SACCSIV – blog ortodox

Urăști trecerea la ora de vară? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 7, 2017

Urăști trecerea la ora de vară? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate, ne informeaza OrtodoxInfo, citand Yahoo News:

De Joseph Ax

New York (Reuters): pentru cei mai mulți americani trecerea la ora de vară înseamnă un singur lucru: pierderea unei ore de somn. Și atunci care-i scopul?

De fapt este o întrebare rezonabilă, conform studiilor științifice aflate în creștere.

Trecerea la ora de vară este practica de a da ceasurile cu o oră înainte pe timpul verii astfel ca lumina zilei să se mențină mai mult timp pe parcursul serii. Cea mai mare parte a Americii de Nord și a Europei urmează acest obicei, în timp ce majoritatea celorlalte țări, nu.

Când ceasurile din aproape toată America, pe timpul primăverii, sunt date înainte cu o oră la 2 a.m. Duminica, este probabil să crească rata infarctului și atacurilor cerebrale, a accidentelor rutiere și reducerea productivității muncii, spun studiile. De asemenea eșuează în a economisi la factura de energie, contrar cu ceea ce credeau experții odinioară.

În Decembrie, o revistă de psihologie a publicat rezultate ce arată că judecătorii federali au dat sentințe cu, în medie, 5 % mai mari în ziua de după trecerea la ora de vară, față de cele cu o săptămână înainte sau după.

Perturbările, chiar și cele minore, pentru somnul de odihnă al oamenilor poate avea efecte uriașe, conform cercetătorilor.

„Studiul nostru arată că schimbările bruște, chiar și cele mici în materie de somn, pot avea efecte în detrimentul altor aspecte,”

spune Amneet Sandhu de la universitatea din Colorado pentru Reuters în 2014 după studiul său la spitalul Michigan unde a constatat 25% creșteri de atac cardiac în Lunea de după Duminica trecerii la ora de vară.

Ora de vară ce ține până toamna, a fost adoptată la scară largă în timpul celui de-al doilea război mondial ca o măsură de economisire a energiei. Rațiunea era ca oamenii să petreacă mai mult timp la lumina zilei pentru a economisi energia electrică.

Dar studiile au eșuat în general în a arăta economii semnificative la energie asociate cu schimbarea orei.

Multă lume și-a exprimat frustrarea pe rețelele de socializare Sâmbătă, fiind conștienți că vor pierde o oră de somn.

„Trecerea la ora de vară pare ca un complot comunist pentru a ne provoca tuturor oboseală și dezorientare, crezând că guvernul vrea să ne ajute,” a scris pe Twitter Michael Farris Jr.

Pentru a renunța la ora de vară sau extinderea acesteia pe tot parcursul anului e nevoie de o lege aprobată de congresul SUA. Statele pot opta pentru a ieși din ora de vară dar sunt obigate să folosească o oră standard din noiembrie în martie.

Legislatorii din unele state au încercat fără succes pentru a elabora legi de abandonare a orei de vară, dar Arizona și Hawaii sunt singurele care nu își mai schimbă ceasurile de 2 ori pe an. Pentru toți ceilalți, duminica dimineața sosește un pic mai devreme decât de obicei.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Ora de vara. HARTA: Ce tari nu schimba ora? Cum ar arata insa o HARTA A TARILOR CE REFUZA DOCUMENTELE BIOMETRICE?

Reclame
Tagged with:

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Relu said, on aprilie 7, 2017 at 5:37 pm

  Pe mine m-a dat peste cap de tot trecerea de tot la ora de vară.Înainte mă culcam la ora 21:00 și mă trezeam la 4:00 să plec la serviciu.Acum nu mai pot dormi înainte de ora 22:00,dar tot la 4 mă trezesc…Deci o oră de somn am pierdut-o și chiar mă simt mai obosit a doua zi…

  Apreciază

 2. Muritor said, on aprilie 11, 2017 at 4:54 pm

  Se îngrijeşte cineva să înainteze o iniţiativă legislativă de anulare a schimbării orelor pe parcursul anului în România? Sau poate cineva se ocupă să dea statul român în judecată la Curtea Constituţională şi apoi la CEDO pe motiv de încălcare a dreptului la sănătate sau altă formă de încălcare? Se poate cineva ocupa de treaba asta? Ce lege, din care cod al României prevede schimbarea orei de 2 ori pe an şi cum e justificată această schimbare?
  Rusia, de exemplu, nu mai schimbă ora de ceva timp.
  Dacă în România nu se va mai schimba ora, atunci şi în Republica Moldova nu se va mai schimba, căci de obicei cam asta se întîmplă, ce se implementează în România se implementează şi în Republica Moldova cu o întîrziere de 3-7 ani.

  Apreciază

 3. Riko said, on noiembrie 13, 2017 at 4:42 pm

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: