întrebat pe Iisus despre ucenicii Lui şi despre învăţătura Lui.
        20. Iisus i-a răspuns: Eu am vorbit pe faţă lumii; Eu am învăţat întotdeauna în sinagogă şi în templu, unde se adună toţi iudeii şi nimic nu am vorbit în ascuns.
        21. De ce Mă întrebi pe Mine? Întreabă pe cei ce au auzit ce le-am vorbit. Iată aceştia ştiu ce am spus Eu.
        22. Şi zicând El acestea, unul din slujitorii care erau de faţă, I-a dat lui Iisus o palmă, zicând: Aşa răspunzi Tu arhiereului?
        23. Iisus i-a răspuns: Dacă am vorbit rău, dovedeşte ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?
        24. Deci Anna L-a trimis legat la Caiafa arhiereul.
        25. Iar Simon-Petru stătea şi se încălzea. Deci i-au zis: Nu cumva eşti şi tu dintre ucenicii Lui? El s-a lepădat şi a zis: Nu sunt.
        26. Una din slugile arhiereului, care era rudă cu cel căruia Petru îi tăiase urechea, a zis: Nu te-am văzut eu pe tine, în grădină, cu El?
        27. Şi iarăşi s-a lepădat Petru şi îndată a cântat cocoşul.
        28. Deci L-au adus pe Iisus de la Caiafa la pretoriu; şi era dimineaţă. Şi ei n-au intrat în pretoriu, ca să nu se spurce, ci să mănânce Paştile.
        29. Deci Pilat a ieşit la ei, afară, şi le-a zis: Ce învinuire aduceţi Omului Acestuia?
        30. Ei au răspuns şi i-au zis: Dacă Acesta n-ar fi răufăcător, nu ţi L-am fi dat ţie.
        31. Deci le-a zis Pilat: Luaţi-L voi şi judecaţi-L după legea voastră. Iudeii însă i-au răspuns: Nouă nu ne este îngăduit să omorâm pe nimeni;
        32. Ca să se împlinească cuvântul lui Iisus, pe care îl spusese, însemnând cu ce moarte avea să moară.
        33. Deci Pilat a intrat iarăşi în pretoriu şi a chemat pe Iisus şi I-a zis: Tu eşti regele iudeilor?
        34. Răspuns-a Iisus: De la tine însuţi zici aceasta, sau alţii ţi-au spus-o despre Mine?
        35. Pilat a răspuns: Nu cumva sunt iudeu eu? Poporul Tău şi arhiereii Te-au predat mie. Ce ai făcut?
        36. Iisus a răspuns: Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăţia Mea nu este de aici.
        37. Deci i-a zis Pilat: Aşadar eşti Tu împărat? Răspuns-a Iisus: Tu zici că Eu sunt împărat. Eu spre aceasta M-am născut şi pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr; oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.
        38. Pilat I-a zis: Ce este adevărul? Şi zicând aceasta, a ieşit iarăşi la iudei şi le-a zis: Eu nu găsesc în El nici o vină;
        39. Dar este la voi obiceiul ca la Paşti să vă eliberez pe unul. Voiţi deci să vă eliberez pe regele iudeilor?
        40. Deci au strigat iarăşi, zicând: Nu pe Acesta, ci pe Baraba. Iar Baraba era tâlhar.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=18

        Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:23 am

        Capitolul 19
        1. Deci atunci Pilat a luat pe Iisus şi L-a biciuit.
        2. Şi ostaşii, împletind cunună din spini, I-au pus-o pe cap şi L-au îmbrăcat cu o mantie purpurie.
        3. Şi veneau către El şi ziceau: Bucură-te, regele iudeilor! Şi-I dădeau palme.
        4. Şi Pilat a ieşit iarăşi afară şi le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să ştiţi că nu găsesc în El nici o vină.
        5. Deci a ieşit Iisus afară, purtând cununa de spini şi mantia purpurie. Şi le-a zis Pilat: Iată Omul!
        6. Când L-au văzut deci arhiereii şi slujitorii au strigat, zicând: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Zis-a lor Pilat: Luaţi-L voi şi răstigniţi-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.
        7. Iudeii i-au răspuns: Noi avem lege şi după legea noastră El trebuie să moară, că S-a făcut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu.
        8. Deci, când a auzit Pilat acest cuvânt, mai mult s-a temut.
        9. Şi a intrat iarăşi în pretoriu şi I-a zis lui Iisus: De unde eşti Tu? Iar Iisus nu i-a dat nici un răspuns.
        10. Deci Pilat i-a zis: Mie nu-mi vorbeşti? Nu ştii că am putere să Te eliberez şi putere am să Te răstignesc?
        11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus. De aceea cel ce M-a predat ţie mai mare păcat are.
        12. Pentru aceasta, Pilat căuta să-L elibereze; iar iudeii strigau zicând: Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu eşti prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului.
        13. Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afară pe Iisus şi a şezut pe scaunul de judecată, în locul numit pardosit cu pietre, iar evreieşte Gabbata.
        14. Şi era Vinerea Paştilor, cam la al şaselea ceas, şi a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
        15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstigneşte-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
        16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Şi ei au luat pe Iisus şi L-au dus ca să fie răstignit.
        17. Şi ducându-Şi crucea, a ieşit la locul ce se cheamă al Căpăţânii, care evreieşte se zice Golgota,
        18. Unde L-au răstignit, şi împreună cu El pe alţi doi, de o parte şi de alta, iar în mijloc pe Iisus.
        19. Iar Pilat a scris şi titlu şi l-a pus deasupra Crucii. Şi era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!
        20. Deci mulţi dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Şi era scris: evreieşte, latineşte şi greceşte.
        21. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor.
        22. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris.
        23. După ce au răstignit pe Iisus, ostaşii au luat hainele Lui şi le-au făcut patru părţi, fiecărui ostaş câte o parte, şi cămaşa. Dar cămaşa era fără cusătură, de sus ţesută în întregime.
        24. Deci au zis unii către alţii: Să n-o sfâşiem, ci să aruncăm sorţii pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: „Împărţit-au hainele Mele loruşi, şi pentru cămaşa Mea au aruncat sorţii”. Aşadar ostaşii acestea au făcut.
        25. Şi stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui şi sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, şi Maria Magdalena.
        26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
        27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
        28. După aceea, ştiind Iisus că toate s-au săvârşit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
        29. Şi era acolo un vas plin cu oţet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oţet, l-au dus la gura Lui.
        30. Deci după ce a luat oţetul, Iisus a zis: Săvârşitu-s-a. Şi plecându-Şi capul, Şi-a dat duhul.
        31. Deci iudeii, fiindcă era vineri, ca să nu rămână trupurile sâmbăta pe cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor şi să-i ridice.
        32. Deci au venit ostaşii şi au zdrobit fluierele celui dintâi şi ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
        33. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
        34. Ci unul din ostaşi cu suliţa a împuns coasta Lui şi îndată a ieşit sânge şi apă.
        35. Şi cel ce a văzut a mărturisit şi mărturia lui e adevărată; şi acela ştie că spune adevărul, ca şi voi să credeţi.
        36. Căci s-au făcut acestea, ca să se împlinească Scriptura: „Nu I se va zdrobi nici un os”.
        37. Şi iarăşi altă Scriptură zice: „Vor privi la Acela pe care L-au împuns”.
        38. După acestea Iosif din Arimateea, fiind ucenic al lui Iisus, dar într-ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat ca să ridice trupul lui Iisus. Şi Pilat i-a dat voie. Deci a venit şi a ridicat trupul Lui.
        39. Şi a venit şi Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe.
        40. Au luat deci trupul lui Iisus şi l-au înfăşurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei.
        41. Iar în locul unde a fost răstignit era o grădină, şi în grădină un mormânt nou, în care nu mai fusese nimeni îngropat.
        42. Deci, din pricina vinerii iudeilor, acolo L-au pus pe Iisus, pentru că mormântul era aproape.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=19

        Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:23 am

        Capitolul 20
        1. Iar în ziua întâia a săptămânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineaţă, fiind încă întuneric, şi a văzut piatra ridicată de pe mormânt.
        2. Deci a alergat şi a venit la Simon-Petru şi la celălalt ucenic pe care-l iubea Iisus, şi le-a zis: Au luat pe Domnul din mormânt şi noi nu ştim unde L-au pus.
        3. Deci a ieşit Petru şi celălalt ucenic şi veneau la mormânt.
        4. Şi cei doi alergau împreună, dar celălalt ucenic, alergând înainte, mai repede decât Petru, a sosit cel dintâi la mormânt.
        5. Şi, aplecându-se, a văzut giulgiurile puse jos, dar n-a intrat.
        6. A sosit şi Simon-Petru, urmând după el, şi a intrat în mormânt şi a văzut giulgiurile puse jos,
        7. Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfăşurată, la o parte, într-un loc.
        8. Atunci a intrat şi celălalt ucenic care sosise întâi la mormânt, şi a văzut şi a crezut.
        9. Căci încă nu ştiau Scriptura, că Iisus trebuia să învieze din morţi.
        10. Şi s-au dus ucenicii iarăşi la ai lor.
        11. Iar Maria stătea afară lângă mormânt plângând. Şi pe când plângea, s-a aplecat spre mormânt.
        12. Şi a văzut doi îngeri în veşminte albe şezând, unul către cap şi altul către picioare, unde zăcuse trupul lui Iisus.
        13. Şi aceia i-au zis: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauţi? Ea le-a zis: Că au luat pe Domnul meu şi nu ştiu unde L-au pus.
        14. Zicând acestea, ea s-a întors cu faţa şi a văzut pe Iisus stând, dar nu ştia că este Iisus.
        15. Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauţi? Ea, crezând că este grădinarul, I-a zis: Doamne, dacă Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi eu Îl voi ridica.
        16. Iisus i-a zis: Maria! Întorcându-se, aceea I-a zis evreieşte: Rabuni! (adică, Învăţătorule)
        17. Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la fraţii Mei şi le spune: Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.
        18. Şi a venit Maria Magdalena vestind ucenicilor că a văzut pe Domnul şi acestea i-a zis ei.
        19. Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă!
        20. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, văzând pe Domnul.
        21. Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
        22. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt;
        23. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.
        24. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus.
        25. Deci au zis lui ceilalţi ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
        26. Şi după opt zile, ucenicii Lui erau iarăşi înăuntru, şi Toma, împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: Pace vouă!
        27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios.
        28. A răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu!
        29. Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!
        30. Deci şi alte multe minuni a făcut Iisus înaintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta.
        31. Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20

        Apreciază

      • geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:24 am

        Capitolul 21
        1. După acestea, Iisus S-a arătat iarăşi ucenicilor la Marea Tiberiadei, şi S-a arătat aşa:
        2. Erau împreună Simon-Petru şi Toma, cel numit Geamănul, şi Natanael, cel din Cana Galileii, şi fiii lui Zevedeu şi alţi doi din ucenicii Lui.
        3. Simon-Petru le-a zis: Mă duc să pescuiesc. Şi i-au zis ei: Mergem şi noi cu tine. Şi au ieşit şi s-au suit în corabie, şi în noaptea aceea n-au prins nimic.
        4. Iar făcându-se dimineaţă, Iisus a stat la ţărm; dar ucenicii n-au ştiut că este Iisus.
        5. Deci le-a zis Iisus: Fiilor, nu cumva aveţi ceva de mâncare? Ei I-au răspuns: Nu.
        6. Iar El le-a zis: Aruncaţi mreaja în partea dreaptă a corăbiei şi veţi afla. Deci au aruncat-o şi nu mai puteau s-o tragă de mulţimea peştilor.
        7. Şi a zis lui Petru ucenicul acela pe care-l iubea Iisus: Domnul este! Deci Simon-Petru, auzind că este Domnul, şi-a încins haina, căci era dezbrăcat, şi s-a aruncat în apă.
        8. Şi ceilalţi ucenici au venit cu corabia, căci nu erau departe de ţărm, ci la două sute de coţi, trăgând mreaja cu peşti.
        9. Deci, când au ieşit la ţărm, au văzut jar pus jos şi peşte pus deasupra, şi pâine.
        10. Iisus le-a zis: Aduceţi din peştele pe care l-aţi prins acum.
        11. Simon-Petru s-a suit în corabie şi a tras mreaja la ţărm, plină de peşti mari: o sută cincizeci şi trei, şi, deşi erau atâţia, nu s-a rupt mreaja.
        12. Iisus le-a zis: Veniţi de prânziţi. Şi nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine eşti Tu?, ştiind că este Domnul.
        13. Deci a venit Iisus şi a luat pâinea şi le-a dat lor, şi de asemenea şi peştele.
        14. Aceasta este, acum, a treia oară când Iisus S-a arătat ucenicilor, după ce S-a sculat din morţi.
        15. Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti tu mai mult decât aceştia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu ştii că Te iubesc. Zis-a lui: Paşte mieluşeii Mei.
        16. Iisus i-a zis iarăşi, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu ştii că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstoreşte oile Mele.
        17. Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubeşti? şi I-a zis: Doamne, Tu ştii toate. Tu ştii că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paşte oile Mele.
        18. Adevărat, adevărat zic ţie: Dacă erai mai tânăr, te încingeai singur şi umblai unde voiai; dar când vei îmbătrâni, vei întinde mâinile tale şi altul te va încinge şi te va duce unde nu voieşti.
        19. Iar aceasta a zis-o, însemnând cu ce fel de moarte va preaslăvi pe Dumnezeu. Şi spunând aceasta, i-a zis: Urmează Mie.
        20. Dar întorcându-se, Petru a văzut venind după el pe ucenicul pe care-l iubea Iisus, acela care la Cină s-a rezemat de pieptul Lui şi I-a zis: Doamne, cine este cel ce Te va vinde?
        21. Pe acesta deci, văzându-l, Petru a zis lui Iisus: Doamne, dar cu acesta ce se va întâmpla?
        22. Zis-a Iisus lui: Dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu? Tu urmează Mie.
        23. De aceea a ieşit cuvântul acesta între fraţi, că ucenicul acela nu va muri; dar Iisus nu i-a spus că nu va muri ci: dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu?
        24. Acesta este ucenicul care mărturiseşte despre acestea şi care a scris acestea, şi ştim că mărturia lui e adevărată.
        25. Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin.

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=21

        Apreciază

  6. geo said, on aprilie 14, 2017 at 8:46 am

    Cu toate ca astazi este Vinerea Mare, sau tocmai de aceea, nu am vazut nici o reactie a BOR vizavi de blasfemiile limbricului slinos de serbannicolae, care, pe alte meleaguri -https://www.gatestoneinstitute.org/10170/iran-insulting-islam- , ar fi fost de mult belit:

    http://www.romania24.net/o-noua-marlanie-din-partea-lui-serban-nicolae-batjocura-la-adresa-protestatarilor-in-care-il-amesteca-si-pe-iisus-toate-domnisoarele-cu-barba-o-sa-protesteze/

    Apreciază

  7. RomeoB said, on aprilie 14, 2017 at 9:08 am

    Jorg Heider, primul ministru de „extrema dreapta” al Austriei,a murit noaptea intr-un accident (SUSPECT) de masina…
    https://ironlight.wordpress.com/2010/05/12/jorg-haider-assassinated/

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on aprilie 14, 2017 at 3:26 pm

      romeob, ridica-ti un pic viteza de reactie, articolul e de acum 7 ani

      Apreciază

      • Aliosa said, on aprilie 14, 2017 at 10:41 pm

        RomeoB a comentat la articol, legat de faptul ca poti fi ucis regizandu-ti un accident de automobil. In schimb comentariul tau este fara sens – ce viteza de reactie ? Nu a dat-o ca pe o informatie inedita, ci ca o ilustrare la articolul postat de Saccsiv. Comentariul lui este la obiect.

        Apreciază

  8. marian said, on aprilie 14, 2017 at 1:12 pm

    SUA ar putea ataca preventiv Coreea de Nord

    http://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/sua-ar-putea-ataca-preventiv-coreea-de-nord-706718

    Apreciază

  9. ultimul mohican said, on aprilie 14, 2017 at 4:52 pm

    Deja la masinile de serie din 2017 schimbarea automata a vitezelor (o dotare absolut banala azi), franarea si accelerarea fara interventie umana (pentru pastrarea vitezei constante de pe cruise control, in functie de distanta fata de obstacolele/autovehiculele din fata, distanta sesizata de un radar incorporat in grila fata a masinii), dar mai ales rotirea volanului de catre computer (chipurile pentru parcarea automata), combinat cu conectivitatea GPS ofera FARA ECHIVOC posibilitatea controlului de la distanta a majoritatii cosciugelor pe 4 roti cu care umblam.

    Apreciat de 1 persoană

    • Simplu e mai bine said, on aprilie 14, 2017 at 6:25 pm

      Loganu e baza 🙂

      Apreciază

      • tataia said, on aprilie 14, 2017 at 11:35 pm

        NU loganu ci mai degraba masini fabricate intre 1985-1995! NU se inventase logan pe vremea acea. Probabil un cielo ar fi cea mai moderna masina care ar fi inca pe gustul meu….mai putina electronica, mai putine computere, putin probabil sa se fi strecurat ceva malefic prin electronica unui cielo din 1995 made in Korea cu cutie automata. Eu unul am masina din 1992..Daca ar fi dupa mine as prefera chiar masini din anii 50-60…da’ pe vremea aceea romanii habar nu aveau ce e aia masina…in timp ce americanii fabricau deja niste masini superbe la acea vreme.

        Apreciază

    • tataia said, on aprilie 15, 2017 at 12:01 am

      Masini fabricate in 2017? Exista asa ceva? Eu stiam ca masinile s-au fabricat pina in 1995…(asta in Europa pentru ca noi sintem mai intirziati…Amricanii au facut masini pina in 1980 fix) tot ce s-a fabricat dupa sint simulacre de masini…nu masini.

      Cutia automata e dotare veche. De prin 1939. Din ’50 incolo americanii nici nu au mai vrut cu manuala. La fel si „pilotul automat” (cruise control) cel care accelereaza la urcare sau lasa masina in frina de motor la coborire (si inclusiv retrogradeaza treptele de viteza daca e automata) pentru a pastra o anumita viteza presetata constanta. Aceasta dotare este iarasi destul de veche..de prin 1956. Evident insa frinarea automata cind te apropii prea mult de masina din fata, rotirea automata a volanului pentru a pastra banda si parcarea automata sint chestii mult mai noi….bazate pe computere, senzori etc.

      Dupa mine cutia automata este o dotarea foarte buna…excelenta mai ales in orasele aglomerate. De retinut ca la ora actuala nici macar nu mai exista masini mari (autobuze, camioane) dotate cu cutie manuala. Aceasta mai exista doar pe autoturisme…Deci daca esti sofer de profesie la RATB sau pe „TIR” ai putine sanse sa mai „dai la mestecau”. Doar unii conducatori auto amatori simt nevoia „sa mestece in benzina” si cred ca asa e mai bine. Complet fals! Cutia automata in general elimina marea majoritate a erorilor pe care le pot face soferii in manevrarea cutiei de viteze, a ambreiajului, nu iti permite sa bruschezi masina, etc Deci una peste alta este o chestie foarte buna. Eu unul prefer in mod evident cutiile automate „old school” adica fara computere sau electronica pe ele. Si „criuse control” ar fi o dotare buna dar in Romania este fix egala cu zero din lipsa de autostrazi. Unde sa poti pastra viteza constanta pe la noi? NU este posibil. De aceea ai nevoie sa iei in primire pedalele. Frinarea automata cind te apropii prea mult de masina din fata imi pare necesara mai mult pe camioane. Deoarece cei care conduc un camion nu o fac de placere ci pentru ca asta este meseria lor. De aceea orice ajutor oferit soferului in conducerea mastodontului este binevenit. Si daca ne gindim ca multi soferi de TIR conduc de multe ori mult peste limita oboselii…iar nenorociri din aceasta cauza s-au tot intimplat…NU sint insa de acord sa fie implementat sistemul pe autotursime. Esti sofer amator? Atunci se presupune CA TIE ITI FACE PLACERE sa conduci, nu o faci pentru ca este jobul tau….Fa-o atent si numai atunci cind esti odihnit. NU e datoria masinii sa evite accidentele ci a ta! Fii responsabil!

      Iar cu rotiea automata a volanului si parcare automata nu voi fi niciodata de acord. Daca de maneta am scapat pentru ca e automata…de pedale am scapat ca am pus-o pe „pilot automat” (asta evident doar pe autostrada) nu mai tin nici macar volanul? Pai daca nu mai tin nici macar volanul as putea la fel de bine sa si adorm nu? NU e ok!. Iar daca o data ajuns la destinatie nu esti in stare sa faci o parcare ce fel de sofer esti? Ce fel de condus e acela?

      Apreciază

  10. geo said, on aprilie 15, 2017 at 11:35 am

    Am fost la Prohod…lume multa, atmosfera frumoasa…Credinciosilor li s-au inmanat carticele cu Prohodul, editii de prin 1990 – 1995…Insa cei care cantau la strana aveau editia cenzurata! Pentru ca atunci cand urmau strofele referitoare la evrei, jidani erau sarite…Pacat ca corectitudinea politica stangista usor usor distruge credinta…cu atat mai mult cu cat la Denia de joi seara sunt referiri explicite la ceea ce este cenzurat in Prohod!

    Apreciază

  11. ultimul mohican said, on aprilie 15, 2017 at 12:34 pm

    Cand am zis conectivitate GPS, am vrut za zic GPS + 4G (sau ce alta conexiune de date ofera operatorul mobil) GPS-ul livreaza pozitia si pe acolo, pe conexiunea de date a operatorului mobil se face comanda malefica, se poate face si pe bluetoth sau WiFi dar raza de actiune e prea mica pentru asasini.

    @tataia: cat despre masini „adevarate” am un Logan din 2005 pe benzina, mananca jar, nu-l depaseste nici o caruta 🙂 La astea injectia de benzina e deja electronica, are procesor de injectie si procesor de habitaclu, m-as putea lipsi de ele. Culmea e ca sunt specializat in electronica si IT si am ajuns sa urasc modul in care e folosita azi electronica si IT-ul. Imi plac benzinarele aspirate, Mazda e in top cu benzinarele cu compresie mare pentru benzina, de vreo 14, asa ofera cuplu mare si consum mic, insa numai pe cilindree relativ mare, optimul e pe la 2000 cmc. Comparatia benzinare aspirate versus benzinare turbo sau motorina e asemanatoare cu comparatia ceasuri mecanice automatice versus quartz. Da nu stiu cine o sa mai aiba timp sa se bucure de toate astea.

    Apreciază

    • tataia said, on aprilie 15, 2017 at 3:36 pm

      Care ar fi comparatia intre ceasuri automatice si ceasuri quartz? Aceea ca nu exista ceas automatic mai ieftin de 700 de lei (Japonezii de la Orient fac cele mai ieftine ceasuri automatice) in timp ce ceasuri quartz exista si la 15 lei? Eu am un orient automatic. Ceasuri automatice exista insa si de zeci de mii de euro…toti oamenii bogati poarta la mina doar ceasuri automatice…niciodata Seiko quartz…Or fi alea quartz mai precise…da’ nu au personalitate. Si in plus de asta un ceas quartz de 15-50 de lei merge extrem de precis..timp de 3 luni. Dupa care nu mai merge deloc.

      In fine ar trebui sa precizez faptul ca toate masinile care au acceleratia pur electronica au acel lag la apasarea acceleratiei….nu o fi acesta mare, masinile moderne or avea „responsivness-ul” destul de bun dar cine vine de pe o masina pe carburator cu acceleratie clasica pe cablu de bicicleta simte diferenta si il deranjeaza. Chiar daca acel lag e de doar 1/10 din secunda. Eu nu fac comparatie intre benzina aspirat, diesel aspirat si diesel turbo pentru ca eu nu am avut decit masini pe carburator iar ceea ce nu are carburator dupa mine nu se cheama masina. A…si daca cumva te-ai gindit ca am dacie sa stii ca te inseli. Cind aud de carburator toti cred ca e vorba de dacie. Dar nu este. Sa mai spun si ca are distributia pe lant? Nu, nu e dacie. Ma repet. Este de marca neamteasca. Cu „tractiune spate”. Cu aer conditionat, geamuri electrice (doar pe fata) si cutie automata….Desigur ca aprinderea este electronica. Ca doar nu o avea platini. Desigur ca mai are una alta electronice pe ea. Ca nici macar dacia nu era complet lipsita de electronica. Releul de incarcare era electronic. Releul de semnalizare idem. Turometrul de asemenea electronic.

      Deci ma tem ca nu avem chiar aceleasi gusturi in materie de masini. Pentru mine masina trebuie sa aiba carburator si tractiune spate. Nu ma urc in ceva cu „tractiune” fata…iar de cite ori am condus masini cu injectie electronica am urit lagul acela la acceleratie. Pentru mine motor adevarat este V8-ul american de exemplu..dar in Romania te-ar rupe la impozit asa ceva. Asa ca trebuie sa ne multumim cu simulacre de masini care au doar patru cilindri. M-a tentat din cind in cind si ideea unui diesel clasic normal aspirat cu pompa de injectie mecanica clasica (in linie – fara electronica). Dar parca tot carburatorul este sfint. Eu nu mai accelerez de mult masina in forta ca nu am ce, e prea batrina…in general conduc „batrineste”. Chiar am trecut de virsta teribilismelor…dar chiar daca nu iti vine sa crezi si eu am trecut prin faza aceasta….cu raliuri facute pe drumuri forestiere cu peste 80 la ora, cu viraje luate prin derapaj, cu oale de la amortizoare si pivoti rupti…dar s-au dus vremurile acelea. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca m-a tinut intreg ca inconstient puteam fi uneori!

      Apreciază

  12. tataia said, on aprilie 20, 2017 at 4:32 am

    Si daca tot vorbim de masini uitati-va aici o femeie care conduce aceeasi masina de 53 de ani incoace. Primul proprietar si nu a mai avut niciodata o alta masina. Este adevarat ca nu a facut nici multi km cu ea. Dupa spusele ei a facut mai putin de 200.000 de km cu masina aceasta in intreaga ei viata (in 53 de ani). Daca imi aduc bine aminte eu am facut cu masina actuala 200.000 Km in primii 4 ani in care am avut-o….Deci probabil nu se compara. Secretul pastrarii unei masini in stare foarte buna pentru atitia ani ar fi acela sa nu faci multi km.

    Si totusi…noi care urim consumismul (sau cel putin asa ar trebui) ar trebui sa avem un model in aceasta batrina doamna careia i-a ajuns o singura masina pentru o viata intreaga. Conform spuselor sale a folosit masina de doua ori in viata sa pentru caltorii mai lungi. O data a condus pina in Canada iar calatoria a durat trei zile. Probabil in restul ocaziilor a folosit avionul.Masina se pare ca are ca dotari servofrina (in afara de Trabant si de oltcit nu stiu nici o masina care sa nu aiba), servodirectie (de asta nu prea au avut parte roamanii pina in 1995 cind a aparut cielo) si cutie automata (turboglide). Tot doamna ne spune ca nu se simte absolut nimic cind se schimba vitezele. Cutia de viteze turboglide e in trei trepte….dar cum masinile americane aveau motoare v8 mari, cuplul enorm al unui astfel de motor nu avea nevoie de prea multe trepte de viteza….Fiind un „four door hardtop” (Adica patru usi dar lipseste stilpul de la mijloc) probabil are oricum si geamuri electrice. Aer conditionat cica nu avea….nu ca nu s-ar fi inventat…dar probabil aia era dotare de masini ceva mai scumpe…cum ar fi cadilac…Cucoana spune ca i-au placut intotdeauna scaunele tip bancheta cum sint cele de pe masinile clasice americane….si ca nu suporta scaunele tip „galeata” de pe masinile actuale. Adica acelea in care te afunzi…E drept sint mai bune pentru a compensa fortele centrifuge cind iei curbele in forta…dar cum cu masinile clasice americane nu luai curbele in forta…inseamna ca avem un plus de confort…

    Deci..oricind e mai buna una din asta decit un logan…numai ca vaz ca pentru multi romani loganu’ e deja masina clasica….veche. Aiurea. LOganu e plasticare plina de electronice timpite. Cele mai adevarate masini au fost fabricate de americani din 1950 pina in 1980. Si asta nu o va mai schimba nimeni niciodata.

    Apreciază

  13. octavpelin said, on septembrie 30, 2017 at 10:49 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  14. Mihai Valerian said, on aprilie 14, 2021 at 1:29 am

    UE finanteaza dezvoltarea structurii 5G pe structura de drumuri pt a facilita conducerea autovehicolelor fara soferi
    https://trimis.ec.europa.eu/project/5g-connected-and-automated-road-mobility-european-union

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.