SACCSIV – blog ortodox

Daca e real, este extrem de grav: “TRADUCERE” voit GRESITA a inregistrarii spuselor Parintelui THEODOROS ZISIS pe blogul MONAHULUI TEODOT?

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 8, 2017

Pe 5 aprilie aparea pe youtube:

N-am postat-o, caci nu era tradusa.

Pe 7 aprilie, Monahul Teodot posteaza un transcript pe blogul sau la:

https://monahulteodot.wordpress.com/2017/04/07/marturia-extraordinara-a-parintelui-theodor-zisis/

Seara, cineva ne atrage atentia pe e-mail ca in respectivul transcript apare un paragraf inexistent si in inregistrarea video.

Iata despre ce ar fi vorba, conform articolului Manipulare disperată a unui monah înșelat, teohoț de pe Sinodul Talharesc:

Ne-a atras atenția momentul de la min 4:24, care este următorul:

Exista o problema importanta, o problema din punct de vedere pastoral, nu din punct de vedere al esentei, cu care, am ajuns sa nu fim de acord. Ne-am intalnit, deci, de mai multe ori cu Parintii Aghioriti, care, in privinta intreruperii pomenirii, si a conducerii pastorale a credinciosilor, care ii urmeaza pe preotii care au intrerupt pomenirea, au o pozitie, as spune stricta, in nici un caz nu o caracterizez ca fiind gresita, aceasta pozitie stricta este in limitele acriviei, exprima acrivia Sfintelor Canoane, asa cum multi Sfinti Parinti spun, si Sfantul Nicodim Aghioritul, in Biserica noastra exista doua feluri de guvernare, exista acrivia si exista si iconomia…..

Si iată cum „traduce” monahul Teodot acest pasaj:

Dupa ce ne-am intalnit de mai multe ori in prealabil cu Parintii Sf.Munte, am discutat despre oprirea pomenirii si despre cum sa sfatuim credinciosii aflati sub ascultare.

Privitor la acest lucru, nu am ajuns la un comun acord. Dansii [Parintii athoniti] sunt mai stricti, as zice mai fixisti, ZELOTISTI, FANATICI. In Biserica noastra Ortodoxa exista doar doua cai de calauzire. Calea de acrivie-exactitate si calea de iconomie-pogoramant. Atunci cand imprejurarile cer sa aplicam calea de iconomie, aplicam iconomia, deoarece calea de acrivie poate vatama.

Comentariu saccsiv:

Rog cunoscatorii de limba greaca sa ne confirme sau infirme cele de mai sus.

Reclame

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on aprilie 8, 2017 at 1:44 pm

  Referitor la cipuri, amprentare, biometrie, ecumenism si tactica celui rau:

  Prapastia e in fata si oamenii merg spre ea. Cel rau vrea ca omul sa cada in prapastie. Intr-un singur caz nu cade in prapastie, daca se opreste din mers. Asa ca, cel rau va incerca prin toate mijloacele posibile sa-l faca pe om sa mearga.
  Ultima metoda este chiar sa-i spuna ca, da, in fata e prapastie si nu e bine sa cazi in ea, dar ca nu e nici o pr daca mergi mai departe. Si unii merg. Totul e sa-l faca pe om sa nu se opreasca din mers. Daca omul se opreste, cel rau a pierdut.

  A nu lua acte cu cip
  si
  A nu te lasa amprentat
  si
  A nu mai intra in biericile pomenitorilor
  = a te opri.

  Daca o singura conditie din cele de mai sus nu e respectata = a merge mai departe. Nu spun ca nu te mai poti opri.

  Doar „a merge” inseamna „a ajunge” la prapastie. Inca o data, ultimul text al diavolului este: „da, cipurile, biometria sant rele, dar va rog mergeti mai departe, ecumenismul e rau, dar va rog mergeti mai departe; nu va opriti !”

  Asa procedeaza cei de la ric-cuvantulortodox (si altii) cu cipurile, amprentarea si ecumenismul, asa procedeza monahul Teodot (si altii) cu ecumenismul.

  S-a discutat si argumentat de 1000 de ori din ce cauza cele 3 conditii de mai sus sant echivalente cu a te opri din mersul spre prapastie, asa ca nu mai argumentez inca o data.

  Apreciază

 2. Pr. Adrian said, on aprilie 8, 2017 at 2:35 pm

  E gresita sau este interpretata voit gresit. Situl „Sinodul talharesc” a tradus corect, cuvant cu cuvant.

  Doamne ajuta!
  *Nu cunosc limba greaca, dar am rugat pe cineva.

  Apreciază

 3. el said, on aprilie 8, 2017 at 6:14 pm

  ce va mai mirati?
  teodot e INSELAT DE DIAVOL, un om smintit cu mintea ratacita si sufletul spurcat/ naclait de erezie si inselare !

  Apreciază

  • Aurora said, on aprilie 8, 2017 at 8:50 pm

   Se pare ca de la yoga i se trage. A fost practicant acum niste ani…

   Apreciază

   • el said, on aprilie 8, 2017 at 9:57 pm

    Aurora

    ..si SIGUR NEMIRUNS apoi, ca virgiliu gheroge vlaescu AKA virgiliu gheorghe sau danion vasile !

    Apreciază

 4. Ionut said, on aprilie 8, 2017 at 7:18 pm

  Fac acum niste afirmatii pe langa subiect, pentru ca eu nu cunosc limba greaca si nu stiu nici daca monahul Teodot o cunoaste. Dar parerea mea e ca pe par. Teodot incearca cineva sa-l manipuleze, nu-l banuiesc de rele intentii.
  Am vazut pe blogul sau un comentariu al cuiva care facea pe nestiutorul, dar de fapt facea propaganda ascunsa pentru serbarea zilei de sambata in loc de Duminica. Si nu pot sa-l banuiesc pe par. Teodot de simpatii adventiste, in nici un caz.

  Apreciază

 5. Marius said, on aprilie 8, 2017 at 9:05 pm

  Eu va recomand cu caldura sa reincepeti colaborarea cu Pr Staicu, sa va smeriti, si sa fie lasate divergentele din trecut deoparte. Pr Staicu cunoaste foarte bine limba greaca, il cunoaste bine si pe Pr Zisis. Aceasta lupta nu trebuie sa o ducem dezbinati, mai ales ca blogurile asa zise aniti-ecumeniste sunt pline de sminteli.Nu stiu pe ce cale merge monahul Teodot, dar eu unul nu-l inteleg. Dumnezeu sa ne indrume pe calea cea Dreapta !

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 8, 2017 at 9:55 pm

   Marius

   Baiete, nu stiu cine mai esti si tu, dar ai aparut pe aici la sfarsitul lui 2016.

   Noi sa ne smerim? Sa se smereasca el, pentru ca e mai tanar. Si pentru ca pe vremea cand noi (si cand zic noi, nu ma refer si la monahul Teodot) eram pe frontul anti cip, anti ecumenism si tot restul, el nici nu stia cum se face un botez, dovada ca l-a refacut de curand. Pentru ca a produs dezbinare la greu. Pentru ca ne-a atacat inclusiv la persoana. Pentru ca s-a aliat cu cei ce acum il scuipa. Pentru ca s-a visat sa fie un soi de sef al ortodocsilor anti sistem, in conditiile in care nici macar nu are habar despre 90 % din temele abordate pe acest blog, e pe frontul asta de putina vreme, nu are nici varsta necesara, etc.

   Saccsiv, OrtodoxInfo, Sinodul Talharesc si Apologeticum sunt singurele bloguri cu traffic mare real antiecumeniste. Mai sunt si altele, dar mai mici. In fudulia sa de a fi sef, preotul Ciprian Ioan Staicu tocmai in astea a scuipat iar pe multe dintre cele cu sminteli le-a mangaiat pe crestet. Mai rau, ma ataca pe mine, care l-am promovat scotandu-l din anonimat. Vorbesc de internet, desigur, dar internetul e fundamental, caci una e sa stie de tine 100 000 de oameni si alta sa stie de tine 100 sau 1 000. Pana in toamna cati auzisera de el?

   Asa ca preotul Ciprian Ioan Staicu sa se smereasca, sa inteleaga ca miscarea ortodoxa anti sistem (anti ecumenism, anti cip, etc) nu are nevoie de sefi (nu e nimeni sef, nici el, nici eu, nici parintele Antim, nici Episcopul Longhin, etc) si sa nu mai loveasca in cei ce sunt veterani demult. Sa-si ocupe un loc in formatie si sa-si faca treaba in patratica lui acolo.

   Apreciat de 2 persoane

 6. Spaceman said, on aprilie 8, 2017 at 10:22 pm

  Să ne spună monahul Teodot cine sunt fixiștii, zelotiștii și fanaticii de la mănăstirea Frumoasa din Iași, măicuțele bătute și alungate că nu sunt de acord cu ecumenismul și sinodul din Creta sau bătăușele ‘surori’ în frunte cu stareța, poate ne explică și de ce au fost bătute măicuțele.

  Poate ne spune și cine sunt fixiști zelotiști și fanatici, cei care susțin până în pânzele albe fără niciun argument sau cu argumente inventate că Boca, Dorobanțu, Argatu sunt sfinți, ca să fie pe placul mulțimilor înșelate și a ierarhilor eretici în frunte cu patriarhul lor mason Daniel, sau cei care vin cu argumente că lucrurile nu stau chiar așa și că oamenii își pot vătăma sufletul și pune în pericol mântuirea lor.

  Dacă patriarhul BOR Daniel (Ciobotea) nu este mason atunci să dea o declarație publică prin care se dezice de masonerie și o condamnă, așa cum ar trebui să dea în primul rând toți ierarhii din BOR.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mirela said, on aprilie 10, 2017 at 10:21 am

  Părerea mea este că Teodot, pe lângă plasa înşelărilor în care pică fără să-şi dea seama, este capabil de falsificare cu bună ştiinţă, cu scopul de a-şi susţine/argumenta părerile. Dacă e în stare să nu publice comentarii cu texte din Sfinţii Părinţi întrucât aceştia îi vădesc poziţia greşită, ce să mai aşteptăm de la aşa „mărturisitor”?
  În loc să se îndrepteze, el îi cenzurează pe sfinţi”!
  Şi, ca o curiozitate a mea, mai strigă „nevrednic” la pomenirea ierarhului?

  Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: